Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Playstation 5'in İlk Detayları Konuşulmaya Başlandı

 
    Son nesil oyun konsollarının en önemli temsilcileri Playstation 4 ve Xbox One. Konsol pazarındaki bir neslin ortalama ömrüne baktığımızda ise bu ürünlerin henüz yolun yarısına bile gelmediğini söyleyebiliriz, ancak sektördeki hızlı değişim bu kez konsol ömürlerinin hızlı tükenmesine sebep olabilir.

      Criterion Games'in eski teknoloji direktörü Paul Ross ise EDGE dergisiyle yaptığı röportajda Playstation 5 hakkındanda konuşmaktan geri kalmadı. Oyunlardaki grafiklerin önemli seviyede geliştiğini dile getiren yönetici "Playstation 5 ile birlikte oyun dünyaları çok daha interaktif bir hale gelecek." dedi. Ross ayıca bu interaktivitenin oyunlardaki grafik gelişimiyle birlikte gerçekçiliği de arttıracağı da iddia ediyor.

     2014 yılında kendi oyun stüdyosu Three Fields Entertainment'i kuran yönetici Dangerous Golf adındaki ilk oyununu piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Günümüz konsollarının iyi bir iş çıkardığını söyleyen Ross, ilk oyunun PS4, Xbox One ve PC platformları için geliştirildiğini ve özellikle grafik konusunda iddialı olacağını söylüyor.

     Sizce Paul Ross'un dediği gibi günümüz konsolları beklentileri karşılayabiliyor mu? Playstation 5'den sizin beklentileriniz nelerdir? Grafikteki yükselişle birlikte oyunlardaki etkileşimlerin artması daha gerçekçi bir deneyim ortaya sunar mı?
 
Bu haber Donanımhaber'deki arkadaşlarımız tarafından hazırlanmıştır.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak donanimhaber sony playstation 5 ps5 playstation next gen
The Division'ın Herkese Açık Beta Tarihleri Duyuruldu Rise of the Tomb Raider'ın Steam Satışları 400.000'i Geçti
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Jack Rabbit Slims

12.2.2016 19:39:37

0
Şu nesli yaşayıp da tekrar ben kesin konsol alırım diyen adamın aklından şüphe ederim. Ya grafiğini falan sallayın, bu Sony ilk konferansında şov yaparken DFGT falan eski direksiyonlar PS4'te çalışacak demedi mi? Çalıştı mı? Yoo yine en az 300 liradan, çoğunuza 1000 liradan yeni direksiyonları dayadılar. Bu konsollara başka kablosuz gamepad bağlanıyor mu? Peki kendi gamepadleri ne kadar? Hop bir de oradan öpücük. Oyunların çoğu Steam fiyatlarının 2 katı değil mi? Bazıları daha ucuz ama çoğu iki katından bile daha pahalı. Oyun fiyatlarından da bir veda busesi aldılar. Şimdi diyorsunuz ki konsol ucuz, pc (güya) en fazla 3 yıl gidiyor. 3 yılda bir yeni kasa toplasan bile (ki buna gerek olduğunu hiç sanmıyorum) çok oyun oynayan biri için pc daha ucuza gelir. Ayrıca bilgisayar bu, tek işi oyun oynatmak değil. Sözde multimedya konsollarından çok daha iyi bir multimedya aracı. Yeni nesil konsolların çıkmasının benim açımdan tek etkisi pc oyunlarındaki grafiklere ket vurulmasının ortadan kalkması olur. Sony ve MS'in çöp donanımı yüzünden oyun grafikleri konsol seviyesine sabitleniyor. İyiden iyiye konsolların oyunculuğun gelişiminin önünde büyük bir engel olduğuna inanmaya başladım. Umarım Steam daha da güçlenerek MS ve Sony'ye haddini bildirir, devir pc devri olsun.

BSC Misafiri

12.2.2016 18:59:13

0
hiç ümitlenmeyin, playstation 5 de de trailerlardaki gibi olmayacak hiçbir oyun, anca playstation 6 da division, watch dogs, rainbow 6 siege trailerlardaki gibi olabilir. o da belki... yoksa downgrade e devam.

Persona_Non_Grata

12.2.2016 13:55:00

+1
quote:

Orijinalden alıntı: ankara Kesinlikle bir daha playstation almam, alacaksanız Xbox alın
her oyunu pc ye çıkan exclusive i kalmayan xbox ı mı alalım, kafan güzelmiş güle güle kullan

Chirrut Imwe

12.2.2016 13:09:52

0
quote:

Orijinalden alıntı: GT_55

oooo öyle p muhabbetine gidersek, xbozcuğunun o konuda karnesi baya kötü.Kaldı kalacak sınıfta.
Yoo hic sanmiyorum. Performans sorunu cekn bir exc.oyununu daha görmedim ama sizin canavarin hali aci

GT_55

12.2.2016 12:54:18

+1
quote:

Orijinalden alıntı: eskhioyuncu

Onu birak da 19fps UD ve 30fps alri Bloodborne nasil? Hatta en son 19fps ve 900p Yakuza 6 var nasil bir his güzel mi?
oooo öyle p muhabbetine gidersek, xbozcuğunun o konuda karnesi baya kötü.Kaldı kalacak sınıfta.

Chirrut Imwe

12.2.2016 10:45:24

0
quote:

Orijinalden alıntı: GT_55

Çabuk havlu attın.Senin gibi ultra xboz fanboyuna yakışmıyor.Hani daha esram aktif edilecekti, 1 trliyon server bulutu ile fizikler gelişecekti, dx12 ile alis harikalar diyarında olacaktı xboxonecığımız. Ne oldu o vaatlere.
Onu birak da 19fps UD ve 30fps alri Bloodborne nasil? Hatta en son 19fps ve 900p Yakuza 6 var nasil bir his güzel mi?

GT_55

12.2.2016 10:42:45

+1
quote:

Orijinalden alıntı: eskhioyuncu Seni rüyalar aleminde,konsolunun hiper güclü oldugunu zannedipde 2020 lere kadar dayanacagi düsüncesi ile bas basa birakip, kendi özel oyunlarinda 20fps altina düstügü gercegini hatirlatir kacarim
Çabuk havlu attın.Senin gibi ultra xboz fanboyuna yakışmıyor.Hani daha esram aktif edilecekti, 1 trliyon server bulutu ile fizikler gelişecekti, dx12 ile alis harikalar diyarında olacaktı xboxonecığımız. Ne oldu o vaatlere.

ankara

12.2.2016 09:07:08

0
Kesinlikle bir daha playstation almam, alacaksanız Xbox alın

kaplan3461

12.2.2016 07:50:58

0
3 sene sonra çıkar 1 senede oturmasini bekleriz anca zaten şuanki nesil önceki nesille çok fazla fark yok gerçekten yeni nesil grafikleri görmek istiyoz nvidia anlasirlar umarım.

KortX

12.2.2016 06:34:17

0
quote:

Orjinalden alıntı: joven pc sistemlerin güç olarak konsollardan önde olması hiçbirşeyi ifade etmiyor oyun optimizasyonları konsolları pc'lerin herzaman bir adım ötesine taşıyor
Neyin kafası bu bilmiyorum ama bu yorum hayatında hiç PC'de oyun oynamamış, sırf konsolda oyun oynamış ve sırf oynadığı konsolu övmeye odaklı bir fanboy yorumu gibi geldi bana. Gösterilen sistem gereksinimlerine bakarak konuşuyorsun sanırım. Elimde 1 ay öncesine bozulana kadar HD 6870 vardı ve her oyunu sorunsuz oynatıyordu. Sen fazla aldanma sistem gereksinimlerine. Bu nesil konsollar çöptü ama. Daha PS4'e yeni nesil derken PS5'ten bu kadar erken zamanda bahsediyor olmamız bile bunu kanıtlamaya yeter.

BSC Misafiri

11.2.2016 20:10:32

0
quote:

Orjinalden alıntı: djomer05 Bir kere burada ''Ama konsol PC'nin gelişimini yavaşlatıyor.'' diyenlere şunu diyeyim. Dünyadaki herkesin üst düzey PC toplayacak durumu yok. Ya da insanlar bir kere alayım belli bir süre bizi götürsün derdindeler. Sanki konsollar kalktığında insanlar yılda bir PC mi toplayacak? Kesinlikle hayır. Her insanın PC'si oyunları üst düzey ayarlarda kaldıramadığı için oyunlar durmadan über grafiklerle çıkmıyor. Biraz internette dolaşsan millet minimumda kaldırır mı derdinde bunlar 4k, 8k diyor. Hangi kitleymiş o 4k'cılar? %1'i mi? Zaten oyun yapımcıları da şu konsollar kalksa da PC'ye en iyi grafikleri getirebilsek diyorlardı. Konsollar olmasa aslında yapımcılar oyun yapımına bu kadar para harcamaz. CD Project şu lafı demişti. Biz Witcher 3'ü konsollara çıkarmasaydık grafikleri bu kadar yapamazdık diye. Adamlar fazla kazanmayacağı bir platforma neden milyon dolarlar harcasın ki? Zaten ultrada oynayacak en fazla %10'dur.
Arkadaşım senin bi yanlışın var sistemi her ay her sene değiştirme diye bi şehir efsenasi yok,element uydurmayın burdaki sorun oyunlar konsol portu olduğu için 10.000 tl lik pc de yapsan oyunlar hakkını vermiyor sorun orda;bu da ne yazıkki konsol yüzünden oluyor.

BSC Misafiri

11.2.2016 20:10:08

0
quote:

Orjinalden alıntı: Bloodborne yav he 17 milyar transistörle über atılım yapıyorda nerede o über grafik farkları? Hangi oyunda söylesenize? Fark öyle anlatıldığı gibi über değil, sadece biraz daha iyi o kadar. Konsollar piyasayı belirler, pc istedigi kadar kart çıkarsın boş. Multiplatform oyunlarda uçuk grafik farkı çıkartmazlar. En dandik konsola ( xbone ) a endekslerler grafikleri. Yeni konsollar 2020 den öncede gelmez belki xbone zorlarsa 2019 olur. Daha öncesi olmayacak. Yine rise of tomb raider ps4 e gelmeyecek diyen sen, yanılacaksın.
Adam tamda senin gibi fanboylardan bahsetmiş hemende yoruma zıplamışsın. Bende bilgisayar ve konsol kullanıcısıyım ama gözlerim ve bilincim gayet yerinde. Konsollar her zaman özel oyunlar için tercih edilen sistemlerdir ve 3. senesinde adam gibi özel oyunu bile çıkmamış bir konsolu yere göğe sığdıramayıp bu yıl ile birlikte 5 sene daha ömrü var diyebilmek için acayip derecede fanatik olmak gerek. Konsolda oynayacak özel oyunun yok diye forumlarda zamanını geçirmen bu duruma çok iyi bir örnek. Downgrade Uncharted 4 ile bu yılı geçirecek adamlar, seneye de Last of Us 2 veya bir God of War çıkarsa sevinirsin artık.

EXios

11.2.2016 16:16:01

0
Hayırlısı.

Boldrex

11.2.2016 15:47:59

0
Ps4 ve pc oyuncusuyum ama pc çok daha avantajlı aynı oyun pcde daha ucuz bu nesilde konsollar zayıf ama bir sonraki nesilin Hbm bellekler, dx12 ve Vulcan sayesinde daha iyi opacağını umuyorum en azından 1080p 60 fps akıcı olur 4K sını bilmem

djomer05

11.2.2016 15:40:06

0
Bir kere burada ''Ama konsol PC'nin gelişimini yavaşlatıyor.'' diyenlere şunu diyeyim. Dünyadaki herkesin üst düzey PC toplayacak durumu yok. Ya da insanlar bir kere alayım belli bir süre bizi götürsün derdindeler. Sanki konsollar kalktığında insanlar yılda bir PC mi toplayacak? Kesinlikle hayır. Her insanın PC'si oyunları üst düzey ayarlarda kaldıramadığı için oyunlar durmadan über grafiklerle çıkmıyor. Biraz internette dolaşsan millet minimumda kaldırır mı derdinde bunlar 4k, 8k diyor. Hangi kitleymiş o 4k'cılar? %1'i mi? Zaten oyun yapımcıları da şu konsollar kalksa da PC'ye en iyi grafikleri getirebilsek diyorlardı. Konsollar olmasa aslında yapımcılar oyun yapımına bu kadar para harcamaz. CD Project şu lafı demişti. Biz Witcher 3'ü konsollara çıkarmasaydık grafikleri bu kadar yapamazdık diye. Adamlar fazla kazanmayacağı bir platforma neden milyon dolarlar harcasın ki? Zaten ultrada oynayacak en fazla %10'dur.

Guest-AEF248198

11.2.2016 15:18:08

0
Daha çok erken, Sony tabi ki planlarını yapmıştır çoktan ama çok hızlı gelişen teknoloji de 3 sene sonra ne olacağını pek kestiremeyiz.

thugs_life

11.2.2016 15:13:14

0
Bazen bizde arkadaş ortamında konuşuyoruz "ps5 nasıl olur lan" diye, dediğiniz gibi artık ortamlarda konuşulmaya başlandı, hatta geçen elimde bir oyun dergisi vardı yanımdaki arkadaşımla "ps5 nasıl olur lan" diye konuşmaya başladık, görüldüğü üzere ps5 haberleri oyun dergileri üzerinde de konuşulmaya başlanmış oldu.

Wollowon

11.2.2016 15:08:29

0
Hiç çıkmasalar çok daha iyi olucak zira artık bir önemleri kalmadı ve çok güçsüzler sektörün gelişimini baltalıyorlar , konsol denilen şey pc parçalarından oluşan ve özelleştirilmiş yazılıma sahip olan bir PC.

x3x

11.2.2016 14:33:09

0
4 sene arge yapıpta, konsola 1.6 ghz'lik tablet işlemcisi mi koymuşlar ? Gpu desen biri 7870 diğeri 7770 ayarında gpu kullanmış. ps2-3 gibi uzun arge süreleri ve maliyetleri olmadı ps4'ün, o yüzden eğer bu formatta devam edilecekse, 2018 yılında 2 konsoldan birisi çıkış yapabilir.

FantasyFiRe

11.2.2016 14:23:09

0
maksimum 2 sene daha dayanır sonra eli mahkum çıkaracaklar konsolun next gen dediği grafiklere pc 2013 de crysis 3 ile geçmişti zaten. Konsolun en büyük sıkıntısı AA sorunu. Oyunlarda kaplamalar idare eder ama hiç AA yok çok tırtıklı görüntü var ama bunu da pc gibi yapmaları mümkün değil yapmaya kalksalar üst seviye oyuncu pc den daha pahalı olur.

BSC Misafiri

11.2.2016 13:51:06

0
her sey vr a bagli.

BSC Misafiri

11.2.2016 13:50:32

0
ps5; ps4 piyasaya çıktığı andan itibaren geliştriliyordur bence, ama ps4 ün de en az 4 senesi vardır

- The Stig -

11.2.2016 11:38:40

0
quote:

Orjinalden alıntı: Mettfrost Arkadaşlar bu tür firmalarda hiç çalışmadınız sanırım o yüzden bu tür yorumlar yapıyorsunuz... Ben farklı bir sektör de olsa bir Arge firmasında çalışıyorum ve inanın tüm bu tür şirketlerde, bir ürünü lansman yapmadan dahi bir sonraki jenerasyonun çalışmaları ve hazırlıkları başlar... Ben çok eminim ki PS4 piyasaya verildiğinde, zaten bir sonraki versiyonun planları yapılıyordu ve şu zamana kadar ciddi bir yol da almıştır... Ama tabiki ne zaman piyasaya verileceği firmanın stratejik bir kararıdır ve satış rakamları ile doğru orantılıdır... O yüzden bir süre daha PS4'ün sütünü sağacaklar... Ancak PS3 gibi 7 sene gitmeyeceği kesin... Artık teknolojinin ivmesi iyice hızlandı ve karşılarında her türlü çılgınlığı yapmaya hazır ve ihtiyacı olan bir Xbox cephesi var...
Valla adam akıllı güzel bir noktaya değinen bir tek sizi gördüm. Yorumunuza katılıyorum. Elbette çalışmaları başlamıştır. Kaldı ki dediğiniz gibi karşı cephede yani Microsoft daha etkili olmak ve daha iyisini yapmak için çok daha hırslı olacaktır. Ben 2017 sonlarına doğru iki firmanın birinde bu tür bir haber bekliyorum. Özellikle Microsoft'tan. Nedeni ise Windows 10 gibi harika bir software'ye piyasaya sürmüş olmaları. Bunu 1-2 sene içinde çok daha iyi yerlere getirip, belki PC ile Cross Platform olarak konsollarına uyumlu hale getirirler. Zaten niye PC için Xbox One öncesi oyuncuları getirmediler henüz aklım almıyor. Bu kadar zor olmamalı. Benim beklentim gerek Sony gerekse Microsoft kanadında yeni çıkacak konsolların artık donanımsal olarak upgrade edilebilir olması. Keşke şu konsol işine birde Samsung girse. Nintendo sessiz sedasız bişeyler yapıyor ama onlarda Mac gibi kendi çemberlerinin içinde kalmayı tercih ediyorlar. Umarım en azından Nintendo artık kendine gelirde, şöyle belli bi kitle yerine herkese hitap edebilen gerçek bir konsol ortaya sürer. Steam ve Samsung aslında bi birleşse ve oyun oynanabilecek sadece bir konsol çıkarsa (steam os'tan farklı) oyun tarihini değiştirirler. Zamanında Sony Nintendo'dan ayrılarak nasıl bir çağ atlatmışsa artık bu zamanda bu tür bir çağ atlamaya ihtiyaçları vardır. Kimden geldiği benim için önemli değil ama beklentim önce Microsoft sonra Sony ve azda olsa Nintendo tarafında. Samsung keşke şu pazara girse diye iç çekmiyor değilim.

Povey

11.2.2016 10:25:38

0
Tamam panpa

Mettfrost

11.2.2016 10:23:55

+2
Arkadaşlar bu tür firmalarda hiç çalışmadınız sanırım o yüzden bu tür yorumlar yapıyorsunuz... Ben farklı bir sektör de olsa bir Arge firmasında çalışıyorum ve inanın tüm bu tür şirketlerde, bir ürünü lansman yapmadan dahi bir sonraki jenerasyonun çalışmaları ve hazırlıkları başlar... Ben çok eminim ki PS4 piyasaya verildiğinde, zaten bir sonraki versiyonun planları yapılıyordu ve şu zamana kadar ciddi bir yol da almıştır... Ama tabiki ne zaman piyasaya verileceği firmanın stratejik bir kararıdır ve satış rakamları ile doğru orantılıdır... O yüzden bir süre daha PS4'ün sütünü sağacaklar... Ancak PS3 gibi 7 sene gitmeyeceği kesin... Artık teknolojinin ivmesi iyice hızlandı ve karşılarında her türlü çılgınlığı yapmaya hazır ve ihtiyacı olan bir Xbox cephesi var...

akabeyss

11.2.2016 09:42:13

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Şu asparagas haberlere nasıl inanıyorsunuz. Şu an PS5'in planına başlasalar 4 seneden önce gelemez. Konsol yapmak kolay değil yıllarca planı geliştirmesi var. Her 6 senede aynı boş muhabbetler konuşuluyor... PS3 gibi sorunlu bir konsol 7 sene gitti, satış rekoru kıran rakibi olmayan PS4 hiç olmadığı kadar avantajlı durumda. Sony'nin PC MC umurlarında değil. 22 yıldır boşuna tartışıyorsunuz...
Her dediğinde haklısın da, artık konsolların 4 yılda geliştirildiğine inanmıyorum. ps2 gibi değiller artık.

Megathrone26

11.2.2016 08:19:02

0
Ya bırakıb bu işleri. İnsanlar 2 senede konsollar eskise niye konsok alsınki. Pc alır keyfibe bakar. En az 5 sene dayanması lazım. Hem şimdşki grafikler bence gayet yeterli. İnsanlar artık nedense oyun içeriğine doluluğuna filan bakmıyor da grafik grafik grafik diyor. Nasıl iş anlamadım. Sanki herşey grafikten ibaret. Ya da öncelik grafikmiş gibi davtanıyorlar aklım almıyor

BSC Misafiri

11.2.2016 08:17:10

+3
Şu asparagas haberlere nasıl inanıyorsunuz. Şu an PS5'in planına başlasalar 4 seneden önce gelemez. Konsol yapmak kolay değil yıllarca planı geliştirmesi var. Her 6 senede aynı boş muhabbetler konuşuluyor... PS3 gibi sorunlu bir konsol 7 sene gitti, satış rekoru kıran rakibi olmayan PS4 hiç olmadığı kadar avantajlı durumda. Sony'nin PC MC umurlarında değil. 22 yıldır boşuna tartışıyorsunuz...

BSC Misafiri

11.2.2016 08:16:37

0
quote:

Orjinalden alıntı: 2K Bu nesilin uzun süre dayanmayacağı belli fanlar dışında herkes bunu kabul ediyor ki böyle haberlerin çok sık gündeme gelmesinin sebebi de bu diye düşünüyorum. Bir önceki neslin sonlarına kadar hiç saçma sapan çözünürlükler, aşırı FPS düşüşleri ya da geliştiricilerin zorlanıyoruz feryatlarını duymamıştık ama daha 2 senelerinde başladı bu nesil için. Son olarak oyun tarihine bakarsak konsolların oyun piyasasını belirlediği doğru her zaman onlara eş gelişmeler olur fakat unutulmaması lazım ki o zamanlarda konsolda milyonlar satan oyun PC de 50 bin anca satıyordu ama bu durum değişmeye başladı o yüzden artık değişebilir.
Kusura bakma ama yorumundan cahillik fışkırıyor. Böyle bir yorum yaptığına göre kesin pc toplamışsındır. Fahiş fiyatlı pc topladığın için duygusal davranıp pc fanboyluğu yapıyorsundur. Doğru tahmin ettim değil mi? PS4 muhabbetleri "2007" yılında başladı ama hemen çıkmadı. Konuşulması hemen çıkacağı anlamına gelmiyor. Ayrıca PS3, PS tarihinin en çok eleştirilen konsoluydu. PS3 çıkmadan HL2 gibi bir oyun vardı piyasada buna rağmen 7 yıl gitti. Birde üstüne HL2 multiplatform oldu. Kısaca konsolun ne kadar gideceğine Sony karar verir. Onlarda hep uzun vadeli düşünüyor. PS4'ün rakibi bile yok üstelik. GT7 gibi oyunların gözükmemesi de yine konsolun uzun gideceğine işaret.

mahsur kalan adam

11.2.2016 03:15:51

0
alın size yeni konsept sayın bsc Tartışıyoruz:Yeni Konsollar Ne Zaman Çıkar diye bir program Mesut Abi de mutlaka olsun sizleri dinlemek istiyoruz yada artık oyun muhabbeti kısa olacağı için bu hafta bu konu tartışılsin

Chirrut Imwe

11.2.2016 02:48:27

0
Bi daha oku anlarsin

Chirrut Imwe

11.2.2016 02:46:37

+1
Seni rüyalar aleminde,konsolunun hiper güclü oldugunu zannedipde 2020 lere kadar dayanacagi düsüncesi ile bas basa birakip, kendi özel oyunlarinda 20fps altina düstügü gercegini hatirlatir kacarim

ykrr

11.2.2016 02:30:26

0
bence şu 2 kural kesinlikle olacak 1.geriye uyumluluk para ile olacak oyuncuları yolmaya devam ve senede 1 2 exc.duyurulup gferi kalah remasted geriye uyumluluk vs olacak. 2.plus üylereine saçma sapan oyunlar vermeye devam....

BlackBeasT

11.2.2016 02:08:54

0
Playstation 5'in İlk Detayları: "Playstation 5 ile birlikte oyun dünyaları çok daha interaktif bir hale gelecek." 4K tvyi hazırlayın PS5 çıktı çıkacak hep yazmışımdır Alkan'dan 10 numero magazinci olur...

arkham92

11.2.2016 01:57:38

+3
quote:

Orijinalden alıntı: Povey Kafaniz rahat olsun kesin bilgi 2020 den sonra cikacak
Çok rahatladık kanka saol

Povey

11.2.2016 01:28:20

0
Kafaniz rahat olsun kesin bilgi 2020 den sonra cikacak

2K

11.2.2016 01:04:11

+2
Bu nesilin uzun süre dayanmayacağı belli fanlar dışında herkes bunu kabul ediyor ki böyle haberlerin çok sık gündeme gelmesinin sebebi de bu diye düşünüyorum. Bir önceki neslin sonlarına kadar hiç saçma sapan çözünürlükler, aşırı FPS düşüşleri ya da geliştiricilerin zorlanıyoruz feryatlarını duymamıştık ama daha 2 senelerinde başladı bu nesil için. Son olarak oyun tarihine bakarsak konsolların oyun piyasasını belirlediği doğru her zaman onlara eş gelişmeler olur fakat unutulmaması lazım ki o zamanlarda konsolda milyonlar satan oyun PC de 50 bin anca satıyordu ama bu durum değişmeye başladı o yüzden artık değişebilir.

Leon

11.2.2016 01:02:26

0
quote:

Orijinalden alıntı: eskhioyuncu Bunu bi tek fanatikler kabullenmiyor amma ve lakin hem oyun endüstrisinin icindeki yetkililer hem teknik konuda uzman kisiler,bu nesil konsollarin uzun soluklu olamayacaklarina,max. 5 sene ömürleri olacagina kesin gözüyle bakiyor.Özellikle HBM 2.0 teknolojisinin PC kismina empoze edilecek olmasindan sonra,konsol donanimlarini cok zor günler bekliyor.Bu sene piyasaya cikacak olan Pascal mimarili Nvidia GPU'larinin 17milyar transistör,16-32gb VRAM ve tek kartta 10tf üstü performans sergilemesi bekleniyorken bu konsollarin eski nesil gibi 8 sene dayanacagini ön görmek hayalcilikden baska bisey degil.
5 sene sonra 2021 oluyor, konsollar 2013 yılında çıktı uzman kişilerin dediğine göre 8 sene sonra yeni nesil konsollar geliyor sen 8 sene dayanmaz demişsin ne iş?

Persona_Non_Grata

11.2.2016 00:53:04

+1
Yok la haftaya çıkar

Persona_Non_Grata

11.2.2016 00:51:36

0
quote:

Orijinalden alıntı: eskhioyuncu Bunu bi tek fanatikler kabullenmiyor amma ve lakin hem oyun endüstrisinin icindeki yetkililer hem teknik konuda uzman kisiler,bu nesil konsollarin uzun soluklu olamayacaklarina,max. 5 sene ömürleri olacagina kesin gözüyle bakiyor.Özellikle HBM 2.0 teknolojisinin PC kismina empoze edilecek olmasindan sonra,konsol donanimlarini cok zor günler bekliyor.Bu sene piyasaya cikacak olan Pascal mimarili Nvidia GPU'larinin 17milyar transistör,16-32gb VRAM ve tek kartta 10tf üstü performans sergilemesi bekleniyorken bu konsollarin eski nesil gibi 8 sene dayanacagini ön görmek hayalcilikden baska bisey degil.
yav he 17 milyar transistörle über atılım yapıyorda nerede o über grafik farkları? Hangi oyunda söylesenize? Fark öyle anlatıldığı gibi über değil, sadece biraz daha iyi o kadar. Konsollar piyasayı belirler, pc istediģi kadar kart çıkarsın boş. Multiplatform oyunlarda uçuk grafik farkı çıkartmazlar. En dandik konsola ( xbone ) a endekslerler grafikleri. Yeni konsollar 2020 den öncede gelmez belki xbone zorlarsa 2019 olur. Daha öncesi olmayacak. Yine rise of tomb raider ps4 e gelmeyecek diyen sen, yanılacaksın.

Zarbo257

11.2.2016 00:45:44

+2
Alanı miksinler ulan.Yeni nesil diye şişire şişire çıkarttıkları konsolların ikisinide sahibim birdaha hayatta aynı hatayı yapıp konsol almam PC hertürlü avantaj şu saatten sonra.Konsollar hiçbir zaman Pc'yi yakalayamayacak görsel kalite olarak buna emin oldum.

Cuarizma2012

11.2.2016 00:44:39

0
PlayStation 5 13 Kasım 2019 Çıkacak

CW_X

11.2.2016 00:21:48

0
En geç kasım 2017 gibi çıkar ps5

BSC Misafiri

11.2.2016 00:02:36

0
çok tepki çekeceği için sanmiyorum

BSC Misafiri

11.2.2016 00:01:39

0
Ailecek merakla bekliyoruz

BSC Misafiri

11.2.2016 00:00:59

0
Let the war begin!

BSC Misafiri

10.2.2016 23:54:55

0
4k geldi bi bakmışın 8k geldi konsollar halen 1080p ve 900p bune lan çoook komik bir durum zaten 5yıl olacak geç bile kaldılar bence çünkü oyun yapımcılar sürekli downgrade yapmak zorunda oda bizi pc oyuncu olarak rahatsız ediyor açıkcası.

stophart

10.2.2016 23:30:27

0
Sizce Paul Ross'un dediği gibi günümüz konsolları beklentileri karşılayabiliyor mu? Playstation 5'den sizin beklentileriniz nelerdir? Grafikteki yükselişle birlikte oyunlardaki etkileşimlerin artması daha gerçekçi bir deneyim ortaya sunar mı? Şu sona haber kadar yazmasanız şunları.

luganoguz

10.2.2016 23:13:12

0
Mısırımı aldım bekliyorum

Chirrut Imwe

10.2.2016 23:03:50

+7
Bunu bi tek fanatikler kabullenmiyor amma ve lakin hem oyun endüstrisinin icindeki yetkililer hem teknik konuda uzman kisiler,bu nesil konsollarin uzun soluklu olamayacaklarina,max. 5 sene ömürleri olacagina kesin gözüyle bakiyor.Özellikle HBM 2.0 teknolojisinin PC kismina empoze edilecek olmasindan sonra,konsol donanimlarini cok zor günler bekliyor.Bu sene piyasaya cikacak olan Pascal mimarili Nvidia GPU'larinin 17milyar transistör,16-32gb VRAM ve tek kartta 10tf üstü performans sergilemesi bekleniyorken bu konsollarin eski nesil gibi 8 sene dayanacagini ön görmek hayalcilikden baska bisey degil.

BlackBeasT

10.2.2016 22:55:47

0
Zaten belli 9. Next-Gen konsolların erken geleceği daha başlarda AMD ve Sony "PS4 eski nesil konsollar kadar uzun süre pazarda kalmayacak" demişlerdi... 3 seneleri remasteredlar, çoklu platform ve 3-5 exc. oyunlar ile geçti. Vakvakları ürkütmemek için en fazla 2 sene daha oyalarlar

nemesis16

10.2.2016 22:54:14

0
Insallah hemen cikarda ps 4 culer patlar bide fiyatini 2500 tl olur ohh ohh ne gulerim daha 2 sene oldu sonra pc ye laf atanlari gorurum burda

muhammed46agir

10.2.2016 22:30:26

0
Bence yeni nesil konsollar 2018'de çıkacak.

akabeyss

10.2.2016 22:26:21

0
Günümüz konsolları güç olarak iyi ama oyun az.

- The Stig -

10.2.2016 22:24:48

+1
Bana kalirsa onumuzdeki sene basinda duyurulup sene sonu cikmasi gerekir.. Artik konsollar eski serilerindeki gibi kapali kutu olmak yerine pc gibi olmali.. Iyi bir islemci ve analart konulup bunun sabit olmasi ve ileriki senelerde sadece grafik karti ve ram ile guclendirilebilir olmasi gerekir.. Su steamin yapmak isteyip yapamadigi isletim sistemi zaten sony ve microsoftta var.. al steamin machines firini uygula iste. Bu kadar zor mu?

emrahcey

10.2.2016 22:07:38

0
Şimdi Prototip hazırlıklarına başlasalar zaten 3 yıl sürer, Belkide VR ve 4K için bir konsol düşünülüyor olabilir. Aynı grafikler 4k ve VR destekli gibi...

Persona_Non_Grata

10.2.2016 22:01:22

0
daha 4 yıl var çıkmasına

StrangerLovely

10.2.2016 21:46:32

+14
Siteden bir milliyet bir mynet havası almaya başladım, şöyle amatö or haberleri bırakın artık, siz yapmamış olsanız bile.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PlayStation 5
+ TAKİBE
AL
4 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız