Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

PS4 mü Xbox One mı? DICE Cevapladı


    İçerisinde bulunduğumuz dönemde gerçekleştirilen röportajların olmazsa olmaz sorularından birisi, "PS4 mü Xbox One mı?". Game Informer dergisinin son sayısında bir röportaj veren Karl Magnus Troedsson, bu soruya pek de tahmin edilmeyen bir cevap verdi. 
 
    Teknik açıdan karşılaştırmalı bir soru yönelten Game Informer yetkililerine cevap veren Troedsson, PC şıkkını seçti. Yaptığı açıklamalarda Troedsson, "Daha fazla hafıza veya daha fazla CPU veya daha fazla GPU. Ne olursa olsun fazlası her zaman daha iyidir. PC'lerle ilgili uzun süredir çalışmalarımız var. PC, yıllardan beri kendini olumlu manada toparlayan bir platform haline geldi. Bizim merak ettiğimiz asıl şey, bu konsolların PC'lerin başardığının ne kadarını yapabilecekleri. Bunu da hep beraber göreceğiz." sözlerine yer verdi.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gamepur PC playstation 4 xbox one battlefield dice
Assassin's Creed IV'ten Yeni Bir Oynanış Videosu Dota 2'nin Şimdiki Hedefi Linux
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Doppelgangbanger

13.7.2013 14:45:09

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Beyler hepinizin tartışmasını sonlandıracak birşey söyliyim dünyada teknoloji sürekli ilerliyo vede ilerleyecek lakin şunu görün artık dünyanın en gelişmiş teknolojisi gene pc ler olcak bu açıkça belli tüm işlerde kullanılan bir aygıt sadece oyun için kullanılan bir aygıtla eş değer olurmu bu imkansız ps3 ile uzaya gitmeye çalışın giderseniz sizi İstanbul dan Amerikaya sırtımda taşıyacam
E biz de oyun konusunu tartışıyoruz zaten, uzaya gitmeyi değil.

Doppelgangbanger

13.7.2013 14:24:19

0
quote:

Orijinalden alıntı: Alphawolf abi şöyle bir okudum yazdıklarınızı öyle bir edadasınız ki 2 olasılık var : biri MIT den mezun olmuşsunuz tam astronot olacakken boydan kalmışsınız kendinizi bu işlere vermişsiniz yada evde oturup hiç sosyalleşmede tüm hayatınızı ve zamannınızı böyle forumlarda sitelerde Nerd war yaparak harcıyosunuz bu siteye arada sırada girer çıkarım ve 2-3 saat oyun oynarım bana yeter. ve 2 senedir kapışan kullanıcılar biliyorum buralarda amacım size kıllık yapmak değil ama abi işiniz gücünüz ne sizin niye burlarda bböyle manyaklıklar yapıyosunuz hayır kapıştığınız konu da oyun ekşi sözlük siyaset tartışmıyosunuz ki...
Herkesin kendi fikirleri var ve herkes kendin fikirlerini savunuyor bu kadar basit. Bunu Nerd Wars diye adlandırıp celal yapmaya gerek yok. Ayrıca burdaki adamların hepsi oyuncu. Tabii ki oyun tartışacaklar.

Doppelgangbanger

13.7.2013 14:19:51

0
quote:

Orijinalden alıntı: Babblebabble

Alırsın 400 liraya ps4'ü (10 sene sonra ama o da ikinci el) Çıktığında 1300 liradan aşağı alamayacak kimse garanti.
Adamın orda kastettiği PS3'tü, PS4 değil.

Doppelgangbanger

13.7.2013 14:15:00

0
quote:

Orijinalden alıntı: musAKka

PS3'ün içine Xbox360 DVD'si taktığında çalışıyor olsaydı ve ikisi bir arada satılıyor olsaydı bu dediğin doğru olurdu. Senin mantığınla gidersek oyun yapımcılarının "PS3'e boşuna oyun yapıyoruz çünkü Xbox360 ve PC'nin toplam kazancı PS3'ün kazancının 2 katından daha fazla" falan diye düşünmeleri gerekirdi. Neyse, zaten geyik yaptığını düşünüyorum. [:'(]
Arkadaş iki konsolu konsollar diye kenara ayırmış. Diğer tarafta da PC var. Eğer XBOX 360 ile PC'yi bir tutarsan olmaz. Çünkü ikisi ayrı platformlar. Ha tabii PS3 ve XBOX 360 da ayrı ama ikisi de konsol. Ama en nihayetinde ikisi de ayrı ayrı konsollar olduğu için ikisini bir tutmak yanlış. Çünkü her iki platforma da oyunlarını ayrı ayrı geliştiriyor oyun yapımcıları. Senin dediğin gibi bir disk hem PS3'te hem de XBOX 360'ta çalışıyor olsaydı arkadaşın dediği doğru olurdu.

Doppelgangbanger

13.7.2013 14:12:17

0
quote:

Orijinalden alıntı: -The Stig-

sen o tür bir kıyaslama yaparsan bir birimize karşı geyik yapmış gibi oluruz.. Her konunun altında PC ile KONSOLLAR kıyaslanmıyor mu! PC'leri kısıtlayan, önünü engelleyen konsollar denilmiyor mu! Söylediğim şey pc+ps3 veya xbox+pc eklemek için değildi tam olarak xbox+ps3'tü kaldı ki ne demek istediğimi gayet iyi anladın ancak samimi şekilde tartışmak işine gelmiyor belki.. Donanım olarak kıyaslanıyorsa Xbox ve PS3'ü bir yerde tutmak gerek.. (Şöyle konsollar 1.400cc bir araç ise marka gözetmeksizin 1.400cc katagorisinde değerlendirilir kıyaslanır..) Fakat sizler PC'yi 3.000cc olduğu halde nedense her yerde konsollar ile kıyaslıyorsunuz bende buna hitaben konsolları pc'ye karşı kıyasladım.. O zaman sizin dediğiniz gibi kıyas yapacak olursak PS3 ile Xbox sadece kıyaslanmalı, pc bu işin içinde olmamalı Çünkü ne aynı donanımlara nede aynı özelliklere sahipler..
Aynı donanımlara sahip değiller ama ikisi de oyun oynatıyor. Yani ikisinin de yaptığı iş aynı. Bu yüzden ikisi de gayet de kıyaslanabilir. Eğer ikisi de farklı işi yapıyor olsalardı o zaman kıyaslanamazdı tabi. İkisini de kendi açısından kıyaslamak gerek. Mesela PC'de grafikler daha iyiyken, konsolda oyuna verilen destek daha iyidir. Konsolda hile olmaz, olsa bile çok azdır. Sonra PC'de oyunla ilgili optimizasyon sorunudur, bugdır falan gibi şeyler olur, düzelmesi için patch gelmesini beklersin. PC'de ise daha yüksek grafik vardır ama destek o kadar iyi değildir işte.

Doppelgangbanger

13.7.2013 14:07:19

-1
quote:

Orijinalden alıntı: -The Stig-

Dünyanın bir numaralı dediğim biraz abartı olmuş bunda son zamanlarda ÇOĞUNLUKLA SİTEDE OKUDUĞUM BU TÜR haberlerden dolayı olsa gerek Bünye bir yerde reaksiyon veriyor halbuki hiç huyum değil.. Orda bende sallamışım.. Neyse üçe beşe bakmaya gerek yok.. Bilgiler zaten doğrudur demek doğru olmaz orda bende hatalıyım fakat yinede ağağı yukarı edindikleri bilgiler ışığında bir ortalama yada tahmin yapmaları bile dikkate değer buldum.. Neyse yukarda diğer mesajda arkadaşıma verdiğim cevapta söylediğim gibi sitelere bakmaya gerek yok aslında.. Konsolların pc'lerden daha çok oyun sattığı aşikar bir gerçek.. PS Plus'ta geçen hafta beleş sahip oldum daha öncede Sim City Deluxe almıştım ilk haftalarında çıktığı zamanlarda yaşanan aksaklardan dolayı Origin 4-5 oyun içinden beleş oyunlar vermişti BF3'ü almıştım.. Her iki platformda pc ve ps3'te oynadım oyunları, uçurum farklar yok fakat çok fazla detay farkı var.. Ama ps3'ü durupta 680 veya 7970 bir ekran kartı performansı sunan pc ile sizce doğru mudur? Biri 7-8 sene önceki donanımla aynı oyunu yakın bir görselde çalıştırın 600 liralık bir konsol diğer tarafta milyarlar harcanan bir pc.. Benim eleştirim pc'lerin gereken özeni görememesi.. Yapımcılar kalkıp pc'leri övmesi kadar komik bir durum ben göremiyorum.. Çünkü pc için yapılan tüm oyunlarda konsollara göre sorunları daha fazla oluyor.. Ve ekmeğinin çoğunu konsollardan kazanan firmalarda doğal olarak bu tür kıyaslamalardan kaçınır.. kendiside öyle yapıp KORKAK bir cevap vererek işin içinden sıyrılayım derken bir yandan da GÖZ BOYAMIŞ.. ben bunun kanaatindeyim
Yazdıklarından hiçbir şey anlaşılmıyor arkadaş. Türkçe'yi kasaptan mı öğrendin? PS Plus'ta geçen hafta beleş sahip oldum ne demek? Neye sahip olduğunu yazmamışsın bir şeyler zırvalamışsın. Yahu adam gibi kullanın artık şu Türkçe'yi. Forumda böyle saçma sapan eksiklikler görmekten bıktım. Bir ortalama ya da tahmin yapmaları bile dikkate değer buldum ne demek ya? Ortalama yapılan bir şey değildir alınır. Orada ortalama tahmin yapmaları"nı" bile dikkate değer buldum demen gerekli. Adam kalkmış yapmaları bile dikkate değer buldum demiş. Yapmalarını olacak. Neyse daha fazla uzatmayacam. Önce Türkçe yazmayı öğren, sonra milletle tartış.

Doppelgangbanger

13.7.2013 13:50:18

-1
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Pc'de herkese hitap eden oyunlarda var ama konsollarda ex diye tabir edilen ve tak(dvd,bluray,hyrid disc) çalıştır pratikliği olduğu sürece ben ve benim gibi kullanıcılar için konsollar en iyi çözümdür. Ancak kabul görülmesi gereken(görülen) sınırlandırılmayan güce ve donanıma sahip olduğu ve istenilen şekle (işten anlıyorsanız tabiki) sokulabilen bir platform olduğu için pc'ler her zaman performans açısından öndedir. Lakin sadece 1 veya 2 özel oyun için konsol alanları da düşünüp ona göre yorum yaparsanız daha etik olur. Saygılar.
Konsolda her defasında diski konsola takman gerekiyor ama PC'de bir kere kurduktan sonra oyunu istediğin zaman çalıştırabiliyorsun. Dakka başı disk takmakla uğraşılmaz. Ben üşenirim en azından.

Doppelgangbanger

13.7.2013 13:35:17

0
quote:

Orijinalden alıntı: -The Stig- İçimden sizin gibi delikanlıları sadece PC'de görmek isteriz demek geldi! Madem PC'yi seçmiş gidip pc için exclusive oyun yapsınlarda görelim tofaşlarını :D Ortaya böyle siyaset yapar gibi konuşmakta ne! ADAM OLUN ADAM, ADAM! PC'de sattıkları oyunların toplasan 10 katı KONSOLLARDA satıldı! BF3 ilk çıktığı ayda 4.756,634 milyon adet sattı! Bunun PC'de satılan miktarı kaç? 691.342! Yani 4.065,292 milyonu KONSOLLARDA SATILDI! Sen şimdi çıkıpta konsollara laf edemezsin doğal olarak pc'cileride çekmek için göz boyama, yağlama taktikleriyle onların gönlünü çalmaya çalışırsın ama senin asıl kitlen KONSOL'dur.. Bunu sen bendende burdaki herkesten de iyi biliyorsun ;) Kaynak isteyenler Dünyanın bir numaralı istatistik sitesi olan vgchartz'a bakabilir.. hatta buyrun link! http://www.vgchartz.com/game/40231/battlefield-3/Global/
Bu forumda harbi çocuk dolu. Senin mesajını bir sürü eksileyen olmuş. Ne yaparsın işte adamlar fanboy, yediremiyorlar doğruları.

Doppelgangbanger

13.7.2013 13:29:42

0
quote:

Orijinalden alıntı: a.memo Ya 400 dolarlık pc 400 dolarlık konsol bilmem ne falan diyosunuz da bir de şöyle bakın olaya... 2000 liralık telefonun yaptığını 500 liralık telefonda yapıyo ama nasıl... İkisi de foto çekiyo ama pahalı olan daha iyi... İkiside nete giriyo ama pahalı olan daha hızlı... İkisinde de uygulamalar var ama pahalı olan aynı uygulamada daha iyi performans veriyo... Olaya birde böyle bakın tamam konsollar fiyatlarına göre iyi performans veriyo ama hiçbir zaman bir pcnin verebileceği kadar iyi olamaz... Çünkü biri sınırlı güçte biri ise açık bir makina... Artı olarak konsola bir oyun almaya kalkıyosun en az 50 tl daha pahalı pcden... Hem daha sınırlı bir makinaya oyun alıyosun hem korsan oynama şansı da yok mecbur orjinal alcan ama adamlar nasıl kazıklarız peşinde yaslıyolar konsola daha fazla fiyat nasıl olsa mecbur alacak diye... GTA 5 çıkacak oyunun önsipariş fiyatı 200 tl ya nedemek arkadaş 200 tl küfür mü ediyo bunlar bize ... Bende ps3 te var ve çokta memnunum ama pahalı abi oyunları... Yani demem o ki sınırlı bir makinaya pcden (oyun fiyatı olarak) daha az para verince konsol daha iyi derim
Yok konsolda bir oyun 200 lira bilmem ne geçin bu ayakları. Konsollarda da korsan oyun oynayabiliyorsun, bunu kabullenin artık. Eğer sen 2000 liralık PC dizersen tabi konsoldan daha iyi grafik verir, ona kimsenin bir şey dediği yok zaten.

Doppelgangbanger

13.7.2013 13:19:29

0
quote:

Orijinalden alıntı: ValiantLion Güç ve teknik olarak pcye karşı bir şansları yok ben hem PC hem konsol kullanıcısıyım. (Herkeste PC yokmu zaten ya PC oyuncusu neki? :D )
PC'yi tercih edenler PC oyuncusu oluyor, sadece PC'ye sahip olanlar PC oyuncusu oluyor. PC oyuncusu apayrı bir kavram değil. Eğer sende PC varsa PC oyuncusundur. Veya hem konsolun hem PC'in varsa ve PC'yi tercih ediyorsan yine PC oyuncusundur, bu kadar basit.

Doppelgangbanger

13.7.2013 13:15:51

0
PC diye CRT televizyonlu eski bir makine koymuşlar.

thugs_life

13.7.2013 11:15:48

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Beyler hepinizin tartışmasını sonlandıracak birşey söyliyim dünyada teknoloji sürekli ilerliyo vede ilerleyecek lakin şunu görün artık dünyanın en gelişmiş teknolojisi gene pc ler olcak bu açıkça belli tüm işlerde kullanılan bir aygıt sadece oyun için kullanılan bir aygıtla eş değer olurmu bu imkansız ps3 ile uzaya gitmeye çalışın giderseniz sizi İstanbul dan Amerikaya sırtımda taşıyacam
Bu arkadaşı pc ye bağlayıp donanımı kaldır demeden mi çektiniz, yanmış eleman

BSC Misafiri

13.7.2013 06:14:13

0
Beyler hepinizin tartışmasını sonlandıracak birşey söyliyim dünyada teknoloji sürekli ilerliyo vede ilerleyecek lakin şunu görün artık dünyanın en gelişmiş teknolojisi gene pc ler olcak bu açıkça belli tüm işlerde kullanılan bir aygıt sadece oyun için kullanılan bir aygıtla eş değer olurmu bu imkansız ps3 ile uzaya gitmeye çalışın giderseniz sizi İstanbul dan Amerikaya sırtımda taşıyacam

Guest-DBB76B0A9

13.7.2013 00:04:10

0
Soru ps4 mü xbox one mı cevap pc oluyor.. Çok akıllıca kimseyi kimseye küstürmeyen bi cevap çünkü bu soruya tek cevap var ps4 yada one dır yani..

Angelz

12.7.2013 22:41:02

-4
abi pc ne ya?pcmi kaldı?

Babblebabble

12.7.2013 03:08:53

+2
quote:

Orijinalden alıntı: Havya Makinesi

İyi 1300 liralık PC ile bana yeni nesil oyunları açarsan sana özür borcum olur
Konsolların yaptığı iş iyi, kötü demiyorum.Ama kalite olarak en azından konsolun çıkış fiyatına toplanacak kasayla daha yüksek çözünürlük ve ayarlarda oyunları oynatabilen bir bilgisayar toplanabilir. AMD FX-6100 3.3 GHz, 14 MB, AM3+, 6 Çekirdekli BOX İşlemci ASUS M5A97 R2.0, AMD 970, DDR3, 2X PCIExp, Socket 938 AM3+, CrossFireX GSKILL RipjawsX 8 GB (2X 4GB) DDR3 1600 MHZ RAM CL9 (1.5 Volt) INTEL Sandy Bridge Uyumlu WESTERN DIGITAL 500 GB SATA III HDD 16MB Caviar Blue (WD5000AAKX) SAPPHIRE HD7850 OC 2 GB, PCIExp Ekran Kartı, DirectX 11, DDR5, 256 bit Tüm parçalar sıfır bu sistemin fiyatı 1350 lirayı geçmiyor.Hatta ekran kartı ikinci el alınırsa toplam fiyat 1100 liraya düşüyor (ikinci el imkanın da var). Benzer sistemle aynı kartla FC3 1080p Ultra ayarlarda oynuyor adam, FPS 35-50 arası ortalama 42 ve 30'a sabit değil Tüm bunlara rağmen özellikle PC'deki hileciler ve optimizasyon sorunlu oyunlar bana konsol aldırtmayı düşündürmedi de değil tabi Fakat bu optimizasyon sorunlarının kaynağıda yine konsollar maalesef.

Havya Makinesi

11.7.2013 22:40:43

0
quote:

Orijinalden alıntı: Babblebabble

Alırsın 400 liraya ps4'ü (10 sene sonra ama o da ikinci el) Çıktığında 1300 liradan aşağı alamayacak kimse garanti.
İyi 1300 liralık PC ile bana yeni nesil oyunları açarsan sana özür borcum olur

BSC Misafiri

11.7.2013 21:56:39

0
demek pc ye çıkıcak heh kara görüldü yelkenleri indirin tam güç bf4 ileri korsanlar!! :D

BSC Misafiri

11.7.2013 20:49:37

0
Demislerki 50 tl oyun pahalı.pc ciler korsan oyun alırlarsa 3kurusa kopyalanan pc lerine tanı the last us gt5 gta vs vs oynatmazlar adama. Ferrari var ama keçi yolunda gidin siz :@

any77

11.7.2013 17:58:08

+1
Yaşa be DICE!!! Şimdi benim dediklerim çıkmaya başladı birer birer, 2-3 yıl öncesinde pc'ler gerçekten korsan yuvası gibiydi. Ama son 1-2 yılda kendini toparladı az da olsa. Satış rakamları artmaya başladı. Ben bunu deyince linç etmişlerdi forumda beni. Konsol satışlarını mı geçecek pc, dalga geçmişlerdi. Al buyur, lafı nerelerinden algılıyorlarsa. Ben pc konsolu geçmiş mi dedim. Satış rakamı olarak pc'de olumlu bir ilerleme var dedim. Adam da onu demiş. PC vs Konsol konusu: Gerçek gamer olan hem pc sahibi hemde konsol sahibi olur zaten. Eğer gerçek gamer ise her 3 platforma'da sahip olur zaten. Hem ps, hem xbox, hem de pc sahibi olur. Gerçek gamer olmayan yani oyun oynayan, iyi oyun oynayabilir ama her çıkan oyunu o gün alıp saatlerce oyun oynamayan biri için pc her zaman daha tercih edilebilir. Şimdi benim bir program geliştirme projem var. Konsol sahibi olsam, yüksek özellikli bir pc sahibi olmazdım. Oyun dışındaki diğer her işimde çöpe gitmiş olacaktı. Ne güzel işte, aç pc'yi. İster oyun oyna, ister nete gir, ister, ister... Liste uzayıp gider. Pc'de bu kadar iyi imkanlar varken donanım gücünün de konsollardan üst olması gerek. Donanım gücü yüksek olunca da direk fiyata yansıyor olay. Zaten o donanımın fiyatını da oyunlardan çıkarıyorsun. Kısaca pc fiyat konusunda da konsol ile aynı orana geliyor. Zaten her çıkan oyunu alıp oynayan bir adamın dediğim gibi hem konsol hem de pc sahibi olması gerekir. Deli gibi oyun oynamayanların yeri ise pc'dir. Ayrıca pc öldü, konsollar kral gibi saçma yorumlar yapmayın. Pc nereye ölüyor yavv? O kral dediğiniz konsollardaki oyunlar pc'de yapılıyor benden hatırlatması... Oyunlarda pc üzerinde yapıldığına göre, oyun dünyası çökmediği sürece pc'de yaşayacak. Ama konsollar için aynı şeyler geçerli değil tabi ki...

dikiştutmazsabri

11.7.2013 17:44:39

+1
quote:

Orijinalden alıntı: -The Stig-

burnunu sokmaya pek meraklısın galiba.. daha önce de sana gereken cevabı verdim ama anlaşılan algılayamamışsın söylediklerimi.. ne ps plus sahibi olmuşsun nede live gold, gelmiş cahilce kullanmadığın şeyler hakkında yorum yapıyorsun.. kullanıpta yapıyorsan zaten durum çok daha vahim, ama öyle birşeyin söz konusu olduğunu hiç sanmıyorum, yorumlarından belli oluyor Kendi yorumunu kendine saklayamıyorsan, benim yorumlarıma da cevap verme zorunluluğun yok.. Yapacaksan da efendi gibi doğru düzgün yap eleştirini o zaman eyvallah derim, ama 15 yaşında ergen atmacaları gibi konuşacaksan git akıl yaşındakilerle laf dalaşına gir.. Sana PS Plus'ı daha önce anlattım fakat anlamadın, uzun uzadıya yine anlatırdım ama kendimi boşa yoracağımı biliyorum.. Sen en iyisi PS Plus neymiş git bir kendin araştır-öğren, avantajları neler, kaç liraya üye olup sana neler kazandırıyor? oyunların her biri 120-150 lira mı yoksa ben sallıyormuyum diye bir bak kendine.. Store'da satılan oyunların genel fiyatı ne vs.. Birde PC'de her oyunu 30 tl'ye alıyormuş gibi ayakların yok mu yemin ederim bitirdi beni! Bak erkan kardeşim, orda yorumların sağ alt tarafında katılıyorum, katılmıyorum diye 2 buton var.. bundan sonra benim yorumlarıma istediğin kadar - yani katılmıyoruma tıkla ki boşuna cevap yazarak ne beni yor nede kendini Haydi Allah'a emanet ol, hayırlı ramazanlar
eksi oy almandan kimin doğru kimin yanlış olduğu anlaşılıyor zaten. ps 3 de oyunu ucuz almak mümkün ama pc ile yarışamaz arkadaşım bak yaz indirimleri geliyor. çoğu yeni çıkan iyi oyunları 30 tl alman münkün. istiyorsan sana link de verebilirim.

BSC Misafiri

11.7.2013 17:14:35

-4
konsolla pc yi karşılaştırmak kadar aptalca bir şey olamaz konsollar oyun dunyası nın beynidir kalpi dir ruhudur pc ise sadace pc dir

feckless

11.7.2013 14:51:04

+1
quote:

Orijinalden alıntı: musAKka

Ufak bir hatırlatma yapayım; Sene 2006. Yeni nesil konsollar (PS3 ve Xbox360) çıkmadan önce konsollara çıkacak olan oyunlar tanıtılıyor. Bu oyunlardan en dikkat çekici olanlarından biri The Elder Scrolls IV: Oblivion. Oyun içi videolar yayınlanıyor, ekran görüntüleri paylaşılıyor. Resmen herkesin ağzı açık kalıyor. Ve heyecanlanan oyunculardan sürekli şöyle açıklamalar geliyor: Oblivion'daki grafikleri PC'ler anca 2-3 sene sonra görebilir. Fakat söylenenin aksine oyun piyasaya sürülüyor ve PC'lerde Anti Aliasing + Anisotropic Filtering + High Dynamic Range ile çok daha iyi grafikler sunuluyor. Belki o zamana dek PC'de bu derece kaliteli görselliğe sahip geniş çaplı bir oyun yoktu ama bu olmayacağı anlamına gelmiyordu. Oblivion ile aniden ciddi bir görsel artış yaşandı. 90'lardan beri "PC'ler tıkandı", "PC öldü" sözleri dönüp dolaşır ama aradan geçen 20 senede kimsenin tıkanmadığını, ölmediğini görüyoruz. Yine oyun piyasasında çok ciddi bir devrim yaşanmadıkça bu şekilde gitmeye de devam edecek gibi görünüyor. PC'ler de konsollar da candır, hepsinin yeri ayrı güzeldir, her birinin ayrı avantajları ve çekiciliği vardır. Birini göklere çıkartıp diğerini yerin dibine sokmaya gerek yok.
+1903

Rogue Agent

11.7.2013 14:31:04

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Havya Makinesi 400 liralık konsolun yaptığını 400 liralık PC yaparsa PC derim ;)
400 liralık konsola aldığın oyunlar en kralından bi gamer pc'nin fiyatını buluyor onuda düşünemeyecek kadar konsol fiyatı gibi düşüksünüz işte

BSC Misafiri

11.7.2013 13:56:36

0
doğru söylüyor pc, ben pcde oynamıyorum ps3 manyağıyım ama pc, tabiki zengin pc si. killzone shadow fall vs vs bunları çok kaliteli bir pcde çalıştırabilir. ki battlefield 3 ü çalıştıran en iyi pc muhteşemdi. pc herkeste var ve sadece oyun için değil, konsol ise genelde sırf oyun için, bu yüzdende oyun konsolda oynanır, bilgi pcde sayılır....

CuCuK

11.7.2013 13:51:40

0
bf3 öncesi yaptıkları gibi satışta geri kalabilecekleri ve asıl kemik kitlesinin olduğu pc oyuncularını gazlıyorlar.

BSC Misafiri

11.7.2013 13:23:38

0
"The undercoverman" İftira iyi birşey değildir. Benim hem el hem de normal konsolum var. İkiside orjinal oyunlarla çalışıyor. Toplam da bazı oyunlarım özel sürüm olmaları(yani daha pahalı) dahilin de 50'ye yakın oyunum var. Hepsi de bandröllü. Anlayacağın genel konuşma. Konsol tercihim genel sebebi ilgimi çeken özel oyunlara sahip olması.

musAKka

11.7.2013 11:14:48

+6
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Dice saçmalamış. Division, Killzone Shadow Fall gibi oyunlarda çok daha iyi canlı grafikler var. Yeni nesilde Naughty Dog, Quantic Dream gibi firmalar güçlü sistem ile "milyonluk poligonlar" yapacaklar. Mesela böyle grafik hiçbir pc de yok, hele 400 dolarlık pc menüsünü bile açamaz. https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4j5xxi6cjjU PC tıkandi artık. Yeni kartlar birkaç fps vermekten başka hiçbirşeye yaramıyor. crysis 3 te 4xaa açınca sürünüyorlar. Yeni nesilde hali ne olur... Zaten herkes 1080p TV kullanıyor, çözünürlük arttırmak da kimsenin ilgisini çekmeyecek.
Ufak bir hatırlatma yapayım; Sene 2006. Yeni nesil konsollar (PS3 ve Xbox360) çıkmadan önce konsollara çıkacak olan oyunlar tanıtılıyor. Bu oyunlardan en dikkat çekici olanlarından biri The Elder Scrolls IV: Oblivion. Oyun içi videolar yayınlanıyor, ekran görüntüleri paylaşılıyor. Resmen herkesin ağzı açık kalıyor. Ve heyecanlanan oyunculardan sürekli şöyle açıklamalar geliyor: Oblivion'daki grafikleri PC'ler anca 2-3 sene sonra görebilir. Fakat söylenenin aksine oyun piyasaya sürülüyor ve PC'lerde Anti Aliasing + Anisotropic Filtering + High Dynamic Range ile çok daha iyi grafikler sunuluyor. Belki o zamana dek PC'de bu derece kaliteli görselliğe sahip geniş çaplı bir oyun yoktu ama bu olmayacağı anlamına gelmiyordu. Oblivion ile aniden ciddi bir görsel artış yaşandı. 90'lardan beri "PC'ler tıkandı", "PC öldü" sözleri dönüp dolaşır ama aradan geçen 20 senede kimsenin tıkanmadığını, ölmediğini görüyoruz. Yine oyun piyasasında çok ciddi bir devrim yaşanmadıkça bu şekilde gitmeye de devam edecek gibi görünüyor. PC'ler de konsollar da candır, hepsinin yeri ayrı güzeldir, her birinin ayrı avantajları ve çekiciliği vardır. Birini göklere çıkartıp diğerini yerin dibine sokmaya gerek yok.

rambocuk

11.7.2013 10:43:05

0
güzel pc optimize oyunlar gelmeli fiyatı uygun oluyor her oyunu ps4e alamayız

BSC Misafiri

11.7.2013 10:36:36

-4
Dice saçmalamış. Division, Killzone Shadow Fall gibi oyunlarda çok daha iyi canlı grafikler var. Yeni nesilde Naughty Dog, Quantic Dream gibi firmalar güçlü sistem ile "milyonluk poligonlar" yapacaklar. Mesela böyle grafik hiçbir pc de yok, hele 400 dolarlık pc menüsünü bile açamaz. https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4j5xxi6cjjU PC tıkandi artık. Yeni kartlar birkaç fps vermekten başka hiçbirşeye yaramıyor. crysis 3 te 4xaa açınca sürünüyorlar. Yeni nesilde hali ne olur... Zaten herkes 1080p TV kullanıyor, çözünürlük arttırmak da kimsenin ilgisini çekmeyecek.

BSC Misafiri

11.7.2013 10:36:20

0
Kimileri demiş konsol daha fazla satıyor falan o online oyunlara harcanan paraları toplasak ortada konsol falan kalmaz

Cpt. Miller

11.7.2013 10:22:15

0
XO fanlarından tepki almamaları için, PC her zaman daha iyidir demekle yetinmişler.

ErdemZen

11.7.2013 09:53:33

0
Adam gibi adam!

crossmatch

11.7.2013 08:15:07

-4
2-3 yıl sonra pc nalları toplamaya başlar. Last of us bunun bir kanıtı.

falanca17

11.7.2013 07:02:13

0
Elemanın cevabı çok kaçamak olmuş. Pc'lerin daha iyi olduğunu hepimiz biliyoruz. Dice ekibi için ps4 mü? Yoksa xo mu? Cevaplar arasında gizli şık mı var?

Boz Birlik

11.7.2013 06:22:17

0
quote:

Orijinalden alıntı: suspect7

400 liralık konsol alınabileceği zaman konsol derim.
ps3 12gb - 359 tl http://resim.donanimhaber.com/m_77102598/tm.htm link2 http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-oyun-konsol-konsol-sony-ps3-12-gb-super-slim-359-tl-sifir-urun-127599795/detay/?favorite=1 bence gayet alınabilir

stun

11.7.2013 05:55:11

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Alphawolf abi şöyle bir okudum yazdıklarınızı öyle bir edadasınız ki 2 olasılık var : biri MIT den mezun olmuşsunuz tam astronot olacakken boydan kalmışsınız kendinizi bu işlere vermişsiniz yada evde oturup hiç sosyalleşmede tüm hayatınızı ve zamannınızı böyle forumlarda sitelerde Nerd war yaparak harcıyosunuz bu siteye arada sırada girer çıkarım ve 2-3 saat oyun oynarım bana yeter. ve 2 senedir kapışan kullanıcılar biliyorum buralarda amacım size kıllık yapmak değil ama abi işiniz gücünüz ne sizin niye burlarda bböyle manyaklıklar yapıyosunuz hayır kapıştığınız konu da oyun ekşi sözlük siyaset tartışmıyosunuz ki...
ben hemen kendimden ele alıyım.. 19 yaşındayım ing öğretmenlıgı okuyorum hazırlık bu yıl bitti toefl a girdim.... final olarka okul bitti... basketbol oynuyorum -kas çalışıyorum.... ps3 te şuan l.a noire -bf3 var onları oynarkende buraya bakıyorum e dogal olarak ramazanda oldugumuz için.... midem inene ,uykum gelene kadar burdayım... ramazanda basketbolda oynayamıyorum....OYUN TARTIŞIYORUZ DIYE BIZI ELEŞTIRECEGINE BİR SAATE BAK BİRDE SİTEYE BAK OYUN SITESINDEYIZ NE YAPALIM AMA FACEBOOK HESABIMDA SIYASI IÇERIKLER VE BASKETBOLA OZGU İÇERİKLERİM VAR ORAYADA OYUNCU KIMLIGIMI SOKMUYORUM ÇUNKU OYUNCU OLMAYANLAR ANLAMAZ..RAMAZANDAYIZ ... ASOSYAL DEĞILIZ... BURADA OYUN TARTIŞAMAYACAKSAK ÖLELİM... YANLIŞ YERE GELDIN BU YORUMU SARFETMEK İÇİN

Alphawolf

11.7.2013 05:22:17

0
abi şöyle bir okudum yazdıklarınızı öyle bir edadasınız ki 2 olasılık var : biri MIT den mezun olmuşsunuz tam astronot olacakken boydan kalmışsınız kendinizi bu işlere vermişsiniz yada evde oturup hiç sosyalleşmede tüm hayatınızı ve zamannınızı böyle forumlarda sitelerde Nerd war yaparak harcıyosunuz bu siteye arada sırada girer çıkarım ve 2-3 saat oyun oynarım bana yeter. ve 2 senedir kapışan kullanıcılar biliyorum buralarda amacım size kıllık yapmak değil ama abi işiniz gücünüz ne sizin niye burlarda bböyle manyaklıklar yapıyosunuz hayır kapıştığınız konu da oyun ekşi sözlük siyaset tartışmıyosunuz ki...

stun

11.7.2013 05:17:09

0
quote:

Orijinalden alıntı: erkank53 @-The Stig- trollükte sir pinky bile geçtin. xbox 360 ile ps 3 satışlarını pc ye karşı bir tutuyor adam. trol konsolu ucuza satıyorda adam 3 4 oyunu konsol parasını geçiyor. pc ye oranla kat kat daha pahalı oyunlar. pc de cd key olarak en kral oyunu 30 tl alıyorsun. millet pc de 1 dolara alan wake 3 dolara l.a noire alıyor. sen 120 150 tl veriyorsun. pc kullanan adam konsolcudan kat kat daha fazla karda. hala daha utanmadan yüzün kızarmadan ben kaR dayım diyorsun..
ps oyuncusu olarak ben daha fazla kardayım :D çunku aklımı kullanıyorum.. 3-4 oyun konsol fiyatında demıyorum git bir spotçuya koduyla birlikte 15tl ye aynı değerdekı oyunu takaslıyorsun... 53 tane oyun oynadım.. zengın olucak değilim ya... steamdekı oyunları satabılıyorsun sankı :D hayır istediğim zaman spotçudan takasta yapabılıyorum steam hesabı satmaya çalışarak acı çekmıyorumda 53 civarı oyun oynadım hepsine 100 tl vermeye kalksam milyarder olmam gerekır :D al buda profilim http://gamercards.exophase.com/psn/user/SummitTR

Alphawolf

11.7.2013 05:11:44

0
PC VS XBOX VS PS NERD WARS !

- The Stig -

11.7.2013 04:49:48

-4
quote:

Orijinalden alıntı: erkank53
burnunu sokmaya pek meraklısın galiba.. daha önce de sana gereken cevabı verdim ama anlaşılan algılayamamışsın söylediklerimi.. ne ps plus sahibi olmuşsun nede live gold, gelmiş cahilce kullanmadığın şeyler hakkında yorum yapıyorsun.. kullanıpta yapıyorsan zaten durum çok daha vahim, ama öyle birşeyin söz konusu olduğunu hiç sanmıyorum, yorumlarından belli oluyor Kendi yorumunu kendine saklayamıyorsan, benim yorumlarıma da cevap verme zorunluluğun yok.. Yapacaksan da efendi gibi doğru düzgün yap eleştirini o zaman eyvallah derim, ama 15 yaşında ergen atmacaları gibi konuşacaksan git akıl yaşındakilerle laf dalaşına gir.. Sana PS Plus'ı daha önce anlattım fakat anlamadın, uzun uzadıya yine anlatırdım ama kendimi boşa yoracağımı biliyorum.. Sen en iyisi PS Plus neymiş git bir kendin araştır-öğren, avantajları neler, kaç liraya üye olup sana neler kazandırıyor? oyunların her biri 120-150 lira mı yoksa ben sallıyormuyum diye bir bak kendine.. Store'da satılan oyunların genel fiyatı ne vs.. Birde PC'de her oyunu 30 tl'ye alıyormuş gibi ayakların yok mu yemin ederim bitirdi beni! Bak erkan kardeşim, orda yorumların sağ alt tarafında katılıyorum, katılmıyorum diye 2 buton var.. bundan sonra benim yorumlarıma istediğin kadar - yani katılmıyoruma tıkla ki boşuna cevap yazarak ne beni yor nede kendini Haydi Allah'a emanet ol, hayırlı ramazanlar

Babblebabble

11.7.2013 03:49:47

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Havya Makinesi 400 liralık konsolun yaptığını 400 liralık PC yaparsa PC derim ;)
Alırsın 400 liraya ps4'ü (10 sene sonra ama o da ikinci el) Çıktığında 1300 liradan aşağı alamayacak kimse garanti.

dikiştutmazsabri

11.7.2013 03:25:47

+2
@-The Stig- trollükte sir pinky bile geçtin. xbox 360 ile ps 3 satışlarını pc ye karşı bir tutuyor adam. trol konsolu ucuza satıyorda adam 3 4 oyunu konsol parasını geçiyor. pc ye oranla kat kat daha pahalı oyunlar. pc de cd key olarak en kral oyunu 30 tl alıyorsun. millet pc de 1 dolara alan wake 3 dolara l.a noire alıyor. sen 120 150 tl veriyorsun. pc kullanan adam konsolcudan kat kat daha fazla karda. hala daha utanmadan yüzün kızarmadan ben kaR dayım diyorsun..

- The Stig -

11.7.2013 02:22:47

-2
quote:

Orijinalden alıntı: musAKka Eyvahlar olsun, ciddiymişsin. Kesinlikle çok farklı frekanslardayız, biz en iyisi boş verelim bu tartışmayı.
yanlış frekans değilde farklı değerlendirmeler demek daha doğru olur Benim tartıştığım falan yok sadece söylemlerimi gerçekleştiriyorum, yorumuma alıntı yapıp cevap verende sizdiniz unutmayın Savunduğum ve her zaman savunacağım tek şey var donanım olarak konsolların kendi içinde kıyaslanması gerektiği vede bu kıyasa pc'nin dahil edilmemesi

musAKka

11.7.2013 02:05:21

+1
quote:

Orijinalden alıntı: digimon52 Sonuc da PC konsollari satisda Üc´e katlamiyor. bunun en büyük avantaji Online özelligidir.
Ben zaten böyle bir şey iddia etmedim. Aksine birçok yerde genel olarak konsoldaki multiplatform oyun satışlarının PC satışlarından fazla olduğunu da söyledim (ki bunu söylerken PS3+Xbox360'ın toplam satışlarından bahsetmiyorum, her birini ayrı değerlendiriyorum). Benim en başından beri bahsettiğim şey sadece PC satışlarının yine de tahminlerin çok daha ötesinde olduğu, küçümsenmemesi gerektiğiydi. Açıkçası manasız PC - Konsol tartışmalarına girme niyetim yok, sonuçta hem konsol hem de PC kullanan 20 senelik bir oyuncuyum, neyi kime anlatayım, öyle değil mi?

musAKka

11.7.2013 01:59:37

0
quote:

Orijinalden alıntı: -The Stig-

sen o tür bir kıyaslama yaparsan bir birimize karşı geyik yapmış gibi oluruz.. Her konunun altında PC ile KONSOLLAR kıyaslanmıyor mu! PC'leri kısıtlayan, önünü engelleyen konsollar denilmiyor mu! Söylediğim şey pc+ps3 veya xbox+pc eklemek için değildi tam olarak xbox+ps3'tü kaldı ki ne demek istediğimi gayet iyi anladın ancak samimi şekilde tartışmak işine gelmiyor belki.. Donanım olarak kıyaslanıyorsa Xbox ve PS3'ü bir yerde tutmak gerek.. (Şöyle konsollar 1.400cc bir araç ise marka gözetmeksizin 1.400cc katagorisinde değerlendirilir kıyaslanır..) Fakat sizler PC'yi 3.000cc olduğu halde nedense her yerde konsollar ile kıyaslıyorsunuz bende buna hitaben konsolları pc'ye karşı kıyasladım.. O zaman sizin dediğiniz gibi kıyas yapacak olursak PS3 ile Xbox sadece kıyaslanmalı, pc bu işin içinde olmamalı Çünkü ne aynı donanımlara nede aynı özelliklere sahipler..
Eyvahlar olsun, ciddiymişsin. Kesinlikle çok farklı frekanslardayız, biz en iyisi boş verelim bu tartışmayı.

digimon52

11.7.2013 01:59:23

0
Sonuc da PC konsollari satisda Üc´e katlamiyor. bunun en büyük avantaji Online özelligidir.

- The Stig -

11.7.2013 01:55:06

-2
quote:

Orijinalden alıntı: musAKka PS3'ün içine Xbox360 DVD'si taktığında çalışıyor olsaydı ve ikisi bir arada satılıyor olsaydı bu dediğin doğru olurdu. Senin mantığınla gidersek oyun yapımcılarının "PS3'e boşuna oyun yapıyoruz çünkü Xbox360 ve PC'nin toplam kazancı PS3'ün kazancının 2 katından daha fazla" falan diye düşünmeleri gerekirdi. Neyse, zaten geyik yaptığını düşünüyorum.
sen o tür bir kıyaslama yaparsan bir birimize karşı geyik yapmış gibi oluruz.. Her konunun altında PC ile KONSOLLAR kıyaslanmıyor mu! PC'leri kısıtlayan, önünü engelleyen konsollar denilmiyor mu! Söylediğim şey pc+ps3 veya xbox+pc eklemek için değildi tam olarak xbox+ps3'tü kaldı ki ne demek istediğimi gayet iyi anladın ancak samimi şekilde tartışmak işine gelmiyor belki.. Donanım olarak kıyaslanıyorsa Xbox ve PS3'ü bir yerde tutmak gerek.. (Şöyle konsollar 1.400cc bir araç ise marka gözetmeksizin 1.400cc katagorisinde değerlendirilir kıyaslanır..) Fakat sizler PC'yi 3.000cc olduğu halde nedense her yerde konsollar ile kıyaslıyorsunuz bende buna hitaben konsolları pc'ye karşı kıyasladım.. O zaman sizin dediğiniz gibi kıyas yapacak olursak PS3 ile Xbox sadece kıyaslanmalı, pc bu işin içinde olmamalı Çünkü ne aynı donanımlara nede aynı özelliklere sahipler..

musAKka

11.7.2013 01:39:13

+1
quote:

Orijinalden alıntı: -The Stig-

tamam işte bende bundan bahsediyorum.. Konsol ve PC'yi karşılaştırın fark belii Konsolar ; 292 + 267 = 559 milyon PC ; 276 milyon aradaki fark 2 kat değil mi şimdi! Sen şimdi bir yapımcı olsan bir 559 milyon kazandıran konsola göre mi oyun yaparsın yoksa 276 milyon kazandıran pc'ye göre mi! Benim demeğe çalıştığım şey buydu ancak yanlış anlattım kendimi galiba..
PS3'ün içine Xbox360 DVD'si taktığında çalışıyor olsaydı ve ikisi bir arada satılıyor olsaydı bu dediğin doğru olurdu. Senin mantığınla gidersek oyun yapımcılarının "PS3'e boşuna oyun yapıyoruz çünkü Xbox360 ve PC'nin toplam kazancı PS3'ün kazancının 2 katından daha fazla" falan diye düşünmeleri gerekirdi. Neyse, zaten geyik yaptığını düşünüyorum.

- The Stig -

11.7.2013 01:34:48

-3
quote:

Orijinalden alıntı: musAKka O zaman bir de şuna göz atmanı öneririm. http://www.examiner.com/article/ea-financial-results-shows-pc-outperforming-ps3-while-digital-sales-rise

Not: Bunlar tahminler değil, geçen sene Ağustos ayında EA tarafından açıklanan gerçek veriler.
tamam işte bende bundan bahsediyorum.. Konsol ve PC'yi karşılaştırın fark belii Konsolar ; 292 + 267 = 559 milyon PC ; 276 milyon aradaki fark 2 kat değil mi şimdi! Sen şimdi bir yapımcı olsan bir 559 milyon kazandıran konsola göre mi oyun yaparsın yoksa 276 milyon kazandıran pc'ye göre mi! Benim demeğe çalıştığım şey buydu ancak yanlış anlattım kendimi galiba..

- The Stig -

11.7.2013 01:29:46

-1
quote:

Orijinalden alıntı: BelieveMe
Dünyanın bir numaralı dediğim biraz abartı olmuş bunda son zamanlarda ÇOĞUNLUKLA SİTEDE OKUDUĞUM BU TÜR haberlerden dolayı olsa gerek Bünye bir yerde reaksiyon veriyor halbuki hiç huyum değil.. Orda bende sallamışım.. Neyse üçe beşe bakmaya gerek yok.. Bilgiler zaten doğrudur demek doğru olmaz orda bende hatalıyım fakat yinede ağağı yukarı edindikleri bilgiler ışığında bir ortalama yada tahmin yapmaları bile dikkate değer buldum.. Neyse yukarda diğer mesajda arkadaşıma verdiğim cevapta söylediğim gibi sitelere bakmaya gerek yok aslında.. Konsolların pc'lerden daha çok oyun sattığı aşikar bir gerçek.. PS Plus'ta geçen hafta beleş sahip oldum daha öncede Sim City Deluxe almıştım ilk haftalarında çıktığı zamanlarda yaşanan aksaklardan dolayı Origin 4-5 oyun içinden beleş oyunlar vermişti BF3'ü almıştım.. Her iki platformda pc ve ps3'te oynadım oyunları, uçurum farklar yok fakat çok fazla detay farkı var.. Ama ps3'ü durupta 680 veya 7970 bir ekran kartı performansı sunan pc ile sizce doğru mudur? Biri 7-8 sene önceki donanımla aynı oyunu yakın bir görselde çalıştırın 600 liralık bir konsol diğer tarafta milyarlar harcanan bir pc.. Benim eleştirim pc'lerin gereken özeni görememesi.. Yapımcılar kalkıp pc'leri övmesi kadar komik bir durum ben göremiyorum.. Çünkü pc için yapılan tüm oyunlarda konsollara göre sorunları daha fazla oluyor.. Ve ekmeğinin çoğunu konsollardan kazanan firmalarda doğal olarak bu tür kıyaslamalardan kaçınır.. kendiside öyle yapıp KORKAK bir cevap vererek işin içinden sıyrılayım derken bir yandan da GÖZ BOYAMIŞ.. ben bunun kanaatindeyim

Meurglys

11.7.2013 01:28:38

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Oyun oynamak istiyen konsol,grafik istiyen pc alır bu kadar basit.
Hayatımda gördüğüm en saçma yorumlardan biri, fanboyluk yüzünden gerçekle bağlantısı olmayan şeyler yazıyorsunuz. Bu kafayla bi daha mesaj yazma bence.

musAKka

11.7.2013 01:26:03

0
quote:

Orijinalden alıntı: -The Stig-

O zaman bir de şuna göz atmanı öneririm. http://www.examiner.com/article/ea-financial-results-shows-pc-outperforming-ps3-while-digital-sales-rise
quote:

In going through the financial statistics that EA is released, it becomes evident that the PC gaming platform is becoming much more popular to the gaming audience. It has been revealed that the PC platform outperformed the PS3 and did not trail far behind the Xbox 360, in overall earnings for the company. It was revealed that the Xbox 360 delivered $292 million as the PC delivered $276 million, with the PS3 trailing at $267 million.
Not: Bunlar tahminler değil, geçen sene Ağustos ayında EA tarafından açıklanan gerçek veriler.

BSC Misafiri

11.7.2013 01:23:23

-4
Oyun oynamak istiyen konsol,grafik istiyen pc alır bu kadar basit.

BSC Misafiri

11.7.2013 01:23:12

-1
PC'de oyun satışları çok düşük olduğu ve hilelerin havada uçuşmasından konsollar her zaman yapımcıların gözdesi olmaya devam edecektir. Ne zaman ki PC'de o oyunların satışı iyi seviyelere gelir PC donanımının hakkını verecek oyunlar milyonlarca kullanıcının dudaklarını uçuklatacak seviyeye gelir. 4K oyunlara PC'de geçiş süreci hızlanırsa zaten PC tabanlı olan konsolların işi çok zorlaşır.

BSC Misafiri

11.7.2013 01:22:58

0
BSC Misafiri 10.7.2013 23:16:45 bende sana pc de oynaman gereken oyunları yazardımda o kadar vaktim yok :)

BSC Misafiri

11.7.2013 01:21:55

-1
Pc'de herkese hitap eden oyunlarda var ama konsollarda ex diye tabir edilen ve tak(dvd,bluray,hyrid disc) çalıştır pratikliği olduğu sürece ben ve benim gibi kullanıcılar için konsollar en iyi çözümdür. Ancak kabul görülmesi gereken(görülen) sınırlandırılmayan güce ve donanıma sahip olduğu ve istenilen şekle (işten anlıyorsanız tabiki) sokulabilen bir platform olduğu için pc'ler her zaman performans açısından öndedir. Lakin sadece 1 veya 2 özel oyun için konsol alanları da düşünüp ona göre yorum yaparsanız daha etik olur. Saygılar.

BSC Misafiri

11.7.2013 01:21:42

0
Böyle haberler gülüp geçiyorum artık :D Dice adam olsun sıkıyorsa PC exc oyun yapsında görelim. Satamaz rezil olurlar. Hodri meydan. Bütün Dünya konsolları bekliyor, sipariş rekoru kırıyorlar. Artık pc yi hiçbirşey kurtaramaz. bf4 "gri renkli DLC" "sıradan bir askeri shooter"

BSC Misafiri

11.7.2013 01:21:02

0
oh yeah

- The Stig -

11.7.2013 01:20:48

-1
quote:

Orijinalden alıntı: musAKka
online olarak söylediklerin kesinlikle doğru katılıyorum fakat yinede bu konsolda oyunların daha fazla satıldığı gerçeğini değiştirmiyor.. buna ne benim verdiğim siteye nede başka bir yere bakmaya gerek yok aslında.. ben sadece takip ettiğim güvendiğim bir siteden aldım bilgileri yorumuma kattım.. eksiktir yada yanlıştır bilemem.. adamlar yinede tahminlerini yapıyor bişeyler için uğraşıyor ya bu da bişey sonuçta.. Alex Ferguson'un sevdiğim bir lafı vardır, istatistik göstermesi gereken asıl şeyi göstermez, yani mini etektir

digimon52

11.7.2013 01:15:42

-1
Steam´i DRM yüzünden birakdim yüzde yüz sahip degilsiniz aldiginiz oyuna. hatta nerdeyse tüm pc oyunlari ,Uplay,Origin,Steam ´a bagalanmak sorunda :( fakat konsol´da tabiki Hayir.

Quirah

11.7.2013 01:11:58

+3
quote:

Orijinalden alıntı: -The Stig-

noldu pc'de hesap makinesiyle hesap yapmaktan söylediğim şeyleri görünce mavi ekran mı verdin kuzum! sen zaten pc'de takıl, konsoldan uzak dur! animallah sonra nasıl hileli oyun oynarsınız değil mi ama ****a korsancı diyen adama bak gelmiş burda pc savunuyor :) İnsan kendi neyse başkalarınıda öyle sanırmış ya sendeki hesapta o olsa gerek Sana SONY'der kafama sıkar giderim merak etme [:'(] edit; **** gözüken yere kon-son-cu-la-ra yazmaya çalışıyorum ancak **** gözüküyor, yanlış anlaşılmasın
"Dünyanın bir numaralı istatistik sitesi" dediğiniz Vgchartz'daki bilgilerin hiç biri resmi değil. Oradaki bilgiler de istatistik değil zaten site sahiplerinin 'yorumlaması'. PC'den bahsediyoruz, PC'den örnek vereyim. http://www.vgchartz.com/game/27662/starcraft-ii-heart-of-the-swarm/ http://www.gamespot.com/news/starcraft-ii-heart-of-the-swarm-sells-11-million-in-48-hours-6405725 Resmi kayıtlarda 48 saatte 1.1 milyon satan oyun Vgchartz'a göre 100 küsür günde 870 bin satabilmiş. Bu da konsoldan; http://www.computerandvideogames.com/418218/the-last-of-us-tops-34-million-sales/ http://www.vgchartz.com/game/70350/the-last-of-us/ 20 günde 3.4 milyon satan oyun Vgchartz'a göre 1.71 milyon satabilmiş. Örnek istersen daha çok var. Mesela benim başıma gelen bir olaydan bahsedeyim. BSC linkini bulamadım ama buyur DH linki; http://forum.donanimhaber.com/m_54461088/f_/key_vgchartz//tm.htm#54461088 Vgchartz'ın o yorumcuları Uncharted 3'ün ilk haftada tüm dünyada 1 milyon civarı sattığını söylemişti. Sony'den gelen resmi açıklamaya göre ise Uncharted 3 sadece ilk günde 3.8 milyon satmıştı. O haberden sonra Vgchartz'ı görmezden gelmeye başladım ben de. Siz de onu kaynak olarak görmeseniz iyi olur çünkü bilgilerin %99'u yanlış.

Meurglys

11.7.2013 01:06:49

-3
quote:

Orijinalden alıntı: -The Stig-

noldu pc'de hesap makinesiyle hesap yapmaktan söylediğim şeyleri görünce mavi ekran mı verdin kuzum! sen zaten pc'de takıl, konsoldan uzak dur! animallah sonra nasıl hileli oyun oynarsınız değil mi ama ****a korsancı diyen adama bak gelmiş burda pc savunuyor :) İnsan kendi neyse başkalarınıda öyle sanırmış ya sendeki hesapta o olsa gerek Sana SONY'der kafama sıkar giderim merak etme edit; **** gözüken yere kon-son-cu-la-ra yazmaya çalışıyorum ancak **** gözüküyor, yanlış anlaşılmasın
Doğum tarihinden dolayı düzgün bi cevap bekliyordum ama çok çocukça geldi bu mesaj. Nasıl cevap vermeliyim senin bu mesajına sence? Ben de senin gibi hakaret mi etmeliyim?

musAKka

11.7.2013 01:06:23

+6
quote:

Orijinalden alıntı: -The Stig- İçimden sizin gibi delikanlıları sadece PC'de görmek isteriz demek geldi! Madem PC'yi seçmiş gidip pc için exclusive oyun yapsınlarda görelim tofaşlarını :D Ortaya böyle siyaset yapar gibi konuşmakta ne! ADAM OLUN ADAM, ADAM! PC'de sattıkları oyunların toplasan 10 katı KONSOLLARDA satıldı! BF3 ilk çıktığı ayda 4.756,634 milyon adet sattı! Bunun PC'de satılan miktarı kaç? 691.342! Yani 4.065,292 milyonu KONSOLLARDA SATILDI! Sen şimdi çıkıpta konsollara laf edemezsin doğal olarak pc'cileride çekmek için göz boyama, yağlama taktikleriyle onların gönlünü çalmaya çalışırsın ama senin asıl kitlen KONSOL'dur.. Bunu sen bendende burdaki herkesten de iyi biliyorsun ;) Kaynak isteyenler Dünyanın bir numaralı istatistik sitesi olan vgchartz'a bakabilir.. hatta buyrun link! http://www.vgchartz.com/game/40231/battlefield-3/Global/
Oyuncuların büyük çoğunluğu BF3'ü kutulu olarak değil, daha uygun fiyatlı olduğu için Origin üzerinden aldı. Dijital satışların VGChartz'da olmadığını bilmeyen kalmadı. Zaten dijital satışlar PC'yi şu an ayakta tutan en önemli unsurlardan biridir. En basitinden VGChartz'da Dark Souls'un PC satışları 10.000 (onbin) olarak gözüküyor ama yapımcılar 300.000 (üçyüzbin) olduğunu açıkladılar ve Dark Souls 2'nin ana platformunun PC olacağını söylediler. Adamlar muhtemelen araştırmayıp VGChartz'a göre oyun yapsalardı değil ana platform, PC'nin yanından bile geçmezlerdi. Son dönem birçok yapımın eskiye oranla PC'ye de çıkmasının ve konsollarla aynı dönemlerde çıkmasının en büyük sebebi Steam ile tavan yapan dijital satışlara olan rağbettir. Bunu da göz önünde bulundurmak gerekir.

- The Stig -

11.7.2013 00:59:37

-5
quote:

Orijinalden alıntı: The Undercover Man Oha adam vgchartz linki koymuş lan :D Okuyan da bişey sanacak lütfen gidin burdan.
noldu pc'de hesap makinesiyle hesap yapmaktan söylediğim şeyleri görünce mavi ekran mı verdin kuzum! sen zaten pc'de takıl, konsoldan uzak dur! animallah sonra nasıl hileli oyun oynarsınız değil mi ama ****a korsancı diyen adama bak gelmiş burda pc savunuyor :) İnsan kendi neyse başkalarınıda öyle sanırmış ya sendeki hesapta o olsa gerek Sana SONY'der kafama sıkar giderim merak etme [:'(] edit; **** gözüken yere kon-son-cu-la-ra yazmaya çalışıyorum ancak **** gözüküyor, yanlış anlaşılmasın

tunc-rıdvan

11.7.2013 00:58:42

-1
quote:

Orijinalden alıntı: suspect7

400 liralık konsol alınabileceği zaman konsol derim.
PS3 Süper Slim 12gb modelleri gg de 420tlden satılıyor

Megas Red

11.7.2013 00:58:34

0
Yetenekli oyun stüdyoları konsola oyun yaptığında PC yi aratmıyor. Maalesef EA Games yetenekli bir stüdyo değil ve onu8n için cevap çarpık.

Meurglys

11.7.2013 00:49:22

-3
Konsol daha ucuz oluyo diyenler ya korsancı, ya oyunları mağazadan çalıyorlar, ya da sadece 1-2 oyunları var.

Meurglys

11.7.2013 00:46:39

-1
quote:

Orijinalden alıntı: -The Stig- İçimden sizin gibi delikanlıları sadece PC'de görmek isteriz demek geldi! Madem PC'yi seçmiş gidip pc için exclusive oyun yapsınlarda görelim tofaşlarını :D Ortaya böyle siyaset yapar gibi konuşmakta ne! ADAM OLUN ADAM, ADAM! PC'de sattıkları oyunların toplasan 10 katı KONSOLLARDA satıldı! BF3 ilk çıktığı ayda 4.756,634 milyon adet sattı! Bunun PC'de satılan miktarı kaç? 691.342! Yani 4.065,292 milyonu KONSOLLARDA SATILDI! Sen şimdi çıkıpta konsollara laf edemezsin doğal olarak pc'cileride çekmek için göz boyama, yağlama taktikleriyle onların gönlünü çalmaya çalışırsın ama senin asıl kitlen KONSOL'dur.. Bunu sen bendende burdaki herkesten de iyi biliyorsun ;) Kaynak isteyenler Dünyanın bir numaralı istatistik sitesi olan vgchartz'a bakabilir.. hatta buyrun link! http://www.vgchartz.com/game/40231/battlefield-3/Global/
Oha adam vgchartz linki koymuş lan :D Okuyan da bişey sanacak lütfen gidin burdan.

- The Stig -

11.7.2013 00:40:00

-6
İçimden sizin gibi delikanlıları sadece PC'de görmek isteriz demek geldi! Madem PC'yi seçmiş gidip pc için exclusive oyun yapsınlarda görelim tofaşlarını :D Ortaya böyle siyaset yapar gibi konuşmakta ne! ADAM OLUN ADAM, ADAM! PC'de sattıkları oyunların toplasan 10 katı KONSOLLARDA satıldı! BF3 ilk çıktığı ayda 4.756,634 milyon adet sattı! Bunun PC'de satılan miktarı kaç? 691.342! Yani 4.065,292 milyonu KONSOLLARDA SATILDI! Sen şimdi çıkıpta konsollara laf edemezsin doğal olarak pc'cileride çekmek için göz boyama, yağlama taktikleriyle onların gönlünü çalmaya çalışırsın ama senin asıl kitlen KONSOL'dur.. Bunu sen bendende burdaki herkesten de iyi biliyorsun ;) Kaynak isteyenler Dünyanın bir numaralı istatistik sitesi olan vgchartz'a bakabilir.. hatta buyrun link! http://www.vgchartz.com/game/40231/battlefield-3/Global/

wustti

11.7.2013 00:38:03

+2
ekran kartini ram i daya 1000 kusur psu koy elektrigi somursun maliyeti saymiyorum bile sonra 800 900 tl verdigin konsolla kiyasla... tamamen saçmalık o zaman kimse orta segment araba almasin en iyisi diye luks araba kullansin:) pc de budur iste biraz daha iyi ama luks...

ultralisan

11.7.2013 00:36:27

-3
Adamın dibi

AutumnRain

11.7.2013 00:27:51

+1
DICE'ı bu yüzden çok seviyorum. Paranız yoksa almazsınız kardeşim.Bakalım konsolunuz değil High-End Medium ayarında PC'yi geçebiliyor mu ?

xxbymanxx

11.7.2013 00:24:03

-1
Dostlarım dostlarım herkes istediği platformu seçebilir önemli olan kardeşlik önemli olan eğlenmek önemli olan bütçene uygun bir şeyler almak... Sağlıcakla kalın...

Executor06

11.7.2013 00:23:00

0
Herkes kendi bildiğini okumaya devam ediyor işte, bu tartışmayı körükleyip durmanın alemi yok. Adama ne kadar neyin daha güçlü, kullanışlı olduğunu anlatırsan anlat yine bildiğini alacaktır.

TheBladeRunner

11.7.2013 00:08:05

0
adama at mi deve mi diye sormuslar o da yok essek demis.Assagida da helal olsun gozlerim doldu diye aciklamalar gelmis.Bu adamlar her iki firmayada oyun yapan adamlar heralde kalkip su degil de bu diyemez.Oyuzden tamamen tarafsiz,istege bagli gelistirilebilen kimsenin eline etegine dokunmadigi platformu pc ye yonelmis..Bu arada PC nin yapabildigini ne kadar basarabilecekler demesi dahi ister deli deyin,konsolllarin final haline gelmedigini bence ispatlar nitelikte.

digimon52

10.7.2013 23:50:36

+2
Sonucda Konsolda Pc de x86-64 tabanli,olay sadece oyun yapimcisinda bitiyor malesef. nekadar kaliteli oyun o kadar iyi.

_Kutup_Ayısı_

10.7.2013 23:46:52

-2
helal olsun

aykut291

10.7.2013 23:44:43

0
Valla istediğiniz kadar - leyin beyler gerçek bu yalan yok Pc bendede var bende Pc da oyun oynuyorum ama Naughty Dog ps3 berbat dediğiniz donanımla Last of Ous yaptılar. Bunlarda madem iyi güzel konuşuyolar Pc bütün gücünü kullansınlar görelim diyorum kötü birşey demiyorum olan oyunculara olur oyuncuar kazanır yapsınlar abi konuşmakla olmaz böyle yapsınlar alkışlayalım

goksel1905

10.7.2013 23:36:07

+1
quote:

Orijinalden alıntı: a.memo Ya 400 dolarlık pc 400 dolarlık konsol bilmem ne falan diyosunuz da bir de şöyle bakın olaya... 2000 liralık telefonun yaptığını 500 liralık telefonda yapıyo ama nasıl... İkisi de foto çekiyo ama pahalı olan daha iyi... İkiside nete giriyo ama pahalı olan daha hızlı... İkisinde de uygulamalar var ama pahalı olan aynı uygulamada daha iyi performans veriyo... Olaya birde böyle bakın tamam konsollar fiyatlarına göre iyi performans veriyo ama hiçbir zaman bir pcnin verebileceği kadar iyi olamaz... Çünkü biri sınırlı güçte biri ise açık bir makina... Artı olarak konsola bir oyun almaya kalkıyosun en az 50 tl daha pahalı pcden... Hem daha sınırlı bir makinaya oyun alıyosun hem korsan oynama şansı da yok mecbur orjinal alcan ama adamlar nasıl kazıklarız peşinde yaslıyolar konsola daha fazla fiyat nasıl olsa mecbur alacak diye... GTA 5 çıkacak oyunun önsipariş fiyatı 200 tl ya nedemek arkadaş 200 tl küfür mü ediyo bunlar bize ... Bende ps3 te var ve çokta memnunum ama pahalı abi oyunları... Yani demem o ki sınırlı bir makinaya pcden (oyun fiyatı olarak) daha az para verince konsol daha iyi derim
Bende senin gibi objektif olarak yorumumu yazdım ama fanboylar hemen eskiledi. Neden fanboyluk yapıyorsunuz ki, sana göre en iyi platform PS4 olabilir ama bu en iyi demek değildir.

a.memo

10.7.2013 23:34:05

+1
Ya 400 dolarlık pc 400 dolarlık konsol bilmem ne falan diyosunuz da bir de şöyle bakın olaya... 2000 liralık telefonun yaptığını 500 liralık telefonda yapıyo ama nasıl... İkisi de foto çekiyo ama pahalı olan daha iyi... İkiside nete giriyo ama pahalı olan daha hızlı... İkisinde de uygulamalar var ama pahalı olan aynı uygulamada daha iyi performans veriyo... Olaya birde böyle bakın tamam konsollar fiyatlarına göre iyi performans veriyo ama hiçbir zaman bir pcnin verebileceği kadar iyi olamaz... Çünkü biri sınırlı güçte biri ise açık bir makina... Artı olarak konsola bir oyun almaya kalkıyosun en az 50 tl daha pahalı pcden... Hem daha sınırlı bir makinaya oyun alıyosun hem korsan oynama şansı da yok mecbur orjinal alcan ama adamlar nasıl kazıklarız peşinde yaslıyolar konsola daha fazla fiyat nasıl olsa mecbur alacak diye... GTA 5 çıkacak oyunun önsipariş fiyatı 200 tl ya nedemek arkadaş 200 tl küfür mü ediyo bunlar bize ... Bende ps3 te var ve çokta memnunum ama pahalı abi oyunları... Yani demem o ki sınırlı bir makinaya pcden (oyun fiyatı olarak) daha az para verince konsol daha iyi derim

aykut291

10.7.2013 23:33:28

-3
Of yapsınlar ozaman görelim pc exc ps4 ve xbox one 10 kat güçlü denebilecek seviye de oyun yapsınlar. Crytek Dice konuşuyolar ama icraat yok. Pc donanımı güçlü güçlüde hani nerde süper oyunlar! Yeni nesil, konsollar sayesin de geldi. Diolar Pc bunu çok önceden yapabilirdi nerde niçin yapmadılar ozaman niçin göstermiyolar o gücü? Anca konuş başka bişey yok.

goksel1905

10.7.2013 23:32:26

-2
Alttakini okuyun tamamen objektif.

goksel1905

10.7.2013 23:31:01

+6
Konsolda bir oyun 60 dolar, Türkiye'de 180tl, digital edition 130tl. 130tl'den toplam 20 oyun alınırsa 2.600 gibi para yapıyor ki GTA gibi seriler çok büyük boyutlu olduğu için ne yazıkki digital edition olarak alınmıyor. PC için bir hesap yapmak saçma olur çünkü Steam'de çok indirim oluyor ve oyundan oyuna çok fark ediyor fiyatlar ama genelde AAA bir oyun 80 ile 100tl arasında değişiyor. Bunuda en az fiyatı baz alarak bir fiyat toplamı alırsak 20 oyun toplam 1.600tl ediyor. PS4'ün (Türkiye'de en çok o satacak :) o yüzden) ben 1200tl fiyat etiketiyle çıkacağını düşünüyorum ve bir oyuncuda mutlaka 8 sene içinde 20 oyun olur yani PS4'ün fiyatı 2.600+1200 oluyor ve PC fiyatı (burda PS4'e denk bir performans veren PC fiyatı) 1.600+2000 dersek (2000tl ye gtx760'lı i5 4670k'lı bir sistem kurulabilir ve bu PS4'ten güçlü) PC fiyatı konsolun oyun fiyatına denk geliyor. Burdada devreye oyuncunun oyun zevkine kalıyor, eğer ben U3,Forza/GT,LOU gibi oyunlar oynayacağım diyorsa konsol alsın fakat konsol daha ucuz demesin. Saygılar.

bkaakco

10.7.2013 23:21:16

-3
Tamam.

Reykjavik

10.7.2013 23:17:05

-1
forum silinebilir..

BSC Misafiri

10.7.2013 23:16:45

0
Dice her açıklamasında pc yi tutuyor alıştık artık ama ps3 on yıllık olmasına rağmen gta 5 ortada oyunlara konsollar yon verecek pc istediği kadar güçlü olsun.az bir bütçeye milyarlik pc fen daha iyiolacak zamanla gorucez.yakaladgndada ps5 çıkacak oyun konsolda oynanır pc cilerin gt6 oynamasını tavsiye ediyorum

BSC Misafiri

10.7.2013 23:14:52

0
Adam kullanıcı değil ki şu konsol "daha iyi" desin. Oyun yapan hem de konsol ağırlıklı olarak oyun piyasaya süren birisine böyle soru sorulursa, bu şekil de yuvarlak bir cevap alınır. Herifte doğal olarak politik ve temkinli bir cevap vermiş.

Noctis_Strife

10.7.2013 23:08:55

0
400 dolarlık PS4 ile yapılan şeyler bence muazzam. 400 dolarlık PC'de neler yapılabilirdi acaba, onu merak ederim.

digimon52

10.7.2013 22:56:57

-5
quote:

Orijinalden alıntı: suspect7

400 liralık konsol alınabileceği zaman konsol derim.
400 liralik pc de oyun oynandigi zaman PC derim

suspect7

10.7.2013 22:52:34

+2
quote:

Orijinalden alıntı: Havya Makinesi 400 liralık konsolun yaptığını 400 liralık PC yaparsa PC derim ;)
400 liralık konsol alınabileceği zaman konsol derim.

Metal-Gear

10.7.2013 22:49:59

+8
Zaten PC'lerin her dönem üstün olacağı bilinen birşey, sonuçta konsollar niye 5-6 yılda bir yenileniyor? PC teknolojisi geliştiği için. Yani böyle bir soru yöneltildiğinde PC cevabı vermenin bir mantığı yokmuş. Konsollar arasında hangisi diye sorulmuş soru açık bir şekilde. Burada mesele yapımcının "şu konsol daha iyi" demek istememesidir bence. Henüz girilmemiş bir piyasa da ne MS'yi ne de Sony'i karşısına almak istemez adam. Çünkü her ne kadar PC ezici bir üstünlük elde etsede, oyunlar her zaman konsolların seviyesine göre geliştiriliyor. Pek az oyun PC'lerde ezici bir görsel üstünlük sağlıyor, ana platformlar hep konsol. İşte bu yüzden "oyun oynatma gücü" manasında konsollarla pc'yi karşılaştırmamak lazım. Hangi yazılımın hangi donanım için geliştirildiği önemli burada.

digimoney

10.7.2013 22:49:07

+12
Origin´in Reklamida Böyle Yapiliyor iste.
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

RedTurkei

10.7.2013 22:48:23

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Havya Makinesi 400 liralık konsolun yaptığını 400 liralık PC yaparsa PC derim ;)
40yıllık pc kullanıcısıyım bunun kadar doğru bir yorum görmedim..

ValiantLion

10.7.2013 22:47:04

0
Güç ve teknik olarak pcye karşı bir şansları yok ben hem PC hem konsol kullanıcısıyım. (Herkeste PC yokmu zaten ya PC oyuncusu neki? :D )

K.Dot

10.7.2013 22:45:09

-3

Havya Makinesi

10.7.2013 22:44:33

+9
400 liralık konsolun yaptığını 400 liralık PC yaparsa PC derim ;)

Aaron Paul

10.7.2013 22:42:42

-1
Adam, Noktayı koymuş...' PC ' oyuncusu olarak gururlandım... ;)

DokuzKuyrukluTilki

10.7.2013 22:37:41

+3
quote:

Bizim merak ettiğimiz asıl şey, bu konsolların PC'lerin başardığının ne kadarını yapabilecekleri.

a.memo

10.7.2013 22:33:24

-3
Hem konsol hem pc kullanıcısı olarak diyorum ki.... ADAMIN DİBİ YA :D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PC
+ TAKİBE
AL
99 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız