Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Pek Çok PC Uzun Süre PS4'ün Gücünü Yakalayamayacak

 
   Sony'nin yeni nesil oyun konsolu PlayStation 4 yetenekleri ve teknik özellikleriyle endüstridekileri etkilemeye devam ediyor. Bu isimlerden birisi de Just Cause isimli serisiyle tanınan Avalanche'ın yardımcı kurucularından Linus Blomberg.
 
   Günümüzde PC teknolojinin mevcut konsol performanslarını alaşağı ettiği konusunda hem fikir olan Blomberg, bu yüzden acilen yeni nesil konsollara ihtiyaç duyulduğunu şu sözlerle dile getiriyor:

"Yeni bir konsol dönemine girmek sayılı sebeplerden dolayı her zaman için heyecan vericidir. PC'ler teknik açıdan konsolları yıllar önce alt etti, üstelik masa üstü konsollar artık mobil platformla market payı paylaşır durumda. Yeni konsollara umutsuzca ihtiyacımız olduğunun belirtileri bunlar. PS4 sadece donanımsal açıdan başarılı bir alet değil, sosyal paylaşım detaylarıyla mobil platformla ilişkilendirilmiş bir hale gelecek. Bizim geliştireceğimiz tipte oyunlarla mükemmel uyum sağlıyor. Bu sayede açık dünya oynanışına sahip oyunlar yeni bir seviyeye taşınacak. Üstelik Sony'nin 8 GB Ram kullanmasından çok memnunum. Çünkü bu pek çok PC'nin teknik açıdan PS4'e üstünlük kuramayacağı anlamına geliyor."
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak GamingBolt sony playstation 4 ps4 playstation next geni playstation 4 teknik detayları playstation 4 teknik özellikleri
PS All-Stars Battle Royale'den DLC Görselleri SimCity İçin İmza Toplanmaya Başlandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Guest-8EF5824CF

13.4.2013 13:24:45

-2
Kim ne derse desin IPHONE

rizas

28.3.2013 15:43:03

0
konsolda bir oyun 150 tl 4 oyun alsam 600 tl ne anladım ben bu işten indiririm bedava oyunları torrentden aradaki 600 tl farkada üstüne az daha koyup alırım canavar gibi bi ekran kartı şöyle 7970 falan konsol yanından bile geçemez ...

BSC Misafiri

17.3.2013 16:36:10

0
yorummu yapıyosunuz kitapmı yazıyosunuz arkadaş burası fuara dönmüş :)

nedensiz07

15.3.2013 02:06:26

0
bir konsol sahibi ve vasat üzeri bir pc sahibi olarak benim demek istediğim şey en başından beri şuydu... bende oyunlara ''sadece bir oyun boşver'' gibi bakanlardan değilim.. fakat nihayetinde işin özünde hepsi eğlence dünyamızın birer parçası.. bugün bilgisayarda modern grafiklerde oyun oynamak için sağlam bir yatırım yapmak gerekiyor.. ve tahmin edeceğiniz ve bildiğiniz üzere birçok kişinin bu imkanları yok.. işte tam burada devreye konsollar giriyor.. şimdi diyeceksinizki ''yaaa konsolda oyunlar bedavamı??'' tabiki değil ama konsollarda oyunu kaldırırmı ram yetermi gibi kaygılar olmuyor.. birçok pc oyuncusu sistemlerden kartlardan işlemcilerden bahsediyor.. peki yüzeysel bir bir oyuncu atıyorum crysis 3ü oynamak iiçin sistem toplamaktan, windows kurmaktan, anlamak zorundamı?? o sadece oyunu alıp oynamak istiyor.. bende atari dönemlerinden beri oyun oynayanlardanım.. grafik evet görsel anlamda en onemli unsur. .fakat artık grafik üzerinden bizleri ekran kartlarıyla öyle bir yoluyorlar ki insanlarda doğal olarak bir konsol alıp oyundan başka birşeye para vermek istemiyor. . hem konsol oyunları pahalı diyorsunuz doğru haklısınız.. fakat pc oyunlarıda nihayetinde bedava değil.. 80 tl civarlarında geziyor iyi oyunlar.. birde işin korsan boyutu var.. ister mecburi olsun isterse bilinçli olsun knsollarda kabul edinki çok daha fazla orjinal oyun kullanılıyor.. oysa pc oyuncularının birçoğu torrent veya korsandan oyunu her türlü temin ediyor.

Sir Maximus is BACK

14.3.2013 20:58:36

+1
Fantasy fire nickli arkadaşa bişey dememe gerek kalmamış,admin arkadaşlar klavyenize sağlık.

TheBladeRunner

14.3.2013 16:24:59

0
@musAKka haklisin.Artik 80-90 assagisi alinan oyunlara iyi degil gozuyle bakiliyor.Mesela Metro2033 un IGN puani 6.9 ama bu oyun kadar konusu derin,harika atmosferi ve oynanisi olan oyun sayisi cok azdir.Crysis 3 un puanlamalari haber basligi altinda beklenenden daha dusuk puanlar almasina karsin Yerli beyin aciklamalarina tepki gostermek amaci ile agir konustum kabul Grafik konusuna gelirsek,sadece grafik oyunu oyun yapmaz ama insan ister istemez de gozu gorsellik ariyor cok haklisin hele ki bir de pc ye onca para dokmussun bu istek doruk noktasina cikiyor ama gel gelelim isler boyle yurumuyor. Buradaki muhabbete donersek.Ps4 donanimi gunumuz high end teknolojisi olmasada ust seviye dedigimiz bilesenleri icinde bulunduruyor.Tam teknik detayini kimse bilmiyor ama verilen yuzeysel bilgilerden de anlasilacagi gibi cok guclu bir konsol ve yapimcilarda bunu onayliyor. Bugun ps4 hd7870 in modlanmis halini kullaniyor.Bugun bu kartla bi cok oyuncunun next-gen gozu ile baktigi Crysis 3 u dahi ultra-hig karisik gayet akici bir sekilde oynatiyor.Youtube da bi cok video var bakabilirsiniz.Ps3 gibi bir donanimla dahi insanin agzinin suyunu akitan oyunlarin altina imza atti adamlar simdi ellerinde kagit ustunde en kotu 10 kat daha guclu ve cok daha kolay programlanabilen bir cihaz mevcut bu yuzden yapimcilar ps4 un cok ust duzey performans verecegini ustune basa basa vurguluyorlar. Konsollari pc donanimlari ile kiyaslamak cok yanlis oldugunu dusunuyorum.Pc her zaman en kasli platform olarak kalacaktir ote yandan konsollarda kendilerine has avantajlarini tekrardan kullanacaklardir mesela ustunde windows olmayacak ve sabit donanimli olmalarindan dolayi yapimcilar yazilimlari ile bu donanimi adeta somurebilecekler.Bu yuzden bu konsola sunu yapamaz su olmaz demek cok sacma.Benim buradaki tepkim de bu idi ama kimse anlamadi.Gercekden objektif bi arkadas olman ve mantikli yorumlar yapman bi o kadar sevindirici keske herkes olaya fan olmadan objektif olarak bakip arti ve eksilerini soyleyebilse ama maalesef kimse basaramiyor.

musAKka

14.3.2013 15:11:05

0
quote:

Orijinalden alıntı: ravenlyx

90 altında oyuna çöp lafına alındım . İlk paragrafla bunlar arasında çelişki yok mu sence ? Şimdi ben de grafiklere önem vermem zevk alıyorsam oyundan, rpg severim ki rpg oynayanlar genelde grafiklere önem vermez bilirsin. Fakat baldur's gate 1-2 cd'leri hala elimde ve bunları tekrar oynamaya heves ettim ama olmuyor malesef. Şimdi neyi düşündüğünü anlayamadım bu yazdıklarından ilk önce diyorsun grafik önemli değil eksik bulma çabası var insanlarda ondan oyun zevki düşüyor. Sonra ki yazdıklarında ise tam tersini söylemişsin konsollar grafikleri kısıtlıyor ama umutluyum gibi şeyler. Belki ben yanlış anladım fakat o 90 altı oyunlara çöp diyor demen yüzünden cevap veriyorum sadece.
Forumda "90 altı puan alan oyun çöptür, elimi sürmem" cümlesini kurmuş kişiler mevcut, senin için söylemedim; kaldı ki böyle bir düşüncede olduğunu sanmıyorum. Eski dönem oyunculuğu ile günümüz oyunculuğu çok değişti. Ben de şahsen bu değişimi kendimde görüyorum ancak eskinin ruhunu da halen taşıdığımı hissediyorum. Forumda gördüğüm kadarıyla birçok kişiden daha kolay oyun beğenirim çünkü ciddi anlamda kıldır, tüydür diye takıntılarım pek olmuyor. En basitinden Dishonored çıktığında birçok kişi grafiklerini yerden yere vurdu ancak bana göre olması gerektiği gibiydi. Ya da Legend of Grimrock piyasaya çıktığında "ne biçim animasyonları var oyunun" diyenler vardı ama benim için şu devirde bulunmaz bir nimetti. Elime kareli defteri alıp ilerledikçe bölüm haritalarını çizmeye başladım eski günlerdeki gibi. Grafikleri de benim için fazlasıyla iyiydi. Ama bunun haricinde dediğim gibi günümüz grafik sevdasını da bir yandan yaşıyorum (bir önceki mesajımda da belirttim bunu). Her oyunda değil ama bazı oyunlarda grafik arıyorum ister istemez. İşyerimdeki PC'de Icewind Dale, Planescape Torment, Baldurs Gate gibi oyunlar kurulu ve ara sıra açıp oynuyorum, hiç de sıkılmıyorum şahsen. Bu yüzden kendimi şanslı görüyorum çünkü insanların burun kıvırdığı 70-75 puanlık oyunlarda bile ışık görebiliyorum, ufak tefek eksiklikleri de sorun etmiyorum. Durum bundan ibaret yani.

Hoid

14.3.2013 15:10:04

+1
Musakka şundan bahsediyor IGN 9.2 BSC 9.0 gamespot 7.5 bestconsolmagazine 7.7 cartthegame 7.2 Bu skorları görenler oyun çöp iyi olsaydı onlarda 9 verirdi . Ben bu oyunu almıycam oyun çok kötü demek ki . Halbuki parasını da hazırlamştım neyse diyen tonlarca çocuk gördüm ben bu sitede onları kast ediyor sanırım Örnek vereyim hemen : Half-Life 2 metacritic skoru 96 METASCORE 9.2 USER SCORE . Şimdi bu oyuna herkes süper diyor bende dahil. Örnek 2 : Bisohock 2 88 metascore 7,2 USER SCORE . Bu oyuna da berbat diyorlar niye orada 7.2 yazıyor Gerçekten çok komik yahu. Oynadın mı diye sor yok başkan oynamam ben 7,2 almış vasatın üstü kesmez beni . Hatta şunu diyorlar indirmeye değmez Tipe bak hele saki parasını verdi oynadı da oyunun kötü olduğuna kanaat getirdi. İşte musakka bunlardan bahsediyor denemeden etmeden skorlara bakarak oyun mu oynanırmış arkdaş . İstisnalar hariç misal ALIENS COLONİAL MARİNES Onunda skorunu yazayım Aliens: Colonial Marines 48 metascore 3,8 USER SCORE

Raven~

14.3.2013 14:54:50

0
quote:

Orijinalden alıntı: musAKka İş eski oyunlara döndüğünde burada sayfalarca yazı yazabilirim, hem de hiç sıkılmadan. O dönemler çok daha farklıydı, insanlar oyun oynarken "ay ekranın köşesinde kıl var, adamın animasyonunda tüy var" gibi eleştirilerde bulunmaz, oynadığı oyundan zevk alırdı. Zaten günümüzde insanların bu derece doyumsuz olmasının, "90'nın altında puan oyun çöptür" gibi laflar etmesinin en büyük sebebi de budur. Sürekli bir eleştirme, sürekli bir hata bulma, eksik bulma çabası. Olan kendilerine oluyor, oyunlardan aldıkları zevki azaltıyorlar ama farkında değiller. Şu da var; düzgün bir PC'de 5 yıl boyunca oyunu konsol ile aynı grafiklerde oynamıyorsun. Yeni nesil konsolun ilk çıktığı yıldan itibaren PC dengedeyken sürekli aradaki farkı açıyor ve fark kendini daha fazla belli etmeye başlıyor. Ufak tefek de olsa göze çarpan farkları daha ilk senede görüyorsun. Ama dediğim gibi çok uçuk farklar değil bunlar. Adamlar neden ekstradan uğraşsınlar ki? Aynı oyunu olduğu gibi sürmek, ufak tefek değişiklikler yapmak yeterli oluyor birçoğu için. PC'nin çözünürlük, AA ve FPS avantajı sayesinde yapımcılardan bağımsız olarak yine de daha iyi görsellik elde ediyorsun. Ama "o kadar para vermişim, çok daha fazla fark olmasını isterdim" diye düşünüyorsun haklı olarak. Ben bu son dönemlerde PC'den biraz daha umutluyum aslında. Gözlemlediğim iki sebep var; 1- PS4'ün PC donanımına yakın bir donanım kullanması... İşleyiş farklı bile olsa oyunları bir platformdan diğer platforma çevirmenin PS3'e göre daha basit olacağı ortada. 2- Son senelerde Steam, PC oyun piyasasında çok büyük gelişme sağlanmasına önayak oldu. Daha kolay, daha uygun fiyatlara oyun satın alındığı için orjinal oyun satışlarında da ciddi artışlar yaşandı. Elbette bu rakamlar konsol satış rakamları ile karşılaştırılamaz ama yine de kayda değer artışlar söz konusu. Bu da son dönem oyun yapımcılarının tekrardan PC'ye önem vermeye başlamalarının bir göstergesi. Fakat her halükarda ileride yine kısıtlanacağız gibi gözüküyor, bundan kaçış yok.
90 altında oyuna çöp lafına alındım . İlk paragrafla bunlar arasında çelişki yok mu sence ? Şimdi ben de grafiklere önem vermem zevk alıyorsam oyundan, rpg severim ki rpg oynayanlar genelde grafiklere önem vermez bilirsin. Fakat baldur's gate 1-2 cd'leri hala elimde ve bunları tekrar oynamaya heves ettim ama olmuyor malesef. Şimdi neyi düşündüğünü anlayamadım bu yazdıklarından ilk önce diyorsun grafik önemli değil eksik bulma çabası var insanlarda ondan oyun zevki düşüyor. Sonra ki yazdıklarında ise tam tersini söylemişsin konsollar grafikleri kısıtlıyor ama umutluyum gibi şeyler. Belki ben yanlış anladım fakat o 90 altı oyunlara çöp diyor demen yüzünden cevap veriyorum sadece. @FantasyFire, sen çok güzel biliyormuşsun forum kurallarını ondan uzaklaştırmışlar bu bize fazla deyip.

melikulupinar

14.3.2013 12:36:49

+2
quote:

Orijinalden alıntı: SoulCr4dle PS4 çıktığında çoğu orta üst düzey pclerden güçlü olacağı kesin her şey donanım değildir bir makinede. İşletim sistemi Donanım bir bütün şekilde çalışsaydı pc de şuan BF3 dan 60 fps alıyorsanız o durumda 80 90 fpsye çıkardınız. İ.S. uyumsuzluğunun bir örneği AMD nin FX Bulldozer serisidir İ.S. uyumsuzluğundan bazı oyunlarda Phenom II x4 ü geçemiyordu o işlemci. Hala o işlemciyi full kapasitede çalıştırabilecek bir sistem yok AMD o kadar ileri bir teklonojiyi çok erken çıkarmasından dolayı bulldozerler hayal kırıklığı oldu. Şuan PS4'ün işletim sistemi komple donanıma göre yazıldığından dolayı kendisiyle aynı düzeyde hatta üst düzeyde çalışan bir pc sisteminden aynı görsellik kalitesinde daha çok fps alabilir. Şimdiden kesin konuşmayalım hele bir çıksın yeni nesil oyunlar ozaman anlaşılır zaten.
Üstad açıklama çok iyi de, okumak zor oldu. PC-PS4 için şöyle diyebiliriz. PC bir F1 aracı ise, PS4 nascar aracıdır. F1 aracı süper hızlı gider ama süper de bir şoför (yazılım) ister. Yoksa durmadan sağa sola toslar ve yarış dışı kalır. En ufak arıza/hasar ile garaja çekmemek için asla sonuna kadar zorlamazsınız. PS4 nascar aracı zaten toslayarak, çarparak, sürterek bozulmadan yarışmak için yapılmıştır. Şoförün F1 kadar çok dikkat etmesi gerekmez. Küçük hasarlarda bir şey olmaz. Dibine kadar zorlarsınız. Pek ikisi karşılaşınca ne olur. F1 pilotu iyise kazanır ama tersinde nascar aracı çarpıp atar onu ve yoluna devam eder. F1 'ciler de ayar-tamir vb ile uğraşır bu sırada.

Virtual Reality

14.3.2013 12:30:02

0
quote:

Orijinalden alıntı: FantasyFiRe

Sen sadece tr yi baz alarak etrafta gördüğün kadarı ile pc kullanıcıların çoğu korsan kullanan adamlardır genellemesi yapıyorsun ama tüm dünyada durum öyle değil. Hatta ülkemizde de pc orjinal oyun kullanımı bundan 6 sene önceye göre çok arttı bunu uydurmuyorum çevremdeki pc kullanan arkaşların aldıkları oyunlara göre söylüyorum. TR de de zamanın ps2 lere chip falan takılıp bütün oyunlar korsan oynanabiliyordu o zamanın ps2 kullananları şimdiki ps3 kullananlar oldu ve ps3'e korsan yazılım çalıştırabilecek bir donanım eklemediği için başımıza bir anda ezelden orjinal oyun savunucuları kesildiniz. Sen belki ps2 kullanırkende orjinal alıyordun orasını bilemem ama şundan çok eminim ps3'e de ps2 gibi bir korsan çip uydurulsa tr den yapımcılara yine birşey çıkmazdı. Şu anda bile birçok ps3 kullanıcıs ben 8 yaşındayken gamestar atari kaseti kiraladığım gibi oyun kiralıyor 20 tl ye 30 tl ye sonra başka oyun kiralıyor sonra başka oyun soruyorum sana bunun neresi orjinale destek ? tamam pc de korsan kullananlar hayli fazla ama pc yi yerden yere bu kadar vururken insan biraz da kendi kullandığı platforma bakmalı. Sony kiralama durumunun da önüne geçmek için bir sistem kurucakmış bildiğim kadarı ile aynı pc lerdekine benzer bir serial kod sisteminin otomatik olarak sisteme kaydedilmesi ve her oyunun bir makinede çalışması olayı. Yani konsollar da sütten çıkma ak kaşık değil korsan kullanım konusunda ki sony ps2 den bu yana bu işin önünü almaya çalışıyor. Bunu bin kere söyledim burada hala söylüyorum yapımcılar "PC de kullanıcılarının çoğu korsan kullanır iyisi mi bu oyunları pc ye çıkarmayalım da aklılları başlarına gelsin." demiyorlar sen sürekli bunu dediklerini savunuyorsun böyle bir düşünce çocukların birbirine küstüm oynamıyorum demesi gibi birşey. Yapımcılar Sony sen ve senin gibi milyonlarca insanı kendine bağlayıp oyun sektörünü nerdeyse tek bir platforma bağladığınız için konsola daha çok oyun çıkarıyorlar paranın kokusu neredeyse oraya gidiyor adamlar. Hem de geçen hersene yeni bir nesil kalitesinde gelebilecekken konsolların kıt donanımı sayesinde bu durumun 8 senede bir olması. Az kaldı zaten ps5 çıkamadan bu gidişle aklıll telefonlar bile donanım olarak zaten yakalar da, telefona çıkan oyunların kalitesi bile ps4 ü yakalar bundan 4-5 sene sonra siz halen SONY'e kan bağışına devam edin.
Playstation da korsan oynamanın ağır bir bedeli var ve bunu az bir kesim göze alabiliyor. O bedel de online oyunlara, PS Store a ve belli bir update den sonra çıkan oyunlara bir daha girememek demek Bilgisayarlar da korsan kullanınca böyle bir bedel ödenmiyor ve bu yüzden de korsan kullanıcı sayısı inanılmaz yüksek, sadece ülkemiz değil, dünya çapında yüksek. Allah dan Steam geldi de biraz azaldı. Neticede online oyun oynayacaksanız PC de de orijinal almak zorundasınız ama single oyunlarda veya bir oyunun sadece single modu oynanacaksa, oyuncu büyük ihtimal torrenten indirip yada köşe başındaki cd ciden alıp oynuyor. Örneğin yeni çıkan bir COD un sadece single modunu oynayacak bir kişi, karşında bedavaya indirecek o kadar çok web sitesi varken, 100 lira veya 30-40$ orijinaline verir mi? Bence vermez. Ha ne zaman verir, oyun çıkalı 2 sene olur fiyatı komik rakamlara düşer o zaman belki verir. Gelişmiş ülkelerde bile bu durum artık böyle, özellik oyun çıktığında torrent linkleri ilk onlardan geliyor. Oyun Türkiye ye girmeden onlar sayesinde PC kullanıcıları indiriyor. Oyun yapımcıları da bu durumu çok iyi bildiği için, oyun yapımında önceliği konsollardan yana oluyor. Oyun yapımcıları, grafiği mali kaygılar dan daha çok önemsemeye kalksalardı her daim bilgisayarı ana platform olarak tutarlardı ama mali kaygılar grafik kalitesinden daha ağır basıyor ve o yüzden korsan kullanımın çok çok daha az olduğu konsol platformunu özelliklede playstation platformunu tercih ediyorlar.

FantasyFiRe

14.3.2013 12:11:16

-1
quote:

Orijinalden alıntı: ilker_xxx

Bir oyunun çıktığı gün gece torrent den indiriliyor olması, dünyaca ünlü oyun stüdyolarını mali kaygılar içine sokuyor ve buda onların PC ilk platform seçmelerine engel oluyor.
Sen sadece tr yi baz alarak etrafta gördüğün kadarı ile pc kullanıcıların çoğu korsan kullanan adamlardır genellemesi yapıyorsun ama tüm dünyada durum öyle değil. Hatta ülkemizde de pc orjinal oyun kullanımı bundan 6 sene önceye göre çok arttı bunu uydurmuyorum çevremdeki pc kullanan arkaşların aldıkları oyunlara göre söylüyorum. TR de de zamanın ps2 lere chip falan takılıp bütün oyunlar korsan oynanabiliyordu o zamanın ps2 kullananları şimdiki ps3 kullananlar oldu ve ps3'e korsan yazılım çalıştırabilecek bir donanım eklemediği için başımıza bir anda ezelden orjinal oyun savunucuları kesildiniz. Sen belki ps2 kullanırkende orjinal alıyordun orasını bilemem ama şundan çok eminim ps3'e de ps2 gibi bir korsan çip uydurulsa tr den yapımcılara yine birşey çıkmazdı. Şu anda bile birçok ps3 kullanıcıs ben 8 yaşındayken gamestar atari kaseti kiraladığım gibi oyun kiralıyor 20 tl ye 30 tl ye sonra başka oyun kiralıyor sonra başka oyun soruyorum sana bunun neresi orjinale destek ? tamam pc de korsan kullananlar hayli fazla ama pc yi yerden yere bu kadar vururken insan biraz da kendi kullandığı platforma bakmalı. Sony kiralama durumunun da önüne geçmek için bir sistem kurucakmış bildiğim kadarı ile aynı pc lerdekine benzer bir serial kod sisteminin otomatik olarak sisteme kaydedilmesi ve her oyunun bir makinede çalışması olayı. Yani konsollar da sütten çıkma ak kaşık değil korsan kullanım konusunda ki sony ps2 den bu yana bu işin önünü almaya çalışıyor. Bunu bin kere söyledim burada hala söylüyorum yapımcılar "PC de kullanıcılarının çoğu korsan kullanır iyisi mi bu oyunları pc ye çıkarmayalım da aklılları başlarına gelsin." demiyorlar sen sürekli bunu dediklerini savunuyorsun böyle bir düşünce çocukların birbirine küstüm oynamıyorum demesi gibi birşey. Yapımcılar Sony sen ve senin gibi milyonlarca insanı kendine bağlayıp oyun sektörünü nerdeyse tek bir platforma bağladığınız için konsola daha çok oyun çıkarıyorlar paranın kokusu neredeyse oraya gidiyor adamlar. Hem de geçen hersene yeni bir nesil kalitesinde gelebilecekken konsolların kıt donanımı sayesinde bu durumun 8 senede bir olması. Az kaldı zaten ps5 çıkamadan bu gidişle aklıll telefonlar bile donanım olarak zaten yakalar da, telefona çıkan oyunların kalitesi bile ps4 ü yakalar bundan 4-5 sene sonra siz halen SONY'e kan bağışına devam edin.

Hüsnü008

14.3.2013 11:25:12

-1
alırım iki tane E7-8870 takarım 3 tane nvidia titan'ı.. görürüm ps3ün gücünü sonra

musAKka

14.3.2013 11:15:12

+1
quote:

Orijinalden alıntı: CoolMnaiaC @musAKka Hocam güzel yazmışsında x386+yeşil mönitör , C64-Amiga500 oyun dünyası ile tanışdım o dönemler grafik kalitesi düşükmüş içeriği zayıfmış bilemezdik piksel olarak ne oyun varsa onu oynardık , oyun üzerine sosyal olmayı atari salonlarında öğrendik hergün gördüğün kişiler ,birisi omuz atar yada Street Fighter jetonunu yersin küfür ederdi kavga ederdik 2 gün sonra barışırdık ,başka semtlerin atari salonları gider ,iyi bildiğimiz oyunlarda hava yapardık ,xlive ,psn steam sosyal ağlar yoktu Oyun dünyasına ilk oynadığım zamanlarda o cihazların performansı belliydi bunda iyi bunda kötü demezdik şimdi 2500tllik PC kasası yanımda ben bunun yapabiliceklerini görmek için neden Crysis 3 ve BF3 dışında oyun göremiyorum yada bu PCnin hem görsel kalitesi iyi hemde içerik olarak beni doyuran oyun oynamam için yeni çıkacak konsolu neden beklemek zorunda kalıyorum.. PC fanısın yada grafik delisisin demesini biliyorlar. Hocam bu tipler oyun oynamayı mahallede yakar top sanırken ben amiga500 için xcopy programında 3.5 HD diskete oyun yazdırıp alıyordum.O dönemler bitti şimdi bana aynı oyun heyacanı yaşatacak görseli ve atmosferi hoş görünen oyunu isteyerek PC fanı oluyorsam kabul ederim. Oyun konsolunda grafik ikinci plandadır mühim olan içerik atmosferi kabul edilemez şeyleri yazıyorlar O durumu oyun konsolunda yaşasınlar Bende PCde görselde ön planda olsun içerik atmosferide ön planda oynasam ,bunu istiyorum herkes harcadığı paranın karşılığını alsın. 5 yıl boyunca aynı oyunu konsol ile aynı görsel kalite neden oynamak zorunda kalıyorum veya yeni konsol gelicekmiş o zaman olacakmış ,CodeMaster GRID 2 için konsol bazlı olduğundan kısıtlı donamı yüzünden kokpit oyuna ekleyemiyorlarmış dedi PCnin donanımı sınırlı mı o zaman neden PC çıkarıyorsun , satmaz konsolla birebir aynı olan oyun PCde satamazsın , 600tlik konsolda o istediğini alır ben 2500TL harcadığım sistemde görmek istediğimi göremiyorum
İkimiz de aynı dönemin oyuncusuyuz. Benim de çocukluğum X-Copy'lerde disket kopyalarken ekrandaki sarı ampülleri sayıp kırmızı "8" yazıları gelmesin diye dua etmekle geçti. İş eski oyunlara döndüğünde burada sayfalarca yazı yazabilirim, hem de hiç sıkılmadan. O dönemler çok daha farklıydı, insanlar oyun oynarken "ay ekranın köşesinde kıl var, adamın animasyonunda tüy var" gibi eleştirilerde bulunmaz, oynadığı oyundan zevk alırdı. Zaten günümüzde insanların bu derece doyumsuz olmasının, "90'nın altında puan oyun çöptür" gibi laflar etmesinin en büyük sebebi de budur. Sürekli bir eleştirme, sürekli bir hata bulma, eksik bulma çabası. Olan kendilerine oluyor, oyunlardan aldıkları zevki azaltıyorlar ama farkında değiller. Günümüz piyasası çok karışık bir hal aldı. Konsolları sevip desteklememe rağmen teknolojik anlamda kısıtlama yapmaları tek sinir bozucu yanlarıdır benim için. Nispeten makul fiyatları, dertsiz tasasız oynanış insanları haliyle cezbediyor ve satış rakamları iyi olduğu için de oyun yapımcıları için kar oranları yüksek oluyor. Yani çarklar çok güzel oturmuş, tıkır tıkır işliyor sistem. Ama dediğim gibi aslında çok büyük potansiyele sahip olan firmaların haliyle konsolları öncelikli hale getirmesi sebebiyle mevcut potansiyelleri biraz köreltiyor. Mesela hep övdüğümüz Uncharted serisi PS3 için bulunmaz nimetlerden biri ama teknik anlamda "görselliğe" baktığında aslında göze güzel görünen, ama PS3'ün düşük donanımı sebebiyle fizik vs. gibi olguları olmayan bir oyun. Oyunu oynarken bunu aramıyorsun ancak bir de bunların olduğunu düşünsene... Puan hanesine ekstradan artı demek bu. Adamlarda bu potansiyel zaten var ama onlar da ellerindekini en iyi şekilde kullanmak için çabalıyorlar. Onlar da kendi açısından haklı. Fakat öte yandan Cevat Yerli'ye bakıyorsun. Adamın ileriye dönük düşünceleri çok önemli değil; ama günümüz için söylediği şeyler doğru. Adam için görsel teknoloji öncelikli birşey; fizik, yüksek çözünürlüklü texture'ler olmazsa olmazlarından ve konsol bu isteklerini karşılamıyor, o da kıstıkça kısmak zorunda kalıyor. Sürekli adamı yerden yere vuruyoruz ama bu konuda kendi açısından son derece haklı. Oyunun hikayesi kısadır, oynanışı sıradandır, vs... bunlar bambaşka konular. Ama o sürekli yerdiğimiz Cevat Yerli olmasaydı PS3'ün exclusive oyunlarında bile bu derece güzel grafikleri muhtemelen göremezdik çünkü Crysis bu konuda öncülük yapan oyunlardan bir tanesi ve oyuncunun beklentisi yükseldiği için firmalar da haliyle ellerinden gelenin fazlasını yapmak zorunda kalıyorlar. Şu da var; düzgün bir PC'de 5 yıl boyunca oyunu konsol ile aynı grafiklerde oynamıyorsun. Yeni nesil konsolun ilk çıktığı yıldan itibaren PC dengedeyken sürekli aradaki farkı açıyor ve fark kendini daha fazla belli etmeye başlıyor. Ufak tefek de olsa göze çarpan farkları daha ilk senede görüyorsun. Ama dediğim gibi çok uçuk farklar değil bunlar. Adamlar neden ekstradan uğraşsınlar ki? Aynı oyunu olduğu gibi sürmek, ufak tefek değişiklikler yapmak yeterli oluyor birçoğu için. PC'nin çözünürlük, AA ve FPS avantajı sayesinde yapımcılardan bağımsız olarak yine de daha iyi görsellik elde ediyorsun. Ama "o kadar para vermişim, çok daha fazla fark olmasını isterdim" diye düşünüyorsun haklı olarak. Ben bu son dönemlerde PC'den biraz daha umutluyum aslında. Gözlemlediğim iki sebep var; 1- PS4'ün PC donanımına yakın bir donanım kullanması... İşleyiş farklı bile olsa oyunları bir platformdan diğer platforma çevirmenin PS3'e göre daha basit olacağı ortada. 2- Son senelerde Steam, PC oyun piyasasında çok büyük gelişme sağlanmasına önayak oldu. Daha kolay, daha uygun fiyatlara oyun satın alındığı için orjinal oyun satışlarında da ciddi artışlar yaşandı. Elbette bu rakamlar konsol satış rakamları ile karşılaştırılamaz ama yine de kayda değer artışlar söz konusu. Bu da son dönem oyun yapımcılarının tekrardan PC'ye önem vermeye başlamalarının bir göstergesi. Fakat her halükarda ileride yine kısıtlanacağız gibi gözüküyor, bundan kaçış yok.

Virtual Reality

14.3.2013 10:12:21

-1
quote:

Orijinalden alıntı: MALTHAEL

Aynen çok doğru söylüyorsun , zaten PC ye çıkan çoğu oyun konsol portu olarak çıkıyor sende zaten ekran kartı geliştirmek gibi bir derde girmiyorsun dolayısıyla çamur gibi oyunlar oynuyoruz son 4-5 yıldır . Bazı oyunlar var ki PC nin gücünü gösteriyorlar gösterecektir de mesela DOOM 4 , Half-Life 3 sayarsak bir de FARCRY 3 gerçekten muazzam grafikleri vardı . İşte bu tür oyunlar için PC ye ekran kartı alınır ama gidipte TİTAN almam ben açıkcası çünkü biliyorum ki tek tük gelecek böyle oyunlar ve en baba AMD de de HD 7850 , NVİDİA da ise GTX660 yeterli olacaktır . Ha bilsem ki artık oyun firmaları PC nin sınırsız gücünden yararlanacaklar , gidip 2xgtx690 alırım fakat sanırım bunları artık çok zor göreceğiz bu konsolları sevmiyorum gibi anlaşılmasın fakat oyun dünyasının kanserli hücreleri olarak görüyorum ben konsolları. Bi yerleştiler tedavisi bulunana kadar çürütüyorlar ortamı , ama işte PC bileşenleri ucuzlasa daha alınabilir seviyelere gelse belki insanlar daha fazla PC toplayacak diyecem ama zaten sonuçlar ortada ; " Dünyada kişisel bilgisayar kullanıcısı sayısı 1 milyarı geçti. Bu yıl 180 milyondan fazla bilgisayarın yenilenmesi beklenirken, bunlardan 35 milyonunun ise çöpe atılacağı tahmin ediliyor." Böyle büyük bir piyasa varken konsollar daha üstün basıyor diyecek söz bulamıyorum . Konsolların en üst seviyeye ulaştığı zaman nirvana diyelim ps2 zamanıdır 150 milyon civarı sattı . Gelde çık şimdi işin içinden aradaki farka bak...
Bir oyunun çıktığı gün gece torrent den indiriliyor olması, dünyaca ünlü oyun stüdyolarını mali kaygılar içine sokuyor ve buda onların PC ilk platform seçmelerine engel oluyor.

Hoid

14.3.2013 10:04:24

0
quote:

Orijinalden alıntı: CoolMnaiaC @musAKka Hocam güzel yazmışsında x386+yeşil mönitör , C64-Amiga500 oyun dünyası ile tanışdım o dönemler grafik kalitesi düşükmüş içeriği zayıfmış bilemezdik piksel olarak ne oyun varsa onu oynardık , oyun üzerine sosyal olmayı atari salonlarında öğrendik hergün gördüğün kişiler ,birisi omuz atar yada Street Fighter jetonunu yersin küfür ederdi kavga ederdik 2 gün sonra barışırdık ,başka semtlerin atari salonları gider ,iyi bildiğimiz oyunlarda hava yapardık ,xlive ,psn steam sosyal ağlar yoktu Oyun dünyasına ilk oynadığım zamanlarda o cihazların performansı belliydi bunda iyi bunda kötü demezdik şimdi 2500tllik PC kasası yanımda ben bunun yapabiliceklerini görmek için neden Crysis 3 ve BF3 dışında oyun göremiyorum yada bu PCnin hem görsel kalitesi iyi hemde içerik olarak beni doyuran oyun oynamam için yeni çıkacak konsolu neden beklemek zorunda kalıyorum.. PC fanısın yada grafik delisisin demesini biliyorlar. Hocam bu tipler oyun oynamayı mahallede yakar top sanırken ben amiga500 için xcopy programında 3.5 HD diskete oyun yazdırıp alıyordum.O dönemler bitti şimdi bana aynı oyun heyacanı yaşatacak görseli ve atmosferi hoş görünen oyunu isteyerek PC fanı oluyorsam kabul ederim. Oyun konsolunda grafik ikinci plandadır mühim olan içerik atmosferi kabul edilemez şeyleri yazıyorlar O durumu oyun konsolunda yaşasınlar Bende PCde görselde ön planda olsun içerik atmosferide ön planda oynasam ,bunu istiyorum herkes harcadığı paranın karşılığını alsın. 5 yıl boyunca aynı oyunu konsol ile aynı görsel kalite neden oynamak zorunda kalıyorum veya yeni konsol gelicekmiş o zaman olacakmış ,CodeMaster GRID 2 için konsol bazlı olduğundan kısıtlı donamı yüzünden kokpit oyuna ekleyemiyorlarmış dedi PCnin donanımı sınırlı mı o zaman neden PC çıkarıyorsun , satmaz konsolla birebir aynı olan oyun PCde satamazsın , 600tlik konsolda o istediğini alır ben 2500TL harcadığım sistemde görmek istediğimi göremiyorum
Aynen çok doğru söylüyorsun , zaten PC ye çıkan çoğu oyun konsol portu olarak çıkıyor sende zaten ekran kartı geliştirmek gibi bir derde girmiyorsun dolayısıyla çamur gibi oyunlar oynuyoruz son 4-5 yıldır . Bazı oyunlar var ki PC nin gücünü gösteriyorlar gösterecektir de mesela DOOM 4 , Half-Life 3 sayarsak bir de FARCRY 3 gerçekten muazzam grafikleri vardı . İşte bu tür oyunlar için PC ye ekran kartı alınır ama gidipte TİTAN almam ben açıkcası çünkü biliyorum ki tek tük gelecek böyle oyunlar ve en baba AMD de de HD 7850 , NVİDİA da ise GTX660 yeterli olacaktır . Ha bilsem ki artık oyun firmaları PC nin sınırsız gücünden yararlanacaklar , gidip 2xgtx690 alırım fakat sanırım bunları artık çok zor göreceğiz bu konsolları sevmiyorum gibi anlaşılmasın fakat oyun dünyasının kanserli hücreleri olarak görüyorum ben konsolları. Bi yerleştiler tedavisi bulunana kadar çürütüyorlar ortamı , ama işte PC bileşenleri ucuzlasa daha alınabilir seviyelere gelse belki insanlar daha fazla PC toplayacak diyecem ama zaten sonuçlar ortada ; " Dünyada kişisel bilgisayar kullanıcısı sayısı 1 milyarı geçti. Bu yıl 180 milyondan fazla bilgisayarın yenilenmesi beklenirken, bunlardan 35 milyonunun ise çöpe atılacağı tahmin ediliyor." Böyle büyük bir piyasa varken konsollar daha üstün basıyor diyecek söz bulamıyorum . Konsolların en üst seviyeye ulaştığı zaman nirvana diyelim ps2 zamanıdır 150 milyon civarı sattı . Gelde çık şimdi işin içinden aradaki farka bak...

BlackBeasT

14.3.2013 02:13:28

+1
@musAKka Hocam güzel yazmışsında x386+yeşil mönitör , C64-Amiga500 oyun dünyası ile tanışdım o dönemler grafik kalitesi düşükmüş içeriği zayıfmış bilemezdik piksel olarak ne oyun varsa onu oynardık , oyun üzerine sosyal olmayı atari salonlarında öğrendik hergün gördüğün kişiler ,birisi omuz atar yada Street Fighter jetonunu yersin küfür ederdi kavga ederdik 2 gün sonra barışırdık ,başka semtlerin atari salonları gider ,iyi bildiğimiz oyunlarda hava yapardık ,xlive ,psn steam sosyal ağlar yoktu Oyun dünyasına ilk oynadığım zamanlarda o cihazların performansı belliydi bunda iyi bunda kötü demezdik şimdi 2500tllik PC kasası yanımda ben bunun yapabiliceklerini görmek için neden Crysis 3 ve BF3 dışında oyun göremiyorum yada bu PCnin hem görsel kalitesi iyi hemde içerik olarak beni doyuran oyun oynamam için yeni çıkacak konsolu neden beklemek zorunda kalıyorum.. PC fanısın yada grafik delisisin demesini biliyorlar. Hocam bu tipler oyun oynamayı mahallede yakar top sanırken ben amiga500 için xcopy programında 3.5 HD diskete oyun yazdırıp alıyordum.O dönemler bitti şimdi bana aynı oyun heyacanı yaşatacak görseli ve atmosferi hoş görünen oyunu isteyerek PC fanı oluyorsam kabul ederim. Oyun konsolunda grafik ikinci plandadır mühim olan içerik atmosferi kabul edilemez şeyleri yazıyorlar O durumu oyun konsolunda yaşasınlar Bende PCde görselde ön planda olsun içerik atmosferide ön planda oynasam ,bunu istiyorum herkes harcadığı paranın karşılığını alsın. 5 yıl boyunca aynı oyunu konsol ile aynı görsel kalite neden oynamak zorunda kalıyorum veya yeni konsol gelicekmiş o zaman olacakmış ,CodeMaster GRID 2 için konsol bazlı olduğundan kısıtlı donamı yüzünden kokpit oyuna ekleyemiyorlarmış dedi PCnin donanımı sınırlı mı o zaman neden PC çıkarıyorsun , satmaz konsolla birebir aynı olan oyun PCde satamazsın , 600tlik konsolda o istediğini alır ben 2500TL harcadığım sistemde görmek istediğimi göremiyorum

Forvenor

14.3.2013 01:44:08

0
Arkadaşlar PS4'ün Klavye+Mouse desteği olacakmı ?

nedensiz07

14.3.2013 01:33:37

+1
quote:

Orijinalden alıntı: FantasyFiRe

evt konsollarda ekran kartı firmalarıda fena vurgun yapıyor ama şu da var daha önce böyle bir hesap yapmış olabilirsin bilmiyorum ama söylemezsem bana dert olur şimdi 2500tl ye monitörüdür 5+1 ses sitemidir kasasıdır herşeyiyle gayet iyi bir sistem toplayabilirsin ve topladığın sistemdeki ekran kartı seni en az 3 sene oyunları full detayda götürür alcağın görüntü kalitesi konolun çok daha üstünde olur. hadi 3 sene sonra ekran kartını değiştirdiğini varsay 500tl masraf yaptın de oldumu 3000tl masraf bu 3 sende almazsınya çok beğendin 20 orjinal oyun aldın oyunlara verdiğin para 60*20=1200 yani aldığın pc upgrade yapandır oyun almandır seni 6 sene götürmesinin maliyeti en fazla 4500tl hesap ortada gerisi sana kalmış
evet bırakalım herkes istediğini kullansın. konu da tatlıya bağlansın.. inşallah oyunlarda sistemlerde vergilerde biraz ucuzlarda hepimiz doya doya gerek ps4 te gerekse asus titan da oyunlarımızı oynarız.. iyi geceler

nedensiz07

14.3.2013 01:32:00

0
quote:

Orijinalden alıntı: nedensiz07

bir nefeste okudum[:'(] sorun yok zaten.. ben sadece günümüz piyasasının bizi biraz yorduğundan yakındım.. yazın için teşekkür ettim iyi geceler..

nedensiz07

14.3.2013 01:28:28

+2
quote:

Orijinalden alıntı: musAKka

Ben sadece PC'deki özgürlükten bahsettim. Yani konsoldaki exclusive oyunlar haricinde herşeyi PC'de alasıyla yapabilirsin, sadece senin isteğine bağlı. Adam FIFA13'ü gamepad ile oynar, Crysis 3 için klavye + mouse kullanır, BattleField 3'te jet uçururken de flight joystick kullanır. Tamamen kendi zevki... Ben zaten senin aynı oyun için "konsolda daha zevkli" lafına takıldım çünkü aynı oyun için konsolda yapabildiğin ama PC'de yapamadığın birşey yok. Şahsen PS3'ü sadece ama sadece exclusive oyunlar için kullanıyorum ve hakkını fazlasıyla veriyor zaten. Ama senin dediğin gibi "PC'yi tamamen unut, konsol al" dersen bu sefer de PC'nin avantajlarından yararlanamayacağım. O yüzden imkanım da olduğu için ikisini de kullanmayı tercih ediyorum. Grafik konusuna gelince, o da kişisel tercihleri yansıtıyor aslında. Şahsen bazı oyunlarda grafik aramazken bazı oyunlarda da güzel grafik olsun istiyorum çünkü "görsellik "tamamen eğlencenin kaynağı olmasa da birçok oyundan aldığın zevki etkileyen bir faktör. Zaten öyle olmasa Sony de PS4'ü çıkarmaz, PS3'e senelerce destek vermeye devam ederdi. PC için harcanabilecek paranın sınırı yok, bunu hepimiz biliyoruz. Yani söylediğin gibi 3000 TL de harcanabilir, 20.000 TL'ye de o kasanın içini dışını düzenleyebilirsin. Ama güncel oyunları full+full olmasa da yine de düzgünce oynatabilecek bir sistem için de 3000 TL şart değil, monitörü katmadığın zaman yarı fiyatına bile çok güzel sistem kurabilirsin. Ayrıca PC'de oyun haricinde yapabildiğin sayısız şey var (ki zaten birçoğumuzun evinde iyi kötü bir PC mevcut). "Ben PC'de oyun oynamak haricinde birşey yapmam", "konsol oyunları bana fazlasıyla yeter" diye düşünüyorsan zaten PC kullanmana gerek yok, konsol kullanmak elbette en mantıklısı. " SADECE BİR OYUN OYNAMAK SENİN DEDİĞİN KADAR ZOR OLMAMALI" deyip PC'nin yüksek fiyatından yakınıyorsun. Kendi açından haklı olabilirsin ama bu aynı "cep telefonu ile konuşmak bu kadar pahalı olmamalı" deyip 1000 TL'lik telefon sahiplerini topa tutmak gibi birşey. Yoksa piyasada 1000 TL'ye değil, 100 TL'ye telefon var ama 1000 TL'lik telefonun yaptıklarını yapamıyor. "Oyun oynamak" şahsen benim gözümde "sadece bir oyun oynamak..." değildir. Yani "eve geleyim, iki maç yapayım, kapatayım" diye bakmam oyunlara. Bu biraz daha "casual" dediğimiz bakış açısına giriyor. Benimkisi ciddi bir hobi; bu yüzden oyunlara yüklediğim değer biraz fazladır. Ben PC'ye kendi mantığım dahilinde harcama yapıyorum ama yaptığım her harcamanın da karşılığını aldığımı düşünüyorum. Zengin falan da değilim ama hobi işte. Mesela bir başkasına 15 TL'lik mouse ile oyun oynamak yeterliyken ben 150 TL verdiğim mouse ile rahatça oynamak isterim. Bu kesinlikle zengin olduğumdan falan değil çünkü mesela 15 TL'lik mouse kullanan adamın cebinde 1500 TL'lik telefon varken ben de 300 TL'lik telefon kullanıyorum. Ya da o kişi günde 10 TL sigaraya para veriyor, ben ise sigara kullanmayıp o parayı kendi hobime aktarıyorum. Zevkler, renkler meselesi tamamen. "Yanlış düşünüyorsam belirtirsiniz" demişsin. Ortada yanlış bir düşünce yok, bunlar senin kendi özgür düşüncen. Ben seninle aynı düşüncede olmadığım için de düşünceler yanlış olmaz. Anladığım kadarıyla sen zaten sadece konsol ile mutlusun. Bu da güzel birşey çünkü kendine göre doğru olanı belirlemişsin.
bir nefeste okudum sorun yok zaten.. ben sadece günümüz piyasasının bizi biraz yorduğundan yakındım.. yazın için teşekkür ettim iyi geceler..

FantasyFiRe

14.3.2013 01:27:36

0
quote:

Orijinalden alıntı: nedensiz07

hocam zaten o konuda haklısın.. pc ler ekran kartlarıyla konsollarda oyunlarıyla resmen bizi soyuyorlar. .benim kurtardıgım nokta ki ne kadar kurtarıyosam artık konsolu ömrü biterken oyunlarıda indirimde veya eskiyince alıyorum.. yoksa buna can falan dayanmaz.. zaten benim isyan ettiğim noktada o.. bir oyun oynamak bu kadar pahalı ve zor olmamalı.. artık oyunlar resmen zengin işi oldu.. fifada bile internetin yoksa neredeyse hiç birşey yapamıyorsun..
evt konsollarda ekran kartı firmalarıda fena vurgun yapıyor ama şu da var daha önce böyle bir hesap yapmış olabilirsin bilmiyorum ama söylemezsem bana dert olur şimdi 2500tl ye monitörüdür 5+1 ses sitemidir kasasıdır herşeyiyle gayet iyi bir sistem toplayabilirsin ve topladığın sistemdeki ekran kartı seni en az 3 sene oyunları full detayda götürür alcağın görüntü kalitesi konolun çok daha üstünde olur. hadi 3 sene sonra ekran kartını değiştirdiğini varsay 500tl masraf yaptın de oldumu 3000tl masraf bu 3 sende almazsınya çok beğendin 20 orjinal oyun aldın oyunlara verdiğin para 60*20=1200 yani aldığın pc upgrade yapandır oyun almandır seni 6 sene götürmesinin maliyeti en fazla 4500tl hesap ortada gerisi sana kalmış

musAKka

14.3.2013 01:21:20

+2
quote:

Orijinalden alıntı: nedensiz07 hocam aksine sözüm zaten senin gibi düşünenlere değil.. malesef birçok pc oyuncusu bircok kez donanımı öne sürüp yok konsollarda grafik şöyle kötü yok böyle kötü.. herşey buram buram grafikmi demek.. benim hatam o yazımda butun oyuncuları genellemek oldu haklısın.. fakat sana katılmadıgım noktalar var.. hani diyosun ya pc yi lcd ye bağladım xbox gamepad i aldım diye.. bende diyorum ki ****ın bunlara ihtiyacı yok ki zaten.. sen onları yaptıktan sonra zaten bilgisayarın bilgisayar olmaktan çıkmış pc görünümlü konsol olmuş.. madem o kadar zevk alıyorsun oyunlardan neden konsol gamepadi bağlıyosun ki.. hem senin dediğin hesaptan bir oyuncuya 3000 tl lik masraf çıkıyor.. oysa konsol sahipleeri bir tv birde 500 tl ye konsol.. olay bu ..yani işin özü SADECE BİR OYUN OYNAMAK SENİN DEDİĞİN KADAR ZOR OLMAMALI... oyunu iyice zengin işi yaptınız gitti. .yüzlerce dolarlık ekran kartları işlemciler... yanlış düşünüyorsam belirtirsiniz.. saygılarımla..
Ben sadece PC'deki özgürlükten bahsettim. Yani konsoldaki exclusive oyunlar haricinde herşeyi PC'de alasıyla yapabilirsin, sadece senin isteğine bağlı. Adam FIFA13'ü gamepad ile oynar, Crysis 3 için klavye + mouse kullanır, BattleField 3'te jet uçururken de flight joystick kullanır. Tamamen kendi zevki... Ben zaten senin aynı oyun için "konsolda daha zevkli" lafına takıldım çünkü aynı oyun için konsolda yapabildiğin ama PC'de yapamadığın birşey yok. Şahsen PS3'ü sadece ama sadece exclusive oyunlar için kullanıyorum ve hakkını fazlasıyla veriyor zaten. Ama senin dediğin gibi "PC'yi tamamen unut, konsol al" dersen bu sefer de PC'nin avantajlarından yararlanamayacağım. O yüzden imkanım da olduğu için ikisini de kullanmayı tercih ediyorum. Grafik konusuna gelince, o da kişisel tercihleri yansıtıyor aslında. Şahsen bazı oyunlarda grafik aramazken bazı oyunlarda da güzel grafik olsun istiyorum çünkü "görsellik "tamamen eğlencenin kaynağı olmasa da birçok oyundan aldığın zevki etkileyen bir faktör. Zaten öyle olmasa Sony de PS4'ü çıkarmaz, PS3'e senelerce destek vermeye devam ederdi. PC için harcanabilecek paranın sınırı yok, bunu hepimiz biliyoruz. Yani söylediğin gibi 3000 TL de harcanabilir, 20.000 TL'ye de o kasanın içini dışını düzenleyebilirsin. Ama güncel oyunları full+full olmasa da yine de düzgünce oynatabilecek bir sistem için de 3000 TL şart değil, monitörü katmadığın zaman yarı fiyatına bile çok güzel sistem kurabilirsin. Ayrıca PC'de oyun haricinde yapabildiğin sayısız şey var (ki zaten birçoğumuzun evinde iyi kötü bir PC mevcut). "Ben PC'de oyun oynamak haricinde birşey yapmam", "konsol oyunları bana fazlasıyla yeter" diye düşünüyorsan zaten PC kullanmana gerek yok, konsol kullanmak elbette en mantıklısı. " SADECE BİR OYUN OYNAMAK SENİN DEDİĞİN KADAR ZOR OLMAMALI" deyip PC'nin yüksek fiyatından yakınıyorsun. Kendi açından haklı olabilirsin ama bu aynı "cep telefonu ile konuşmak bu kadar pahalı olmamalı" deyip 1000 TL'lik telefon sahiplerini topa tutmak gibi birşey. Yoksa piyasada 1000 TL'ye değil, 100 TL'ye telefon var ama 1000 TL'lik telefonun yaptıklarını yapamıyor. "Oyun oynamak" şahsen benim gözümde "sadece bir oyun oynamak..." değildir. Yani "eve geleyim, iki maç yapayım, kapatayım" diye bakmam oyunlara. Bu biraz daha "casual" dediğimiz bakış açısına giriyor. Benimkisi ciddi bir hobi; bu yüzden oyunlara yüklediğim değer biraz fazladır. Ben PC'ye kendi mantığım dahilinde harcama yapıyorum ama yaptığım her harcamanın da karşılığını aldığımı düşünüyorum. Zengin falan da değilim ama hobi işte. Mesela bir başkasına 15 TL'lik mouse ile oyun oynamak yeterliyken ben 150 TL verdiğim mouse ile rahatça oynamak isterim. Bu kesinlikle zengin olduğumdan falan değil çünkü mesela 15 TL'lik mouse kullanan adamın cebinde 1500 TL'lik telefon varken ben de 300 TL'lik telefon kullanıyorum. Ya da o kişi günde 10 TL sigaraya para veriyor, ben ise sigara kullanmayıp o parayı kendi hobime aktarıyorum. Zevkler, renkler meselesi tamamen. "Yanlış düşünüyorsam belirtirsiniz" demişsin. Ortada yanlış bir düşünce yok, bunlar senin kendi özgür düşüncen. Ben seninle aynı düşüncede olmadığım için de düşünceler yanlış olmaz. Anladığım kadarıyla sen zaten sadece konsol ile mutlusun. Bu da güzel birşey çünkü kendine göre doğru olanı belirlemişsin.

Raven~

14.3.2013 01:17:32

+1
O değilde 2000tl olacağını nerden uyduruyorsunuz acaba :) ? 1500 ü geçmez. Konsolunda, pc'nin de maliyeti denk olur birbirine yaklaşık ama hala sizde anlamıyorsunuz konsol exc. oyunlar içindir.

nedensiz07

14.3.2013 01:15:32

0
quote:

Orijinalden alıntı: FantasyFiRe

7 ayda sadece oyuna 500tl para vermişsin 500 de konsol 1000tl. PS4 almayı düşünüyorsan eğer çıktığında en az 2000tl civarı falan olur tr satış fiyatı oyunlarının fiyat ps3 ile aynı yada biraz daha fazla olacağını açıkladı sony okuduysan hadi oyunları 160 tl den hesapla ortalama senede en az 7 oyun alırsın ps4 alırsan 7*160=1120 tl hadi 1000tl de bu konsol piysada en az 5 sene kalır sana maliyeti sadece oyunun 5000tl zamanında 2000tl de konsola verilen para en iyimser ifadeyle 7000tl para. Ben hesabı böyle yaptım katılırsın katılmazsın o sana kalmış ama bana göre insanları çaktırmadan soyan müthiş bir düzenbazlık.
hocam zaten o konuda haklısın.. pc ler ekran kartlarıyla konsollarda oyunlarıyla resmen bizi soyuyorlar. .benim kurtardıgım nokta ki ne kadar kurtarıyosam artık konsolu ömrü biterken oyunlarıda indirimde veya eskiyince alıyorum.. yoksa buna can falan dayanmaz.. zaten benim isyan ettiğim noktada o.. bir oyun oynamak bu kadar pahalı ve zor olmamalı.. artık oyunlar resmen zengin işi oldu.. fifada bile internetin yoksa neredeyse hiç birşey yapamıyorsun..

FantasyFiRe

14.3.2013 01:10:38

0
quote:

Orijinalden alıntı: nedensiz07

ps3 yeni aldım 7 ay falan oldu 500 tl verdim 6 tane de oyunum var oyunları bimeks ile D&R ın indirimlerinden aldım tv zaten evde olan birşeydi oyunlarım crysis 2 80 tl.....dirt shadow 80tl.. fifa13 119 tl... unc.3 45tl... moh. 49 tl... hitman abs. 119 tl...
7 ayda sadece oyuna 500tl para vermişsin 500 de konsol 1000tl. PS4 almayı düşünüyorsan eğer çıktığında en az 2000tl civarı falan olur tr satış fiyatı oyunlarının fiyat ps3 ile aynı yada biraz daha fazla olacağını açıkladı sony okuduysan hadi oyunları 160 tl den hesapla ortalama senede en az 7 oyun alırsın. ps4 alırsan 7*160=1120 tl hadi 1000tl de bu konsol piysada en az 5 sene kalır sana maliyeti sadece oyunun 5000tl zamanında 2000tl de konsola verilen para en iyimser ifadeyle 7000tl para. Ben hesabı böyle yaptım katılırsın katılmazsın o sana kalmış ama bana göre insanları çaktırmadan soyan müthiş bir düzenbazlık.

nedensiz07

14.3.2013 01:02:03

0
quote:

Orijinalden alıntı: FantasyFiRe

güzel, oyuna kaç para harcadın veya şunu sorayım sana, ps3 ne kadara aldın ve ps3'ü aldığından beri kaç tane oyun aldın onu bi yazarsan sevinirim.
ps3 yeni aldım 7 ay falan oldu 500 tl verdim 6 tane de oyunum var oyunları bimeks ile D&R ın indirimlerinden aldım tv zaten evde olan birşeydi oyunlarım crysis 2 80 tl.....dirt shadow 80tl.. fifa13 119 tl... unc.3 45tl... moh. 49 tl... hitman abs. 119 tl... gördüğün gibi çipli falan değil yani. .bu kadar onyargılı olmayın.. hitmanı gg den aldım sadece. ama oda orjinal zaten çip nerde nasıl takılır falan onu bile bilmiyorum.

FantasyFiRe

14.3.2013 00:53:38

0
quote:

Orijinalden alıntı: nedensiz07

alkası yok.. ps2 mi bile 6 yıl orjinal kullandım çiple miple işim olmadı.. benim söylemek istediğim crysis 3 ün pc versiyonu atıyorum 100 tl onu oynamak için alacagın veya kuracağın sistem 3000 lira yemişim ben oyle oyunuda grafiğide.. siz herkesi bu paraları şıp diye verebilecek düzeyde sanıyorsunuz herhalde..
güzel, oyuna kaç para harcadın veya şunu sorayım sana, ps3 ne kadara aldın ve ps3'ü aldığından beri kaç tane oyun aldın onu bi yazarsan sevinirim.

nedensiz07

14.3.2013 00:51:05

0
quote:

Orijinalden alıntı: MALTHAEL

Yalnışın şurada bi televizyon dediğin ne kadar ? Led mi alacaksın yoksa 3d özellikli bilmem şu özellikli mi alacaksın ? Ya da yok ben tüplü tv mi alacağım diyeceksin ? neyse +500 saydık ps3 e tamam bu . Gerisi nerede oyunlar gökten inmiyor değil mi güncel konsol oyunları 150 TL nin üstünde linkte atacağım şimdi daha iyi anlarsınız. http://www.dr.com.tr/kategori/Oyun-Konsol/Oyunlar/grupno=01319 Bu yetmez mi diyorsun http://www.vatanbilgisayar.com/oyun-konsollari/products.aspx?L2=SOFGAM&k3=Ps3 Bu linkte mi kesmedi http://www.aralgame.com/c/oyun,13?limit=12&order=fiyat&filters=&in_stock=&page=23 Bu yeterli olur sanırım ( Güncel olarak listeninin sonundan bakmaya başla ) Görüldüğü gibi o bizleri cezbeden konsollar ilk etapta nan işte 1 kere alacaz kurtulcaz PC den her oyunu full de 7 yıl oynuycam haha hehe diyenler bi hesap yapın . Korkmayın kağıt kalem istemiycem , bilgisayarınızda ki hesap makinesini açın bi hesap yapın yılda kaç oyun alırsam kaça maal olur . Konsolun 7 yıl gideceğini var sayalım ki SONY 20 yıl der şimdi PS4 e merak etmeyin . Sonucu görünce bakalım memnun kalacak mısınız ? Hani PC 3000 abow one lam diyorsunuz ya şunu da unutuyorsunuz çoğu PC oyunu KONSOL oyunlarının 3te1 fiyatı hadi kolay gelsin...
ben bu oyun yapımcılarının varya..... neyse.

FantasyFiRe

14.3.2013 00:45:43

0
quote:

Orijinalden alıntı: CoolMnaiaC @nedensiz07 Konsol birde tv , oyunlar yapımcılardan promosyon ile geliyor sanırım ,CFW yaptırıp korsan oyun kullanmasın sen değil mi? bende öyle düşündüm
@coolmanaiaC boşver dostum boşuna yazma AN-LA-MI-YOR-LAR. ORG

Hoid

14.3.2013 00:44:15

+1
quote:

Orijinalden alıntı: nedensiz07

hocam aksine sözüm zaten senin gibi düşünenlere değil.. malesef birçok pc oyuncusu bircok kez donanımı öne sürüp yok konsollarda grafik şöyle kötü yok böyle kötü.. herşey buram buram grafikmi demek.. benim hatam o yazımda butun oyuncuları genellemek oldu haklısın.. fakat sana katılmadıgım noktalar var.. hani diyosun ya pc yi lcd ye bağladım xbox gamepad i aldım diye.. bende diyorum ki ****ın bunlara ihtiyacı yok ki zaten.. sen onları yaptıktan sonra zaten bilgisayarın bilgisayar olmaktan çıkmış pc görünümlü konsol olmuş.. madem o kadar zevk alıyorsun oyunlardan neden konsol gamepadi bağlıyosun ki.. hem senin dediğin hesaptan bir oyuncuya 3000 tl lik masraf çıkıyor.. oysa konsol sahipleeri bir tv birde 500 tl ye konsol.. olay bu ..yani işin özü SADECE BİR OYUN OYNAMAK SENİN DEDİĞİN KADAR ZOR OLMAMALI... oyunu iyice zengin işi yaptınız gitti. .yüzlerce dolarlık ekran kartları işlemciler... yanlış düşünüyorsam belirtirsiniz.. saygılarımla..
Yalnışın şurada bi televizyon dediğin ne kadar ? Led mi alacaksın yoksa 3d özellikli bilmem şu özellikli mi alacaksın ? Ya da yok ben tüplü tv mi alacağım diyeceksin ? neyse +500 saydık ps3 e tamam bu . Gerisi nerede oyunlar gökten inmiyor değil mi güncel konsol oyunları 150 TL nin üstünde linkte atacağım şimdi daha iyi anlarsınız. http://www.dr.com.tr/kategori/Oyun-Konsol/Oyunlar/grupno=01319 Bu yetmez mi diyorsun http://www.vatanbilgisayar.com/oyun-konsollari/products.aspx?L2=SOFGAM&k3=Ps3 Bu linkte mi kesmedi http://www.aralgame.com/c/oyun,13?limit=12&order=fiyat&filters=&in_stock=&page=23 Bu yeterli olur sanırım ( Güncel olarak listeninin sonundan bakmaya başla ) Görüldüğü gibi o bizleri cezbeden konsollar ilk etapta nan işte 1 kere alacaz kurtulcaz PC den her oyunu full de 7 yıl oynuycam haha hehe diyenler bi hesap yapın . Korkmayın kağıt kalem istemiycem , bilgisayarınızda ki hesap makinesini açın bi hesap yapın yılda kaç oyun alırsam kaça maal olur . Konsolun 7 yıl gideceğini var sayalım ki SONY 20 yıl der şimdi PS4 e merak etmeyin . Sonucu görünce bakalım memnun kalacak mısınız ? Hani PC 3000 abow one lam diyorsunuz ya şunu da unutuyorsunuz çoğu PC oyunu KONSOL oyunlarının 3te1 fiyatı hadi kolay gelsin...

nedensiz07

14.3.2013 00:43:18

0
quote:

Orijinalden alıntı: CoolMnaiaC @nedensiz07 Konsol birde tv , oyunlar yapımcılardan promosyon ile geliyor sanırım ,CFW yaptırıp korsan oyun kullanmasın sen değil mi? bende öyle düşündüm
alkası yok.. ps2 mi bile 6 yıl orjinal kullandım çiple miple işim olmadı.. benim söylemek istediğim crysis 3 ün pc versiyonu atıyorum 100 tl onu oynamak için alacagın veya kuracağın sistem 3000 lira yemişim ben oyle oyunuda grafiğide.. siz herkesi bu paraları şıp diye verebilecek düzeyde sanıyorsunuz herhalde..

BlackBeasT

14.3.2013 00:35:31

0
@nedensiz07 Konsol birde tv , oyunlar yapımcılardan promosyon ile geliyor sanırım ,CFW yaptırıp korsan oyun kullanmasın sen değil mi? bende öyle düşündüm

nedensiz07

14.3.2013 00:24:41

0
quote:

Orijinalden alıntı: musAKka

Ben PS3'te Assassin's Creed 3 oynarken FPS yerlerde süründüğü için kara kara düşünmedim çünkü oyunu yavaş oynamaktan başka yapabileceğim hiçbir şey yoktu. Ama PC'de Full HD, 60 FPS sabit olarak oyuna tekrar başladım "oh be dünya varmış" dedim. Fakat bu PS3 kötü cihaz anlamına gelmiyor, aksine çok severek kullanıyorum. Her platformun kendine göre avantajları ve dezavantajları var ama bunları iletirken de biraz objektif olun. "Bende de PC var" demekle, yüzeysel cümleler kurmakla tarafsız olunmuyor ne yazık ki.
hocam aksine sözüm zaten senin gibi düşünenlere değil.. malesef birçok pc oyuncusu bircok kez donanımı öne sürüp yok konsollarda grafik şöyle kötü yok böyle kötü.. herşey buram buram grafikmi demek.. benim hatam o yazımda butun oyuncuları genellemek oldu haklısın.. fakat sana katılmadıgım noktalar var.. hani diyosun ya pc yi lcd ye bağladım xbox gamepad i aldım diye.. bende diyorum ki ****ın bunlara ihtiyacı yok ki zaten.. sen onları yaptıktan sonra zaten bilgisayarın bilgisayar olmaktan çıkmış pc görünümlü konsol olmuş.. madem o kadar zevk alıyorsun oyunlardan neden konsol gamepadi bağlıyosun ki.. hem senin dediğin hesaptan bir oyuncuya 3000 tl lik masraf çıkıyor.. oysa konsol sahipleeri bir tv birde 500 tl ye konsol.. olay bu ..yani işin özü SADECE BİR OYUN OYNAMAK SENİN DEDİĞİN KADAR ZOR OLMAMALI... oyunu iyice zengin işi yaptınız gitti. .yüzlerce dolarlık ekran kartları işlemciler... yanlış düşünüyorsam belirtirsiniz.. saygılarımla..

Raven~

14.3.2013 00:14:48

0
Kısaca en güzeli imkanı olan ikisinide alsın oynasın babamın malı değil sony de nvdia'da, kötü görünüyor böyle savunuyor gibi davranınca :).

FantasyFiRe

14.3.2013 00:11:53

0
quote:

Orijinalden alıntı: ravenlyx

Yok sende yemin ediyorum sorun var. 2 yorum üstteki arkadaşa cvp olarak söyledim onu her şeyi üstüne alınma. Ne donanımı ne diyorsun asıl senin kafan karışmış abuk subuk şeyler anlatıyorsun. Demediğim şeyleri ben söylemişim gibi davranıyorsun ne dememi bekliyorsun sana? Nasıl insan gibi konuşabiliriz yazılanı okumadığın zaman veya anlayamadığın zaman ? Demediğim şeyler hakkında yorumlar yapıyorsun ne konuşayım senle şimdi anlamıyorum ki. Ben diyorum ankara sen hala pc de pc diyorsun al pc'ni mutlu mesut yaşa trollük yapma konsol konusunun altında çok memnunsan hadi sağlıcakla kal.
arkadaşım ozman adamın yazdıklarından alıntı yaparak yazsana adam hem suçlu hem güçlü. son yorumu ben yapmışım onun üzerine alıntı yaparak sen birşeyler saçmalamışsın sen olsan ne anlarsın ? bam güm yorum yapıyosun yazdıklarımın üzerine sonrada sana yazmadım diyorsun sende sorun var formu kullanmasını öğren hadi benim yorumun altına yazıyorsun bari başına @bilmemkim deyerek başla .

Raven~

14.3.2013 00:06:52

0
quote:

Orijinalden alıntı: FantasyFiRe

bak kardeşim seninle insan gibi konuşmaya çalışıyorum ters tepiyo ben sana orandan anlıyon buradan soluyon gibi bi laf etmiyorum sen bana laf sokmaya çalışıyorsun adam gibi yorum yazıyorsan yaz. Ewt seninle anlaşamıyoruz çünkü kafanın içindeki donanım müptelası olduğun pizza kutusu ayarında . not 2 de kendi kendine birşeyer kırmışsın benim yazdıklarımdan alakasız olarak ya şizofren falansın yada bunları güzel kafayla yazıyorsun.
Yok sende yemin ediyorum sorun var. 2 yorum üstteki arkadaşa cvp olarak söyledim onu her şeyi üstüne alınma. Az önce aynen doğru mantık bu arkadaşım demişsin zaten onun yazdıklarını okusaydın anlardın sana demediğimi. Ne donanımı ne diyorsun asıl senin kafan karışmış abuk subuk şeyler anlatıyorsun. Demediğim şeyleri ben söylemişim gibi davranıyorsun ne dememi bekliyorsun sana? Nasıl insan gibi konuşabiliriz yazılanı okumadığın zaman veya anlayamadığın zaman ? Demediğim şeyler hakkında yorumlar yapıyorsun ne konuşayım senle şimdi anlamıyorum ki. Ben diyorum ankara sen hala pc de pc diyorsun al pc'ni mutlu mesut yaşa trollük yapma konsol konusunun altında çok memnunsan hadi sağlıcakla kal. Pizza kutusu kıvamı vay vay ne kelimeler biliyormuşsun sen bir de laf sokmaya çalışmıyormuş :) neyse hadi kolay gelsin sana.

FantasyFiRe

14.3.2013 00:00:42

0
quote:

Orijinalden alıntı: ravenlyx

Yav ne farkı var bu böyle olursa diyorsun ama olmuyor ben de onu anlatıyorum sana. Evet Skidrow vs Türk zaten neyse anlaşamıyoruz bosver. Bu arada pc yi yerden yere vurdugumu nerden cıkardın yazdıklarımdan nerenle okuyorsun anlayamadım bir türlü. Okuduğunu anlama problemi var sanırım. Not 1: Exc. oyunları hesaba katmıyorsunuz o kadar yazıyorsunuz uzun uzun da zaten konsol aldıran şey exc oyunlardır.Bunlar olmasaydı şuan böyle tartışmalarda haklısınız derdim ama siz hala multiplatform oyunları karşılaştırıp duruyorsunuz anlayamadınız bir türlü. Not 2: Ps3 5 sene civarı kırılamadı.
bak kardeşim seninle insan gibi konuşmaya çalışıyorum ters tepiyo ben sana orandan anlıyon buradan soluyon gibi bi laf etmiyorum sen bana laf sokmaya çalışıyorsun adam gibi yorum yazıyorsan yaz. Ewt seninle anlaşamıyoruz çünkü kafanın içindeki donanım müptelası olduğun pizza kutusu ayarında . not 2 de kendi kendine birşeyer kırmışsın benim yazdıklarımdan alakasız olarak ya şizofren falansın yada bunları güzel kafayla yazıyorsun.

Hoid

13.3.2013 23:58:18

+1
quote:

Orijinalden alıntı: FantasyFiRe

malesef dostum dünayanın ağzınının suyunu akıtarak oynadığı crysis gibi bir oyunun TÜRK OĞLU TÜRK yapımcıları bazı kendini bilmez densizler tarfından ee kaka tü kaka oluyor. Bu adamlar TR ye oyun satmak için bütün Crysis serisini türkçe çıkarmıyor bu adamlar dünayadaki en büyük oyun firmalarından birinin TÜRK yapımcıları oldukları için oyunlarını TÜRKÇE çıkarıp en büyük ofislerini İstanbul' açıyorlar ben bir pc kullanıcısı olarak buna şükrediyorum ve Türkiyede oyun prgoramlamasının geliştirilmesi açısından Yerli kardeşleri sonuna kadar destekliyorum ayrıcada ben TÜRK'üm diyen herkesin bu yapılan işlerden dolayı sonuna kadar gurur duyması gerektiğini düşünüyorum.
Aynen şimdi ben buradan oturduğum yerden duyabiliyorum şu sözleri . oyunçeviri hadi kankalarım şu oyunu da çevirin de biz oyun severleri mutlu edin ALLAH razı olsun sizlerden kardeşlerim . Bak bak laflara bak o adamların yamayı çıkarmaları en aşa 6 ayı buluyor proje büyükse yılı buluyor kendim biliyorum . Şimdi işin komik tarafı geliyor bak orada çocuk diyor ki bizlerden yamayı istediniz bizlerde sizleri kırmadık sevgili kardeşlerim şuan oyun 1 TL falanca yerden alabilirsiniz diye linkte verirler . Emin olum kimse gidipte 1 lirayı vermez . Öyle bir ülkeyiz ki biz tarifi mümkün değil . Yeri gelir HAKTAN HUKUKTAN bahsederiz fakat hiç bir halttan anlamayız o HAK denilen kavramdan . Yeri gelir MÜSLÜMA'nın ALLAHI olurlar haşa... Hak yemezler yedirmezler , tek yürektirler ülkeyi tırnaklarıyla kurtarırlar felan filan . Hani ben haram yemem hak yemem diyenlerin %99 u korsan oyun oynuyor ediniyor . Ulan hani HAK dı HUKUKDU ALLAH dı KURAN dı bunlar nere de şimdi sen korsan oynuyorsun adamın malını gasp ediyorsun ? Nerde senin müslümanlığın yok aman diyim olur mu her gün abdest alır namaz kılar , yere düşen ekmeği öper alnına koyar boğazından haram lokma girmez. Bizler anam hangi oyunu alsam diye kara kara düşünürken birde bakarız ki adam hepsini oynamış kanka sonu şöyle böyle diye de yorum yazıyor ne diyeyim yazıklar olsun ...

FantasyFiRe

13.3.2013 23:42:44

0
quote:

Orijinalden alıntı: MALTHAEL Ufak bir hatırlatma yapayım ben de , zamanında SONY PS2 yi bizzat kendisi attı korsanın kucağına ki herkes alsın kullansın SONY çok satsın diye. Aynısını PS3de de gördük , asla kırılmaz yok 10 kaplan korumasında gücünde fasfatalarını söyledi baktı satmıyor , hop haftaya bir baktık adamın biri kırmış daha saatler geçmedi bende kırdım diyen 10larca adam türedi birden . Bırakalım SONY yi gelelim XBOX a bugün oyunlar çıkmadan 1 hafta öncesinde malum yerlerde XBOX oyunları dolaşıyor ve halen deli gibi XBOX satıyor neden aynı mantık SONY PS2 zamanında olmuştu çünkü hiç bir önlem almıyorlar buna ki cihazları satsın . Bakın ben burdan söylüyorum PS4 çıksın maximum 1 ayı var sonra aynı şeyler tekrar dönecek . Keza aynı şey XBOX içinde geçerli . Niye yazdım ben bunu burada mesajlarda hep şu yazıyor sizin PC platformu açık kodlu efendim . Herkes coder cracker oyunların hepsi korsan ondan oyun yapımcıları PC yi es geçiyor sizde oturun ağlayın gibisinden saçma sapan şeyler yazıyorsunuz. Yarın sabah gidin bir oyun satan mağaza ya D&R olur VATAN COMPUTER olur ne bileyim BİMEKS olur TEKNOSA olur gidin birisine ve bakın . PC oyunu ne kadar ? KONSOL oyunu ne kadar a satılıyor ? Ha diyecekseniz ki 60 dolar amerikada 60 euro avrupada bizde böyle kazık kardeş . Ona bir şey diyemem ama şuda bir gerçek SONY VE MİCROSOFT oyun firmalarına ( AL KARDEŞ GÜLE GÜLE HARCA ŞU PARAYI ) dedikleri sürece bu olaylar bitmez . Şunu da belirteyim KONSOL oyuncular için bir ekstradır senin paran varsa PC de ki oyunlar seni eksmiyorsa gider KONSOl alırsın ha orjinal oynarsın saygım sonsuz olur ha korsan oynarsın yine saygım sonsuz , niye belki adamın maddi durumu bizim ki kadar iyi değil alıyor konsolu sonra bi yerlerden edinip oynuyor kimse bir şey diyemez bu adama sanırım . Ama birde benim param yok açlıktan ağzım kokuyor , cebim delik yok 10 yıldır aynı gömeleği giyiyorum yok efendim asgari ücretle evin yolu zor buluyorum diyen insanların cebinde iphone 5 galaxsy s3 felan var işte bu adamların o KONSOL u alıpta oynamaya hakkı yok bana göre böyle ... Geçen rastladım ayakkabı boyacısı benden önce davrandı kardeş 1.5 ekmek köfte dedi 7 tl param var dedi . Telefonu çaldı bi baktım iphone 5 ulan senin yiyecek ekmek paran yok gidiyorsun iphone 5 alıyorsun bu nasıl mantık... Malesef TÜRK insanı böyle işte param yok param yok der alamıyacağı şeyi alır komik duruma düşer ama görüpte almak istediği bir şey olur onu araştırır bakar başka türden elde ediliyor hemen gider onu yapmaya çalışır . Bu kafayla gittiğimiz sürece anca kendi yerimizde sayarız , sonra da kankalar hey kardeşler imza kampanyası başlattık biz eeee katılında oyunlar TÜRKÇE olsun diye yalvarırsınız . Sen gidip orjinal alma elin adamı TÜRK TÜRKÇE oynasın diye oyuna ekstra masraflarla dil eklesin . Siz galiba herkesi Cevat YERLİ sanıyorsunuz. Hani yerden yere vurduğunuz o adam gibi adam varya ondan bahsediyorum.
malesef dostum dünayanın ağzınının suyunu akıtarak oynadığı crysis gibi bir oyunun TÜRK OĞLU TÜRK yapımcıları bazı kendini bilmez densizler tarfından ee kaka tü kaka oluyor. Bu adamlar TR ye oyun satmak için bütün Crysis serisini türkçe çıkarmıyor bu adamlar dünayadaki en büyük oyun firmalarından birinin TÜRK yapımcıları oldukları için oyunlarını TÜRKÇE çıkarıp en büyük ofislerini İstanbul' açıyorlar ben bir pc kullanıcısı olarak buna şükrediyorum ve Türkiyede oyun prgoramlamasının geliştirilmesi açısından Yerli kardeşleri sonuna kadar destekliyorum ayrıcada ben TÜRK'üm diyen herkesin bu yapılan işlerden dolayı sonuna kadar gurur duyması gerektiğini düşünüyorum.

Raven~

13.3.2013 23:37:47

0
quote:

Orijinalden alıntı: FantasyFiRe

sende benim söylediklerimi sürekli olsaydı etseydiye bağlıyorsun. ben dediklerimde bu böyle olursa şöyle olur dedim olsaydı etseydi demedim. ben diyorum ki oyun piyasası sizin sayenizde konsolun elinde sen onu da anlamazdan gelip lafı pc kullanıcıları orjinal alsa oyunlar daha fazla pc ye geliştirilir diyorsun. Sen sadece tr yi baz alarak etrafta gördüğün kadarı ile pc kullanıcıların çoğu korsan kullanan adamlardır genellemesi yapıyorsun ama tüm dünyada durum öyle değil. TR de de zamanın ps2 lere chip falan takılıp bütün oyunlar korsan oynanabiliyordu o zamanın ps2 kullananları şimdiki ps3 kullananlar oldu ve ps3'e korsan yazılım çalıştırabilecek bir donanım eklemediği için başımıza bir anda ezelden orjinal oyun savunucuları kesildiniz. Sen belki ps2 kullanırkende orjinal alıyordun orasını bilemem ama şundan çok eminim ps3'e de ps2 gibi bir korsan çip uydurulsa tr den yapımcılara yine birşey çıkmazdı. Şu anda bile birçok ps3 kullanıcıs ben 8 yaşındayken gamestar atari kaseti kiraladığım gibi oyun kiralıyor 20 tl ye 30 tl ye sonra başka oyun kiralıyor sonra başka oyun soruyorum sana bunun neresi orjinale destek ? tamam pc de korsan kullananlar hayli fazla ama pc yi yerden yere bu kadar vururken insan biraz da kendi kullandığı platforma bakmalı. Sony kiralama durumunun da önüne geçmek için bir sistem kurucakmış bildiğim kadarı ile aynı pc lerdekine benzer bir serial kod sisteminin otomatik olarak sisteme kaydedilmesi ve her oyunun bir makinede çalışması olayı. Yani konsollar da sütten çıkma ak kaşık değil korsan kullanım konusunda ki sony ps2 den bu yana bu işin önünü almaya çalışıyor.
Yav ne farkı var bu böyle olursa diyorsun ama olmuyor ben de onu anlatıyorum sana. Evet Skidrow vs Türk zaten neyse anlaşamıyoruz bosver. Bu arada pc yi yerden yere vurdugumu nerden cıkardın yazdıklarımdan nerenle okuyorsun anlayamadım bir türlü. Okuduğunu anlama problemi var sanırım. Pc'yi övüyorum yazdıklarımda daha çok seviyorum diyorum hala anlamıyorsun inatla. Not : Exc. oyunları hesaba katmıyorsunuz o kadar yazıyorsunuz uzun uzun da zaten konsol aldıran şey exc oyunlardır.Bunlar olmasaydı şuan böyle tartışmalarda haklısınız derdim ama siz hala multiplatform oyunları karşılaştırıp duruyorsunuz anlayamadınız bir türlü. Ps3 5 sene civarı kırılamadı.

Hoid

13.3.2013 23:14:37

+1
Ufak bir hatırlatma yapayım ben de , zamanında SONY PS2 yi bizzat kendisi attı korsanın kucağına ki herkes alsın kullansın SONY çok satsın diye. Aynısını PS3de de gördük , asla kırılmaz yok 10 kaplan korumasında gücünde fasfatalarını söyledi baktı satmıyor , hop haftaya bir baktık adamın biri kırmış daha saatler geçmedi bende kırdım diyen 10larca adam türedi birden . Bırakalım SONY yi gelelim XBOX a bugün oyunlar çıkmadan 1 hafta öncesinde malum yerlerde XBOX oyunları dolaşıyor ve halen deli gibi XBOX satıyor neden aynı mantık SONY PS2 zamanında olmuştu çünkü hiç bir önlem almıyorlar buna ki cihazları satsın . Bakın ben burdan söylüyorum PS4 çıksın maximum 1 ayı var sonra aynı şeyler tekrar dönecek . Keza aynı şey XBOX içinde geçerli . Niye yazdım ben bunu burada mesajlarda hep şu yazıyor sizin PC platformu açık kodlu efendim . Herkes coder cracker oyunların hepsi korsan ondan oyun yapımcıları PC yi es geçiyor sizde oturun ağlayın gibisinden saçma sapan şeyler yazıyorsunuz. Yarın sabah gidin bir oyun satan mağaza ya D&R olur VATAN COMPUTER olur ne bileyim BİMEKS olur TEKNOSA olur gidin birisine ve bakın . PC oyunu ne kadar ? KONSOL oyunu ne kadar a satılıyor ? Ha diyecekseniz ki 60 dolar amerikada 60 euro avrupada bizde böyle kazık kardeş . Ona bir şey diyemem ama şuda bir gerçek SONY VE MİCROSOFT oyun firmalarına ( AL KARDEŞ GÜLE GÜLE HARCA ŞU PARAYI ) dedikleri sürece bu olaylar bitmez . Şunu da belirteyim KONSOL oyuncular için bir ekstradır senin paran varsa PC de ki oyunlar seni eksmiyorsa gider KONSOl alırsın ha orjinal oynarsın saygım sonsuz olur ha korsan oynarsın yine saygım sonsuz , niye belki adamın maddi durumu bizim ki kadar iyi değil alıyor konsolu sonra bi yerlerden edinip oynuyor kimse bir şey diyemez bu adama sanırım . Ama birde benim param yok açlıktan ağzım kokuyor , cebim delik yok 10 yıldır aynı gömeleği giyiyorum yok efendim asgari ücretle evin yolu zor buluyorum diyen insanların cebinde iphone 5 galaxsy s3 felan var işte bu adamların o KONSOL u alıpta oynamaya hakkı yok bana göre böyle ... Geçen rastladım ayakkabı boyacısı benden önce davrandı kardeş 1.5 ekmek köfte dedi 7 tl param var dedi . Telefonu çaldı bi baktım iphone 5 ulan senin yiyecek ekmek paran yok gidiyorsun iphone 5 alıyorsun bu nasıl mantık... Malesef TÜRK insanı böyle işte param yok param yok der alamıyacağı şeyi alır komik duruma düşer ama görüpte almak istediği bir şey olur onu araştırır bakar başka türden elde ediliyor hemen gider onu yapmaya çalışır . Bu kafayla gittiğimiz sürece anca kendi yerimizde sayarız , sonra da kankalar hey kardeşler imza kampanyası başlattık biz eeee katılında oyunlar TÜRKÇE olsun diye yalvarırsınız . Sen gidip orjinal alma elin adamı TÜRK TÜRKÇE oynasın diye oyuna ekstra masraflarla dil eklesin . Siz galiba herkesi Cevat YERLİ sanıyorsunuz. Hani yerden yere vurduğunuz o adam gibi adam varya ondan bahsediyorum.

FantasyFiRe

13.3.2013 23:11:58

-1
quote:

Orijinalden alıntı: \\RivenDeLL// PC vs KONSOL? Uzun bir yazı olacak ama okumanızda fayda var . Aslında daha çoook şey var, ama tartışma uzarsa anlatacağım. En az bu yazının 3-4 katı kadar yazılması gereken konu var ama elimden bu kadar geldi artık "Fiyat/performans" başlılı kısmı okumanızı tavsiye ederim : Bu konuda yapılabilecek kesin bir yorum olamaz. Konsol ile pc donanımını da karşılaştırmak hiç doğru olmaz. Şahsen ben şu an pc kullanıyorum. Her işimi görüyor şu an. Oyun, hesap, internet ve dh ile sizlerle olmaz pc'de mümkün . Fiyat/Performans Bu konuya gelirsek bence pc çok daha önde. Nedeni ise ps4 ya da xbox720 çıktıklarında 2000 tl civarı olacaklardır. Gelecek oyunlar da pc'den 2-3 kat pahalı olacağını da hesaba katalım. Senede 8-10 oyun alsak. Pc'de bir oyun 50 tl iken konsolda 150 tl oluyor. En basitinden Far cry3 PC'de 60 tl. Konsolda 180 tl. Tam 3 katı. Zaten pc'ye gelen oyunların fiyatlarının çoğu 60-100 tl oluyor. Far cry3, crysis3, dead space3, max payne3, assessins creed3...... Bir oyunun pc fiyatının 80 tl, konsol fiyatının ise 180 tl olarak hesaplayalım. Her oyunda 100 tl fazla vereceğiz. Sene 1000tl'ye yakın fazladan oyun masrafı . 5 senede 5000 tl fazladan oyunlara vermek! Yani konsolların ömrünün 5 değil 7 sene olarak hesaplarsak, yaklaşık 1 konsol bize 7000-8000tl'ye mal oluyor. Aynı fiyata pc almak mümkün. Daha önce hiç pc toplamamış konsol fanları pc'nin her 2 senede bir tüm parçalarının yenileneceğini düşünüyorlar. Tamam ilk toplarken fiyatlı oluyor. Ama sonradan sadece anakart'ı, işlemciyi değiştirmeden, ekran kartı ekleyerek pc'yi yenileyebiliriz. Yani 3-4 senede 1000 tl verip yeni bir ekran kartı almaktan bahsediyorum. İşlemciye de oc yapacaksın. Öyle kullanacaksın. Yani bir pc, bize bir nesilde yaklaşık 4000tl'ye mal oluyor. Oyunlarla beraber 6000 tl cıvarı oluyor. Hem beğenmediğin ama oynamak istediğin oyunları da korsan alabilirsin, istediğin oyunu da orijinal al. İlk başta korsanı dene, sonra orijinal al. Ama konsolda her oyunu pc'den 2-3 kat pahalı olarak, zorunlu orijinal almak zorundasın. Sadece oyunlar düşünüldüğünde bile PC daha ucuza geliyorken tercihim pc'den yana olacaktır. PC'de zaten istediğin herşeyi yapabilirsin. PC vs KONSOL ama sadece oyunlarda değerlendirirsek, dediğim gibi, yaklaşık aynı fiyata, hatta pc daha ucuza geliyor. Ama zaten pc'de istediğin her şeyi yapabilirsin. Şahsen ben sadece oyundan başka halta yaramayan, pizza kutusu gibi bir cihaza 2000 tl vermezdim. Pc ile uzun zamanda aynı fiyata gelecek bir cihaza o parayı vereceğime gider pc toplarım. 3 senede bir yeniler, hemde bütün işlerim hallolurdu. Dediğim gibi windows'ta yapılabilecek her şey pc'de mümkün. Bu açıdan bakılınca pc'ye 3000 tl verilir diyorum, ama sadece ve sadece oyun oynatabilen, bir işletim sistemi bile olmayan bir cihaza neden 2000 tl vereyim. Her seferinde oyunun cd'sini takmak da eksi bir özelliği konsolun. Ayrıca konsolda ki hdd, depolama özgürlüğü pc'deki kadar değil. PC'de 4tb'lık hdd alıp içerisine ne kadar dökümanın varsa dolduracaksın. 4 tb'lık bir hdd bozulmadığı takdirde rahat 10 yıl boyunca depolama içimizi görecektir. Milyonlarca full hd resim sığdırabilir zaten... Fiyat/performans olarak uzun zamanda pc çok daha kârlı oluyor. Birazda zevk işi ama ben pc'yi destekliyorum şu an için. Ama ileride işler değişebilir. Ama pc platformu hiç bir zaman ölmeyecektir. Konsol fanlarına bie sözüm: "O biricik konsolunuzda oynadığınız, yücelttiğiniz oyunlar nerede yapılıyor?" Bunu bulup sonra pc'ye çamur atın. Ben konsolu kötülemiyorum, asla! Sadece pc'nin göreceli olarak daha iyi olduğu düşüncesindeyim. Ama pc'ye de durduk yere çamur atanlara lafım . Tercih meselesi. Yeni nesilde mutlu olmak dileği ile... OKUYAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM. UMARIM YARARLI OLMUŞTUR...
işte bana göre de doğru mantık bu ben de aynen bunu çok yazdım konsol kullanan arkadaşlara hatta çevremdeki konsol kullanan arakdaşlarıma da çok söyledim ama adamlar kendilerini bu fikre tamamen kapatmış artık pc kullanması ayarıydı parçaları tak çıkarıydı formatıydı zor geldiği için midir yoksa zamanında oyundan başka bir işe yaramayan kutuya ve oyunlarına verilen paranın hakkını vermek için kendilerince bir savunma iç güdüsümüdür onu bilmem ama gerçekten de bir nesil konsol kullanmanın tv sidir oyunudur yok move aparatıdır maliyeti yaklaşık 10000tl şu anda 6000tl ye pc topla ekran kartlarını bile değiştirmeden en az full detayda 3 sene ekran kartlarını diyorum 6000tl ye toplanan sistemde 2 ,3 tane üst seviye ekran kartı takarsın işlemci desen zaten zırtbırt değişimine ihtiyaç duyulan birşey değil performansı yüksek bir işlemci tüm oyunları çok rahat bir şekilde 5 sene götürüyor. hele hele kasanın içine koyucağın parçalar tamamen alıcının seçmine kaldığı mesela için 2600tl ye 2 yolulu üst uç seviye ekran kartı koymaz da 1800tl ye 3 yollu orta üst seviye kart koyar işlemciyi çok iyi birşey alır. Yani oluşrulabilecek sistemin seçeneği sınırsız. şimdi bu yazdıklarımızı okuyan konsol sever arkadaşlar haklı olarak tepki koyabilir adam 6000tl ye pc diyo o kadar parayı bulsak gider araba alırız gibisinden ama konsolda bu paranın çok daha fazlasını sony sizden uzun vade de alıyor aynı bankaların ev kredisi hesabı hiç kimse bunun farkında değil. !!!!!Bu arada yazdıklarımı yanlış bulan konsol sever arkadaşlar sizden bir ricam var lütfen alıntı yapıp yorum yazmayın eksi verseniz ben anlarım

FantasyFiRe

13.3.2013 22:40:43

+2
quote:

Orijinalden alıntı: ravenlyx

Vallahi senin anlayışında problem var arkadaşım, banane bahanesi beni ilgilendirmiyor var mı yok mu ona bakarım ben kalkıp ben yapcak değilim oyunu. Banane adamların para kazanıp kazanmamasından babamın oğlumu o zaman pc de korsan kullanmasaydı kimse adamlarda pc ye çıkarsaydı. Haticeye değil neticeye bak. Biraz düşünmesi gereken sensin. Herkesin her istediği olmuyor işte elde ne varsa onu kullanıyoruz. Ben de aynı şeyi söylüyorum konsollar kısıtlamasaydı daha iyi grafikli oyunlar çıkardı ama kıstılıyor sonuç olarak. Olsaydı etseydiyle dünya dönmüyor.98'den beri pc öncesinde de çıkan konsolların atari, commodere, sega vs sahibi olarak söylüyorum. Quake 2-3'ü bilidiğim için konuşuyorum demişsin ona istinaden söylüyorum. Keşke dediğin gibi olsa çağ atlasa grafikler, yapay zeka vs ama öyle olmuyor ve olmayacak gibi duruyor. Burda olsaydı demeyle değişmiyor onu anlatmaya çalışıyorum. Olmadığı içinde alırım konsoluda pc yide, exc leri konsolda kalanını pc de oynarım bu kadar yani. Benim dediğimide okumuyorsun herhalde ne demişim ben de keşke pc'de mouse+klavye rahatlığı ile oyunları oynasam hepsi çıksa ps exclerinin. Pc'ler donanım olarak her zaman üstün olur fakat beklediğin ve yılın oyunu seçilen oyunlar, şaheser oyunlar gelmedikten sonra ve konsolun kısıtladığı grafikler olduktan sonra oyun piyasasını pc değil konsol domine eder ki şuanda da böyle oluyor.
sende benim söylediklerimi sürekli olsaydı etseydiye bağlıyorsun. ben dediklerimde bu böyle olursa şöyle olur dedim olsaydı etseydi demedim. ben diyorum ki oyun piyasası sizin sayenizde konsolun elinde sen onu da anlamazdan gelip lafı pc kullanıcıları orjinal alsa oyunlar daha fazla pc ye geliştirilir diyorsun. Sen sadece tr yi baz alarak etrafta gördüğün kadarı ile pc kullanıcıların çoğu korsan kullanan adamlardır genellemesi yapıyorsun ama tüm dünyada durum öyle değil. TR de de zamanın ps2 lere chip falan takılıp bütün oyunlar korsan oynanabiliyordu o zamanın ps2 kullananları şimdiki ps3 kullananlar oldu ve ps3'e korsan yazılım çalıştırabilecek bir donanım eklemediği için başımıza bir anda ezelden orjinal oyun savunucuları kesildiniz. Sen belki ps2 kullanırkende orjinal alıyordun orasını bilemem ama şundan çok eminim ps3'e de ps2 gibi bir korsan çip uydurulsa tr den yapımcılara yine birşey çıkmazdı. Şu anda bile birçok ps3 kullanıcıs ben 8 yaşındayken gamestar atari kaseti kiraladığım gibi oyun kiralıyor 20 tl ye 30 tl ye sonra başka oyun kiralıyor sonra başka oyun soruyorum sana bunun neresi orjinale destek ? tamam pc de korsan kullananlar hayli fazla ama pc yi yerden yere bu kadar vururken insan biraz da kendi kullandığı platforma bakmalı. Sony kiralama durumunun da önüne geçmek için bir sistem kurucakmış bildiğim kadarı ile aynı pc lerdekine benzer bir serial kod sisteminin otomatik olarak sisteme kaydedilmesi ve her oyunun bir makinede çalışması olayı. Yani konsollar da sütten çıkma ak kaşık değil korsan kullanım konusunda ki sony ps2 den bu yana bu işin önünü almaya çalışıyor.

any77

13.3.2013 22:39:15

+2
PC vs KONSOL? Uzun bir yazı olacak ama okumanızda fayda var . Aslında daha çoook şey var, ama tartışma uzarsa anlatacağım. En az bu yazının 3-4 katı kadar yazılması gereken konu var ama elimden bu kadar geldi artık "Fiyat/performans" başlılı kısmı okumanızı tavsiye ederim : Bu konuda yapılabilecek kesin bir yorum olamaz. Konsol ile pc donanımını da karşılaştırmak hiç doğru olmaz. Şahsen ben şu an pc kullanıyorum. Her işimi görüyor şu an. Oyun, hesap, internet ve dh ile sizlerle olmaz pc'de mümkün . Fiyat/Performans Bu konuya gelirsek bence pc çok daha önde. Nedeni ise ps4 ya da xbox720 çıktıklarında 2000 tl civarı olacaklardır. Gelecek oyunlar da pc'den 2-3 kat pahalı olacağını da hesaba katalım. Senede 8-10 oyun alsak. Pc'de bir oyun 50 tl iken konsolda 150 tl oluyor. En basitinden Far cry3 PC'de 60 tl. Konsolda 180 tl. Tam 3 katı. Zaten pc'ye gelen oyunların fiyatlarının çoğu 60-100 tl oluyor. Far cry3, crysis3, dead space3, max payne3, assessins creed3...... Bir oyunun pc fiyatının 80 tl, konsol fiyatının ise 180 tl olarak hesaplayalım. Her oyunda 100 tl fazla vereceğiz. Sene 1000tl'ye yakın fazladan oyun masrafı . 5 senede 5000 tl fazladan oyunlara vermek! Yani konsolların ömrünün 5 değil 7 sene olarak hesaplarsak, yaklaşık 1 konsol bize 7000-8000tl'ye mal oluyor. Aynı fiyata pc almak mümkün. Daha önce hiç pc toplamamış konsol fanları pc'nin her 2 senede bir tüm parçalarının yenileneceğini düşünüyorlar. Tamam ilk toplarken fiyatlı oluyor. Ama sonradan sadece anakart'ı, işlemciyi değiştirmeden, ekran kartı ekleyerek pc'yi yenileyebiliriz. Yani 3-4 senede 1000 tl verip yeni bir ekran kartı almaktan bahsediyorum. İşlemciye de oc yapacaksın. Öyle kullanacaksın. Yani bir pc, bize bir nesilde yaklaşık 4000tl'ye mal oluyor. Oyunlarla beraber 6000 tl cıvarı oluyor. Hem beğenmediğin ama oynamak istediğin oyunları da korsan alabilirsin, istediğin oyunu da orijinal al. İlk başta korsanı dene, sonra orijinal al. Ama konsolda her oyunu pc'den 2-3 kat pahalı olarak, zorunlu orijinal almak zorundasın. Sadece oyunlar düşünüldüğünde bile PC daha ucuza geliyorken tercihim pc'den yana olacaktır. PC'de zaten istediğin herşeyi yapabilirsin. PC vs KONSOL ama sadece oyunlarda değerlendirirsek, dediğim gibi, yaklaşık aynı fiyata, hatta pc daha ucuza geliyor. Ama zaten pc'de istediğin her şeyi yapabilirsin. Şahsen ben sadece oyundan başka halta yaramayan, pizza kutusu gibi bir cihaza 2000 tl vermezdim. Pc ile uzun zamanda aynı fiyata gelecek bir cihaza o parayı vereceğime gider pc toplarım. 3 senede bir yeniler, hemde bütün işlerim hallolurdu. Dediğim gibi windows'ta yapılabilecek her şey pc'de mümkün. Bu açıdan bakılınca pc'ye 3000 tl verilir diyorum, ama sadece ve sadece oyun oynatabilen, bir işletim sistemi bile olmayan bir cihaza neden 2000 tl vereyim. Her seferinde oyunun cd'sini takmak da eksi bir özelliği konsolun. Ayrıca konsolda ki hdd, depolama özgürlüğü pc'deki kadar değil. PC'de 4tb'lık hdd alıp içerisine ne kadar dökümanın varsa dolduracaksın. 4 tb'lık bir hdd bozulmadığı takdirde rahat 10 yıl boyunca depolama içimizi görecektir. Milyonlarca full hd resim sığdırabilir zaten... Fiyat/performans olarak uzun zamanda pc çok daha kârlı oluyor. Birazda zevk işi ama ben pc'yi destekliyorum şu an için. Ama ileride işler değişebilir. Ama pc platformu hiç bir zaman ölmeyecektir. Konsol fanlarına bie sözüm: "O biricik konsolunuzda oynadığınız, yücelttiğiniz oyunlar nerede yapılıyor?" Bunu bulup sonra pc'ye çamur atın. Ben konsolu kötülemiyorum, asla! Sadece pc'nin göreceli olarak daha iyi olduğu düşüncesindeyim. Ama pc'ye de durduk yere çamur atanlara lafım . Tercih meselesi. Yeni nesilde mutlu olmak dileği ile... OKUYAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM. UMARIM YARARLI OLMUŞTUR...

Raven~

13.3.2013 21:02:58

0
quote:

Orijinalden alıntı: FantasyFiRe

"yapılsın o zamam biz de oynayalım" ne demek arkadaşım. Yani düşünmeden yazdığın o kadar belli ki azcık düşün yorumla ondan sonra yaz. Neden pc ye o kadar emek ve zaman harcamadıklarını bin kere yazdık buraya senin için yine yazıyorum. Oyun piyasası hangi platformun elinde şu anda ? konsol doğru mu doğru. Adamlar oyunları programlarken pc ye ve konsola tamamen ayrı kütüphaneler kullanarak kodlamak zorunda pc yaptığı oyunu az biraz oynamayla şu anda konsola veya aynı şekilde konsola yaptığı oyunu pc ye aktaramıyor. Onun için bir çok firma konsolu birinci önceliği tutarak oyunları konsola göre çıkarıyor satıyor parayı alıp keyfine bakıyor. Peki yapımcılar hıyar mı sırf milletin zevki için konsola çıkardığı exc bir oyunu en az bir o kadar daha maliyet yaparak pc ye uyarlamaya çalışsın değil işte bu yüzden adamlar pc üzerinde yoğunlaşmıyorlar. Konsol fanlarından bazıları "Siz pc alıp donanıma o kadar para vericeğinize konsol alın yapımcılar oyunları türkçe çıkarsın" diyordu. Ben de size şunu diyorum konsol yerine pc alıp toplayın yapımcılar sınırsız bir güçle çalışabilecekleri makinelere sahip olarak çok daha mükemmel oyunlar çıkrasınlar 2-3 sene sonra yok bunun gücü yetmiyor yok ram az geldi gibi sorunlarla oyun teknolojisinin adım atması için her seferinde yeni nesil beklemeyelim [:'(]
Vallahi senin anlayışında problem var arkadaşım, banane bahanesi beni ilgilendirmiyor var mı yok mu ona bakarım ben kalkıp ben yapcak değilim oyunu. Banane adamların para kazanıp kazanmamasından babamın oğlumu o zaman pc de korsan kullanmasaydı kimse adamlarda pc ye çıkarsaydı. Haticeye değil neticeye bak. Biraz düşünmesi gereken sensin. Herkesin her istediği olmuyor işte elde ne varsa onu kullanıyoruz. Ben de aynı şeyi söylüyorum konsollar kısıtlamasaydı daha iyi grafikli oyunlar çıkardı ama kıstılıyor sonuç olarak. Olsaydı etseydiyle dünya dönmüyor.98'den beri pc öncesinde de çıkan konsolların atari, commodere, sega vs sahibi olarak söylüyorum. Quake 2-3'ü bilidiğim için konuşuyorum demişsin ona istinaden söylüyorum. Keşke dediğin gibi olsa çağ atlasa grafikler, yapay zeka vs ama öyle olmuyor ve olmayacak gibi duruyor. Burda olsaydı demeyle değişmiyor onu anlatmaya çalışıyorum. Olmadığı içinde alırım konsoluda pc yide, exc leri konsolda kalanını pc de oynarım bu kadar yani. Benim dediğimide okumuyorsun herhalde ne demişim ben de keşke pc'de mouse+klavye rahatlığı ile oyunları oynasam hepsi çıksa ps exclerinin. Pc'ler donanım olarak her zaman üstün olur fakat beklediğin ve yılın oyunu seçilen oyunlar, şaheser oyunlar gelmedikten sonra ve konsolun kısıtladığı grafikler olduktan sonra oyun piyasasını pc değil konsol domine eder ki şuanda da böyle oluyor.

FantasyFiRe

13.3.2013 18:49:22

-1
quote:

Orijinalden alıntı: ravenlyx

Tamam da arkadaşım yapılsaydı edilseydi demeyle olmuyor. Yapsınlar o zaman biz de oynayalım parayı çarçur etmek için konsol almıyoruz bizde herhalde oyunları yüzünden alıyoruz. Yoksa klavye + mouse varken kim gidip fps yi gamepad le vs oynamak ister. Bizde 4k oyunlar 16*aa lar vs oynamak istiyoruz herhalde biz eşek miyiz :). Exc oyunlar dışında ve fifa, pes dışında konsol da oyun oynamak gereksiz bana kalırsa pc varken.
"yapılsın o zamam biz de oynayalım" ne demek arkadaşım. Yani düşünmeden yazdığın o kadar belli ki azcık düşün yorumla ondan sonra yaz. Neden pc ye o kadar emek ve zaman harcamadıklarını bin kere yazdık buraya senin için yine yazıyorum. Oyun piyasası hangi platformun elinde şu anda ? konsol doğru mu doğru. Adamlar oyunları programlarken pc ye ve konsola tamamen ayrı kütüphaneler kullanarak kodlamak zorunda pc yaptığı oyunu az biraz oynamayla şu anda konsola veya aynı şekilde konsola yaptığı oyunu pc ye aktaramıyor. Onun için bir çok firma konsolu birinci önceliği tutarak oyunları konsola göre çıkarıyor satıyor parayı alıp keyfine bakıyor. Peki yapımcılar hıyar mı sırf milletin zevki için konsola çıkardığı exc bir oyunu en az bir o kadar daha maliyet yaparak pc ye uyarlamaya çalışsın değil işte bu yüzden adamlar pc üzerinde yoğunlaşmıyorlar. Konsol fanlarından bazıları "Siz pc alıp donanıma o kadar para vericeğinize konsol alın yapımcılar oyunları türkçe çıkarsın" diyordu. Ben de size şunu diyorum konsol yerine pc alıp toplayın yapımcılar sınırsız bir güçle çalışabilecekleri makinelere sahip olarak çok daha mükemmel oyunlar çıkrasınlar 2-3 sene sonra yok bunun gücü yetmiyor yok ram az geldi gibi sorunlarla oyun teknolojisinin adım atması için her seferinde yeni nesil beklemeyelim [:'(]

GT_55

13.3.2013 17:34:14

0
quote:

Orijinalden alıntı: ravenlyx Yoksa klavye + mouse varken kim gidip fps yi gamepad le vs oynamak ister.
Ben pc'de fps'leri xbox360 gamepadi ile oynuyorum.Pc'nin karşısında iki büklüm saatlerce oyun oynamak hiç tarzım değildir.Ne güzel yaslanıyorum koltuğuma, uzatıyorum ayaklarımı mis gibi oynuyorum. Ve benim gibi düşünen milyonlarca oyuncu var.

TheBladeRunner

13.3.2013 17:23:17

-1
quote:

Orijinalden alıntı: CoolMnaiaC @FantasyFiRe Hocam en son 1 mesaj yazmış ne konu ile alakası var nede benim yazdıklarımla küfür hakaret ediyor.8 gddr5 paylaşımlı rami modlanmış apu'nun performans handikabını örtülüyecek bunu bilmeyecek ne var aynı taktiği E.Kartı üreticileride yapıyor 256bit gddr3 ramin bant genişliğini maliyeti düşürmek adına 128bit aşağı çekip gddr5 ramlar kullanarak arada ki düşük bit genişliğini gddr5 ramlar hızından yararlanmak için yapmıyorlarmıydı.. Bunun en iyi örneği AMDnin f/p kralı olarak bilinen E.Kartı HD4770 değilmidir hale 2. sistemimde kullanırım. Bizde yıllardır başkalarının yazdıklarını forumlarda portalarda okuduk araştırdık ama yazan kişiyede sen biliyorsun tekniker mühendismisin demedik, özel üretim apu değil mi ? tablet bozmasıda derim mobil bozmasıda aslında öyle , hem seni neden ilgilendirir AMD mühendisleri ile senmi geliştirdin parasını mı ödedin ? kendi evladını savunuyor sanırsın.. Hocam koy block gitsin ahlaksızın dengesizin önde sancak taşıyanı ,fiziksel yaşın 1 önemi yok has olan karakterdir..
Ahlaksiz da dengesizde sensin.Once kendi yazdigin mesajlara bak.Bana hakaret boyutunda mesajlar atarsan bende kendimi savunmak icin ayni hitabda mesajlar atarim.Etki tepki uber zeka.Her gun her cikan haberlerde suratina tokat iniyor.Ne bikmaz adammissin sen? Daha hala karalama pesindesin.Yarin oburgun baska haber cikar soyluyecek baska bisey bulamazsin yine hacker cracker dersin.Ben sana blogu koyarim simdi sen yorulma.Baska hesaplarindan yazarsin ne de olsa sende bol.

Raven~

13.3.2013 17:15:52

0
quote:

Orijinalden alıntı: FantasyFiRe

evt haklısın bu sonuçlara bakınca 8800 serisi 7800 serisini baya bi ezmiş hatta özellikle crysis tetinde 7800 serisi performasn olarak geçmiyor Şu söylediğinde de çok haklısın konsoldaki donanıma bakarsak yapılan exc oyunlardaki detay kalitesi büyük bir başarı ama bana veya benim gibi pürüzsüz bir şekilde ve yüksek frame ile köşe kenar yumuştmaları sonuna kadar açık şekilde oyun oynamaktan hoşlanan birine konsol para kaybından başka hiçbirşey ifade etmiyor. Zaten PC nin konsoldan performans olarak çok üstün olduğu nokta bu detaylarda akıcı bir şekilde oyunları rahatlıkla çalıştırabilmesi. Burası çok önemli : Ben diyorum ki şu konsoldaki düşük donanıma rağmen yapılan exc oyunlar için harcanan emek günümüzdeki şu bilgisayarın sınırsız performansı baz alınarak harcansa nasıl şaheserler görürüz ve oyunlar tamamen pc tabanlı hazırlanacağı için maliyetler ne kadar düşer ama ne yazıkki konsolların piyasa hakimiyeti yüzünden yeni bir nesil çıktığı ilk 2 sene diyelim oyunlarda devrim oluyor hem pc hem konsol oyunları için, sonradan sony çıkardığı konsolun en az 5 yıl 7yıl ne kadar piyasada kalmasını istediğine göre değişmekle ve ekonomik hesaplarını ona göre yaptığı için geriye kalan seneler oyun dünyası için yerinde sayıyor. İşte bana göre şu anda oyunlar konsollar çıkmadan önceki yani o 90'lardaki yaptığı gelişim kadar gelişme gösteremiyor. En basitinden zamanında quake 3 çıktığında quake 2 ile arasında müthiş bir fark vardı. Ben bunları gördüğüm için şu anda konsolların sadece kendi içlerinde, kendi yararlarına yapılan geliştirmelerden ötürü oyun dünyasının hakketiği yerde olmadığını düşünüyorum.
Tamam da arkadaşım yapılsaydı edilseydi demeyle olmuyor. Yapsınlar o zaman biz de oynayalım parayı çarçur etmek için konsol almıyoruz bizde herhalde oyunları yüzünden alıyoruz. Yoksa klavye + mouse varken kim gidip fps yi gamepad le vs oynamak ister. Bizde 4k oyunlar 16*aa lar vs oynamak istiyoruz herhalde biz eşek miyiz :). Exc oyunlar dışında ve fifa, pes dışında konsol da oyun oynamak gereksiz bana kalırsa pc varken.

BSC Misafiri

13.3.2013 16:54:33

0
teknik detaylardan pek anlamam ama ps4 duyurusu pc savunucularını kontrolden çıkarmış,her zaman sony babanızın malımı körü körüne savunuyosunuz derlerdi şimdi soruyorum siz ne yapıyorsunuz

FantasyFiRe

13.3.2013 15:24:44

0
quote:

Orijinalden alıntı: GT_55 @FantasyFiRe Şu linkte diğer karşılaştırmalarda var.Durum çok ta farklı değil.8800 gt ezmiş.Sony'e de kötü olanı kakalamış nvidia.Kazıklama dediğim o. http://www.tomshardware.com/charts/gaming-graphics-charts-2008-q3/Assassins-Creed-v1.02,736.html
evt haklısın bu sonuçlara bakınca 8800 serisi 7800 serisini baya bi ezmiş hatta özellikle crysis tetinde 7800 serisi performasn olarak geçmiyor Şu söylediğinde de çok haklısın konsoldaki donanıma bakarsak yapılan exc oyunlardaki detay kalitesi büyük bir başarı ama bana veya benim gibi pürüzsüz bir şekilde ve yüksek frame ile köşe kenar yumuştmaları sonuna kadar açık şekilde oyun oynamaktan hoşlanan birine konsol para kaybından başka hiçbirşey ifade etmiyor. Zaten PC nin konsoldan performans olarak çok üstün olduğu nokta bu detaylarda akıcı bir şekilde oyunları rahatlıkla çalıştırabilmesi. Burası çok önemli : Ben diyorum ki şu konsoldaki düşük donanıma rağmen yapılan exc oyunlar için harcanan emek günümüzdeki şu bilgisayarın sınırsız performansı baz alınarak harcansa nasıl şaheserler görürüz ve oyunlar tamamen pc tabanlı hazırlanacağı için maliyetler ne kadar düşer ama ne yazıkki konsolların piyasa hakimiyeti yüzünden yeni bir nesil çıktığı ilk 2 sene diyelim oyunlarda devrim oluyor hem pc hem konsol oyunları için, sonradan sony çıkardığı konsolun en az 5 yıl 7yıl ne kadar piyasada kalmasını istediğine göre değişmekle ve ekonomik hesaplarını ona göre yaptığı için geriye kalan seneler oyun dünyası için yerinde sayıyor. İşte bana göre şu anda oyunlar konsollar çıkmadan önceki yani o 90'lardaki yaptığı gelişim kadar gelişme gösteremiyor. En basitinden zamanında quake 3 çıktığında quake 2 ile arasında müthiş bir fark vardı. Ben bunları gördüğüm için şu anda konsolların sadece kendi içlerinde, kendi yararlarına yapılan geliştirmelerden ötürü oyun dünyasının hakketiği yerde olmadığını düşünüyorum.

FantasyFiRe

13.3.2013 14:45:51

0
quote:

Orijinalden alıntı: TheBladeRunner @FantasyFire eyvallah aydinlattigin icin.Hadi ben pre alpha surumu olayim hadi benden 10 kat daha bilgili ol bunada eyvallah;hadi Sony firmalara para bassin reklam yapsin onada eyvallah.Daha hic bir seyinden haberiniz olmadigi cihazi yerden yere vurma cabasi nedir? Al mobilden bozma cpu dedi arkadas AMD cikti piyasada bu denli terafolp sayisina ulasacak bi islemci yoktur dedi.Neyse siz daha iyi bilirsiniz,siz bu isin pirisiniz,olayi yemis bitirmis adamlarsiniz.Hepiniz birer oyun yapmis veya bu firmalarda calisip tecrube edinmis insanlarsiniz.Hersey gonlunuzce olsun.
amd fx serisini çıkarmadan bir sene önce "yeni çıkaracağımız bulldozer mimarisi aynı klasmandaki bir intel işlemciden en az %40 daha hızlı olacak" diyordu FX -8150 çıktı "8 çekirdek mükkemmel bulldozer mimarisiyle" bırak kendisiyle aynı klasmandaki inteli yakalamayı i5 serisini bile zor yakaladı. AMD işlemci konusunda sallamkatan çekinmiyor bence amd'nin söylediklerine temkinli yaklaş. Ayrıca kimse burada olayın piri, oyun programcısı olduğu için veya donanım mühendisi olduğu için bunları yazmıyor. Sende sadece oyun oynamaktan başka birşey yapıp araştırsan neyin ne olduğunu, zamanında neyin ne vaatler verilerek sonrandan fos çıktığını görsen anlardın bu yazılanları. PC kullananların da ps ile bir alıp veremediği yok durum sadece birilerinin çıkıp pc platformunda oyun sektörünü tamamen yok edip tamamen konsol platfromuna yamamak istemesiyle alakalı. Adamların amacı ps çıktığından beri hep aynı pohpohlama ve aşırı uçuk reklam harcamalarıyla araştırmadan sorgulamadan alan kitleyi daha fazla ele geçirmek. Şu anda burada açılan konu bile beyin yıkama bilinç altına oyun ps4 de oynanır fikrini aşılama. Neymiş efendim PC çok uzun zaman PS4 ün gücüne erişemicekmiş. Bunu diyen adamın kendisi de çok iyi biliyor doğru olmadığını ama bu oyuncağın satması lazım sony psvita gibi ps4'ün de elinde patlamasından korkuyor. Onun için her dakika bu tarz saçmalıklarla gündem yaratılıyor.

TheBladeRunner

13.3.2013 13:35:39

0
@FantasyFire eyvallah aydinlattigin icin.Hadi ben pre alpha surumu olayim hadi benden 10 kat daha bilgili ol bunada eyvallah;hadi Sony firmalara para bassin reklam yapsin onada eyvallah.Daha hic bir seyinden haberiniz olmadigi cihazi yerden yere vurma cabasi nedir? Al mobilden bozma cpu dedi arkadas AMD cikti piyasada bu denli terafolp sayisina ulasacak bi islemci yoktur dedi.Neyse siz daha iyi bilirsiniz,siz bu isin pirisiniz,olayi yemis bitirmis adamlarsiniz.Hepiniz birer oyun yapmis veya bu firmalarda calisip tecrube edinmis insanlarsiniz.Hersey gonlunuzce olsun.

FantasyFiRe

13.3.2013 13:12:15

0
quote:

Orijinalden alıntı: TheBladeRunner @FantasyFire ilk olarak bebe dedigin adam buyuk ihtimalle sen daha piyasaya bile surulmemisken oyun oynuyordu.Ikincisi adamin bildigi her seyi zaten biliyorum,hadi bilmiyorum elimin altinda internet var acar ogrenirim.Ucuncusu neye dayanarak bu kadar iddaa eiyor,APU ve GPU 8gb ram i dolduramazmis.Bak sen elinde ps4 bilesenleri mevcutmu? Gucunu ve performansini nerden biliyor? Bu bilesenlerle bu arkadas bir benchmark yapmismi? Al The Witness ps4 de ust seviye pc lerden daha hizli calisacak diye haber var seni orda da gormek isterim.Demekki dedigi yanlismis.Kimseyide assagilamiyorum sadece cok bilmislik taslayip,insanlara yanlis bilgi verme ve tartisma cikarma cabasinda olan insanlara karsiyim.Adamin her dedigine zit haberler cikiyor her gun bunuda belirtmek isterim.
ben sen varken piyasadamıydım onu bilmem ama senin şu anda pre-alpha sürüm olarak piyasada olduğun ortada onlar haber değil reklam 8 sene sonra sony yeni bir oyuncak çıkarıyor bunu da satmak için bağımsız haber adı altında reklam yapanlara parayı basarak reklam yaptıracak tabiki bu sadece ps4 için değil yeni çıkan pc donanımları için de aynıdır. Ayrıca 8gb ram tamamının apu tarafından kullanılmayacağı söyleyen arkadaş şu andaki server bir pc ye bakarak öylüyor. Şimdi gidip intel xeon işlemcili ve 3x sli titan ve 16gb ddr3 2400mhz bir server pc toplasan ddr3 2400mhz koca serverın veri aktarımını çok rahat karşılayacak kapasitede olduğunu yani ps4 gpu ve cpu susun sahip olduğu güce ddr5 ram gereksiz olduğu için doldurulamayacağını söylüyor. bunun için benchmark testine falan ihtiyacın yok biraz mantıkla çok rahat anlaşılabilecek birşey

GT_55

13.3.2013 12:51:00

0
@FantasyFiRe Şu linkte diğer karşılaştırmalarda var.Durum çok ta farklı değil.8800 gt ezmiş.Sony'e de kötü olanı kakalamış nvidia.Kazıklama dediğim o. http://www.tomshardware.com/charts/gaming-graphics-charts-2008-q3/Assassins-Creed-v1.02,736.html

TheBladeRunner

13.3.2013 12:46:44

0
@FantasyFire ilk olarak bebe dedigin adam buyuk ihtimalle sen daha piyasaya bile surulmemisken oyun oynuyordu.Ikincisi adamin bildigi her seyi zaten biliyorum,hadi bilmiyorum elimin altinda internet var acar ogrenirim.Ucuncusu neye dayanarak bu kadar iddaa eiyor,APU ve GPU 8gb ram i dolduramazmis.Bak sen elinde ps4 bilesenleri mevcutmu? Gucunu ve performansini nerden biliyor? Bu bilesenlerle bu arkadas bir benchmark yapmismi? Al The Witness ps4 de ust seviye pc lerden daha hizli calisacak diye haber var seni orda da gormek isterim.Demekki dedigi yanlismis.Kimseyide assagilamiyorum sadece cok bilmislik taslayip,insanlara yanlis bilgi verme ve tartisma cikarma cabasinda olan insanlara karsiyim.Adamin her dedigine zit haberler cikiyor her gun bunuda belirtmek isterim.

FantasyFiRe

13.3.2013 12:44:57

-3
quote:

Orijinalden alıntı: GT_55 Arka sayfada kalmasın.Bu bilgiler önemli.Ama burda önemli bir olaya parmak basmak istiyorum.Benim derdim, ps4 PC'den daha iyi grafik verir değil.Zaten pc sınırı olmaya, upgrade seçeneği olan bir sistem.Daha iyi olmasından daha doğal bir şey olamaz.Burda önemli olan zayıf denebilecek bir gpu ile yapılan grafikler, oyunlar.Konsol portu oyunları yüksek çözünürlük, ve detayda oynamak değil maharet. Liseli kısmını çıkardım mesajdan, dalaşmaya,iddialaşmaya gerek yok.Hepimizi oyuncuyuz şurda.Birbirimizi lırmaya gerek yok.O yüzden liseli tabiri içinde özür dilerim. Ps3'e çıkan oyunları düşünün, sonra ps3'te kullanılan 7800 gtx muadili rsx'e bakalım.Biraz araştırma yaptım.Çıkan sonuçlar şöyle. Ps3 ile ps4 arasında ne kadar farK olduğunu görünce şok oldum.Aslında farkın çok olduğunu biliyordum da, bu kadarda olduğunu bilmiyordum.Özellikle 8800 gt'nin tabiri caizse 7800 gtx'i ezmesi.Nvidianın sony' attığı kazığı görünce.Tarihin kazığı diyebilirim.Tabi araştırmam gpu üzerine kurulu. İlk önce 7970 koysaydı daha iyi olurdu fikrine karşı.Koysaydı çok ta uçurum fark olmayacaktı.Aynı grafikleri 15-20 fps yüksek oynatmaktan başka. 7970 vee 7870 karşılaştırması. http://www.anandtech.com/bench/Product/548?vs=508 Bu da ps3 gpusu rsx'ten çok daha güçlü olan 8800 gt ile 7870'nin karşılaştırılması. Ps3'teki 7800gtx muadili rsx ile 8800 gt karşılaştırması. Assassins Creed v1.02 (1680x1050, 0xAA, Trilinear, max. Quality) 8800gt 2 adet 7800 gtx Tek 7800 gtx Görüldüğü gibi 8800 gt fark atmış.Hatta 2 adet sli 7800 gtx'i bile 3 kat fark atmış.Yani burada nvidianın sony'e attığı kazığı görüyoruz.Ps3 bile çıktığında PC'lerden çok güçlü değildi.O da yenik başlamıştı donanım olarak.Zira 2007'de 8800 gt ps3'te ki rsx'ten çok daha güçlüydü.Ama buna rağmen ps3'ün verdiği grafikler gerçekten takdire şayan.Ve şimdi söz ettiğimiz amd 7800 gpusu bile o zamanın en güçlü gpusu 8800 gt'ye 7-8 kat fark atmış.Şimdi düşünün o rsx gpusu ile uncharted 3'ler,god of war,gt5'ler gördük.Şu bahsettiğimiz amd 7870 muadili özel geliştirilmiş ps4 gpusu ile göreceklerimizi tahmin bile edemiyorum.Oyun yapımcıların bahsettiğide bu olsa gerek, gerçekten ellerinde çok güçlü bir cihaz var ps3'e oranla. http://www.tomshardware.com/charts/gaming-graphics-charts-2008-q3/Assassins-Creed-v1.02,736.html
bu nasıl istatistik anlayışı sadece assasin's creed bakarak 8800gt 7800gtx sli dan 3 kat daha fazla performans veriyor diyemezsin. Sen hiç, bir karta sadece bir oyuna bakarak performans kıyaslaması yapıldığını gördün mü ? 8, 10 oyun içinde bu fark olsa doğrudur dersin. Çoklu ekran kartının tam performasnlı çalışabilmesi için oyunda yazılım desteği lazım bazı oyunları cf veya sli açıp oynamazsın bile frame düşüklüğünden. Ayrıca sli ve cf teknolojisi bu kartlar çıktığı zaman yeni bir teknolojiydi daha gelişme sürecinde olan bir teknolojiyi 8800 serisiyle kıyaslayarak sony de hiç mühendis yokmuş yada japonlar salak insanlarmış ve üretecekleri makinenin içindeki parçaları performasını değerlendirmeden ne verirlerse onu takıyorlamış gibi bir algı oluşturarak nvida sony'e kazık atmış demen de baya bi komik olmuş

GT_55

13.3.2013 12:25:27

0
Amacım şov yapmak değildi,sen öyle anlamışsın.Neyse uzatmaya gerek yok, sildim o mesajı.

FantasyFiRe

13.3.2013 12:17:10

0
quote:

Orijinalden alıntı: GT_55 @FantasyFiRe Bak ortamı yumuşatmaya çalışıyorum.Lütfen şu gereksiz muhabbetlere girme,hem sana zarar,hem bize zarar, hem foruma zarar.Analştık mı?
o zaman sen de burda boy boy foto koyup gereksiz show yapma olan var olmayan var ayıp

GT_55

13.3.2013 12:14:57

0
@FantasyFiRe Bak ortamı yumuşatmaya çalışıyorum.Lütfen şu gereksiz muhabbetlere girme,hem sana zarar,hem bize zarar, hem foruma zarar.Anlaştık mı?[:'(]

GT_55

13.3.2013 12:13:39

0
Arka sayfada kalmasın.Bu bilgiler önemli.Ama burda önemli bir olaya parmak basmak istiyorum.Benim derdim, ps4 PC'den daha iyi grafik verir değil.Zaten pc sınırı olmaya, upgrade seçeneği olan bir sistem.Daha iyi olmasından daha doğal bir şey olamaz.Burda önemli olan zayıf denebilecek bir gpu ile yapılan grafikler, oyunlar.Konsol portu oyunları yüksek çözünürlük, ve detayda oynamak değil maharet. Liseli kısmını çıkardım mesajdan, dalaşmaya,iddialaşmaya gerek yok.Hepimizi oyuncuyuz şurda.Birbirimizi lırmaya gerek yok.O yüzden liseli tabiri içinde özür dilerim. Ps3'e çıkan oyunları düşünün, sonra ps3'te kullanılan 7800 gtx muadili rsx'e bakalım.Biraz araştırma yaptım.Çıkan sonuçlar şöyle. Ps3 ile ps4 arasında ne kadar farK olduğunu görünce şok oldum.Aslında farkın çok olduğunu biliyordum da, bu kadarda olduğunu bilmiyordum.Özellikle 8800 gt'nin tabiri caizse 7800 gtx'i ezmesi.Nvidianın sony' attığı kazığı görünce.Tarihin kazığı diyebilirim.Tabi araştırmam gpu üzerine kurulu. İlk önce 7970 koysaydı daha iyi olurdu fikrine karşı.Koysaydı çok ta uçurum fark olmayacaktı.Aynı grafikleri 15-20 fps yüksek oynatmaktan başka. 7970 vee 7870 karşılaştırması. http://www.anandtech.com/bench/Product/548?vs=508 Bu da ps3 gpusu rsx'ten çok daha güçlü olan 8800 gt ile 7870'nin karşılaştırılması. Ps3'teki 7800gtx muadili rsx ile 8800 gt karşılaştırması. Assassins Creed v1.02 (1680x1050, 0xAA, Trilinear, max. Quality) 8800gt 2 adet 7800 gtx Tek 7800 gtx Görüldüğü gibi 8800 gt fark atmış.Hatta 2 adet sli 7800 gtx'i bile 3 kat fark atmış.Yani burada nvidianın sony'e attığı kazığı görüyoruz.Ps3 bile çıktığında PC'lerden çok güçlü değildi.O da yenik başlamıştı donanım olarak.Zira 2007'de 8800 gt ps3'te ki rsx'ten çok daha güçlüydü.Ama buna rağmen ps3'ün verdiği grafikler gerçekten takdire şayan.Ve şimdi söz ettiğimiz amd 7800 gpusu bile o zamanın en güçlü gpusu 8800 gt'ye 7-8 kat fark atmış.Şimdi düşünün o rsx gpusu ile uncharted 3'ler,god of war,gt5'ler gördük.Şu bahsettiğimiz amd 7870 muadili özel geliştirilmiş ps4 gpusu ile göreceklerimizi tahmin bile edemiyorum.Oyun yapımcıların bahsettiğide bu olsa gerek, gerçekten ellerinde çok güçlü bir cihaz var ps3'e oranla. http://www.tomshardware.com/charts/gaming-graphics-charts-2008-q3/Assassins-Creed-v1.02,736.html

FantasyFiRe

13.3.2013 12:04:42

0
quote:

Orijinalden alıntı: GT_55 Render, mender ayıp oluyor.Bildiğimiz gameplay videodan alınma story video. Aha bakın.. Şurda bana laf yetiştiren,güya pc fanı olanların çoğunun benim kadar donanımı bile yoktur.Ben neyi ne olduğunu elimdekiler ile bizzat oynayıp görüyorum.Onun bunun dediği zerre umrumda değildir. Cpu---Amd Ahenom II X6 1090t (4.00 GHZ) Anakart---Msi 990fxa-gd65 Cpu---Asus 6950 directcuII (Bios Mode 6970) Sound---Creative X-FI Titanium Sound Blaster Ram---Corshair 8gb ddr3 Depolama---Corshair Force GT 120 GB SSD Psu---RAIDMAX RX-850AE (850 Watt) Kasa---Cooler Master HAF 922
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Not:Bu bilgileri de hava atmak için vermedim.Öyle olsaydı imzayı donanımız ile süslerdik.Sadece bilginiz olsun diye verdim.
gayet de görgüsüz olduğun için vermişsin madem konsolu bu kadar savunan birisin niye böyle bir sistem topladın mario oynamak için Ayrıca yazsan yeterliydi şimdi sen bu fotoları koydun diye ben illa sana sahip olduğum sistemin, özel pc odasının ve dört dizüstünün fotolarını çekip seni burda rencide mi edeyim

Heliosaga

13.3.2013 11:53:47

0
Bahaneler hazır ama PC exc dandik pis kaka onlar için... Pc exc olan STALKER serisi bugün hala bilgisayarımda kurulu ve modderlar sağolsun oyunu bir STALKER 2 yapma aşamasına bile getirdiler.. halen oynuyorum halen zevk alıyorum.. Kutuda ki exc'ler de özeldir onuda kabul ediyoruz onlarda iyidir hoştur felan ama kalkıpta böyle haberler açmak.. güldürüyorsunuz konsolsever kardeşlerim.. valla güldürüyorsunuz.

FantasyFiRe

13.3.2013 11:52:49

0
quote:

Orijinalden alıntı: CoolMnaiaC

Bunları bilmek için tekniker olmak gerekmiyor eğer farklı 1 şey biliyorsan açıkla yada paylaş bizde öğrenelim kısaca komik olma böyle saçmalığına devam edeceksen kimseden ne alıntı yap nede kopyala 1 daha ki konsol cart curt haberi yapılınca yine gelirsin hade başbaş bugünlük yayın bu kadar , bebeler için uyku vakti bak altyazı geçiyor.
"BSC teknikeri konusmus.Bence fazla soze gerek yok dagilin cunku bu arkadasin elinde ps4 un tum, teknik ve yazilimsal bilgileri mevcut.Buyuksun" diyerek kendince tekniker kelimesinin hakeret olduğunu sanan bebe. Adam yukarıda donanımsal bilgi vermiş peki sen sahip misin bu bilgiye ? birilerine tekniker deyip aşağıladığnı zannetmen için de önce senin o bilgiye sahip olman gerekir. Ayrıca ister bilgisayar mühendisi olsun ister inşaat ister jeoloji hiçbir mühendis yoktur ki işin uygulaması, teknikerliğini öğrenmeden mühendis olsun. Birilerinin sahip olduğu bilgiyi küçümsemeden önce o seviyeye ulaş konu hakkında söyleyecek birkaç bir lafın olsun ondan sonra ARTİSLİK yap

FantasyFiRe

13.3.2013 11:34:57

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Sir Maximus Yine aynı konu,yine aynı terane. İster gider 12 gb,istersen gider 24 gb ram takarsın.Kağıt üzerinde donanım olarak konsolları geçmiş olursun ancak sen sadece geçtiğini sanırsın! Konsollara özel exc. oyunları vs. oynayamadıktan sonra gidip o kadar para verip türlü türlü RAM veya GTX6587455 almışsın,ne yazar? Gidip o ekran kartıyla benchmark testleri yapıp koyarsın,3D açık,TressFx açık vs. FULL+FULL oynarsın,ancak daha az donanımla,daha az para verip konsollara çıkan doluu exc. oyunu oynayamadıktan sonra,o kadar donanımın afedersiniz TURŞUsunu mu kuracaksınız?
daha çözünürlük ayarı bile yapamıyorsunuz aa kalitesi nedir x4 x8 aa açınca nasıl bir grafik kalitesi elde edildiğini bilmiyorsunuz halen exc var exc var. 8 senedir 1280*720 çözünürlükte oyun oynuyorsunuz pc kullananlar 4 senedir full hd bir de üstene x4 aa açarak oyun oynuyor köşe-kenar keskinliği pürüzsüz olarak. O exc oyunlarınızın bir tanesinde x2 aa olsa 2 saat oynadıktan sonra o kutu erimeye başlar Crysis 3 ü adamlara helal olsun ps3 de çalıştırmayı başardılar. Crytek Crysis 1 2007 de konsollardan nefret ettiği için mi çıkarmadı sanıyorsun ? halbuki ps3 de daha çıkalı 1 sene bile olmamıştı. Çünkü oyunu full grafik ve fizik detyıyla oynayabilmen için zamanın en sağlam ekran kartı 8800gtx den 3 tane ve de core 2 duo extreme işlemciye sahip olman gerekiyordu çünkü oyun crysis 3 gibi orasından burasından kısılarak konsola yamanamayacak kadar mükemmel bir kaliteye sahipti. Sizin exc leriniz nasıl yapılıyor zannediyorsun sadece detaya abanılarak oyuna makyaj yapılıyor fizik, gölge detayı ve atmosfer genişliğinden büyük ölçüde kısılarak özellikle ekran kartının kapasitesi üzerindeki texture yapmasının önüne geçiliyor. Böylece bu "EXCLUSIVE" diyerek size oyunu 200tl ye satıyorlar. PC de GTA 4 için bi ton mod çıktı grafik geliştirmesi olarak en son da ICenhancer 2.1 adında bir grafik modu çıktı youtube dan bi gir bak isteren GTA 5 le aynı kalitede çevre detayı sunuyor arabsından asfalttaki tanecikler, ışıklandırma ve gölge efektlerine kadar. Aynı şekilde binlerce grafik geliştirme modu ücretsiz olarak Skyrim'e çıktı ve çıkmaya da devam ediyor. Üstelik tüm bu modlar oyunda performans kaybına neden olmuyor. Yani sizin EXC zırvalarıdaki grafik kalitesi çok rahat modlanarak yapılabilecek şeyler ama size bakın bu EXC diyerek iyi yediriyorlar

musAKka

13.3.2013 09:46:59

+1
quote:

Orijinalden alıntı: nedensiz07 yaw adamın söylemek istediği şey ne birçok kişinin anladığı şey ne.. arkadaşlar işinize geldiği gibi yazmayın.. şunu anlayın artık.. konsollar oyun cihazıdır.. oyunlar konsollalra özel optimize edildiği icin ekran kartı işlemci ram falan filan ****ın umrunda bile olmaz..hiç bir pc bir konsoldaki oyun zevkini veremez.. ismi xbox olsun ps olsun fark etmez.. hanginiz fifa veya pesi konsolda oynadıgınızdan daha zevklı sekilde bir pc de oynayabilirsiniz.. siz hep elinizde ne varsa onu savunuyorsunuz.. bendede var pc.. ama bu bir gerçek kusura bakmayın.. her oyun çıktığında benim pc im kaldırırmı diye kara kara düşünüyorsunuz. oysa ****ın bunlarla işi bile olmaz..
Bana gel "konsolun exclusive oyunları şaheser" de, tamam derim, hak veririm sana. Ama gelip;

... bu cümleleri kuruyorsan sana dayanağını sorarım. 42 inç Led TV'ye bağlı PC, elinde kablosuz Xbox360 gamepad'i var, 1920*1080 çözünürlükte 4xAA ile FIFA13 oynuyorsun koltuğa uzanmış halde. Burada konsolun ne üstünlüğü kaldı? Hani sen diyorsun ya;
quote:

her oyun çıktığında benim pc im kaldırırmı diye kara kara düşünüyorsunuz. oysa konsol cuların bunlarla işi bile olmaz..
Ben PS3'te Assassin's Creed 3 oynarken FPS yerlerde süründüğü için kara kara düşünmedim çünkü oyunu yavaş oynamaktan başka yapabileceğim hiçbir şey yoktu. Ama PC'de Full HD, 60 FPS sabit olarak oyuna tekrar başladım "oh be dünya varmış" dedim. Fakat bu PS3 kötü cihaz anlamına gelmiyor, aksine çok severek kullanıyorum. Her platformun kendine göre avantajları ve dezavantajları var ama bunları iletirken de biraz objektif olun. "Bende de PC var" demekle, yüzeysel cümleler kurmakla tarafsız olunmuyor ne yazık ki.

nedensiz07

13.3.2013 02:01:22

0
yaw adamın söylemek istediği şey ne birçok kişinin anladığı şey ne.. arkadaşlar işinize geldiği gibi yazmayın.. şunu anlayın artık.. konsollar oyun cihazıdır.. oyunlar konsollalra özel optimize edildiği icin ekran kartı işlemci ram falan filan konsolcuların umrunda bile olmaz..hiç bir pc bir konsoldaki oyun zevkini veremez.. ismi xbox olsun ps olsun fark etmez.. hanginiz fifa veya pesi konsolda oynadıgınızdan daha zevklı sekilde bir pc de oynayabilirsiniz.. siz hep elinizde ne varsa onu savunuyorsunuz.. bendede var pc.. ama bu bir gerçek kusura bakmayın.. her oyun çıktığında benim pc im kaldırırmı diye kara kara düşünüyorsunuz. oysa konsolcuların bunlarla işi bile olmaz..

Virtual Reality

13.3.2013 00:18:59

0
Şampiyonlar ligi maçında saha içinde, koridorda, maç sonrası röportaj da arkaplan da her yerde Playstation reklamı var. Sony deli gibi para harcıyor. Muhtemelen yeni playstation çıkıncada, eskisi gibi şampiyonlar ligi ana sponsoru olur ve maç öncesi, arası, sonrası reklamlarda üçgen, kare, yuvarlak, çarpıyı görürüz.

Stygián

12.3.2013 23:25:55

+1
Adam ters birşey.dememiş gayet de haklı.Olay donanım özelliklerinde bitmiyor.Konsolların sistemiyle çalışma prensibiyle pcleri karşılaştırmayın artık...

Raven~

12.3.2013 22:43:57

0
quote:

Orijinalden alıntı: musAKka
Başta verdiğin liste çok manasızdı ama kabul et çoğu oyunun ismi bile duyulmamış o listedeki. Sonradan verdiklerin iyi oyunlar. Arkadaş konuşmaların devamını okumamış büyük olasılıkla sırf onu görüp yazmış .

BSC Misafiri

12.3.2013 22:33:51

0
KONSOL

musAKka

12.3.2013 21:20:09

0
quote:

Orijinalden alıntı: Sir Maximus

Verdiğiniz linkteki oyunları inceledim,gördüm ve bazılarını da biliyorum. Peki ben de şöyle bir soru soruyum: Bu gösterdiğin linkteki oyunlar bir Red Dead Redemption,bir Uncharted,bir Gears of War,bir Forza kadar heyecanlandırıyor mu milleti? Satış rakamlarına bakalım,user score lara bakalım???
Aynı konu yukarıda ve önceki sayfalarda konuşuldu. Benim zaten bir platformun diğerinden üstün olduğunu söylemediğimi farketmişsinizdir. Ama mesela önceden de dediğim gibi birkaç tanesinin hem inceleme hem de user puanlarına bakabiliriz. http://www.metacritic.com/game/pc/total-war-shogun-2---fall-of-the-samurai http://www.metacritic.com/game/pc/starcraft-ii-wings-of-liberty http://www.metacritic.com/game/pc/guild-wars-2 http://www.metacritic.com/game/pc/stalker-call-of-pripyat http://www.metacritic.com/game/pc/amnesia-the-dark-descent http://www.metacritic.com/game/pc/tribes-ascend http://www.metacritic.com/game/pc/company-of-heroes-opposing-fronts http://www.metacritic.com/game/pc/warhammer-40000-dawn-of-war-ii---chaos-rising http://www.metacritic.com/game/pc/sid-meiers-civilization-v http://www.metacritic.com/game/pc/sins-of-a-solar-empire http://www.metacritic.com/game/pc/mount-blade-warband http://www.metacritic.com/game/pc/torchlight-ii http://www.metacritic.com/game/pc/trackmania-2-canyon Bu oyunları konsol oyunları ile direkt karşılaştırmak yanlış olur çünkü çoğu tür olarak bile farklı oyunlar. İlginizi çekmeyebilir birçoğu ama bu oyunların da milyonlarca oyuncusu olduğunu unutmamak lazım. Exclusive oyun bol, yeter ki kişiye hitap etsin. Kaldı ki bu yüzden hem PC hem PS3 kullanıyorum.

Sir Maximus is BACK

12.3.2013 20:39:13

0
quote:

Orijinalden alıntı: musAKka

Çok basit bir blog site linki vereceğim size. Adam PC exclusive oyunlarını sene sene açıklamış, listelemiş. Hatta baktım, en son geçen sene güncellenmiş, birçok eksik var ama buna rağmen güzel bir liste. http://adrianwerner.wordpress.com/ Siteye biraz göz attıysanız tekrar soralım. Sizce PC'nin exclusive oyunları az mı?
Verdiğiniz linkteki oyunları inceledim,gördüm ve bazılarını da biliyorum. Peki ben de şöyle bir soru soruyum: Bu gösterdiğin linkteki oyunlar bir Red Dead Redemption,bir Uncharted,bir Gears of War,bir Forza kadar heyecanlandırıyor mu milleti? Satış rakamlarına bakalım,user score lara bakalım???

Deswaaa

12.3.2013 20:12:47

0
pc yıl kaç olursa olsun hiç bi konsol geçemicek pc akar her türlü

GT_55

12.3.2013 19:47:31

-1
7970 vee 7870 karşılaştırması. http://www.anandtech.com/bench/Product/548?vs=508 Bu da ps3 gpusu rsx'ten çok daha güçlü olan 8800 gt ile 7870'nin karşılaştırılması. Ps3'teki 7800gtx muadili rsx ile 8800 gt karşılaştırması. Assassins Creed v1.02 (1680x1050, 0xAA, Trilinear, max. Quality) 8800gt 2 adet 7800 gtx Tek 7800 gtx Görüldüğü gibi 8800 gt fark atmış.Hatta 2 adet sli 7800 gtx'i bile 3 kat fark atmış.Yani burada nvidianın sony'e attığı kazığı görüyoruz.Ps3 bile çıktığında PC'lerden çok güçlü değildi.O da yenik başlamıştı donanım olarak.Zira 2007'de 8800 gt ps3'te ki rsx'ten çok daha güçlüydü.Ama buna rağmen ps3'ün verdiği grafikler gerçekten takdire şayan.Ve şimdi söz ettiğimiz amd 7800 gpusu bile o zamanın en güçlü gpusu 8800 gt'ye 7-8 kat fark atmış.Şimdi düşünün o rsx gpusu ile uncharted 3'ler,god of war,gt5'ler gördük.Şu bahsettiğimiz amd 7800 gpusu ile göreceklerimizi tahmin bile edemiyorum.Oyun yapımcıların bahsettiğide bu olsa gerek, gerçekten ellerinde çok güçlü bir cihaz var ps3'e oranla.Yani şunu lise talebesi bile araştırsa anlardı.Aha size kanıtlarıyla resimli karşılaştırmalar.Artık bu saçma sapan sesler kesilir inşallah.Donanımhaber ps4 oyun geliştirme liseli ceo grubunun kulağına küpe olsun bu verdiğim bilgiler. http://www.tomshardware.com/charts/gaming-graphics-charts-2008-q3/Assassins-Creed-v1.02,736.html

BSC Misafiri

12.3.2013 18:44:30

0
Ram da önemli olan bant genişliğidir. Performans olmadıktan sonra 100gb koysan da fayda etmez. Bu iş böyle devam etmez değişik mimari yapılır. GDDR5 ile ddr3 kıyaslanmaz bile. Yapımcıların elinde konsol var incelediler, bizde olmadığı için bilmiyoruz detayları.

GorkemM1903

12.3.2013 18:23:01

0
Aslında bir sorun daha var belki bir çok kişinin ailesinin sorunu ama bu yüksek donanımlı pcler çok elektirik harcıyor :D

BSC Misafiri

12.3.2013 18:11:30

0
TheStarBox Hay ağazına sağlık kardeş gelde bunu konsol fanlarına anlat

Jyggalag

12.3.2013 17:51:48

+1
quote:

Orijinalden alıntı: GT_55

Senin pc'nin klavyesinde bu tuş var galiba.
http://www.dsogaming.com/news/watch-dogs-was-running-on-a-pc-and-not-on-a-ps4/ http://www.vg247.com/2013/02/21/watch-dogs-confirmed-for-ps4/ http://www.gamefront.com/new-watch-dogs-demo-was-running-on-pc-not-ps4-vid/ https://twitter.com/GameTrailers/status/304402276158685184 Gt linki de vardı fakat bulamadım. Bir çok kaynak tarafından onaylamış durumda konferans sırasında Ps4 donanımına yakın bir bilgisayar kullanıldığı.

Jeaquares

12.3.2013 17:41:08

+1
Pc Sürekli Gelişiyor Ve Konsollar Asla Pcyi Geçemez.

TheStarBox

12.3.2013 17:09:56

0
arkadaşlar ne diyorbu adam yahu.hala yok 8gb ram diyor bilmemne diyor kardeşim nereye geçemicekmiş pcler konsolları.konsollar her açıdan geliştirilmeye kapalı olduklarından her sene de yenisini çıkarsanız yine onları geçecek pc toplarız.hala 8 gb diyor şimdi gitcem alcam 16 gb ram daha olcak 24gb ram hadi bakalım geçebiliyormuymuşum geçemiyormuymuşum görürüz. xbox 360 sahibiyim ancak konsolların sorunlu olduğunu kabul ediyorum.

unixslax

12.3.2013 16:35:53

0
quote:

Orijinalden alıntı: musAKka

Neden sevinmesinler ki? Nasıl olsa PC açık platform ve güçlendirebilmenin sınırı yok. PS4 ne kadar güçlü çıkarsa, PC de o kadar az kısıtlanır. Bu her iki taraf için de güzel haber. Bu arada zamanında PS2 çıktığında ciddi anlamda güçlü bir cihazdı ancak PS4 için aynı güç üstünlüğünden bahsetmek pek mümkün değil.
Katılıyorum ps2 ilk çıktığında piyasada satılan p3 den 3 kat daha hızlı olduğunu haber yapmışlardı ama teknoloji bence çok gelişti artık ve öyle eskisi kadar hızlı ilerlemiyor

Luz.

12.3.2013 16:21:31

0
en güzeli maddi imkan varsa bir xbox bir ps bir de high end pc sahibi olmak, böylelikle hiç bir platforma da b.k atmaya gerek kalmaz

TheBladeRunner

12.3.2013 16:00:31

-4
bak bak tekniker gelmis yine.Bu adam hic bisey bilmeyen,atip tutan ,cikan haberlerde soyleyecek bisiler bulamayip hackerlari crackelrlari ortaya atan adam.PS4 ciktiginda hepiniz altiniza kacirirsiniz zaten fazla soze gerek yok.Dedigi seye gel halamin byiklari olsa amcam olur ndogru soyluyor.

BlackBeasT

12.3.2013 15:39:22

0
APU dediğin bu asli görevi düşük güç tüketimi ile media hızlandırmak , PS4 kullanılan AMD APUnun örneği yokken bu klasman içinde örneği yok , oyun konsolu için psikolojik fiyat 400$ derken Sony yazan kasanın içinde olduğu içindir ki 700$+ etiketi yapışıtıracak , hane bu oyun konsollarına zararına satılıyordu ? milyader olan sizsiniz PC için yapılan ambargoyu hepiniz biliyorsunuz buna rağmen PS4 için gösteren 1-2 oyunu referans olarak gösteriyorsunuz. PC o oyun kalitesi yıllardır yapıyor kaç yapımcı PC tabanlı oyun yaptı , yapanıda çekemiyorsunuz... 8gb paylaşımlı gddr5 rammiş yanında 8core jaguarmış bileşenler yükselince oyunun resim kaliteside artıyormuş deme , o jaguarları alır 8 bölüp tasma takar gezdirirler neyin next-gen 3-5 dene exc oynamış rüzgar yapıyor...multi çıkan oyunlarda port olunca konsol daha iyi oluyor... PCye harcadığın para kadar hakkını veren oyunlar görseydik , şimdi burda bu haber başlığında çoğunuz olmadınız efendi...

CodeMachine

12.3.2013 15:32:02

0
Adam oyunu yapmış ama o tuş simgesini değiştirmek öyle kolay iş değil.

qsdsds

12.3.2013 14:51:35

0
Ete para vermeyin birbirinizi yiyin.Fanboylar doluşmuş.8 gb rammiş.Paşa 2 gb ram var w8 32 bit kullanıyorum daha ramden kaynaklı bir takılma olmadı pc de ? exc. oyunlarında bile 2 boyutlu cam olan bir makineden ne beklersin (heavy rain)Babanızın malı mı ki bu kadar savunuyorsunuz be.

Hoid

12.3.2013 14:48:04

+1
Şu dikkatimi çekti şimdi bilmiyorum ne kadar doğru olacak ama yazayım yine . Bura da körü körüne konsolu savunan insanların ya PC si sadece solitare oynatıyor ya da SONY bunlara para veriyor savunun diye . Ulan biz cebimizden parayı çıkartıp tıpış tıpış gidecez alacaz konsolları ( kendi adıma konuşayım xbox ıda alıcam fiyatı umrumd adeğil ) ve oynamaya başlayacağız zevkle . Ama şunuda söylemiycez PC den güçsüzmüş cartmış curtmuş demiycez niye çünkü ikisi farklı şeyler burada millet bunu açıklamaya çalışıyor ama bir türlü frekanslarmız tutmuyor . Yukarıda da dedim parası olupta almak isteyen adam gider alır oyununa bakar , ayrıca grafikleride gerçekten iyi olacaktır oyunların fakat bakın illaki 1-3 ya da 3-4 sene sonra yine tıkanacak kalacak o konsollarımız . Buna itirazı olan var mı ? Misal microsoft xbox ile birlikte dx12 yi duyursa ne olacak ve sadece xbox ta çalışır olarak sunsa ne olacak ? Alın size SONY yine eski teknoloji olmuş olacak . Bunun önüne geçemezsiniz , ya şöyle bir şey yapcaksın 20 şubatta duyurdun 1 martta da piayasaya süreceksin ki ürün öyle hemen eskimesin ama sen 20 şubat da duyur konsolu gösterme ve çıkış tarihi olarak 2013 ün sonunu işaret et ve bekleki teknoloji eskimesin var mı böyle bir dünya ? Yok değil mi o halde mantıklı olan size göre neyse onu yapın . Nedir mantık anlayışımız . Param var PC geliştikçe upgradelerim bana dokunmaz . Fikir iki param yok öyle teknolojiyi yakalacak gücüm yok diyorsan alırsın konsolunu en aşa 4-5 sene götürür seni belki 7 sene Ama tutupta PC ile kıyaslama yapabilir misin . Hayır yapamazsın ha yaparsanda sana şunu derler " Sende ki beyni maymuna taksalar ağaçtan düşer . ) Bilmem anlatabildim mi...

TheBladeRunner

12.3.2013 14:48:02

-1
@tizar milyardersen evet standart poligon sayilarinda 4k ve 8k gibi cozunurluklerde oyun oynayabilirsin.Bu saydigin sistemlere sahip dunyada sadece sayili insanlar mevcut.Ozur dilerim o insanlardan biri olmadigina adim gibi eminim

GT_55

12.3.2013 14:48:00

0
quote:

Orijinalden alıntı: tizar

kardeş geç bu ayakları adamlar geleceği görün sloganlı ps4 tanıtımı gecesinde watch dogsu pc den oynadılar ben daha bir şey demiyorum.
Senin pc'nin klavyesinde bu tuş var galiba.

tizar

12.3.2013 14:33:46

-2
adam birde 60 fps 1080p diyor ya biz 5, 6 yıl önce öyle oynuyorduk zaten. ekran kartları o kadar güçlü ki artık bench testlerinde 1080p bile kullanılmıyor. millet eyefinity takılıyor, 4k 8k lar çıkmış gelmiş 1080p 60fps diyor ya

TheBladeRunner

12.3.2013 14:30:27

0
@tizar o sadece bir soylentiden ibaret arti olarak ps4 donanimi belli degilken adamlar oyunu pc uzerinde gelistirmeye basladilar bilmem anlatabildimmi.Ha Luminous ve Deep Down u gordunmu? dur senin yerine ben cevapliyim kalkip bana onlar renderli videolar diyeceksin cunku bir fansin.Yahu birakin bu isleri guzel kardesim neyin pesindesiniz.Donanimsal olarak konsollar sabit kaldigi surece pc den onde olamaz.Onemli olan eldeki donanimi desteklemektir

BSC Misafiri

12.3.2013 14:23:42

0
yakalamayacakmıymış ? zaten yakalamasına gerek yok ki pc zaten bu yeni çıkacak konsollardan çok ileride bende 16 gb ram ddr 3 hd 7970 3 gb ddr5 256 gb ssd ve 8 çekirdekli i7 core daha ne olsun istersem çift ekran kartı çift cpu bile kullana bilirim.Bunlar klasik konsol sattırma taktiklei başka bir şey değildir

BSC Misafiri

12.3.2013 14:23:27

+1
İlker_xxx Kafan iyimi senin adama bak türkçe oyun diyip duruyo lan yemisim turkce oyunu pcdeki gibi grafik yoksa konsolda isin gucun pcye camur atmak senin gibi bjr fanboy gormedim ben

tizar

12.3.2013 14:22:00

-1
quote:

Orijinalden alıntı: TheBladeRunner yorumlari okuyorum pc fanlarinin yazdigi sac bas yolduracak cinsten.Yahu kardesim elinizde ps4 un teknik ayrintilari mevcutmu? nasil performans verdigini biliyormusunuz? Bu kelimelri sarf eden adamlarin elinde su an konsol mevcut vce ustunde oyun gelistiriyorlar bilmiyorum farkindamisiniz? cihazin doananimina konsollara kufur etmedigi kalan firmalardan bile ovgu dolu sozler geliyor buradaki adamlar cok bisiler biliyormus gibi APU ve GPU gucu 8gb ram i dolduramaz gibilerinden laflar ediyor,hayretler icerisinde okuyorum.Adam sanki oyun veya yazilim muhendisi,donanim uzmani kalkip boyle cumlelelr kurabiliyor.Gelistiricisi AMD icindeki bilesenlerin piyasadakilerle alakasi yok ozel uretim yuksek performansli bilesenler diyor adam hala kalkmis pc de ki performansi ile kiyasliyor ki elinde ps4 bilesenleri ile yapilmis hic bir test yok.Firma yetkilisi oyunlarin 1080p 60 fps calistirabilecegini yaziyor buradaki insanlar ellerinde kanit olmadan karsi cikiyor.Vallahi billahi cildirmamak elde degil. Hic bir platformun fani olmam pc de var ps3 de ikisine de para veren benim neyin iyi neyin kotu oldugunada karar verebilirim.Yigidi oldur hakkini yeme demisler.Adamlar gunumuz donanimlari ile kiyaslayinca sadece komik gozuken ps3 donanimi ile bile isterseniz yuz tane eksi atin umurum degil bir cok dx11 oyununu tokatliyacak kadar kaliteli gorsellik sunabiliyorlar varin 10 kat daha guclu ps4 ile neler yaparlar siz dusunun. Eger ki ps4 gucsuz bir konsol olsaydi en azindan bir yapimcidan olumsuz bir yorum gelirdi ama su ana kadar hep tam tersi ovgu dolu sozler geldi.
kardeş geç bu ayakları adamlar geleceği görün sloganlı ps4 tanıtımı gecesinde watch dogsu pc den oynadılar ben daha bir şey demiyorum.

TheBladeRunner

12.3.2013 14:11:37

0
yorumlari okuyorum pc fanlarinin yazdigi sac bas yolduracak cinsten.Yahu kardesim elinizde ps4 un teknik ayrintilari mevcutmu? nasil performans verdigini biliyormusunuz? Bu kelimelri sarf eden adamlarin elinde su an konsol mevcut vce ustunde oyun gelistiriyorlar bilmiyorum farkindamisiniz? cihazin doananimina konsollara kufur etmedigi kalan firmalardan bile ovgu dolu sozler geliyor buradaki adamlar cok bisiler biliyormus gibi APU ve GPU gucu 8gb ram i dolduramaz gibilerinden laflar ediyor,hayretler icerisinde okuyorum.Adam sanki oyun veya yazilim muhendisi,donanim uzmani kalkip boyle cumlelelr kurabiliyor.Gelistiricisi AMD icindeki bilesenlerin piyasadakilerle alakasi yok ozel uretim yuksek performansli bilesenler diyor adam hala kalkmis pc de ki performansi ile kiyasliyor ki elinde ps4 bilesenleri ile yapilmis hic bir test yok.Firma yetkilisi oyunlarin 1080p 60 fps calistirabilecegini yaziyor buradaki insanlar ellerinde kanit olmadan karsi cikiyor.Vallahi billahi cildirmamak elde degil. Hic bir platformun fani olmam pc de var ps3 de ikisine de para veren benim neyin iyi neyin kotu oldugunada karar verebilirim.Yigidi oldur hakkini yeme demisler.Adamlar gunumuz donanimlari ile kiyaslayinca sadece komik gozuken ps3 donanimi ile bile isterseniz yuz tane eksi atin umurum degil bir cok dx11 oyununu tokatliyacak kadar kaliteli gorsellik sunabiliyorlar varin 10 kat daha guclu ps4 ile neler yaparlar siz dusunun. Eger ki ps4 gucsuz bir konsol olsaydi en azindan bir yapimcidan olumsuz bir yorum gelirdi ama su ana kadar hep tam tersi ovgu dolu sozler geldi.

BlackBeasT

12.3.2013 14:09:34

0
Kafan attı yine NaN madem performası ramle ölçüyorsun ,8gb ram dolduracak veri trafiği sağlayan oyun yapacaksın PS4 neden bekledin bea an..gut ,hade PCde 1 örneğini gösteren bench göster. 8gb PCde az diyorsan 1 8gb daha çakam mobo'ya 150tl ile mi korkutacan ,AMD tablet için düşündüğü APUyu allandı pulladı doğru piyasada örneği yok ama kendi segmentinde örneği yok CPU+GPU dururken ramin oyun perfomasına etkisi % kaçtır ? ee ekmek veren el ısırılmaz yalayın

nonvolatile

12.3.2013 14:05:29

0
çok hoşuma gidiyor playstation cılar. iyi o zaman playstation al evdeki pcyi de kır şöyle kullanıcı dostu olsun atar 2 el oynar kapatırsın. bana deseler ps3 mü vereyim micro genius mu deseler . micro genius derim net şekilde. beklemiyorsun tak oyun karşında pc deyince akla laptop gelen arkadaşlar sakin olalım.

tizar

12.3.2013 14:00:47

0
........................

Heliosaga

12.3.2013 13:44:11

0
quote:

Orijinalden alıntı: GT_55

Açık konuşayım,mesajını ben şikayet ettim.Bildiğin küfür etmişsin.Ona rağmen ceza almamışsın.Biz mesut çeviği eleştirdik diye, hiç uyarı puanı dahi vermeden 4 gün banladılar.Yazıklar olsun gerçekten.
Ben Mesut Çevik değilim arkadaşım. Benim bu platformda bir tane yönetimden tanıdığım veya selamlaştığım biri yok. Herşeye rağmen ceza alacaksam bile itirazım yok.. Yaptığım hatayı kabul ediyorum. Bu kadar sinir yapmamda tek sebeb yıllardır bu forumdayım. Şüphesiz her sene böyle konular açılıyor.. Artık banal geldi arkadaş ne bu yahu.. Editörler de bu tür konuları açarken biraz bilinçli davranmaya davet ediyorum.. Yoksa bu tür konular kısır döngü gibi her sene açılacaktır.. E haliyle bizim tepkimizde ağır oluyor.. Sizde üzülüyorsunuz bizde üzülüyoruz.. (Son cümlem farklı anlaşılmasın oyuncuları bölmek gibi bir gayem yok sözün gelişi diyelim)

GT_55

12.3.2013 13:26:25

0
quote:

Orijinalden alıntı: SerseriGezgin Varya bu sony işini biliyor ha.. Adamlar daha kutunun "k" sını göstermedi. Ama burdaki yorumlar harbiden trollük yorumlar.. Yıllardır anlatılmaya çalıştı hala anlamadınız.. Bu BSC editörleride anlamadı ya da bilerek böyle konular açıyorlar.. Deseniz ki ps4 oyun gücünde-alımında pc'yi geçecek, ha tamam o zaman susarım birşeyde demem.. Olduk yerede sinirlenmem ki daha önce bir anlık sinirle yazdığım mesaj silinmiş burdan silene teşekkür ediyorum.(teşekkür mesajımda kinaye yoktur..) Ama böyle olmadık ucu olmayan iddialarla yok pc'yi geçecekmiş yok mimarisi üstün olacakmış derseniz.. İşte orda batarsınız.. Bu yüzden yapmayın etmeyin diyorum.. PC'yi hedef alacağınıza Xbox'ı hedef alın.. Onların cephesini izleyin.. Bizleri değil..
Açık konuşayım,mesajını ben şikayet ettim.Bildiğin küfür etmişsin.Ona rağmen ceza almamışsın.Biz mesut çeviği eleştirdik diye, hiç uyarı puanı dahi vermeden 4 gün banladılar.Yazıklar olsun gerçekten.

WolF-EyE

12.3.2013 13:23:38

-1
arkadaş akıl var mantık var.. adam pc'den düşük, kötü konsol piyasaya sürer mi.. mutlaka günümüz şartlarının üstünde bir teknoloji sunacakki adam satsın.. bana göre xbox ps4'ten de daha iyi olacak ama hepsi en sonunda pc karşısında ezilecek.. bu kesin.. pc upgrade edilebilir, konsol değil.. şu anki pc ps4'ten daha üstün nasıl diyebiliyorsunuz bunu anlamıyorum ben, sanki aldın konsolu oturdun başına oynadın, inceledin gelmiş pc'den üstün diyorsun.. bende çok meraklı değilim plasysataion'ı övmeye, piyasaya 500 TL den çıksın yine almam.. pc dururken buna para vermem.. gelmiş bana konsolcumuyuşum gibi konuşuyorsunuz bilmeden etmeden fanboyluk yapıp burda kavga çıkarmaya , hakaret etmeye gerek yok.. konuşacaksanız düzgün konuşalım.. yoksa "buraları cahiller bastı, he gülüm he" gibi seviyesiz konuşacaksanız size kolay gelsin

Heliosaga

12.3.2013 12:25:38

0
Varya bu sony işini biliyor ha.. Adamlar daha kutunun "k" sını göstermedi. Ama burdaki yorumlar harbiden trollük yorumlar.. Yıllardır anlatılmaya çalıştı hala anlamadınız.. Bu BSC editörleride anlamadı ya da bilerek böyle konular açıyorlar.. Deseniz ki ps4 oyun gücünde-alımında pc'yi geçecek, ha tamam o zaman susarım birşeyde demem.. Olduk yerede sinirlenmem ki daha önce bir anlık sinirle yazdığım mesaj silinmiş burdan silene teşekkür ediyorum.(teşekkür mesajımda kinaye yoktur..) Ama böyle olmadık ucu olmayan iddialarla yok pc'yi geçecekmiş yok mimarisi üstün olacakmış derseniz.. İşte orda batarsınız.. Bu yüzden yapmayın etmeyin diyorum.. PC'yi hedef alacağınıza Xbox'ı hedef alın.. Onların cephesini izleyin.. Bizleri değil..

musAKka

12.3.2013 12:15:20

0
Bir de benim anlamadığım birşey var. Bu sürekli dillerde dolanan "PC Konsolu geçti" ya da "Konsol PC'yi geçti" derken neyi baz alarak söylüyorsunuz? Eğer baz aldığınız şey grafik ise aynı oyunun iki ayrı sistemdeki grafiklerini karşılaştırmak gerekir. Yani mesela Uncharted ile Crysis'i karşılaştıramayız çünkü bambaşka oyunlar. Ciddi bir karşılaştırma sadece multiplatform oyunların karşılaştırmasıyla olur. Ve eğer bu bağlamda multiplatform oyunlarını son nesil konsolların çıkışından itibaren (2006-2007 civarları) karşılaştırırsanız elde edeceğiniz sonuçların "Konsol PC'den 2-3 sene boyunca öndeydi" gibi yorumlardan çok farklı olduğu görebilirsiniz.

agrasivve

12.3.2013 12:14:32

0
Bisey soylede heyecanlanalim bune ya sosyal aglara giriyomus 8 gb ram. Varmis ustunmus abi guldurmeyin adami..

smurats

12.3.2013 12:11:11

0
neyin kavgasını veriyorsunuz dostlar uzmeyin birbirinizi

WolF-EyE

12.3.2013 09:58:16

0
yahu anlamıyorum bu zaten 20 küsür yıldır olan birşey.. konsol çıkar pc'yi geçer, pc bir süre sonra konsola yetişir ve geçer.. bu süre zarfında yeni bir konsol çıkar yine pc'yi geçer.. daha sonra pc yine bir süre sonra konsolu geçer bunca yıldır giden bir döngüyü hala " aaa ps4 çıkınca pc'yi geçecekmiş, pc'de sonra ps4'ü geçecekmiş" diye şaşırmanın nesi mantıklı arkadaşım.. ps3 zamanında çıktı pc'yi geçti, artık pc'ler ps3'ten üstün, ps4 çıkacak, sen istediğin kadar ulaşılamaz bir teknolojiyle çıkar, pc her türlü ps4' yine geçecek sonra ps5 çıkacak.. yani bunu tahmin edebilmek, ön görebilmek bu kadar mı zor.. insanlar bu haberleri okuyunca hala bu kadar nasıl şaşırır

Cpt. Miller

12.3.2013 08:53:13

+1
quote:

Orijinalden alıntı: snaket900

Çok doğru söylemişsin kardeşim.Üstelik Pc tabanlı bir mimariye sahip yeni ps4. Çok büyük farkı ancak optimize oyunla atar ki donanım olarak ps4 çıkığında belki orta segmentte bile orta olamayacak...
PC mimarisine benzer tarafı sadece X86 mimarili CPU kullanması. Konsol mimarisinde kullanılan anakartın yapısını, bileşenleri, veriyolunu, işletim sistemini ve kullanılan API'yi bir bütün olarak ele almak gerekir. PS 3'de kullanılan CELL işlemcisi yüksek işlem gücü sayesinde bilimsel araştırmalarda bile kullanılmıştı, aynı etkiyi yaratması PS 4'den beklenemez bu bir gerçek. Bu sefer CPU ve GPU ayrı değil, 8 çekirdekli Jaguar CPU + 18 compute birimli GPU'dan oluşan APU ne kadar başarılı olacak göreceğiz.

GorkemM1903

12.3.2013 08:50:39

+1
Ps3 256 megabyte ramle çıktığı zaman evlerdeki pc lerde 1 gb ram vardı ortalama.Ps4 bariz pc ye bir kaç yıl üstünlük gösterecektir.Ha ps3 pc lere atıyorum 5 yıl üstünlük gösterdiyse ps4 2-3 yıl gösterecektir.Bide kardeşlerim size şunu da hatırlatıyım,Killzone un yni oyununda ram in sadece 1,5 gb si kullanılmış ki daha bitmemiş bir oyun.Pc konsolu her zaman geçecektir ama önümüzdeki bir kaç yıl ps4 ün üstünlüğü olacaktır ama pc yine liderliğe oturur.Birde sizi anlamıyorum tamam şuan pc konsollardan üstün ama hepinizdemi 3000-5000 tl lik sistem var ? Konsol her zaman tercihimdir pc nin üstün olduğunu bilsemde.Çünkü şuan 500 tl lik ps3 üm 3000 tl lik pc lerden kötü grafikte de olsa oynatıyor.Ama pc dede sandalyeye oturup klavye mouse ile oynamak,counter da aarkadaşınıza sis atmak başka.Kısacası tartışmak anlamsız,pc ve konsolun birbirlerinden üstün farklı yönleri var.Benim tercihim konsoldur.Herkese İyi günler

BSC Misafiri

12.3.2013 07:40:53

0
The Last of Us grafiklerini bile film sanmışlar. PS4 o sistemle her sene ödülleri siler süpürür :D Çoğu kişinin konsol bilgisi yok, ne desek boş. "Ne kadar bilirsen bil söylediklerin karşındakinin anlayabildiği kadardır" sözü tam konuya göre

Guest-1E1FC651D

12.3.2013 06:38:55

0
quote:

Orijinalden alıntı: budavar bence ps3 ps4 den daha güçlü hala sınırları tam anlamda kullanılamadı
Kesinlikle katılıyorum, cell mimarisi halen çözülemedi.

Metodiev35

12.3.2013 05:33:10

+2
Adamlar yeni bir makine üretiyorlar ve bunu satışa sunucaklar.Bunun içinde en başta onu mümkün olduğunca göze sokmak tanıtmak yani reklam yapmaları gerekiyor. Kıyaslayabilecekleri tek şeyde PC ler olduğu için böyle haberler yapıyorlar. Sizde girip bunun tartışmasını yapıyorsunuz yıllar geçti 2013 e girdik hala konsol pc kavgasındasınız. Biri sadece oyun oynamak için üretilmiş alet adı üstünde ''oyun konsolu'' diğeri ise çok amaçlı bir alet.Pc ler de her şeyi yapma imkanı olduğu için korsanın ve hilelerin önüne hiç bir zaman geçilemiycek bu yüzden ''OYUN'' bakımından pcler her zaman 2.sırada kalıcak. Oyun kurdu olan adam gider alır konsolunuda pcsinide her 2 sindede istediği oyunu oynar bukadar basit.Anlamadığım şey babasına 500 600 liraya konsol aldıran cocuk buraya girip PC KAKA PİS diye yorumlar atmaya başlıyor insaf.

adam olun

12.3.2013 04:22:17

+3
bence ps3 ps4 den daha güçlü hala sınırları tam anlamda kullanılamadı

OldGamers86

12.3.2013 03:26:59

0
quote:

Orijinalden alıntı: LawLess437 8 gb ram hd 7850 civarı ekran kartı ile nasıl geçecekmiş pc leri? Çok saçmalamışlar.PS4 , PC'nin gücünü hala yakalayabilmiş değil.Yalakalık yapacaksanız böyle yapmayın bari.PS4'ün PC'den donanım olarak üstün bir yanı olmayacak ama özenle optimize edilen oyunlar sayesinde PS4'ün oyun kalitesi PC'den 1 adım önde olacaktır.
Çok doğru söylemişsin kardeşim.Üstelik Pc tabanlı bir mimariye sahip yeni ps4. Çok büyük farkı ancak optimize oyunla atar ki donanım olarak ps4 çıkığında belki orta segmentte bile orta olamayacak...

Raven~

12.3.2013 02:59:34

0
quote:

Orijinalden alıntı: musAKka

Benim sana neden "Metacritic puanlarına bak" dediğimi anlamamışsın demek. Bu yukarıda listelediğim birçok oyunu bilmiyor olma ihtimaline karşılık bir fikir edinmen için bak dedim. Sen bana "Orcs Must Die" için metacritic'e bak diyorsun ancak ben sana açık açık "benim bu oyun için metacritic'e bakıp fikir edinmem gerekmiyor çünkü zaten bildiğim, oynadığım oyun" diyorum. Yani çelişki falan yok, sadece senin anlamadan etmeden saldırman var. Peki birşey soracağım şimdi: Ben hiç bir konuşmamda direkt olarak "PC konsoldan üstündür" dedim mi? Aksine sürekli "PS3 exclusive'leri için PS3, gerisi için PC kullanıyorum" diye yazılarım var. Benim söylemediğim şeyler üzerinden yorum yapmaya çalışıyorsun. Saldırganlıktan vazgeç, gerek yok buna. Benim tek söylediğim; herkesin beğenisinin farklı olduğudur. Sana ne hitap ediyorsa onu kullanırsın. Fiyasko dediğin şey "başarısız sonuçlanan girişim"dir. Ama senin beğenmediğin birşey başarısız/fiyasko olmak zorunda değildir. Oyun gelmiş 90/100 almış birçok yerden, ama sen beğenmiyorsun diye fiyasko olmuyor o oyun, sadece "sen beğenmiyorsun" oluyor. "Yok ben fiyasko diyeceğim" diyorsan da sen bilirsin, ben sadece hatırlatma yaptım. Ayrıca ben gelip "MGS, GoW, Unc, Gt5 gibi oyunları CoD la karşılaştırıp casual oyun" diye birşey söylemedim, yine alakasız şeyler yazıyorsun. Ben bu söylediğin oyunları da suyunu çıkarana kadar oynadım ve severek oynamaya devam ediyorum. Satış rakamlarının her zaman "en iyi"yi göstermediğini belirttim ve casual örneğini verdim orada ama yine sırf saldırmak için manasız ilişkiler kurmuşsun. "Sadece casual oyunlar çok satar" gibi bir lafım var da ben mi görmedim? Tekrar edeyim: Senin oyun beğenilerine de oyun kültürüne de kimse laf etmedi, edemez de. Senden de aynı saygıyı beklememi çok görme lütfen. Söylediklerimi yavaşça oku, ne demek istediğimi anla. Muhtemelen hak vereceksin. Hak vermezsen de canın sağolsun. Düzgünce fikrini belirtirsen güzel güzel fikirlerimizi sunarız. Ama saldırmaya devam edeceksen söyle, ne sen ne ben daha fazla yorulmayalım.
E o zaman burdan işine gelen oyunda metacritic puanına bakalım işine gelmeyende bakmayalım gibi bir durum çıkıyor ortaya. Arkadaşım baştan oku istersen yazdıklarımızı ben gayet normal bir şekilde yazıyorum, saldıran sensin yok tdk a bak yok git metacritic e bak vs. E ben de senle aynı şeyi söylüyorum zaten, bilgisayarda oyun oynamayı daha çok seviyorum dedim kaç kere anlatamadım sanırım. Exc oyunlar dışında pc' de oynuyorum oyunları ve exc yüzünden konsol aldım diyorum ilk mesajımdan beri. Aynı şeyi savunarak tartışıyoruz burda nasıl olduysa anlayamadım. Tek dediğim ps exc. leri pc ninkilerden daha iyi bu lafımdan pc'nin oyunları çöp anlamını çıkarmanı anlayamadım. Ama orda saydığın oyunların yarısıda kötü, senin hoşuna gitmiş olabilir ama çoğu insanın gitmedi. Ve inatla tekrar yazıyorum ki pc'nin malesef goty bir oyunu yok. İnatla ilk 4 senesinde ps3 almayan biri olarak söylüyorum bunlarıda. "Benim tek söylediğim; herkesin beğenisinin farklı olduğudur. Sana ne hitap ediyorsa onu kullanırsın. Fiyasko dediğin şey "başarısız sonuçlanan girişim"dir. Ama senin beğenmediğin birşey başarısız/fiyasko olmak zorunda değildir. Oyun gelmiş 90/100 almış birçok yerden, ama sen beğenmiyorsun diye fiyasko olmuyor o oyun, sadece "sen beğenmiyorsun" oluyor. "Yok ben fiyasko diyeceğim" diyorsan da sen bilirsin, ben sadece hatırlatma yaptım. " Demişsin bende aynı şeyi soyluyorum işte orc must die düşük puan aldı ve kötü bir oyun oldu sen sevdin diye bu gerçekte değişmiyor. Sonuç olarak aynı şeylerden bahsediyoruz ama anlaşamıyoruz sanırım.

Guest-BB2CECC18

12.3.2013 02:56:12

0
8 gb ram hd 7850 civarı ekran kartı ile nasıl geçecekmiş pc leri? Çok saçmalamışlar.PS4 , PC'nin gücünü hala yakalayabilmiş değil.Yalakalık yapacaksanız böyle yapmayın bari.PS4'ün PC'den donanım olarak üstün bir yanı olmayacak ama özenle optimize edilen oyunlar sayesinde PS4'ün oyun kalitesi PC'den 1 adım önde olacaktır.

musAKka

12.3.2013 02:52:55

0
quote:

Orijinalden alıntı: ravenlyx

Dil bilgisi dersin için teşekkürler arkadaşım. Sen kendinle çelişiyorsun bir önceki mesajında bana diyorsun ki metacritic aç puanlara bak, şimdi geldin incelemelere bakmam ben oynarım diyorsun karar ver. Path of Excile da oynadım kapalı betadan beri oynadım hatta merak etme. Yazdığın listedeki oyunlarda dediğim gibi saydıklarım dışında orta seviye veya kötü oyunlardır. Hadi onlar bir yana mesajımda görmek istediğin yeri görüyorsun diğer tarafları okumuyorsun sanırım. Bana pc exc. Goty oyun söyler misin ? Sen bir oyunu çok seviyorsun diye pc daha üstün bir durumda olmuyor oyun açısından. Ben sadece konsol exc lerinin pclerden üstün olduğunu söylüyorum sana, sen hala başka şeyler anlatıyorsun bana. MGS, GoW, Unc, Gt5 gibi oyunları CoD la karşılatırıp casual oyun diyorsun da senin pc ye saydıkların hardcore mu bunlar casualsa ? "Bana göre" konsol exc. pc den üstündür sana göre olamayabilir. Bana git metacritic e puanlara bak diyorsun ya puanlara göre ve oyun otoritelerine göre konuşursakta ps3 oyunları pc oyunlarını ezip geçmiştir.
Benim sana neden "Metacritic puanlarına bak" dediğimi anlamamışsın demek. Bu yukarıda listelediğim birçok oyunu bilmiyor olma ihtimaline karşılık bir fikir edinmen için bak dedim. Sen bana "Orcs Must Die" için metacritic'e bak diyorsun ancak ben sana açık açık "benim bu oyun için metacritic'e bakıp fikir edinmem gerekmiyor çünkü zaten bildiğim, oynadığım oyun" diyorum. Yani çelişki falan yok, sadece senin anlamadan etmeden saldırman var. Peki birşey soracağım şimdi: Ben hiç bir konuşmamda direkt olarak "PC konsoldan üstündür" dedim mi? Aksine sürekli "PS3 exclusive'leri için PS3, gerisi için PC kullanıyorum" diye yazılarım var. Benim söylemediğim şeyler üzerinden yorum yapmaya çalışıyorsun. Saldırganlıktan vazgeç, gerek yok buna. Benim tek söylediğim; herkesin beğenisinin farklı olduğudur. Sana ne hitap ediyorsa onu kullanırsın. Fiyasko dediğin şey "başarısız sonuçlanan girişim"dir. Ama senin beğenmediğin birşey başarısız/fiyasko olmak zorunda değildir. Oyun gelmiş 90/100 almış birçok yerden, ama sen beğenmiyorsun diye fiyasko olmuyor o oyun, sadece "sen beğenmiyorsun" oluyor. "Yok ben fiyasko diyeceğim" diyorsan da sen bilirsin, ben sadece hatırlatma yaptım. Ayrıca ben gelip "MGS, GoW, Unc, Gt5 gibi oyunları CoD la karşılaştırıp casual oyun" diye birşey söylemedim, yine alakasız şeyler yazıyorsun. Ben bu söylediğin oyunları da suyunu çıkarana kadar oynadım ve severek oynamaya devam ediyorum. Satış rakamlarının her zaman "en iyi"yi göstermediğini belirttim ve casual örneğini verdim orada ama yine sırf saldırmak için manasız ilişkiler kurmuşsun. "Sadece casual oyunlar çok satar" gibi bir lafım var da ben mi görmedim? Tekrar edeyim: Senin oyun beğenilerine de oyun kültürüne de kimse laf etmedi, edemez de. Senden de aynı saygıyı beklememi çok görme lütfen. Söylediklerimi yavaşça oku, ne demek istediğimi anla. Muhtemelen hak vereceksin. Hak vermezsen de canın sağolsun. Düzgünce fikrini belirtirsen güzel güzel fikirlerimizi sunarız. Ama saldırmaya devam edeceksen söyle, ne sen ne ben daha fazla yorulmayalım.

deerhunter1980

12.3.2013 02:49:06

0
elimizde ps4 un tam teknik detaylari olmasada demekki gercekden cok guclu bir konsol.Bu kacinci yapimci oldu cihazin gercekden cok guclu bir oyun makinesi oldugunu soyluyor.Bakin Sony kanadindan degil gayet ucuncu parti yapimcilarin agzindan dokuluyor bu cumleler.

Raven~

12.3.2013 02:34:22

-2
quote:

Orijinalden alıntı: musAKka

STALKER dediğim oyunun son versiyonu 2009'da çıktı. Şu an bile PC'mde kuruludur ve birçok PC oyuncusu için aynı durum söz konusudur. PC ya da konsol aldırıp aldırmamak oyunun özelliği değil, oyuncunun kendi insiyatifini gösterir. İnsanlar PS3 için Journey'i sayarken sorun olmuyorsa ben de PC için Orcs Must Die serisini saydığımda sorun olmamalı. Ben bu oyun için metacritic'e bakmam, çünkü zaten oynadığım, bildiğim oyundur. 5 dakikalık video incelemeye, 2 sitenin notuna bakarak yorum yapmıyorum. Diablo 2 falan diyorsun, ama Path of Exile'ı bile fiyasko diye sayıyorsun. Ben buna çelişki derim mesela. Ya da bu saydığım listenin büyük çoğunluğunu oynamadan yorum yapıyorsun. Ya da belki tür olarak beğenmiyorsun, o da olabilir. Ama senin türü beğenmemen de oyunu kötü etmez. Hele ki az satılan oyun, kötü oyun anlamına gelmez. Daha core kişiye hitap eden oyunlar daha az satar, daha az oynanır (bknz. Simulasyonlar). Ama daha casual, daha basit oyunlar daha çok satar (bknz. Call of Duty'nin son oyunları). Yani bu bir değerlendirme kriteri değildir, sadece kişisel zevkleri gösterir. Bir önceki mesajında dalga geçmek için adını andığın Commodore 64'lerden bu yana çıkan tüm cihazların, konsolların suyunu çıkarmış, sayısız oyun ile vakit geçirmiş biriyim. Yani az çok benim de bazı konularda tecrübem, bilgim var. Benim beğenilerimin büyük kısmı PC'yi gösteriyorsa, ben senin o eski dediğin STALKER için zamanında sistemde güncelleme yapmaya karar verdiysem, o "oynayanı bile yok" dediğin stratejilerde StarCraft, Warcraft, Command and Conquer, Total War serilerinde yüzlerce saat geçiriyorsam, fiyasko diye yaftaladığın birçok oyun benim için şaheserse demek benim ve benim gibilerin gördüğü bazı şeyler vardır. Not: Bu arada çok kullandığın "fiyasko" lafının TDK karşılığına bakmanı öneririm çünkü yanlış kelimeyi yanlış yerde kullanıyorsun.
Dil bilgisi dersin için teşekkürler arkadaşım. Sen kendinle çelişiyorsun bir önceki mesajında bana diyorsun ki metacritic aç puanlara bak, şimdi geldin incelemelere bakmam ben oynarım diyorsun karar ver. Path of Excile da oynadım kapalı betadan beri oynadım hatta merak etme, atlamışım onu oda iyi oyun ama yazdığın listedeki oyunlarda dediğim gibi saydıklarım dışında orta seviye veya kötü oyunlardır. Hadi onlar bir yana mesajımda görmek istediğin yeri görüyorsun diğer tarafları okumuyorsun sanırım. Bana pc exc. Goty oyun söyler misin ? Sen bir oyunu çok seviyorsun diye pc daha üstün bir durumda olmuyor oyun açısından. Ben sadece konsol exc lerinin pclerden üstün olduğunu söylüyorum sana, sen hala başka şeyler anlatıyorsun bana. MGS, GoW, Unc, Gt5 gibi oyunları CoD la karşılatırıp casual oyun diyorsun da senin pc ye saydıkların hardcore mu bunlar casualsa ? "Bana göre" konsol exc. pc den üstündür sana göre olamayabilir. Bana "git metacritic gibi bir nimet var" puanlara bak diyorsun ya puanlara göre ve oyun otoritelerine göre konuşursakta ps3 oyunları pc oyunlarını ezip geçmiştir. İlk önce ne söylediğini oku. Çok güldüm şu puanlara bakmam, incelemeye bakmam yorumuna bu lafından sonra. Kafan karışmış. Bu arada Journey sanat eseri gibi, orc must die la hem tür olarak alakası yok hem de kıyaslanacak seviyede değiller. Not2 olarak güzelce yazmışsın işte sana göre öyledir pc oyunları daha çok ilgini çekiyordur veya daha çok hoşuna gidiyordur ama senin hoşuna gitmesi pc oyunlarının daha iyi olduğunu göstermez demek istiyorum bende veya benim konsol oyunları daha iyi demem bunların iyi olduğunu göstermez sonuçta dergiler-siteler vs otoriteler tarafından kabul edilenler üstünden konuşuyorum ben. Senin oynadıklarını ben de oyunyurum ki warcraft'ın total war serisinin suyunu çıkarmışımdır bunlara kötü oyun diyeni taşlarlar zaten.

musAKka

12.3.2013 02:25:52

0
quote:

Orijinalden alıntı: ravenlyx

Starcraft'ı bende söyledim, stalker dediğin kaç yılından kalma oyun ve pc aldıracak bir oyun değil ki saydıklarının çoğu değil. Dediğim gibi ben pc'yi daha çok seviyorum konsola göre fakat konsol aldıran oyunların yanında saydıkların fiyasko gerçekten. Diablo 3 zaten kötü bir oyun oldu CE versiyonu var bende ve ps ye de çıkacak.Diablo 2 desen neyse yine. Saydıkların içinden sc2, gw2, total war, amnesia ve company of heroes dışındakiler fiyasko sayılacak veya orta seviye oyunlar. Orc must die diyorsun evet git bak metacritic puanlarına hatta bsc'nin incelmesine bak. Anlatmak istediğimi anlatamadım ben sanırım. Ps exc. leri ps aldırır ve bu exclerin %90 üst seviye oyunlardır ama bilgisayar için vereceğin örneklerin hiç biri bence bir pc aldıracak oyun değildir MMO lar dışında. StarCraft örneğini vermişsin işte sen de söylemişsin elma armut bazı oyunlar vardır herkesin ilgisini çeker bazıları vardır belli grubun Sc'de böyle bir oyun. Strateji oynayan adam bile yok yeni nesilde.
STALKER dediğim oyunun son versiyonu 2009'da çıktı. Şu an bile PC'mde kuruludur ve birçok PC oyuncusu için aynı durum söz konusudur. PC ya da konsol aldırıp aldırmamak oyunun özelliği değil, oyuncunun kendi insiyatifini gösterir. İnsanlar PS3 için Journey'i sayarken sorun olmuyorsa ben de PC için Orcs Must Die serisini saydığımda sorun olmamalı. Ben bu oyun için metacritic'e bakmam, çünkü zaten oynadığım, bildiğim oyundur. 5 dakikalık video incelemeye, 2 sitenin notuna bakarak yorum yapmıyorum. Diablo 2 falan diyorsun, ama Path of Exile'ı bile fiyasko diye sayıyorsun. Ben buna çelişki derim mesela. Ya da bu saydığım listenin büyük çoğunluğunu oynamadan yorum yapıyorsun. Ya da belki tür olarak beğenmiyorsun, o da olabilir. Ama senin türü beğenmemen de oyunu kötü etmez. Hele ki az satılan oyun, kötü oyun anlamına gelmez. Mesela daha core kişiye hitap eden oyunlar daha az satar, daha az oynanır (bknz. Simulasyonlar). Ama daha casual, daha basit oyunlar daha çok satar (bknz. Call of Duty'nin son oyunları). Yani bu bir değerlendirme kriteri değildir, sadece kişisel zevkleri gösterir. Bir önceki mesajında dalga geçmek için adını andığın Commodore 64'lerden bu yana çıkan tüm cihazların, konsolların suyunu çıkarmış, sayısız oyun ile vakit geçirmiş biriyim. Yani az çok benim de bazı konularda tecrübem, bilgim var. Benim beğenilerimin büyük kısmı PC'yi gösteriyorsa, ben senin o eski dediğin STALKER için zamanında sistemde güncelleme yapmaya karar verdiysem, o "oynayanı bile yok" dediğin stratejilerde StarCraft, Warcraft, Command and Conquer, Total War serilerinde yüzlerce saat geçiriyorsam, fiyasko diye yaftaladığın birçok oyun benim için şaheserse demek benim ve benim gibilerin gördüğü bazı şeyler vardır. Not: Bu arada çok kullandığın "fiyasko" lafının TDK karşılığına bakmanı öneririm çünkü yanlış kelimeyi yanlış yerde kullanıyorsun. Not 2: Dikkatini çekmek istediğim ufak bir nokta: Mesela ben senin oynadığın oyunları, oyuncu mantığını yargılamıyorken sen benim oynadığım oyunları ve buna bağlı oyunculuğumu yargılıyorsun. Bunun da pek doğru bir yaklaşım olmadığını düşünüyorum.

modifci

12.3.2013 02:11:51

0
Başladık yine

GT_55

12.3.2013 02:09:49

-1
Render, mender ayıp oluyor.Bildiğimiz gameplay videodan alınma story video. Aha bakın..

Raven~

12.3.2013 01:53:14

-2
quote:

Orijinalden alıntı: musAKka Fiyasko? Yukarıda çok basit bir mesajım var. Orada aklıma gelen kaliteli oyunları şöyle bir yazdım. Hatta dur, zahmet etme, tekrar ileteyim buraya: StarCraft 2, Path of Exile, S.T.A.L.K.E.R, Diablo 3, Rome 2: Total War, Civilization V, Simcity, Guild Wars 2, Amnesia, Mechwarrior, Tribes: Ascend, Natural Selection 2, Orcs Must Die 1-2, Chivalry, ARMA, Blacklight: Retribution, Company of Heroes, Warhammer 40,000 serisi, Stronghold, Settlers, Drakensang, Black Mirror III, Red Orchestra 2, IL-2 Sturmovik, World of Tanks... Bunlara fiyasko diyorsan metacritic gibi bir nimet var önünde, aç bak bakalım bütün sitelerden nasıl puanlar almış. "Bunlar yetmez" diyorsan bu listeyi rahatlıkla birkaç kere katlayabilirim. Son nesil konsollar 2006'dan beri var, ben de PC için o senelere iner o zamandan bugüne oynadıklarımı dizerim buraya. Mesela bak, World of Warcraft, League of Legends falan yazmamışım listeye yüzbinlerce oyuncuları olduğu halde. Ya da Football Manager falan da eklememişim. Çünkü oynamadığım oyunlar. Oynadıklarımın çok ufak bir kısmını imzamdaki Xfire linkinden görebilirsin. Ben konsollarımda God of War'u tüm serileriyle, hatta PSP'de bile oynadım. Last of Us'ı da bekliyorum. Ben bu oyunlarla verdiğim listedeki oyunları kıyaslamadım ki. Çok farklı oyunlar. Ama şimdi biri gelip sana "senin bu saydığın oyunların toplamı, StarCraft'ın derinliğine, kalitesine ulaşamaz" derse ne olacak? Senin yaptığın gibi elma ile armutu karşılaştırmış olacak o da. Ama işin garibi kendi açısından o da haklı olacak.
Starcraft'ı bende söyledim, stalker dediğin kaç yılından kalma oyun ve pc aldıracak bir oyun değil ki saydıklarının çoğu değil. Dediğim gibi ben pc'yi daha çok seviyorum konsola göre fakat konsol aldıran oyunların yanında saydıkların fiyasko gerçekten. Diablo 3 zaten kötü bir oyun oldu CE versiyonu var bende ve ps ye de çıkacak.Diablo 2 desen neyse yine. Saydıkların içinden sc2, gw2, total war, amnesia ve company of heroes dışındakiler fiyasko sayılacak veya orta seviye oyunlar. Orc must die diyorsun evet git bak metacritic puanlarına hatta bsc'nin incelmesine bak. Anlatmak istediğimi anlatamadım ben sanırım. Ps exc. leri ps aldırır ve bu exclerin %90 üst seviye oyunlardır ama bilgisayar için vereceğin örneklerin hiç biri bence bir pc aldıracak oyun değildir MMO lar dışında. StarCraft örneğini vermişsin işte sen de söylemişsin elma armut bazı oyunlar vardır herkesin ilgisini çeker bazıları vardır belli grubun Sc'de böyle bir oyun. Strateji oynayan adam bile yok yeni nesilde. Yılın oyunlarında en son ne zaman bir pc oyunu goty oldu ? olduğundan bile şüpheliyim belki Newerwinter Nights. Gerçi o zaman ps3-xbox360 yoktu ama neyse.

einhander

12.3.2013 01:38:06

0
açıkcası konsolların çok çok ustun çok çok kuvvetlı olmasını ısterım pc den. nasıl olsa pıyasanın buyuk bolumu konsol portu oyunla doldu. konsolun kuvvetlı olması pc de cok cok daha etkıleyıcı grafıklere sahıt olacagımız anlamında. benım amacım pc de kalıtelı grafıklerde kalıtelı oyun oynamak. bunu konsolların sebep olması benı hıc rahatsız etmıyor ben oynumu oynar zevkımı alırım otururum aşağı

kaplan3461

12.3.2013 01:24:22

0
ha tamam adamın soyledığinın altına imza atarım ama kalemım yok şuan .

musAKka

12.3.2013 00:48:39

0
quote:

Orijinalden alıntı: ravenlyx

Ya iyi hoş diyorsun da kıyaslaman yanlış. Bu oyunlardan kaç tanesini oynadın birincisi, ikinicisi god of war, last of us vs ile bu oyunları kıyaslaman da fiyasko. Verdiğin listede 3-4 tane adam gibi sayabileceğin oyun var. Commoder 64 oyunlarıda yok ps3-4 ve xbox da o zaman commodor 64 mü alalım
Fiyasko? Yukarıda çok basit bir mesajım var. Orada aklıma gelen kaliteli oyunları şöyle bir yazdım. Hatta dur, zahmet etme, tekrar ileteyim buraya: StarCraft 2, Path of Exile, S.T.A.L.K.E.R, Diablo 3, Rome 2: Total War, Civilization V, Simcity, Guild Wars 2, Amnesia, Mechwarrior, Tribes: Ascend, Natural Selection 2, Orcs Must Die 1-2, Chivalry, ARMA, Blacklight: Retribution, Company of Heroes, Warhammer 40,000 serisi, Stronghold, Settlers, Drakensang, Black Mirror III, Red Orchestra 2, IL-2 Sturmovik, World of Tanks... Bunlara fiyasko diyorsan metacritic gibi bir nimet var önünde, aç bak bakalım bütün sitelerden nasıl puanlar almış. "Bunlar yetmez" diyorsan bu listeyi rahatlıkla birkaç kere katlayabilirim. Son nesil konsollar 2006'dan beri var, ben de PC için o senelere iner o zamandan bugüne oynadıklarımı dizerim buraya. Mesela bak, World of Warcraft, League of Legends falan yazmamışım listeye yüzbinlerce oyuncuları olduğu halde. Ya da Football Manager falan da eklememişim. Çünkü oynamadığım oyunlar. Oynadıklarımın çok ufak bir kısmını imzamdaki Xfire linkinden görebilirsin. Ben konsollarımda God of War'u tüm serileriyle, hatta PSP'de bile oynadım. Last of Us'ı da bekliyorum. Ben bu oyunlarla verdiğim listedeki oyunları kıyaslamadım ki. Çok farklı oyunlar. Ama şimdi biri gelip sana "senin bu saydığın oyunların toplamı, StarCraft'ın derinliğine, kalitesine ulaşamaz" derse ne olacak? Senin yaptığın gibi elma ile armutu karşılaştırmış olacak o da. Ama işin garibi kendi açısından o da haklı olacak.

Guest-F97E00D06

12.3.2013 00:43:27

-1
quote:

Orijinalden alıntı: ravenlyx

Yav zaten oyunlar çıksa exc. olanlar bilgisayara oynarsın da çıkmıyor sorun orda :).
bi gears of war bi god of war oynamasak ne farkedicek pc deki rahatlığı hiç bir şeye bırakmam.

Raven~

12.3.2013 00:40:57

0
quote:

Orijinalden alıntı: edikey Bende bi laf atıyım o zaman :D oyun konsolunda oynanır demek kapitalizmin köpeği olmaktır. PC de donanımınızı sürekli yenileyebilirsiniz, oyunlarınızı hiç bir sınırlandırmaya bağlı olmadan oynarsınız isterseniz o aletle işinizi gücünüzü yerine getirirsiniz. Oyun oynarken isterseniz klavye kullanırsınız, kol kullanırsınız. Gerizekalı sony ve xboxun yıllarca yenilik yapmasını beklemek yerine isterseniz onlive yükleyip bulut sisteminde oyun oynarsınız isterseniz steam isterseniz origin. Sırf mouseniz yok diye online oyunları oynayamayıp kendinizi kısıtlamanız gerekmez. Her ne kadar konsol sahibi olsam da ben bile oyun oynamak için yeni bir makina almayı buzdolabınız varken özel olarak içiceklerinizi soğutacak bir makine almaya benzetiyorum. Ps4 yeni donanımlarla geliyorsa daha ps3 çıktığı zamanlarda aldığım monster laptop bile ps4 den daha güçlü
Yav zaten oyunlar çıksa exc. olanlar bilgisayara oynarsın da çıkmıyor sorun orda :).

Guest-F97E00D06

12.3.2013 00:38:34

0
Bende bi laf atıyım o zaman :D oyun konsolunda oynanır demek kapitalizmin köpeği olmaktır. PC de donanımınızı sürekli yenileyebilirsiniz, oyunlarınızı hiç bir sınırlandırmaya bağlı olmadan oynarsınız isterseniz o aletle işinizi gücünüzü yerine getirirsiniz. Oyun oynarken isterseniz klavye kullanırsınız, kol kullanırsınız. Gerizekalı sony ve xboxun yıllarca yenilik yapmasını beklemek yerine isterseniz onlive yükleyip bulut sisteminde oyun oynarsınız isterseniz steam isterseniz origin. Sırf mouseniz yok diye online oyunları oynayamayıp kendinizi kısıtlamanız gerekmez. Her ne kadar konsol sahibi olsam da ben bile oyun oynamak için yeni bir makina almayı buzdolabınız varken özel olarak içiceklerinizi soğutacak bir makine almaya benzetiyorum. Ps4 yeni donanımlarla geliyorsa daha ps3 çıktığı zamanlarda aldığım monster laptop bile ps4 den daha güçlü. Fps oyunları oynarken "fps kolda daha güzel" diye kendinizi kandırmayın, skyrim oynarken modları yükleyemediğiniz minecraft gibi harika oyunları oynayamadığınız oynasanız bile hala 1.8.1 versiyon oynamak zorunda kalmayın (xbox)

Master_Evil

12.3.2013 00:38:32

0
ps4 benim pcnin gücünü yakalasın yeter onlara

Raven~

12.3.2013 00:37:21

0
quote:

Orijinalden alıntı: musAKka

Çok basit bir blog site linki vereceğim size. Adam PC exclusive oyunlarını sene sene açıklamış, listelemiş. Hatta baktım, birçok eksik var ama buna rağmen güzel bir liste. http://adrianwerner.wordpress.com/ PS3 ve PC sahibi olmasam, piyasa hakkında bir bilgim olmasa gelip inanacağım bu söylediklerinize; "vay be" diyeceğim, "millet boşuna o kadar para veriyor, hepsi enayiymiş, aslında PC'de hiç oyun yokmuş, PS3 ise her türden oyuna ev sahipliği yapıyormuş" diyeceğim... O kadar inandırıcı yazmışsınız, bravo.
Ya iyi hoş diyorsun da kıyaslaman yanlış. Bu oyunlardan kaç tanesini oynadın birincisi, ikinicisi god of war, last of us vs ile bu oyunları kıyaslaman da fiyasko. Verdiğin listede 3-4 tane adam gibi sayabileceğin oyun var ki star craft 2 yok listede o da ayrı bir durum :). Commoder 64 oyunlarıda yok ps3-4 ve xbox da o zaman commodor 64 mü alalım Pc'nin yeri her zaman ayrı fakat şuan herkesin bence kabul etmesi gereken şey oyun için en ideal platform ps exc. leri nedeniyle.

tizar

12.3.2013 00:31:36

-1
quote:

Orijinalden alıntı: GT_55 @FantasyFiRe @CoolMnaiaC Ben o haberi 2008'de okumuştum.Dikkat ederseniz o konuda benimde yorumum var.Bildiğimiz şeyleri tekrardan okumanın bir manası yok.Ps3'ün open gl kütüphanesini kullandığını biliyorum.Ama bu bu pc'de ki bildiğimiz open gl ile birebir aynı değil.Özellikle exclusive oyunlarda geliştirilen oyun motorları tamam ile ps3'ün cell mimarisine göre yapılmış.Directx kütüphanesine benzer yerleri olabilir ama buna directx kullanıyor diyemeyiz.Öyle olsaydı 7800 gt benzeri bir gpu'da ne uncharted görürdük,ne gt5,ne de bir god of war,ne de the last of us gibi yapımlar.Eğer ps3 directx pc bozması ktütüphaneyi kullansaydı bunların hiçbirini göremezdik. Ben 7-8 sene önceki donanım ile yani 7800 gt (g70-71 mimarisi) 256 MB'lık ps3 ile bu grafikleri görüyorsam.Ondan 10 kat güçlü, 8gb gddr5'li bir ps4'te olacakları düşünmek bile istemiyorum
alın bu bebeyi forumdan uzaklaştırın. renderli büyük ihtimal pc küçük ihtimal ps4 sürümünden alınmış + makyajlanmış görüntülere ps3 dedi ya la hayatında hiç ps3 oyunu oynamadın sanırım?

TheBladeRunner

12.3.2013 00:28:55

0
@CoolMnaiaC bak arkadasim Sony de hissem yok,sahipleri ile bir akrabaligim yok,hic bir markanin veya platformun fanboyu olmam;bunu bil istedim.Konsollarin sabit donanim ile surekli gelisen pc teknolojilerinden daha ustun oldugunu dusunen bir adamin derhal doktora gitmesi gerekir.Olay bu degil.Ne sen ne de ben Sony ve oyun yapimcilari haric konsolun donanim ve performans gucune dair en ufak fikrimiz dahi yok.AMD cikip ps4 de ki islemci ozel tasarimdir piyasada boylesini bulamazsiniz demedimi? senin bahsettigin Jaguar ile uzakdan yakindan ilgisi yok dedi adamlar resmen yani yapicagin tahmini seylerle hic ilgisi yok. Adamin demek istedigi farkli ps4 bir konsola gore cok guclu bir cihaz demek istiyor,yapimcilar kisitlanmayacak diyor,grafik seviyesi oldukca yuksek demek istiyor,Su ana kadar hic bir yapimcidan ps4 donanimi icin en ufak kotu bir elesetiri gelmedi.Eger zayif bir tarafi olsaydi en azindan bir yapimci tarafindan kesinlikle simdiye dek vurgulanirdi ornek Wii U.Hepsini gectim Crytek bile cok begendigini vurguladi. Burdan da su cikiyor yeni nesillerin gelmesi ile birlikde pc de oyun oynamak isteyen adam elini cebine atacak.Adam resmen su an elinizdeki sistemle yapimcilarinda guzellligi ile ps4 standartina erisemeyeceksiniz seve seve sistem yenileyeceksiniz demeye getirmis bir nevi Konsolun ne oldugunu bilmeden sunu yapar bunu yapamaz demek kusura bakma ama cok sacma eline tam teknik detaylar gectiginde bir sonuca ulasabilirsin ama su an icin iyi veya kotu ahkam kesmeleri cok sacma buluyorum..cunku elinde hic bir veri yok.

musAKka

12.3.2013 00:23:14

0
quote:

Orijinalden alıntı: Sir Maximus Yine aynı konu,yine aynı terane. İster gider 12 gb,istersen gider 24 gb ram takarsın.Kağıt üzerinde donanım olarak konsolları geçmiş olursun ancak sen sadece geçtiğini sanırsın! Konsollara özel exc. oyunları vs. oynayamadıktan sonra gidip o kadar para verip türlü türlü RAM veya GTX6587455 almışsın,ne yazar? Gidip o ekran kartıyla benchmark testleri yapıp koyarsın,3D açık,TressFx açık vs. FULL+FULL oynarsın,ancak daha az donanımla,daha az para verip konsollara çıkan doluu exc. oyunu oynayamadıktan sonra,o kadar donanımın afedersiniz TURŞUsunu mu kuracaksınız?
Çok basit bir blog site linki vereceğim size. Adam PC exclusive oyunlarını sene sene açıklamış, listelemiş. Hatta baktım, en son geçen sene güncellenmiş, birçok eksik var ama buna rağmen güzel bir liste. http://adrianwerner.wordpress.com/ Siteye biraz göz attıysanız tekrar soralım. Sizce PC'nin exclusive oyunları az mı?

ozqur333

12.3.2013 00:08:13

0
max 1-1.5 yıl veriyorum ondan sonra pc yine geçecektir :D

BlackBeasT

11.3.2013 23:55:34

0
quote:

Orijinalden alıntı: TheBladeRunner "Aynen 8gddr5 rami opengl yapısı gereği gpu ile doğru orantılı cpu kullanamı gerektirdiğinden veri alışverişini daha düşük bant genişliğinde gddr5 ramler ile hızlı haberleşmesini sağlayacak 8core 1.8 yada 2.0ghz jaguar cpu'nun performans açığını bu şekilde önüne geçicek Şimdi asıl soru haberde ismi geçen Linus Blomberg denen artist 8 gddr5 % kaçını doldurucak yine AMD APUsunun limitlerine takılacakken 8gddr5 var PClerden üstün olmasını düşünmek kısaca komik" BSC teknikeri konusmus.Bence fazla soze gerek yok dagilin cunku bu arkadasin elinde ps4 un tum, teknik ve yazilimsal bilgileri mevcut.Buyuksun
Yorumundan alıntı yaparken tamını kopyalayacaksın Örnek

Aynen 8gddr5 rami opengl yapısı gereği gpu ile doğru orantılı cpu kullanamı gerektirdiğinden veri alışverişini daha düşük bant genişliğinde gddr5 ramler ile hızlı haberleşmesini sağlayacak 8core 1.8 yada 2.0ghz jaguar cpu'nun performans açığını bu şekilde önüne geçicek Şimdi asıl soru haberde ismi geçen Linus Blomberg denen artist 8 gddr5 % kaçını doldurucak yine AMD APUsunun limitlerine takılacakken 8gddr5 var PClerden üstün olmasını düşünmek kısaca komik Sony'nin PS4 8gddr5 bu yapımcılara tepki olarak yüksek tutuğunu düşünüyorum , çoğu yapımcı "Cell cpu'yu çözemiok kodlama zor zaman alıyor , ram havuzu az boy veremiok" Sony'de şunlar sussun mazaret bulamasınlar "alın nan x86 mobil AMD özel yapımı APUsu buda 8gddr5 ram havuzu boğulun aa"" , Bunları bilmek için tekniker olmak gerekmiyor eğer farklı 1 şey biliyorsan açıkla yada paylaş bizde öğrenelim kısaca komik olma böyle saçmalığına devam edeceksen kimseden ne alıntı yap nede kopyala [:'(] 1 daha ki konsol cart curt haberi yapılınca yine gelirsin hade başbaş bugünlük yayın bu kadar , bebeler için uyku vakti bak altyazı geçiyor.

Raweal

11.3.2013 23:51:56

-1
quote:

Orijinalden alıntı: GT_55 @FantasyFiRe @CoolMnaiaC Ben o haberi 2008'de okumuştum.Dikkat ederseniz o konuda benimde yorumum var.Bildiğimiz şeyleri tekrardan okumanın bir manası yok.Ps3'ün open gl kütüphanesini kullandığını biliyorum.Ama bu bu pc'de ki bildiğimiz open gl ile birebir aynı değil.Özellikle exclusive oyunlarda geliştirilen oyun motorları tamam ile ps3'ün cell mimarisine göre yapılmış.Directx kütüphanesine benzer yerleri olabilir ama buna directx kullanıyor diyemeyiz.Öyle olsaydı 7800 gt benzeri bir gpu'da ne uncharted görürdük,ne gt5,ne de bir god of war,ne de the last of us gibi yapımlar.Eğer ps3 directx pc bozması ktütüphaneyi kullansaydı bunların hiçbirini göremezdik. Ben 7-8 sene önceki donanım ile yani 7800 gt (g70-71 mimarisi) 256 MB'lık ps3 ile bu grafikleri görüyorsam.Ondan 10 kat güçlü, 8gb gddr5'li bir ps4'te olacakları düşünmek bile istemiyorum
Bu resimlerinde oyun içi olduğuna inanıyorsunuz 8 gb ddr5'li konsolda şuan için sadece daha fazla uzak obje ve obje çokluğu ve gerçektende çok daha iyi aa kalitesi olabilir. Önümüzdeki 2-3 sene Crysis 3'den daha iyi kaplama vb şeyler göremeyiz. Neden Crysis 3 ile karşılaştırıyorsun diyorsan bu işin doruk noktasıdır Crysis 3.

Hoid

11.3.2013 23:41:02

+1
Arkadaşlar konsolu niye alıyoruz biz bunu bir düşünün hala siz donanım tarafındasınız . Ulan adamın birisi pc yi geçemez dedi burada insanlar iç savaş çıkartacak neredeyse... Hani konsoldan nefret ediyorum almayacağım deseniz tamam da körü körüne saçma sapan şeyler yazıyorsunuz . Kardeş ben PC ile memnunum konsollara çıkan oyunlarda umrumda değil çok istediklerimi de youtube dan felan izliyorum bu beni kesiyor diyeniniz yoksa . Daha fazla tartışmaya gerekte yok zira konsolu alacaksınız demektir. Hala takmışsınız 8 GB GDDR 5 olayına , bunu söyleyenler hiç xbox sahini olmadımı 512 mb ram var çıkan oyunlar ortada yine ps3 var 512 mb ram var 256 sistem 256 oyunlar için çıkan oyunları ortada god of war ascension gibi oyun var daha bu ay çıkacak ne bileyim last of us var . O oyunlara bir bakın ekran kartı neymiş ramı ne kadarmış cihazın ve adamlar ne yapmış bi görün. Ha konsolunuz olmadıysa ordan burdan duyduklarınız ve gördüklerinizle bir şeyler yazıyorsanız zaten saçmalıyorsunuz demektir. Kaldı ki yeni nesil konsollar eski konsollardan en asa 10 kat daha güçlü adamlar sizin o beğenmediğiniz konsollarla bunları yaptıysa şimdiki konsollarla neler yaparlar siz onu düşünün. Bırakın saçma sapan PC KONSOL kıyaslamasını alın oyununuzu bakın . Ayrıca her sereferinde söylüyorum tekrar söyleyeyim , konsollar geliştikçe önü kapanan PC rahatlıyor görürsünüz şimdi port oyunları nasıl olacak PC ye nasıl geliştirecekler hep birlikte göreceğiz.

digimon52

11.3.2013 23:38:54

0
Gercek Sanat,Gercek Oyun Yapimcilari,Gercek Para Nerdeyse ONLAR ORAYA. Platforum ayrimi yok.

Virtual Reality

11.3.2013 23:18:21

0
quote:

Orijinalden alıntı: FantasyFiRe

konsolda bir dizimag açıp dizi izleyebiliryor musun? hem konsol alan bir kişi 1000tl verip nasıl 10 yıl idare edebilir konsolu alan masa süsü olsun diyemi alıyor, oyun oynamak için alıyor, oyular konsollarda beleş oldu da bizim mi haberimiz yok bir free to play var mı konsolda halen daha ekonomik deyip duruyorsunuz en tırt oyunu oynamak için bile para vermek zorunda olduğun paltformun neresi ekonomik. Bu ara şimdi çamur atma sırası benchmark testlerine gelmiş pc kullananlar benchmark testlerini aldıkları donanımları tekrar tekrar test edip aynı sonucu görmek için yapmıyor. Millet bu testleri yaptıkları overclock'un ne kadar bir performans artışı sağladığını görmek için yapıyor ve de sistemin ne kadar stabil çalışıp çalışmadığını anlamak için yapıyor
Playstation' nın son durumundan haberin olmadan çamur attığın ortaya çıktı. Playstation Store da free to play bölümü var. Mesela ben PC de bu yaşıma kadar free to play oyunlar içinde Uncharted 3 multiplayer kadar zevkli bir free to play oyun oynamadım.

BSC Misafiri

11.3.2013 23:16:21

0
Benim dandik pc bile 8 gb ram kullanıyor.GTX Titan'dan daha güçlü gpu ürettilerse tamam.Ama 7970 bile konsolu katlar.

Raven~

11.3.2013 23:01:07

0
quote:

Orijinalden alıntı: FantasyFiRe

konsolda bir dizimag açıp dizi izleyebiliryor musun? hem konsol alan bir kişi 1000tl verip nasıl 10 yıl idare edebilir konsolu alan masa süsü olsun diyemi alıyor, oyun oynamak için alıyor, oyular konsollarda beleş oldu da bizim mi haberimiz yok bir free to play var mı konsolda halen daha ekonomik deyip duruyorsunuz en tırt oyunu oynamak için bile para vermek zorunda olduğun paltformun neresi ekonomik. Bu ara şimdi çamur atma sırası benchmark testlerine gelmiş pc kullananlar benchmark testlerini aldıkları donanımları tekrar tekrar test edip aynı sonucu görmek için yapmıyor. Millet bu testleri yaptıkları overclock'un ne kadar bir performans artışı sağladığını görmek için yapıyor ve de sistemin ne kadar stabil çalışıp çalışmadığını anlamak için yapıyor
arkadaşım anlayısında problem mı var senın. Adam ömür boyu f2p mi oynayacak. ikincisi adam overlock yapsa nolur benchmark yapsa ne olur oyun olmadıktan sonra kendi çapında takılır.Pc ye oyun almıyor mu adam ne alaka konsola oyun almayacak mı dıyorsun. Korsan diyorsan eğer ikisinde de korsan var konsolda da pc'de de geçin bu işleri. Ben pc de oyun oynamayı daha çok seviyorum fakat konsol oyunları çıkmıyor exc oyunları. Sırf o yuzden konsol aldım yine almayı düşünüyorum. Ama senın anlamadığın pc donanım olarak ne kadar geçerse geçsin konsollara bağlı olacak ve aldığın ekran kartının yaptıgın overlock un bir kıymeti kalmayacak.Sir maxsimus da aynı şeyleri söylemiş zaten düşünen adam anlar neyin ne olduğunu.

Sir Maximus is BACK

11.3.2013 22:24:08

0
Yine aynı konu,yine aynı terane. İster gider 12 gb,istersen gider 24 gb ram takarsın.Kağıt üzerinde donanım olarak konsolları geçmiş olursun ancak sen sadece geçtiğini sanırsın! Konsollara özel exc. oyunları vs. oynayamadıktan sonra gidip o kadar para verip türlü türlü RAM veya GTX6587455 almışsın,ne yazar? Gidip o ekran kartıyla benchmark testleri yapıp koyarsın,3D açık,TressFx açık vs. FULL+FULL oynarsın,ancak daha az donanımla,daha az para verip konsollara çıkan doluu exc. oyunu oynayamadıktan sonra,o kadar donanımın afedersiniz TURŞUsunu mu kuracaksınız?

FantasyFiRe

11.3.2013 22:08:59

-1
quote:

Orijinalden alıntı: ravenlyx

Adam 700tl ye konsol alamıyor 1200e pc alıp birde nasıl internet bağlatsın . Adam 10 yıl idare ediyor 1000tl verip. Donanım yenileme derdi yok vs si yok. Konsollar internete giriyor bu arada kullanmadın galiba o kadar da taş devrinden kalma aletler değil. Rekabet yok diyorsun da PC ye çıkan oyunlardan fazlası ps3 e çıkıyor rekabet olmadığı halde. Ekran kartını test yapmak için mi alıyorsun oyun oynamak için alıyorsun. @Anilglr Ben pc donanımı daha kötü demedim zaten bence de daha iyi ama oyun çıkmadıktan sonra çıkan oyunlar ps4 grafıkleriyle kısıtlı olduktan sonra 5000tl lik donanimin olsa ne olacak. Oturup test mi yapıcaz ?
konsolda bir dizimag açıp dizi izleyebiliryor musun? hem konsol alan bir kişi 1000tl verip nasıl 10 yıl idare edebilir konsolu alan masa süsü olsun diyemi alıyor, oyun oynamak için alıyor, oyular konsollarda beleş oldu da bizim mi haberimiz yok bir free to play var mı konsolda halen daha ekonomik deyip duruyorsunuz en tırt oyunu oynamak için bile para vermek zorunda olduğun paltformun neresi ekonomik. Bu ara şimdi çamur atma sırası benchmark testlerine gelmiş pc kullananlar benchmark testlerini aldıkları donanımları tekrar tekrar test edip aynı sonucu görmek için yapmıyor. Millet bu testleri yaptıkları overclock'un ne kadar bir performans artışı sağladığını görmek için yapıyor ve de sistemin ne kadar stabil çalışıp çalışmadığını anlamak için yapıyor

BSC Misafiri

11.3.2013 22:08:53

+1
Yapımcılar pc'ye oyun çıkarmazsa veya optimizasyon sorunu olursa, önem vermezse ne toplarsaniz toplayın fayda etmez. Paranızla rezil olmak gibi birsey. Red Dead Redemption gibi oyunlar için imza toplayıp durursunuz yeni nesilde de...

waltran

11.3.2013 22:08:35

0
gene aynı konular daha geçen gün bunun haberi yapılmadımı just cause yapımcısı şunu dedi bunu dedi diye gene neden başka bir haber yapılıyor ? kaldıki gb i geçtim 2-3 ghz lık çok kısa eirişim süreli ramlar pclerde zaten var gtx titan desen zaten ortada intelin en hızlı işlemcilerine baktığınızda gene ortada neden bahsediyorsa bu adam

BSC Misafiri

11.3.2013 22:08:34

0
Iki taraf için de iyi haber gerçekten de. Ama adam bir çok PC derken neyi kastetti acaba? Amacı sırf oyun performansı olan PC'ler de var PS4'ün boy ölçüşemeyeceği. Yahu 8 gb ram dediğin benim laptopta da var... Ha oyun oynamak için olmayan, iş ve ya eğitim vb. için kullanılan PClerden daha üstün olacaktır tabi ama sebebi ne sizce? Yine de iyi haber, bir konsol alıp deneyecektim, şimdi yeni nesli bekleyeceğiz, yine 8gb ram falan da az değil yani.

RobinvanPersie

11.3.2013 22:06:12

0
2013teki en iyi sistemi koy konsola, bir sene sonrasında en iyi sistem olmaktan çıkacak. ekran kartları sürekli yenileniyor, ramleri dahada artan, işlemcisi güçlenen canavar gibi pcler olacak. asıl şöyle bir sorun var, konsollar pc'nin önünü kesiyor. oyunlar konsolda rahat çalışsın diye yapıldığı için grafikler artık yerinde saymaya başlamıştı.

TheBladeRunner

11.3.2013 22:00:35

0
"Aynen 8gddr5 rami opengl yapısı gereği gpu ile doğru orantılı cpu kullanamı gerektirdiğinden veri alışverişini daha düşük bant genişliğinde gddr5 ramler ile hızlı haberleşmesini sağlayacak 8core 1.8 yada 2.0ghz jaguar cpu'nun performans açığını bu şekilde önüne geçicek Şimdi asıl soru haberde ismi geçen Linus Blomberg denen artist 8 gddr5 % kaçını doldurucak yine AMD APUsunun limitlerine takılacakken 8gddr5 var PClerden üstün olmasını düşünmek kısaca komik" BSC teknikeri konusmus.Bence fazla soze gerek yok dagilin cunku bu arkadasin elinde ps4 un tum, teknik ve yazilimsal bilgileri mevcut.Buyuksun

OsmanlıHanedanı

11.3.2013 21:55:29

0
Yav he he demeye elim varmıyo

Raven~

11.3.2013 21:16:43

+1
quote:

Orijinalden alıntı: FantasyFiRe

PC kullananlar sektörü her yönden ayakta tutarken siz farkında olmadan sektörü tekele düşürüyorunuz. Tekel düşen bir sektör tamamen tüketici düşmanıdır.Fiyatı o belirler kaliteyi o belirler. PC platformunda donanımdan dolayı müthiş bir rekabet var ama oyun sektörü konsolların eline düştüğü için donanımsal rekabet bir işe yaramıyor. Bak kendin yazmışsın sadece 10 firma konsolda ne var rekabet namına PS3, Xbox konsolun oyun kolları bile bozulduğu zaman başka bir marka alternatifin yok markanın kendi kolunu alacaksın film mi izlemek istedin konsolda interneti açıp beleş film veya dizi izleyemezsin çatır çatır bayılacaksın cebindeki parayı gidip blu-ray film alacaksın. Ayrıca imzandaki felsede evlere şenlik "Zenginin sistemi fakirin sistemi yok böylece frame ve makro yönünden öne geçmek yok, aynı donanımla herkes eşit şartlarda" diyorsun konsolu hangi dar gelirli insan alabiliyor. Çöp olmuş halini bile 700tl ye satıyorlar adam bunu alsa bile oyun almak zorunda çünkü bu alet oyundan başka bir işe yaramıyor. 1 oyunu ortalama 150 tl olan platformun altından geliri düşük olan adam nasıl kalkar ama pc de durum tam tersi dar gelirli adam gider pc alır 1000tl ye 1500tl ye gider free to play oyunda oynar gider bf3 de oynar diğer bütün işlerini de halleder film de izler dizi de izler. Hangisi işlevsellik eğlence yönünden kullanıcı dostu ? Ayrıca kullandığın konsol içindeki parçaları uzaylılar kendi memleketlerinden getirip de takmış gibi konuşuyorsun o beğenmediğin AMD, nvidia, wd, seagate, kingston yere göğe sığramadığın konsolunun içinde barınıyor [:'(]
Adam 700tl ye konsol alamıyor 1200e pc alıp birde nasıl internet bağlatsın . Adam 10 yıl idare ediyor 1000tl verip. Donanım yenileme derdi yok vs si yok. Konsollar internete giriyor bu arada kullanmadın galiba o kadar da taş devrinden kalma aletler değil. Rekabet yok diyorsun da PC ye çıkan oyunlardan fazlası ps3 e çıkıyor rekabet olmadığı halde. Ekran kartını test yapmak için mi alıyorsun oyun oynamak için alıyorsun. @Anilglr Ben pc donanımı daha kötü demedim zaten bence de daha iyi ama oyun çıkmadıktan sonra çıkan oyunlar ps4 grafıkleriyle kısıtlı olduktan sonra 5000tl lik donanimin olsa ne olacak. Oturup test mi yapıcaz ?

Raven~

11.3.2013 21:10:57

0
quote:

Orijinalden alıntı: Anilglr

Cevat'ın işi o
Ha pardon bu adam manavdı

FantasyFiRe

11.3.2013 21:08:57

0
quote:

Orijinalden alıntı: ilker_xxx PC' nin donanım bileşenlerine vereceğiniz parayı, bir konsol alıp 10 sene boyunca oyunlara verseniz. Türkçe oyun ve Türkiye de oyunculuk uçar gider. Dünya da ki büyük oyun stüdyoları ve dağıtımcıları, Türkçe dil desteğini standart yaparlar. Bizde böylece, bir oyun çıkmadan daha bir sene öncesinden, Türkçe olacak mı acaba, lütfen Türkçe gelsin diye yalvarmaktan kurtuluruz. Bugün bir Alman, bir Amerikan, bir Rus, bir Fransız, hatta bir Yunan bile, acaba benim dilim var mı yok mu diye şüpheye düşmeden, gönül rahatlığıyla oyununu alıp oynuyorsa, bu ülkenin oyuncularının orijinal oyun almasından kaynaklı bir durumdur. Ülke olarak oyun firmalarına ne ekersen onu biçersin. Diyeceğim şudur, madem bu hobi yüzünden bir yerleri zengin ediyoruz. Bu Nvdia, Intel, AMD, ATI, Kingston, Corsair, HI-Level, Sandisk, WD, Seagate, Logitech, Microsoft, Razer, vs. olmasın. Olacaksa oyun firmaları olsun.
PC kullananlar sektörü her yönden ayakta tutarken siz farkında olmadan sektörü tekele düşürüyorunuz. Tekel düşen bir sektör tamamen tüketici düşmanıdır.Fiyatı o belirler kaliteyi o belirler. PC platformunda donanımdan dolayı müthiş bir rekabet var ama oyun sektörü konsolların eline düştüğü için donanımsal rekabet bir işe yaramıyor. Bak kendin yazmışsın sadece 10 firma konsolda ne var rekabet namına PS3, Xbox konsolun oyun kolları bile bozulduğu zaman başka bir marka alternatifin yok markanın kendi kolunu alacaksın film mi izlemek istedin konsolda interneti açıp beleş film veya dizi izleyemezsin çatır çatır bayılacaksın cebindeki parayı gidip blu-ray film alacaksın. Ayrıca imzandaki felsede evlere şenlik "Zenginin sistemi fakirin sistemi yok böylece frame ve makro yönünden öne geçmek yok, aynı donanımla herkes eşit şartlarda" diyorsun konsolu hangi dar gelirli insan alabiliyor. Çöp olmuş halini bile 700tl ye satıyorlar adam bunu alsa bile oyun almak zorunda çünkü bu alet oyundan başka bir işe yaramıyor. 1 oyunu ortalama 150 tl olan platformun altından geliri düşük olan adam nasıl kalkar ama pc de durum tam tersi dar gelirli adam gider pc alır 1000tl ye 1500tl ye gider free to play oyunda oynar gider bf3 de oynar diğer bütün işlerini de halleder film de izler dizi de izler. Hangisi işlevsellik eğlence yönünden kullanıcı dostu ? Ayrıca kullandığın konsol içindeki parçaları uzaylılar kendi memleketlerinden getirip de takmış gibi konuşuyorsun o beğenmediğin AMD, nvidia, wd, seagate, kingston yere göğe sığramadığın konsolunun içinde barınıyor [:'(]

Raven~

11.3.2013 20:59:48

0
quote:

Orijinalden alıntı: Anilglr Saçmalık Aksine konsol oyunları hiçbir zaman PC'nin gücünü yakalayamaz. Cevat YERLİ'nin açıklamasıda böyle.
Cevat yerli dediğinde doğru oluyor da bu arkadaş dediğinde yanlış mı oluyor Cevat peygamber mi arkadaş kendinle çelişiyorsun ?

FantasyFiRe

11.3.2013 20:37:06

-2
quote:

Orijinalden alıntı: GT_55 @FantasyFiRe @CoolMnaiaC Ben o haberi 2008'de okumuştum.Dikkat ederseniz o konuda benimde yorumum var.Bildiğimiz şeyleri tekrardan okumanın bir manası yok.Ps3'ün open gl kütüphanesini kullandığını biliyorum.Ama bu bu pc'de ki bildiğimiz open gl ile birebir aynı değil.Özellikle exclusive oyunlarda geliştirilen oyun motorları tamam ile ps3'ün cell mimarisine göre yapılmış.Directx kütüphanesine benzer yerleri olabilir ama buna directx kullanıyor diyemeyiz.Öyle olsaydı 7800 gt benzeri bir gpu'da ne uncharted görürdük,ne gt5,ne de bir god of war,ne de the last of us gibi yapımlar.Eğer ps3 directx pc bozması ktütüphaneyi kullansaydı bunların hiçbirini göremezdik. Ben 7-8 sene önceki donanım ile yani 7800 gt (g70-71 mimarisi) 256 MB'lık ps3 ile bu grafikleri görüyorsam.Ondan 10 kat güçlü, 8gb gddr5'li bir ps4'te olacakları düşünmek bile istemiyorum
Yine geldik 8gb ram davasına, dön dolaş aynı dava. Şunu hiç düşünmüyorsun yeni nesil çıktığında tabi grafikler PS3 den daha iyi olacak ama yeni nesilin çıkmasıyla beraber aynı oranda pc de ki grafiklerde gelişecek. İyisi mi daha en az bir sene var beklemekten başka birşey yapamayız bekleyip görücez bakalım ram 8gb olunca grafikler nerelere gelmiş. Ayrıca bunlar yerine gameplay fotoları koysaydın daha iyi olurdu

Raven~

11.3.2013 20:35:27

0
Ya arkadaş pc ye oyun gelmedikten sonra veya konsolun sınırladığı grafiklerle oynadıktan sonra isterseniz 5000lik pc toplayın konsolları ezip geçsin ne işinize yarayacak acaba ? Alın 5000 lik pc test yaparsınız artık bol bol.

skullomania

11.3.2013 20:28:48

0
tamamen grafik motorlarıyla alakalı. konsolların kendilerine ait mimarileriyle oyunlar yapıldığı zaman tam performans alabiliyorsun ama ps3 sdk sını git crytek e ver pc deki gibi crysis bekle ya da ona yakın.onların grafik motoruyla uyuşmaz elbette. gölgelerden gölge çözünürlüklerinden aa den kaplamalardan kırpmak zorunda kalıyorlar. ama microsoft stüdyolarından çıkan bir forza horizon misal olarak veriyorum, harika grafikleri ve akıcılığı var. inanın o kaliteyi pc ye aktarmak istesek baya yüksek özellikler isteyeceklerdir muhtemelen

GT_55

11.3.2013 20:09:56

0
@FantasyFiRe @CoolMnaiaC Ben o haberi 2008'de okumuştum.Dikkat ederseniz o konuda benimde yorumum var.Bildiğimiz şeyleri tekrardan okumanın bir manası yok.Ps3'ün open gl kütüphanesini kullandığını biliyorum.Ama bu bu pc'de ki bildiğimiz open gl ile birebir aynı değil.Özellikle exclusive oyunlarda geliştirilen oyun motorları tamam ile ps3'ün cell mimarisine göre yapılmış.Directx kütüphanesine benzer yerleri olabilir ama buna directx kullanıyor diyemeyiz.Öyle olsaydı 7800 gt benzeri bir gpu'da ne uncharted görürdük,ne gt5,ne de bir god of war,ne de the last of us gibi yapımlar.Eğer ps3 directx pc bozması ktütüphaneyi kullansaydı bunların hiçbirini göremezdik. Ben 7-8 sene önceki donanım ile yani 7800 gt (g70-71 mimarisi) 256 MB'lık ps3 ile bu grafikleri görüyorsam.Ondan 10 kat güçlü, 8gb gddr5'li bir ps4'te olacakları düşünmek bile istemiyorum

ploff

11.3.2013 20:01:44

0
''Üstelik Sony'nin 8 GB Ram kullanmasından çok memnunum. Çünkü bu pek çok PC'nin teknik açıdan PS4'e üstünlük kuramayacağı anlamına geliyor.'' Bu adamın ram fıyatlarından haberı yok galıba :))) Benım bır makınamda 4gb iş yaptıgım makınada 32gb ram takılı. Bu durumda ıkı nesıl sonra anca yakalar sony benı :) Boyle sacma mantık olur mu?? Yenı konsollar performans ve fıyat acısından kesınlıkle alınır. Ayrıca ex oyunlar pcye cıkmıyor. Konsolları ovmek ıcın pc donanımını tartısmak mantık hatasından baska bır sey degıl. Standart pcler bıle yenı nesılde konsolları gecıcektır.

BSC Misafiri

11.3.2013 19:47:40

0
kavga başladı yine xboxı bıraktı şimdi pc lere saldırdı ama ps4 iyi yaa :D bence haklı

FantasyFiRe

11.3.2013 19:47:37

0
quote:

Orijinalden alıntı: CoolMnaiaC @GT_55 "Microsoftun directx sürümünün, Sony'nin ps4'ün de olmasını hangi akla dayanarak söyledin çok merak ettim. Pc mimarisi dedi, directx yazılımı değil" yorumuna ithafen forumda bu konuya hakim olan 1 arkadaşın açıklaması RSX Opengl'mi Xenos Direct X'mi??? OpenGl,Direct3D,DirectSound,3dfx Glide PC'lerde özellikle oyunlarda son 10 senedir akla gelen ilk API'lerdir.Bunlardan Direct3D ve Direct Sound API'lerinin birleşmesi ile ortaya çıkan API'yede biz günümüzde Direct X adını veriyoruz.DX API'si Windows'un vazgeçilmezlerinden olduğu şu dönemde 4-5'li versiyonlardan günümüzde DX10.1 versiyonuna kadar gelmiş çok gelişmiş ve kullanılabilirliği çok kolay bir API'dir programcılar ve geliştiriciler için. Öte yandan 3DFX kartların zamanında kendine özel API standardı olan GLIDE sürümüde hafızalardan özellikle eski oyuncular adına silinmemiştir. Xenos çipi DX9c sürümü Shader Model 3.0 destekli bir GPU'dur. RSX çipi ise OpenGL üzerine bir kodlamaya sahiptir yalnız bu demek değildirki DX efektlerini ve kodlamalarını yapamaz,hepsini yapar ve fazlasınıda yapar arkadaşlar.Nasıl yaptığı ise güncel bir şekilde gözler önüne serilebilir.ID firması yıllardır OPENGL üzerine oyunlarını kurar ve oyun motorlarını geliştirir,DOOM 3,Quake 4 gibi son derece yeni oyunlar ve gelecekteki tüm ID oyunları DX10 desteklemeyeceğiz açıklaması ile gündeme gelmişlerdir.Peki bu yeni gelecek oyunlarda DX10 efetleri yada görselleri olmayacak grafikleri kötümü olacak! Kesinlikle hayır OPENGL hazır kalıplardan çok programcıların yeteneklerini zorlayan ve çok daha yüksek potansiyele sahip bir API olmuştur bugüne kadar DX API'si karşısında ama zor programlanır olması yüzünden hep 2. planda kalmıştır,ama görsel kalite olarak OPENGL API'si doğru eller altında çalıştığında ortaya inanılmaz derecede bir potansiyel çıkar,bunların örenklerini ID software hala daha bizlere göstermekte.OpenGl API'side DX gibi sürümlere sahiptir ve en son 3.0 sürümü açıklanmıştır. Peki burdan şu soru ortaya çıkıyormu RSX OPENGL API kullanıyorsa DX9c ile hayata giren HDR teknolojisini nasıl uyguluyor,RSX sadece OpenGl API'sini kullanmıyor zaten 7000 serisi bir kart olduğu için DX9c desteğide Shader Model 3.0 ile RSX tarafından kullanılıyor,ama buna ek olarak Nvidia'nın hep çip olarak başarılı ve güçlü olduğu OPENGL API'sinede tam destek veriyor ve çoğu zaman DX ile yapılamayan grafik efektleri OPENGL ile hayata geçirilebiliyor Burdan ve örneklerden anlayacağımız DX9c Shader Model 3.0 ile yapılan bir su efekti aşağı yukar farklı oyunlarda hep aynı şekli ve hareketleri anımsatabilir,ama işi OPENGL'e dökerseniz ve daha fazla uraşırsanız Shader Model 4.0 su efektini bile uygulayabilirsiniz,ama tabiki herşey optimizasyon ve sistem gücü ile ilgili.OPENGL çok daha fazla CPU'ya yük bindirirken DX bunu biraz daha az yapar. Son olarakta bugüne kadar CAD gibi bütün yazılımlar OPENGL API ile çalışırlar arkadaşlar,yani RSX OPENGL desteği olması bir avantajdır dez avantaj değil konuya hakim olmayanların söylediğinin aksine burayı oku istersen http://forum.donanimhaber.com/m_20666690/tm.htm
valla helal olsun dostum verdiğin bilgiler hakikaten ayınlatıcı 3dfx dedin 14 yıl öncesine gittim bir anda Voodo efsanesi vardı o zamanlar harbiden ne oldu o firma directx davasına iflas etti heralde Umarım GT_55 bu yazılanları okur

alike03

11.3.2013 19:45:29

0
quote:

Orijinalden alıntı: FerreT Ben istesem şimdi gider PC'ye 12 Gb ram takarım PS4 öylece bakar..Bumu yani üstünlük ..
PC'nin en iyi yanlarindan biri. 2x2GB vardi bir tane 4GB DDR3 aldim oldumu sana 12GB Bu isi akillica yaparsan PC her zaman karlidir ve daha iyi grafik kalitesine sahiptir, fakat anlamayanlar arastirmayanlar Konsollarin daha hesapli oldugunu düsünür. Üstelik Konsol kullanicilari oyunlara daha fazla para verirler. Bu arada Talha abi farkinda olmadan bir savasi alevlendirdin galiba

Frost Troll

11.3.2013 19:37:58

-3
PC'de oyun indirip oynamak daha rahat. hemde kasamı upgrade edip full ayarda istediğim oyunu bedavaya oynuyorum. full açıyorum ayarları cam gibi grafiklerle takılıyorum. o bakımdan PC ezer.

alike03

11.3.2013 19:30:52

0
quote:

Orijinalden alıntı: Anilglr Konsol daha mantıklı ama. 2 yıllık PC Crysis 3'ü açamazken 7 yıllık PS3'de çok rahat oynayabiliyolar. Ben kasayı monitörü satıp PS4 alırım 5-6 yıl her oyunu oynarım.
Sen her 7 yilda bir bilgisayarin icin bir konsol parasi, diyelim 700€ harca, görürzün o zaman hangisi daha iyi. Bundan 4 yil önce 500€'ya topladigim bilgisayarim PS4 ile yarisacak durumda. Tomb Rider'i en yüksek kalitede rahat oynayabiliyorum, fakat ben yil sonuna dogru 200€'luk bir harcama yapip, daha PS4 cikmadan PS4'den daha güclü bir pc yapmayi düsünüyorum.

BlackBeasT

11.3.2013 19:13:49

0
@GT_55 "Microsoftun directx sürümünün, Sony'nin ps4'ün de olmasını hangi akla dayanarak söyledin çok merak ettim. Pc mimarisi dedi, directx yazılımı değil" yorumuna ithafen forumda bu konuya hakim olan 1 arkadaşın açıklaması RSX Opengl'mi Xenos Direct X'mi??? OpenGl,Direct3D,DirectSound,3dfx Glide PC'lerde özellikle oyunlarda son 10 senedir akla gelen ilk API'lerdir.Bunlardan Direct3D ve Direct Sound API'lerinin birleşmesi ile ortaya çıkan API'yede biz günümüzde Direct X adını veriyoruz.DX API'si Windows'un vazgeçilmezlerinden olduğu şu dönemde 4-5'li versiyonlardan günümüzde DX10.1 versiyonuna kadar gelmiş çok gelişmiş ve kullanılabilirliği çok kolay bir API'dir programcılar ve geliştiriciler için. Öte yandan 3DFX kartların zamanında kendine özel API standardı olan GLIDE sürümüde hafızalardan özellikle eski oyuncular adına silinmemiştir. Xenos çipi DX9c sürümü Shader Model 3.0 destekli bir GPU'dur. RSX çipi ise OpenGL üzerine bir kodlamaya sahiptir yalnız bu demek değildirki DX efektlerini ve kodlamalarını yapamaz,hepsini yapar ve fazlasınıda yapar arkadaşlar.Nasıl yaptığı ise güncel bir şekilde gözler önüne serilebilir.ID firması yıllardır OPENGL üzerine oyunlarını kurar ve oyun motorlarını geliştirir,DOOM 3,Quake 4 gibi son derece yeni oyunlar ve gelecekteki tüm ID oyunları DX10 desteklemeyeceğiz açıklaması ile gündeme gelmişlerdir.Peki bu yeni gelecek oyunlarda DX10 efetleri yada görselleri olmayacak grafikleri kötümü olacak! Kesinlikle hayır OPENGL hazır kalıplardan çok programcıların yeteneklerini zorlayan ve çok daha yüksek potansiyele sahip bir API olmuştur bugüne kadar DX API'si karşısında ama zor programlanır olması yüzünden hep 2. planda kalmıştır,ama görsel kalite olarak OPENGL API'si doğru eller altında çalıştığında ortaya inanılmaz derecede bir potansiyel çıkar,bunların örenklerini ID software hala daha bizlere göstermekte.OpenGl API'side DX gibi sürümlere sahiptir ve en son 3.0 sürümü açıklanmıştır. Peki burdan şu soru ortaya çıkıyormu RSX OPENGL API kullanıyorsa DX9c ile hayata giren HDR teknolojisini nasıl uyguluyor,RSX sadece OpenGl API'sini kullanmıyor zaten 7000 serisi bir kart olduğu için DX9c desteğide Shader Model 3.0 ile RSX tarafından kullanılıyor,ama buna ek olarak Nvidia'nın hep çip olarak başarılı ve güçlü olduğu OPENGL API'sinede tam destek veriyor ve çoğu zaman DX ile yapılamayan grafik efektleri OPENGL ile hayata geçirilebiliyor Burdan ve örneklerden anlayacağımız DX9c Shader Model 3.0 ile yapılan bir su efekti aşağı yukar farklı oyunlarda hep aynı şekli ve hareketleri anımsatabilir,ama işi OPENGL'e dökerseniz ve daha fazla uraşırsanız Shader Model 4.0 su efektini bile uygulayabilirsiniz,ama tabiki herşey optimizasyon ve sistem gücü ile ilgili.OPENGL çok daha fazla CPU'ya yük bindirirken DX bunu biraz daha az yapar. Son olarakta bugüne kadar CAD gibi bütün yazılımlar OPENGL API ile çalışırlar arkadaşlar,yani RSX OPENGL desteği olması bir avantajdır dez avantaj değil konuya hakim olmayanların söylediğinin aksine burayı oku istersen http://forum.donanimhaber.com/m_20666690/tm.htm

FantasyFiRe

11.3.2013 18:53:09

0
quote:

Orijinalden alıntı: GT_55

Yav sen harbi çok bilmiş gibi davaranıyorsun ama dünyadan bihabersin.Ona buna laf yetiştiriyorsun.Fan diyorsun kendine bakmıyorsun.Alem adamsın. Sen windowsun sistem araçlarına bakıp bunu yazıyorsun.Madem hiçbir şey tüketmiyor bu Windows.Nerde çalışıyor bu sistem havada mı,internetten stream ederek mi?Öyle ya da böyle Windows her türlü konsoldan daha fazla sistem kaynakları tüketir. Hele directx ile çalışacak demene ne demeli.Microsoftun directx sürümünün, Sony'nin ps4'ün de olmasını hangi akla dayanarak söyledin çok merak ettim. Pc mimarisi dedi, directx yazılımı değil.Adamlar donanım mimarisi dedi, yazılım demedi.Şu ikisini birbirine karıştırmayın artık. Şu gddr5'i de küçümsemen zaten ayrı bir konu.Konsollar genelde hep düşük ram ile piyasada oldu.Ps3 256 MB'lık ram ile piyasada yerini aldı.O hafızaya rağmen çok iyi oyunlar gördük.Ama şimdi konsolların en büyük sorunu hafıza sorunu ortadan kalkmış oldu.8 gb gddr5 paylaşımlı ram.Yani yapımcı istediği şekilde kullanabilecek bu rami.Genelde herkes ps4'te 2gb ram olur, 1 yada 2 gb'da gpu rami olur düşünüyordu.Ama 8 gb gddr5 ram tam sürpriz oldu.Yani yapımcılar hafıza konsunda sıkıntı çekmeyecek.Ayrıca bir de şöyle bir şey var.Madem ps4'ün donanımı zayıf neden 8 gb gddr5 ram koydular bu cihaza.Multi tasking için mi? Hayır tabi ki.Demek ki 8 gb GDDR5 rami karşılayacak güçlü bir sistem var arkada.Yoksa sizin dediğiniz gibi olsa koyardı 2 gb gddr5 ram olur biterdi.Titan neden 6gb bunu hiç düşündünüz mü?
Ben açık açık söylüyorum BİLGİSAYAR FANATİĞİYİM sen de benden farksızsın bilmişlik konusunda sana göre windows 4gb ram işgal ediyor heralde. Ben windows hiçbirşey tüketmiyor demedim az miktarda donanım kullanıyor dedim yazdıklarımı çarptırma. Windowsun kullandığı ram miktarına ben görev yöeticisinden bakıyorum madem oradaki doğru değil sen nereden bakıyorsun söylede aydınlat bizi o zaman. Konsola yapılan oyunlar da directx kullanılmıyor diyorsun doğru olabilir ben yanlış biliyor olabilirim o zaman benim yanlışımı düzelt directx yerine ne kullanılıyor açıkla yaz. Ortaya bir fikir atıyorsan destekleyici birşey de at. Şimdi PS4 için tek söylediğiniz şey 8gb ram olması konsolun ram yetersizliği hiç bir zaman bitmez sadece yapılan oyunlardan kısılarak konsolun yetersizliği belli bir yere kadar göz önüne serilmez ama bir noktadan sonra işler yürümüyor şimdiki ps3 olayında olduğu gibi o zamanda firmalar homurdanmaya başlıyor bunlarla bir yere varamıyoruz diye. 8gb ddr5 ps4 ün mükemmel üstün cpu ve gpu gücüne ayak uydurulması için koyulmadı gpu harici bellek koyup maliyeti arttırmamak için koyuldu. Adamlar şimdiden söylüyorlar açık açık exc dediğiniz oyunlar biri olan KillZone Shadowfall 30 fps sınırlı oynanacak diye. PS3 bu konuda çok daha başarılıydı standartı yaklaşık 60fps idi . Bu nasıl oyun konsolu 30 fps oyun oynamak sınırdır altında oynanabilirlik ortadan kalkar. Ayrıca son verdiğe kargalar güler. Şu anda oyunlar en fazla ekran kartının 2-2.5gb ram miktarını kullanıyor titan dediğin kart aşırı uç seviye bir kart adamlar bu karta 6gb rami sadece oyun oynansın diye değil animasyon yapan tasarım yapan oyundan çok daha fazla işlem gücü gerektiren uygulamaları karşılaması için koydular. Ben bunları düşündüm [:'(]

TheMEA

11.3.2013 18:48:57

0
quote:

Orijinalden alıntı: musAKka

Eğer Bir PC'ci arkadaş senin söylediğin gibi sürekli donanımını güncel tutarsa, evet daha fazla para ödeyecek. Bunun karşılığında da; PC'sinde sadece oyun oynamayacak başka şeyler de yapabilecek. Güncel bir PC ile multiplatform oyunları yine konsoldan daha iyi bir görsellikle oynayabilecek. PC exclusive oyunları da oynayacak. Kendine uygun birçok kontrolcü seçeneklerine (mouse + klavye + gamepad) farklı farklı markaların ürünlerine sahip olacak, vs. vs... Hangisi mantıklı? Bu kişiden kişiye değişir. Ben ikisinden de vazgeçmeyeceğim için PC + Konsol ile devam edeceğim ancak ikisinden birini seçenler de kendi isteklerine cevap veren, kendilerine hitap eden platformu seçecekler. Herhangi bir platformu tercih eden kişiler aptal değiller, merak etmeyin.
Dediklerinde haklısın da günümüzde PC de yapıp konsolda yapamayacağın sayılı işlem vardır.<MMORPG tarzı oyunlar ve hala var mı? PC exc. oyun.> O saydığın bir çok kontrolcüyü de konsolda kullanabiliyoruz. (Ek aparatlarla veya değil.) Sonuçta konsol kalitesini istiyorsa donanımını güncel tutması gerekecek. Bu da çok daha masraf. Benim fikrim en iyisi orta karar bir PC, yanına konsol almaktır.

BSC Misafiri

11.3.2013 18:44:58

0
İnsan bababsını hor görür mü? Bu boynuz kulak meselesi değil ki konsol pc den güçlü olsun. Mantıkken düşünen bir insan en azından oyunların neyle yapıldığını bir düşünsün bi zahmet sonra konuşsun...

Guest-F97E00D06

11.3.2013 18:42:28

0
Oyun Pc si dediğimiz tüm bilgisayarlar ps4 den iyidir,

XanthiN

11.3.2013 18:33:09

0
Pc 4 Ever

FerreT

11.3.2013 18:29:09

0
quote:

Orijinalden alıntı: GT_55

8gb GDDR5 bellek var ise piyasada takalım.
yani diyosun ki ''Corsair Dominator Platinum 16GB (2x8GB) 2400Mhz DDR3 Ram'' Ps4 8gb GDDR5 bellek hızını geçemez öylemi

jdfbj

11.3.2013 18:28:22

0
Yine başladılar... Her yeni konsol çıktığında ilk PC'ye saldırmasalar olmuyormu? Sen PC bazlı bir konsolla, nasıl olurda PC'yi küçümsersin ?

BlackBeasT

11.3.2013 18:10:56

0
quote:

Orijinalden alıntı: scutaro Konsolun en önemli özelliği kendine has olan mimarisidir, onun dışında 8 gb ddr5 kullanıyormuş falan bunlar boş laflar. CPU ve GPU paylaşımlı ram kullandığı için mecburen ddr5 kullanılıyor, ddr5'in avantajı sadece daha yüksek bellek bant genişliği sağlamasıdır. Bugün en hızlı server işlemcileri bile ddr3 kullanıyorken, 8 çekirdekli Jaguar işlemcisi ne kadar işlem gücü üreticek ki bu kadar veriyoluna ihtiyaç duysun, kısaca komik olmuş.
Aynen 8gddr5 rami opengl yapısı gereği gpu ile doğru orantılı cpu kullanamı gerektirdiğinden veri alışverişini daha düşük bant genişliğinde gddr5 ramler ile hızlı haberleşmesini sağlayacak 8core 1.8 yada 2.0ghz jaguar cpu'nun performans açığını bu şekilde önüne geçicek Şimdi asıl soru haberde ismi geçen Linus Blomberg denen artist 8 gddr5 % kaçını doldurucak yine AMD APUsunun limitlerine takılacakken 8gddr5 var PClerden üstün olmasını düşünmek kısaca komik Sony'nin PS4 8gddr5 bu yapımcılara tepki olarak yüksek tutuğunu düşünüyorum , çoğu yapımcı "Cell cpu'yu çözemiok kodlama zor zaman alıyor , ram havuzu az boy veremiok" Sony'de şunlar sussun mazaret bulamasınlar "alın nan x86 mobil AMD özel yapımı APUsu buda 8gddr5 ram havuzu boğulun aa"" ,

Virtual Reality

11.3.2013 18:10:51

+1
PC' nin donanım bileşenlerine vereceğiniz parayı, bir konsol alıp 10 sene boyunca oyunlara verseniz. Türkçe oyun ve Türkiye de oyunculuk uçar gider. Dünya da ki büyük oyun stüdyoları ve dağıtımcıları, Türkçe dil desteğini standart yaparlar. Bizde böylece, bir oyun çıkmadan daha bir sene öncesinden, Türkçe olacak mı acaba, lütfen Türkçe gelsin diye yalvarmaktan kurtuluruz. Bugün bir Alman, bir Amerikan, bir Rus, bir Fransız, hatta bir Yunan bile, acaba benim dilim var mı yok mu diye şüpheye düşmeden, gönül rahatlığıyla oyununu alıp oynuyorsa, bu ülkenin oyuncularının orijinal oyun almasından kaynaklı bir durumdur. Ülke olarak oyun firmalarına ne ekersen onu biçersin. Diyeceğim şudur, madem bu hobi yüzünden bir yerleri zengin ediyoruz. Bu Nvdia, Intel, AMD, ATI, Kingston, Corsair, HI-Level, Sandisk, WD, Seagate, Logitech, Microsoft, Razer, vs. olmasın. Olacaksa oyun firmaları olsun.

GT_55

11.3.2013 18:08:57

0
quote:

Orijinalden alıntı: FantasyFiRe

PC de windows var sistemi yiyor diyorsun. Windows sistemi falan yediği yok ram kullanımı boşta iken 850mb cpu aynı şekilde windows ta cpu'nun %1 bile kullanılmıyor gpu oyun, çizim, tasarım veya photoshop açmadıkça video ve internette bile %0 kullanılıyor. Windows'un pc donanımını yediği falan yok. Ayrıca konsolda oyunları çalıştıran şey ne openGL mi konsolda da oyunlar directx sayesinde çalışıyor.Artık PS4 directx olayı neredeyse pc ler ile aynı olur bana göre çünkü tamamen pc altyapısında bir donanıma sahip ve bunu firmalar da söylüyor oyunları artık direkt pc ye göre geliştirip sonra konsola çevirebileceğiz diyorlar. GDDR5 Ram konusuna gelince üstte bir yorum önce yazdığımı oku Hatta GDDR5rami mükemmel bir teknoloji sanan tüm ergen konsolfanları yukarıda yazdığımı okuyun Ağzınıza dolanmış GDDR5 başka birşey biliyorsunuz araştırın biraz
Yav sen harbi çok bilmiş gibi davaranıyorsun ama dünyadan bihabersin.Ona buna laf yetiştiriyorsun.Fan diyorsun kendine bakmıyorsun.Alem adamsın. Sen windowsun sistem araçlarına bakıp bunu yazıyorsun.Madem hiçbir şey tüketmiyor bu Windows.Nerde çalışıyor bu sistem havada mı,internetten stream ederek mi?Öyle ya da böyle Windows her türlü konsoldan daha fazla sistem kaynakları tüketir. Hele directx ile çalışacak demene ne demeli.Microsoftun directx sürümünün, Sony'nin ps4'ün de olmasını hangi akla dayanarak söyledin çok merak ettim. Pc mimarisi dedi, directx yazılımı değil.Adamlar donanım mimarisi dedi, yazılım demedi.Şu ikisini birbirine karıştırmayın artık. Şu gddr5'i de küçümsemen zaten ayrı bir konu.Konsollar genelde hep düşük ram ile piyasada oldu.Ps3 256 MB'lık ram ile piyasada yerini aldı.O hafızaya rağmen çok iyi oyunlar gördük.Ama şimdi konsolların en büyük sorunu hafıza sorunu ortadan kalkmış oldu.8 gb gddr5 paylaşımlı ram.Yani yapımcı istediği şekilde kullanabilecek bu rami.Genelde herkes ps4'te 2gb ram olur, 1 yada 2 gb'da gpu rami olur düşünüyordu.Ama 8 gb gddr5 ram tam sürpriz oldu.Yani yapımcılar hafıza konsunda sıkıntı çekmeyecek.Ayrıca bir de şöyle bir şey var.Madem ps4'ün donanımı zayıf neden 8 gb gddr5 ram koydular bu cihaza.Multi tasking için mi? Hayır tabi ki.Demek ki 8 gb GDDR5 rami karşılayacak güçlü bir sistem var arkada.Yoksa sizin dediğiniz gibi olsa koyardı 2 gb gddr5 ram olur biterdi.Titan neden 6gb bunu hiç düşündünüz mü?

BSC Misafiri

11.3.2013 18:03:34

0
Yeni nesile boşuna next gen denmiyor. Yeni nesil konsollar çağ kapatıp yeni bir çağ açacak kadar güçlüler. far cry 1 ile bu nesildeki oyunlara bakın dağlar kadar fark var. Ayrıca yapımcılar çoğunluga göre oyun yapıyor. %5 lik kesime hitap eden pahalı parçaları savunmayın. Yeni konsollar hem güçlü hem de yaygın olacak. Bu da 1 numaralı tercih sebebi.

Hoid

11.3.2013 17:57:48

0
Yahu arkadaşlar bu neyin tartışması böyle ? Beğenen alsın ps4 ünü beğenmeyen almasın keza aynı konuşmalar xbox konusunda da var onuda beğenen alır beğenmeyen almaz . Ben her 2 konsoluda alacağım benim için eğlenmek ve zevk almak önemli bu konsollarda beni en az PC deki kadar eğlendiriyor sonuçta eğlence cihazları . Birisi diyor ggd5 ram var öteki diyor ddr3 var ee ne yapalım yani burada kimse ps4 şöyle kötü felan demiyor ki siz PC ile kıyaslama yapıyorsunuz bu çok saçma bir şey . Size çok basit bir örnekle açıklıyayım farkı umarım anlarsınız. PC yi amerika kıtası olarak düşünün sürekli gelişiyor , KONSOL uda türkiye olarak düşünün 1-2 sene gelişiyor sonra yerinde sayıyor :) Umarım yeterince açık olmuştur . Siz paranızı eğlenmek için bir cihaza yatırıyorsunuz ve bu cihazın sadece bir görevi var oda oyun oynatmak , ekstra olarak filmde izleyebilir aynı zamanda internetede girebilirsiniz. Ama asıl görevi oyun oynatmasıdır . Dolayısıyla yapımcılar ellerinde avuçlarında ne varsa bu kapalı sisteme göre oyun yaparlar. İşte 8 GB GDDR 5 ram mi var adamlar onu zorlayacak şekilde oyunlar yaparlar ve dolayısıyla oyunlar güzel olur . Buraya kadar kimse aksini söyleyemez herhalde ki insanın gözüne sokarlar ps3 de şu kadar ram vardı adamlar bak bunları yaptı diye. Ama gelin PC ye PC sadece oyun oynanan bir alet değil bu gün cağımızda üretilen tüm cihazlarda PC kullanılır hatta tartışmasını yaptığınız o konsol oyunları dahi PC de yazılır. Umarım yeterince açık ve net olmuştur . Artık kıyaslamazsanız PC ile KONSOL ları iyi olur. Çünkü cevabı belli olan şeyi tartışmaya gerek yok . ALIN XBOX ınızı veya PS4 ünüzü ya da her iksinide oyununuza bakın eğlencenize bakın nedir yani bu PC ile alıp veremediğiniz çözebilmiş değilim. Benim param var gider 5 milyarlık PC yaparım sonrada gider 500-600 dolara ya da her ne kadar sa işte fiyatı ps4 alırım ama bunları karşılaştırmam çünkü geri zekalı değilim . 5 milyar nere 600 dolar nere ...

BSC Misafiri

11.3.2013 17:45:42

0
benim düşüncem fiyatı makul olursa 5 yada 6 sene gider oyuncular için çünkü orta üstü bir sistemle geliyor oyuna yönelik şunu unutmamak lazım galaxy s3 iphone5 den daha hızlı işlemci olarak ama iphone la karsışaştırdığımıza iphone daha stabil çalışıyor ve daha yüksekpuanlar alıyor neden çünkü ios u sadece kendicihazlarında kullanılıyor apple. galaxys3 ise android işletim sistemine sahip optimize konusunda ios dan bir adım geride yani şunu söyleye bilirim ps4 ios pc lerde android gib kalıcak oyunlar için. buyüzden ps4 yeterli bir konsol olucak kanısındayım not: galaxys3 iphone 5 ten daha iyibir cihaz bence?..

BSC Misafiri

11.3.2013 17:45:34

0
bir şeyi yanlış anladınız herhalde burada fiyat performansa göre bakmak gerekir bu konsolun fiyatını tam bilmiyorum ama sunduğu performansı o fiyata bir pc bulmazsınız demek istediği yada demeye çalışmış bu tutup ta titan bir pc karşılaştırmak saçma olur ki zaten pc yi donanım sal olarak geçmesi imkansız çünkü konsolun parçaları pc üzerinden geliştirilir

sniper23

11.3.2013 17:30:29

-2
quote:

Orijinalden alıntı: Wayward Son

İşte millet asıl sorulması gereken soruyu sormuyor: Bu donanımların hakkını verecek kaç oyun, kaç yapımcı var? Donanımları "adam akıllı optimizasyon ile" sonuna kadar sömürebilecek kaç oyun var?
BF3 dışında fazla oyun yok . Gerçi ben başlık bazlı söyledim . Ps4 iddialı .

Cpt. Miller

11.3.2013 17:23:59

+2
Konsolun en önemli özelliği kendine has olan mimarisidir, onun dışında 8 gb ddr5 kullanıyormuş falan bunlar boş laflar. CPU ve GPU paylaşımlı ram kullandığı için mecburen ddr5 kullanılıyor, ddr5'in avantajı sadece daha yüksek bellek bant genişliği sağlamasıdır. Bugün en hızlı server işlemcileri bile ddr3 kullanıyorken, 8 çekirdekli Jaguar işlemcisi ne kadar işlem gücü üreticek ki bu kadar veriyoluna ihtiyaç duysun, kısaca komik olmuş.

stun

11.3.2013 17:20:17

0
ulan ciddi ciddi.. donanımları birebir karşılaştıranlar var.. ağzımla gülmüyorum size.. tamamen aynı mı sanıyorsunuz.. biyerde tamamen oyun odaklı bir makına var işletim sistemi program yukunu hesaba katmıyorlar.. zaten piyasa konsollar üzerinden yürüyeceği için farkı sizde hissediceksiniz emin olun..

Wayward Son

11.3.2013 17:17:32

+2
quote:

Orijinalden alıntı: sniper23 16 Gb DDR3 Ram,2 tane Nvidia 690 GT ve xeon server işlemcili pc var . Buna ulaşabilecekler mi ?
İşte millet asıl sorulması gereken soruyu sormuyor: Bu donanımların hakkını verecek kaç oyun, kaç yapımcı var? Donanımları "adam akıllı optimizasyon ile" sonuna kadar sömürebilecek kaç oyun var?

FantasyFiRe

11.3.2013 17:15:02

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Hanginizin bilgisayarinda 8 GB GDDR5 var? (ddr3 demiyorum) Konsollarda windows yok, bütün yapimcilarda optimize ettigi için bütün gücünü oyuna veriyor. Benzer bir pc den yine 2 kat fazla performans verebilir. Fiyat konusuna hiç girmiyorum bile. Yapımcılar dogru söylüyor
DÜZ MANTIK ÖRNEKLERİ 1) Birinin sonunda 5 yazıyor öbürünün sonunda 3. 5, 3'ün yaklaşık 2 katı o zaman bu makinenin performansı diğerinin yaklaşık 2 katı olur. 2) Bu ekran kartının modeli 9800GTX diğerinin modeli GTX 680, 9800GTX banko diğerinin 10 katı fazla performans veriyor. Araştırıp sorgulamadan öğremeden biad etmeye devam edin, edin ki oyun piyasaında birileri çuvalla parayı götürürken yapılan geliştirmeler çay kaşıyığla olsun, edin ki CRYTEK gibi bir şirket yaşattığı görsel şölenden ötürü yerden yere vurulsun.

aygun61

11.3.2013 17:08:00

0
Belki biraz yersiz bir istek olacak ama şu Gamepadların ellerdeki ter yüzünden nemlenip, değim yerindeyse yapış yapış olmasına bir çözüm bulmalılar. Kol plastikten olmazsa bu sorunun düzeleceğini düşünüyorum.

itachi237

11.3.2013 17:03:00

+1
müthiş bir başlık müthiş bir tartışma. yıllarca sürebilir bu. @ilker_xxx dediklerinde yerden göğe kadar haklı.

sniper23

11.3.2013 17:02:00

-1
16 Gb DDR3 Ram,2 tane Nvidia 690 GT ve xeon server işlemcili pc var . Buna ulaşabilecekler mi ?

FantasyFiRe

11.3.2013 16:54:32

0
quote:

Orijinalden alıntı: GT_55 @FantasyFiRe En önemlisi ps4 directx denen kartları kısıtlayan bir engele takılmayacak.Arka planda Windows ile meşgul olmayacak.O yüzden pc sistemleri ile karşılaştırılması yanlıştır.Pc'de oyunlar ve test programları çalışırken directx ne diyorsa onu yapar.Arkada da Windows çalışır sistemi sömürür.Yani elimizdeki kartların gücünü göremeden, hemen yenisini piyasaya sürerler, bakın bu daha güçlü derler, konsol portu oyunları sadece biraz daha iyi grafik ile oynamak için bununla oynayın derler.Ayrıca Ps4 donanımını bir yerlerde alıp toplayamadığımıza göre karşılaştıramayız.Pc'de özel olarak satılan 8gb gddr5 ram gördünüz mü?Ya da ps4 işlemcisini,gpusunu satan bir yer var mı?
PC de windows var sistemi yiyor diyorsun. Windows sistemi falan yediği yok ram kullanımı boşta iken 850mb cpu aynı şekilde windows ta cpu'nun %1 bile kullanılmıyor gpu oyun, çizim, tasarım veya photoshop açmadıkça video ve internette bile %0 kullanılıyor. Windows'un pc donanımını yediği falan yok. Ayrıca konsolda oyunları çalıştıran şey ne openGL mi konsolda da oyunlar directx sayesinde çalışıyor.Artık PS4 directx olayı neredeyse pc ler ile aynı olur bana göre çünkü tamamen pc altyapısında bir donanıma sahip ve bunu firmalar da söylüyor oyunları artık direkt pc ye göre geliştirip sonra konsola çevirebileceğiz diyorlar. GDDR5 Ram konusuna gelince üstte bir yorum önce yazdığımı oku Hatta GDDR5rami mükemmel bir teknoloji sanan tüm ergen konsolfanları yukarıda yazdığımı okuyun Ağzınıza dolanmış GDDR5 başka birşey biliyorsunuz araştırın biraz

GT_55

11.3.2013 16:37:46

0
@FantasyFiRe Üstte yazdığımı oku.

BSC Misafiri

11.3.2013 16:37:37

-4
hala pc yi savunanlar görüyorum yahu :) bu gibilerin ciddi anlamda beyin loblarını tek tek laboratuvarlarda inceletmemiz gerekli bence...

BSC Misafiri

11.3.2013 16:37:26

0
günümüzde 5 gb bile tamamen kullanan bi oyn yok ve olmıckta bi 8gbı koydular diye kakalamasnlr yani 4 quad gtx titanlı bi pcyi konsol asla geçemez

BSC Misafiri

11.3.2013 16:37:23

0
Hanginizin bilgisayarinda 8 GB GDDR5 var? (ddr3 demiyorum) Konsollarda windows yok, bütün yapimcilarda optimize ettigi için bütün gücünü oyuna veriyor. Benzer bir pc den yine 2 kat fazla performans verebilir. Fiyat konusuna hiç girmiyorum bile. Yapımcılar dogru söylüyor

FantasyFiRe

11.3.2013 16:34:37

0
quote:

Orijinalden alıntı: GT_55

8gb GDDR5 bellek var ise piyasada takalım.
arkadaşım sen gddr5 ram'in tek başına oyunlarda 20-30fps performans artışı vereceğini falan sanıyorsun heralde adamlar gddr5 ram'i ram teknolojisinde devrim yapıp bunuda ilk PS4 de denemek istedikleri için takmadı ekran kartı paylaşımlı olduğu için mecburen gddr5 ram kullandılar. Şu anda pc lere gddr5 ram üretilmiyor, çok üstün bir teknoloji gerektirdiği için değil gerek olmadığı için üretilmiyor çünkü istersen kullandığın pc de 8 çekirdek 16 işlem parçacığı olan Xeon server işlemci ve 3x hd7970 takılı olsun hali hazırda ddr3 ramlerin frekans hızı bile veri aktarımını zora sokmuyor. Konsol fanlarının tek söyledikleri şey GDDR5 iyi de kaç mhz GDDR5 kimse bunu söylemiyor. Ekran kartları için GDDR5 yaklaşık 5 senedir kullanılıyor.Bilen bilir gddr5 ilk olarak hd4870 ile çıktığında 3600mhz idi. Şimdiki hd7970 ramlari veya gtx680 ramleride gddr5 olarak geçiyor ama şimdikiler 6000mhz ve üzeri

GT_55

11.3.2013 16:26:52

0
@FantasyFiRe En önemlisi ps4 directx denen kartları kısıtlayan bir engele takılmayacak.Arka planda Windows ile meşgul olmayacak.O yüzden pc sistemleri ile karşılaştırılması yanlıştır.Pc'de oyunlar ve test programları çalışırken directx ne diyorsa onu yapar.Arkada da Windows çalışır sistemi sömürür.Yani elimizdeki kartların gücünü göremeden, hemen yenisini piyasaya sürerler, bakın bu daha güçlü derler, konsol portu oyunları sadece biraz daha iyi grafik ile oynamak için bununla oynayın derler.Ayrıca Ps4 donanımını bir yerlerde alıp toplayamadığımıza göre karşılaştıramayız.Pc'de özel olarak satılan 8gb gddr5 ram gördünüz mü?Ya da ps4 işlemcisini,gpusunu satan bir yer var mı?

FantasyFiRe

11.3.2013 16:09:49

0
quote:

Orijinalden alıntı: ilker_xxx Hala konsol donanımları ile PC donanımlarını karşılaştırıp, kendince bir ölçüt oluşturanlar var. Bunların başında da Mesut bey ve Cevat Yerli geliyor. Şimdi gelelim, neden oyun konsollarına, özellikle de Playstation' a çok amaçlı bilgisayarlardan daha kaliteli oyunlar üretiliyor. Umarım bu yazdıklarımı Mesut bey görür de, bir faydası olur. Teknoseyir de Levent Pekcan' ın bir sözü vardı. ”Birden çok android telefon ve android donanımı olduğu için, android telefonlara benchmark testi yapılıyor. Fakat Iphone’ a benchmark testi yapan adama gülerler. Sen davayı anlamamışsın derler. Aynı söz konsollara bire bir uyuyor. Konsol donanımları, benchmark testiyle ve o donanım bileşenlerinin teknik değerlerine bakarak, asla ve asla universal mimarili PC ile karşılaştırılmamalı Çünkü konsollar da donanım ve işletim sistemi sabittir. İşletim sistemi ile donanım ahenk içinde çalışır ve ona üretilen uygulama ve oyunlarda o donanımı ve yazılımı tam anlamıyla sömürecek şekilde üretilir ve birbiriyle ahenk içinde çalışırlar. Tıpki IOS platformunda olduğu gibi, donanım bileşenleri – işletim sistemi – oyunlar ve uygulamaların kusursuz uyumluluğu gibi O yüzden konsollar' ın gücünü tahmin etmek için, aynı donanımı PC ye takıp benchmark testi yapan adama gülerler. Sen davayı anlamamışsın derler. PC ile Konsolu benchmark testiyle karşılaştırmak, Sabit donanım ve yazılım olan Iphone ile binlerce donanım ve universal yazılım olan android telefonları benchmark testiyle karşılaştırmak gibi saçma bir şeydir. Bence, Cevat Yerli gibi açıklamalar yapan Mesut bey ve BSC ekibi, bu tür karşılaştırmalarla çok büyük hata yapıyor. Çünkü kendileri de biliyor ki, bu tür karşılaştırmalar gerçeği yansıtmıyor. Gerçeği yansıtmadığı gibi playstation seven binlerce üyeyi, BSC ve DH dan uzaklaştırıyor. Ben ciddi anlamda BSC den soğudum. Birde bilmedikleri bir şey var, konsol kullanıcıları asla ve asla grafiği ve fps yi kafaya takmazlar. Gözü rahatsız etmeyecek optimum grafik olduğu sürece ve yeterli bir fps olduğu sürece, konsol oyuncuları oyunlarda başka kriterleri ön planda tutarlar. Bu kriterler de imzam da açıkça yazıyor. --- Playstation' ı herkes tamamen PC mimarisine geçti zannetti, sadece işlemci PC mimarisine döndü. X86 veya X64 işlemci kullanıldı. Playstation' ının dizayn ve üretim aşamasında ki kendi mimarisi halen kendine özel bir mimari, Asla ve asla bir PC gibi iç yapıya sahip değil, PC ye takılan onlarca donanım parçası, playstation da sadece bir yonga içinde, yüksek kararlılık ve hızla çalışan bir mimaride üretiliyor. Hepsi biriyle en yüksek hızda, ahenk içinde çalışacak şekilde düşünülüp üretiliyor. Birde bunu hızlı çalışan ve yüksek kararlılıkta faaliyet gösteren sabit bir yazılım ile destekledi mi, ortaya eşsiz konsol mimarisi ve ona yapılan muhteşem oyunlar çıkıyor. Playstation 1-2-3 bugüne kadar bu şekilde üretildi. Playstation 4 de o özel konsol mimarisinden tek fark, oyun yapımcılarının programlamasını kolaylaştırmak için işlemcinin x86 veya X64 e dönmesi Böyle bir durumda bile o işlemci standart PC işlemcilerinden çok farklı bir mimariye sahip, AMD bu işlemciyi playstation' a has bir mimariyle üretti. GPU ve CPU hepsi bir yonganın içinde, vs. Yani konsolların yine kendine has, düşük donanım bileşenlerinden büyük işler çıkaran o muhteşem mimarisi devam ediyor. Tek fark işlemcinin X86 veya X64 e dönmesi - PS4 ün iyi bir cihaz olacağı konusunda hiç şüphem yok, Çünkü, Sony Playstation 3 ü ürettiğinde 1-) Online dünya ve online multiplayer oyunlar hakkın da en ufak bir tecrübesi yoktu. 2-) Online oyun mağazası hakkında en ufak bir tecrübesi yoktu. 3-) Açık dünya oyunlar hakkında en ufak bir tecrübesi yoktu. 4-) Oyunlarda network yapısı ve sesli iletişim (rosschat) hakkında en ufak bir tecrübesi yoktu. 5-) X86 işlemciyle ilgili bir tecrübesi yoktu. 2006 dan bu yana, bunca tecrübeyle dolan Sony, Playstation 4 ü tasarlarken şunları gördü ve düzeltti. 1-) Online dünyada daha iyi işler çıkarmak ve network yapısını geliştirmek için gaikayı satın aldı. 2-) Online multiplayer oyunlar da ve açık dünya oyunların da, son derece gerekli olan RAM için, oyun yapımcılarına alın size 8GB DDR5 RAM dedi. 3-) Oyunlarda sesli iletişim yerine, alın size görüntülü iletişim, istersen de arkadaşın oyununu gör ve müdahale et, istersen oynadığın oyunun anlık videosunu sosyal medyada paylaş, vs. 4-) Playstation 3 ün işlemcisine oyun programlamak zor diyen oyun yapımcılarına, alın size X86 işlemci dedi. Yani demek istediğim, Sony playstation 3 de ki eksiklerini görüp, playstation 4 de bu eksiklere yer vermeyerek, kusursuz bir konsol yaptı. Şimdilik görünen bu, umarım bu sunum da vaat ettiklerinin fazlası olur, eksiği olmaz. Ama hala konsol donanımlarını benchmark testi yapanlara çok gülüyorum. Yalnız gamepad beni hayal kırıklığına uğrattı. Sanki elime tam oturmayacakmış gibi geliyor. Birde sol analog yukarı çıkartılsaydı iyiydi.
Tamamen pc altyapısına sahip olan bir oyun kutusunu pc ile değilde tost makinesiyle mi kıyaslamak lazım ? "Konsollar' ın gücünü tahmin etmek için, aynı donanımı PC ye takıp benchmark testi yapan adama gülerler" demişsin peki o zaman nasıl anlaşılacak bu konsolların gücü. Size göre konsolun yapabilecekleri bir gizem o kadar müthiş bir makine ki gücünü belirleyen tek faktör benchmark değil abartı testi kim daha fazla pohpohlarsa sınırı orası. Konsolfanları sayesinde darphaneye dönmüş firmalar son kalan kırıntılarını millete satmak için halen xbox360 ın, PS3'ün sınırına ulaşılamadı diyerek propaganda yapmaya devam ediyor siz de buna çanak tutuyorsunuz. Ama gerçekten görsel ve fiziksel kalite anlamında geliştirmeler yapmaya çalışan firmalar da CRYTEK gibi bu konsollarla istediğimiz gibi geliştirme yapamıyoruz dedikçe adamlar bir anda en kötü oluyorlar. Ayrıca IOS'su yere göğe sığdıramamışsın IOS'un suyu çoktan ısındı adamlar kusursuzluk yalanıyla Galaxy S3 den hız konusunda hiçbir farkı olmayan iphone 5 i 2800tl gibi bir fiyata satıyorlar. Adamlar biz marjinaliz orjinaliz adı altında soygun yapıyor. Android sayesinde Apple'ın IOS düzenbazlığı ortaya çıktı şimdi android olmasa akıllı telefonlar bu kadar yaygınlaşmaz düşük gelirli insanlar akıllı telefon kullnamazdı. Akıllı telefonlar halen çuvalla para bayılıp dokunmatik telefonum var diyerek börbürlenerek dolaşan kitlenin elinde olurdu.

GT_55

11.3.2013 16:06:25

0
quote:

Orijinalden alıntı: FerreT Ben istesem şimdi gider PC'ye 12 Gb ram takarım PS4 öylece bakar..Bumu yani üstünlük ..
8gb GDDR5 bellek var ise piyasada takalım.

saffet12

11.3.2013 15:41:38

+1
Milet ps3 grafikleri çöp diyordu o yüzden pc düzgün oyun cikmiyo dediler şimdi cikicak şimdide pc den iyi dedikleri için ps4 ezmeye calişiyolar nasil bişeysiniz anlamadim kibirde sanki herkezin elinde ps4 varmiş gibi karşilaştirma yapiyosunuz bence burda yorum yapanlarin yüzde 60 ps4 alır

PSAC

11.3.2013 15:16:53

0
pc kullanıcları diyorki yeter pc ile konsol ları kıyaslamayın ..asıl kendileri bu kıyaslamayı yapıyorlar .. biz niye konsollar ile pc kıyaslayalım konsol donanımları ortada ps4 orta seviye veya biraz üsttü bir donanıma sahip .. biz performansı yada oyunlarda ki başarıyı karşılaştırıyoruz .. konsolların donanımı ile pc donanımı bir mi .. veya çalışma şekillleri aynımı.. ben diyorum ki oyunlar konsolda daha iyi gözükecek yeni nesilde .. yüksek fiyatlı üst düzey bir pc den farkı olmayacak oyun bakımından..tabi bir kaç yıl için geçerli bu söylediğim .. ayrıca bur da donanım bakımından bazı pclerden üstün olacağı yazıyor bütün pclerden üstün olacak demiyor oyun bakımındanda ps4 gücüne yetişemiyecek diyor .. kısacası biz ve bir çok şirket konsolları destekliyeceğiz konsola oyunu daha iyi yapacağız diyor ..

capoeira_GS

11.3.2013 14:31:20

+2
ya hala bazı arkadaşlar diyorlarki Pc ile konsolları kıyasılıyolar kıyaslanacak birşey yok zaten durum belli Pc ler çok daha güçlü bunu kabul edin artık biz konsollar kötü falan demiyoruz güç olarak kıyaslarsan Pc ile yarışamaz ama konsollarda oyun oynamak zaten çok güzel sanıyorlarki biz Pc'yi göklere çıkartıyoruz konsolları yerin dibine sokuyoruz hem PC hem konsollar olmadan olmaz ikisininde olması çok güzel ikisnden aldığım zevk farklı ama hala PC ile güç olarak kıyaslanması anlamsız Pc'nin donanımsal olarak çok güçlü olduğu gerçek kıyaslama yapılması zaten yanlış

TheBladeRunner

11.3.2013 14:13:59

0
@FantasyFire yahu arkadasim hala konsol ile pc donanimini ve mimari yapilarini kiyasliyorsun sasiyorum. Bana ps3 donanimina sahip bir pc de UC3 calistir elini opucem ornek vermek gerekirse. AMD kendi agziyla soyledi ps4 islemcisi ozel yapim yuksek seviyeli bir islemcidir piyasada bulamazsin.GPU ya gelirsek hd7870 gibi duruyor ama tam teknik detay yok.Adamlar ustune basa basa ps4 un cok guclu bir konsol oldugunu savunuyorlar daha hala yok su yok bu diyorsunuz.Ne guzel iste hepimiz yakiniyorduk konsol portu oyunlar oynuyoruz pc de 8 yillik aletler diye,e simdi koknsollar guclu yuksek kalite alabilmek icin her hangi bi engel yok pc nin gucu eskiye gore daha iyi kullanilabilinecek deniliyor bunada karsi cikiyorsunuz. Ilker xxx arkadasinda dedigi gibi bunlar konsol yahu konsol.Sadece oyun makinasi ve ps4 de bir konsol icin cok guclu bir cihaz.PS3 ile adamlar neler yaptilar 10 kat daha guclu donanima sahip ps4 ile kim bilir neler olur.Birakin su pc konsol muhabbetini

FantasyFiRe

11.3.2013 14:02:15

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri bu artık bılınen bırsey...ılk 3 sene yıne onder olur sonradan pc gecer bu kacınılmaz bır realıte...ama 8gb ram gercekten bır devrım konsollar ıcın...
ilk 3 sene mi ps4 şimdiki orta-üst seviye pc lerin performansını verebilecek PS4 den şimdiki üst seviye veya üst-uç seviye bir PC performansı beklemek boş hayallere kapılmak olur. Sen halen ilk 3 sene önder olur diyorsun. şu anda 8gb ram giriş seviye oldu 1500tl lik laptoplarda bile 8gb ram var şimdi ps4 deki ram gddr5 diyelebilirsin gddr5 ram koymasalar hem gpu performansı vasat olur hem de 2 sene bile ömrü olmaz o konsolun. Ayrıca sadece ram kapasitesinin artmasıyla performansın göklere çıkacağını bekliyorsanız daha çok beklrsiniz.İsterlerse 128gb ram koysunlar kuru kuru ram gpu ve cpu performansı yeterli değilse hiçbir işe yaramaz [:'(]

tizar

11.3.2013 14:01:51

0
ulan ne kadar geri zekalı var ya 8 gb ram var mış sanki grafik kalitesini ramler veriyor habere bak hizaya gel 8 gb ram 150 lira.

musAKka

11.3.2013 13:58:37

+26
[quote]Orijinalden alıntı: rambocuk Güç olarak herzaman pc geçer çünkü yeni çıkan teknolojiyi hemen uygularsınız ama oyun konsolda oynanır ciddi bir stabilize farkı ve konforu vardır herzaman konsolun [/quote] [quote]"oyun konsolda oynanır"...[/quote] Peki ben StarCraft 2, Path of Exile, S.T.A.L.K.E.R, Diablo 3, Rome 2: Total War, Civilization V, Simcity, Guild Wars 2, Amnesia, Mechwarrior, Tribes: Ascend, Natural Selection 2, Orcs Must Die 1-2, Chivalry, ARMA, Blacklight: Retribution, Company of Heroes, Warhammer 40,000 serisi, Stronghold, Settlers, Drakensang, Black Mirror III, Red Orchestra 2, IL-2 Sturmovik, World of Tanks, vs... gibi oyunları oynamak istiyorsam bunları konsolda nasıl oynayacağım? Ya da 32 kişi Battlefield 3'te beni kesmiyorsa, 64 kişiden zevk alıyorsam ve uçağı uçururken vs. de flight joystick ile oynamaktan zevk alıyorsam ne olacak? Veya PS3'ümde Assassin's Creed 3 oynarken oyunun heryerde yavaşlaması beni sinir ediyor ve oyundan aldığım zevki yerlere indiriyorsa; PC'de ise rahat rahat oynayabiliyorsam ne olacak? Yani "oyun konsolda oynanır (nokta)" diye bir genelleme her zaman yanlıştır çünkü sen konsolla bu yukarıdakileri yapamazsın, ben de yapamam. Zaten o yüzden konsol exclusive oyunlar için konsol, gerisi için PC kullanıyorum. Yoksa neden PC kullanayım? Gelip "bu saydığın oyunlar benim ilgimi çekmiyor, BF3'te 32 kişi ile gamepad'de oynamak bana yetiyor, AC3'teki yavaşlama benim için hiç sorun değil" diyebilirsin... Ama bunlar söylerken de dünya üzerindeki tek oyuncunun sen olmadığını bilmen gerekir.

Virtual Reality

11.3.2013 13:56:39

0
Hala konsol donanımları ile PC donanımlarını karşılaştırıp, kendince bir ölçüt oluşturanlar var. Bunların başında da Mesut bey ve Cevat Yerli geliyor. Şimdi gelelim, neden oyun konsollarına, özellikle de Playstation' a çok amaçlı bilgisayarlardan daha kaliteli oyunlar üretiliyor. Umarım bu yazdıklarımı Mesut bey görür de, bir faydası olur. Teknoseyir de Levent Pekcan' ın bir sözü vardı. ”Birden çok android telefon ve android donanımı olduğu için, android telefonlara benchmark testi yapılıyor. Fakat Iphone’ a benchmark testi yapan adama gülerler. Sen davayı anlamamışsın derler. Aynı söz konsollara bire bir uyuyor. Konsol donanımları, benchmark testiyle ve o donanım bileşenlerinin teknik değerlerine bakarak, asla ve asla universal mimarili PC ile karşılaştırılmamalı Çünkü konsollar da donanım ve işletim sistemi sabittir. İşletim sistemi ile donanım ahenk içinde çalışır ve ona üretilen uygulama ve oyunlarda o donanımı ve yazılımı tam anlamıyla sömürecek şekilde üretilir ve birbiriyle ahenk içinde çalışırlar. Tıpki IOS platformunda olduğu gibi, donanım bileşenleri – işletim sistemi – oyunlar ve uygulamaların kusursuz uyumluluğu gibi O yüzden konsollar' ın gücünü tahmin etmek için, aynı donanımı PC ye takıp benchmark testi yapan adama gülerler. Sen davayı anlamamışsın derler. PC ile Konsolu benchmark testiyle karşılaştırmak, Sabit donanım ve yazılım olan Iphone ile binlerce donanım ve universal yazılım olan android telefonları benchmark testiyle karşılaştırmak gibi saçma bir şeydir. Bence, Cevat Yerli gibi açıklamalar yapan Mesut bey ve BSC ekibi, bu tür karşılaştırmalarla çok büyük hata yapıyor. Çünkü kendileri de biliyor ki, bu tür karşılaştırmalar gerçeği yansıtmıyor. Gerçeği yansıtmadığı gibi playstation seven binlerce üyeyi, BSC ve DH dan uzaklaştırıyor. Ben ciddi anlamda BSC den soğudum. Birde bilmedikleri bir şey var, konsol kullanıcıları asla ve asla grafiği ve fps yi kafaya takmazlar. Gözü rahatsız etmeyecek optimum grafik olduğu sürece ve yeterli bir fps olduğu sürece, konsol oyuncuları oyunlarda başka kriterleri ön planda tutarlar. Bu kriterler de imzam da açıkça yazıyor. --- Playstation' ı herkes tamamen PC mimarisine geçti zannetti, sadece işlemci PC mimarisine döndü. X86 veya X64 işlemci kullanıldı. Playstation' ının dizayn ve üretim aşamasında ki kendi mimarisi halen kendine özel bir mimari, Asla ve asla bir PC gibi iç yapıya sahip değil, PC ye takılan onlarca donanım parçası, playstation da sadece bir yonga içinde, yüksek kararlılık ve hızla çalışan bir mimaride üretiliyor. Hepsi biriyle en yüksek hızda, ahenk içinde çalışacak şekilde düşünülüp üretiliyor. Birde bunu hızlı çalışan ve yüksek kararlılıkta faaliyet gösteren sabit bir yazılım ile destekledi mi, ortaya eşsiz konsol mimarisi ve ona yapılan muhteşem oyunlar çıkıyor. Playstation 1-2-3 bugüne kadar bu şekilde üretildi. Playstation 4 de o özel konsol mimarisinden tek fark, oyun yapımcılarının programlamasını kolaylaştırmak için işlemcinin x86 veya X64 e dönmesi Böyle bir durumda bile o işlemci standart PC işlemcilerinden çok farklı bir mimariye sahip, AMD bu işlemciyi playstation' a has bir mimariyle üretti. GPU ve CPU hepsi bir yonganın içinde, vs. Yani konsolların yine kendine has, düşük donanım bileşenlerinden büyük işler çıkaran o muhteşem mimarisi devam ediyor. Tek fark işlemcinin X86 veya X64 e dönmesi - PS4 ün iyi bir cihaz olacağı konusunda hiç şüphem yok, Çünkü, Sony Playstation 3 ü ürettiğinde 1-) Online dünya ve online multiplayer oyunlar hakkın da en ufak bir tecrübesi yoktu. 2-) Online oyun mağazası hakkında en ufak bir tecrübesi yoktu. 3-) Açık dünya oyunlar hakkında en ufak bir tecrübesi yoktu. 4-) Oyunlarda network yapısı ve sesli iletişim (rosschat) hakkında en ufak bir tecrübesi yoktu. 5-) X86 işlemciyle ilgili bir tecrübesi yoktu. 2006 dan bu yana, bunca tecrübeyle dolan Sony, Playstation 4 ü tasarlarken şunları gördü ve düzeltti. 1-) Online dünyada daha iyi işler çıkarmak ve network yapısını geliştirmek için gaikayı satın aldı. 2-) Online multiplayer oyunlar da ve açık dünya oyunların da, son derece gerekli olan RAM için, oyun yapımcılarına alın size 8GB DDR5 RAM dedi. 3-) Oyunlarda sesli iletişim yerine, alın size görüntülü iletişim, istersen de arkadaşın oyununu gör ve müdahale et, istersen oynadığın oyunun anlık videosunu sosyal medyada paylaş, vs. 4-) Playstation 3 ün işlemcisine oyun programlamak zor diyen oyun yapımcılarına, alın size X86 işlemci dedi. Yani demek istediğim, Sony playstation 3 de ki eksiklerini görüp, playstation 4 de bu eksiklere yer vermeyerek, kusursuz bir konsol yaptı. Şimdilik görünen bu, umarım bu sunum da vaat ettiklerinin fazlası olur, eksiği olmaz. Ama hala konsol donanımlarını benchmark testi yapanlara çok gülüyorum. Yalnız gamepad beni hayal kırıklığına uğrattı. Sanki elime tam oturmayacakmış gibi geliyor. Birde sol analog yukarı çıkartılsaydı iyiydi.

FantasyFiRe

11.3.2013 13:44:05

0
quote:

Orijinalden alıntı: patriotic* PC kullanıcıları bu habere pek sevinmeyecek gibi
PC kullanıcılarının bu tarz hurafelere karnı tok merak etme

FantasyFiRe

11.3.2013 13:41:58

-3
Balonu şişirmeye devam ps4 'ün satması için süslenip püslenip milletin gözüne sokulması lazım yoksa satmayacak bunun gayet farkındalar. Çok uzun süre pc nin gücünü yakalayamayacakmış yine keriz avı yine keriz avı içinde olan donanımın gücü belli gpu bile 1.84tflops işlem gücüne sahipken nasıl bir inanılmaz performans bekleniyor bu aletten anlamak zor hadi işlemci desen 8 çekirdek jaguar onun da mimarisi amd ye ait olduğu için i7 2600k performasına anca ulaşır. Gördük işte i7 980x performansında olması beklenen FX serisini süslediler püslediler çıkana kadar bir sene, çıktı en üst model FX sadece i5 2500k ile kapışabildi ama adamlar şimdiden meyveleri toplamaya başlamış bile. Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Ben ps4 cikinca direk alican ortalama ömrü 7-8 sene olcak bir pc ci arkadas 8 sene boyunca paso donanim yeniliycek benden kat kat fazla para vercek üstüne üstlük benim ps4 exclusive oyunlarim da cabasi kat kat daha ii oyunlar oynuycam..simdi soru hangisi mantikli cvp sizin :) makineyi satacaklar en az 2000tl ye oyunları satacaklar 180tl ye ayrıca PS3 deki gibi gidip oyun da kiralanamayacak çünkü bir oyun bir makinede çalışacak adamlar sistemi kuruyorlar oyunu oynayacaksan gidip bayılacaksın en az 150tl yi . Bu arkadaş PS4'ün ömrünü 7-8 sene olarak hayal ediyor ama hayal dünyasında çok gezinmek gerçekle karşılaşınca iyi bir kazık hissine sebep olabilir. PS4 tamamen pc altyapısına göre hazırlandığı için en fazla 4 sene sonra yetersiz gelmeye başlayacak. Bu aleti alanlar 4 senden en az 30-40 oyun oynar, oyunları ortalama 150tl den hesapla alın size konsolun 4 senelik maliyeti yaklaşık 6000tl hele hele bu arkadaşın dediği gibi 7 sene piyasada kalırsa tam bir soygun...

capoeira_GS

11.3.2013 13:38:56

-3
8gb ram pc ler için artık giriş seviye oldu nerdeyse neden bahsediyor bu adam ekran kartı ve işlemci gücünden söz etmiyorum bile ps4'ün Pc lerden güçlü olması imkansız

BSC Misafiri

11.3.2013 13:34:21

0
ortalama pc olsa bile konsol kullanan her oyun aldığında, pc kullanan her oyun yanında 4gb ram alır. ram miktarını 32 yapıncada artık oyunlardan üzerine kalan parayla arada bir ekran kartı işlemci değişir. çoğu cebine kalır, üstünede çok açık bir platforma sahip olmuş olur onun üstünede güncel teknolojiyi kullanmış olur. Konsolcu napar aynı paraya tek tip, eski teknoloji kullanır, oyun çıkarsalarda 2 katı fiyata alsak diye bakar. Sonrada pc pahalı der kendisi 7 senede ne yapmış bakmaz.

TheBladeRunner

11.3.2013 13:34:04

0
donanimsal olarak pc ile konsolu kiyaslamak ahmaklikdan oteye gecemez.Biri sabit biri her yil gucunu neredeyse ikiye katliyor olay bu degil.Adamin demek istedigi su: "Konsollar sadece oyun makineleridir.Pc de olan hic bir handikabi bereberinde getirmezler ve donanimsal olarak gercekden cok guclu bir makine ps4.Bu yuzden uzun yillar hic bir sikinti yasamadan gayet rahat oyun gelistirilebilinir.Oyunlarin gorsel kaliteside gunumuz standartlarinin cok ustunde olabilir" demek istedigi bu,burda birbirinize girmeyin bos yere.

BSC Misafiri

11.3.2013 13:16:00

0
Hala neyin tartismasi bu ya, pc"yi belli bir yasta ki insan oyun icin pek kullanmaz. Pc gunumuzde guclu zayif nerdeyse herkesi evinde var. Ciddi bir oyun deneyimi icin konsol. ciddi dediysem fps oynamak falan icin degil. Oyunlar sanat eseridir iclerinde yaratici fikirler barindirirlar ve biz bunlari deneyimlemek icin konsol aliyoruz. Nintendo"nun mario, Zelda gibi oyunlarinin cok satmasini nedeni budur. Yine ayni bicimde artik suyu iyice cikan Fps oyunlarinin da, yine az satan RE6 gibi bir oyununda en buyuk problemi artik oyuncuya bilmedigi, deneyimleyebilecek yeni birsey vermemesidir. Icerisinde zeka kirintisi olmayan bir oyun sadece zamaninizi calar ve su siralar onlardan daha bol birsey de yok. PS4 almayi dusunuyorum ve alirsam tek nedeni de yaratici icerikleri olan yapimlari daha iyi gorsellerle keyfini cikarmak.

rambocuk

11.3.2013 13:13:58

0
Güç olarak herzaman pc geçer çünkü yeni çıkan teknolojiyi hemen uygularsınız ama oyun konsolda oynanır ciddi bir stabilize farkı ve konforu vardır herzaman konsolun

dermansen

11.3.2013 12:29:51

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Ben ps4 cikinca direk alican ortalama ömrü 7-8 sene olcak bir pc ci arkadas 8 sene boyunca paso donanim yeniliycek benden kat kat fazla para vercek üstüne üstlük benim ps4 exclusive oyunlarim da cabasi kat kat daha ii oyunlar oynuycam..simdi soru hangisi mantikli cvp sizin :)
Oyuncu olarak idrar yarışlarına girip de satış politikalarına alet olmak da bir artı ama sana bana değil. Cihaz ortada, kafana yatar alırsın, PC ucu açık bambaşka bir dünya, uğraşmazsın almazsın. Eğlendikten sonra ne önemi var bunun. Neyse ben PS5'i bekleyeceğim. YOLO.

Megas Red

11.3.2013 12:27:05

+1
Konsolların en büyük eksiği bellekti ve artık bu sorun ortadan kalktı. EN önemlisi de PC donanımların konsollarda da kullanılması. Çünkü PC ye oyunlar nasıl programlanıyorsa konsollara da aynı şekilde programlanacak. Bir oyun departmanında PC programcısı da konsollarda gelişime yardım edebilir ve oyun yapım süreci inanılmaz düşecektir. Herkes şurada çok ama çok yanılıyor "Konsollar artık PC gibi" Hayır sadece PC donanımları kullanıyor ama temel dizayna baktığımızda hala oyuna odaklı konsol göreceksiniz. PC de işlenen verilerin adreslenme süreleri uzundur ve sürücüler tarafından sağlanır. Bundan dolayı saniye başına toplamda işlenen veri hacmi azdır. PS4, oyun yapımcılarının istekleri doğrultusunda geliştirilmiştir. Herşeye doğru açıdan bakarsanız PS4 'e o kadar çok inançlı olursunuz ve bizlere yaşatacağı deneyimden de o kadar mutlu ayrılırsınız. Bu yazımı okuduysanız size çok teşekkür ederim.

PSAC

11.3.2013 12:21:34

0
donanım açısından pc gerisinde ama oyun bakımından pc önünde olur bence en azından 2 3 yıl boyunca .. yani oyun şirketleri oyunu konsolda daha iyi yaparlarsa oyunlar konsolda daha fazla satar buda para demek (şuan ki konsollarda bile oyunlar daha fazla satılıyor ).. konsolda oyunlar daha pahalı .. oyun pc daha iyi olursa bu benim görüşüm pcde oyun oynamak daha fazla tercih edilir şuan ki gibi buda oyun şirketleri için biraz kayıp olur .. yani pc yine üvey evlat olacak gibi me geliyor ..

CrazyToonz

11.3.2013 12:19:51

0
Ahahaha la oğlum PS4 zaten şu sistemle bir High-End PC parçalarını içeriyor. Bununla birlikte bu makina sistem olarak yenilenmeyecek, 7 sene boyunca PC olduğu yerde mi sayacak?

Wayward Son

11.3.2013 12:19:18

0
Teknik üstünlük sadece donanım gücüyle alakalı değil; yapımcıların ilgisiyle de alakalı. PS4, yapımcılara aradıkları rahatlığı sunuyorsa elbette bu platformda çok özel oyunlar göreceğiz. Yayınlanan teknoloji demoları, yapımcıların oldukça rahat çalışabileceklerini kanıtlar nitelikte. Bence yeni nesilde anahtar kelime optimizasyon olmalı; yoksa PC'de isterse 64 GB ram olsun oyunlar iyi optimize edilmedikleri takdirde pek bir manası kalmayacaktır. Bu yüzden benzer mimarilerin kullanılması, PS4'ün güçlü bir donanımla gelmesi uzun süre PC ve konsolların benzer performans vermelerine imkan yaratabilir. Bu da hem PC, hem konsol oyuncuları için bulunmaz bir nimet. Modlanabilen oyunlar için tercihim daima PC olacak. Ancak şu an olduğu gibi, PS4'ü de ilk çıktığı gün alıp konsol-PC kombinasyonunun keyfine varacağım.

musAKka

11.3.2013 12:05:06

+2
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Ben ps4 cikinca direk alican ortalama ömrü 7-8 sene olcak bir pc ci arkadas 8 sene boyunca paso donanim yeniliycek benden kat kat fazla para vercek üstüne üstlük benim ps4 exclusive oyunlarim da cabasi kat kat daha ii oyunlar oynuycam..simdi soru hangisi mantikli cvp sizin :)
Eğer Bir PC'ci arkadaş senin söylediğin gibi sürekli donanımını güncel tutarsa, evet daha fazla para ödeyecek. Bunun karşılığında da; PC'sinde sadece oyun oynamayacak başka şeyler de yapabilecek. Güncel bir PC ile multiplatform oyunları yine konsoldan daha iyi bir görsellikle oynayabilecek. PC exclusive oyunları da oynayacak. Kendine uygun birçok kontrolcü seçeneklerine (mouse + klavye + gamepad) farklı farklı markaların ürünlerine sahip olacak, vs. vs... Hangisi mantıklı? Bu kişiden kişiye değişir. Ben ikisinden de vazgeçmeyeceğim için PC + Konsol ile devam edeceğim ancak ikisinden birini seçenler de kendi isteklerine cevap veren, kendilerine hitap eden platformu seçecekler. Herhangi bir platformu tercih eden kişiler aptal değiller, merak etmeyin.

_GRKM_

11.3.2013 11:56:30

0
dediklerine kendisi inanıyor mu ?

ErayG-TR

11.3.2013 11:53:49

+1
PS4, ASUS ROG Tytan CG8890'ı geçebilir mi? Hiç sanmıyorum.. Bahsettiği şey ortalama bir bilgisayar ise evet ilk çıktığında üstün olabilir fakat birkaç sene sonra yine teknik açıdan PC'nin gerisinde kalmaya başlayacağı kesin. PC oyuncusu olarak PS4 ben de almayı düşünüyorum ama oyunları çok pahalı. Ben şuan 100 küsür liralık oyunun keyini 35-40 liraya, Steam aracılığı ile birçok oyunu ise $5 gibi komik rakamlara alabiliyorken konsollarda böyle bir imkan yok.

BSC Misafiri

11.3.2013 11:45:01

0
Ben ps4 cikinca direk alican ortalama ömrü 7-8 sene olcak bir pc ci arkadas 8 sene boyunca paso donanim yeniliycek benden kat kat fazla para vercek üstüne üstlük benim ps4 exclusive oyunlarim da cabasi kat kat daha ii oyunlar oynuycam..simdi soru hangisi mantikli cvp sizin :)

skywalkerhan

11.3.2013 11:29:43

0
Laf ola beri gele işte adam biraz puan toplamak için konuşmuşda boş konuşmuş....

BSC Misafiri

11.3.2013 11:26:56

0
Hiç zannetmiyem canım..

BSC Misafiri

11.3.2013 11:26:52

0
giriş seviyesi pc ler için söylemiş herhalde, çünkü onlar bile mevcut konsollara fark atmış durumda. eskiden konsol çıkınca her donanımından ayrı ayrı ne kadar güçlü olduğundan bahsedilirdi ama farkındaysanız ps4 ün donanımı açıklandı açıklanalı sadece çok olan ram den bahsediliyor. next gen oyun göstersinler ondan sonra konuşsunlar, icraat istiyoruz.

BSC Misafiri

11.3.2013 11:26:48

0
faka bastık bu habere girilmez artık yine pc ciler basar burayı

RownikaL

11.3.2013 11:15:57

0
O uzun süre dediği taş çatlasın maksimum 8 ay sürer 3-4 ayda bir zaten yeni pc donanımı çıkıyor.Konsollarda sabit donanım mevcut olduğu için bu yönde bir idda'da bulunmuşlar pc'lerde toplama sistem olduğundan.Optimize konusundan dolayı bunları söyliyor olabilirler.

Deadwood

11.3.2013 10:53:38

+3
Yahu nedir bu konsollarla pc yi kıyaslama muhabeti?? Hiç bir konsol pc ile kıyaslanamaz..Konsol oyun,fim ve multimediadan ibarettir..Ama pclerin girmediği kullanılmadığı alan yoktur..Bugün konsolların yapımı için bile pcler kullanılmaktadır..Oyunlar içinde yine pcler kullanılmaktadır..Benimde bir el ve bir ev konsolum var fakat onların yeri ayrı pcnin yeri ayrı.. Ayrıca konsollarda multiplayer oynarkenki oyuncu sayısı bile konsolların geride kaldığını gösteren etkenlerden birisidir :)

BSC Misafiri

11.3.2013 10:51:52

0
bu artık bılınen bırsey...ılk 3 sene yıne onder olur sonradan pc gecer bu kacınılmaz bır realıte...ama 8gb ram gercekten bır devrım konsollar ıcın...

BSC Misafiri

11.3.2013 10:51:40

+3
Yav he he.

BSC Misafiri

11.3.2013 10:51:39

0
Size gore teknik acidan ustunluk saglamayan cihazlar koskoca interneti meydana getirdi o zaman ben web sunucu yerine konsol alayim sitemi veya sizin kullandiginiz networkleri kurmak icin :D

BSC Misafiri

11.3.2013 10:51:34

0
FerreT11.03.2013 10:25:29Ben istesem şimdi gider PC'ye 12 Gb ram takarım PS4 öylece bakar..Bumu yani üstünlük .. -------- Hatta 64 gb ram bile takarım ben :D

BSC Misafiri

11.3.2013 10:51:31

0
hayatımda duyduğum en saçma açıklama pc demek para demek parası olan en iyi pcye sahip olur konsollar yanına bile yaklaşamazlar......

thugs_life

11.3.2013 10:50:40

0
SoulCr4dle adamsın ben yazmaya üşenmiştim..

SoulCr4dle

11.3.2013 10:48:32

+2
PS4 çıktığında çoğu orta üst düzey pclerden güçlü olacağı kesin her şey donanım değildir bir makinede. İşletim sistemi Donanım bir bütün şekilde çalışsaydı pc de şuan BF3 dan 60 fps alıyorsanız o durumda 80 90 fpsye çıkardınız. İ.S. uyumsuzluğunun bir örneği AMD nin FX Bulldozer serisidir İ.S. uyumsuzluğundan bazı oyunlarda Phenom II x4 ü geçemiyordu o işlemci. Hala o işlemciyi full kapasitede çalıştırabilecek bir sistem yok AMD o kadar ileri bir teklonojiyi çok erken çıkarmasından dolayı bulldozerler hayal kırıklığı oldu. Şuan PS4'ün işletim sistemi komple donanıma göre yazıldığından dolayı kendisiyle aynı düzeyde hatta üst düzeyde çalışan bir pc sisteminden aynı görsellik kalitesinde daha çok fps alabilir. Şimdiden kesin konuşmayalım hele bir çıksın yeni nesil oyunlar ozaman anlaşılır zaten.

SpHinx.

11.3.2013 10:40:57

0
"pek çok pc" ne demek ya isteyen ps4 ün 8 katı iyi sistem toplar ne demek şimdi bu

BlackBeasT

11.3.2013 10:39:09

0
Pazartesi hafta başı başlık süper ,1 hafta BSC hiç haber girmesede bu haber götürür. BSC çalışanlarına eve gidip tatil yapmak için çıkış yapmaya başlamışlardır...1 hafta sonra görüşürüz

Hoid

11.3.2013 10:36:59

0
PC kullanıcıları bu habere pek sevinmeyecek diyen akıllı vatandaş neyin kafasını yaşıyor merak içerisindeyim. Kaldı ki yeni nesil konsolları x86 mimarisi yani PC ye oldukça benziyor bu nedenle multi platform oyunlar PC de daha iyi olacak . Şimdi buna üzülelim mi bumudur yani sendeki beynin çalışma mantığı , ya da bu tarz düşünenler mantığı ? Aksine sevinmesi lazım PC kullanıcılarının zira daha iyi grafikte ve optimize edilmiş oyunlar oynayabilecekler. Evet haklısın üzülmeleri lazımmış gerçekten... Adam kısmen doğru söylemiş piyasada ki çoğu PC de 4 GB ram var fakat sırf ram kapasitesine bakarak bunları söylemek saçmalıktır kaldı ki bende 16GB ram var kaldı ki ben bu 32 de yapabilirim çok ucuza mal olur , günümüzde ramlerin ne kadar ucuza satıldığını bilmeyen yoktur sanırım.

thugs_life

11.3.2013 10:28:42

0
FerreT eyvah eyvah!! ne yaptın sen..

musAKka

11.3.2013 10:28:27

+7
quote:

Orijinalden alıntı: patriotic* PC kullanıcıları bu habere pek sevinmeyecek gibi
Neden sevinmesinler ki? Nasıl olsa PC açık platform ve güçlendirebilmenin sınırı yok. PS4 ne kadar güçlü çıkarsa, PC de o kadar az kısıtlanır. Bu her iki taraf için de güzel haber. Bu arada zamanında PS2 çıktığında ciddi anlamda güçlü bir cihazdı ancak PS4 için aynı güç üstünlüğünden bahsetmek pek mümkün değil.

Adrealist

11.3.2013 10:28:17

0
Boş laf bunlar. PS4 çıktığında sanki PC için donanım çıkmayacak 2014'de AMD yeni ekran kartları ve işlemcilerini çıkaracak o zaman PS4 bakacak bence :D. Sittin sene konsollar PC ile yarışamaz :) (Bence)

FerreT

11.3.2013 10:25:29

+12
Ben istesem şimdi gider PC'ye 12 Gb ram takarım PS4 öylece bakar..Bumu yani üstünlük ..

patriotic*

11.3.2013 10:22:55

-19
PC kullanıcıları bu habere pek sevinmeyecek gibi
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PlayStation 4
+ TAKİBE
AL
143 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız