Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Sony: Oculus Rift, Playstation VR'den Daha İyi Olabilir

 
  Sanal gerçeklik dünyası şu an önemli bir yarışa hazırlanıyor. Bilgisayar tarafında Oculus Rift ve  HTC Vive arasında önemli bir çekişme gerçekleşecek. Konsol tarafında ise Sony'nin Playstation VR ile önemli bir adım atmaya hazırlandığını biliyoruz. Yine de Playstation VR teknolojik anlamda diğer iki teknolojinin biraz gerisinde kalabilir.

   Sony Computer Entertainment'in başkan yardımcısı Masayasu Ito'nun açıklaması gerçekten de dikkat çekici: "Eğer en yüksek kaliteden bahsediyorsak, Oculus Rift'in biraz daha iyi olduğunu kabul edebilirim. Buna karşın Oculus Rift çok hızlı ve güçlü bir PC'ye gereksinim duyuyor. Bizim en büyük avantajımız ise sanal gerçeklik kaskımızın PS4 ile çalışması. Bizimki daha çok günlük kullanım için, o nedenle kullanımı kolay ve fiyatı herkes tarafından karşılanabilir olmalı. Bizim cihazımız kısıtlı üst düzey PC sahipleri için değil, herkesin kullanması için"

    Henüz Playstation VR'ın fiyatının ve çıkış tarihinin açıklanmadığını hatırlatalım. Buna karşın Ito'nun açıklamasından sonra cihazın Oculus Rift ve HTC Vive'dan daha uygun fiyatlı olmasını ümit ediyoruz. Sony böylece gerçekten de daha geniş kitlelere hitap edebilir.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak donanımhaber Project Morpheus Sony Sanal Gerçeklik VR Virtual Reality PlayStation 4
Elite: Dangerous, Oculus Rift'i Çıkış Gününde Destekleyecek "Yeni Age of Empires'a Bir Bakacağım" -Bill Gates
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

omris2013

13.3.2016 17:05:18

0
benim anlamadığım şey aslı pc icin üretilen bir cihaz ps4 de sıkıntısız calısıyorsa nasıl pc de gtx 970 i4790k işlemci falan istiyor !!!!??

2K

11.3.2016 23:53:52

0
Bu zaten herkesin bildiği bir durum Oculus Rift Alien Isolation, Assetto Corsa vb gibi oyunlara destek verirken Sony'in fualarda gösterdiği oyunlar mobil oyunlar gibi.

GoldPunch

11.3.2016 18:12:16

0
O zaman Oculus alırız olmadı.

BSC Misafiri

11.3.2016 18:10:57

0
Açıklama çok dar bir iddia ile yapılmış... Üst düzey pc kullanıcılarıyla kısıtlı dediği oculus rift cihazına karşılık yine kendisi sadece konsol kisiti ile kullanilabilen daha güçsüz bir cihaz... Kısıtlı diye elestiriyor kendiside kısıtlıyor. Kimse vr kullanmak için konsol almak zorunda değil ki oculus rift adlı sanal gerçeklik cihazı da tek cekirdekli pcde kullanılacak değil... Oculus rift çok yakında en az dört çekirdekleri sistemlerde yani normal sistemlerde kullanılacak hale geleceğinden eminim ama sony sadece konsol ile sınırlı kalacak o belli bu fikirde konsol sattirmaz.

Tiny Titan

11.3.2016 17:36:49

+4
Mantıklı olanda sony nin yaptığı zaten daha doğru düzgün oyunu olmayan cihazlara 800 euro falan verilmez

- The Stig -

11.3.2016 16:10:23

0
Sport zaten bu sene sonunda geliyor. Gelecek ay yani 15 Mart'ta VR etkinliğinde beta tarihinin açıklanacağı söyleniyor. Yaz aylarında betanın başlaması, Ekim - Aralık ayları arasında da Sport'un çıkacağı konuşuluyor. Sport, Prologue gibi bişey olacak. Ama biraz daha fazlası. Sport'ta şuan için 100'ün üzerinde araç olacağı zaten söylendi. 3 farklı kariyer modu olacağı vs. Ben GT7 ile ilgili haberler duymak istiyorum. Bunu belirttim.

Sierra 117

11.3.2016 15:45:49

0
quote:

Orjinalden alıntı: -Deadpool- Zaten aklı başında bir insan evladının HTC Vive gibi bir VR cihazla, Sony VR'ı karşılaştırmaz. 2 cihazında kullandıkları platforma bakıldığında bunun zaten karşılaştırılması gibi bir durum söz konusu değil. İki cihazın istediği ve gereken grafik kartı malum. Benim Sony'den tek istediğim, lanet olası GT7'yi artık duyurup bu sene sonunda çıkarmaları. O VR aletide alıp, GT7 ile bir bundle yapmaları. Başka bir şey istemem! Neyse parası verecem! Lanet gitsin ne çıkmak bilmeyen oyunmuş arkadaş!
https://www.youtube.com/watch?v=2h-Kycm8Jxo

- The Stig -

11.3.2016 14:55:52

0
Zaten aklı başında bir insan evladının HTC Vive gibi bir VR cihazla, Sony VR'ı karşılaştırmaz. 2 cihazında kullandıkları platforma bakıldığında bunun zaten karşılaştırılması gibi bir durum söz konusu değil. İki cihazın istediği ve gereken grafik kartı malum. Benim Sony'den tek istediğim, lanet olası GT7'yi artık duyurup bu sene sonunda çıkarmaları. O VR aletide alıp, GT7 ile bir bundle yapmaları. Başka bir şey istemem! Neyse parası verecem! Lanet gitsin ne çıkmak bilmeyen oyunmuş arkadaş!

Kasatka

11.3.2016 14:08:37

0
Cihazın fiyatının ps4 bundle ile 700 euro tek başına ise 350\ 400 euro olacağını tahmin ediyorum.

fazliboz

11.3.2016 13:46:19

0
F/p canavarı olabilir hakkaten ben umutluyum

Metal-Gear

11.3.2016 13:36:24

0
Oculus'u geçemez zaten ama fiyat/performans diye bakarsak PSVR baya tercih edilesi olacak gibi. Oculus gibi cihalzarı tıp dünyasında da kullanıyorlar artık, beyin ameliyatlarında ve bilimsel alandaki eğitimlerde yaygınlaşmaya başladı. Ya da başlıyor diyelim.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PlayStation VR
+ TAKİBE
AL
10 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız