Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Sermaye Grubu, EA Yöneticilerinin Çok Yüksek Maaş Almasından Şikayetçi

 
Activision CEO'su Bobby Kotick'in çok yüksek maaş almasından şikayetçi olan sermaye grubu CtW Investment Group bu kez Electronic Arts yöneticilerinin çok yüksek maaş almasından şikayetçi.

CtW Investment Group, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu dosyasında, hisse senetlerinin düşük performans göstermesi ve çalışanların işlerinden çıkarılmasına rağmen Electronic Arts'ın CFO Blake Jorgensen ve CTO Kenneth Moss'a milyonlarca dolarlık bonuslar ödemesinden rahatsızlık duyduğunu dile getirdi.
 
Dosyada belirtilene göre Haziran 2017'de Blake Jorgensen standart yıllık ödeneğinin yanı sıra 10 milyon dolar ve Kenneth Moss da standart yıllık ödeneğinin yanı sıra 7 milyon dolar değerinde hisse senedi teşvik ödülü aldı. İki yönetici ayrıca Kasım 2019'da da 7.5 ve 5.5 milyon dolar değerinde olmak üzere bir kez daha hisse senedi teşvik ödülü aldı.

CtW Investment Group, Kasım 2019'daki hisse senedi teşvik ödülünün bir öncekinin performans süresi bitmeden verildiğini, Electronic Arts'ın başka bir yerden gelen gelir kaybını telafi etmek için bunu yaptığından şüphelendiğini ve bunun da performansa göre ödeme ruhunu öldürdüğünü söylüyor.
 
Hisse senedi teşvik ödülleri genellikle üst düzey yöneticilere yapılan ödemeleri şirketin uzun dönemdeki başarısı ile bağdaştırmak, çalışanları şirkette kalmaları için teşvik etmek ve kilit personel için şirketi çekici kılmak gibi amaçlarla yapılır.

CtW Investment Group'tan Dieter Waizenegger konu ile ilgili olarak "Electronic Arts'ta çok fazla üst düzey yönetici bulunuyor ve geçtiğimiz yıl çok sayıda çalışanının işine son verilmesine rağmen yöneticilerden ikisi özel bonus ödülü aldı. Bu, kısa vadede yersiz bir odaklanma ve uzun vadede de şirketin yararına olmayacak bir durum." dedi.

CtW Investment Group Ağustos ayında düzenlenecek hissedarlar toplantısı sırasında Say on Pay adı verilen şirketin hissedarlarının yöneticilerin ücretlendirilmesine karar vermesi konusunu gündeme getirecek. Activision'ın hissedarlar toplantısında da bu konuyu gündeme getirdiler fakat %43 oy ile kampanya başarısız oldu. Activision şirketi de Bobby Kotick'e ödenen maaşın haklı olduğunu savundu.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak PC Gamer
Zula Kadınlar Ligi'nde 4. Hafta Karşılaşmaları Tamamlandı 30'dan Fazla Bağımsız Oyunun Kutulu Sürümü Duyuruldu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

-Dark Poison-

9.7.2020 11:25:24

+2
Birde haftada bir cikip oyunlar 70 dolar olsun diye aglarlar.Sen once is bilmez yoneticilerinin aldigi maasi duzelt.Adamlarin aldigi paralara bak.Ea Bf i batirdi,ME i batirdi,Nfs yi batirdi,Anthem olu dogudu ama bedelini odeyen yonetici var mi ,yok.Ne guzel sektor oyun sektoru valla bozuk is yap sorumluluk alma ,maasin da dusmesin yoneticiysen.Bu balon sektor saglam patlayacak birgun.

Nisma

9.7.2020 09:39:16

0
quote:

Orjinalden alıntı: Tiny Titan <blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orjinalden alıntı: Nisma Gariban işçileri işden çıkarıyorlar sözde zarar etmemek için. Ama üst yöneticiler hep yüksek maaş ve üzerine de bonuslarını almaya devam ediyorlar. Oyun sektörü gerçekten de pisliklerin elinde.</blockquote> Hangi sektör pisliklerin elinde değilki...
Oyun sektöründe durum vahim.

Tiny Titan

9.7.2020 07:25:33

+1
quote:

Orjinalden alıntı: Nisma Gariban işçileri işden çıkarıyorlar sözde zarar etmemek için. Ama üst yöneticiler hep yüksek maaş ve üzerine de bonuslarını almaya devam ediyorlar. Oyun sektörü gerçekten de pisliklerin elinde.
Hangi sektör pisliklerin elinde değilki...

Nisma

9.7.2020 01:49:50

+5
Gariban işçileri işden çıkarıyorlar sözde zarar etmemek için. Ama üst yöneticiler hep yüksek maaş ve üzerine de bonuslarını almaya devam ediyorlar. Oyun sektörü gerçekten de pisliklerin elinde.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız