Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Sony Başkanı El Konsollarında Büyük Potansiyel Görmüyor

 
       Sony oyun departmanı başkanı Andrew House, akıllı cihazların domine ettiği bir pazarda el konsollarının çok sınırlı bir potansiyeli olduğunu düşünüyor. Bu nedenle firmanın Nintendo Switch'e yönelik  bir ürün çıkartma planı bulunmuyor.
 
      Nintendo'nun Switch ile birlikte hibrit bir ürün olması nedeniyle bu konuya farklı bir yaklaşım sunduklarını söyleyen House, pazarda Uzak Doğu dışında böyle ürünlerle girişim yapmak için fazla fırsatın bulunmadığını belirtiyor. Sony de zaten bu bölgelerde hala PlayStation Vita satmaya devam ediyor.
 
     Bildiğiniz üzere Sony son dönemde sadece oturma odasına odaklanmış durumda. Asya ve büyük oranda Japonya dışında da zaten PlayStation Vita'nın çok rağbet görmediğini belirtiyorlar.
 
     Halbuki PlayStation Vita'dan önce PSP çıkış yaptığında dünyanın diğer bölgelerinde de el konsolları satışlarında büyük bir artış yakalamışlardı. Sony bu konuda oyun yapımcılarının Vita için oyun geliştirmeyi bıraktıklarmalarından şikayetçi ama sanıyoruz ki bu konuda daha fazla destek göstermek kendi ellerindeydi. Tabii yine mobil gereksinimler için daha uygun bir cihaz, Memory Card konusunda daha kullanıcı dostu bir strateji, daha iyi pazarlama, daha fazla birinci parti ve üçüncü parti yapımın olması gerekirdi. PSP'nin daha büyük başarı yakalamasının nedenlerinden biri her ne kadar ergonomisi kötü olsa da GTA, God of War ve bunlar gibi pek çok kendine özel oyuna sahip olmasıydı.
   

Bu haberin bağlantısı
URL
Sony Vita Vita Playstation Vita Next Gen Portable PSP 2 Sony PSN
Microsoft'tun İptal Edilen Xbox Akıllı Saat Projesi Mario & Luigi: Superstar Saga + Bowser’s Minions İçin Çıkış Videosu Yayınlandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

olağan_şüpheli

7.10.2017 01:06:33

0
Sahip çıkmazsan tabi göremezsin.

BSC Misafiri

29.9.2017 09:02:15

+1
Katılmıyorum. Cihaz çok güzeldi fakat exclusive oyun azdı. Killzone ve uncharted oyunlarını 2-3 kez bitirdim. Most Wanted bile güzeldi port olmasına rağmen. Getirdikleri gow 1-2 tamam güzelde devamı gelmeliydi. Kendi yollarını çizdiler tutmadı. Bence dedikleri gibi uzun bir süre el konsolu yapmazlar veya hiç yapmazlar

BSC Misafiri

27.9.2017 21:14:19

0
Vitayı sony unuttu ama kullanıcılar unutmadı.Sd2vita adaptörleri ile micro sd hafıza kartı takılabiliyor artık.

OldGamers86

27.9.2017 15:48:13

0
Cidden hafıza kartı sorunu da büyük makinenin. Neredeyse vita fiyatına 32gb kart. Oyunların dosya boyutu da büyük olunca sorun daha da büyüyor. 8Gb karta 2 veya en fazla 3 oyun atabiliyorsun.

mementopolis

27.9.2017 15:07:50

0
quote:

Orjinalden alıntı: TearsForFears Telefonlarda böyle yüksek grafikli oyunlar oynanabiliyorken el konsolu tabi satmaz.
Telefonda bukadar Cöp, Hertarafindan para dilenen. En Dandik oyunda bile Reklamlari durmadan gözüne sokan, firmalarin durmadan is modeli icin gelisdirdigi oyunlar haricinde cikan Portlardan baska adam gibi mobile özel oyun bulunmamasi. Bu saydiklarima bakacak olursak oyun icin degilde Telefonlarin bariz hava atma araci oldugu bir gercek. Müsic ve video izleyenleri ayri tuttuyorum.

The_Rahip

27.9.2017 08:22:58

0
Hocam Sony oyunlar konusunda çok yanlış yol izledi. DS konsollarına hep kendine özgü oyunlar çıktı. Hem kendi bünyesindeki ex'ler ile destekledi hemde üçüncü parti oyun yapımcılarının desteğini müthiş bir şekilde yanına aldı. Birde çok çakallık yaptı zamanında memory card'ları millete çatır çatır nasıl itelediyse Vita'dada hafıza kartlarında çakallık yoluna gitti tabir yerindeyse totosunun üzerine oturdu. Sony başkanı boş konuşmuş ama maalesef torba falanda dolmamış.

Guest-BB2CECC18

27.9.2017 03:02:07

0
Telefonlarda böyle yüksek grafikli oyunlar oynanabiliyorken el konsolu tabi satmaz.

2K

27.9.2017 00:04:54

0
Vita gibi hem teknik hem kullanış olarak harika bir cihaz çıkarıp sonra hiç desteklemediler. Öyle bir desteklemediler ki insan sanırım Sony'ın haberi yok böyle bir konsolu olduğundan diye düşünüyordu. Bir yandan evet millet artık iPhone, iPad istiyor onlarda oynuyor diye düşünüyor ama sonra Nintedo'ya bakıyoruz çok iyi satıyor. PSP efsaneydi Vita desteklense başarılı olacaktı o yüzden Sony el konsolu yapmayı biliyor ama desteklemeyi bilmiyor demek doğru olacaktır. Bu arada sanırım bazı arkadaşlar Türkiye, Nintendo'ya uzak bir firma diye öyle düşünüyor ama Switch şu an çok iyi satıyor hatta Japonya'da ilk 6 ay performansı olarak PS4'ün önünde performans ortaya koydu.

esmerbuyucu

26.9.2017 23:47:10

0
Bu saatten sonra sadece el konsolu olarak çıkan bir cihazın pazarda şansı yok, buna Nintendo'da dahil. 3DS bu türün son örneklerinden oldu. Pazarda taşınabilir olarak var olmak isteyen bir cihaz ya hibrit olup TV'de de oynanabilmeli ya da buluttan oyun imkanı sunmalı. Sadece oyun oynamaya yarayan bir cihaz daha fazla oyun deneyimi sunabilmeli. Hele ki günümüzde akıllı telefon ve tabletlerin grafik limitlerini zorladığını düşünürsek. Bir zamanlar iPod vardı, ama şuan bir zamanlar diye bahsediyoruz.

s_demirci_53

26.9.2017 23:37:15

0
yıllarca psp kullandım vita daha dünyada piyasaya çıkammışken türkiyede oyun fuarında tanıtıma katıldım harika bir cihazdı uncharted oyununu oynattılar o kadar hoşuma gitti ki, sonunda psp'de bulunan eksiklikleri görüp harika cihaz yaptılar dedim ama gel gelelim cihaz piyasaya çıkalı yıllar oldu hatta miyadını doldurmak üzere ve benim gözümde ölü doğdu, gerek hafıza kartı saçmalığı gerek uzun zaman beklememe rağmen doğru dürüst oyunun çıkmaması ve sony'nin destek vermemesi bu konsolu gözümde öldürdü.

BSC Misafiri

26.9.2017 21:40:09

+3
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri cep telefonları zaten olmuş el bilgisayarı, adamın açıklaması gayet yerinde, cep telefonuyla pc oyunlarını bile rahat rahat oynamaya başlamışken kim ne yapsın ayrıca bi el konsolunu gereksiz ve ölü teknoloji. Cep telefonları yakında her şeyin yerini alacak zaten.
Hayranlığın aşırı zararlarından biri de saçma sapan fikirleri savunmak galiba. Sen ve senin gibilerin donanım gücüne güldüğü 3DS konsolu PS Vita gibi çok iyi donanım değerlerine sahip konsoldan 4 kat fazla satıyorsa savunduğun fikrin içi boş demektir. PS Vita'ya Sony oyun yapmazsa 3. parti niye yapsın? PSP'nin hafıza kartları Vita'da çalışmasın ve tekrar pahalı kart satalım diyen zihniyeti de milyonlar unutmadı. Cep telefonları da ana işlevi el konsolu olmadığı için vasattan öteye oyuna sahip olmaz, üstelik mekanik tuşların rahatlığını ve oyunlardaki işlevini dokunmatik ekranla kurtarmak da pek mümkün değil. O yüzden telefon telefondur el konsolu ise el konsolu. Hiçbir şey bilmiyorsan yok satan Switch satışlarına bak.

CaSsErDoDo

26.9.2017 20:21:38

+1
Sony'nin elinde el konsoluna uygun oyunlar yok. Satabilecekleri bir el konsolu IP'si yok. Olmadığı gibi var olan oyunları da esnek değil. Ama rakibi Nintendo'ya bakarsak IP konusunda o kadar esnek ki Zelda,Pokemon ve Mario gibi oyunları çıkardığı her türlü cihazda satabiliyor. En basitinden tramvaya bindiğinizde 15 dakikalık bir yolculuk için çıkarayım da God of War mı oynayayım dersiniz yoksa Mario mu? Cevap çok açık. Eğer Sony bu pazara tekrar girecekse yepyeni bir anlayışa ihtiyacı var. Hafif ve başında tutacak yeni IP'lere ihtiyacı var. Ayrıca bulut hizmetlerini bir an önce yaygınlaştırması gerekiyor. PS Now hizmeti sayesinde taşınabilir tek bir cihaz ile hem ev konsolu hem de taşınabilir bir konsol satabilir. Tıpkı Switch gibi. Bu söylediklerim Vita ve sonraki dönem için geçerli. İlk PSP'nin başarısı ve oyunları hatta oyunlarının çıktığı dönem ayrı bir yazı konusu. Daha çok yazacağım şey var ama şimdilik bu kadar yeter diyelim.

BSC Misafiri

26.9.2017 19:18:30

+2
cep telefonları zaten olmuş el bilgisayarı, adamın açıklaması gayet yerinde, cep telefonuyla pc oyunlarını bile rahat rahat oynamaya başlamışken kim ne yapsın ayrıca bi el konsolunu gereksiz ve ölü teknoloji. Cep telefonları yakında her şeyin yerini alacak zaten.

Persona_Non_Grata

26.9.2017 18:56:38

+1
Yazık ya gerçekten, yeni bir el konsolu çok iyi giderdi. Switch bu konuda açlığımı gidersede Sony den bir konsol bekliyordum.

lextor

26.9.2017 17:59:46

+1
Beyefendi Atom mühendisliği bitirip bu departmanın başına getirilmiş herhalde. 3DS'i görmüyor mu? Switch'in şu anki başarısını görmüyor mu? El konsolu çıkarttılar 3-5 exc. harici bir şey çıkmadı. Konsol kırıldı hala bir gelişme yok. Sen oyun desteği verme sonra şöyle böyle. İlle GOW çıksın demedik. Yeni exc.ler duyurulmadı, üçüncü partiden sağlam oyunlar gelmedi. Sony en büyük hatayı akıllı telefonları göz önünde tutmadan yaptı. Mağazalarda binlerce birbirinden kaliteli ve ücretsiz oyun varken niçin Vita tercih edilsin? Şahsen 3DS ya da Switch almayı düşünüyorum PS4 sahibi olsamda. Benim derdim exc. oyunları kendine has konsolunda oynamak. Binlerce satır yazsam sanki ne değişecek.

BSC Misafiri

26.9.2017 17:43:18

0
Kesinlikle haklı el konsolun da yapılabilecekler sınırlı normal konsollar gibi olamaz.Yapımcıların arkasın da durmak yetmez yapımcıların büyük iddialı oyunlar geliştirmesi gerek ben bunların el konsolunda olabileceğini düşünmüyorum.Uncharted God of war yapıldı demeyin hiç bu oyunlar normal konsollarda sevildi efsane oldu el konsoluna sadece basit kısa metraj halleri geldi.Uncharted 4 god of war 4 bunlar el konsoluna olamazdı days gone falan bu tür oyunlar sadece normal konsollarda mümkün.

The_Rahip

26.9.2017 17:30:03

+2
El konsolu pazarında potansiyel yoksa DS el konsolu serisi nasıl deli gibi sattı ve satmaya devam ediyor. ''Biz bu işi beceremiyoruz'' derseniz daha iyi olurdu. El konsolu pazarında Nintendo zaten alıp başını gitmiş durumda ama bunu kendine özgü oyunlarına borçlu. Vita için öyle dediniz böyle dediniz sonra oyuncular bir baktı cihaz sadece Ps4'ün dikiz aynası görevi görüyor. Potansiyel yokmuş muş muŞ. ZiYaaaaaaaaaaaaaa

deadlight54

26.9.2017 17:18:46

+2
PS Vita'da yaptıkları ultra mallıklardan sonra tabi görmezler.

Jack Rabbit Slims

26.9.2017 17:17:13

+4
Biz beceremiyoruz demiyor da.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Playstation Vita
+ TAKİBE
AL
60 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız