Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Star Wars: Battlefront'un Betası PS4'te 900p, Xbox One'da 720p'de Çalışıyor


    Her üç platformda da açık betaya sunulan Star Wars: Battlefront'un konsollarda gösterdiği performans hakkında Digital Foundry tarafından bir araştırma yapıldı. Araştırmanın sonuçlarına göre oyun, her iki konsolda da 1080p çözünürlüğü yakalayamamış görünüyor.
 
    Belirtilenlere göre Star Wars: Battlefront'un betası PS4'te 900p, Xbox One'da ise 720p çözünürlükte çalışıyor. Yapımcı DICE, multiplayer odaklı bir oyun olduğu için Star Wars: Battlefront'ta akıcılığa odaklansa da, oyunun akıcılığının her iki konsolda da 60 FPS'de sabit kalamadığı, 50-60 FPS arasında gidip geldiği belirtiliyor.
 
    Grafik kalitesi hakkında da bazı bilgiler paylaşan Digital Foundry, oyunun doku ve gölgelendirme kalitesinin PS4 ve Xbox One arasında benzer göründüğünü söylüyor. Hemen hemen iki konsolda da aynı seviyede görüş mesafesinin çizildiği Battlefront betasının hepsine rağmen PS4'te daha iyi göründüğü belirtilmiş.
 
    Star Wars: Battlefront'un çıkışında da teknik özellikler böyle mi olur bilemeyiz ancak DICE'ın çözünürlük konusunda tepki çekeceğini söyleyebiliriz. Zira bundan iki sene önce piyasaya çıkan Battlefield 4'ün konsol sürümlerinde de aynı şekilde 900p ve 720p çözünürlükleri görmüştük.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak eurogamer star wars dice battlefield battlefront
Xbox 360'a Çıkmış Bütün Oyunlar Özel Bir Sistemle PC'ye Gelebilir Rise of the Tomb Raider'ın Yapım Aşaması Tamamlandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

UltraFast

8.11.2015 12:29:13

0
Şu ps4 ile pc resimlerine dakikalarca baktım. Evet arada fark var ama nesil farkı diyemem. Çünkü artık çok küçük detaylar ve biraz da çözünürlük farkı ortaya çıkmaya başlıyor ki, bu oyundan alınan zevke çok da sekte vurmaz. Aman tanrım inanılmaz diyebileceğimiz bir fark yok.

Source

13.10.2015 12:59:10

-1
Oyunu tüm platformlarda oynadım arkadaşlar Xbox One ile Playstation 4 arasında çözünürlük haricinde fark yok oda belli olmuyor zaten, PC'de son detay seviyesinde grafikler konsollardan çok daha üstün hatta aralarında nesil farkı varda diyebiliriz. Sizler için çektiğim ekran görüntüleri:
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

stun

11.10.2015 04:42:58

0
quote:

Orjinalden alıntı: gerçekoyuncu11
quote:

Orjinalden alıntı: stun beta yı denedim.. öncelıkle.. silahlar arası büyük bir dengesizlik var... 5 lv de oldum.. sonra.. walkerların oldugu haritada.. imperialler gereksiz güçlü gram denge yok .. sonra dogdugunuzda hemen ölebiliyorsunuz öyle bir sıkıntı var.. oyunda denge problemleri var.. rainbow 6 betasını daha güzel bulmuştum
hocam katılıyorum battlefront eğlenceli fakat güç farkı bariz belli oluyor bende ikisinden birini alacak olsan rainbow six siege derdim hatta bu yılın online oyunu bile diyebilirim rainbow için
silahlarda damage dengeside yok.. bir üst kadamedeki her zaman daha güçlü.. en fazla atış hızı olan ilah oluyor.. nişancılıgını ortalama sayarsak.. sniper sınıfı olmaması hoşuma gitti.. ama yine süresi dolan sniperla çok güzel atışlar yaptım. modlar kötü ya.. star warsın hepsini izledim o atmosfer güzel ama modlar silah dengeleri yok yani.. olmamış.. rainbow 6 siege alıcaksın 1 yıl köşede durucak.. istediğin zaman oynıyıcaksın satmıyıcaksında..

RushEpicsTR

11.10.2015 01:37:13

-1
4K'da 60 fps oynarız bizde usta..

gerçekoyuncu11

11.10.2015 01:07:04

+1
quote:

Orjinalden alıntı: stun beta yı denedim.. öncelıkle.. silahlar arası büyük bir dengesizlik var... 5 lv de oldum.. sonra.. walkerların oldugu haritada.. imperialler gereksiz güçlü gram denge yok .. sonra dogdugunuzda hemen ölebiliyorsunuz öyle bir sıkıntı var.. oyunda denge problemleri var.. rainbow 6 betasını daha güzel bulmuştum
hocam katılıyorum battlefront eğlenceli fakat güç farkı bariz belli oluyor bende ikisinden birini alacak olsan rainbow six siege derdim hatta bu yılın online oyunu bile diyebilirim rainbow için

BSC Misafiri

11.10.2015 00:41:49

+1
quote:

Orjinalden alıntı: GT_55 Sayın bsc misafiri, bende pc'de olduğu için neyin, ne grafik verdiğini, aradaki farkı bizzat kendi gözlerim ile görüyorum. Gördüğüm en önemli fark, pc fanlarının grafiklerin aşırı derecede fark olduğunu söylemlerinin bir hiç olduğudur. Abartmada üstünüze yok gerçekten. Ps4 excleri gibi grafik veren bir oyun yok pc'de. Gelecekte çıkan exc'leri saymıyorum bile, çıta daha da yükselecektir. Ayrıca konsollar var olduğu müddetçe, konsol portu oyunları, 1-2 efekt ile daha iyi oynamaya devam edeceksiniz.
Daha neyi savunduğunu anlayamıyorum sende acaba hangi sistem de pc var eminim gtx 980 vardır bu soruyu sormam bile hata siz benim saydığım oyunları 1080p ultra detay da açacak pc ye sahip olacaksınız oyunları 30 fps nin üstün de bu detaylar da oynama şansı yakalayacaksınız oyunları yarı yarıya fiyatlarla satın alma imkanına sahip olup gidip konsolda oyun oynayacaksınız buna sadece gülünür biz pc cilerin bir şeyi abarttığı yokta siz konsolcuların kendiniz kandırmada üstünüze yok gelecekte çıta yükselirken sadece ps4 için olacak değil mi o çıta pc yararlanamayacak yani sizin dediğiniz gibi olsaydı bu altına yorum yazdığınız haberin tam tersi olması gerekirdi yani pc 900p de ps4 1080p de oynatması gerekirdi altına yorum yaptığınız haberde bile 1 tık geriden geldiğini söylüyor konsolların daha siz kendinizi kandırıyorsunuz unutmadan iddia ediyorum 1080p 30 fps için konuşuyorum sizin göreceğiniz en iyi grafik order dır daha üstünü hayal etmeyin oda koridor oyunun da olur ancak.

stun

11.10.2015 00:13:36

-1
beta yı denedim.. öncelıkle.. silahlar arası büyük bir dengesizlik var... 5 lv de oldum.. sonra.. walkerların oldugu haritada.. imperialler gereksiz güçlü gram denge yok .. sonra dogdugunuzda hemen ölebiliyorsunuz öyle bir sıkıntı var.. oyunda denge problemleri var.. rainbow 6 betasını daha güzel bulmuştum

mertvontrier

10.10.2015 23:24:55

+6
1500 liraya yüksek ayarda oyun oynuyoruz. PC oyuncuları kızmış.

Hoid

10.10.2015 23:20:40

0
Rezalet .

GT_55

10.10.2015 22:43:34

-5
Sayın bsc misafiri, bende pc'de olduğu için neyin, ne grafik verdiğini, aradaki farkı bizzat kendi gözlerim ile görüyorum. Gördüğüm en önemli fark, pc fanlarının grafiklerin aşırı derecede fark olduğunu söylemlerinin bir hiç olduğudur. Abartmada üstünüze yok gerçekten. Ps4 excleri gibi grafik veren bir oyun yok pc'de. Gelecekte çıkan exc'leri saymıyorum bile, çıta daha da yükselecektir. Ayrıca konsollar var olduğu müddetçe, konsol portu oyunları, 1-2 efekt ile daha iyi oynamaya devam edeceksiniz.

BSC Misafiri

10.10.2015 21:21:05

0
quote:

Orjinalden alıntı: GT_55 Ulen konsollar bitti diyorsunuz da, en iyi grafikli oyunlar yine ps4'te. Bir driveclub gibi görünen araba yarışı yok pc'de, bir ınfamous gibi görünen açık dünya oyunu yok pc'de, killzone gibi görünen bir fps yok pc'de, hele Order 1886 konusuna hiç girmiyorum, bildiğin cgi gaming. Nasıl bitmeymiş bu. Bence biten bir şey varsa o da, konsola çıkan oyunları 1-2 kıytırık efekt daha iyi oynamak için, pc'ye yapılan gereksiz masraftır. Öyle yorumlar var ki, bu pc fanlarının saydığım oyunlardan bihaber olduğuna eminim.
Sİz bir ac unity 1080p ultra ayarda açacak bir pc bulun açın bakın en iyi grafik nerede görünsw battlefront grafiği de sizin o saydığınız çoğu konsol oyunundan iyi konsollarda battlefrontta texture filtrening bile açamamışlar.sizin yanıldığınız nokta siz konsolda ac unity battlefield star wars witcher gibi oyunarı bir şekilde çözünürlük veya detaydan yoksun oynadığınız için pc de ki grafiği göremiyorsunuz youtube da 1080p olsa bile sıkıştırılmış videolardan izleyip aa hiç bir fark yokmuş diye kendinizi kandırıp duruyorsunuz witcher 3 te bile ultra ayarlar açan de bir pc de doku ayarları ps4 e göre çok yüksekteydi evet hakkınızı yemeyim saydıklarınız içinden bir order 1886 var tabi ona da pratikte oyun diyebilirsek ama şiddetle tavsiye ediyorum ac unity son güncellemelerde de pc için tam anlamıyla müthiş oldu alın bir 1080p ultrada oynayın gözünüz bayram etsin onu geçtim 2013 oynadığım metro last light bile ultra detaylarda çoğu konsol oyununa bin basar başka bir örnek gta v de bile uzak cisimlerin detayları geliştirilmiş gölgeler ultra ayarlardı trafik yoğunluğu konsolların çok önün de.Amacım pc konsol tartışması veya polemiği değil evet bence de konsolun pc ye göre avantajlı tarafları vardır fakat bunlardan biri kesinlikle grafik değildir son olarak o sizin yukarı da grafikleri üstün diye saydığınız her oyun unutmayın ki pc ye de çıksalar yapımcı ekip istese daha yüksek grafiklerle gelebilecek oyunlar evet pc ile konsolu birbiriyle kıyaslayın fakat bunu grafik ve performans yönün de yapınca gerçekten komik oluyor.

Kilo Moana

10.10.2015 19:27:45

+2
quote:

Orijinalden alıntı: Source Konsolların hayal kırıklığı donanımları sayesinde sonuç budur arkadaşlar, zamanında konsollar çıktığında PC bir dönem geride kalırdı artık böyle birşeyde yok, PC her zaman önde.
Ben yazmaktan sormaktan sıkıldım siz sıkılmadınız. Hangi pc hangi donanım önde.Cepten kaç para çıkacak öne çıkarmak için ?

GT_55

10.10.2015 18:54:24

0
Ulen konsollar bitti diyorsunuz da, en iyi grafikli oyunlar yine ps4'te. Bir driveclub gibi görünen araba yarışı yok pc'de, bir ınfamous gibi görünen açık dünya oyunu yok pc'de, killzone gibi görünen bir fps yok pc'de, hele Order 1886 konusuna hiç girmiyorum, bildiğin cgi gaming. Nasıl bitmeymiş bu. Bence biten bir şey varsa o da, konsola çıkan oyunları 1-2 kıytırık efekt daha iyi oynamak için, pc'ye yapılan gereksiz masraftır. Öyle yorumlar var ki, bu pc fanlarının saydığım oyunlardan bihaber olduğuna eminim.

Sartikan

10.10.2015 18:25:59

+4
quote:

Orijinalden alıntı: rambocuk Ben ps4 de ve pc de ultrada denedim karşılaştırdım uzun uzun arada tek fark sikahta ve parlak yerlerde çok hafif tırtıklanma dışında pc deki ultra ile bir fark göremedim
Hocam işde bende bundan bahsediyorum 1 konsol kullanıcısı 1500 tl vererek(Türkiye) diğer konsol kullanıcılarıyla eşitler,şimdi burda iyi bir sistemi olan arkadaşlar 2500 tl civarı bir sistem ile oynayıp gelip bizim konsolumuza laf atmasını sorgularım,verdiğim fiyata aldığım grafik ve oynanış benim için yeterliyse bir sorun görmüyorum 55 inch ekrana yapışıp pikselleri sayacak da olmadığıma göre konsol kullanıcıları ve pc kullanıcıları birbirine girmesin.''Siz 900p 30 fps oyun oynuyorsunuz'' diye yorumlar görüyorum senin pc low da açmıyor oyunu gelip bize sataşıyorsun sinir ediyorlar insanı.Yok ''4k desteği var bizde'' 100 pc kullanıcısın 5 inde 4k monitör ve açacak sistem var sonra ben fıttırıyorum.

Sartikan

10.10.2015 18:19:30

+1
Bir konsol kullanıcısı olarak konsolların hızlı gelişen oyun sektörüne ayak uyduramadığını düşünüyorum haa oyun yapımcıları şirketler belki 1-2 ay uğraşsa optimizasyon yapabilirler belki bilemiyorum orasını.Oyun firmaları ve ekran kartı üreticilerinin sürekli grafik yükseltip üst model ekran kartı aldırmasını hiç beğenmiyorum lanet olsun böyle işe,siz para kazanacaksınız diye biz cebimizden oluyoruz

BSC Misafiri

10.10.2015 17:30:17

-1
Ps4'e ve xbox one'a bu ozellikleri sectiren argecileri isten atmaliydi sony ve micrisoft. Ya da erken secimler ve uzun suren uretim surecleri konsollari bu seviyeye getirmis olabilir. Ya da soyle bir surpriz de olabilir. Yeni konsollar daha once gelebilir. Hem de geriye uyumlu. Dx12 ile pc arasindaki fark daha da acilacak. İsin ozu konsollar yetersiz.. Sony ve microsoft cehpesi elini cabuk tutmali cunku konsol boyutunda mini pc pazari da hizla gelisiyor. Konsollar tarihe karisabilir.

BSC Misafiri

10.10.2015 17:11:42

0
Oyunun performansı BF4 ve Hardline'a göre daha düşük. Belki tam sürüm oyunda düzeltirler.

GT_55

10.10.2015 16:59:33

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Six Feet Under. Adamlar napsın zamanında 1500 lira verdikleri alet ile 5 sene öncesinden kalma çözünürlükle oynuyorlar kendilerini iyi hissettmek için savunmaya geçiyorlar hemen.Gitmeyin üstlerine fazla
Ben 16k ile oynuyorum, senden üstünüm.

Six Feet Under.

10.10.2015 11:38:03

-5
Adamlar napsın zamanında 1500 lira verdikleri alet ile 5 sene öncesinden kalma çözünürlükle oynuyorlar kendilerini iyi hissettmek için savunmaya geçiyorlar hemen.Gitmeyin üstlerine fazla

neo-life

10.10.2015 11:05:48

+5
iyi sonunda konsolcu arkadaşlar pc yi bırakmış birbirlerine sataşmaya başlamışlar doğruya gelmişler ilk başta kabullenemeyip pc de de hile var diyorlardı da demek ki anlamışlar sonunda pc ile uğraşamayacaklarını

Source

10.10.2015 10:49:20

-3
PS4, Xbox One Karşılaştırması. [:'(]

Master_Evil

10.10.2015 10:46:53

0
en fiyasko konsol nesli

MiyopBey

10.10.2015 10:23:25

0
Ya konuşulan şeylere bak. En çok yorum alan habere bak. Allah'ım oyun sektörü kimlerin eline kaldı ya :D Valla artık benim bi umudum kalmadı, oyunlar hiç bir zaman sinema gibi saygınlığını kazanamayacak, tüketicilerin sömürüldüğü bir sektör olarak kalacak ve tahmin edin bakalım kimlerin yüzünden :D Birde "Acıyorum konsolculara. Keşke gerçekleri görebilseler." yazan var :D Ya Sony'nin, Microsoft'un, AMD'nin, Valve'ın felan ne yaptıklarını nasıl göremiyorsunuz? Sanki Sony ve Microsoft'un dalgınlıklarına geldide güçsüz konsol çıkardılar :D Parmaklarında oynatıyorlar bizi resmen. Söylenecek kadar çok şey varki, yazayım cevap vereyim diyorum ama hiç birşey değişmeyeceğini bildiğimden, güç hastalığınızı, egonuzu aşmayacağını bildiğimden "amaaaan" deyip vazgeçiyorum. Offff of :D

lostrock

10.10.2015 09:56:19

-1
ps4 e indirdim 6 saattir kesintisiz oynuorum oyun akıyor, ayrıca pes 2016 ı mıda aldım gelmiş geçmiş en iyi futbol oyununu yapmışlar o da akıyo yani ps4 candır gerisi patlıcandır (ezik korsancı lap top ta low da oynayan ama ps4 u beyenmiyen patlıcanlara gelsin)

BlackBeasT

10.10.2015 09:37:01

-1
MS X1nı 720p olduğundan PS4 karşısında ezilmesin diye 900p yapmışlardır Dice burdan sesleniyorum "Eyy Dice akıllı olun 2k/30fps'lik konsolu bööle nereye kadar tutacaksınız.... "

Tam35tr

10.10.2015 02:37:34

+1
Ne demek istediğinizi anlıyorum hocam.Bu saçma kıyaslama ve üstünlük kurma kavgası malesef hiç bitmeyecek.İnsanlar tercih ettiği platformda zevk almaya bakacağına başka platformları yerin dibine sokup zevk alma peşinde.Benim mario,zelda,crash bandicoot,shadow of colossus gibi oyunlardan aldığım zevki hatırlıyorumda o zamanlar grafik ne çözünürlük ne bilmezdim sadece oyuna ve eğlencesine bakardım.Şimdi de aynı şekilde devam ediyorum.Oyuna başladıktan belirli bir süre sonra zaten grafikmiş, çözünürlükmüş unutuyorum bile.Ben hile konusunda BF4 dahil bir kaç oyunda deneyimlediğim durumdan bahsettim yanlış anlaşılmasın izlediğim videolardan konuşmadım ve her oyunda hile var diye de kesinlikle demiyorum.(beni kastetmediğini biliyorum düşünce yapımı belirtmek istedim.) Kısacası sahip olduklarınızla eğlenmeye bakın gerisi anlamsız bir kedi-köpek atışmasından ibaret :) @gerçekoyuncu11

i_lenker

10.10.2015 02:26:05

0
Evet yine cafcaflı grafiklere sahip bir oyun çıkacak ve konsol dünyası birbirine girmiş :D bazı pc sonuçlarına baktım ve yanılmadım, pentium işlemci ve 750ti yine konsollarla aynı düzeyde. ama bu alıştığımız pahalı bir konsol oyunu, pc'de tutacağını düşünmüyorum o yüzden pc tartışması gereksiz. konsollar kendi aralarında kapışsın.

Uncy

10.10.2015 02:11:26

0
Beklenen birsey 60fps olabilmesi icin 900p

tired of waiting

10.10.2015 01:55:22

-1
bu pc ve konsol muhabbeti harbi ergence salakca.

rambocuk

10.10.2015 01:47:00

0
Ben ps4 de ve pc de ultrada denedim karşılaştırdım uzun uzun arada tek fark sikahta ve parlak yerlerde çok hafif tırtıklanma dışında pc deki ultra ile bir fark göremedim

gerçekoyuncu11

10.10.2015 01:11:27

-1
nap
quote:

Orjinalden alıntı: aytugsasal
quote:

Orjinalden alıntı: gerçekoyuncu11
quote:

Orjinalden alıntı: aytugsasal nokta farklı tercihlere saygı duymakta yatıyor zaten saygılar tüm platform kullanıcılarına...
.
Hocam ben kendi düşüncemi söyledim bir şeyi saçma yere savunduğum yok sana saçma gelebilir orası ayrı.Ben herhangi bir bahane atmıyorum gerçekleri söylüyorum ama kendi gerçeklerimi.Bende de hem gt750m e sahip bir laptop hem ps4 ikizimde de xbox one var.Battlefield 4'ü ilk bilgisayara almıştım ama zamanla hile yapanların sayısından dolayı ps4'e de almak zorunda kaldım.Bir oyunda herkes 10-15 adam vururken birinci adam 140 civarı adam vurur mu ya ki öldürdüğünde hiç bir ekipman bilgisi vs. bulunmuyordu dakikada 5 adam vuruyordu Nicki Battlefield_AAA ydı sanırım. Ve bu tip uç örnekler çoğu oyunda denk gelince kusura bakma hocam ama bana saçma yere hile var deyip suç atıyorlar deme.Var olan bir şeyi söylemek suç atmak demek değil.Sen güçsüz konsolları övmek ile yaklaşmışsın olaya ama ben övmüyorum ki benim konsol tercih etme nedenimi söylüyorum ve güçsüz olduğunu kabul ederek(savunmayarak) bunu bilerek aldım diyorum 1500 tl lik alet sonuçta ne bekleyebilirsin ki gtx titan performansı mı? Ama beni suçladığın şeyi sen yapıyorsun bilgisayar platformunun var olan sorunlarına bahane diyorsun bilmem anlatabildim mi saygılar...
Hocam siz olayı çok kişiselleştirmişsiniz yada ben öyle hissettirmişim saçma sapan derken size demedim ve pc nin dezavantajlarını ört pas etmeye de çalışmıyorum fakat bir de gerçek var ki bu oyun için konuşursak pc nin performans açısından bu oyunda hiç bir dezavantajı yok dediğim gibi konsol bende de var gtx 770 ekran kartı olan pc de var ben saçma sapan derken şundan bahsettim siteye bir haber giriyor ve haber tamamen performansla ilgili bir haber ve sizi tenzih ediyorum biri çıkıp hemen altına konsolcular hemen pc de de hile var diyor şimdi bunun üzerine siz ve sizin gibi bazı konsolcular da konsolcular için çözünürlük önemli değil diyorsunuz evet sizin için olmayabilir fakat kimse kusura bakmasın bir konsolcu performansla ilgili haberin altına performansla ilgili hiç verebilecek bir cevabın kalmadığı için sırf karşıyı sinirlendirmek için çıkıpta oradada hile yapıyorlar derse o adam için kimse grafiğin önemsiz olduğunu söyleyemez yani kısaca siz herkesi kendiniz gibi düşünmeyin tabi ki sizin için grafik ilk planda olmaya bilir fakat bazı konsolcu arkadaşlar için hatta çoğu konsolcu arkadaşlar için grafiğin önemli olduğu form sitelerinde bu tip pc ile kıyaslama haberlerinde ki yazdıkları yorumlardan o kadar belli oluyor ki bende diyorum ki bu kadar grafik önemliyse konsolcular için kendini kandırıp gidip performans haberinin altına gidip hile var diyeceğine o formlarda konsolu üreten firmayı eleştirsen en azından bundan sonraki nesli konsol açısından daha kaliteli hale getirirsin aksi halde kendini kandırırsın hile konusuna gelirsek evet pc de hile var kimse bunu inkar edemez ve bu bir dezavantaj pc için fakat bunu gelip pc konsol grafik karşılaştırmasının altına yazarsa biri çıkıp o zaman onda grafiksel geri kalmış ürünü savunmak için yaptığını söylerim ayrıca ben dün betası açıldığından beri oynuyorum ve benden başka 3 samimi arkadaşımda bu oyunu oynuyor ne onlar nede ben daha böyle hile yapan birine denk gelmedik yani biri yapıyor video ya çekip youtube atıyor bilen bilmeyen herkes hemen sanki her saniye hile yapılıyormuş gibi yorumlar yapıyor buda doğru bir davranış değil bence sizin için demiyorum bu oyun için şimdilik denk gelmesemde bu konsollarrın güçsüz olduğu gerçeğini değiştirecek ve bazı konsolcu arkadaşları rahatlatacaksa evet pc de hile var ama hala bunun bu haberle ne alakası var anlamış değilim.

Tam35tr

10.10.2015 00:47:25

+1
quote:

Orjinalden alıntı: gerçekoyuncu11
quote:

Orjinalden alıntı: aytugsasal Tercihi bilgisayar olan arkadaşlar anlayamıyorlar malesef konsol kullananların tercihinin donanım ve güç olmadığının.Tamam yeterli donanım herkes ister bu demek değil ki benim için donanım önemli değil.Ama sen ne kadar para veriyorsun karşısında ne alıyorsun bu önemli. Konsollar f/p ürünü olan sosyal bir cihaz.En büyük alım etkeni exc. oyunlar,hilesiz oyun imkanı ve büyük ekran tv lerde diski takıp rahatça arkadaşlarınla oyun oynamak mesele bu bence.Sizin çözünürlük ve güç olarak baktığınız bu oyunun betasında bile bilgisayar oyuncuları hile yapmaya başladı bile gelde oyundan zevk al şimdi...Tamam sonuç olarak 720p yeni nesil için olmaması gereken bir durum.En az 900p ve 30 fps'nin aşağısına inmemesi lazım çıkan oyunların.Ama konsolun genel kitlesi için dediğim gibi donanım ve çözünürlük öncelik olsaydı konsol almazdı kimse zaten.Bunun her zaman parayla da ilgisi yok ben konsola 2. kol 2 tane oyunla almıştım 2000 bin tl den fazla para verdim.O paralara biraz daha koyup 2500-3000 bin tl ye sağlam bir oyun bilgisayarı toplayabilirdim ama çalışan biri olarak bilgisayar oyunculuğunu rahat bulmuyorum ve zevk almıyorum tercih meselesi bu arkadaşlar,en önemli nokta farklı tercihlere saygı duymakta yatıyor zaten saygılar tüm platform kullanıcılarına...
Haklısınız fakat burada olay o değil bende de hem ps4 hem pc var oyunu ikisinde de denedim pc ye almaya karar verdim grafik 1 tık ilerde ve optimizasayon müthiş bu yüzden de pc ye alacağım ben ne pc ci ne konsolcuyum işime gelen yerde oynarım oyunu mu fakat burada konsolcu arkadaşlar sizin dediğiniz gibi grafikleri önemsemez tavırda bulunmuyorlar tam tersine oyunun 900 veya 720 p de çalışması zorlarına gidiyor ki gelip hile var deyip konu saptırıyorlar ve dice suçluyorlar haklı olarakta pc ciler de siz bugüne kadar kaç oyunu 1080p 60 fps de oynadınız ki dice suçluyorsunuz diyorlar tartışma buradan başlıyor ne yazk ki konsolcu arkadaşlar verecek cevap bulamayınca yok oyun konsolda daha rahat oynanıyor yok sizde hile var deyip olayı saptırıyorlar aslında biz konsol kullananlar gereğinden daha az güçte çıkan konsolları ama fakat şöyleli cümlelerle savunacağımıza bunu her platform da eleştirsek gelecek nesli kurtarabiliriz belki de ama tam tersine performans haberinin altına gelip sırf konsolu savunmak için işte konsol daha rahat konsol da hile yok gibi saçma sapan şeylerle kendimizi kandırıp konsol savunuyoruz emin olun eleştireceğimiz yere övdüğümüz bu konsollar bir daha ki nesile dönemine göre daha güçsüz çıkacaktır aslında konsolları öven zihniyet pc cilere farkında olmadan iyilik yapmaktadır.
Hocam ben kendi düşüncemi söyledim bir şeyi saçma yere savunduğum yok sana saçma gelebilir orası ayrı.Ben herhangi bir bahane atmıyorum gerçekleri söylüyorum ama kendi gerçeklerimi.Bende de hem gt750m e sahip bir laptop hem ps4 ikizimde de xbox one var.Battlefield 4'ü ilk bilgisayara almıştım ama zamanla hile yapanların sayısından dolayı ps4'e de almak zorunda kaldım.Bir oyunda herkes 10-15 adam vururken birinci adam 140 civarı adam vurur mu ya ki öldürdüğünde hiç bir ekipman bilgisi vs. bulunmuyordu dakikada 5 adam vuruyordu Nicki Battlefield_AAA ydı sanırım. Ve bu tip uç örnekler çoğu oyunda denk gelince kusura bakma hocam ama bana saçma yere hile var deyip suç atıyorlar deme.Var olan bir şeyi söylemek suç atmak demek değil.Sen güçsüz konsolları övmek ile yaklaşmışsın olaya ama ben övmüyorum ki benim konsol tercih etme nedenimi söylüyorum ve güçsüz olduğunu kabul ederek(savunmayarak) bunu bilerek aldım diyorum 1500 tl lik alet sonuçta ne bekleyebilirsin ki gtx titan performansı mı? Ama beni suçladığın şeyi sen yapıyorsun bilgisayar platformunun var olan sorunlarına bahane diyorsun bilmem anlatabildim mi saygılar...

RealArek

10.10.2015 00:21:43

-2
quote:

Orjinalden alıntı: KoRnTuNeS çözünürlük gram umrumda değil, çözünürlük takıntım olsaydı önceki nesilde xbox veya pc alırdım. benim için önemli olan exc. oyunlar ve konfor. şahsen pcde oyun oynayacağım zaman bile kol takıp oynarım. zaten pcyi oyun için çok nadir kullanıyorum. pc benim için iş ve araştırma aracı, konsol ise oyun aracı. ben böyle düşünüyorum, başkası farklı düşünebilir. saygı duymak lazım.
Vallaha bende konsollda sadece özel oyunlar oynuyorum bilgisayarda oyunları oynuyorum çünkü bilgisayarda daha ucuz ve çözünürlük grafik daha farklı ben önsemiyorum o ayrı klavye ve mausla gayet rahat oynanıyo ama tabi pc konsoll kavgası burda aramadın kadar var herkes istediğini oynar orası ayrı ama diyerime gidipte b.k atmasınlar bari.

gerçekoyuncu11

10.10.2015 00:09:37

0
quote:

Orjinalden alıntı: aytugsasal Tercihi bilgisayar olan arkadaşlar anlayamıyorlar malesef konsol kullananların tercihinin donanım ve güç olmadığının.Tamam yeterli donanım herkes ister bu demek değil ki benim için donanım önemli değil.Ama sen ne kadar para veriyorsun karşısında ne alıyorsun bu önemli. Konsollar f/p ürünü olan sosyal bir cihaz.En büyük alım etkeni exc. oyunlar,hilesiz oyun imkanı ve büyük ekran tv lerde diski takıp rahatça arkadaşlarınla oyun oynamak mesele bu bence.Sizin çözünürlük ve güç olarak baktığınız bu oyunun betasında bile bilgisayar oyuncuları hile yapmaya başladı bile gelde oyundan zevk al şimdi...Tamam sonuç olarak 720p yeni nesil için olmaması gereken bir durum.En az 900p ve 30 fps'nin aşağısına inmemesi lazım çıkan oyunların.Ama konsolun genel kitlesi için dediğim gibi donanım ve çözünürlük öncelik olsaydı konsol almazdı kimse zaten.Bunun her zaman parayla da ilgisi yok ben konsola 2. kol 2 tane oyunla almıştım 2000 bin tl den fazla para verdim.O paralara biraz daha koyup 2500-3000 bin tl ye sağlam bir oyun bilgisayarı toplayabilirdim ama çalışan biri olarak bilgisayar oyunculuğunu rahat bulmuyorum ve zevk almıyorum tercih meselesi bu arkadaşlar,en önemli nokta farklı tercihlere saygı duymakta yatıyor zaten saygılar tüm platform kullanıcılarına...
Haklısınız fakat burada olay o değil bende de hem ps4 hem pc var oyunu ikisinde de denedim pc ye almaya karar verdim grafik 1 tık ilerde ve optimizasayon müthiş bu yüzden de pc ye alacağım ben ne pc ci ne konsolcuyum işime gelen yerde oynarım oyunu mu fakat burada konsolcu arkadaşlar sizin dediğiniz gibi grafikleri önemsemez tavırda bulunmuyorlar tam tersine oyunun 900 veya 720 p de çalışması zorlarına gidiyor ki gelip hile var deyip konu saptırıyorlar ve dice suçluyorlar haklı olarakta pc ciler de siz bugüne kadar kaç oyunu 1080p 60 fps de oynadınız ki dice suçluyorsunuz diyorlar tartışma buradan başlıyor ne yazk ki konsolcu arkadaşlar verecek cevap bulamayınca yok oyun konsolda daha rahat oynanıyor yok sizde hile var deyip olayı saptırıyorlar aslında biz konsol kullananlar gereğinden daha az güçte çıkan konsolları ama fakat şöyleli cümlelerle savunacağımıza bunu her platform da eleştirsek gelecek nesli kurtarabiliriz belki de ama tam tersine performans haberinin altına gelip sırf konsolu savunmak için işte konsol daha rahat konsol da hile yok gibi saçma sapan şeylerle kendimizi kandırıp konsol savunuyoruz emin olun eleştireceğimiz yere övdüğümüz bu konsollar bir daha ki nesile dönemine göre daha güçsüz çıkacaktır aslında konsolları öven zihniyet pc cilere farkında olmadan iyilik yapmaktadır.

Tam35tr

9.10.2015 23:50:01

+4
Tercihi bilgisayar olan arkadaşlar anlayamıyorlar malesef konsol kullananların tercihinin donanım ve güç olmadığının.Tamam yeterli donanım herkes ister bu demek değil ki benim için donanım önemli değil.Ama sen ne kadar para veriyorsun karşısında ne alıyorsun bu önemli. Konsollar f/p ürünü olan sosyal bir cihaz.En büyük alım etkeni exc. oyunlar,hilesiz oyun imkanı ve büyük ekran tv lerde diski takıp rahatça arkadaşlarınla oyun oynamak mesele bu bence.Sizin çözünürlük ve güç olarak baktığınız bu oyunun betasında bile bilgisayar oyuncuları hile yapmaya başladı bile gelde oyundan zevk al şimdi...Tamam sonuç olarak 720p yeni nesil için olmaması gereken bir durum.En az 900p ve 30 fps'nin aşağısına inmemesi lazım çıkan oyunların.Ama konsolun genel kitlesi için dediğim gibi donanım ve çözünürlük öncelik olsaydı konsol almazdı kimse zaten.Bunun her zaman parayla da ilgisi yok ben konsola 2. kol 2 tane oyunla almıştım 2000 bin tl den fazla para verdim.O paralara biraz daha koyup 2500-3000 bin tl ye sağlam bir oyun bilgisayarı toplayabilirdim ama çalışan biri olarak bilgisayar oyunculuğunu rahat bulmuyorum ve zevk almıyorum tercih meselesi bu arkadaşlar,en önemli nokta farklı tercihlere saygı duymakta yatıyor zaten saygılar tüm platform kullanıcılarına...

BSC Misafiri

9.10.2015 23:40:11

-1
quote:

Orjinalden alıntı: bozcan Polemikse polemik PC'de de hile var. https://www.youtube.com/watch?v=xIhx33faJ1Q
Onu yapan noob'tur. Ben Galactic Empire ile oynarken 32/3 yaptım, sadece yetenek ve çok çalışmayla :D Peki konsolda pro oyuncu var mı? Hepsi aim assist kullanıyor.

BSC Misafiri

9.10.2015 23:39:53

-1
Kim ne derse desin harbiden kötü birşey ya 720p tamam oyunanabilir bir seviye ama bu ps4'ün ileri de 720p de göstereceği bir multiplatform oyununu xbox one'da 480p küsür de açacağı ya da birçok efektten çözünürlük düşmesin diye feragat edeceği anlamına da geliyor. Ha iki konsol da iyi değil ama xbox one rakibinin karşısında fazlasıyla fena bir görüntü çiziyor.

BSC Misafiri

9.10.2015 23:36:26

0
Ulan ne 1080p'miş ya

White Death

9.10.2015 23:31:49

+8
Ya bana kendini savun deseler şu yorumlardaki konsol vs PC kadar savunamam, bu ne aşktır böyle.

herter_12

9.10.2015 23:22:55

-1
Şunu söliyeyim PC hertürlü kosolu ezer gerek oyun fiyatlar gerekse ultra detay ve 4k kosollar ultra detayı ve anti aliasing seviyesini rüyasında görür hemde 250tl oyuna para vererek.

Source

9.10.2015 23:17:05

0
Konsolların hayal kırıklığı donanımları sayesinde sonuç budur arkadaşlar, zamanında konsollar çıktığında PC bir dönem geride kalırdı artık böyle birşeyde yok, PC her zaman önde.

necipfazil2041

9.10.2015 22:48:33

-4
Diğer tarafa yazmıştım buraya alıyorum mesajı. Bir de bu yönden bakmak lazım olaya... Bunca yıl konsolcu olan ben artık her oyunu PC ye alıyorum. Tüm konsollara sahibim. Fakat dün xbox store a girdim Halo 5 250 tl den başlıyor core oyun. PS store da da benzer fiyatlar var. Gold ve PSN+ üyesiyim, aylık hangi oyunlar verildiyse konsollarda sahip olduğum oyunlar onlar. Para vererek sadece PC ye oyun alıyorum. Enayi değilm. Benden konsol kullananlara tavsiye: İyi bir PC kurun zamanla parasını çıkarıyor emin olun.. Ben de bir seferde kurmadım pc yi. İlk başta apu bir sistem aldım, sonra ekran kartı aldım, önümüzdeki aylarda da i7 bir işlemci almayı düşünüyorum. seneye de "belki" R9 280x ekran kartımı satıp daha üst modele geçeceğim. Sizde böyle bir planlamayla konsolları unutursunuz..

Wollowon

9.10.2015 22:44:27

0
4 k çözünürlükte oynuyorum , konsollar halen 1080p peşinde.

atsuma

9.10.2015 22:42:08

+4
Bu sitenin görüşlere hiçbir saygısı yok. Niye bu forumda tartışıp bunlara reklam geliri sağlıyorsunuz ki. Siz yazmazsanız gelirleri de düşer. amaçları da bu. Benim yazdıklarımı silmişler mesela. Hiçbir gerekçe göstermeden. Gerekçe gösterme zahmettinde bile bulunmuyorlar. benim ve bana cevap veren kişinin tüm mesajları silinmiş. ben bir daha bu siteye prim yaptırır mıyım hayır. Beni tahrik eden bir yazı da olsa yazmam. Çünkü herşey bir yalan üzerine kurulu burda.

Mad

9.10.2015 22:25:15

0
Şuan ki grafikleri gördünüz mü? Konuşmak için konuşmayın.

alemburda34

9.10.2015 22:19:07

+1
Yemisim 900p sini çatır çatır çalışıyor mu? Evet Adamlar fps akıcı tutmuşlar.

KoRnTuNeS

9.10.2015 22:05:34

+8
çözünürlük gram umrumda değil, çözünürlük takıntım olsaydı önceki nesilde xbox veya pc alırdım. benim için önemli olan exc. oyunlar ve konfor. şahsen pcde oyun oynayacağım zaman bile kol takıp oynarım. zaten pcyi oyun için çok nadir kullanıyorum. pc benim için iş ve araştırma aracı, konsol ise oyun aracı. ben böyle düşünüyorum, başkası farklı düşünebilir. saygı duymak lazım.

EmuMaster

9.10.2015 22:05:14

-7
Aha dice beceriksiz firma olduya. Aboooov. Peki bir şey soracam sayın arkadaşlar naughty dog uncharted 4 e 60 fps gelecek demişti daha sonrada "ula olmuyormuş 30 çıkaracağız heralde" dediler. Bu adamlar sizin nazarınızda neden beceriksiz değil? Dice dediğimiz ekip frostbite motorunu yazan ekiptirki şahane bir grafik motorudur. Ue 4 ve cryengine 'ın güncel versiyonuna denktir bana göre. Tutupta çöp fox engine' ı bu motorlarla karşılaştırıp "bak 60 fps mgs 5" demeyin. Arada uçurum fark var. Dersenki pt gibi şaheser var. La pt dediğin demo (bak demo dikkatini çekerim) koridorda geçiyor. Tutupta büyük haritalı içinde sürüsüne efekt olan oyunla koridor oyununu kıyaslama sevgili ps4 teknisyeni. Mgs 5'e gelirsek bu oyunu eski nesil için harcadılar. Grafikleri coddan derme bir oyun. Ha oyun kaliteli laf yok ama grafikler konusunda acımasız olacam sakın olaki star wars bf ile kıyaslamayın. Yani drive club söz konusu olunca "bak en iyi grafikli racing bende" deyipte konu çözünürlüğü düşük oyunlara gelince "konsol sahibi adam grafikleri takmaz alır joypadı eline uzanır yastık koyar arkasına zevkten 4 köşe olur" diyen sayın ama çok sayın güzel ama çok güzel oyuncu ama fps'yi joypadla oynayıp "ben en hardcore oyuncuyum hem pc'de hile var" diyen arkadaşım. Choose your destiny. Ya 1080p 30 fps yada 900p 50-60 fps. Çünkü senin istediklerin malesef fiziğe aykırı doğanın kanununa aykırı en başta ps4'e aykırı. Aşkın kanununu yazsan yeniden yinede o makina bu oyunu o grafiklerle 1080p 60 fps açmayacak. Yani 2 koltuk aynı anda hem yanyana olup hemde cam kenarı olmayacak uçakta. Bu arada 1700 liraya çok güzel bu oyunu 1080p 60 fps oynatan bilgisayar alabilirsin. Donanımhaber de sistem tavsiyesi bölümüne bekleriz.

hayansame

9.10.2015 21:54:16

+3
Bu aciklamayi yapanlar kim, sonynin haber kanallari mi? reklam ajanslari mi? Allah askina nasil igrenc bir oyun neslindeyiz boyle??? Nelan bu, bu mu haber, bu salak cozunurluk muhabbetleri mi? Biktik be kardesim, oyunun iceriginden oynanbilirliginden daaha cok cozunurluk fps oranlari konusuluyor, sozum B.s.c 'ye asla degil, oyun dunyasina, bu olay nasil oluyorda, oyunun onune geciyor. Donup dolasip neden hep ayni muhabbetler? Cozunurluk manyaklari,texture delileri ortaya cikardiniz,sadece sizin konsolunuz daha cok satilsin diye. Nasil asagilik pazarlama stratejileri bunlar.

bozcan

9.10.2015 21:48:36

0
Endonezya, HK psn var, kardeşlik var, aldığın oyunları satabilmek, 2 el oyun alabilmek var. Fifa'yı kardeşlikle aldım endonezyadan 80TL'ye geldi bana bir örnek. PC'den ucuz diyemem ama 250TL'ye Fifa almıyoruz yani :)

Final Getsuga Tenshou

9.10.2015 21:47:59

-4
Order 1866 diye bir oyun çıkardılar. Sözde sinematik efekt vermek için oyuna siyah çerçeve eklemişler. Ve bunu yiyen oyuncular oldu ciddi ciddi. Bariz bir şekilde kaldirmadigi için yapılmış çirkin bir palavra bu. Bunu geçtim çıkan çoğu oyuna bakın 30fps sabit 1080p bile kaldırmıyor. Yenı nesil konsollar sınıfta kaldı.

Final Getsuga Tenshou

9.10.2015 21:41:48

0
Hocam sizin gibilere bir şey demiyorum ben zaten. Ama bazı konsol kullanıcıları inkar ediyor konsolların sınırlı bir performansa sahip olduğunu. Para konusuna gelirsek aradaki fark konsol oyun fiyatları nedeniyle kapanıyor bence.

cikopelo

9.10.2015 21:36:37

-6
Ps4 sahibi olarak bu betayi origin den indirip pc nin gücünden ve mouse klavye nin fps oyunu rahatligindan faydalandim. Ps4 e özel oyun diisnda oyun almam. Pcm pcm canım pcm.

PHO3N1X

9.10.2015 21:23:20

+1
Konsol kullanan insan oyunu ultra uber grafik kalitesi için oynamaz.Basmıyor heralde karşıt kafalar.1080P değilde 900 oldu ne olacak ? 60 FPS yağ gibi akıyor oyun daha ne isteniyor onu anlamadım.Ha bu arada oyunun grafikleride öyle çamur değil bildiğin gördünmü iyi diyebiliyorsun,ne kadar detay kısarsa kıssınlar yinede etkileyici görünüyor.

bozcan

9.10.2015 21:18:41

+1
Biz gerçekleri görüyoruz birader, verdiğimiz para belli aldığımız performans belli. Yüksek bütçeli PC toplayıp konsollarla yarıştıranlar PC müptezelleri.

Saiki

9.10.2015 20:52:41

+2
MGS gibi bir oyun full hd 60fps yapılabiliyorsa gerisi beceriksizlerin bahanesidir.

neo-life

9.10.2015 20:51:25

+2
quote:

Orjinalden alıntı: inciteen
quote:

Orjinalden alıntı: Wayward Son
quote:

Orjinalden alıntı: inciteen
quote:

Orjinalden alıntı: Wayward Son Multiplayer ve geniş ölçekli bir oyun ile Uncharted, Bloodborne, Last of Us gibi çok daha dar mekanlarda geçen oyunları karşılaştırmak... Sonra Dice'a çamur atmak. Ayakta alkışlıyoruz.
Tamam geniş alanmı istiyorsun ; Fınal Fantasy : Real a Reborn , Elder Scroll Online , Dragon age ınqusıton ,Metal Gear Solıd : Phantom pain ... Hadi bunlarıda geçtim GTA5 var ulan :D :D :D :D hepside çatır çatır 1080p çalışıyor .
"Multiplayer" kısmı noldu? Onu geçtim FF, TES Online, DA:I 30 FPS değil mi? :) Olay çözünürlükle bitmiyor zombim, biraz daha zorla.
Arkadaşım konuyu neden saptırıyorsun ? Bizim tartıştığımız konu niçin 1080p yerine 900 olduğu sen gidiyorsun o oyunlar 30 fps diyorsun :D Suç yapımcıların ister kabul et ister etme ... Zaten saydığım oyunlar Battlefronta göre daha büyük çaplılar , onlar bile kolayca 1080p oynatıyorken DICE bunu B-E-C-E-R-E-M-İ-Y-O-R !
hocam bu grafikte ps4 de 1080p 60 fps oynadığın bir tane oyun söylermisin yada bu sene çıkan oyunlardan kaç tanesini ps4 de 1080 p 60 fps oynadın o oyunları sana zahmet bir yazar mısın? tabi grafikleri battlefront gibi olan bu dediğimi yap bence sonra tartış bu konuyu v-ve dice bu işi beceremiyor de daha witcher 3 30 fps yi göremedi unity 30 fps yi göremedi dice 1080 p de 60 fps yi göremedi diye kızıyorsun diyecek hiç bir şey bulamıyorum sana.

atsuma

9.10.2015 20:48:50

-8
80 milyon steam kullanıcısı ile PC en sonunda hak ettiği saygıyı bulacak. Yok pc de şu kadar para vereceksin. her sene sistem topluyacaksın. Asgari ücretle geçinenlerin ezikliğinden başka bir şey değildir bu laflar. olay o değil. OLAY taçsız kralın tacını verme vakti. Artık kimse hiçbir güç PC nin önünü tutamayacak... Artık yeter... liseli gençin masturbasyon aleti olmayacak pc...Her iki konsola sahip biri olarak söylüyorum.

Final Getsuga Tenshou

9.10.2015 20:48:32

-5
Acıyorum konsolculara. Keşke gerçekleri görebilseler.

Wayward Son

9.10.2015 20:42:05

-3
quote:

Orjinalden alıntı: inciteen
quote:

Orjinalden alıntı: Wayward Son
quote:

Orjinalden alıntı: inciteen
quote:

Orjinalden alıntı: Wayward Son Multiplayer ve geniş ölçekli bir oyun ile Uncharted, Bloodborne, Last of Us gibi çok daha dar mekanlarda geçen oyunları karşılaştırmak... Sonra Dice'a çamur atmak. Ayakta alkışlıyoruz.
Tamam geniş alanmı istiyorsun ; Fınal Fantasy : Real a Reborn , Elder Scroll Online , Dragon age ınqusıton ,Metal Gear Solıd : Phantom pain ... Hadi bunlarıda geçtim GTA5 var ulan :D :D :D :D hepside çatır çatır 1080p çalışıyor .
"Multiplayer" kısmı noldu? Onu geçtim FF, TES Online, DA:I 30 FPS değil mi? :) Olay çözünürlükle bitmiyor zombim, biraz daha zorla.
Arkadaşım konuyu neden saptırıyorsun ? Bizim tartıştığımız konu niçin 1080p yerine 900 olduğu sen gidiyorsun o oyunlar 30 fps diyorsun :D Suç yapımcıların ister kabul et ister etme ... Zaten saydığım oyunlar Battlefronta göre daha büyük çaplılar , onlar bile kolayca 1080p oynatıyorken DICE bunu B-E-C-E-R-E-M-İ-Y-O-R !
FPS - Çözünürlük arasındaki bağı bilmeyen biriyle tartıştığım için suç bende. LeBron açıklamış zaten, bu oyun 30 FPS olsaydı 1080p olarak gelirdi. Ancak akıcı oyun için (ki multiplayer için şart) FPS'den değil, çözünürlükten kısıyorlar. Büyük oyun alanı demişsin bir de... Draw Distance vs. gibi mevzulara hiç girmiyorum. Onları da alakasız olarak gösterirsin. Ayrıca hile sorununu çözersiniz. Oyun adı üzerinde daha "beta" halinde. Ancak yeni (!) nesil konsollara yeni donanım takıp performans sorunlarını çözemezsiniz.

neo-life

9.10.2015 20:41:39

0
Beyler boşuna dice veya ea kızmayalım bende de konsol var biz hangi oyunu 1080p 60 fps de oynadık ki bunu şimdi dice dan bekliyoruz işin gerçeği bence de bu nesil güçsüz kaldı fakat oyunu ps4 deneyim ettim oyun grafikleri bana çok güzel geldi demek ki iyi bir pc de oyun çok güzel gözükür yarın pc im için indirip bir de pc de deneyeceğim

Turist55

9.10.2015 20:37:31

0
...

cemecem21

9.10.2015 20:34:19

0
Buradaki optimize sonuçlarını gördükçe Ps3 ve Xbox360'ın ilk yıllarında optimize nasıldı diye düşünüyorum(O dönemde oyun dünyasından bayağı uzaktım). Eğer ilk yıllardan sona doğru 480'den 720p'ye geçilmişse hala verilecek bir zaman var firmalara. Konsolların son döneminde olsa bile 1080p 60 fps oranı yakalanabilir. Donanım engel denebilir ama Ps3'te The Last of Us gibi bir oyun çalıştıysa donanımdan öte optimize becerisi daha öne çıkıyor. Öte yandan Dice'ın en büyük sorunu vakit. Naughty Dog veya From Software'dan kat kat daha hızlı iş yapmak zorundalar. Ve ellerinden gelen de bu. Çok oyunculu bir oyun yapıyorlar, atlamamak gerek. O yüzden kızmamak lazım. Oyun keyif veriyorsa bu mesele unutulacaktır. Aşırı ayrıntıcılar hariç.

neo-life

9.10.2015 20:34:15

+13
Herkes için demiyorum ama çoğu konsolcular gerçekten çoluk çocuk oluyor ve bazı şeyleri hazmedemiyor işte elinizde daha güçsüz bir cihaz var adam bunu kabullenemiyor performansla ilgili haberin altına geliyor siz de de hile var diyor bırakın şu aşağılık kompleksini varsa var hile sanki sen yazana kadar biz bilmiyorduk biraz olgun olun da onu yarın bir gün hile haberi yapılırsa onda yazın gelipte ezikliğinizi burada performans haberinin altına hile var yazıpta göstermeyin yazık vallahi yazık

inciteen

9.10.2015 20:31:22

+1
quote:

Orjinalden alıntı: Wayward Son
quote:

Orjinalden alıntı: inciteen
quote:

Orjinalden alıntı: Wayward Son Multiplayer ve geniş ölçekli bir oyun ile Uncharted, Bloodborne, Last of Us gibi çok daha dar mekanlarda geçen oyunları karşılaştırmak... Sonra Dice'a çamur atmak. Ayakta alkışlıyoruz.
Tamam geniş alanmı istiyorsun ; Fınal Fantasy : Real a Reborn , Elder Scroll Online , Dragon age ınqusıton ,Metal Gear Solıd : Phantom pain ... Hadi bunlarıda geçtim GTA5 var ulan :D :D :D :D hepside çatır çatır 1080p çalışıyor .
"Multiplayer" kısmı noldu? Onu geçtim FF, TES Online, DA:I 30 FPS değil mi? :) Olay çözünürlükle bitmiyor zombim, biraz daha zorla.
Arkadaşım konuyu neden saptırıyorsun ? Bizim tartıştığımız konu niçin 1080p yerine 900 olduğu sen gidiyorsun o oyunlar 30 fps diyorsun :D Suç yapımcıların ister kabul et ister etme ... Zaten saydığım oyunlar Battlefronta göre daha büyük çaplılar , onlar bile kolayca 1080p oynatıyorken DICE bunu B-E-C-E-R-E-M-İ-Y-O-R !

CPTLeBron

9.10.2015 20:30:10

0
quote:

Orijinalden alıntı: inciteen

Tamam geniş alanmı istiyorsun ; Fınal Fantasy : Real a Reborn , Elder Scroll Online , Dragon age ınqusıton ,Metal Gear Solıd : Phantom pain ... Hadi bunlarıda geçtim GTA5 var ulan :D :D :D :D hepside çatır çatır 1080p çalışıyor .
Hocam MGS V dışında saydığınız oyunların hepsi 30 FPS. Ayrıca MGS V de fazla sayıda oyuncunun aynı anda oynadığı multiplayer bir oyun değil. Eğer Star Wars: Battlefront da 30 FPS olsaydı 1080p çalışırdı. Oyun 60 FPS çalışıyor ve kasıntılara, FPS düşmelerine pek rastlamadım. Yani sözde 60 FPS değil, gerçekten 60 FPS. Grafikleri de çok çok güzel görünüyor, o yüzden 900p olması normal.

pcrex

9.10.2015 20:27:17

0
quote:

Orjinalden alıntı: mementopolis Beta 'yı oynadım ve gayet iyiydi oyun. Şu Çözünürlük sevdası bitmedi arkadaş:). Oynarken ne takılma hissettim nede Çözünürlük farkı yerdeki Karlar, Güneş'in etkisi ile elmas gibi parlıyordu . Her yer ayak izleri savaş Alanında 40 kişilik Arena'da savaşıyorduk. Tek düşündüğümüz halbuki galip gelmekti :D. Star wars'daki Uçakların ismini bilmiyorum ama, bir it dalaşı yapamamak bana çok koymuştu maalesef olmadı bir türlü. Beta'da Ormanlık bölüm olsaydı keşke. Para'ya kıyıp da bu oyunu alırmıyım 'hayır tabikide.' Çözünürlük diyenleri pisten alalım . Bu tür haberler baydı ve küfendi iyice. Isteyen istediği platformunda cayır cayır oynuyor . Pc'de Beta'sı bilen yok sanırım .
hee pc de betası yok zaten oyun pc ye çıkmıyor :D iki konsol arasında ki çözünürlük konusunu gittin geldin oyunun pc de bile çıkmadığına getirdin ya bir git konsolunda ne oynuyorsan oyna, zaten çözünürlük ile ilgilenmeyen bu konunun altına yorum da yazmazdı ya işte neyse fan boyluğun kitabını yazmış :S

Wayward Son

9.10.2015 20:26:30

-1
quote:

Orjinalden alıntı: inciteen
quote:

Orjinalden alıntı: Wayward Son Multiplayer ve geniş ölçekli bir oyun ile Uncharted, Bloodborne, Last of Us gibi çok daha dar mekanlarda geçen oyunları karşılaştırmak... Sonra Dice'a çamur atmak. Ayakta alkışlıyoruz.
Tamam geniş alanmı istiyorsun ; Fınal Fantasy : Real a Reborn , Elder Scroll Online , Dragon age ınqusıton ,Metal Gear Solıd : Phantom pain ... Hadi bunlarıda geçtim GTA5 var ulan :D :D :D :D hepside çatır çatır 1080p çalışıyor .
"Multiplayer" kısmı noldu? Onu geçtim FF, TES Online, DA:I 30 FPS değil mi? :) Olay çözünürlükle bitmiyor zombim, biraz daha zorla.

Sierra 117

9.10.2015 20:24:14

0
Xbox One'da oynadım grafikler gayet güzel. 720p olması önemli değil.

HIGHER

9.10.2015 20:22:05

0
quote:

Orjinalden alıntı: bozcan Polemikse polemik PC'de de hile var. https://www.youtube.com/watch?v=xIhx33faJ1Q
oha bende fps de çok iyi olmama rağmen dün bi tanesi geldi 23-3 gitti ulan dedim kesin hiledir hile imiş demekki

Turist55

9.10.2015 20:20:57

0
...

There goes your life

9.10.2015 20:14:41

0
Oyunu pc'dede ps4'tede oynadım grafik ayarları ps4'te high-medium arasına denk geliyor ve frame oldukça stabil. PC'de sürekli oyun kapanıyordu ve directx harası veriyordu iki hafta sonrada hileciler çıkmaya başlar hele kontrölcüyle oynarsanız 2 dakika ayakta kalamazsınız. ps4 bu oyun için en iyi platform 1080 ile 900 arasında çok fark yok.

mementopolis

9.10.2015 20:09:54

0
quote:

Orijinalden alıntı: Wayward Son Multiplayer ve geniş ölçekli bir oyun ile Uncharted, Bloodborne, Last of Us gibi çok daha dar mekanlarda geçen oyunları karşılaştırmak... Sonra Dice'a çamur atmak. Ayakta alkışlıyoruz.
Dice'in oyun motoru veya yaptığı işte bir dengesizlik var . Hardline da bile aynı terane. Anlamadık gitti.

inciteen

9.10.2015 20:05:58

0
quote:

Orjinalden alıntı: Wayward Son Multiplayer ve geniş ölçekli bir oyun ile Uncharted, Bloodborne, Last of Us gibi çok daha dar mekanlarda geçen oyunları karşılaştırmak... Sonra Dice'a çamur atmak. Ayakta alkışlıyoruz.
Tamam geniş alanmı istiyorsun ; Fınal Fantasy : Real a Reborn , Elder Scroll Online , Dragon age ınqusıton ,Metal Gear Solıd : Phantom pain ... Hadi bunlarıda geçtim GTA5 var ulan :D :D :D :D hepside çatır çatır 1080p çalışıyor .

Venomstr

9.10.2015 20:03:16

+3
quote:

Orijinalden alıntı: bozcan Polemikse polemik PC'de de hile var. https://www.youtube.com/watch?v=xIhx33faJ1Q
Beta'sında bile hile yapıyor reziller. Hileciler diyarı PC...!

Wayward Son

9.10.2015 19:57:21

0
Multiplayer ve geniş ölçekli bir oyun ile Uncharted, Bloodborne, Last of Us gibi çok daha dar mekanlarda geçen oyunları karşılaştırmak... Sonra Dice'a çamur atmak. Ayakta alkışlıyoruz.

bozcan

9.10.2015 19:56:43

+6
Polemikse polemik PC'de de hile var. https://www.youtube.com/watch?v=xIhx33faJ1Q

Project Scorpio

9.10.2015 19:51:38

-6
XO da rezalet olmuş PS4 akar.

Patren

9.10.2015 19:51:04

0
aynı video motoru varsa normal

Nikomer

9.10.2015 19:46:18

+1
İki oyundada aynı motor var ne bekliyordunuz.

mementopolis

9.10.2015 19:46:07

-7
Beta 'yı oynadım ve gayet iyiydi oyun. Şu Çözünürlük sevdası bitmedi arkadaş:). Oynarken ne takılma hissettim nede Çözünürlük farkı yerdeki Karlar, Güneş'in etkisi ile elmas gibi parlıyordu . Her yer ayak izleri savaş Alanında 40 kişilik Arena'da savaşıyorduk. Tek düşündüğümüz halbuki galip gelmekti :D. Star wars'daki Uçakların ismini bilmiyorum ama, bir it dalaşı yapamamak bana çok koymuştu maalesef olmadı bir türlü. Beta'da Ormanlık bölüm olsaydı keşke. Para'ya kıyıp da bu oyunu alırmıyım 'hayır tabikide.' Çözünürlük diyenleri pisten alalım . Bu tür haberler baydı ve küfendi iyice. Isteyen istediği platformunda cayır cayır oynuyor . Pc'de Beta'sı bilen yok sanırım .

gokayaktan

9.10.2015 19:44:34

+3
Konsolda oyun oynayan adam zaten oyununu açar koltuğuna oturur ve oynar. Bu tür teknik detayların konsol oyuncuları için önemli olduğunu hiç sanmıyorum. Ben PC oyuncusuyum bu konular ilgimi çekiyor ama konsol oyuncusu olsam bu tarz teknik detaylara bakmadan oyunun tadını çıkarırdım yani =) O yüzden boşverin çözünürlüğü de şu vuruş hissi konusunda tartışma başlatalım belki onu düzeltirler, bence çok yapay olmuş.

BSC Misafiri

9.10.2015 19:34:49

0
oyunu pc tarafında oynuyorum ama vuruş hissiyatı 0.. malesef oyun güzel bir star wars oyunu olsada başka bir pencereden bakınca iyi bir fps olmamış diyebiliyorum.

inciteen

9.10.2015 19:28:49

-8
Sanki konsolun suçuymuş gibi konuşuyor millet :D The Last of us , Bloodborne, Uncharted Nathan drake collection, The Evil Within , Dying Light .... 1080p çalışan bir çok oyun var , bu oyunun 900p çalışması tamamen firmanın beceriksizliği .

Kilgrave1907

9.10.2015 19:14:55

-4
Şu konsollar 2 yıl daha geç çıksaydı şimdi 1080p/60fps sabit oynuyorduk ve tartışma konularımız çözünürlük falan değil oyun detayları gibi şeylerdi.

Tam35tr

9.10.2015 19:13:41

0
Eğer xbox one da oyunun bitmiş hali 900p olmazsa 720p ile baya tepki çekerler diye düşünüyorum.Yine satar orası kesin ama 720p den dolayı almayanlarda olur mutlaka.

huseyincarnege

9.10.2015 19:10:15

0
alalal bu xboxone nesi varda bukadar düşüyo ?

-Rango-

9.10.2015 19:07:58

+1
Konsollar yeterince guclu degil. Adamlar ne yapsin.

Guest-0D5961688

9.10.2015 19:05:05

-3
Konsollar aynı iPhone gibi çözünürlük düşük :S
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Star Wars: Battlefront
+ TAKİBE
AL
46 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız