Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

PES 2011 : Futbol Evrim Geçiriyor


 
     Dün yapılan süpriz duyurusu ile sevenlerini bir hayli heyecanlandıran Pro Evolution Soccer serisinin 2011 versiyonu için ilk bilgiler ve bir ekran görüntüsü yayınlandı.
 
     Oyunun duyurusu ile birlikte ilk videosu da yayınlanmış ve bu videoda yer alan Barselona ve Arjantin dışında dünyanın en beğenilen futbolcularından biri olan Messi'nin tıpkı 2010 versiyonunda olduğu gibi PES 2011'de de oyunun yüzü olacağını öğrenmiştik. Bugün ise oyunun bir çok özelliği hakkında yeni bilgilere de sahip olduk.
 
     Her sene büyük değişim geçirecek ifadesi kullanılsa da özellikle bu sene bu durum üzerinde daha fazla durulacağı belirtiliyor. Hatta PES tarihindeki en büyük değişim ile bu sene karşılaşacaksınız ifadesi kullanılmış. Bu da özellikle rakibi FIFA karşısında eski konumunu kaybeden PES serisi için oldukça önemli ve merak uyandırıcı bir açıklama oluyor.
 
     Grafikler ve animasyonların çok daha gerçekçi bir hale getirileceği oyunda, oyuncuların yaptıkları maçlarda tam kontrol sağlayacakları söyleniyor. Oyundaki yeni güç barı sayesinde daha akıllı ve kontrollü paslar verecek ve oyundaki bu gücü daha iyi bir şekilde hissedebileceğiz.
 
     Oyunun duyurulması ile birlikte açıklama yapan Konami Avrupa PES ekip lideri Jon Murphy, oyundaki bu köklü değişimi şu sözleri ile açıklamış ;
 
     "PES’in değişim geçirmesinin zamanı gelmişti, PES 2011 serinin tarihindeki en köklü tasarım değişikliğine sahne olacak. Gerçek futbolda olup da PES’te yansıtamadığımız şeyleri tespit etmek için hayranlarımızla birlikte çalıştık. Önceliğimiz sınırsız özgürlük sağlamaktı ve yeni animasyonlar da şarttı. PES 2011 bunların ikisini de gerçekleştiriyor – gerçekten de bu iki özellik de doğrudan birbirine bağlı; yeni oyunun bir PES olduğunu bilecek, ama çok ciddi değişiklikler geçirdiğini de göreceksiniz.”
 
     Oyun açısından ve oyunu beğenmeyenlerin en büyük eleştirdiği kısım ise PES 2011 ile birlikte tarih olacak gibi gözüküyor. Şahsen benimde oyundaki en çok eleştirdiğim kısım olan "orta sahadan topu alıp direk kaleye ulaşılabiliyor" kuralı yeni oyun ile birlikte imkansız hale gelecek gibi. Zira oyunun yapım ekibi bu konu üzerinde durulduğunu ve gerçek kontrol imkanı veren, özel kontrol sistemi ile oyuncuların kaleye gitmek için daha gerçekçi pozisyonlar üreteceklerini ve oyun keyfi kadar seyir keyfi de yaşatacaklarını belirtiyorlar.
 
 
     Oyunda belli başlı değişen özellikler ise şu şekilde ;
 
- Sınırsız Kontrol : FIFA'nın da sahip olduğu 360 derece kontrol sistemi akıcı bir şekilde PES 2011'de de karşımıza çıkacak. Bu sayede oyuncu kontrolünü ve pas durumunu istediğimiz şekilde yapabileceğiz. Pres durumunun da artacağı oyunda atak yapan kısım daha akıllı pas yapmak durumunda kalacak ve güç barı sayesinde çeşitli pas varyasyonları yapabilecek.
 
- Şut ve Dayanıklılık Göstergesi : Güç barı dışında şutlardaki bar durumu ve oyuncunun kondisyonunu gösteren barı da oyun ekranında görebileceğiz.
 
- Yeni Yapay Zeka : PES 2011'in en önemli değişimlerinden birisi de bu kısım oluyor. Yapay zeka üzerinde bir hayli duran ekip oyuncuların pozisyon kovalayacaklarını ve mevkilerini daha iyi seçeceklerini belirtmiş.
 
- Animasyon ve Futbolcu Fizikleri : Başta da bahsettiğim daha gerçekçi animasyonlar PES 2011'de bizi bekliyor olacak. Daha akıcı ve doğal hareket eden futbolcular arasındaki fizik farklılıklarını da mücadele sırasında net bir şekilde hissedebileceğiz.
 
- Maç Hızı ve Estetik : Daha gerçekçi futbolcu yüzleri ile bizi selamlayacak olan PES 2011'de daha tempolu ve seyirlik maçlar ile karşılaşacağız.
 
- Taktik, Strateji ve Çalımlar : Yapım ekibinin üzerinde durduğu bir diğer nokta da taktikler ve çalım hareketleri olacak. Sürükle ve Bırak özelliğinin kullanılacağı taktik sistemi ile birlikte bazı taktiklerde kendinizi simülasyon oyununda zannedeceksiniz. çalımlarda ise dahaiyisunumla karşımıza çıkacak olan oyun, aldatma hareketleri ve daha yumuşak dönüşlerle gelecek.
 
- Ana Online Lig : Bu mod ile birlikte diğer futbolculara karşı mücadele edecek ve ligin üst sıralarına tırmanmaya çalışacaksınız. 
 
     Yapılan açıklamalar için "Buz dağının sadece görünen kısmı" denilen PES 2011'de UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi öğelerinin yanı sıra Güney Amerika’nın en önemli turnuvalarından Copa Liberadores'ın da bulunacağını belirtelim.
 
     Anlaşılan futbol arenası bu sene hiç olmadığı kadar kızışacak.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak PES 2011 Konami PS3 PS2 PC Wii Xbox 360 PSP Pro Evolution Soccer 2011
Halo: Reach Betası İlk Gününde 1 Milyonu Gördü Assassin's Creed: Brotherhood Duyuruldu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

9.6.2010 18:59:22

0
fifadan daha güzel oldugu kesin pc de inşallah fifa pc de ps3 deki gibi yapar

BSC Misafiri

2.6.2010 19:55:34

0
birde daha pes 2011 de lisanslı takım sayısı az olacak hep aynı olacak takımlar

BSC Misafiri

9.5.2010 17:26:35

0
bende inandim ama bu kdr nasil olur diede supelendim acikcasi ama gercekten ole olsa spr olurdu

deniz1204

7.5.2010 11:51:34

0
arkadaslar kolpaa

BSC Misafiri

7.5.2010 00:40:09

0
oyun satılsın die söylenen yalanlar bunlar tıpkı nfs serisi gibi kanmayın...

BSC Misafiri

6.5.2010 11:42:40

0
kratos o trailer çok güzel keşke öyle olsa ama sahte ...

xamaximax

6.5.2010 11:34:34

0
http://www.youtube.com/watch?v=XI-pkQP9ekY&hd=1 bu fifa 11 traileri degil fordun epl reklamı full surumu bu herseye keklenme adam basındakı ve sonundakı fordları kesmıs sızın gıbılere fıfa11 dıye yutturmus ahanda orjınalı bu http://www.youtube.com/watch?v=ucx9nkNoIOU&feature=related amma keksiniz ha

kratos1907fb

6.5.2010 10:10:38

0
oyunun trailer ini gordum onceki versiyonlardan hic bir farki yok. eski bi pes fani olarak gercekten pesin bu haline cok uzuluyorum. eskiden futbol dendimi herkesin aklina ilk pes gelirdi ama fifa next-genlerde oyle bi cikis yakaladiki nerdeyse butun pes fanlar fifa fani oldu. bu arada fifa 11 inde trrailer i yayinlandi ve gercekten harkulade gorunuyo. http://www.youtube.com/watch?v=XI-pkQP9ekY&hd=1

ReBRooW

6.5.2010 07:51:20

0
Böyle olacakmış şöyle olacakmış. Hani bu senede olucakdı herşey güzel. Yok abi inanmıyorum ve asla umudum kalmadı..
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Pro Evolution Soccer 2011 ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
61 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız