Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Rockstar Öneriyor: "Elite Squad (Tropa de Elite)"

Oyunun atmosferine şimdiden girin...

     Brezilya’nın etkileyici ve güzel topraklarında geçen ilk oyunu Max Payne 3’e hazırlanırken, Rockstar sizlere Max Payne’nin bu ilkbaharda ziyaret edeceği atmosfere kendinizi hazırlamanıza yardımcı olmak üzere yeni Rockstar Öneriyor serisinin ilk filmini sunuyor.

     “Elite Squad” (orijinal ismi “Tropa de Elite”) yayınlandığı yıl Brezilya’da büyük bir hit olmuş, ama Brezilya sınırları dışında daha az duyulmuş bir film – ama bu durum, devam filminin (Brezilya tarihinin en yüksek hasılatlı filmi) önümüzdeki hafta Amerika’da vizyona girmesiyle değişmek üzere. Önceki yıl yayınlanan bir kitaba dayanan ve beyaz perdeye yazar/yönetmen/prodüktör Jose Padilha tarafından uyarlanan bu ikinci film, Padilha’nın da içinde yaşadığı Rio de Janerio’nun özel polis kuvvetlerini konu alan üçlemenin ikinci filmi.

     Filme ismini veren ‘Tropa de Elite’ Rio’daki BOPE özel kuvvetler polis ekibine verilen addır (göz korkutan armaları yüzünden “kurukafalar” olarak da adlandırılmaktadırlar) – bu ekip şehir polislerinin gücünü aşan durumlarda devreye giren (ki Rio’daki bir çok tehlikeli bölge göz önüne alındığında sıklıkla görülen bir durumdur) yüksek eğitimli, gerilla tarzı, askeri nitelikli bir birimdir.

     Eski BOPE subayları tarafından anlatılan gerçek hikayelerden esinlenen filmde Papa’nın 1997’deki Brezilya ziyareti ve şehrin en kötü varoşlarından birine komşu olan Rio piskoposu ile birlikte kalmak istemesi nedeniyle çevrede meydana gelebilecek suç girişimlerini ne pahasına olursa olsun temizlemek üzere BOPE ekibinin çağrılması konu alınıyor. “Tanrı Kent” filminde konu alınan varoşta çekilen film, yönetmenin de belirttiği üzere bir çok çatışma, polis baskını ve soygunla karşılaşmış.

     Film yayınlandığında polis teşkilatındaki yolsuzlukları, kanun güçleri ile varoşları kontrol altında tutan güçlü uyuşturucu baronları arasındaki çıkar ilişkilerini ve her iki tarafın da otoritesini göstermek için başvurduğu şiddet dolu ekstrem yöntemleri gözler önüne sererek yerel kanun güçleri ve politikacıların damarına basmıştı.

     Her ne kadar Max Payne 3 Rio’dan birkaç yüz kilometre uzaktaki São Paulo’da geçiyor olsa da, Brezilya’nın her iki büyük şehrinde de gelirler arasında mevcut olan büyük uçurumdan kaynaklanan sosyal sorunlar, özellikle de São Paulo’nun gelişen ekonomisiyle birlikte yükselen lüks gökdelenlere eşlik eden soygun ve haneye tecavüz oranları göz önüne alındığında büyük benzerlik sergilemektedir.

     “Elite Squad”ın heyecan dolu sahnelerinde ağır silahlarla donanmış uyuşturucu tacirlerine ve günlük hayatlarında bile gerek partilerde eğlenirken, gerek futbol oynarken saldırı tüfekleri ve Uzi’lerle dolaşan gözcülere karşı kendilerini ölümcül çatışmaların içinde bulan BOPE askerlerini izleyeceksiniz.
 
Basın Bülteni  
 
     Filmin tanıtım videosuna aşağıdan göz atabilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
action rockstar pc ps3 xbox 360
Resistance 3 Güncellemesi Ne Yenilikler Getiriyor? Rayman Origins Bir "Beyond Good & Evil 2" Denemesi
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

clubberkay

12.11.2011 15:14:49

0
quote:

Orijinalden alıntı: mrblack01414 Gerçekten çok sağlam filmdir..2 kere izledim filmi hiç sıkılmazsınız..Rockstar film konusunda da doğru şeyler öneriyor helal olsun adamlara..Bunun bir de ikisi çekildi bilgisayarda duruyor daha izleme fırsatı bulamadım şimdi aklıma gelmişken izliyeyim :)
aa

mrblack01414

11.11.2011 22:00:59

0
Gerçekten çok sağlam filmdir..2 kere izledim filmi hiç sıkılmazsınız..Rockstar film konusunda da doğru şeyler öneriyor helal olsun adamlara..Bunun bir de ikisi çekildi bilgisayarda duruyor daha izleme fırsatı bulamadım şimdi aklıma gelmişken izliyeyim :)

clubberkay

11.11.2011 19:59:37

0
güzel...

BSC Misafiri

11.11.2011 16:56:30

0
Baya küçükken izlemiştim sıkılıp kapatmıştım ama şimdi listeye tekrar ekledim.

BSC Misafiri

11.11.2011 16:56:04

0
güzel film imdb puanı 8.0

TrFatal1ty

11.11.2011 16:18:12

0
izledim tavsiye ederim özellikle askerleri eğitme sahnesi ibretlik
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Max Payne 3
+ TAKİBE
AL
248 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız