Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

RE5 Patronu: "Japon Yapımcıların Gelişmesi Şart"

japanesemarket
 
     Lost Planet 2 ve Resident Evil 5'in yapımcılığından tanıdığımız Jun Takeuchi, Japon oyun endüstrisinin gidişatını beğenmediğini açık ve net bir şekilde dile getirdi. Takeuchi, eğer Japon oyun endüstrisi gelişmezse, Batıya oranla hiçbir umudun kalmadığını söyledi.

    “Eğer Japon oyun endüstrisi gelişmezse, ya da en basiti şu anki durumunda kalırsa, Gelecekte hiç bir şansımız kalacağını sanmıyorum. Batı oyun endüstrisini geçmek veya en azından yakalamak adına çok yaratıcı fikirlere bir an önce ve fazlasıyla ihtiyacımız var."
 
    Japon yapımcılardan daha önce de geçen seneki Tokyo Game Show'da buna benzer bir düşünce duymuştuk. Capcom'dan Keiji Inafune'de Japon oyun endüstrisinin işinin bittiğini söylemişti. Peki tam olarak Inafune ne demişti, hemen hatırlayalım;
 
    “Tokyo Game Show'daki birbirinden farklı oyunlara şöyle bir  baktığım zaman, kendime Japonya'nın işinin bittiğini, oyun endüstrimizin sonunun geldiğini söyledim."  
 
    Gerçekten de Japonya oyun endüstrisinin sonu mu geliyor? Oyunları tekdüzelikten ve birbirinin aynısı şekilde mi ilerliyorlar? Sizce Batı ile Japon oyun endüstirisini ayıran farklar neler ve Japonya oyun endüstrisinin ne yapması gerekiyor? Sanırım bu konuları enine boyuna tartışmamız gerekli. 
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Resident Evil 5 Lost Planet 2 Jun Takeuchi Japon oyun endüstrisi Batı oyun endüstrisi
Red Dead Redemption İlk Yılında 4 milyon Satar 8 Bit StarCraft

BSC Misafiri

12.6.2010 11:23:06

0
bence japon endisturisi kelimelerimi dinlesin 1.oyunlar hileli ve zevkli olmalı 2.prince of persia gibi filmlerle oyunlar aynı konuda gitmeli 3.silahlar gelişmiş ve çok ama çok gerçekçi olmalı ve insanlarda ssanki gerçek insanlar gibi çok ama çok gerçekçi olmalı 4.left 4 dead 2 deki gibi öldürdüğümüz zombilerin kemiklerinin parçalara ayrılması organlarının çıkması yani çok vahşet içerici olması gerekli
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız