Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Oyunlar içerisinde Yer Alan 10 Eğlenceli Mini Oyun

 
 
Ana oyunlar ve mini oyunlar. Bu iki unsur birbirlerine bağlı. Ana oyunlar bize temel bir deneyimi sunarken mini oyunlar ise bizleri ana oyundan ayrı olarak eğlendirmeye ve vaktimizi geçirmeye olanak tanıyor. Bu mini oyunlar kimi zaman eğlenceli kimi zaman ise sinir bozucu bir deneyim sunabiliyor. Kini mini oyunları NPC'lerle etkileşime girerken oynayabiliyorken kimi mini oyunları ise arcade salonlarından ve diğer yerlerden oynayabiliyoruz. Bu mini oyunlar her oyuncu kesimine hitap etmiyor tabi ki. Kimisi mini oyun görünce oynamadan geçmiyor kimisi ise hiç vakit kaybetmek istemiyor ve mini oyunlar gördü mü topukları yağlıyor. 
 
Geliştiriciler bu mini oyunları hazırlarken oyuncuların bunlardan zevk almasını istiyor. Geliştiriciler elbette bu mini oyunları oyuncuyu daha fazla oyunda tutmak ve daha fazla oyun içerisinde vakit geçirmesi için yapıyor ve sunuyor. Tabi listede yer alan oyunlar, mini oyunları olmasa bile hala oynayabileceğiniz yapımlar. Yani tamamen mini oyunlara bağlı oyunlar değil. Ancak bazı mini oyunlar daha sonra bağımsız bir yapım olarak da sunuluyor. Sağlam hazırlanan ve içeriği geniş olan mini oyunlar gerçekten de oyuncuların ilgisini çekiyor ve bu oyunların bazıları da ayrı bir oyun olarak karşımıza çıkıyor.
 
Oyuncular ana oyuna paralarını harcıyor ve bu nedenle geliştiriciler, oyuncuları daha fazla oyunda tutmak ve çeşitliliği arttırmak için mini oyunları tasarlıyor. Geliştiriciler oyuna yeni mekanikler veya mini oyunlar ekleyerek oynanışı renklendirmenin yaratıcı yollarını sunuyor. Bize de bu mini oyunları oynamak düşüyor.
 
Bu listemizde sizlere oyunlar içerisinde yer alan 10 eğlenceli mini oyunu derledik. Elbette bunlar dışında birçok mini oyun yer alıyor. Siz de listeye eklemek istediğiniz mini oyunlar var is bunları yorumlar kısmında belirtebilirsiniz. 
 
- Gwent: The Witcher 3
 
 
 
The Witcher 3'tekibir mini oyun Gwent'in ne kadar kapsamlı ve çeşitli olduğunu hemen hemen herkes biliyor. Oyunu oynayanlar elbette Gwent kart oyununu birçok defa oynuyor ve temel kuralları kavramaya çalışıyor. Kuralları öğrendikten sonra da bu mini kart oyunu daha eğlenceli hale geliyor ve oyuncuların ilgi odağı haline geliyor. Her boş vakitlerde oyun içerisinde Gwent kartlarını toplamaya çalışıyoruz ve bu kartların arasında gerçekten güçlü olan kartlar yer alıyor. Bunları elde etmek ve en güçlü Gwent oyuncularını bile alt etmek çok eğlenceli bir hal alıyor. 
 
Gwent oyunu üçüncü oyunun ne kadar iyi, karmaşık ve derinlemesine olduğunu aslında bizlere anlatıyor ve sunuyor diyebiliriz. Gwent'in karmaşık bir dizi kuralı bulunuyor ve iyi bir desteye sahip olsanız bile galip gelmek için çeşitli incelikler ve taktikler gerekiyor. Oyuncular dünya çapında tonlarca NPC'ye bu mini oyun aracılığıyla meydan okuyabiliyor. 
 
Gwent oyununda kazanmak için hem şans hem taktik becerisi hem de doğru zamanda doğru hamle yapma olayı gerekiyor. Bu üç unsur gerçekten hem geniş kapsamlı hem uygulanması zor ve rakip tarafından engellenmesi kolay. Dolayısıyla güçlü rakipler karşınıza çıktığı zaman elinizde gerçekten de buna karşı çıkabilecek sağlam bir deste olması lazım. Her kartın kendine ait özellikleri bulunuyor. Bu mini oyun içerisinde çeşitli kartlar yer alıyor. Kartlar arasında saldırı, büyü (hava vb.) ve daha fazlası yer alıyor. Hatta bazı kartlar kendi aralarında bağ oluşturarak daha güçlü hale gelebiliyor. Bunların dengesini kurmak ve rakibi alt etmek sizin stratejinize ve uygulayacağınız plana kalıyor.
 
Geralt, kayıp evlatlık kızını bulmak için yola koyulurken biraz kağıt oynamak için zaman ayırması karakterine aykırı görünebilir. Ancak burada tabi temel amaç mini oyunu tanıtmak ve oyunculara çeşitliliğin var olduğunu göstermek ve sunmak. 
 
Gwent kart oyunu oyuncular tarafından beğenildi ve tasarımcılar bu ilgiyi karşılıksız bırakmadı. Dolayısıyla kart oyunu ana oyundan bağımsız olarak GWENT: The Witcher Card Game adıyla çıkış yaptı. Hem tek oyunculu hem de çevrimiçi PvP savaşları içerisinde barındıran bu kart oyunu oyunculara eğlenceli bir deneyim sunuyor diyebiliriz.
 
- Bowling: GTA IV
 
 
 
Rockstar North ve Rockstar Toronto tarafından geliştirilen aksiyon macera oyunu Grand Theft Auto 4 içerisinde çeşitli mini oyunlar yer alıyor ve oyuncular bu mini oyunlara da el atıyor. Bowling GTA 4'te eğlenceli bir aktivite olduğunu kanıtlar nitelikle. Oyunun bowling mekaniği basit. Açıklamak gerekirse oyuncular ilk olarak başlangıç ??pozisyonu alır ve çizginin arkasına geçer daha sonra atışlarını yapar ve açıyı kontrol ederek topu lobutlara doğru gönderir. Bu bowling oyunu ne yazık ki Grand Theft Auto 5'te yer almıyor. Bu yüzden bu mini oyunun bir sonraki oyunda karşımıza çıkacağını düşünüyorum. Klasik bowling severler için gayet tatmin edici bir mini oyun diyebilirim.
 
- Alien Hominid: PDA Games
 
 
 
Alien Hominid, Newgrounds aracılığıyla popüler hale gelen küçük bir yapım olarak karşımıza çıkıyor. Konsol sürümü, tarayıcı oyunda yer alan seviyeleri önemli ölçüde genişletti ve grafikleri de bir hayli arttırdı. Ayrıca oyuna birkaç küçük mini oyun da dahil edildi ve oyun çeşitliliği arttı. Bu mini oyunlar arasında oyuncuların stickmen'i kontrol ettiği platform türünde mini oyunu yer alıyor. 
 
Basit grafikler ve oynanış öğeleriyle karşımıza çıkan bu mini platform oyunu, platform türü severler için gayet eğlenceli ve basit bir deneyim sunuyor. Oyuncular bu mini oyunda yüzden fazla seviyeyi geçebilir ve oyuncular arkadaşlarının denemesi için kendi seviyelerini bile yapabilir. Bu mini oyunun yeni sürümlerde de yer alması ve oyunculara sunulması bekleniyor.
 
- Anaconda: TimeSplitters 2
 
 
 
Orijinal TimeSplitters oyunu PlayStation 2 konsollarına çıkış yapan ve biraz da aceleye getirilmiş bir yapım olurken TimeSplitters 2, daha fazla içeriği ve daha karmaşık tek oyunculu seviyeleri oyunculara sunuyor. Karmaşık hedeflere ve görevlere sahip olan TimeSplitters 2'de oyuncular genellikle gizlilik içerisinde ilerliyor ve aksiyona dahil oluyor. Oyuncuların envanterlerinde bir radar yer alıyor ve bu radar aracılığıyla oyuncular, oyunun dünyasında çeşitli mini oyunlara ulaşabiliyor. Oyuncular mini oyunlara ulaşmak için radar aracılığıyla öğeler buluyor.
 
TimeSplitters 2'de toplamda üç mini oyun yer alıyor. Muhtemelen en çok oynanan mini oyunlar arasında ise Anaconda bulunuyor. Anaconda  adlı mini oyunda amaç basit: hiçbir şeye dokunmadan ekrandaki yemekleri yiyin. Yılanın aldığı her parça onun uzamasını sağlıyor. Bu da zorluğu gitgide arttırıyor. Klasik yılan oyununa benzer şekilde tasarlanan bu mini oyun TimeSplitters 2'de karşımıza çıkan Anaconda'nın ta kendisi. TimeSplitters 2 içerisinde oyuncuları tatmin edecek kadar fazla içerik bulunuyor.
 
- Puzzle Kombat: Mortal Kombat: Deception 
 
 
 
Mortal Kombat'ı serisinin ne kadar köklü bir seri olduğunu biliyoruz ve her dönem bu oyunlara yenisi ekleniyor. Serinin her oyunu ile deneyim daha da gelişiyor ve içerik kapasitesi bir hayli artıyor. Midway Games tarafından geliştirilen ve yayımlanan Mortal Kombat: Deception içerisinde çok fazla içerik ve mini oyun yer alıyor. Konquest adı verilen bir macera moduna ek olarak geliştiriciler, Mortal Kombat: Deception'a birkaç mini oyun daha ekledi ve oyunculara sundu.
 
Puzzle Kombat adlı bu mini oyun satrançtan ilham alıyor ve mini bir deneyimi oyunculara sunuyor. Bu mini oyun, popüler Puzzle Fighter arcade oyunundan ilham alıyor ancak bu mini oyunda daha fazla kan ve vahşet bulunuyor. Puzzle Kombat adlı bu mini oyun, dövüş oyunlarında tecrübeli olmayanlar için zaman geçirmenin ve eğlenmenin yeni bir yoluydu. 
 
- Monkey Bowling: Super Monkey Ball 
 
 
 
Super Monkey Ball, Amusement Vision tarafından geliştirilen ve Sega tarafından yayınlanan bir dizi arcade platform oyunu olarak karşımıza çıkıyor.  Ana oyun, bir dizi mini oyunla beraber yeni içerikleri oyunculara sunuyor. Bunlardan biri şaşırtıcı derecede iyi yapılmış bir bowling simülasyon oyunu. Buradaki ilgi çeken durum ise maymunun bir bowling topu olması (maymun topun içinde yer alıyor). Kulağa şaşırtıcı gelse de bu mini oyun, oyunculara eğlenceli dakikalar yaşatıyor diyebilirim. Bir diğer mini oyun ise bowling topunun lobutlara doğru giderken şekil değiştirmesi ve gidiş yolunun özel şeritler içermesi.
 
Mini oyunu oynarken topu atmadan önce ortada bir gidiş yolu beliriyor ve buranın üzerine geldiğiniz zaman top hızlanıyor ve lobutlara daha seri bir şekilde gidiyor. Güç arttıkça ve lobutları tam ortadan doğru bir şekilde vurursanız tüm lobutlar düşüyor ve strike puanı kazanıyorsunuz. 
 
Bu mini bowling oyununda ilk olarak oyuncular tuşları kullanarak maymunlarını konumlandırır. Bir sonraki adımda oyuncular topun yönünü ayarlar ve daha sonra topun hızını belirler. Son olarak da maymun gidiş yolunda ilerler ve oyuncular L veya R tuşlarını kullanarak lobutları devirebilirler. 
 
- Triple Triad: Final Fantasy 8 
 
 
 
Çoğu Final Fantasy oyunu, oyuncuların tüm macera boyunca katılabilecekleri bir mini oyunla beraber karşımıza çıkar. Ancak bu mini oyunları hepsi tutulmaz. Nadiren de olsa tutulan ve sevilen bazı mini oyunlar yer alıyor. Final Fantasy'nin sekizinci oyununda bir mini oyunun sevildiğini söyleyebiliriz.  
 
Tüm dünyada sevilen bu mini kart oyunu ilk başta karmaşık gelebilir. Ancak oyuncular bu mini oyunla daha fazla etkileşime girerek yavaş yavaş temel mantığı çözmeye başlar. Dolayısıyla bu mini oyunda ne kadar çok vakit geçirirsek o kadar çok usta bir oyuncu oluruz.
 
Triple Triad, Final Fantasy VIII dünyasında mini oyun olarak sunulan popüler bir kart oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Takayoshi Nakazato tarafından tasarlanan Triple Triad adlı mini oyun bir yan görev olarak sunuluyor. Bu mini kart oyununda çeşitli kartlar bulunuyor ve elinizde en güçlü desteyi bulundurmanız gerekiyor. Ancak böyle rakipleri alt edebilirsiniz. Triple Triad adlı mini oyun başlangıçta oyun içindeki askerler arasında oynandı. Daha sonra popüler hale gelerek sıradan insanlara yayıldı ve Final Fantasy VIII'in etkinlikleri arasında yer aldı. Bu mini oyun tüm yaş grupları arasında popüler hale geldi.
 
Temel bir oyunda her oyuncunun beş kartı bulunur. Yazı tura kimin ilk olarak başlayacağına karar verir. Yazı tura atışını kazanan oyuncu, herhangi bir yere koymak için bir kart seçebilir. İlk kart oynandıktan sonra rakip tahtadaki herhangi bir boş alana kartını yerleştirebilir. Oyun karşılıklı olarak bu şekilde devam eder.
 
Mini oyunu kazanmak için oynanan toplam on kartın çoğunluğunun (tahtaya yerleştirilmeyen kartlar da dahil) oyuncunun renginde olması gerekir. Bir kartı ele geçirmek ve kendi safına çekmek için oyuncu, rakip kartının yanına bir kart yerleştirir. Rakibin kartına dokunan kart daha güçlüyse, rakibin kartı alınır ve mevcut oyuncunun rengini alır. Daha sonra bu kart tahtadaki herhangi bir boş yere yerleştirilebilir. Her oyuncu tur başına bir kart oynayabilir. 
 
Oyun sonunda oyuncu ve rakip eşit sayıda karta sahipse beraberlikle sonuçlanır. Ancak bir kazanan çıkacağı için ani bir ölüm senaryosu ile kazanan belirlenebilir. Kazanan oyuncu mevcut kurallara bağlı olarak kaybedenin bir veya daha fazla kartını alır. Oyun, oyuncunun kazandığı, kaybettiği ve berabere kaldığı puanları sisteme kaydeder ancak alınan puanlar oyun içinde hiçbir yerde görüntülenemez.
 
Mini oyun içerisinde çok çeşitli kurallar ve kartlar da yer alır. Bu kurallara bağlı olarak oynanış stiliniz ve tarzınız değişkenlik gösterir. 
 
- Fort Condor: Final Fantasy 7 Remake 
 
 
 
Final Fantasy 7, oyunculara bir kule savunma mini oyununu sunuyor. Yuffie'nin yer aldığı DLC bölümü INTERmission adlı yan görev bu mini oyun içeriyor. Oyunun orijinalinde de yer alan bu mini oyun, Remake sürümünde değişikliğe uğruyor. Bu sürümde mini oyunun hızını artıyor ve daha küçük bir oyun alanını bizlere sunuyor. Ayrıca grafik geliştirmeleri de yer alıyor.
 
Mini oyunu içeren yan görev bir hayli uzun ancak görevi yaptıktan sonra oyuncuların bir kısmı keşke daha uzun olsaydı söylemlerinde bulunuyor. Umarım bu remake sürümlerinde Fort Condor'a daha geniş çaplı yer verilir ve geliştirilir. 
 
- Tennis: GTA V
 
 
 
Her dönem milyonlar satan açık dünya macera oyunu GTA V içerisinde birçok mini oyun yer alıyor. Oyunun geniş dünyası ve içerisinde bulunan mini oyunlar bizi oyuna bağlıyor ve oyun içerisinde uzun süre vakit geçirmemize olanak tanıyor. Birçok mini oyunun yer aldığı bu oyun içerisinde Tenis ön plana yer alıyor. Tenis, GTA 5 ve Grand Theft Auto Online'da oyuncuların katılabileceği sporlardan bir tanesi. Mini oyunun kilidi, Franklin olarak oynarken "Complications" adlı görevi tamamladıktan açılıyor. Bu sporu yapabileceğiniz uygun yer ise Michael'ın evinin arkası. Ancak buranın haricinde şehrin belli bölgelerinde tenisi oynayabiliyorsunuz.
 
Mini oyunu oynarken tabi ki ilk başta alışma süreci gerekiyor. Tuş kombinasyonları ve hareketleri ezberlemeniz gerekiyor. Hangi yerde ne hamle yapmanız gerektiğiniz çözmeniz gerekiyor. Tenis severlerin deneyebileceği ve yer yer zaman geçirebileceği mini oyun.
 
- Dart: GTA V
 
 
 
Dart, ilk olarak Grand Theft Auto 4'te yayınlanan ve oyunculara sunulan bir mini oyun olarak karşımıza çıkıyor. Dart mini oyunu Grand Theft Auto 5'te de yer alıyor. İki oyunda da bu dart oyununu deneyimleyebilirsiniz. Dart, bir randevu veya etkinlik sırasında zaman geçirmenin basit bir yolu. Rakipler dart tahtasının en orta noktasına dart oku atması gerekiyor. Ortaya en yakın atan rakipler ona göre puan alıyor ve oyun sonunda en çok puana sahip olan oyuncu dart mini oyununu kazanıyor. 
 
Dart'a alışmak uzun sürmüyor. Nişan alırken oyuncunun nişangahı biraz sallanıyor bu da gerçekçiliği arttıran unsurlardan bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. Oyuncular, mükemmel bir atış yapmak için doğru bir şekilde pozisyon almalı ve kısa süreliğine en az titrediği noktada atışını yapmalı. Oyuncular attığı her dart ile belli sayıda puan kazanır. En çok puanı almak isteyen oyuncular dart tahtasının ortasına dart okunu atmak zorundadır. Oyun sonunda en çok puan alan oyuncu dart oyununu kazanır. Dart oyununu sürekli oynayarak kendinizi geliştirebilirsiniz.
 
Bu listemizde sizlere oyunlarda yer alan mini oyunların kısa bir listesini yaptık. Elbette yüzlerce oyunda yüzlerce mini oyun yer alıyor ve bunları tek bir listeye sığdırmak zor. Siz de aklınızda kalan ve diğer listeye eklenmesini istediğiniz mini oyunlar yorumlar kısmında belirtebilirsiniz. 

Bu haberin bağlantısı
URL
oyun listeleri en çok oynanan oyunlar
Unexplored 2: The Wayfarer’s Legacy 14 Eylül'de PS4'e Geliyor Miss Kobayashi’s Dragon Maid: Burst Forth!! Choro-gon Breath DIRECTOR’S CUT, PC'ye geliyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

aterikasedi

9.9.2022 06:04:08

0
Call of Duty : Cold War'ın bir bölümünde atari salonuna girip çatışıyoruz.Salondaki bazı makinelerde Activision'ın Atari 2600 konsolu için çıkardığı oyunlar var.River Raid ve benzer birkaç oyun oynanabiliyor.Baya vakit harcamıştım onlarda.

Babblebabble

9.9.2022 02:35:17

0
Aynen, tam da bunu yazmaya gelmiştim. Neredeyse netteki tüm listelerde de bir numara zaten. Ah bir de standalone olan versiyonunu mobilde oynatma uğruna Homecoming güncellemesiyle bozmasalardı her şey mükemmel olacaktı. Ne zaman iki satıra düştü, oyunun mekanikleri tamamen değişti. Zaten eskisi kadar da popüler değil. Yeni haline çok kez şans vermeye çalıştım ama bir türlü ısınamadım. En son Syndicate ve birçok farklı kartların gelmesiyle iyice tuhaf bir hâl almıştı.

DukeMew

9.9.2022 02:16:22

+1
Witcher-Gwent ötesi yok oynadığım.

yaratıc1KLAVYE

9.9.2022 02:00:04

0
Gta 5'de ki tenisi saatlerce oynadığımı hatırlıyorum.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Listeleri
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız