Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Pillars of Eternity II: Deadfire'ın Satışları Beklentileri Karşılamamış, Serinin Geleceği Belirsiz

 
Obsidian Entertainment'ın Mayıs 2018'de çıkış yapan rol yapma oyunu Pillars of Eternity II: Deadfire'ın satışları stüdyonun beklentilerini pek karşılamamış bu yüzden üçüncü bir oyun görüp göremeyeceğimiz belirsiz.
 
Tasarım yönetmeni Josh Sawyer eğer üçüncü oyun yapılacaksa yapmadan önce "oyunun tüm formatının yeniden değerlendirilmesi" gerektiğini söyledi.
 
"Üçüncü oyunun yapılıp yapılmayacağı benim karar verebileceğim bir şey değil. Fakat eğer Deadfire'ın düşük satışlarından sonra seride bu tarzda yeni bir oyun yapmayı düşünecek olursak, oyunun tüm formatını yeniden değerlendirmemiz gerekecek."
 
Josh Sawyer ayrıca olumlu eleştiriler (Metacritic 88) ve yüksek ön sipariş sayılarına rağmen ikinci oyunun ilk oyundan çok daha az sattığını belirtti ve "Nerede yanlış yaptığımızı anlamadan oyuncularımıza istedikleri oyunu veremeyiz." diye ekledi.
 
Pillars of Eternity II: Deadfire şu anda PC üzerinde ulaşılabilir durumda. Oyunun PlayStation 4, Xbox One ve Switch versiyonları da planlanıyor.

Pillars of Eternity II: Deadfire'ın aksine Obsidian Entertainment'ın yeni çıkan rol yapma oyunu The Outer Worlds'ün satışları beklentileri aşmış.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gamespot
Stardew Valley Switch Versiyonuna Türkçe Dil Seçeneği Eklendi Vertebreaker Kickstarter Kampanyası İptal Edildi
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

alsndnz

11.11.2019 18:39:39

0
oyunda gereksiz load uzunlugu vardi cok sistem istememesi gerekecek bi oyunda her allahin saniye load ekranina giriyosun ve 10 saniye bekletiyor witcherda skyrimde filan bile oyle loadlar atmaz

Guest-72F89107A

11.11.2019 15:32:29

0
Microsodt stüdyosu olduktan sonra böyle bir açıklama yapmaları düşündürücü. Türkçe olmadığı için oynamak isteyipte oynayamadığım oyunlardan bu seri. New vegas şaheserdi.

Wayward Son

11.11.2019 14:18:01

0
quote:

Orjinalden alıntı: Antikaruh PC'de anca bu kadar Obsidian. Denuvo falanda yoktu. Çok reklamda edilmedi, sessiz sedasız çıktı. Bunlar haricinde, artık bir karakterin karşısındaki 2 tane böceği öldürmek için 15 dakika taktik yapmak zorunda olduğu, karakter her lvl atladığında ya vira bismillah deyip 30 dakikalık özelleştirme seanslarına girilen ağır oyunlar gerçekten olmuyor. Zaman yok. İlk POE'ye 154 saat harcamışım, ki bu işi bilmeme bu türe aşina olmama rağmen. Güzel bir izmoterik-taktiksel rpg oynayayım diyen casual birisi 200-300 saatten aşağı çıkamaz. E oyunda öyle görsellikte yok aman aman. Bütün gün inventory management ve karakter speclerini dağıtma ile geçiyor. O benim 150 saatim çok rahat 30-40 saate indirgenebilir, bana güzel 1-2 hafta geçirtebilirdi. Onun yerine ameleliğe döndü. Çok yorucu oluyor bu tür oyunlar artık. Yada bizim yaş geçti bilemiyorum Altan...
Valla ben düşük satışları, seriye olan aşırı ümide bağlıyorum. Obsidian'ın elinden çıktığı için doğal olarak beklenti büyüyor. Ama oyun hem senaryo, hem de sorunlarla çıkınca o hype karşılanmıyor ve dolayısıyla satışlar da artmıyor. Obsidian oyunlarında maalesef ana hikaye hep "eh işte" modunda oluyor. New Vegas mesela o anlamda daha iyi ama PoE ve sonrası için tırt. Outer Worlds'te de yakındığım ve forumlarda yakınılan şeylerden biri yine ana hikaye. PoE 2'de çok fena saran yan hikayeler vardı ama ana hikayede o keyfi alamadım, yine. Bir de PoE 2, ilk 1 sene sonra bile daha hala denge ve zorluk sorunlarına sahipti. Aşırı kolaydı diyebilirim yer yer. PoE 1'de bile bu denli problemler yoktu. Immune olması gereken düşmana hasar verebiliyordun, level scaling düzgün çalışmıyordu 2'de vs. vs. Benim de yaş 34. Hala daha CRPG oynuyorum aralıksız. Olay kesinlikle türün bizim yaş aralığına artık fazla gelmesi değil. Gelse Divinity:OS serisi bu kadar patlama yapmazdı. Benzer metin yoğunluğu onda da var ve hatta savaşlar çok daha fazla kafa istiyor. D:OS 2, oynadığım en iyi RPG oyunları arasında ilk 3'e kafadan girer. İçerik üreticilerinin ve dergilerin pek uğramadığı Pathfinder: Kingmaker, her anlamda PoE serisinden çok daha iyi. Ama işte adı sanı duyulmayan firmadan geldiği için millet değerini bilmiyor. Yyine de adamlar satıştan memnun. Bir de Disco Elysium gerçeği var. Ben yine de PoE 3 görmek isterim. 2'deki Nekataka'da geçen görevler gerçekten keyifliydi. Hatta şehir komple güzeldi ve dolu doluydu.Tekrar eden içerik yerine (ki PoE serisinde süre uzatmak için hatırı sayılır ölçüde var) üzerine düşünülmüş görevlerdi dediklerim. Bence biraz ders alıp, yüksek puanlara da bakmadan hatalarını düşünmeliler.

Antikaruh

11.11.2019 12:30:29

0
PC'de anca bu kadar Obsidian. Denuvo falanda yoktu. Çok reklamda edilmedi, sessiz sedasız çıktı. Bunlar haricinde, artık bir karakterin karşısındaki 2 tane böceği öldürmek için 15 dakika taktik yapmak zorunda olduğu, karakter her lvl atladığında ya vira bismillah deyip 30 dakikalık özelleştirme seanslarına girilen ağır oyunlar gerçekten olmuyor. Zaman yok. İlk POE'ye 154 saat harcamışım, ki bu işi bilmeme bu türe aşina olmama rağmen. Güzel bir izmoterik-taktiksel rpg oynayayım diyen casual birisi 200-300 saatten aşağı çıkamaz. E oyunda öyle görsellikte yok aman aman. Bütün gün inventory management ve karakter speclerini dağıtma ile geçiyor. O benim 150 saatim çok rahat 30-40 saate indirgenebilir, bana güzel 1-2 hafta geçirtebilirdi. Onun yerine ameleliğe döndü. Çok yorucu oluyor bu tür oyunlar artık. Yada bizim yaş geçti bilemiyorum Altan...

BSC Misafiri

11.11.2019 11:41:00

+1
Değeri bilinmeyen oyunlardan. Şu oyuna bir Türkçe yama gelmedi bence bunu çeviren grup Harika sükse yapar

BSC Misafiri

11.11.2019 11:23:49

0
Konsollara da çıksın sonra satışlar büyük oranda artar.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız