Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Rapor: Microsoft Obsidian Entertainment'ı Bünyesine Katmaya Hazırlanıyor

 
Fallout: New Vegas, Pillars of Eternity, South Park: Stick of Truth, Alpha Protocol, Neverwinter Nights 2 ve Star Wars Knights of the Old Republic II: The Sith Lords oyunlarının geliştiricisi Obsidian Entertainment çok yakında Microsoft'un birinci parti stüdyosu olabilir.

Kotaku'nun kaynaklarına göre, Microsoft Obsidian Entertainment'ı satın alma anlaşmasını sonuçlandırmaya çalışıyor. Kaynaklardan biri anlaşmanın %90 oranında bittiğini, diğeri ise an meselesi olduğunu söylüyor. 
 
Kotaku'nun kaynakları ayrıca Microsoft'un PC'ye oyun geliştirilmesini destekleyeceğini de söylüyor.
 
Microsoft sözcüsü Kotaku'nun bu haberi hakkında "Söylentiler veya spekülasyonlar üzerine yorum yapmıyoruz." açıklamasında bulundu ve Obsidian sözcüsü de benzer bir yorum yaptı.
 
2017'nin sonlarında, Take-Two Interactive bazı bağımsız geliştiricilerin oyunlarının yayıncılığını üstlenecek Private Division oluşumunu duyurmuştu ve bu projeler arasında "Fallout ortak yaratıcıları Tim Cain ve Leon Boyarsky liderliğinde idare edilen Obsidian Entertainment'ın henüz resmi olarak duyurulmamış rol yapma oyunu" da yer alıyordu. Private Division Kotaku'nun haberi hakkında şu açıklamayı yaptı: "Politikamız gereği söylentiler ve spekülasyonlar hakkında yapmıyoruz. Obsidian'dan gelecek rol yapma oyununu yayınlamayı dört gözle bekliyoruz ve ekip de olağanüstü bir oyun sunacağı konusunda emin." 
 
Microsoft E3 2018'de yaptığı duyuruda birinci parti stüdyo tarafını güçlendirmek adına Compulsion Games, Ninja Theory, Playground Games ve Undead Labs'i satın aldığını ve The Initiative stüdyosunu kurduğunu açıklamıştı. Şimdi de Obsidian Entertainment'ı bünyesine katacaklar gibi görünüyor.  

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu Xbox One Microsoft Konsol Next gen Xbox TV Kinect
Avrupa Komisyonu Trine 4, Earthlock 2 ve Diğer Bağımsız Oyun Projelerini Duyurdu Machinarium Geliştiricisi Creaks'i Konsollar ve PC için Duyurdu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Redunay

13.10.2018 23:45:37

0
Daha önce aklın neredeydi microsoft, demekki birinci parti işini hiç sallamamışsın daha önceden.

İdrak İstimlak

13.10.2018 13:53:49

0
Bungie'yi MS 2000'li yılların hemen başında o zaman için muazzam olan 50 milyon dolar karşılığında kendi bünyesine katmıştı. Bungie kısa bir süre sonra stüdyolarını MS'un uzağında bir mekana taşıdı ama buna rağmen adamlar dayanamayıp MS'u terk ettiler. Bence hangi stüdyo olursa olsun, MS bir şekilde müdahale edecektir yapımcılara. Özellikle erkenden oyun çıkarma konusunda baskı oluşturacakları kesindir. Aldıkları bu stüdyoların rahat çalışıp, ortaya özgün bir şeyler çıkartacaklarına olan inancım çok zayıf. Düşünce tarzları değişmediği sürece bu adamlar böyle gelmiş, böyle gider... Pillars of Ethernity'nin beklentileri karşılayacak şekilde devam etmesi çok zor. Hatta pek satılan bir oyun türü olmadığı için devamının çıkacağı bile şüpheli. Take Two bağımsız yapımcılardan oluşan bir ekibe maddi destek sağlayacağını, bu tarz stüdyolara oyun yapımında yardımcı olacağını beyan etmişti bir süre önce. Obsidian'da bu projede yer alacak ekiplerden birisiydi, genel olarak 2A büyüklüğünde oyunlar yapmayı vaat ediyorlardı ama Obsidian bu projenin dışında kalmış oldu. https://www.businessinsider.com/take-two-interactive-opens-indie-games-label-2017-12 2017 yılında başlanmış bir proje idi ama umarım Obsidian kendisine yazık etmemiştir. Sonları EA çatısı altına giren Bioware gibi olmasın da...

CheKD

13.10.2018 11:39:29

0
Obsidian'ı satın alıp serbest bırakmazlarsa kendileri kaybeder. Firma RPG türünün temellerini atan insanlardan oluşuyor, bugüne kadar ellerine doğru düzgün bütçe geçmedi, Microsoft'un tek yapması gereken bütçeyi sağlayıp serbest bırakmak gerisini bu insanlar halleder. Ola ki serbest bırakmadılar çoğu kişi ayrılır ve yeni stüdyo kurup devam eder, Kickstarter diye bir şey var sonuçta Divinity Original Sin serisi ve nicesi bu oluşum sayesinde var oldu. Bence Obsidian bazı teminatlar almıştır yoksa kabul etmezlerdi satışı, umarım Pillars of Eternity serisini yemezler ve çok daha kaliteli bir şekilde çıkarmaya devam ederler.

İdrak İstimlak

13.10.2018 10:23:07

0
Bence en önemli konuyu dile getirmişsiniz. Is sadece oyun yapan firmaları almakla bitmiyor. Gow un yapımı 5 sene sürmüş, acaba MS bu kalitede bir oyun için 5 sene bekleyebilecek mi, yoksa her 2 senede bana bir oyun çıkaracaksınız diye dayatacak mı? Sure kısıtlamaları dışında içerik açısından single player olması gereken bir oyun için illaki multiplayer olsun, şu mikro ödemeler, DLC ler oyun çıkmadan hazır olsun diye dayatacak mı? Bence yapacakları oyunların kalitesini yapımcı firmanın adı değil bu politikalar belirleyecek.

The_Rahip

12.10.2018 21:19:56

0
Bir sonraki nesil için ciddi ciddi sağlam yatırım yapıyorlar. Bünyelerine kattıkları ekipler gerçektende kaliteli. Donanım konusundaki eleştirileri One X ile çözdüler şimdi ise sırada ex için yapılan eleştirilerde gibi görünüyor. Ellerinde çok sağlam maddi kaynak var. Bu satınalma süreci büyük olasılıkla devam eder. Fena kafayı taktılar, bir sonraki nesile iyi hazırlanıyorlar.

aykut291

10.10.2018 15:14:17

0
Hadi bakalım. Ms dun önünde koca bir kaynak var.Eğer yöneticileri beyinsizin önde gideni değilse PS4 ün başarısnı ve xbox one başarısızlığının sebeplerini bir bir değerlendirip önümüzdeki jenerasyonda yapıcaz demeleri gerekiyor.Aynı şey sony içinde geçerli ps3 facicasından ders çıkartıp ps4 dü çıkardılar.ps5 de neler neler yapıcaz Ms bu topu vermeyiz demeleri gerekiyor.Önümüzdeki jenerasyon rekabet çok fena olucak bence tabi Ms olayın farkındaysa!

BSC Misafiri

10.10.2018 10:14:19

0
Bir sonraki nesile sağlam geliyorlar. Yalnız şöyle önemli bir nokta var eğer Sony tutumunda yaklaşmazlarsa bünyelerindeki stüdyolara yine kaybederler. Stüdyo almak önemli bir atılım ancak zaman baskısı yapmadan, stüdyoların yaratıcılığına çok müdahale etmeden bir iş ilişkisi yönetmek asıl başarıyı getirir.

Guest-AEF248198

10.10.2018 08:46:02

0
Obsidian'ın Fallout New Vegas'ı Bethesda'nın kendi yaptığı Fallout 3'den çok daha iyi bir oyundu. Keşke bu tip bir oyun yapsalar ayrıca Microsoft son dönemlerde oyunlardan oldukça iyi kar sağladı bu Pc ve Xbox'a pyun çıkartma durumuna devam edecektir. Burada halen daha bazıları exc oyun hayali kursunlar bu işin kaymağını yazılımcılar yiyor. Efsane God of War bile 10 milyonu geçebildi mi bilmiyorum ama 80 milyından fazla satılan bir konsolda bu exc oyunların 10 milyon barajını rahat geçmeleri gerekiyordu. Horizon çok yaklaşmıştı bu satış rakamına bu oyunda da rpg öğeleri mevcut. Yani sürekli vur kır tps oyunları yerine insanlar fps, yarış ve rpg oyunları istiyorlar. Ha ola ki Microsoft exc oyun yapacak olsa bile elinde çok çeşitli türden sağlam yapımlar var satış rakamları aldatmasın önceki nesilde iki firmada 80 milyona yakın sattılar yani Microsoft'un kazanması gereken bir 30-40 milyon müşteri potansiyeli var. Benim temennim Microsoft'un Pc ve Xbox'a oyun çıkartmaya devam etmesinden yana, buna da devam edeceklerdir.

İdrak İstimlak

10.10.2018 06:35:06

0
RPG dünyasının kaliteli ekiplerinden. Ancak MS stüdyo kapatma konusunda sabıkalı bir firma. Önümüzdeki nesil özel oyun işine ciddi olarak kafayı takmışlar, yaptıkları tüm satın almalar bunu gösteriyor.

BSC Misafiri

10.10.2018 05:12:24

+4
Mutlak0 fanı konuya hemen dicektimki gerek kalmamış her zamanki gibi

BSC Misafiri

10.10.2018 05:12:12

+1
quote:

Orjinalden alıntı: mehmetalpertr Obsidan'da kapanacak desenize.. yazık olacak..
Kapanacak derken Evolution stüdyosunun başına gelen gibi mi ? :)

William Munny

10.10.2018 00:57:08

+4
kapatmak için satın almayında... yoksa iptal edildi deyip üzerine bir toprak daha atarsınız...

mehmetalpertr

10.10.2018 00:09:55

+6
Obsidan'da kapanacak desenize.. yazık olacak..

FCKöln

9.10.2018 23:39:19

0
Galiba önümüzdeki nesil Sony için pek çetin olacak...

Wayward Son

9.10.2018 22:56:02

+2
Gidip adamların mevcut düzenlerinin içine etmezler umarım. PoE serisi iyi gidiyor. Lionhead faciası yaşanmasın.

Persona_Non_Grata

9.10.2018 22:43:58

+4
Eğer pc ye oyun çıkartmaya devam ederse microzort, Playstation 5 in zaferini şimdiden kutluyorum. Gerçi çıkartmasada Playstation kazanır orası ayrıda en azından tekel olamaz Sony.

Thanossss

9.10.2018 22:42:56

0
microsoft tüm firmalara yaptırdıgı oyunları pc ve xbox a getirme yolunda ilerledi koskoca bir x one nesili yani exclusive olayını kesmek lazım pc kısmıda xbox ile eşit bir sonraki nesil direk pc yi atıp xbox a özel oyunlar çıkaracaklarını sanmıyorum.

CheKD

9.10.2018 22:38:04

0
Microsoft bir sonraki nesle iyice hazırlık yapıyor. Kasım ayındaki X018 etkinliği hareketli geçecek büyük ihtimalle. Eğer Obsidian'ı serbest bırakırlar ve bütçe anlamında sınırlandıramazlarsa ortaya çok güzel işler çıkabilir.

Guest-AEF248198

9.10.2018 22:37:47

0
Umarım Microsoft sadece Xbox'a oyun geliştirmek için almıyordur bu firmaları. Evet konsola özel oyun olmalı bunu talep eden bir kitle var ancak exc oyun satışlarına bakınca konsolları satın alanlar için exc oyun öncelikli olmadığı gözüküyor. Özellikle Playstayion 4'de ara ara yayınlanan en çok satan oyun listesine bakınca bu daha net ortada. Pc'ye oyun çıkartmaya devam ederler umarım ne güzel insanlar Pc'de yağ gibi akarak Forza Horizon 4 deneyimlediler.

deadlight54

9.10.2018 22:07:03

0
Bunlar yeni nesil'e hazırlık sanırım. Microsoft'un Xbox One'dan exc. anlamında sütten ağzı fena yandı, bir sonraki nesil de yoğurdu üfleyerek yiyecektir. Eğer haber doğruysa bu çok iyi olur ama Microsoft'un geçmişteki stüdyo kapatma da, EA'i geçtiği için biraz da endişelenmiyor değilim.

BSC Misafiri

9.10.2018 21:37:58

0
Microsoft konsolu kullanıcısı değilim ama fena gelecek bu herifler.
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Xbox One
+ TAKİBE
AL
47 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız