Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Ray Tracing Fragmanlar: Cyberpunk 2077, Black Ops Cold War ve Watch Dogs: Legion

Cyberpunk 2077, Call of Duty: Black Ops Cold War, Watch Dogs: Legion için ve Fortnite için Ray Tracing teknolojisini gösteren fragmanlar yayınlandı.
 
CD Projekt Red'in Stüdyo Baş Yöneticisi Adam Badowski: "Ray tracing, kalabalık bir şehir ortamında ışığın nasıl şekillendiğini gerçekçi bir şekilde yansıtmamızı sağlıyor. Bu teknoloji sayesinde, oyunun geçtiği etkileyici mega şehir ortamına yeni bir derinlik ve dikeylik katmanı ekleyebiliyoruz." diyor. 
 
Cyberpunk 2077 | Official GeForce RTX 30 Series Gameplay Trailer 
 
 
Göz alıcı Ray Tracing teknolojisinin kullanıldığı Call of Duty: Black Ops Cold War, FPS'yi artırmak için GeForce RTX'te yer alan Tensor Çekirdeklerini kullanan yapay zekayla işlenen ve profesyonellerden tam not alan NVIDIA DLSS teknolojisini de içerir. Bu sayede, oyunları en yüksek ayrıntı düzeyinde ve çözünürlükte deneyimleyebilirsiniz.
 
Call of Duty: Black Ops - Cold War | Official GeForce RTX Gameplay Reveal 
 
  
Watch Dogs: Legion’un, yakın gelecek Londra tasarımında, bol bol yağmur, birçok dinamik reklam ve yüzlerce cam kaplı gökdelen, mağaza ve ev bulunması onu yüksek kaliteli Ray-Tracing'li yansımalar için harika bir dünya haline getiriyor. Ayrıca gece yağmur altında, Trafalgar Meydanı, Camden ve diğer turistik bölgeler, gerçek dünyadaki yansımaların görünümünü aynalayan yansıtıcı yüzeylerde görülen çok renkli şeffaf yansımalarla tam manasıyla parıldayacak. 
 
Watch Dogs Legion: Welcome to London Trailer | Powered by Nvidia GeForce RTX
 
  
 
Ray tracing oyunlarda gölgelerin ve yansımaların daha önce hiç olmadığı kadar gerçekçi olmasını sağlayan bir gerçek zamanlı ışın izleme teknolojisi. Işığın gerçek dünyada nasıl hareket ettiğini simüle ederek ışıklandırmayı mümkün olduğunca gerçekçi ve doğru bir şekilde veriyor.

Ekranda görünmeyen cisimlerin ve efektlerin yansımalarını, karakterlerin normal gölgelerini ve farklı ışıklar altındaki gölgelerini ve camdan giren ışığın odayı aydınlatışını çok daha gerçekçi bir şekilde yansıtıyor.

Tek bir ışık kaynağından gelen ışınların yansımasıyla aydınlanan mekanlar gerçekçi bir görünüme sahip oluyor. Farklı ışık kaynaklarının bir araya geldiği ortamlarda ise her kaynaktan gelen ışınları ayrı ayrı takip etmesi sayesinde oluşan gölgeler de çok daha dinamik ve gerçekçi görünüyor. Genel olarak bir oyundaki atmosferin doğallığını en üst seviyede oyuncuya ulaştırıyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Nvidia'nın 3000 Serisi Ekran Kartları RTX 3090, 3080 ve 3070 Duyuruldu Marvel's Avengers'ın Bir Diğer Çıkış Sonrası Ücretsiz Oynanabilir Karakteri Kate Bishop
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

2.9.2020 14:41:56

0
Yansimalar yeni nesil oyunlarda elbette iyi ray tracing ya da geleneksel yontemlerle yapilsin. Ama rt ile atiyorum bi cama duz baktiginizda bile kendi karakterinizi ve cevrenin yansimasini komple camda gorebiliyorsunuz bu oyundaki tum parlayan yuzeylerde dusunuldugunde yansimalar bayagi bir fark yaratiyor. Bide bu yansimalar gercek zamanli simule edliyor rt de o yuzeye baktiginizda yansima gorup hafif cevirdiginizde yansimanin kaybolma olayi yok ve yansimalar daha netlesiyor bulanik bir renk gormuyorsunuz sadece yansima olarak. Ama asil olay rt isiklandirmalarda ve golgelerde yatiyor. Gelecekte daha iyi isler yapacak bu teknoloji nvidia nin demosu vardi orada gisteriyor potansiyelini.

BSC Misafiri

2.9.2020 07:40:17

+2
Bu yansıma işlerinde çakallıklar döndüğünü düşünüyorumda hadi neyse...

BSC Misafiri

2.9.2020 07:38:56

0
Ray Tracing'i Basit bir shader modu ile aktif edebiliyorsunuz. Hem de resmi olarak desteklesin desteklemesin bütün directx kullanan oyunlarda. Nvindia'daki olay da bu kartlarında bu mod gömülü olarak geliyor ve açıp kapama seçeneği çıkıyor gibi düşünün o yüzden amd'de bu sistem şuan resmi olarak yok. Bir de nvindia rakibini bitirmek için gerçekten kirli yollara başvuruyor. En net hatırladığım Batman Arkham origins olayıydı. Eşdeğer AMD ve Nvindia kartta oyun nvindia'da 60 fps veriyorsa amd'de 30 40 fps veriyordu. Oyunu hatırlayanlar oyun sürekli karlı bir ortamda geçiyordu ve kar efektini nvindia vermişti, kendi kartlarındaki hesaplama biriminin kolay ancak amd kartlardaki hesaplamaların zayıf kaldığı şekilde ayarlamışlar.Çoğu yeni oyun motoru bu ray tracing sistemi çıkmadan önce benzer görsellikleri farklı yollar ve ışıklandırma çeşitleriyle kullanıyordu, unity ve unreal engine içinde ışıklandırma,yansıma, gölge seçenekleri bu sistem çıkmadan önce de mevcuttu. Benim şahsi fark ettiğim en büyük öle aman aman denebilecek rtx değişimleri yeni oyunlarda değil eski 2015'den önce çıkmış oyunlarda oluyor. O da yapıldıkları zamanın teknolojisinde ışıklandırma,gölge ve yansıma teknolojileri gelişmemiş olduğundan ve bahsettiğim o shader modunu kullanarak. Prototype, crysis, gta4 bu modla harbiden değişiyor ancak modu yapan kişi de milletteki hype'ın farkında modu para ile patreon üzerinden satıyor. Biraz araştırma ile ücretsiz bulmak mümkün tabi :) https://www.youtube.com/watch?v=LRecmRoqPuc https://www.youtube.com/watch?v=BVFYnkGR0aY

BSC Misafiri

2.9.2020 07:37:31

0
Benim anlamadığım bu yansımalar, ışıklandırmalar istenirse gayette iyi yapılabiliyor..Herşeyi Rtx'e bağlıyorlar..RTX olsada olmasada biz çok gerçekçi oyunlar görecektik zaten..Herkesin tekniği farklıdır.

BSC Misafiri

2.9.2020 07:34:53

0
quote:

Orjinalden alıntı: sanalcoach NVIDIA GeForce RTX 2070 Super Windforce OC 3X ile saatlerce akarımmm :D
2070'i buldun, Windforce'lsunu arıyon..

BSC Misafiri

2.9.2020 07:33:35

+2
kemal sunal'ın camdan baktığı gibi baktım.. suçumuz neydiki

BSC Misafiri

2.9.2020 07:32:09

0
reklamının büyüklüğü kadar bir numarası yok bence rtxin. oyunun içine girdiğimde asla fark edemeyeceğim detaylar. ancak dlss gerçekten devrimsel

dreamcast83

1.9.2020 23:11:44

+2
Ben uyuz oluyom artık insanlara güvende yok allah bilir nvidia ile anlaşmalılardır bunlar sizde biliyosunuzki bazı oyunlar nvidia kartlarda daha iyi performans veriyor bence rtx teknolojiside öyledir adamlar oyunu zaten bu şekilde yapmışlardır ama bir özellikle açılabilir hale geliyor oda nvidia kartlar sayesinde oluyor rtx teknolojisi ile amd böyle şeyler neden yapmıyor anlamış değilim belkide ihtiyaç yoktur zaten aman aman bir fark yok ben mesela aldırış etmiyorum oyunu bana sıkıntısız oynatsın yeter sizde kendinizi avutmayın bence yok çok güzel oluyo diye işim gücüm yok saatin camındaki yansımaya camdaki yansımaya sudaki yansımaya bakacam oyunu bırakıpta böyle grafikte ciddi bir fark yapar minecraft gibi o zaman tamam derim.

BSC Misafiri

1.9.2020 22:16:49

+1
RTX kartların en büyük avantajı şu an DLSS. Yani RTX 2060 kartınız olsa dahi, DLSS destekleyen oyunlarda 60fps altına düşme ihtimaliniz yok diyor neredeyse 4K çözünürlükte dahi.

sh4dy_081991

1.9.2020 22:11:56

0
Dlss 2.0 destegiyle ray tracing cok iyi oluyor hem gorsellik hemde performans tatmin ediyor. Cyberpunk da dlss 2.0 ile geliyor. Ray tracing performansi iyi olacak bu oyunun gorsellikte efsane gozukuyor.

CaptainReinhard

1.9.2020 21:59:40

+1
Para olsa da alsak

BSC Misafiri

1.9.2020 21:36:05

+2
Yani demek istiyor ki. RTX'li yeni kartlardan alın.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız