Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Oyun Endüstrisi Nereye Gidiyor?

 
 
    Oyunlara 100 YTL civarlarında para ödemek çoğumuz için zor bir durum. Herkesin bütçesi buna doğal olarak yetemeyebiliyor. Oyun endüstrisinden anlayışlı (!) bazı yetkililerde bu zor durumumuzu görüp yeni bir öneri getirdiler. Oyunun yarısını yarı fiyatına satmak gibi... Nasıl fikir ama?
 
    Bu düşüncenin baş mimarı Namco Bandai CEO'su Shukuo Ishikawa verdiği açıklamada, "Bir oyunu 70$-80$ dolara satmak (Japon fiyatları) iyi sonuç getirmiyor. Eğer 25$'a satarsanız, hatta bedavaya verirseniz, daha sonra bölümleri ve diğer nesneleri online olarak satabilirsiniz."  
 
    Bu fikri sadece Ishikawa benimsemiyor, Codemasters CEO'su Rod Cousens'da bu görüşü destekleyenlerden. Cousens, bu sistemin ayrıca korsan oyunculuğunda önüne geçeceğini düşünüyor ve sıcak bakıyor. 
 
    Bunlar onaylanırsa, oyun oynamak bambaşka bir boyuta geçecek. Ucuza satın alınan oyunu bitiremeyeceğiz, çünkü kalan yarısını yine para vererek internetten indirmek zorunda kalacağız. HDD'miz DLC ve dosyalar ile dolacak taşacak, interneti ağır olan çıldıracak. Oyun satışları zarar mı görür, yoksa artış mı gösterir bilemeyiz ancak korsana büyük bir darbe vurulabilir.Tabi bunlar şimdilik birer teori...
 
    Sizce bu nasıl bir düşünce, değerli yorumlarınızı bekliyorum... 
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak oyun endüstrisi namco bandai codemasters ceo dlc
Lara Croft'a Yeni Oynanış Video'su ESRB: PSP için Ghost Recon: Predator Geliyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Antrim

20.7.2010 23:30:38

0
abi param yok beleş demo yukluyorum ps3 e

Heliosaga

20.7.2010 19:02:37

0
quote:

Orijinalden alıntı: YodaTheMaster böyle adi herifleri gördükçe korsanı sonuna kadar destekliyorum.
aynı fikirdeyim bu sisteme geçerlerse belki korsanın bir miktar önüne geçebilirler ama şöyle bir risk de var oyuncunun biri oyunu oynar yarıda sıkılır beğenmez dolayısıyla diğer dlc'yide indirmekten ve ona para vermekten vazgeçer böyle düşünen milyonlarca kesim oldugunu var sayarsak korsanın verdiği zarardan çok darbe yemek zorunda kalırlarki buda onların sonu olur...

sf4master

20.7.2010 13:45:48

0
saçma bi fikir.bi kısmını para verip al bi kısmını internetten indir zaten gene toplasan 100 ü bulur fiyatı.ve aldığın oyun da buna değer mi o da var.ben xbox 360 olmasa next genin oyunlarına beş kuruş vermem.hepsi aynı oyunların satacaz diye eğlence içeriğini arttırıp sürdüler piyasaya,hepsini bitirip bi köşeye atıyom.ps1 oyunları öylemiydi hala oturur hepsini bitiririm.yapsınlar resident evil 2,silent hill 1,metal gear solid 1 gibi oyunlar herşeyi veririm ama hele bu oyunlara 160 milyon küsür para yatırmak tam anlamıyla delilik bence

Sulu Çor Kağan

20.7.2010 12:02:58

0
böyle adi herifleri gördükçe korsanı sonuna kadar destekliyorum.

BSC Misafiri

20.7.2010 11:39:25

0
Hala göremediğimiz bir şey var ki oda medyanın gücü. Resmen atalet hastalığına yakalanmış bir nesiliz. Farkında değiliz ama gönüllü köle oluyoruz hemde günden güne dahada fazla... Zaten kartalında istediği bu değil mi? Hayretle görüyorum ki, insanlar gönüllü köleliği delice istiyor. özellikle Call of duty serisinde, Medal of honor kısaca tüm türlerde kartalın bir hakimeti ve bahsettiğim bu gönüllü kölelik amacı yatıyor. Hele ki medyanın gücü birleşti mi bu amaca, insanlar yaratıcılıklarından uzaklaştığı gibi düşünme dünyasıda avuçlarına bırakmış oluyor. Kartal insanların neyi düşünmesi gerektiğini belirliyor ve insanlar düşünüyor işte bu kadar basit. XBOX 360 ve PS3 ümü sattım. Aklımı başıma aldım. Darısı tüm gönüllü kölelerin başına...

BSC Misafiri

20.7.2010 11:38:51

0
bana çok saçma geldi

BSC Misafiri

20.7.2010 11:38:38

0
şuücretli dlc modasını hiç sevmiorum, bir oyuna tonla para yatırıyoz sonra adamlar yeni bir şey çıkarınca tekrar para istiolar, e zaten oyuna o kadar para verdik, bu arada bi açıklama yapmak istiyorum diğer firmaları bilmem ama rockstar san diegoda farkettiğim bir şey var, bu stüdyo dlc leri bluraye koyuyo aslında vs 15-20 mb lık dlc sunuolar oyun çıktıtan sonra bu sonradan sunulanların tek görevi bluray deki dlc yi aktif etmek, 2 şeye rastladım 1-midnight club la oynuyordum south central free map packi indirdim fakat paralı olanı indirmedim, faakt olay şu ki ne zmn yarış yapsam o paralı dlc deki araçlarda benim yarışın içinde rakip olarak dahil oluyor, e demekki bu arabalar oyunda var, aktif etmek için para verioz. 2-RDR de co-op paketi nedense 15 mb , bu da bana varoaln kodu aktif ediyormuş gibi geliyor, demem o ki oyuna o kadar para verioz sonradan daha nie taksit taksit oynu parçaları çıkarıp para istiyorlar?

BSC Misafiri

20.7.2010 11:38:25

0
P@ntera kardeş acaba adam hiç bişi yapmadan fiyatı direk yarı yarıya indirirse nasıl kar edecek ve ingilterede fln oyun fiyatları okadar ucuz ki shopto,zavvi,thehut,mymemory,vs siteler tr ye gönderim yapıyor ve buralardan kargo dahil 15-20 tl ye bile oyunlar bulabliyorsunuz mesela zavvi de şimdi alan wake indirimde 45 tl ye geliyor ne kadar ucuz demi en son çıkan oyunlar bile 70 tl en çok bence makul bir rakam şimdiki sistem iyi

MGEDK

20.7.2010 10:14:12

0
1/3 güzel rakam fakat bu sefer de zaten single için az para istiyoruz neden daha iyisini yapalım gibi şeyler çıkarak bu seferde 2 saatte bitebilecek bir oyun sunabilirler?

Chidori

20.7.2010 05:47:30

0
Aslında şöyle birşey yapılabilir oyunlar ucuz olur normalin 1/3 i kadar sadece sp modu olur insanlar mp modu için 3/3 ünü verirler hem orjinal oyun almış oluruz hemde onlar kazanır?

Iconic

20.7.2010 04:58:28

0
Sen milyonlarca kişiye oyun sat fiyatını indirme bence saçmalık bu ya 50 TL neyinize yetmiyor oyun başına şuan teknoloji marketleri call of duty türü oyunları 180 TL den satıyor anlamış değilim spotçularda olmasa halimiz yaman nerdeyse 5 tane oyuna bir ps3 alınıyor .. Sonra neden insanlar xboxu seçiyor işte bu yüzden ..

P@ntera

20.7.2010 02:36:40

0
100$ oyuna vermicezde gidip dlc 'lere , ek paketlere , online oyun için vericez bu parayı..Yani bi bakıma mecburi çıkartıcaklar bu parayı kim ne derse desin..Ya sistem olduğu gibi kalsın yada direk yarı yarıya düşürsünler fiyatları benim fikrim böyle.

.:SyLaR:.

20.7.2010 02:36:29

0
Nerde o eski psone,nes günleri ne dlc saçmalıgı vardı nede oyundan görev silip parayla satıyorlardı rahat rahat oynardık oyunumuzu.Oyun dünyasının sonu hiç hayırlı degil.

waltran

20.7.2010 01:38:21

0
oyunun demosunu parayla satmak derim ben buna

Heliosaga

20.7.2010 01:08:57

0
böyle birşey olursa pc oyunculuğunun sonu gelmiş demektir (tabi konsolları bilemem)
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız