Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Steam'e Gelen Güncellemenin Odağında "Hack" Var


     Valve'ın dijital oyun platformu Steam, oyunlara yaptığı indirimlerle ve fırsatlarla büyümeye devam ediyor. Her platformda olduğu gibi Steam'de de hile kullananlar ile karşılaşabiliyoruz. Valve'ın bugün sessiz sedasız yayınladığı güncellemenin odağında da oyunlarda hile kullanan oyuncular bulunuyor.
 
     Steam forumlarında bir moderatör yaptığı açıklamada, "Çoğu insan bizim, hile kullananlara karşı izlediğimiz politikayı bilmiyor. Aslında 2 ay öncesine kadar hile kullananların hesapları durduruluyordu. Artık bu sistemi hesap kilitleme ile değiştirdik. Hesabı kilitlenen oyuncuların hesapları kapatılmayacak ve sahip oldukları oyunları oynamaya devam edebilecekler fakat bazı kısıtlamalar getirilecek. Bu kısıtlamalardan söz edersek, Steam hesaplarından cd key aktive edemeyecekler, takas özellikleri ellerinden alınacak ve hiçbir alışveriş yapamayacaklar." ifadesini kullandı.
 
     Kişisel görüşüm, bu yöntem, hile kullanan oyuncuları engellemeyeceği yönünde. Çünkü hesaplarında bulunan oyunları oynayabildikleri sürece bu işten vazgeçmeyebilirler. Steam'i sadece F2P oyunlar için kullanan oyuncular da bulunmakta. Eğer hesaplarına harcama yapmıyorlarsa bu yöntem onları hiç durdurmayacaktır.
 
     Ayrıca açıklamadan sonra, hesabı kilitlenen kullanıcıların nasıl bir uyarıyla karşılaşacağı konusunda bir görsel yayınlandı. Bu görsele aşağıdan göz atabilirsiniz.
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Steam PC Valve Steam güncelleme
Kickstarter'a Alternatif Geliyor Tüm Uncharted Serisini Film Olarak İzleyin
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

hulk161

15.2.2013 19:06:07

0
ya benim steam cüzdana 10 dolar yüklenmiş ben yüklemedim 3 gün girmedim steam'e dün girdim baktım hesapta 10 dolar görünüyo torchlight 2 indirimde 10 dolar aliyim dedim aldım indirdim oynamadım bugün steam'e girdim - WebMoney, son zamanlarda yapılan bir Steam Mağazası işlemini geri ödedi. - diye bi yazı çıktı oyun gitti yüklenen 10 dolar geri alınmış bu nası bişey anlamadım. 5 Ocak 2013 $10.00 Cüzdan bakiyesi yazıyo. Orjinal oyunlar aldığım için pişman oldum.

RealArek

22.4.2012 20:46:26

0
Bence çok iyi yapmışlar artık hack yapanlar daha kısıtlamalar gelicek

BSC Misafiri

22.4.2012 20:39:14

0
Saçmalamışlar bence. Politika geliştireceğine anti cheat sistemini geliştirsen kullanıcılara iyilik yapmış olursun. Tabi burda oyun geliştiricilerinin valvee yardım etmeleri gerekiyor.

YaKuBuX

22.4.2012 15:13:59

0
Adamlar para kazandığı mecranın temizlenmesi için uğraşıyorlar bizim oynadığımız kıçı kırık Point blank artık hileden oynanmaz hale geldi ve bizim milletimiz oyuna para yatırmakta hala ısrarcı ve banlanan oyuncularıda biz videoya alıp hile olduğunu kanıtlayıp banlatıyoruz...

ahmetzafer

22.4.2012 13:53:08

0
Bana kalsa steam üyelikleride oyunlarıda silinsin... ama bu sefer hem üye yanında başka şeylerde kaybederler... her şirket gibi orta yolu bulmaya çalışıyorlar... burda olan legal oyunculara oluyor... bu sorunun kökten bir çözümü varmı acaba?

desiremusic

22.4.2012 13:31:04

0
Hile kullanan şerefsizlere az bile bunlar. Bence onların hesaplarında bulunan oyunlar tek tek silinse ne güzel olur. Yada çekilişle bir kişiye hediye olarak verilse steam tarafından. :D

ShadowofDeath06

22.4.2012 13:14:35

+2
Kısacası af çıkarmışlar.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız