Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Square Enix: FF XV'te Kesintisiz Aksiyon Var


     Final Fantasy serisinin bugünkü durumu gerçekten de üzücü. Bir zamanlar RPG dünyasını sallayan bu seri şimdilerde oyuncular tarafından önemsenen bir seri olmaktan bile çıkmaya başladı. Square Enix ise oyuncularla karşı karşıya kalmaya devam edecek gibi görünüyor.
 
    Serinin yönetmeni koltuğundaki Tetsuya Nomura'nın açıklamaları çoğu FF hayranının hoşuna gitmeyecek gibi görünüyor; çünkü oyundaki RPG öğeleri olabildiğince azaltılacak. Nomura'nın açıklaması şu şekilde:
 
    "Aksiyon tabanlı bir Final Fantasy yaratmak istedik; çünkü bu defa hikaye ve oyunun kendisi arasında devingen bir his yaratmak istedik. Tabi ki oyuna FF serisinden çok sayıda element ekleyeceğiz, diğer türlü oyuna Final Fantasy XV adını koymanın anlamı olmazdı. Elbette, hala oyuna eski tarz FF hissini daha fazla vermemiz gerektiğini düşünüyoruz"
 
     Nomura son olarak amaçlarının asla durmayacak bir aksiyonu oyunu yerleştirmek olduğunu, eğer bunu başarabilirlerse bu hissin oyuncuların beğenisini kazanacağını düşünüyor. Bakalım çok sayıda hayal kırıklığından sonra bu tür bir aksiyon oyuncuların beğenisini kazanacak mı?
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak shacknews final fantasy 13 Final Fantasy Versus 13 square enix final fantasy xv PS4 Xbox One
State of Decay 2 Xbox One'a Mod Desteği ile Gelse? The Wonderful 101'e Nintendo Direct Düzenlenecek
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

29.7.2013 00:12:55

0
@resh_aykut Belliki sen Final Fantasy oyunlarına yenisin. FFXIII serilerini bu kadar seven hiçbir eski FF hayranı görmedim internet üzerinde. Yeni nesil 20'li yaşlarda olan gençler FFXIII ve XIII-2 oyunlarını beğendi genel anlamda. Ne inceleme otoriteleri ne piyasada satış başarısı olarak eski FF oyunlarının yanından bile geçemedi XIII serisi. FFXV ise tam yeni nesil gençlere göre aksiyon oyunu olmuş. Yapımcı kendi ağzı ile aksiyon olacak diyorsa daha bu oyunu JRPG çerçevesinde değerlendirmemek lazım. Güzel JRPG isteyenler bu nesil PS3'e çıkan Tales serilerine ve gelmekte olan yeni Tales oyunlarına yönelebilirler. Birde Ni no Kuni geldi son zamanda başarılı olan JRPG. Onun dışında JRPG isteyenler Final Fantasy XIII serisinden ve FFXV oyunundan uzak duracaktır.

BSC Misafiri

28.7.2013 20:32:17

0
FF.serisini (jrpg genelindeki oynanış dinamiklerinden dolayı)oynayamasam da hikayesini,karakter tasarımlarını çok sevip beğenerek ilgiyle takip eden birisi olarak,bu yapılmakta olan oyun,bizim gibi oyuncuların da oynayabileceği güzel bir hikaye işleyişine sahip olarak gelir. Belki FF.VII'deki bir Cloud değil, ama ona yakın bir Noctis görüp oynayabiliriz. Saygılar.

teddybear01

28.7.2013 19:05:25

+1
Resident evil vakası oldu . 12'de sinyalleri verdi(çok iyi bir oyun olsa bile), 13'de mıçtı, 15'de de sıvıyor galiba.

BSC Misafiri

28.7.2013 18:48:41

0
Ya oyun zaten özunden kopali cok oldu, rpg adi altin da sacma sapan bir oynanisa yönelmisti. En azindan daha taze farkli bir yöne kaydiriyorlar kaldi ki bundan böyle her ff böyle olacak demekte degil ki bu. Yapsinlar oyun kaliteli ve zevkli oldugu surece oroblem yok.

2K

28.7.2013 17:41:34

0
Grafikler ve gördüğümüz kadarı ile dinamikler her şey harika gözüküyor çok geniş alanlarda her yere ışınlanıp bir tek Loading ekranı ile karşılaşmamak muhteşem görünüyor umarım böyle bir temelin üstüne kötü bir oyun çıkartmazlar.Aksiyon diye direk kötülemenin anlamı yok FF evrenine uyan , duygusal sahneleri , unutulmaz karakterlere sahip bir aksiyon oyunuda olabilir.

GoldPunch

28.7.2013 16:40:53

+1
Biz para kazanmak istiyoruz, o yüzden aksiyona doğru kayıyoruz demesi lazımdı. Maalesef eski FF'cileri bu şekilde kaybedecekler. Enix ile birleşmeden önce yani Squaresoft zamanında çok daha iyi oyunları vardı. Final Fantasy hayranları, FF oyunlarında iyi kurgulanmış senaryo arar, yeri gelince duygusal sahneler arar ama über süper aksiyon sahneleri aramaz. İçimden bir ses bu oyun da patlayacak gibi geliyor, umarım yanılırım.

resh_aykut

28.7.2013 14:32:01

0
Final fantasy xiii , xiii2 ve lightning returns ün canını seveyim .

Beful

28.7.2013 13:22:00

-1
Kesintisiz Aksiyonmu ? FF Den bahsadiyoruz Rpg Veya Hikaye gibi ogelere Onem vermeyip Aksiyon Yonelitlerse neyazik

seifer

28.7.2013 12:18:03

0
Bir Resident Evil vakası yazık. Böyle büyük bir oyunun bu hale gelmesi cok üzücü. Final Fantasy asla bir aksiyon oyunu olmamalı çünkü oyunun ruhuna aykırı bu japon firmaları daha da büyümek adına sacma sapan işlere imza atmaya başladılar.

Noctis_Strife

28.7.2013 12:10:34

0
Open World olsunda, sırf aksiyona lafım yok, KH'de öyleydi gayet zevkliydi.

digimon52

28.7.2013 11:52:55

0
çıksada oynasak artık.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Final Fantasy XV
+ TAKİBE
AL
20 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız