Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

PS4 Çıkışı Sonrası PS Vita Satışları Arttı


     Playstation 4'teki hemen hemen bütün oyunlarda Playstation Vita'nın remote-play özelliğinin destekleneceğini açıklayan Sony'nin pazarlama bölümü başkan yardımcısı John Koller'in açıklamalarına göre PS4'ün piyasaya çıkmasının ardından Ps Vita satışları arttı.
 
    Oyuncuların PS4 oyunlarının wi-fi yoluyla PS Vita ekranında oynamak için bu taşınabilir konsola daha fazla ilgi gösterdiklerini söyleyen yetkili, ayrıca Playstation Now yoluyla PS3 oyunlarının Ps Vita üzerinden oynanabilecek olmasının da oyuncuları etkilediğini düşünüyor.
 
    Sony son dönemlerde Playstation Vita'da 1. parti oyunlara pek önem vermese de diğer konsollarla bağlantı kurarak ve bağımsız oyun sayısını arttırarak konsola olan ilgiyi yükseltmeye çalışıyor.


Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak worldsfactory Sony Vita Vita Playstation Vita Next Gen Portable PSP 2 Sony PSN
Nintendo World Championship 99.902 Dolara Satıldı Star Wars: Kotor'un Türkçe Yaması Yayınlandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Recharged

27.1.2014 09:38:38

0
Sony güzel bir strateji yaptı. Vita'ya oyun çıkmıyordu doğru düzgün. Bu konsolu da PS4 ile birlikte kullanılabilir hale getirdi ve haliyle güzel bir iş yaptı. Karşılığını alıyorlar.

Virtual Reality

27.1.2014 01:32:23

0
quote:

Orijinalden alıntı: BelieveMe

Sony Xperia Play ile böyle bir şeyi denedi zaten. Sonucunda iyi satışlar yapamadı ama.
Xperia Play android oyunlarını oynatıyordu. Tabi tutmaz

mic-ron

26.1.2014 20:48:15

0
İşin aslı sony, çeyrek asırdır el konsolu piyasasını tekelinde tutan nintendonun karşısına çıkmakla büyük bir risk almıştı. Psp ile nispeten başarılı oldu sayılır. Yanılmıyorsam 62 milyon adet gibi bir satış rakamı yakaladı. 2. nesilde vitayı çıkarırken en büyük hatayı donanıma abanıp, biz bu işi götürürüz diye düşünerek yaptılar. Fakat karşısında ki firmanın elinde kendi konsollarına özel köklü ve kendi isimleriyle markalaşmış oyun serileri vardı. Zelda, Pokemon ve Mario serisi. Mario her ne kadar el ve ev konsollarına birlikte çıkıyor olsa da 2 platforma da farkı oyunlar olarak çıkıyor. Pokemonun rpg oyunlarını sadece el konsollarına çıkararak konsolun satış rakamlarınıı katlıyorlar. Aynı şekilde Zelda ile el konsolunu destekleyerek her 2 platformda da farklı deneyim yaşatabiliyorlar Keşke Sony'de bazı platform oyunlarını(Little Big Planet gibi) vitaya özel çıkarsalar ve oyunları markalaştırmaya çalışsalar. Sony en büyük hatayı el konsolunda hardcore kesime yönelerek yaptı. Hardcore oyunculuk el konsollarının harcı değil. Elbette el konsollarına da çıkmış kaliteli hardcore yapımlar var fakat ev konsolunda oynadığım kalite ve hazzı maalesef el konsolunda alamıyorum. Bu yüzden Sony'nin vita da casual kesime ve eğlence ağırlıklı oyunlara odaklanması daha mantıklı bir seçim olur. Bana öyle geliyor ki Sony ne yapıp edip PlayStation3'te toparladığı gibi vitayı da bir şekilde toparlayacak ve PlayStation4'te XboxOne'ın karşısına sağlam bir şekilde çıkış yaptığı gibi bir sonraki el konsolunda, Nintendo'nun karşısına daha güçlü çıkacaktır. Tabi ne kadar başarılı olabilir orası tartışılır. Bu aralar bende vita almayı düşünüyorum ama bunun sebebi PlayStation Now ya da PlayStation4'le uyumlu çalışması değil. En büyük sebebi Plus'a verilen bedava oyunlar. 2 oyun fiyatına 2. el PlayStation Vita alır her ay bedava 1 oyun oynarım.

Redunay

26.1.2014 20:15:55

0
Vita nın ilacı ps4 müş

Dependet

26.1.2014 18:05:25

0
Farkın açıldığı bir maçı çevirme çabaları .

OldGamers86

26.1.2014 16:01:59

0
Şöyle alsam da oynasam diyeceğim oyun neredeyse hiç yok. Bu alete daha çok oyun çıkmalı. Psp bile bundan daha iyi idi.

Quirah

26.1.2014 15:01:31

0
quote:

Orijinalden alıntı: ilker_xxx Bence, Sony' nin bir sonraki el konsolu, sim kart girişli ve telefon konuşma özelliği var olan bir konsol olacak İşte o zaman alırım.
Sony Xperia Play ile böyle bir şeyi denedi zaten. Sonucunda iyi satışlar yapamadı ama.

eleconus

26.1.2014 14:40:39

0
Remote play benim için süper oldu evde ayrı odada oturmayı sevmiyorum zaten gündüzleri işteyim. Eşimle aynı odada oturup tv kavgası etmeden call of duty, fifa oynamak çok zevkli hemde yeni nesil görüntü kalitesiyle. Takılma yapmıyor, ısınmıyor oynanabilirlik güzel.

Master_Evil

26.1.2014 14:24:25

0
batarya çıkmıyor, şarjı iyi gitmiyor zaten ölü doğmuştu

Virtual Reality

26.1.2014 13:34:47

0
Şu PS Vita da telefonla konuşma özelliği olsa, satış rekoru kırar. Çünkü akıllı telefon alanların çoğu oyun oynamak, internette dolaşmak ve büyük ekran olduğu için alıyor. PS Vita da büyük ekran var PS Vita da internet browser var PS Vita da oyunlar, mobil oyunlar dan 30 kat daha kaliteli PS Vita da PS4 oyunları oynanabiliyor PS Vita PS4 ile uyumlu çalışıyor PS Vita da tek olmayan telefon özelliği Bir çok insan, cebin de iki cihaz taşımamak için PS Vitayı almıyor. Zaten ev ortamında PS Vita ile oyun oynamanın mantığı yok, evin dışındayken oynamak için üretilmiş bir cihaz ama günümüz akıllı telefonları o kadar büyük olmaya başladı ki, insanlar yanlarında fazladan bir cihaz daha taşımak istemiyor. Bence, Sony' nin bir sonraki el konsolu, sim kart girişli ve telefon konuşma özelliği var olan bir konsol olacak İşte o zaman alırım.

kutillo

26.1.2014 11:55:49

0
uncharted birde killzone vardı kayda değer onun dışında beğendiğim oyun çıkmadı,cihaz aylardır yatıyor :(

lextor

26.1.2014 11:25:30

0
quote:

Orijinalden alıntı: mert_gunes

Ölmedi uzatma dakikalarında maçı çevirmeye çalışan bir konsol oldu.
İyide adam gibi oyun yok.İlk zamanlar çok umutlandık sonra hepsi fos çıktı. Neymiş Remote Playmiş. Olum oyun çıkar senin ne işin var bunlarla. Konsol konsol olmaktan çıktı resmen tablete döndü.

mert_gunes

26.1.2014 11:19:57

-1
quote:

Orijinalden alıntı: lextor Harbi bu konsol öldü
Ölmedi uzatma dakikalarında maçı çevirmeye çalışan bir konsol oldu.

lextor

26.1.2014 11:14:56

-2
Harbi bu konsol öldü
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Playstation Vita
+ TAKİBE
AL
60 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız