Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

PS4 Dağıtım Miktarı 76.5 Milyonu Aştı, Sony CEO'su Kazuo Hirai Görevini Devrediyor

 
   Sony finansal sonuçlarını açıkladığı raporda PlayStation 4'ün dünya genelindeki dağıtım miktarının 31 Aralık 2017 tarihi itibariyle 76.5 milyona ulaştığını duyurdu.
 
   Rapora göre, 2017 mali yılının üçüncü çeyreğinde 9 milyon adet PlayStation 4 dağıtıldı. Bu miktar bir önceki mali yılın aynı çeyreğinden 700,000 adet daha az. Sony 2017 mali yılını toplamda 19 milyon adet PlayStation 4 dağıtarak kapatmayı planlıyor. Şu ana kadar 2017 mali yılında 16.5 milyon adet PlayStation 4 dağıtıldı.
 
   Ayrıca Sony Corporation CEO'su Kazuo Hirai'nin görevini Kenichiro Yoshida'ya devredileceği de duyuruldu. Görev değişimi 1 Nisan 2018'de gerçekleşecek ve Kazuo Hirai yönetim kurulu başkanı olarak Sony Corporation çatısı altında çalışmaya devam edecek.

Bu haberin bağlantısı
URL
sony playstation 4 ps4 playstation next gen
Far Cry 3: Classic Edition PS4 ve Xbox One için Duyuruldu Yakuza 6: The Song of Life Ertelendi
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Nexi-Ma

6.2.2018 18:36:41

0
PS5'in zamanı yavaş yavaş geliyor

Dark Poison

6.2.2018 16:36:45

0
Ps3 ve 360 donemi daha fazla kaliteli oyunu daha kisa cikis periyodlarinda oynayabiliyorduk.Sadece bunu soyledim.Anladigin seyle anlattigim,ayni paralelde degil.

Wayward Son

5.2.2018 16:58:28

0
Eyvallah abi. Ben film, dizi, oyun farketmez; ekseriyetle iyi hikaye ve derin karakter arar oldum. Hani Westworld gibi iyi diziler var mesela ama piyasadaki dizi sayısına bakınca çölde vaha gibi duruyor böyle yapımlar. Artık yeni kuşağa uydurmak için daha bir sabun köpüğü senaryolar/karakterler mi yazıyorlar yoksa dediğin gibi tek amaç para mı cidden bilmiyorum.

İdrak İstimlak

5.2.2018 13:18:49

0
On numara tespit yapmışsın, yazını okuduktan sonra şöyle bir düşündüm, cidden bu nesil aklımızda kalacak yeni IP'lerden bir tane karakter yok. Geçen nesil oyun dünyası o işe ya noktayı koymuş ya da beceremiyorlar. Üçüncü bir ihtimal kendilerine para getiren oyun modelleri içinde bu tip karakterleri inşa edecekleri bir yapı söz konusu değil.

Kennnn

4.2.2018 15:41:32

+3
Ya çok acayip bu forum bir oyunu başkasına beğendirmek için bu kadar takla atılır mı ? atılıyor işte. Kaç sattığı oyuncu için niye önemli ? Sattıysa sattı cebine girmiyor ki niye birine beğendirmek için oyunun satışlarından bahsediyorsun. Teknoloji ilerlemiş stüdyonun imkanları arşı aşmış, oyun dünyası büyümüş adam 2'inci oyunla 4'üncü oyunu garip kıyaslamalara sokuyor. Benimde beğenmediğim birçok kısım vardı UC4'te ama ağzını açsan oyunu kendi yapmış gibi savunucaklar çıkıyor ve onlarla tartışmak büyük bir zaman kaybı.

BSC Misafiri

4.2.2018 15:16:13

0
quote:

Orjnalden alıntı: 2K Oscarlık diyince aksiyon sahnelerini değil, karakterlerin performansınından, diyaloglardan bahsediyorsunuz sandım kusura bakmayın. Çamurda sürüklenme gerçekten çok iyiydi zaten kötü bir oyun demiyorum ama 2 ve 3'ün etkisini veremedi benim gözümde ve 2 ve 3'den alınmış çok aksiyon sahnesi olduğunu görmek diğer mesajımda dediğim şeyler ile birleşince seri içinde 1'den sonra en az beğendiğim oyun oldu 4.
Bütün Uncharted oyunlarında farklı güzel birşeyler var. Uncharted 4 serinin en gerçekçi, en iyi mekaniklere sahip, en çok ödül ve en çok satan oyunuydu. 4. oyundaki grafik animasyonları gördükten sonra 2. oyun çok kalas kalıyor. Karakterin yürüyüşü vuruş hissi, siper alışında bile dağ gibi fark var. Uncharted 2-3 Drake'in Ramboculuk yaptığı fantastik bir oyun bu yüzden sevmiş olabilirsin, ama Deagle mermisi yiyip senaryo gereği sakatlanarak karlarda tırmanmak, sakatlanarak yürürken birden koşup 10larca zırhlı adamı indirmesi gerçekçi değildi. Uncharted 4 Drake'in olgunlaştığı bir oyundu. Karakterlerle etkileşimi daha iyiydi. Mumya bölümünde Elena ile tuzağa düşmesi, koşarlarken çamura düşüp sarılırken espiriler yapmaları gibi sahneler serinin en iyisiydi. 4. oyunun Crushing modu çatışmaları en zoruydu... Uncharted 4: 10 milyon, 165 GOTY ödülü. Unharted 2: 7 milyon, 111 GOTY

2K

4.2.2018 09:41:41

0
Oscarlık diyince aksiyon sahnelerini değil, karakterlerin performansınından, diyaloglardan bahsediyorsunuz sandım kusura bakmayın. Çamurda sürüklenme gerçekten çok iyiydi zaten kötü bir oyun demiyorum ama 2 ve 3'ün etkisini veremedi benim gözümde ve 2 ve 3'den alınmış çok aksiyon sahnesi olduğunu görmek diğer mesajımda dediğim şeyler ile birleşince seri içinde 1'den sonra en az beğendiğim oyun oldu 4.

Metal-Gear

3.2.2018 22:52:52

0
Hayır oskarlık sahneler diyaloglar ya da hikaye anlatımı için değil, aksiyon için söyledim. Yani az aksiyon var ama çok iyi pahalı sahneler yapmışlar onu vurguladım. Örneğin Drake'in çamurda sürüklendiği ve ardından gelen kovalamaca sahnesi dehşetti. Oyunu oynarken aynı anda film izletiyor gibi hissettiriyor. Bu tip sahneleri kastediyorum. Senaryo ya da diyaloglar bazında benimde aklımda kalan çok iyi olmuş dediğim pek fazla şey yok. Genel hatlarıyla beğendim, bende kolay kolay hiçbir oyun 2. ya da 3. kere oynama isteği uyandırmaz ama U4 uyandırmıştı. Herkes için aynısı geçerli olacak diye bir şey yok tabi.

2K

3.2.2018 20:29:42

+1
PS4 ile ilgili bir haberde bir ex. oyununa olumsuz yorum getirmenin fanlar varken başıma dert olacağını biliyordum. Ben Uncharted 4'ü eleştiriyorum, oyun kötü bir oyun demiyorum ikisi farklı şeyler. Bu kadar detaylara takılma sebebim ben zaten oyunları böyle tüketen, inceleyen oynayan biriyim ve firma ve seri gözümde değerli olunca tabi ki böyle şeylere takılmam normal.

dark dragon

3.2.2018 20:21:31

+5
Bütün yapımcılar f2p online çöpleri, loot box’ları oyunculara dayarlen, senaryo moduna ağırlık veren firmalar bir bir kapanırken Uncharted 4 gibi oyun bulmuşsun, kaşının üstünde gözün var diye eleştiriyorsun. Bu kadar ufak detaylara takılmayın artık. Yarın adamlar derse ki bu işlerde para yok yapayım pubg gibi bir oyun, yapayım bir mobil oyun keyfime bakayım derse ne olacak.

2K

3.2.2018 20:12:54

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Metal-Gear Aksiyon - macera oyunları çoğunlukla %60 - %40 aksiyon sahnesi ağırlıklı oluyor, bu şekilde alıştık bu türe. Uncharted 4 ise aynısının tam tersiydi, %60 - %40 olarak macera payı daha fazlaydı bu sefer. Bundan ötürü genelde insanlara yetersiz geliyor bence. Ama ben bunu bir başarı olarak görüyorum çünkü 4 tane oyun çıkardılar, 4. oyunda çizgiyi macera öğelerine kaydırdılar. Aksiyon sahneleri ise çok pahalı sahnelerdi, bir çoğu sinematik oynanışla destekleniyordu çünkü. Fazlalaştırılmış tekdüze çatışmalar yerine azaltılmış oskarlık sahneleri vardı oyunun. Bu açıdan ben başarılı buluyorum. Macera ögelerini de keyifli hale getirmek için animasyon sisteminde ciddi değişikliklere gitmişlerdi teknik manada. Yani her ne yapmaya çalıştılarsa üzerinde durarak yaptılar, takdir edilesi bir oyundu. Ha oyuncu ben az zıplayıp çok ateş etmek istiyorum diyip beğenmeyebilir o da ayrı bir şey.
Oyunu beğenmeme sebebim aksiyonun az olmasından dolayı değil aslında. Amy Hennig'in gidişi direk 4'ün üzerinde net bir şekilde gözüküyor. Oscarlık sahneler olarak yorumladıklarınız bana diyalogların düşen kalitesi yüzünden hiç de öyle gelmedi. Önceki oyunlarda Victor ile yaptığımız diyalogların yanından bile geçemez kalitedeydi. Zaten senaryo olarak direk eskiden kardeşimiz varmış o geri gelmiş olayını direk tembellik olarak görmüştüm. Verdiğiniz oranda bir değişimi ben başarı olarak görmüyorum çünkü başta bu oyun bir serinin 4. oyunu ve böyle bir değişim olmasının sebebi The Last of Us'ın senaristinin direk TLU'da tutturduğu formülü direk Uncharted'a entegre etmeye çalışmasından dolayı oldu. Zaten aksiyon dışında olan sahneler dediğim gibi beni pek etkilemedi, diyaloglar, olaylar pek bir sönük geldi. Böyle olucan o yavaş sahneler bana pek bir gereksiz geldi. Zaten bu bir serinin 4. oyunu şimdi yeni God of War'da her zaman seride alıştığımız dövüş sistemi yerine Devil May Cry, Ninja Gaiden gibi derin bir dövüş sistemi gelse o oyunları çok sevmeme rağmen bunu seri adına olumsuz bir gelişme olarak görürüm. Oyun boyunca her şey kötüye gidiyor [spoiler=7882063894]kardeşi aslında bizden nefret mi ediyor, eşimize yalan söyledik[/spoiler] gibi olaylar yükseliyor yükseliyor ve sonunda her şey kendi kendine tatlıya bağlanıyor. Açıkçası bunları ben 'oscarlık' olarak değil senaryo ve kurguda olan yetersizlikler olarak yorumladım. Az zıplama çok ateş etme konusuna gelirsek. Uncharted'ın diğer oyunlarında platform kısımlarını iyi bir şekilde dağıtıyordu oyuna. Çünkü Uncharted aksiyonu olmasa da platform kısımları zayıf bir oyun. Zayıf derken oyuncuyu zorlayacak bir kısmı yok, diğer oyunlarda bunun bilincinde olarak ya tematik olarak etkileyici yerlere koyuyorlar ya da kısa tutuyorlardı. Bu oyunda dakikalarca platform kısımları ile doldurmuşlardı ve şahsen sıkılmıştım. Zaten aksiyona geldiğimiz zaman da serinin diğer oyunlarında olan yerleri aynı şekilde kullandıklarını görmek beni pek mutlu etmedi. Uncharted aksiyon sahneleri yaratmakta çok başarılı bir seri ve bunu her zaman iyi kullandı ama 4. oyunda diğer oyunlardan özellikle 2'den bu kadar benzer sahneler alacakları yerine başka şeyler düşünmelerini beklerdim. Yoksa dediğiniz gibi detaylara, animasyonlara, teknik olarak başarısına lafım yok. Her yerinden detay fışkırıyor, bir alanda gördüğünüz lambanın bile kablosunu, fişine kadar yapmışlar ama sonuçta oynanış alarak aldığım keyif eninde sonunda beni en çok ilgilendiren kısım oluyor.

BSC Misafiri

3.2.2018 18:52:53

+5
quote:

Orijinalden alıntı: 2K Bu başarısında rakibinin yanlış hamleler yapmasının, sonradan toplamaya çalışsa bile artık oyuncuların gözünde kötü bir ünü olmasının da büyük payı var. Aynı zamanda PC değil sadece konsollarda oyun oynayanlar için Xbox One'ın multi platform oyunlarda performans olarak gerisinde kalması da etkili. Eğer Xbox One bu kadar kötü bir çıkış gerçekleştirmese ve sağlam ex. oyunları olsaydı bu rakamlar PS4 için hayal olurdu.
?? PS4'ün başarılı olmasının xbox ile alakası yok. Zamanında Playstation'ı half life, Ninja Gaiden gibi oyunlar bile durduramamıştı. Xbox anasının karnında yokken Playstation yine efsaneydi satıyordu. Sony her ortama ayak uyduruyor, kolay lokma değil. God of war 4, SOTC gibi oyunlarla eski yılların heyecanını ve Next gen heyecanını yaşatmayı başarıyor.. Bu nesilde en çok oyunu PS4 yaptı bunu göremeyen varsa gerçekten kördür. Xbox ve PC büyük bir hayal kırıklığı yaşattı. Çok fazla yapımcı-kan kaybettiler. Gelecek nesilde de durumun değişeceğini sanmıyorum. En çok Next gen oyunu Sony'den göreceğiz.

rambocuk

3.2.2018 18:39:46

0
Xbox eskiden iyi oyunlar yapıyordu hemde tamamen exc artık ps4 ün tek rakibi nintendo oda daha yeni , xbox bu saatten sonra ps4 e rakip olamaz , bugün iyi bir oyun yapmaya kalksalar 4 sene sürer

Metal-Gear

3.2.2018 15:58:01

0
Aksiyon - macera oyunları çoğunlukla %60 - %40 aksiyon sahnesi ağırlıklı oluyor, bu şekilde alıştık bu türe. Uncharted 4 ise aynısının tam tersiydi, %60 - %40 olarak macera payı daha fazlaydı bu sefer. Bundan ötürü genelde insanlara yetersiz geliyor bence. Ama ben bunu bir başarı olarak görüyorum çünkü 4 tane oyun çıkardılar, 4. oyunda çizgiyi macera öğelerine kaydırdılar. Aksiyon sahneleri ise çok pahalı sahnelerdi, bir çoğu sinematik oynanışla destekleniyordu çünkü. Fazlalaştırılmış tekdüze çatışmalar yerine azaltılmış oskarlık sahneleri vardı oyunun. Bu açıdan ben başarılı buluyorum. Macera ögelerini de keyifli hale getirmek için animasyon sisteminde ciddi değişikliklere gitmişlerdi teknik manada. Yani her ne yapmaya çalıştılarsa üzerinde durarak yaptılar, takdir edilesi bir oyundu. Ha oyuncu ben az zıplayıp çok ateş etmek istiyorum diyip beğenmeyebilir o da ayrı bir şey.

badb0y06

3.2.2018 15:05:05

0
100 milyonu 2019 da geçer benim tahminim. God of war ve tlou 2 harici oyun alacağımı sanmıyorum. Her oyun pc ye çıksa Ps4 satışları da çok düşük olacağından eminim şükür ki öyle birşey yok

Shingeki

3.2.2018 13:05:41

0
arkadaşlar 75 milyondan sadece 14 milyonu ex oyun almış exlerle mi satış arttı yoksa eski nesillerin çöpe atılışı ve online sisteminde birbirini ezme sisteminden mi bakınız 80 milyona yaklaşıyor bir ex oyunun satış rakamı çooook düşük ikinci el desen kardeşlik desen bile 30 milyonu bulması gerekirdi unch4 oyunu mesala, 100 milyonu bulması zor değil xboxcılar er yada geç exler tamamlandığında ps4 çakacaklar ama korsan olarak çünkü hali hazirda xboxda ztn onlinede uçuyorlarken ps4de orijinal kullanmasını gerektirecek bir durum yok ilerleyen zamanda ülkemizde ki yaşam kalitesi düşüklüğü, parasızlık ön plana çıkacak ondan kimse gidip 200e oyun alamaz 1 senede indirim bekleyemez ztn geçenlerde kurdan dolayı fiyatlara güncelleme gelecek dediler bakınız zam değil güncelleme :D 200tl olan oyun fiyatı 300 olacak ama zam değil güncelleme :D

Guest-2C5CD639E

3.2.2018 12:39:24

+1
Uncharted 2'yi çok sevmiştim bayılarak oynamıştım mükemmel ara sahneler vardı. 3'de güzeldi [spoiler=161235183]Nathan'ın çölde ki sussuzluk çektiği halleri çok güzel yansıtılmıştı.[/spoiler] Uncharted 4'de grafik olarak çok çıtayı aştılar 4 biraz sinematik olmuştu Quantic Dream oyunları gibi. Her ne kadar sevilmese de ben çok sevmiştim. Ben oyunu birde Jet kasada oynadım şuan Pro var 4K TV alınca kesinlikle tekrar oynayacağım gözle görülür bariz fark varmış zaten. Yeni çıkan oyunları artık Pro'ya göre yapmaya başladılar. Bu arada Nick'inizi görünce Bioshock oynayasım geliyor.

Wayward Son

3.2.2018 11:46:27

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Dark Poison

Bu nesil ps3 x360 dönemlerini mumla arattı.Satışlar o dönemdeki satışları 2 ye katladı ama gel gör ki yeniden yapım ya da eski oyunların elden geçirilmiş halleriyle dolu bir nesli geride bırakıyoruz.7 8 senedir sevdiğimiz oyunlar çıkacakmı diye bakıyoruz.Ps5 zamanları da böyle geçerse vay halimize.Bu durumun sorumlusu piksel saplantılı çözünürlük fetişisti oyuncular maalesef.Oyunlardaki detay arttıkça yapım maliyeti artıyor ve çıkış periyodu uzuyor.
Bence bu neslin en büyük sıkıntısı, akılda kalıcı bir hikaye bırakmaması oldu. Horizon'ın daha başlarındayım, Persona'yı daha almadım bile o yüzden derin bir analiz yapamam. Ancak Horizon şu an için iyi gidiyor gayet (Carja yolundayım). Ha açık dünyasında sıkıntılar var (NPC'lerin ruhsuzluğu gibi) ama Guerilla'nın bu anlamdaki ilk tecrübesi olduğundan normal karşılıyorum. Bloodborne'a da Horizon'dan sonra geçeceğim. Bu nesilde hikaye anlamında seni mutlu eden iki oyun say deseler Witcher 3 ve Divinity: OS 2 derim. Sağlam hikaye konusunda tek suçu Sony ya da MS'e atmıyorum. AAA oyun yapan büyük firmaların da bu nesildeki ruhsuzlukta büyük payı var. Geçen nesilde Altair, Ezio, Marcus Fenix, Master Chief, Shepard, Drake gibi karakterlerin efsane hikayelerine şahit olduk. Uncharted 4 fena değildi hikaye anlamında ama beni 2. oyun kadar etkilemedi. AC: Origins güzel ama Ezio'lu oyunların etkisini veremedi. Mass Effect gibi bir efsaneyi bitiren Bioware'i de unutmayalım. ME 2, bana göre bir önceki neslin en iyi oyunudur mesela. Andromeda ise tam bir felaket. Halo'nun hali de ortada. Gears of War 4'te Marcus, olduğu her sahnede rol çalıyorsa bence senaristlerin ve tasarımcıların çok daha iyi düşünmeleri gerekiyor. Yeni yazılan karakterler ilgi çekici değil. Bazı oyunlar da o "epik" etkiyi kaybetti. Ben severdim Killzone serisini hatta Halo'dan daha çok severim. Özellikle Halo 1 baya overrated gelir bana. Killzone 2'nin o epik havası (müzikleri özellikle sanat eseriydi) KZ: SF'de tamamen kaybolmuştu. Ha oynanış, hikaye vs. de kötüydü. Neyse ki toparladı Guerilla. Aynı şekilde AC serisinin de o destansı havadan uzaklaştığını söyleyebilirim. Gerçi pek konuşulmasa da Sony tarafında piyasaya çıkan bir sürü JRPG var. Güzel yorumlar da alıyor bu oyunlar. Biraz oyuncularda ve oyun medyasında da suç var. Sürekli olarak ana akım oyunlar pompalanıyor ya da konuşuluyor. Yani bizim basınımızda bile Persona 5'ten bahseden çok az var. Yakuza'yı bir tek Dost'ta gördüm. Divinity: OS 2 diyen zaten galiba bir tek Oyungezer var ki onlar da GOTY ilan ettiler oyunu. Hikaye odaklı oyunlar ölmüyor ancak gelen hikayelerin kalitesi bazı oyunlarda az, bazı oyunlarda aşırı düştü. En azından AAA tarafında işler böyle. Neyse ki, 2017'de çok sağlam bağımsız yapımlar çıktı da oyun dünyasının bu "oyun süresi uzasın diye açık dünya yapalım, hikayeyi de kotarırız" veya "bas sinematik etkiyi geç" mantığından ibaret olmadığını kanıtladılar.

dark dragon

3.2.2018 11:21:14

0
Aynı sözleri yıllardır duyuyoruz hep öncekini mumla aratıyorlar güya. Ps3 zamanında da aynısını onun için söylüyorlardı. Çözünürlük tabi artacak, teknoloji büyük hızla ilerliyor, ps2 oyunları 480p idi aç bakalım oynayabilecek misin şimdi.

2K

3.2.2018 11:01:32

0
Teşekkürler hocam güzel yorumlarınız için. Uncharted 4'ü nedense ben çok beğenemedim ki Uncharted serisini ilk oyun hariç aşırı seven biriyim. Horizon bence de çok güzel bir oyun zaten 80 saat harcadım fakat 'oynamasam olmazdı' diyebileceğim bir oyun değil gözümde.

Dark Poison

3.2.2018 10:51:29

0
quote:

Orijinalden alıntı: 2K Bu başarısında rakibinin yanlış hamleler yapmasının, sonradan toplamaya çalışsa bile artık oyuncuların gözünde kötü bir ünü olmasının da büyük payı var. Aynı zamanda PC değil sadece konsollarda oyun oynayanlar için Xbox One'ın multi platform oyunlarda performans olarak gerisinde kalması da etkili. Eğer Xbox One bu kadar kötü bir çıkış gerçekleştirmese ve sağlam ex. oyunları olsaydı bu rakamlar PS4 için hayal olurdu. Bu yüzden satış rakamlarına bakarsak işler yolunda gözüküyor ve gelecek bir sürü çok iyi benim de beklediğim ex. oyunları var fakat şu an elimizde olan oyunlara bakınca bu nesil her iki konsolda bekleneni veremedi. Konsolların en iyi geri dönüş almış oyunlarına bakarsak çoğu multi-platform oyunlar. Uncharted 4 bana göre ve birçok serinin hayranına göre 2 ve 3'ün yarattığı etkiyi yaratmadı ve zayıf yönleri vardı. Oynamasam olmazdı diyeceğim sadece 2 oyun var; Persona 5 ve Bloodborne. Onun dışında Yakuza 0 ve Horizon gibi oyunları da beğenmiş olsam bile oynamasam olmazdı diyeceğim oyunlar değil. Dediğim gibi gelecek oyunları çok büyük potansiyeli olan oyunlar, ben de bekliyorum büyük merakla ve satış rakamları daha da yükselecektir. Fakat şu an için konuşmak gerekirse bu nesil pek de iyi geçmiyor. PS4 başarılı ama çok başarılı değil sadece rakibi aşırı başarısız oldu ve bunu iyi kullandı.
Bu nesil ps3 x360 dönemlerini mumla arattı.Satışlar o dönemdeki satışları 2 ye katladı ama gel gör ki yeniden yapım ya da eski oyunların elden geçirilmiş halleriyle dolu bir nesli geride bırakıyoruz.7 8 senedir sevdiğimiz oyunlar çıkacakmı diye bakıyoruz.Ps5 zamanları da böyle geçerse vay halimize.Bu durumun sorumlusu piksel saplantılı çözünürlük fetişisti oyuncular maalesef.Oyunlardaki detay arttıkça yapım maliyeti artıyor ve çıkış periyodu uzuyor.

BSC Misafiri

3.2.2018 08:16:49

0
quote:

Orjinalden alıntı: d3vstator Bence malı yıl sonunda yani mart 2019 da 90 milyon kesin, 100 milyon belki... Tabii bu çıkacak oyunların başarısına bağlı.  Bu nesil PS4 un başarısı neredeyse PS2 kadar olacak gibi. Toplamda ne olacak bakalım, cidden merak ediyorum. MS un bu başarısızlıklar silsilesi devam ederse nesil uzar ve 2021 de yeni konsol çıkarsa PS2 nin başarısı egale edilebilir.
2018 sonunda 95 milyon olur. PS4 yılda 20 milyon civarı satıyor. PS4 kesinlikle PS2'den daha başarılı daha çok gelir sağladı. PS2 de korsan vardı, PS4 bileği ile sattı. PS2de kz1 gibi oyunlar iyi değildi şimdi Horizon kat kat daha iyi mesela. FromSoftware de Bloodborne ile coştu. Naughty Dog ps2 de ödül alamazken PS4'te dev yapımlarla piyasayı sallıyor. Grafik ve online olarak da daha büyük etki yarattı PS4. TLOU ile PS4'ü aynı yıl çıkaran, PS4 satarken PS4 PROyu duyuran Sony PS5'i geciktirmez bence. 2019'de duyurulabilir (en geç 2020) PS5 hem Next gen oyunları hem de PS4 oyunlarını daha iyi oynatarak başarıyı devr alır.

BSC Misafiri

3.2.2018 08:16:46

+1
quote:

Orjinalden alıntı: Project Scorpio Microsoft boşta olan 150 milyar doları ile Sony’nin babasını bile satın alır ya bunlar ex muhabbeti yapsın hala
Mikisoft önce iptal edilen Scalebound, patlayan Kinect'in hesabını versin. Adamlar Bungie'yi bile ellerinde tutamadı :D Super Lucky Tale çöpü ile çıkış yaptılar. Kendi parası ile bu kadar rezil olan başka bir firma yoktur :D PS4 hakkıyla fark attı.

_giray_

3.2.2018 02:45:12

+1
PS Vita'yı destekleselerdi, PS Now gibi bir çok kişi için pahalı bir şeye para yatırmasalardı daha iyi olurdu

Guest-2C5CD639E

3.2.2018 02:18:28

0
quote:

Orijinalden alıntı: 2K Bu başarısında rakibinin yanlış hamleler yapmasının, sonradan toplamaya çalışsa bile artık oyuncuların gözünde kötü bir ünü olmasının da büyük payı var. Aynı zamanda PC değil sadece konsollarda oyun oynayanlar için Xbox One'ın multi platform oyunlarda performans olarak gerisinde kalması da etkili. Eğer Xbox One bu kadar kötü bir çıkış gerçekleştirmese ve sağlam ex. oyunları olsaydı bu rakamlar PS4 için hayal olurdu. Bu yüzden satış rakamlarına bakarsak işler yolunda gözüküyor ve gelecek bir sürü çok iyi benim de beklediğim ex. oyunları var fakat şu an elimizde olan oyunlara bakınca bu nesil her iki konsolda bekleneni veremedi. Konsolların en iyi geri dönüş almış oyunlarına bakarsak çoğu multi-platform oyunlar. Uncharted 4 bana göre ve birçok serinin hayranına göre 2 ve 3'ün yarattığı etkiyi yaratmadı ve zayıf yönleri vardı. Oynamasam olmazdı diyeceğim sadece 2 oyun var; Persona 5 ve Bloodborne. Onun dışında Yakuza 0 ve Horizon gibi oyunları da beğenmiş olsam bile oynamasam olmazdı diyeceğim oyunlar değil. Dediğim gibi gelecek oyunları çok büyük potansiyeli olan oyunlar, ben de bekliyorum büyük merakla ve satış rakamları daha da yükselecektir. Fakat şu an için konuşmak gerekirse bu nesil pek de iyi geçmiyor. PS4 başarılı ama çok başarılı değil sadece rakibi aşırı başarısız oldu ve bunu iyi kullandı.
Forumda en takdir edilecek kişisiniz hocam en güzel yorum yapanlardan birisiniz bu yüzden sizi tebrik ediyorum. Onun dışında her konuda haklısınız Uncharted'a katılmıyorum sadece. Horizon konusunda da haklısınız çıkmadan önce çok pof poflandı çok reklam yapıldı ama oyun kesinlikle kötü değil en azından farklı bir ip geldi guerila games den bu yüzden tebrik etmek lazım. Killzone serisinden sıkılmıştım. Bilim kurgu sever olarak ben oynarken keyifli saatler geçirdim ama tabi oyunun bir sürü eksikleri vardı bence bu eksikleri ikinci oyun gelirse eğer ki gelicek gibi yeni nesilde o zaman eksiklerini kapatırlar ikinci oyunda. Silah çeşitliliği bana kalırsa en büyük sorundu seni ok kullanmaya zorluyor gerçi ok sevmeyen birisi olarak bu oyunda ben aşırı sevdim.

splinterfalcon4798

3.2.2018 01:21:18

0
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

2K

3.2.2018 01:02:19

+4
Bu başarısında rakibinin yanlış hamleler yapmasının, sonradan toplamaya çalışsa bile artık oyuncuların gözünde kötü bir ünü olmasının da büyük payı var. Aynı zamanda PC değil sadece konsollarda oyun oynayanlar için Xbox One'ın multi platform oyunlarda performans olarak gerisinde kalması da etkili. Eğer Xbox One bu kadar kötü bir çıkış gerçekleştirmese ve sağlam ex. oyunları olsaydı bu rakamlar PS4 için hayal olurdu. Bu yüzden satış rakamlarına bakarsak işler yolunda gözüküyor ve gelecek bir sürü çok iyi benim de beklediğim ex. oyunları var fakat şu an elimizde olan oyunlara bakınca bu nesil her iki konsolda bekleneni veremedi. Konsolların en iyi geri dönüş almış oyunlarına bakarsak çoğu multi-platform oyunlar. Uncharted 4 bana göre ve birçok serinin hayranına göre 2 ve 3'ün yarattığı etkiyi yaratmadı ve zayıf yönleri vardı. Oynamasam olmazdı diyeceğim sadece 2 oyun var; Persona 5 ve Bloodborne. Onun dışında Yakuza 0 ve Horizon gibi oyunları da beğenmiş olsam bile oynamasam olmazdı diyeceğim oyunlar değil. Dediğim gibi gelecek oyunları çok büyük potansiyeli olan oyunlar, ben de bekliyorum büyük merakla ve satış rakamları daha da yükselecektir. Fakat şu an için konuşmak gerekirse bu nesil pek de iyi geçmiyor. PS4 başarılı ama çok başarılı değil sadece rakibi aşırı başarısız oldu ve bunu iyi kullandı.

Metal-Gear

3.2.2018 01:01:52

+1
Xbox'ın önümüzdeki 10 yıllık planı 4K ve 8K minecraft üzerine şu an.

haktan24

2.2.2018 23:04:33

0
satıslar dahada artar yeni cıkacak olan exlusive oyunlardan dolayı beklenen sonuçlar bunlar normal karsılamak lazım ne kadar cok oyun mevcutsa bir konsolda ne kadar emin adımlarla ilerliyorsa buda zaten satın alınarak kanıtlanan birşey herşey acık ve net kimse kimseyi kırmasın herkes sevdigi konsolu alıp oynayabilir kimse kimseyede birşey diyemez ama gel gelelim nedense burda yine xbox ps4 kanadı kapısmaları başlamıs gs fb bjk ts yada diger takımlar arasındaki atışma neyse buda o şekilde allah kolaylık versin diyelim.

İdrak İstimlak

2.2.2018 22:56:03

+1
Nesil uzarsa ki, durum onu gösteriyor bu yıldan çok daha sağlamlarini 2020-2021 de göreceğiz. Yani gerçek fatality ye daha var...

Persona_Non_Grata

2.2.2018 22:45:35

+1
quote:

Orijinalden alıntı: d3vstator Bence malı yıl sonunda yani mart 2019 da 90 milyon kesin, 100 milyon belki... Tabii bu çıkacak oyunların başarısına bağlı. Bu nesil PS4 un başarısı neredeyse PS2 kadar olacak gibi. Toplamda ne olacak bakalım, cidden merak ediyorum. MS un bu başarısızlıklar silsilesi devam ederse nesil uzar ve 2021 de yeni konsol çıkarsa PS2 nin başarısı egale edilebilir.
Bu sene aşırı satış bekliyorum Sony den, böyle bir sene hiç olmadı çünkü. God of War, Detroit, Days Gone, Spider Man, Shadow of the Colossus, Dreams vs gelicek. E3 te the last of us 2 ve deathstranding den gameplay gelirse ve hala bir bloodborne 2 duyurusu bekliyorum, Sony bu sene rekor kırar.

Project Scorpio

2.2.2018 22:05:05

+1
Bana paraları yetmedi

dark dragon

2.2.2018 22:04:09

+17
Parayı bastırıp seni almış herhalde, tecrübeli gibi konuşuyorsun

Project Scorpio

2.2.2018 22:00:49

+1
Microsoft boşta olan 150 milyar doları ile Sony’nin babasını bile satın alır ya bunlar ex muhabbeti yapsın hala.

Guest-2C5CD639E

2.2.2018 21:59:46

0
2019'da 90 milyon, 2020'de 100 milyona ulaşacaktır.

ReflexAction

2.2.2018 21:52:57

+2
quote:

Orijinalden alıntı: Project Scorpio Bu Sony fanları çok sever yüksek atmaları yav he he deyip geç.

İdrak İstimlak

2.2.2018 21:51:15

+7
Bence malı yıl sonunda yani mart 2019 da 90 milyon kesin, 100 milyon belki... Tabii bu çıkacak oyunların başarısına bağlı. Bu nesil PS4 un başarısı neredeyse PS2 kadar olacak gibi. Toplamda ne olacak bakalım, cidden merak ediyorum. MS un bu başarısızlıklar silsilesi devam ederse nesil uzar ve 2021 de yeni konsol çıkarsa PS2 nin başarısı egale edilebilir.

Project Scorpio

2.2.2018 20:45:06

+5
Bu Sony fanları çok sever yüksek atmaları yav he he deyip geç.

Lyzard

2.2.2018 20:35:56

+4
quote:

Orjinalden alıntı: dark dragon 100 milyona ulaşması fazla sürmez. God of War ve Last of Us 2 ile birlikte 150 milyon bile mümkün, efsane konsol.
kafan mi guzel 2 oyunun toplamda o kadar satmasi bile mumkun degil, sen cikmis konsol satisi 150 milyon olacak diyorsun

Persona_Non_Grata

2.2.2018 19:56:29

+3
31 Aralık 2018 de 100 milyon olacak.

dark dragon

2.2.2018 19:30:04

+7
100 milyona ulaşması fazla sürmez. God of War ve Last of Us 2 ile birlikte 150 milyon bile mümkün, efsane konsol.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PlayStation 4
+ TAKİBE
AL
143 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız