Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Rise of the Tomb Raider'ın Xbox Anlaşmasının Süresi Varmış


    Yeni nesil konsollarla birlikte hem Microsoft, hem de Sony kanadında 'Timed Exclusive' anlaşmalarını görür olduk. Görünüşe göre geçtiğimiz gün Microsoft cephesinden gelen Tomb Raider haberi de bu anlaşmalardan birine dahilmiş.
 
    Bildiğiniz gibi geçtiğimiz gün Microsoft Gamescom konferansında Rise of the Tomb Raider'ın 2015 tatil sezonunda Xbox konsollarına özel çıkacağını açıklamıştı. Daha sonrasında Crystal Dynamics ekibi yayınladığı bir metinle beraber durumu onaylamıştı. Şimdi ise Xbox patronu Phil Spencer, diğer platformdaki oyuncuları mutlu edecek bir açıklama yaptı.
 
    Yaptığı açıklamada Spencer, "İnsanların bana Rise of the Tomb Raider'ın diğer platformlara gelip gelmeyeceğini sorması garip. Çünkü bunun benle alakası yok. Haklarına sahip olmadığımız oyun hakkında konuşmak benim işim değil. Crystal Dynamics ve Square Enix ile iyi bir ilişkimiz var. Onlarla süresi olan bir anlaşma yaptık. Ancak bu, markayı tamamen satın aldığımız anlamına gelmiyor. Tıpkı Dead Rising ve Ryse gibi, ilerde nelerin yaşanacağına firmaların kendisi karar verecektir." sözlerine yer verdi.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Tomb Raider Rise of the Tomb Raider Square Enix Crystal Dynamics PC PS4 Xbox One PS3 Xbox 360
The Witcher 3'ten Harika Bir Oynanış Videosu Yayınlandı The Evil Within'in DLC'leri ve Season Pass'i Duyuruldu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

14.8.2014 10:45:03

0
Temple of Osiris'ı da time exc. veya exc. yapsalarmış ama anlaşma için geç kalındı çünkü oyun tanıtışmıştı

whatsupman2

14.8.2014 10:44:10

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Xbox One Süresi var evt ama kaç ay belli değil umarım en az 6 ay bekletirler.
Oyunun geç çıkmasıyla sevinen zavallı xone fanı.

Project Scorpio

14.8.2014 00:19:04

-1
Süresi var evt ama kaç ay belli değil umarım en az 6 ay bekletirler.

Wayward Son

13.8.2014 23:22:25

0
quote:

Orijinalden alıntı: Sir Maximus bikaç yıl yine en iyi ihtimal
Olsun anasını satayım seni mi kırcam.

Sir Maximus is BACK

13.8.2014 23:21:26

0
bikaç yıl yine en iyi ihtimal

Wayward Son

13.8.2014 23:19:08

0
quote:

Orijinalden alıntı: Sir Maximus komik mi?bence hiç değil,yanlış yazmışız,olamaz mı?
Serbest çağrışım kardeşim, yapacak bir şey yok. Amacım rencide edeyim, dalga geçeyim falan değil yanlış anlama. "Birkaç yıl" demen daha komik mesela.

Sir Maximus is BACK

13.8.2014 23:15:52

0
komik mi?bence hiç değil,yanlış yazmışız,olamaz mı?

PHO3N1X

13.8.2014 23:14:20

0
İster 1 ay,ister 2 ay.. Adamlar sonuçta bunu gerçekleştirerek büyük bir atılım yaptılar,saygı duymak gerek.

veterangamer

13.8.2014 23:14:11

-1
Ps3 e cikmasinda sakinca yok pc ye cikmasin yeter

Wayward Son

13.8.2014 23:12:14

+2
quote:

Orijinalden alıntı: Sir Maximus Bikac yik bekleyecekleri icin sevinen diger platforkun oyunculari...
"Platfork" dediğin böyle bir şey olsa gerek.
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

ungalath

13.8.2014 22:52:10

+2
fanboy kamillerde dün artizlik yapıyordu...

alito

13.8.2014 21:30:08

+2
Diğer platformlara mâl olmuş AAA bir oyun, en çok çıkış haftasında yada ayında satış yapar. Süreli Exc. oyunlar daha sonra diğer planformlara çıktığında ilk çıkış zamanındaki satışı yakalayamazlar. Square Enix, tıpkı Crytek gibi Xbox One'dan kazık yiyecek ve bu anlaşmadan zararlı çıkacak. Diğer platformlar için oyuna DLC ekleyerek çıkarırlarsa biraz olsun toparlayabilirler belki.

umut söyler

13.8.2014 21:26:56

0
quote:

Orijinalden alıntı: MaxPayne-2
alıntı:

Orijinalden alıntı: Sir Maximus

Bikac yik bekleyecekleri icin sevinen diger platforkun oyunculari...


Kendi çatısı altında özel oyunu olmadığı için, üçüncü parti oyunlara yavşayan utanç verici rekabet anlayışına sahip bir konsolun fanı? Tomb Raider PS4'e özel olsa, yerden yere vururdunuz oyunu, şimdi aniden tomb raider fanı mı oldunuz? :D:D:D

Yıllar boyunca multiplatform olmuş oyun, Ryse'ın diğer platformlara geleceğini duyurdukları günden sonra xbox kullanıcıları çıldırdı, exc. oyunu yoksa ne anlamı var diye. Onun üstüne microsoft bastı parayı üçüncü parti bir oyuna yavşadı. Yiyorsa Uncharted gibi sürekli tek konsola ait kalacak, yeri göğü titretecek kalitede bir oyun yapsınlar, bizde diyek ki harbi bu oyun için xbox alınır. Ama yoook, tomb raider'ı time exclusive yaptı diye sevinen, bunu da oyun tamamen bize özel olacak diye kelime oyunu yapıp sonra gerçeği açıklamak zorunda kalan bir firma. Hayır kullandığın konsolun sahipleri sana da saygı göstermiyor ki, tomb raider zaten bilinen bir oyun, şöyle god of war gibi, uncharted gibi ne bilim last of us gibi dehşet ötesi bir oyun yapıp sadece xbox a özel kalsa anlicam. Rezillikten başka bir şey değil.

Ayrıca, yıllar sonra demişsin ne alaka öyle bir açıklama mı? Bir kaç ay sonra çıkacak zaten, square enix ilk tomb raider'ın satışından memnun bile değildi oyun iyi satmasına rağmen, kaç ay sabredebilirler ki xbox'daki düşük tomb raider satışlarına? Bütçelerini bile kurtaramazlar xbox platformunda çünkü konsolu alan yok. PC ve PS4 kullanıcıları piyasada hakim. PS4 zaten dağıtımda değil satışta 10 milyonları aşmış durumda şu an. Bari susta rezil olma yani onu diyorum özetle. Son olarak, oyun xbox 360'a da çıkıyor, diğer platform kullanıcıları PC ve PS4 sahibi olupta, basitinden bir xbox 360 sahibi olmayacak adamlar mı? :D Diğer platform kullanıcılarına Xbox yasağı falan mı var? Benim de var xbox'ım, yatıyor ps3 ün yanında. Oyun gelir gelmez oynarım, PS4'e çıktığında da yeni neslin gerçek gücüyle PS4'teki halini oynarım. Tomb Raider Definitive Edition bile PS4'te 1080p 60 fps çalışıyor, tüm grafik detaylarıda açık, şu an en iyi grafikli tomb raider oyunu PS4'te mevcut, xbox one'daki versiyonu kısıtlamalı. İkinci oyunda da durum değişmez.

Microsoft'un acilen kendi çatısı altında kral oyunlar geliştirmesi lazım sony'nin yaptığı gibi. Gidipte üçüncü parti firmalara yavşadıkları sürece hiç bir zaman excluisve oyunları olmayacak. Olanarda multiplatform kalitesindeki geneli sıradan oyunlar olacak. Tomb Raider'ın son oyunu bile o kadar kaliteli olmasına rağmen bir Uncharted 3 kadar kaliteli değil, kısacası rekabette geri kalınca ne yapacağını şaşmış MS.
metal gear solid i hiç duydun mu?

stun

13.8.2014 21:09:59

0
3. parti firmadan gelen exc (temsili).. pardon temsili değil gerçek :D

BSC Misafiri

13.8.2014 20:23:41

0
Bu oyunu sırf şu seksi bayan için istiyorum lara senle çok güzel şeyler yapacağız tatlım :D

BSC Misafiri

13.8.2014 20:22:12

0
yazıklar olsun sana microsoft, yine kandırdın milleti!

pcrex

13.8.2014 20:04:55

0
quote:

Orijinalden alıntı: Vinewood

Halka mal olmuş ne demek la , ortalık kaşarı olmuş der gibi
orta okul zamanlarında lara croftun bikinili fotoğraflarına bakardık ne günlerdi bee

Vinewood

13.8.2014 19:52:21

0
quote:

Orijinalden alıntı: pcrex çoklu platform işte. lara croft halka mal olmuş bir karakter, tüm oyuncuların hakkıdır oynamak. öyle ex. oyunmuş falan bunlar tomb raider a ters :D
Halka mal olmuş ne demek la , ortalık kaşarı olmuş der gibi

Mactavish-

13.8.2014 19:30:06

+2
Uncharted gibi bir seriye sahipken Sony ne takıcam Tomb Raider'ı. Son çıkan oyunu güzel ve UC kopyasıydı, yapımcılarda zaten kendileri belirtti. PC için büyük nimetti aynı şekilde Xbox için de öyle sayılır ama PS de olup olmaması büyük acı değil bence.

MaxPayne-2

13.8.2014 19:29:39

+4
quote:

Orijinalden alıntı: Sir Maximus Bikac yik bekleyecekleri icin sevinen diger platforkun oyunculari...
Kendi çatısı altında özel oyunu olmadığı için, üçüncü parti oyunlara yavşayan utanç verici rekabet anlayışına sahip bir konsolun fanı? Tomb Raider PS4'e özel olsa, yerden yere vururdunuz oyunu, şimdi aniden tomb raider fanı mı oldunuz? :D:D:D Yıllar boyunca multiplatform olmuş oyun, Ryse'ın diğer platformlara geleceğini duyurdukları günden sonra xbox kullanıcıları çıldırdı, exc. oyunu yoksa ne anlamı var diye. Onun üstüne microsoft bastı parayı üçüncü parti bir oyuna yavşadı. Yiyorsa Uncharted gibi sürekli tek konsola ait kalacak, yeri göğü titretecek kalitede bir oyun yapsınlar, bizde diyek ki harbi bu oyun için xbox alınır. Ama yoook, tomb raider'ı time exclusive yaptı diye sevinen, bunu da oyun tamamen bize özel olacak diye kelime oyunu yapıp sonra gerçeği açıklamak zorunda kalan bir firma. Hayır kullandığın konsolun sahipleri sana da saygı göstermiyor ki, tomb raider zaten bilinen bir oyun, şöyle god of war gibi, uncharted gibi ne bilim last of us gibi dehşet ötesi bir oyun yapıp sadece xbox a özel kalsa anlicam. Rezillikten başka bir şey değil. Ayrıca, yıllar sonra demişsin ne alaka öyle bir açıklama mı? Bir kaç ay sonra çıkacak zaten, square enix ilk tomb raider'ın satışından memnun bile değildi oyun iyi satmasına rağmen, kaç ay sabredebilirler ki xbox'daki düşük tomb raider satışlarına? Bütçelerini bile kurtaramazlar xbox platformunda çünkü konsolu alan yok. PC ve PS4 kullanıcıları piyasada hakim. PS4 zaten dağıtımda değil satışta 10 milyonları aşmış durumda şu an. Bari susta rezil olma yani onu diyorum özetle. Son olarak, oyun xbox 360'a da çıkıyor, diğer platform kullanıcıları PC ve PS4 sahibi olupta, basitinden bir xbox 360 sahibi olmayacak adamlar mı? :D Diğer platform kullanıcılarına Xbox yasağı falan mı var? Benim de var xbox'ım, yatıyor ps3 ün yanında. Oyun gelir gelmez oynarım, PS4'e çıktığında da yeni neslin gerçek gücüyle PS4'teki halini oynarım. Tomb Raider Definitive Edition bile PS4'te 1080p 60 fps çalışıyor, tüm grafik detaylarıda açık, şu an en iyi grafikli tomb raider oyunu PS4'te mevcut, xbox one'daki versiyonu kısıtlamalı. İkinci oyunda da durum değişmez. Microsoft'un acilen kendi çatısı altında kral oyunlar geliştirmesi lazım sony'nin yaptığı gibi. Gidipte üçüncü parti firmalara yavşadıkları sürece hiç bir zaman excluisve oyunları olmayacak. Olanarda multiplatform kalitesindeki geneli sıradan oyunlar olacak. Tomb Raider'ın son oyunu bile o kadar kaliteli olmasına rağmen bir Uncharted 3 kadar kaliteli değil, kısacası rekabette geri kalınca ne yapacağını şaşmış MS.

smalsrol

13.8.2014 19:10:05

0
quote:

Orijinalden alıntı: Wayward Son Dün dedik, 2016'da PS4 ve PC'ye gelir diye.

Bazı arkadaşlar gaza geldiler ama aklın yolu bir. Bir de bunu kelime oyunuyla tanıtıp iş yapmış gibi göstermeleri MS'a yakışmadı.
Aynen, Microsoft'u gram tanıyan biri bunun böyle olucağını anlar zaten.

Master_Evil

13.8.2014 18:49:02

+1
yapabildikleri tek şey oyun firmaları satın almak olsa gerek

cenkk34

13.8.2014 18:47:47

+3
lütfen xboxone adlı üyeyi piste alalım

Shingo Yabuki

13.8.2014 18:40:44

0
xbox exclusive kalsaydı bir sonraki oyunu göremezdik zaten, malum 1 milyondan fazla oyun zor satılılıyor o konsolda.

Sir Maximus is BACK

13.8.2014 18:34:43

-3
Bikac yil bekleyecekleri icin sevinen diger platformun oyunculari...

pcrex

13.8.2014 18:33:59

+1
çoklu platform işte. lara croft halka mal olmuş bir karakter, tüm oyuncuların hakkıdır oynamak. öyle ex. oyunmuş falan bunlar tomb raider a ters :D

michael01

13.8.2014 18:32:15

0
dedik inanmadılar neyse.

konuşantahta

13.8.2014 17:53:26

+4
onlar demese de biz anlamıştık zaten sorun yok.

Kilgrave1907

13.8.2014 17:53:20

+1
Aksi taktirde Crystal Dynamics ve Square Enix başına çok büyük bela almış olurdu zaten.

Wayward Son

13.8.2014 17:52:14

+3
Dün dedik, 2016'da PS4 ve PC'ye gelir diye. Bazı arkadaşlar gaza geldiler ama aklın yolu bir. Bir de bunu kelime oyunuyla tanıtıp iş yapmış gibi göstermeleri MS'a yakışmadı.

REV0

13.8.2014 17:43:49

-2
Gene cark ettiler. Ulkemden birini hatirlatiyor bana ama neyse, akrabalik olabilir arada
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Rise of the Tomb Raider ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
50 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız