Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Resident Evil 7: Biohazard 3 Milyon Adet Dağıtıldı

 
   Capcom, Resident Evil 7: Biohazard'ın dağıtım miktarını ve serinin toplam satış miktarını paylaştı. Paylaşılan basın bültenine göre de, Resident Evil 7: Biohazard çıkışından 10 Şubat 2017 tarihine kadar olan sürede 3 milyon adet dağıtıldı. Capcom daha öncesindeki açıklamasında oyunun ilk haftasında 2,5 milyon adet dağıtıldığı bilgisini vermişti.
  
   1996 yılında başlayan Resident Evil serisinin toplam satış miktarı ise 76 milyona ulaştı. 
 
   Ek olarak Resident Evil 7: Biohazard Steam sürümü de 300 bin adet civarında satmayı başardı. 
 
   Resident Evil 7: Biohazard şu anda PS4, Xbox One ve PC üzerinde ulaşılabilir durumda.

Bu haberin bağlantısı
URL
Resident Evil 7 Capcom PlayStation 4 Xbox One PC Korku Oyunu
Project Cars 2 Nintendo Switch'e Gelmiyor For Honor Çıkış Videosu Yayınlandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

mementopolis

13.2.2017 03:27:51

+1
quote:

Orjinalden alıntı: mehmetalpertr SPOILERRR aklıma geldikçe yazıcam. RE Code Veronica da Zombilerle dolu bir yere illa silahlarımızı bırakıpta girmemizi isteyen bir bölüm vardı. Al ikinci Happy Birthday vakasında aynısı var mı yok mu ? Var.. Res7 ikinci happy birthday vakasında daha da aşmışlar. Yanınıza health eşyası da aldırmıyor. he gülüm he.. RES değilmişmiş de neymiş de .. tevbe tebve..
Silent Hill 2 de de vardi :D ne tesadüüff :D

mementopolis

13.2.2017 01:11:51

0
Herkes P.T Outlas diyor ama FPS olmasinin en büyük sebebi "Virtual Reality" olmasi :D . Kitchen demo'su P.T'den önceydi sanirim ( yanlis biliyorsam düzeltin)

BSC Misafiri

13.2.2017 00:14:33

+2
Ben eski fanlardanım ama bilader mantıklı konuşalım biraz RE3 mü kaldı orta da, adamlar üstüne 60 tane oyun yaptı çoğu da bir öncekinden daha kötü gerilim ya da korkudan uzaktı. En son da podyum da yürüyüp kıyafet tanıtıcak hale gelmiş karakterin olduğu saçma sapan bir hale geldi. RE7 ise hem eski hem de günümüz oyuncularına hitap edecek insani bir yapıya bürünmüş yani gidişat oldukça iyi bunu gördükten sonra RE2 Remake hakkında daha pozitif düşünüyorum. Yani sonuç olarak bu son oyunu bu kadar kötüleyenleri anlamak mümkün değil. RE6 benzeri bir saçmalık yapsaydı capcom daha mı iyi olurdu. Fps yapısını bende sevmiyorum ama yıllardır ilk defa seri adına mantıklı bir adım atılmış buna da ağız yüz kıvıracak değilim. En sonun da yıllardır aynı oyunları 0-1-2-3-remake veronica tekrar tekrar oynamak zorunda kalmayacağımıza seviniyorum eminim Capcom RE7'de atılan adımların pozitif dönüşünü görünce RE2 remake adına daha emin ve korku dolu adımlar atacaktır. Umuyorum ki RE1 remake gibi kalite kokan bir yapım görürüz.

Metal-Gear

12.2.2017 22:13:32

+3
Ortada çok ciddi devlet meseleleri varmış gibi niye söve saya konuşuyorsun, neye sinirleniyorsun? Herkesin sevgi - saygıyla tartışıp kapattığı konuya sen niye ağzından salya akıta akıta söve söve geliyorsun? Manyak mısın sapık mısın nesin be adam ne yaptık sana? Sen şu video'daki oyun ile 7. oyun aynıdır diyorsan oyun oynamayı bırak, RE'nin bir tarzı bir şekli şemalı bir şablonu vardır sen onu sunmadıktan sonra al bütün somut örneklerini itele bir tarafına. Last of Us'ta da az cephane, öldürmesi zor düşmanlar var o zaman Last of Us bir Resident Evil oyunudur(!) İşte senin argümanında bu örnektekine birebir uyuyor. Bulmacalar sana hardcore gelmiş zeka seviyen belli zaten konuşma şeklinden, bana bulmaca var gibi bile gelmedi. [:'(] Bir resident evil için yaptığın muhabbetteki kibire saygısızlığa bak, ben seninle oyun tartışmam ki adamım normal bir insan değilsin çünkü, sadece seni yerin dibine sokarım uzaklaş o yüzden. [:'(]

Mr_Zer0

12.2.2017 21:51:39

+1
Ortaya koduğun argüman gerçekten saçma. Oyunu oynayıp bitirdim ve sana gayet basit bir dille açıklamaya çalışacağım biraderim, çünkü anlamak istemiyor gibi konuşuyorsun. Oyun ilk oyunda ki gibi sınırlı cephane ve health itemi bulunduruyor, ilk oyundaki gibi hardcore bulmacaları önümüze atıyor, ilk oyundaki gibi zombi sürüsü değil de tekli ve yenmesi daha zor olan düşmanlar gönderiyor. Oyun yine bir şirketin yarattığı bir virüsün kapalı bir alanda yayılmasını konu alıyor, oyunun içerisinde puzzle'ları inşaa eden adamın Re1'de içinde bulunduğumuz malikaneyi inşaa eden adamın oğlu olduğunu bile öğreniyoruz. Ayriyetten ortada yine bir biyolojik virüs (Evalyn veya değil sonuçta virüs bu insanları etkileyen şey) var. Şimdi senin absürd argümanına karşı somut örneklerle geldiğime göre susabilir ve daha fazla aptal konumuna düşmeyebilirsin, iyi günler.

2K

12.2.2017 02:49:48

0
Konumuz karakterlerin başına gelenler değil demişsin fakat konumuz aslında o çünkü şöyle anlatayım; Önceki oyunlardan karakter yok diyorsun; O karakterlerin başına gelenleri anlattım ki o karakterler böyle bir duruma düşse artık tüm aileyi tekme tokat dövecek, Mia dönüşünce kafasına ezecek karakterlere dönüştü RE evreninde adamlar yaşadıkları yıl başına bin zombi ve yaratık öldürüyorlar. Çaresizlik hissini yaratmak için tabi ki yeni karakter gerekliydi, her şeye şaşıracak tek yapacağı kaçmak olacak, gördüklerine anlam veremeyecek. Yaratık yok diyorsun; Yaratıklar var serinin orijinal ismi Biohazard ve oyun boyunca zombiler dışında ana villianlar hep RE evreninde olan aşırı güçlendiren ama kafayı yedirten biyolojik virüsler sayesinde güçlenmiş karakterlerdi. Hep dizayn olarak body horror'u kullanırdı. 7. oyunda aynı şekilde body horror kullanıyor, aşırı güçlü ana villianlar var ve hepsinin beyin, düşünme güdüsü gitmiş. Hikaye yok diyorsun; İlk Resident Evil neyi konu alıyordu hatırlayalım sığınmak için gittiğimiz malikane de hayatta kalmayı. Bu malikane de napıyorduk hayatta kalma dışında çıkan çok büyük olayları açığa çıkarıyorduk. Bu oyun neyi konu alıyor karımızı bulmak için gittiğimiz bir evde hayatta kalmayı, sonunda ne oluyor çok daha büyük bir gizemi aydınlatıyoruz.Bence bir benzerlik var gibi. Oynanış unsuru yok diyorsun; Sınırlı envanter sistemi, her şeyi alamıyorsun hatta öyle anlar geliyor ki daha yararlı bir itemi almak için kurşun ya da başka gerekli ekipmanları bırakman gerekiyor. Eline aldığın ekipmanları bak şu işe yarar der mi demiyor, nerde kullanacağını gösteriyor mu göstermiyor kendin çözüyorsun. Şuraya git buraya git birkaç olayı dışında demiyor kendin aynı yerlerde geziyor zamanında önünde duran kapıyı açmak için bölümün sonlarına gidip geri geliyorsun. İleri, geri git bölüm içinde ile başka kapıları açıyor ilerliyorsun. Eğer dikkatli oynamazsan bazı silahları kullanamıyor, almayı bulamıyorsun. Hiçbir zaman düşmanların arasında kendini çok güçlü, yenilmez hissetmiyorsun. Çaresizlik var mı var, karakter güçlü değil mi değil. Bulmacalar çözmen gerekiyor mu gerekiyor. Mekan olarak nerde geçiyor evde. Envanterde itemleri combine ederek başka gerekli ekipmanlar edinebiliyor muyuz evet ediyoruz. Yani bunlar işte oyun köklerine döndü demek için yeterli sebepler işte köküne döndü demek için illa 'aha zombi' 'aha Wesker' olmasına gerek yok ki sizin de dediğiniz gibi diğer oyunlarda bunlar vardı ama RE ile alakalı yoktu. Diğer oyunları oynadıysanız zaten Umbrella sürekli yıkılır, sürekli yeniden kurulur, arkadan başka biri çıkar. Ben zaten korsan kullanmam, sende kendine iyi bak, güzel tartışma oldu.

mehmetalpertr

12.2.2017 01:43:59

+1
SPOILERRR aklıma geldikçe yazıcam. RE Code Veronica da Zombilerle dolu bir yere illa silahlarımızı bırakıpta girmemizi isteyen bir bölüm vardı. Al ikinci Happy Birthday vakasında aynısı var mı yok mu ? Var.. Res7 ikinci happy birthday vakasında daha da aşmışlar. Yanınıza health eşyası da aldırmıyor. he gülüm he.. RES değilmişmiş de neymiş de .. tevbe tebve..

mehmetalpertr

12.2.2017 01:32:18

+1
yaw hadi yine dayanamadım bir SPOILER daha vereyim. RES-1-2-3 de olan bir olay her oyunda mutlaka bir Anti Virüs ürettirirlerdi yada gider alırdık demi !!! Ahanda bu oyunda o da ( RE7 de yani )var. Anti Virüs yapıyon. onu bunu bul hatta kaç kişilik Vaccine olayı o da var. Yaw hadi al bi tane daha. Res1-2-3 ün vazgeçilmezi neydi ? Health Sprey ve Green herb.. Ulen o da var. AA bir de kırmızı herb vardı. Yaw o da var ama değişik adı değişmiş. Hatta bu sefer Health Sprey'in gücünü de arttırıyor. Hatta aynı RES 3 deki gibi Silah mermileri yapabilmek için Gun Powder var. Yaw hani RES 3 ün sonunda Bizim kız " Stars ımı istiyon, al sana stars !!!" deyip Magnum'la Nemesis'i öldürüyordu. Ahanda bu oyunun sonunda Redfield sana silahını atıyor. " Use it ( Kullan onu ) " diyor. Ahanda Magnum değil ama benzeri silah.. O olmadan boss ölmüyor. Yaw he he RES değil .. he he.. tevbe tevbe ya..

mehmetalpertr

12.2.2017 01:20:59

+2
Peki arkadaşlar şimdi; SPOIIILLLEEEERRRRRRRRR deyip söze başlayayım. 1- Yanımızda sınırlı sayıda eşya taşıyabiliyoruz ve aynı RE 1-2-3 gibi çantamız var. 2- Aynı RES1-2-3 deki gibi sonradan çantanın kapasitesi değişebiliyor. 3- Oyunun en zor modunda aynı RES-1-2-3 teki gibi daktilo benzeri şeylerle save ediliyor. 4-Res-1 deki gibi Shotgun bulmacası var ama farklı şekilde. 5-Aynı eski res lerdeki gibi kapılarda anahtarların sembolleri var. Her anahtar her kapıyı açmıyor. 6- Mermiler ve silahlarınız aynı eski Res deki gibi oyunun bir yerinde şak diye gidiyor. 7- Aynı RES 2 deki çocuğu kontrol ettiğimiz gibi bir anda eski karımızın kontrolüne silahsız olarak şak diye geçiyoruz. 8-Aynı Res1-2-3 teki gibi çok güzel bir Happy Birthdday bulmacası var. 9- Oyunun sonunda Helikopterden bir asker iniyor. Maskesini çıkarıyor. I'm RETFIELD diyor. 10- Oyunun bir yerinde Raccoon City felaketinden sonra 10 yıl geçtiğini ve hala yaraların sarıldığını söyleyen bir gazete makalesi var. 11-Oyunun sonunda bir açıdan bizi almaya gelen helikopteri dışarıdan gösteriyor. Heli nin üzerinde UMBRELLA Corps amblemi var. 12- Ayrıca bir arkadaş oyundaki dev bir boss un fotosunu koymuş ve demiş ki bu silent hill den alınma.. Hayır değil. O Boss Resident Evil 2 ClaireB ve LeonB senaryolarnın sonunda, Tren de çıkan boss a benziyor ve oradan alınma. 10- Oyunun bir yerinde bir manzara tablosu var. Tabloya tıklayınca Resident Evil 1 Remake'nin başlangıcı olan yazı çıkıyor ve manzaranın RES1 Remake'nin geçtiği yer olduğuna dair ipuçları var. 11-VHS kasetleri oynarsanız anlayacaksınız ki bu kasetlerden elde ettiğiniz bilgilerle hayatta kalabiliyorsunuz. 12- Res3 Nemesis deki boss olan Nemesis benzeri olan yamyam ailenin babası aynı RES3 Nemesis teki gibi sürekli ölmesine rağmen geri geliyor. En sonunda ise Bir dev olarak geliyor. Aynı Nemesis gibi ( 3 ün sonunda ucubik bir yaratık olarak geliyordu. ) umulmadık yerden adam çıkıyor. Ve yine aynı Nemesis gibi adamı öldürmenin çeşitli yolları var. Örnek Garaj sahnesinde ben adamdan önce arabanın anahtarlarını alıp farklı bir yol izledim. Ama daha farklı öldürme yolları da var. Aynı nemesis gibi adamı farklı yollarla öldürebilirsiniz. Daha da var oğlu var. Ve evet eğer bu oyun RES değilse daha nedir ? Devamlı PT benzeri demekten bıkmayanlara söyleyeyim. Oyunun demosu dışında PT ile yakından uzaktan alakası yok. Hatta oyunun demosu olan Kitchen PT çıkmadan çok önce yapılmaya başlanmış. Oyunun FPS olması dışında PT ile hiçbir alakası yok. Silent Hill olayına gelince yaw o da survival horror du. Bu da Survival horror. Ha bunda zombiler yokda siyah yaratıklar var. Eee ama bunlarda zombile gibi yavaş ve öldürelebiliyor. Yaw oyun güzel işte oynayın yaw.. Öyle milletin galeyanına gelip yok outlast bozması yok PT bozması laflarına inanmayın. Outlast ta elinizde silah var mı ? yok. Oyunda ki düşmanlarınızı öldürme var mı ? yok. Oyunda Puzzle var mı ? yok. Yaw neredeyse oyunda konu yok konu .. Devamlı kaçma olayı var. Res7 öyle değil ki.. Elinizde silah var ama az sayıda mermi veriyor. Her eşyayı taşıyabilir miyim alayım mı sandık nerede sandığa gidiiim az boşaltıp geleyim olayları olmuş işte yaw. Ha daktilo yokta başka şey var. Ama yapmışlar daha ne yaa. Oynayın keyfini çıkarın.. Res 1-2-3 den sonra bu tadı veren başka oyun çıkmadı ki ? RES4 aksiyondu.. Keza Res5 de öle.. RES6 yı sayma zaten rezaletti . Alın alın oynayın. RES1-2-3 den o kadar çok alıntı var ki şaşıracaksınız.

Metal-Gear

12.2.2017 01:10:38

+1
Umbrella'nın yıkılması, karakterlerin ölmesi, oğlunun gelmesi vesaire konumuz bu değil ama. Bunlar RE serisi boyunca yaşanan şeylerdi, konumuz son oyun RE köklerine dönüyor mu dönmüyor mu, e dönmüyor maalesef. RE köklerini meydana getiren elementleri söyledim sadece ve hiç biri yok hepsi bu. Konusunda da RE kökeni yok yani anlattığım gibi F.E.A.R.'daki Alma mantığında bir olay yapmışlar, yaratıkları da o yüzden söyledim SH4'tekine benziyor koca kafalı olan zaten. E şimdi hepsini ele aldığında bakıyorsun ki köklere ait karakter yok, yaratık yok, hikaye yok, oynanış unsuru yok, neyini alıp RE kökü diyeceğiz onu anlamıyorum sadece, oynarken eski RE diye bir şey hissettirmiyor ki en önemlisi bu, yani KÖK dediğin zaman köklere dair bir şeyler ararsın bunda hiç biri yok o yüzden diyorum ne alakası var diye. Zira ben RE4 - 5 ve 6'da da RE ile ilgili bir hissiyata kapılmamıştım, 7'de de kapılmadım, uzun yıllardır RE diye bir şey yok o yüzden, göreceli bir mevzuda sayılmaz eski RE'ler ile yeniler arasındaki fark yıllardır somut şekilde tartışılıyor. Güzelden vasata doğru gidip, şimdi 7. oyunla tekrar iyiyi yakalamış, kökten değiştirilmiş bir seri var sadece. Tavsiye de ediyorum üstelik 7. oyun gayet güzel bir korku oyunu. Spoiler: Bu arada 7'nin sonunda da Umbrella'dan adamlar geliyor her ne kadar yıkılmış olsa da "bakın bu bir Resident Evil oyunu ha" dercesine bir Umbrella sıkıştırmışlar araya. Hem böyle şıp diye damlayınca garipsedim hem sevindim. Hadi sağlıcakla kalın orijinalini alıp oynayın.

KauFmaNXIII

12.2.2017 00:47:36

0
Oyunu beğenenleri anlarım ama bu oyunu resident evil adıyla bağdaştırıp beğenenleri anlamıyorum.Atmosfer olarak ilk 3 oyuna en yakın oyun denebilir ancak seriyle uzaktan yakından ilgisi yok oyunun.

2K

12.2.2017 00:30:52

0
Spoiler yazmışsınız ama okudum yine aman aman vermemişsiniz zaten Youtube sağ olsun görmüştük bir şekilde oralarını. Siz sanırım diğer arkadaşla birlikte RE1-2'yi oynayıp bıraktınız seriyi. Çünkü Umbrella dediğiniz 5 kere yok edildi üstüne Neo-Umbrella kurdular. Wesker şamar oğlanına dönüştü ne olduğu belli değil artık yok oğlu çıktı yok kız kardeşi çıktı. Onlarda direk Wesker klonu gibi aynı amaç, motivasyon yok zaten ortada. Bildiğimiz karakterler desen adamlar 20 yıldır zombi öldürüyorlar hala zombi görünce bir şaşırma 'aman tanrım bu ne, inanamıyorum' tripleri yaşıyorlar. Bildiğimiz karakterlerin yanına zaten sürekli yeni sallama karakterler ekliyorlar sürekli Jill'i zaten Revelations sağ olsun gördük o da 3DS çıkmış bir oyun aslında. Chris zaten derbeder olmuş, Raccoon City'den sonra alışkanlık olmuş her yere birer nükleer atıyorlar. Yani RE zaten remake olmadan adam olmazı ve bu kadar karakter ile doldurduktan, suyunu çıkardıktan sonra zaten remake mantıklı değildi ve seri bu hale geldiğinde adamlar 7. oyun ile ilk RE oyununun yaşattıklarını hissettirmeye çalışıyor. Oyunda karakterleri, yaratıkları söylemişsiniz illa işte köklerine döndü ya da 'aha Resident Evil oyunu' demek için Crimsonlar mı gerekiyordu ya da tank kontröl sistemi. Zaten alıştığımız tüm karakterler zombi ustası olduğu için çaresizlik hissini de yeni karakter ile sağlamışlar. Çoğunlukla aynı mekanlar arasında geziyoruz, bulmacalar için geri dönmemiz gerekiyor, oyun sizi elinizden tutmuyor. İlk RE'de olduğu gibi zor değil tabi ki bulmacalar ama sonuçta bu mekaniği geri getirmişler. İnsanı germeyi başarıyor, çaresizliği hissettiren bir oyuna 'mecazen bile RE oyunu diyemeyiz' diye benim görüşüme göre bir şey yok. Ona bakarsak Resident Evil 4 seriye çok büyük yenilikler getirmişti önceki oyunlar ile benzemiyordu ama en son çıkan iyi RE oyunu diyebiliriz çünkü RE serisinin yaptıklarını yine yapıyordu. Kısacası en azından benim için nasıl diğer arkadaş oyunda karton kutu var diye MGS5'e köklerine mi döndü diyelim diyorsa ve haklıysa Resident Evil 7 içine 'crimsonlar yok, zombi yok Leon yok' diye RE ile alakası yok bir şey diyemeyiz 'imkansız bir şey' . Sonuçta RE'yi bu zamanlara getiren oyuncuya yaşattırdığı deneyimdi ve nasıl zamanında RE4 her şeyi değiştiren bir oyun olmasına rağmen bunu yakaladıysa aynı şekilde Re7'de yakaladığını düşünüyorum.

Metal-Gear

11.2.2017 23:49:46

0
Spoiler... @2K, valla kardeş bende geçen hafta bitirdim oyunu ve adı Resident Evil olmasa, oyun hiçbir yerinde bana RE'yi hatırlatacak özelliklere sahip değil. Aşağıdaki resimleri oyundan çektim, şu koca kafa bosslardan biri mesela. Bu tarz yaratıklar Silent Hill 4: The Room'da da vardı, neredeyse aynısı hatta. Yani oyun bana RE'den çok SH'yi hatırlatıyor düşman modelinde. Hikayesinin de pek RE serisi ile alakası yok, ikinci resimdeki kızın zihin kontrol etme özelliği var kız aslında bir denek, F.E.A.R.'daki Alma gibi aynı. Aniden görünüyor gidiyor falan RE olayı değil hiç. Genomları ile oynanmış bir kız. Fazla Resident Evil içerikli bir hikayesi yok yani. Düşmanlar hep bu kızın üretmesi, en zayıf düşmanlar sadece RE 5'teki Uroboros kaplı yaratıklara benziyor, neredeyse aynı ki o da zaten RE köklerine ait bir düşman çeşiti değil. Yani ben oyunu bitirdim ve neresinden tutsam Resident Evil olma anlamında elimde kalan, ama gayette güzel her oyuncunun severek oynayacağını düşündüğüm bir korku - gerilim oyunu. Sadece bu ama fazlası değil, bir korku gerilim oyunu, RE ile bir ilgisi yok. Zaten Resident Evil oyunlarında ana karakterler hep önemli olmuştur, sıradan bir vatandaş olup ismi önceden duyulmamış birini kontrol etmedik hiç. Ya RPD'den, ya STARS ekibinden tanıdık birileri ile oynadık çoğunlukla. Bu karakterin ise ne umbrella, ne de diğer RE kurgusundaki oluşumlardan ne haberi var ne de onlarla bir alakası, normal bir vatandaş kendini karısı yüzünden bu olayların içinde buluyor sonrada basıp gidiyor bu yani. Buna bir FPS oyunu denilebilir, bir P.T. benzeri oyun belki denilebilir çokta benzemiyor ama, güzel bir korku oyunu denilebilir vesaire ama Resident Evil gibi bir oyun diyemeyiz, hele köklerine döndü falan hiç diyemeyiz imkansız bir şey mecazen bile.
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

2K

11.2.2017 23:13:51

0
Ben zaten seveceksin, alacaksın demedim bende kendi yorumumu yaptım. Biyolojik tehlike zorlama yorum değil zaten serinin orijinal adı bu. Kaldı ki oyunu bitirmeden oradaki karakterlerin niye böyle olduğunu bilmeden yorum yapmak da pek sağlıklı değil. Eğer almayacaksanız madem videolarını izlemenizi tavsiye ederim. Köklerine döndü deyince tabi ki açıklama yapmak zorunda kalıyoruz çünkü yok FPS, yok P.T. gibi yorumlar geliyor. Tabi ki direk ilk RE oyunu gibi değil zaten bu devirde o oyunu yapmazlar genel oyuncu kitlesini düşününce. İlla zombiler, crimsonlar olmak zorunda değil köküne döndü demek için. Korkutmayı, oyuncuyu germeyi ve çaresiz hissetirmeyi başarıyor bence bu köklerine döndü demek için yeterli. Benim de yorumum böyle.

OldGamers86

11.2.2017 22:21:22

0
quote:

Orijinalden alıntı: 2K Oyun köklerine döndü diyorum ve evet tüm Resident Evil'leri oynadım fakat köklerine döndü derken Resident Evil 4-5-6'ya göre köklerine döndü diyorum. Son oyunları direk Gears of War gibi aksiyon oyunlarıydı, korku ya da hayatta kalma oyunu değil direk cover shooter oyunlardı. Yıllarca Resident Evil oynadıktan sonra tabi ki 7. oyun çoğu sevenine köklerine dönmüş gibi geliyor. Tabi ki eski oyunlar gibi çözmesi bulmacalar yok ya da bir işlemi oyun başında yanlış yaptıysanız mecbur en başa döneceksiniz gibi dinamikler yok fakat böyle olsaydı bu devirde kaç kişi oynardı. Siz oynamazdınız manasında demiyorum fakat genel oyuncu kitlesini çeken bir şey değil. Capcom tabi ki ticari olarak düşünerek veriyor bu kararları sonuçta hayır kurumu işletmiyor ama son zamanlardaki RE oyunlarına bakıyorum da evet en çok köklerine bağlı diyeceğim oyun aralarında 7. oyun. Yine kapalı mekanlarda hatta evde geçiyor ilk oyundaki malikaneyi hatırlatan. Yine full aksiyona geçtiği anlar var fakat çok zayıf hemen ölebilen bir karakter ile oynuyoruz ve yıllardır RE serisinde olmayan gerilim, korku duygusunu yaşıyoruz. Oyunda zombi yok derken Resident Evil serisinde zaten zombiler ile bağlantılı olarak biyolojik silahlar asıl tehlike. Bitirmedim etmedim bilmiyorum ama bu şekilde bağlanabilir zaten 7. oyun dediklerine göre bağlanacağını düşünüyorum ki oyunu bitirmeme rağmen Youtube sayesinde son sahnesini gördüm bir şekilde bağlanıyor gibi duruyordu.
Köklerine döndü derken dikkat edin, açıklama yapmak zorunda kalıyorsunuz. Cünkü döndügü yer başlangıç kısmı, kökü degil. Biyolojik tehlike bu da, zorlama yorum. Birçok bagımsız, özgün yapım var iken, adı ole alakası olmayan bu oyunu almak oçin sebep göremiyorum dogrusu. Bu benim düşüncem ve benim gibi düşünen birçok kimse oldugunu düşünüyorum. Bir arkadaş kalkmış kasa açıklaması yapmış. Senin dedigin kutuları bilmiyor olabilir miyim acaba... incelemelerde yazılan kısmı aktardım ki, anlaşılan onda bile benzemiyor. Verdigin bilgi için teşekkürler. Daha bir başka oldugu konusunda aydınlanmış oldum.

Boone

11.2.2017 20:09:54

+1
quote:

Orjinalden alıntı: The Benefit <blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orijinalden alıntı: Boone <b><a id="ed123952848de" style="color:red" href="#" onclick="return toggle('d123952848d')"><br><img src="https://icon.donanimhaber.com/quote-goster.png" border="0"><br></a></b><div id="d123952848d" style="display:none;"><blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orjinalden alıntı: Kazumatr &lt;blockquote class="quote"&gt;&lt;i&gt;quote:&lt;/i&gt;&lt;br&gt;&lt;br&gt;Orijinalden alıntı: darkdogan P.T olmasa adamlar bu tarz bi HYPE alamazdı,gitsin Kojimaya hediye paketi yaptırsın önce bu capcom.&lt;b&gt;Aç gözlü capcomun oyunlarının kırılmasına AYRICA seviniyorum bunuda belirtmek isterim!&lt;/b&gt; &lt;/blockquote&gt; Aynen P.T cakmasi resident evil ile alakasi olmayan abuk subuk bi oyun iste.Millette cok iyi yaa demiyormu. Resident evil 2 ve 3 un yaninda bespara etmez.Zaten bi su resident evil remake ciksada daha omur boyu duzgun re cikmasada okur zaten cikaramazlar ancak ya boyle cakma oyun yaparlar yada re 5 ve 6 gibi ilerisibe gitmez. Hatta re2 remake e guzel bi limited edition vs olursa alabilirim arsivlik oyun. Oyundaki karakterler bile muthis. [simage] &lt;a target="_blank" href="http://cdn.mos.cms.futurecdn.net/1d89d0a3f7858605bb8f8e4e7325d15c.jpg"&gt;http://cdn.mos.cms.futurecdn.net/1d89d0a3f7858605bb8f8e4e7325d15c.jpg&lt;/a&gt;[/simage]</blockquote></div> Oyunun oynanabilir fragmanı dışında PT ile uzaktan yakından alakası yok onu belirteyim de. 7. oyun ilk 3 oyunun en güzel yönlerini almış bir oyun. Demosu PT yi andırıyor olabilir ama ana oyun gerçek bir Resident Evil. Piyasada RE7 tarzında oyun yok. Olanların hepsi kaç saklan tarzında yapılmış bir oyun. Resident Evil 7 ilk 3 oyunun her özelliğini içinde barındırıyor. Oyunun başına ve demosuna bakarak bu kanıya varmanız hata. Çıkmadan önce sizin gibi oyunu PT çakması görenlerin hepsi oyunu bitirdikten sonra laflarını geri aldı. Hayır PT sadece bir odanın içinde bulmacaları çözdüğümüz bir oyundu. Supernatural ögeler vardı ve kendinizi savunma olanağınız yoktu. Silent Hills'in gerçek dinamiklerine sahip bile değildi. FPS olması mı bütün bu oyunu çakma yapan? Bir evde geçmesi mi? Bu doğru değil çünkü oyun sadece evde geçmiyor. Ve pt nin işlediği o ev atmosferini Resident Evil zaten 1996 da yaptı. Silent Hill serisi bile zaten oynanış dinamikleri olarak Resident Evilin dinamiklerini aldı zamanında. Yani bu "çakması" dediğiniz oyun bile zaten Resident Evilden sonra onun dinamikelrine yeni bir soluk getirip ortaya çıktı. </blockquote> Oyunda zombi diye bir şey yok. Tek sorun kamera açısının fps olması degil. Köklerine falan döndügü yok yani. Belli unsurları harmanlayıp çakma bir oyun ürettiler, olay bu. Çünkü biliyorlar ki, devir youtube kanalında fps türü video oyunu çeken gençlerin devri. Salt ticari düşünce. Bu oyun kendine özgü bir adla çıksa, insanların bakışı farklı olurdu. Eski bir resident evil oyuncusu olarak, bırakın orjinalini, korsanını bile indirmeye tenezzül etmedim. Oyunun eski seri ile benzer yanı, aynı mgs5'teki oldugu gibi kasaların falan olması. Mgs5'i de kutu var diye köklerine sadık şeklinde savunmuşlardı. Özetle bagımsız yapımcıların yaptıgı fps korku türünden ekmek yemege çalışan, vr pazarlaması bir oyun gözümde. Ve sanıyorum ki, her resident evil seven (gerçekten.) Remake 2'yi bekliyor.
Resident Evil serisini zombi oyunu olarak görüyorsan zaten olay bitmiştir. Çıkan her oyunu (bunlara yan oyunlar ve en saçma shooterları dahil) oynamış biri olarak ben de Resident Evil 2 Remake'i merakla bekliyorum. Ama sen çok yanlış gelmişsin bence. Öznelikle en basit yerden eleştireceğim seni. O dediğin kasa olayı Resident Evil 4 ile seriye girmiş bir olaydır. İlk 3 oyunda kasa kırıp içinden obje bulma diye bir şey yoktur. Eski seride; itembox vardır, save odaları ve onların harika müzikleri vardır, sınırlı save ile oyun zorlaştırılır,belli simgelere bürünmüş kapı anahtarları vardır ve onları buldukça hikaye ilerler,sınırlı mermi, tatmin edici ve abartılı olmayan boss savaşları ve en önemlisi bulmacalar vardır. Bu saydıklarımın hepsi ve daha fazlası 4. oyunda bırakılıp 7. oyunda seriye yeniden kazandırılan özellikler. Şimdi nasıl hala sadece kasalar var diyebileceksin merak ediyorum? Kasaları sen kalsik RE serisi objesi sanıyorsun gerçek bir resident evil hayranı mısın önce sen bence düşün. Ayrıca oyunlarda sadece zombi olmaz. Resident evil serisi Biyolojik deney sonucu oluşan biyo organik silahlar üzerinde durur. Zombiler ise bu silaharın en ilkel hali. Ayrıca Resident Evil daki zmbilere zombi denmez. "İfected" denir. Leon ile zombi ordusu taramaya devam etmek istiyorsan seni 6. oyuna alalım. RE7 de sadece ölümsüz aile bireylerini mi öldürdüğümüzü sanıyorsunuz? Evde senin bildiğinden farklı "zombiler" var zaten. Ha yok ben çürümüş surat ile klişeden klişeye koşarım diyorsan bilmem.

BSC Misafiri

11.2.2017 19:03:15

+3
Konsol satışları muhteşem, pc çok düşük. 300bin oyunun masrafını Amorti bile edemez. İşte bu yüzden devir konsol devri ve God of war 4, RDR2 sadece konsola geliyor.

BSC Misafiri

11.2.2017 18:27:25

0
Cpy'nin dağittigida sayiliyormu sagolsunlar banada bir tane verdiler ucretsiz

2K

11.2.2017 17:54:23

+1
Oyun köklerine döndü diyorum ve evet tüm Resident Evil'leri oynadım fakat köklerine döndü derken Resident Evil 4-5-6'ya göre köklerine döndü diyorum. Son oyunları direk Gears of War gibi aksiyon oyunlarıydı, korku ya da hayatta kalma oyunu değil direk cover shooter oyunlardı. Yıllarca Resident Evil oynadıktan sonra tabi ki 7. oyun çoğu sevenine köklerine dönmüş gibi geliyor. Tabi ki eski oyunlar gibi çözmesi bulmacalar yok ya da bir işlemi oyun başında yanlış yaptıysanız mecbur en başa döneceksiniz gibi dinamikler yok fakat böyle olsaydı bu devirde kaç kişi oynardı. Siz oynamazdınız manasında demiyorum fakat genel oyuncu kitlesini çeken bir şey değil. Capcom tabi ki ticari olarak düşünerek veriyor bu kararları sonuçta hayır kurumu işletmiyor ama son zamanlardaki RE oyunlarına bakıyorum da evet en çok köklerine bağlı diyeceğim oyun aralarında 7. oyun. Yine kapalı mekanlarda hatta evde geçiyor ilk oyundaki malikaneyi hatırlatan. Yine full aksiyona geçtiği anlar var fakat çok zayıf hemen ölebilen bir karakter ile oynuyoruz ve yıllardır RE serisinde olmayan gerilim, korku duygusunu yaşıyoruz. Oyunda zombi yok derken Resident Evil serisinde zaten zombiler ile bağlantılı olarak biyolojik silahlar asıl tehlike. Bitirmedim etmedim bilmiyorum ama bu şekilde bağlanabilir zaten 7. oyun dediklerine göre bağlanacağını düşünüyorum ki oyunu bitirmeme rağmen Youtube sayesinde son sahnesini gördüm bir şekilde bağlanıyor gibi duruyordu.

dark dragon

11.2.2017 16:22:00

+9
Ruh hastası dolu forum, adamlar mis gibi oyun yapmış işte tadını çıkarın. Gerçek re değilmiş, pt olmasa olmazmış, bir sürü zırva.

dreamcast83

11.2.2017 15:22:12

0
Yahu arkadaş bu oyunla serinin köklerine döndüğünü söylüyplar resident evil oyununun ne alakası var bu daha önceki residen evil serisiyle bir alakası yok özellikle 1-2-3 ve code veronica nasıl bir oyun bu nasıl bir oyun ben 2-3 ve code veronica oyununun remake versiyonlarını bekliyorum 2 ile 3 remake çıkıcak diye biliyorum ama umarım code veronica da remake olarak çıkar ben capcom firmasının resident evil serisini gerçek anlamda köklerine geri döndürmeden asla oynamayacağım.

Metal-Gear

11.2.2017 15:07:19

+1
Oyun gerçek RE oyunu diyen arkadaşlar siz hakkaten ilk 3 RE oyununu bitirdiniz mi? Siz heralde paralele evrendeki bam başka bir RE serisinden bahsediyorsunuz. :) Adı Resident Evil 7 olmasa hiç kimseye RE serisini andırmaz bile bu oyun, alakası yok Outlast gibi deseniz anlayacam ne RE'si ya? Bir de üstelik köklerine dönmüş daha neler. :D

OldGamers86

11.2.2017 14:59:28

0
quote:

Orijinalden alıntı: Boone

Oyunun oynanabilir fragmanı dışında PT ile uzaktan yakından alakası yok onu belirteyim de. 7. oyun ilk 3 oyunun en güzel yönlerini almış bir oyun. Demosu PT yi andırıyor olabilir ama ana oyun gerçek bir Resident Evil. Piyasada RE7 tarzında oyun yok. Olanların hepsi kaç saklan tarzında yapılmış bir oyun. Resident Evil 7 ilk 3 oyunun her özelliğini içinde barındırıyor. Oyunun başına ve demosuna bakarak bu kanıya varmanız hata. Çıkmadan önce sizin gibi oyunu PT çakması görenlerin hepsi oyunu bitirdikten sonra laflarını geri aldı. Hayır PT sadece bir odanın içinde bulmacaları çözdüğümüz bir oyundu. Supernatural ögeler vardı ve kendinizi savunma olanağınız yoktu. Silent Hills'in gerçek dinamiklerine sahip bile değildi. FPS olması mı bütün bu oyunu çakma yapan? Bir evde geçmesi mi? Bu doğru değil çünkü oyun sadece evde geçmiyor. Ve pt nin işlediği o ev atmosferini Resident Evil zaten 1996 da yaptı. Silent Hill serisi bile zaten oynanış dinamikleri olarak Resident Evilin dinamiklerini aldı zamanında. Yani bu "çakması" dediğiniz oyun bile zaten Resident Evilden sonra onun dinamikelrine yeni bir soluk getirip ortaya çıktı.
Oyunda zombi diye bir şey yok. Tek sorun kamera açısının fps olması degil. Köklerine falan döndügü yok yani. Belli unsurları harmanlayıp çakma bir oyun ürettiler, olay bu. Çünkü biliyorlar ki, devir youtube kanalında fps türü video oyunu çeken gençlerin devri. Salt ticari düşünce. Bu oyun kendine özgü bir adla çıksa, insanların bakışı farklı olurdu. Eski bir resident evil oyuncusu olarak, bırakın orjinalini, korsanını bile indirmeye tenezzül etmedim. Oyunun eski seri ile benzer yanı, aynı mgs5'teki oldugu gibi kasaların falan olması. Mgs5'i de kutu var diye köklerine sadık şeklinde savunmuşlardı. Özetle bagımsız yapımcıların yaptıgı fps korku türünden ekmek yemege çalışan, vr pazarlaması bir oyun gözümde. Ve sanıyorum ki, her resident evil seven (gerçekten.) Remake 2'yi bekliyor.

mehmetalpertr

11.2.2017 13:59:51

+3
Oyunun Demosu P.T ye benziyor olabilir. Ama oyunun kendisinin PT ile alakası yok. RES 1-2-3 de ne kadar iyi yön varsa bu oyuna almışlar. Oyun çok iyi dizayn edilmiş. Sadece FPS diye oyunu almadan kötülemek bence biraz acımasızlık olur. Res 1-2-3 den sonra en iyi RES oyunu bu olabilir. Geçmişe iyi bir dönüş yapmışlar. Korku ve hayatta kalma oyunu olma yolunda iyi bir adım atılmış.

Boone

11.2.2017 13:49:07

0
quote:

Orjinalden alıntı: Kazumatr <blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orijinalden alıntı: darkdogan P.T olmasa adamlar bu tarz bi HYPE alamazdı,gitsin Kojimaya hediye paketi yaptırsın önce bu capcom.<b>Aç gözlü capcomun oyunlarının kırılmasına AYRICA seviniyorum bunuda belirtmek isterim!</b> </blockquote> Aynen P.T cakmasi resident evil ile alakasi olmayan abuk subuk bi oyun iste.Millette cok iyi yaa demiyormu. Resident evil 2 ve 3 un yaninda bespara etmez.Zaten bi su resident evil remake ciksada daha omur boyu duzgun re cikmasada okur zaten cikaramazlar ancak ya boyle cakma oyun yaparlar yada re 5 ve 6 gibi ilerisibe gitmez. Hatta re2 remake e guzel bi limited edition vs olursa alabilirim arsivlik oyun. Oyundaki karakterler bile muthis. [simage] <a target="_blank" href="http://cdn.mos.cms.futurecdn.net/1d89d0a3f7858605bb8f8e4e7325d15c.jpg">http://cdn.mos.cms.futurecdn.net/1d89d0a3f7858605bb8f8e4e7325d15c.jpg</a>[/simage]
Oyunun oynanabilir fragmanı dışında PT ile uzaktan yakından alakası yok onu belirteyim de. 7. oyun ilk 3 oyunun en güzel yönlerini almış bir oyun. Demosu PT yi andırıyor olabilir ama ana oyun gerçek bir Resident Evil. Piyasada RE7 tarzında oyun yok. Olanların hepsi kaç saklan tarzında yapılmış bir oyun. Resident Evil 7 ilk 3 oyunun her özelliğini içinde barındırıyor. Oyunun başına ve demosuna bakarak bu kanıya varmanız hata. Çıkmadan önce sizin gibi oyunu PT çakması görenlerin hepsi oyunu bitirdikten sonra laflarını geri aldı. Hayır PT sadece bir odanın içinde bulmacaları çözdüğümüz bir oyundu. Supernatural ögeler vardı ve kendinizi savunma olanağınız yoktu. Silent Hills'in gerçek dinamiklerine sahip bile değildi. FPS olması mı bütün bu oyunu çakma yapan? Bir evde geçmesi mi? Bu doğru değil çünkü oyun sadece evde geçmiyor. Ve pt nin işlediği o ev atmosferini Resident Evil zaten 1996 da yaptı. Silent Hill serisi bile zaten oynanış dinamikleri olarak Resident Evilin dinamiklerini aldı zamanında. Yani bu "çakması" dediğiniz oyun bile zaten Resident Evilden sonra onun dinamikelrine yeni bir soluk getirip ortaya çıktı.

2K

11.2.2017 13:47:26

+1
P.T. olmasa diyorsunuz da bu oyunu tahminen 2,3 yıl önce yapmaya başlamışlardır yani P.T.'yi gördük hoba oyunu böyle yapın gibi bir durum olmamıştır ki Resident Evil serisi benim de çok sevdiğim bir seri olmamasına rağmen hayranı çok, her oyunu iyi satıyor. Böyle şeylere de pek ihtiyacı yok. Oyunun kırılması etkilemiştir ama çok etkilediğini düşünmüyorum sonuçta korsan indiren zaten almayacak, sağda solda 'lölölö' yapacak, orijinal alan da korsanı çıksa da indirmeyecek zaten korsanı çıkınca da.

Kazumatr

11.2.2017 13:14:14

+3
quote:

Orijinalden alıntı: darkdogan P.T olmasa adamlar bu tarz bi HYPE alamazdı,gitsin Kojimaya hediye paketi yaptırsın önce bu capcom.Aç gözlü capcomun oyunlarının kırılmasına AYRICA seviniyorum bunuda belirtmek isterim!
Aynen P.T cakmasi resident evil ile alakasi olmayan abuk subuk bi oyun iste.Millette cok iyi yaa demiyormu. Resident evil 2 ve 3 un yaninda bespara etmez.Zaten bi su resident evil remake ciksada daha omur boyu duzgun re cikmasada okur zaten cikaramazlar ancak ya boyle cakma oyun yaparlar yada re 5 ve 6 gibi ilerisibe gitmez. Hatta re2 remake e guzel bi limited edition vs olursa alabilirim arsivlik oyun. Oyundaki karakterler bile muthis. [simage] http://cdn.mos.cms.futurecdn.net/1d89d0a3f7858605bb8f8e4e7325d15c.jpg[/simage]

Tchami

11.2.2017 12:15:04

0
Oyun kırılmasaydı baya bi satacaktı aslında

darkdogan

11.2.2017 11:51:16

+7
P.T olmasa adamlar bu tarz bi HYPE alamazdı,gitsin Kojimaya hediye paketi yaptırsın önce bu capcom.Aç gözlü capcomun oyunlarının kırılmasına AYRICA seviniyorum bunuda belirtmek isterim!

kataaay

11.2.2017 02:38:36

0
Oyun kırılmasa PC de çok daha fazla satardı ama işte Denuvo'nun beceriksizliği yapacak bir şey yok be Capcom

__lcnyvz__

11.2.2017 01:54:45

0
ben daha fazla satış bekliyordum. bi enteresanlık var !!!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Resident Evil 7
+ TAKİBE
AL
9 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız