Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Sony Bulut Oyunlarındaki Gecikme Sorunlarını Çözmek istiyor

 
 
Bulut oyun teknolojisi günümüzde kullanılmaya devam edilse de teknik altyapısı nedeniyle birçok sorunu bünyesinde barındıran bir teknoloji. Bu teknolojisi günümüzde geliştirilmeye açık bir yapı olarak karşımıza çıkıyor ve bu kapsamda Sony'nin CEO'su Kenichiro Yoshida "şu anda geliştirilmesi gereken teknik konuların" olduğundan bahsediyor. Aynı zamanda bulut oyunlarıyla ilgili olarak bu sorunların aşılması gerektiğine vurgu yapıyor.
 
Yoshida çeşitli açıklamalarda bulundu
 
 
 
Financial Times ile yaptığı bir röportajda Yoshida, Sony'nin gelecekte çevrimiçi olarak PlayStation oyunlarını yayınlamak istediğini belirtiyor. Bu doğrultuda oyunları kullanıcılara sunmak için birçok seçeneği araştırdıklarından bahsediyor. Yoshida ek olarak şunları aktarıyor:
 
"Bulut teknolojisi harika bir iş platformu. Ancak şu anda teknik zorlukları bünyesinde barındırıyor. Dokunduğunuz bir tuşun geri bildiriminin ekrana yansıması gecikebiliyor. Bu gecikme süresi ve diğer teknik sorunların muhakkak aşılması gerekiyor. Bulut üzerinde oyun oynamanın zorlukları elbette olacak ancak biz bu zorlukların üstesinden gelmek istiyoruz."
 
Diğer taraftan bu teknoloji ile ilgili PlayStation patronu Jim Ryan önümüzdeki aylarda çeşitli açıklamalarda bulunacağını ifade ediyor. Ryan'ın belirttiğine göre PlayStation'ın bulut oyun alanı için birtakım somut planları yer alıyor.
 
Bulut oyun teknolojisi şu anda küresel oyun pazarının küçük bir yüzdesini temsil ediyor. Ancak gelecek için potansiyel bir iş alanı olarak görülüyor. 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Videogameschronicle oyun geliştirme stüdyo firma sony
İlgi Çekici Atmosferiyle İzometrik Aksiyon Oyunu SlavicPunk: Oldtimer Bu Ay Geliyor 13 Yılın Ardından Amnesia: The Dark Descent için Steam Atölye Desteği Geldi

mahsur kalan adam

5.6.2023 14:45:35

0
Psnow kullandık gecikme falan yok vr peşinde koşacağına buluta yönel
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Sony
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız