Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Riot Games Türkiye, Galatasaray Espor Hakkındaki Kararı Açıkladı

 
     Riot Games Türkiye, VF Şampiyonluk Ligi takımlarından Galatasaray Espor'un oyuncu ve koçlara ödeme sorunu ile ilgili kararı açıkladı. Riot Games Türkiye resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada; Galatasaray Espor'un geciktirdiği tüm oyuncu ve koç ödemelerinin 27 Aralık'a kadar yapılmaması durumunda, VF Şampiyonluk Ligi 2020 Kış Mevsimi'nde yer almayacağını ve ödemeler yapılsa dahi transfer kısıtlama cezası aldığını duyurdu. 
 
Riot Games Türkiye'nin resmi açıklaması: 
 
     "2019 yılının başında espor ekosistemini istediğimiz noktaya birlikte taşıyabilmek için bizimle aynı vizyona sahip takımlarla iş ortaklığına girmiştik. İş ortaklığı başvuru sürecinde yer alan takımlar; takım yönetimi, marka planlaması, iş planlaması ve takım yapılanması alanlarında geleceğe dönük projelerini bizimle paylaşmıştı. Titiz bir inceleme sürecinin ardından 10 takım, 3 yıl boyunca sürecek bir iş ortaklığı sözleşmesini imzalamaya ve Vodafone FreeZone Şampiyonluk Ligi’ne katılmaya hak kazanmıştı.

     İlgili sözleşme, Riot Games Türkiye ve profesyonel oyunculara karşı sorumluluklar içermektedir. Vodafone FreeZone Şampiyonluk Ligi’ne dahil olmayı talep eden ve başvuruları olumlu sonuçlanan her takımla olduğu gibi Galatasaray Espor ile de bu kapsamda iş birliği anlaşması imzalanmış, mutabık kalınan bu sözleşme ile Galatasaray Espor takımı; oyuncularına, kulüp çalışanlarına ve Riot Games’e yönelik sözleşme gerekliliklerini yerine getirmeyi taahhüt etmiştir.

     Galatasaray Espor’un geçtiğimiz haftalarda sosyal platformlarda da kendine yer bulan koç ve profesyonel oyuncu ödeme ihlalleri, yakından takip ettiğimiz ve bazı süreçleri başlattığımız önemli bir konudur. Riot Games Türkiye olarak yükümlülüklerimiz çerçevesinde henüz olgunlaşmamış kararlarla ilgili açıklama yapmamız mümkün olmadığı için alınan kararların ayrıntılarını sizlerle bugün paylaşıyoruz.

     Riot Games Türkiye olarak birincil önceliğimiz güçlü ve dayanıklı bir ekosistemin temellerini oluşturarak ligin ve esporun sağlıklı bir şekilde gelişmesini sağlamak. Bu bağlamda ligde yer alan takımların, takım üyelerinin ve profesyonel oyuncuların hakkını gözetmek en önemli sorumluluklarımız arasındadır. Alınan karar neticesinde Galatasaray Espor’un 2020 Kış Mevsimi’ne VFŞL’de devam edebilmesi adına geciken veya geçmişten bugüne biriken bütün oyuncu ve koç ödemelerini 27 Aralık 2019 tarihine kadar tamamlaması şart koşulmuştur. Bütün ödemelerin belirlenen tarihte veya önce tamamlanması durumunda dahi, 2020 senesinde Galatasaray Espor bünyesinde benzer sıkıntıların yaşanmaması için oyuncu transferlerinde kısıtlama ile sonuçlanacak düzenlemeler yapılacaktır.

     Yaşanan bu durumlar istemediğimiz sonuçları karşımıza çıkarsa bile Riot Games Türkiye olarak Vodafone FreeZone Şampiyonluk Ligi’ni en doğru ve sağlıklı şekilde sizlerle buluşturmaya devam edeceğiz."
 
     Galatasaray Espor, League of Legends takımının Koreli ormancı oyuncusu Choi "BalKhan" Hyun-jin, Barış ‘Tolerant’ Çepnioğlu ve takım koçlarının geçtiğimiz sezonlarda takım tarafından halen daha ödeme yapılmadığını sosyal medya üzerinden duyurmuştu. Yaşanan bu gelişmelerin ardından sessizliğini bozan Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Erol Özmandıracı, ödemelerin yapıldığını fakat League of Legends'a yönelik faaliyet bütçelerini kısıtladıklarını açıkladı.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
league of legends riot games pc rts mmo
Insurgency: Sandstorm Bu Hafta Steam'de Oynaması Ücretsiz Psikolojik Korku Oyunu Infliction'ın Genişletilmiş Versiyonu Konsollar İçin 25 Şubat'ta Yayınlanacak

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
League of Legends
+ TAKİBE
AL
43 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız