Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Steelrising'i Seviyorsanız Oynayabileceğiniz 8 Oyun

 
Spiders tarafından geliştirilen ve Nacon tarafından yayınlanan Steelrising, souls benzeri bir yapıya sahip olup türe yeni giriş yapan oyunlar arasında yer alıyor. Nereden ilham aldığını görmek oldukça basit olsa da From Software'in oyun stilini biraz daha harmanlayarak çok daha fazla içerik sunmaya çalışıyor. Yeni başlayanlar için Steelrising, Fransız Devrimi sırasında geçen olayları konu alıyor.

Steelrising oyununda çok gelişmiş teknolojili araçlar ve silahlar bulunuyor. Bu araçlarla bir yerden bir yere geçiş yapabiliyor ve çeşitli robot düşmanları alt edebilirsin. Oyunda çeşitli boss savaşları, ilginç dövüşler ve daha fazlası yer alıyor.

Bu listemizde sizlere Steelrising oyununu daha önce oynayanların ve sevenlerin deneyebileceği oyunları derledik. İşte liste:

- The Surge 2
 
 

Steelrising'de en çok sevdiğiniz şey robotları parçalamaksa o zaman The Surge 2 tam size göre bir oyun. The Surge 2, Steelrising ile gerçekten benzerlik gösteriyor ve oyunu oynarken de bunu hissedebilirsiniz. Gerçek dünyanın kurgusal bir versiyonunu yansıtan The Surge 2, gelecekte geçiyor. Steelrising'in ruhunu yakalayan oyunları sıralayacak olursak bu oyunu listemize dahil edebiliriz.

Bu oyunda hayatta kalmak için genişleyen ve harap olmuş Jericho Şehri'ni keşfedeceksiniz. Ekipmanlarını çalmak için rakiplerinizin uzuvlarını kıracak ve parçalayacaksınız. Böylece tehlikelerle dolu bu savaşlarda galip olan siz olacaksınız. Oyunda sert - acımasız yakın dövüş sistemi, ölümcül düşmanlar, devasa patron savaşları, yağmalamak istediğiniz düşmanın uzuvlarını koparma sistemi, zengin karakter ilerleme ve özelleştirme sistemi yer alıyor. Bu da oyunculara geniş çaplı bir deneyim sunuyor.
 
- BioShock
 
 
 
Steampunk etkilerinin yer aldığı alternatif bir oyun arıyorsanız BioShock harika bir seçim. İki oyun benzer olmasa da her ikisi de oyunculara tamamen büyüleyici ortamlar sunuyor.
 
Steelrising dünyasını keşfetmenin heyecanlı anlarından biri muhteşem bir şekilde hazırlanmış sahnelerde dolaşmak ve 1700'lerin sonlarından kalma Paris mimarisinin görkemine şahit olmak. BioShock da Art Deco estetiğinin büyük hayranları için benzer heyecanlar sunuyor. Oynanış açısından bakıldığında çok az bir kısım benzerlik gösterse de iki oyuna da estetik açıdan bakıldığında benzer heyecanlar sunduklarını görebilirsiniz. 
 
- Greedfall
 
 
 
Greedfall, Dark Souls'tan daha çok The Witcher 3 gibi bir oynanış sunuyor ancak Steelrising hayranları, Greedfall söz konusu olduğunda muhtemelen tanıdık bir şey olduğunu görecekler. Aynı geliştirme ekibi tarafından yapıldığı için bu durum şaşırtıcı olmamalı.
 
Biraz daha hikaye anlatımı istiyorsanız Greedfall iyi bir seçim olabilir. Sonuç olarak her iki oyun da kendi içlerinde iyi bir şeyler yapmaya çalışıyor ve her ikisi de tarih severler için doygun bir tat veriyor. Greedfall gerçek dünyada geçmese de gerçek dünyadan büyük ölçüde ilham alıyor. Kurgusal bir 17. yüzyılda geçen bir başka macera arıyorsanız Greedfall tam size göre. 
 
Greedfall temel olarak aksiyon macera ve rol yapma öğelerini bünyesinde barındırıyor. Bu kurgusal dünyada sihir, gizem, sır, yaratıklar ve daha fazlası yer alıyor. Oyunun dünyasını ve kaderinizi siz şekillendiriyorsunuz. Burada yaşayan ve canlı bir dünya var. Dolayısıyla bu canlı dünyanın bir parçası olmak durumundasınız. Eğer olamazsanız dışarıda kalırsınız. Oyunda sadece sır, gizem unsurları yok bunun yanı sıra diplomasi, hile, güç ve daha fazla öğe de yer alıyor. Bu unsurları yerinde ve yeterli düzeyde kullanmanız gerekiyor. Hikayenin ve dünyanın gidişatını siz belirleyebiliyorsunuz. 
 
Oyunun temel olarak bir rol yapma deneyimi sunduğundan bahsetmiştik. Tabi unsurların yanı sıra güç, diplomasi, savaş, gizlilik ve daha fazlası yer alıyor. Oyun bu konuda büyük özgürlük sunuyor. Yani elinizde bir görev var ve bu görevi oyun size nasıl yapmanız gerektiğini söylemiyor. Bu durumda siz dilediğiniz plan ve proje ile yapıyorsunuz. İster gizli gizli gidin isterseniz direkt olarak aksiyona dalın buradaki karar ve kararlar tamamen size kalmış durumda. Dolayısıyla bu özgürlük hissiyatı oyunun bizi çekmesindeki temel unsurlardan biri. 
 
Greedfall rol yapma ve özgür seçim unsurlarındaki özgürlüğün yanı sıra karakter ilerlemesinde de tam bir özgürlük sunuyor diyebilirim. Oyunu dilediğiniz karakterle oynayabiliyor, kadın ve erkek arasından seçim yapabiliyorsunuz. İstediğiniz cinsiyeti seçtikten sonra kendi kafanıza göre karakterin görünümünü özelleştirebilirsin, yeteneğini, büyülerini ve becerilerini istediğin gibi seçebilirsin. Oyunda tipini, saçını, sakalını, bıyığını, gözünü vs. özelleştirebilirsin.
 
Son olarak oyunun dünyasından bahsedecek olursak burası kurgu bir dünya ve sır - gizem - fantastik öğelerle dolu diyebilirim. Burada devasa bir yolculuğa başlayacaksın ve hiç bilmediğiniz, görmediğiniz yaratıklar karşına çıkacak. Bu durumda sakın korkma, üzerine git ve savaşmaya başla. Anca böyle bir dünyada savaşarak hayatta kalabilirsin. Aksi halde yaşamanın bir mantığı yok. Elindeki büyüleri kullan, yeteneklerini geliştir ve saldır. 
 
- Demon's Souls
 
 
 
İlk From Software oyun tavsiyesi radarına girmiş bulunmaktayız ve efsanevi Demon's Souls'un temellerine dönecek olursak bu türü başlatan oyuna kısacası hoş geldiniz. Steelrising'in Demon's Souls'tan çok net bir şekilde etkilendiğini bariz bir şekilde görebilir ve söyleyebiliriz. Oyundaki dövüş sisteminin benzerliğinden dünyanın nasıl şekillendiğine kadar her şey doğrudan Demon's Souls dünyasını andırıyor ve bizi buralara götürüyor. 
 
Demon's Souls'tan büyük oranda ilham alan Steelrising'in bölüm tasarımları da büyük oranda benzerlik gösteriyor. Bölümlerin nasıl olduğunu ve tasarımların nasıl yapıldığına bakacak olursak iki oyun içerisinde oldukça benzer yanlar var. Steelrising'i seviyorsanız ve Demon's Souls oynamadıysanız elbette aradaki farkları görmeniz mümkün olmayabilir ancak iki oyunu da oynayıp deneyimlemiş olanlar bu benzerliği açık bir şekilde görecektir. Demon's Souls'ta ilerledikçe zorluk konusunda artış yaşanıyor ve oyuncular için bu yapım daha zorlu hale gelebiliyor. Demon's Souls'un son olarak PlayStation 5 için muhteşem bir remake'i yani yeniden yapım sürümü çıktı. Böylece bu klasiğin daha gelişmiş bir sürümünü oynayabilirsiniz. 
 
Peki Demon's Souls remake neleri içeriyor? 
 
PlayStation Studios ve Bluepoint Games tarafından oyunculara sunulan PlayStation klasiği Demon's Souls'un yeniden yapımı birçok yeniliği bünyesinde barındırıyor. Oyun baştan sona yeniden yapıldı ve tasarlandı. Oyunun remake sürümü yeni nesil teknolojiye uyarlandı, ortam daha da karanlıklaştı ve o korkuyu - heyecanı - aksiyonu yeni nesil konsollara getirdi. Daha önce oyunun ilk sürümünü deneyenler ancak sıkıntılarla karşılaşanlar bu sürümü rahatlıkla deneyebilir.
 
Tamamen sıfırdan yeniden yapılan orijinal Demon's Souls ile tekrardan büyük bir mücadeleye atılacaksınız diyebilirim. Remake sürümünde gelişmiş performans, çarpıcı görsel kalite ve daha önce hiç görmediğiniz Boletaria dünyasını ayaklarınıza seriliyor. Bu oyunda Boletaria'nın kuzey krallığına giriş yapacak, bir zamanlar müreffeh bir şövalye ülkesi olan bu bölgenin şimdi tarif edilemez yaratıklar ve açgözlü iblislerle çevrili olduğunu göreceksiniz. Oyunda etrafınızdaki dünyanın harap olmuş ve yıkıntı olduğunu göreceksiniz bunun yanı sıra garip karakterlerle tanışacak ve Demon's Souls'un oyunculara sunduğu bu hikayeyi remake olarak deneyimleyeceksin.
 
Oyunda savaş becerileriniz de olacak ve bunları mükemmelleştirecek ve geliştireceksiniz. Ne zaman ileri atacağınızı ve ne zaman beklemeniz gerektiğini bilmeniz gerekecek. Kaçırdığınız her vuruşta ve dikkatsiz davrandığınız her durumda toplamak için çok uğraştığınız ruhları kaybetme riskiyle karşı karşıya kalacaksınız. Oyunda yer alan ve bir hayli güçlü düşmanları öldürmenin ödülleri muazzamdır ve burada ölüm bir son anlamına gelmiyor. Ölüm bu oyunda sadece başka bir varoluş halidir diyebiliriz. 
 
Oyunun PS5 Konsol özellikleri
 
Çarpıcı görseller: Demon's Souls'un karanlık, tehditkar dünyasının güzelce geliştirilmiş görsellerle PS5 konsolunda hayat bulduğunu görün. Oyuncular, Demon's Souls'u oynarken iki grafik modu arasında seçim yapabilir: 4K Modu (4K çözünürlükte oyna) ve Yüksek Kare Hızı Modu (hedeflenen daha yüksek kare hızıyla oynayın.) 
 
Hızlı yükleme:  Demon's Souls, hızlı yükleme sürelerine uygun olarak geliştirilmiş bir yapım olarak karşımıza çıkıyor. Ölüm, deneyiminizin kaçınılmaz bir parçasıdır ancak hızlı yükleme ile aksiyona hızla bir şekilde dönebilirsiniz. 
 
Dokunsal geribildirim: Haptic'lerle, Demon's Souls'un gücünü daha da derinden hissedebilirsiniz ve karanlık büyüler yaparken o enerjiyi hissedebilirsiniz. Haptic teknolojisiyle beraber oyundaki her vuruşu hissedebilirsin ve patron savaşlarını daha gerçekçi deneyimleyebilirsin.
 
Uyumlu kulaklıklarda Tempest 3D AudioTech: Immersive 3D Audio, Demon's Souls'un her köşesinde gizlenen korkuları duymanıza olanak sağlıyor. Düşmanlarınızın arkanızdan yaklaştığını duyabilir ve üzerinize doğru gelen ateş toplarını ve okları hissedebilirsiniz. 3D Audio sizi yalnızca oyunun içine çekmekle kalmıyor aynı zamanda kendi korkularınız ve endişelerinizle birlikte oyunun dünyasının gerçekçiliğini de arttırıyor.
 
- Dishonored
 
 
 
Steampunk (bilim kurgu türünün bir alt türü) türünü en iyi yansıtan oyunlardan biri olan Dishonored, gerçekten de çok iyi bir yapı sunuyor. Steampunk esasen buharla çalışan makinelerden, mekanik sanayiden esinlenerek oluşturulmuş teknolojik ve estetik tasarımları bir araya getiren bir yapıyı sergiliyor. İşte iki oyun da bu unsurları çok iyi yansıtıyor.
 
Dishonored, Arkane Studios tarafından geliştirilen ve 2012 yılında Bethesda Softworks tarafından yayınlanan gizlilik temelli birinci şahıs aksiyon macera oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Dishonored, sizi intikam peşinde koşan doğaüstü bir suikastçı olarak gören sürükleyici bir birinci şahıs aksiyona davet ediyor. Dishonored'ın geniş savaş sistemiyle, elinizdeki doğaüstü yetenekleri, silahları ve olağandışı aletleri birleştirebiliyor ve hedeflerinizi yaratıcı bir şekilde ortadan kaldırabiliyorsunuz.
 
Dishonored esasen yukarıda da bahsettiğim gibi steampunk'tan ilham alıyor ve garip teknolojiyi ve diğer dünya güçlerini bir araya getiriyor. Oyun, endüstriyel olarak balina avcılığı yapılan bir şehir olan Dunwall'da geçiyor. Siz bu oyunda İmparatoriçe'nin bir zamanlar en güvenilen koruması olarak rol alıyorsunuz. Ancak İmparatoriçenin yanındayken gölgelerden gelen bir karanlık İmparatoriçeyi öldürüyor ve kaçıp gidiyor. O anda yanında sadece siz olduğunuz için yüzde yüz şüpheli olarak görülüyor ve en güvenilir bir korumadan kaçak ve aranan durumuna düşüyorsunuz. Bu durumların yaşandığı dönem ortalığın yozlaştığı bir dönemi kapsıyor. Şehir veba tarafından harap ve virane haline geliyor.
 
Bu bölge sadece veba ile kalmıyor endüstriyel teknolojilerle donanmış yozlaşmış bir hükümet tarafından yönetiliyor. Bu esnada karanlık güçler size ve bir başka önemli insanları ortadan kaldırmak için komplolar kuruyor ama ne pahasına bunlar yapılıyor? Size ihanet eden kim? Bir sürü cevaplanması sorular oyunda yer alıyor. İhanetin ardındaki gerçeği bulmak da artık sana kalıyor. Şehri çevreleyen sular kadar bulanık bir sır karşınıza çıkıyor ve bir zamanlar sahip olduğunuz hayat artık sonsuza kadar değişiyor.
 
- Nioh
 
 
 
Nioh, FromSoftware'in Souls serisinden ilham alıyor ve bu ilham durumu Steelrising ile kıyaslanacak tek benzerlik değil. Nioh, Sengoku döneminin kurgusal bir versiyonunda yer alıyor. Steelrising'in Fransa'sı Otomatlar tarafından ele geçiriliyor, Nioh'un Japonya'sı ise Oni tarafından istila ediliyor. İki oyunun da dünyası benzer şekilde kanlı ve harap bir durumu yansıtıyor.
 
Nioh KOEI TECMO GAMES tarafından geliştirildi ve yayınlandı. 
 
- Assassin's Creed Unity
 
 
 
Steelrising'in en iyi özelliklerinden biri tarihi yansıtma olayıdır. Tarihte yer alan Fransız Devrimi, insanlık tarihi için önemli bir olay ve dönüm noktasıdır. Bazı oyunlar bu tarihi konuyu fazla deşmezken bazıları tüm tarihi ve olayları doğru bir şekilde yansıtmaya ve yaşatmaya çalışır. Fransız Devriminin kargaşasını yansıtan oyunlardan biri de Assassin's Creed Unity'dir. Assassin's Creed Unity tabi ki teknik anlamda sorunlu bir oyun olsa da (en azından ilk çıktığı dönemde oynanmayacak durumdaydı) tarihi ortamları harika bir şekilde keşfetmenize olanak tanıyor. Ubisoft oyunları genel olarak farklı farklı tarihi olayları temel alıyor ve bu tarihi bilgileri araştırmacılar aracılığıyla oyuna dahil ediyor.
 
Steelrising'i bitirdiyseniz ve Fransa'yı arkanızda bırakmaya hazır değilseniz ve gerçekten bu ortama dalmak istiyorsanız Unity sizi tekrardan o ortama götürebilir. 
 
Assassin’s Creed Unity, Fransız Devrimini konu alıyor dedik ve Paris şehrinin en kasvetli dönemini yansıtıyor. Bu oyunda kendi karakteriniz ile oynuyor ve ilerliyorsunuz. Oyunda ana karakter Arno ile aksiyon ve maceraya atılıyorsunuz. Oyunda ister teçhizatını ister mekanik olarak özelleştirme yapabilirsiniz. Fransız tarihinin dönüm noktasını yansıtan Unity, ortamı gerçekten de iyi bir şekilde yansıtıyor.
 
- Bloodborne
 
 
 
Steelrising'in Paris mimarisi için yaptığını, Bloodborne Victoria mimarisi için yapıyor. Bloodborne'de güzel oldukları kadar ürkütücü olan ortamlarda seyahat edeceksiniz. Steelrising'deki aşamaların ilerleyiş biçimleri, o dünyadaki karakterlerle etkileşim şekli ve diğer unsurlara kadar çoğu şey, özellikle Bloodborne'dan ilham almış gibi görünüyor. 
 
Steelrising hayranıysanız ve sağlam aksiyonun yanı sıra ürkütücü ama güzel ortamı ve dünyayı seviyorsanız, Bloodborne'a göz atmanızı tavsiye ediyorum. Steelrising hayranlarının Bloodborne'de sevecek bir şeyler bulacağını düşünüyorum. 
 
Bu listemizde sizlere Steelrising'e benzer oyunları derledik. Tabi ki buradaki oyunların bazıları tamamen benzerlik gösterirken - ilham kaynağı olurken bazıları da sadece dünya olarak benziyor. Bir kısım oyun dünyasından mekaniklerine kadar benzer yapı sunarken bir kısım oyun da hikaye ve tarih olarak birbirine benziyor. Siz de Steelrising oyununu denediyseniz bu oyun hakkındaki yorumlarınızı belirtebilirsiniz. Ardından bu oyuna benzer olan oyunları da yazabilirsiniz. Liste dışında kalan oyunlar elbette vardır geri kalan yapımlar var ise bunları dediğim gibi yorumlarda söyleyebilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
oyun listeleri en çok oynanan oyunlar
Street Fighter 6 için World Tour Açılış Sinematiği Yayınlandı Wo Long: Fallen Dynasty'in Konsol Demosu 26 Eylül'e Kadar Mevcut
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

18.9.2022 17:36:31

0
quote:

Orjinalden alıntı: Antikaruh O görsellere 15.6 gb Ekran Kartı belleği istemesi ile reddit'in optimizasyon sorunlu oyunlar listesinde başa oynayan bir ismimiz. 2 saat oynadım sildim. Klasik eurojank. Cringe diyaloglar, herkesin içine cin kaçmış gibi animasyonlar. PS2'de ki oyunlara selam yollatacak görselleri ile 3080 ti ağlatmaya çalışmalar. Stutterfest. O kadar belli ki firmalarla anlaşıp bellek şişirdikleri. Sırf yeni cihaz sattırtmak için. Ama bir yandan bu kadar kötü gözükmesi, bu kadar fazla buga sahip olması ...
Hangi oyuna sallıyon kanka anlamadım.

Antikaruh

18.9.2022 15:35:01

0
O görsellere 15.6 gb Ekran Kartı belleği istemesi ile reddit'in optimizasyon sorunlu oyunlar listesinde başa oynayan bir ismimiz. 2 saat oynadım sildim. Klasik eurojank. Cringe diyaloglar, herkesin içine cin kaçmış gibi animasyonlar. PS2'de ki oyunlara selam yollatacak görselleri ile 3080 ti ağlatmaya çalışmalar. Stutterfest. O kadar belli ki firmalarla anlaşıp bellek şişirdikleri. Sırf yeni cihaz sattırtmak için. Ama bir yandan bu kadar kötü gözükmesi, bu kadar fazla buga sahip olması ...
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Listeleri
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız