Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Oynamanız Gereken 20 Üçüncü Şahıs Nişancı Oyunu

 
 
Oyun dünyasında birçok oyun türü yer alıyor ve her oyuncu kesimine hitap eden genişlikte yapımlar bulunuyor. Bu yapımlar her türden oyuncuyu memnun ediyor ve her dönem oynanmaya devam ediliyor. Bir kısım oyuncu strateji, macera, aksiyon oyunlarını diğer kısım ise spor, nişancı, yarış ve diğer türlerden hoşlanıyor. Geniş bir tür yelpazesine sahip oyun dünyası günden güne de gelişiyor ve yeni temalar ortaya çıkıyor.
 
Video oyunları bizi çok farklı ve harika deneyimleri sunabiliyor. Oyunlar hayal bile edemediğimiz yetenekler sergilememize veya düşmanlarla savaşmamıza olanak sağlıyor. Oyunların güzelliği, birçok türe yayılan ve her zaman herkes için bir şeyler sunan sayısız seçeneğin olmasıyla ortaya çıkıyor. Üçüncü şahıs nişancı türü tüm zamanların en iyi türleri olarak kabul edilebilecek birçok oyunla daha da popüler hale geliyor.
 
Nişancı oyunları genel olarak çok popüler olsa da birinci şahıs ve üçüncü şahıs arasında büyük bir fark yer oluyor. Birinci şahıs nişancı oyunlarında kamera gerçek karaktermişsiniz gibi gösterirken, üçüncü şahıs nişancı oyunlarında kamera karakterin biraz omzunun arkasında yer alıyor. Üçüncü şahıs türü video oyun tarihinde bir temel unsur olmuştur ve bunun akabinde büyük gelişmeler görmüştür.
 
Oyunlar birçok kamera açsına sahip olabiliyor. Kimi oyun izometrik bir kameraya kimi oyun ise birinci veya üçüncü şahıs kamera açılarına sahip olabiliyor. Tabi bakış açıları dışında da birçok kamera açısı var ancak bu listemizde sizlere üçüncü şahıs nişancı oyunları arasında öne çıkan yapımları inceleyeceğiz. Üçüncü şahıs nişancı türünde öne çıkan bu listede mutlaka oynanması gereken üçüncü şahıs nişancı oyunları yer alıyor. İşte listemiz:
 
- Destroy All Humans 2 Reprobed
 
 
 
Hiç bir uzaylı istilasını deneyimlemek istediniz mi ya da dünya dışı varlıklara karşı savaşmak için bir mücadeleye atıldınız mı? Destroy All Humans 2 Reprobed, aynı orijinal PS2 oyununun yeniden yapımı ve serinin 2008'den bu yana ilk oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Yeniden yapım sürümü uzaylı Crypto'yu takip eden hikayeyi bizlere sunuyor.
 
Crypto, dünya hakimiyetini ele geçirmek adına dokuz silahtan oluşan küçük bir cephaneliğe sahiptir. Standart ışın silahlarından çeşitli gözlüklere kadar birçok araç, Destroy All Humans 2 Reprobed'da insanlara eziyet etmek için bol miktarda ateş gücü sağlar.
 
Oyun Black Forest Games tarafından geliştirildi ve THQ Nordic tarafından yayınlandı.  
 
- Mafia
 
 
 
2002'deki ilk orijinal Mafya oyunu serinin başlangıcını temsil ediyor ve ilerideki yapımların temelini oluşturuyor. Mafia oyunu gangstere dönüşen bir taksi şoförü olan Tommy Angelo'nun yükselişini ve ardından düşüşünü konu alıyor. Mafia oyunu bu türde başarılı bir oyun olarak karşımıza çıkıyor.
 
Mafia'nın hikayesi de çeşitli övgüler alıyor ve dönemine göre keşfedilecek en büyük şehirlerden birine sahipti. Oynanış, Grand Theft Auto ve diğer çoğu üçüncü şahıs nişancı oyununa benziyor.
 
Oyun, 2002'nin en iyi oyunlarından biri olarak kabul ediliyor. Şimdi yeniden yapım sürüm ile tekrardan karşımıza çıkıyor ve tekrardan oyuna dönüş yapmak için hiçbir engel yok. Remake gerçekten de güzel geliştirmeleri, iyileştirmeleri ve oynanışı sunuyor. Mutlaka denemeniz gereken üçüncü şahıs nişancı oyunları arasında da yer alıyor.
 
- Uncharted 2: Among Thieves
 
 
 
Serinin ilk oyunundan iki yıl sonrasını konu alan Uncharted 2: Between Thieves, birçok oyuncu tarafından serinin en iyisi olarak kabul ediliyor. Hikaye, Chloe Frazer ve Elena Fisher ile Cintamani Stone ve Shambhala'yı arayan Nathan Drake'i konu alıyor.
 
Oynanış, Drake'in oradan oraya zıplayabildiği, tırmanabildiği ve siper arkasına saklanabildiği bir yapıyı sunuyor. Atış mekaniği, ilk oyundan itibaren büyük ölçüde iyileştirilmiş bir şekilde karşımıza çıkıyor ayrıca rekabetçi ve çok oyunculu co-op bir moda sahip. Uncharted 2: Between Thieves, 2009'da büyük övgüler gördü ve Yılın Oyunu ödülünü aldı. Bugüne kadar Uncharted 2: Between Thieves, tüm zamanların en iyi PS3 oyunlarından biri olarak kabul ediliyor.
 
- Alan Wake
 
 
 
Remedy tarafından geliştirilen Alan Wake, klasik bir üçüncü şahıs nişancı oyunu olarak karşımıza çıkmıyor. Kullanabileceğiniz silahlar olsa da aksiyondan ziyade Remedy'nin 2010 klasiği, daha çok psikolojik bir gerilim ortamını sunuyor. Oyun, çok satan yazar Alan Wake'in karısının ortadan kaybolmasının gizemini çözmeye çalışmasını konu alıyor ve oyunun asıl olayları en çok satan romanındaki olaylarla ürkütücü bir şekilde benzemesiyle başlıyor.
 
Bu oyunda Washington'daki küçük Bright Falls kasabasını keşfederken, gizemli bir karanlık tarafından değişime uğrayan çeşitli insanlarla karşılaşacaksınız. Alan Wake, geleneksel nişancı oyunlarıyla benzerlik gösteriyor ve karanlığı yok etmek için kullanabileceğiniz özel bir el fenerine sahip. Oyunun 2021'de piyasaya sürülen remastered sürümü ise daha iyi bir deneyim için güncellenmiş grafikleri ve gelişmiş kontrolleri sunuyor.
 
- Star Wars: Battlefront 2
 
 
 
Kırk yılı aşkın bir süredir Star Wars, oyun kültürünün en büyük ve en popüler yapımlarından biri olarak varlığını sürdürüyor. Oyuncular bu oyunda ışın kılıcını kullanıyor, güçlerini açığa çıkarıyor ve Yoda'nın karakterine bürünebiliyor. Star Wars: Battlefront 2 her tarzdan oyuncu için çok sayıda ikonik Star Wars karakterini bünyesinde barındırıyor. Mikro içeriklerden dolayı olumsuz yorumlar almasına rağmen  Battlefront 2, Star Wars evreninde geçen nişancı oyunları arasında öne çıkıyor.
 
Oyuncular on dört farklı Star Wars bölgesinden birinde başlıyor ve zafer için büyük bir mücadeleye atılıyor. Aynı zamanda daha güçlü karakterlerle savaşıyor. Savaşta iyi performans gösterirseniz, karakterinizi geçici olarak Luke Skywalker veya Darth Vader gibi özel bir Star Wars savaşçısına yükseltme seçeneğiniz açılacak. Bu karakterler, herhangi bir savaşın gidişatını büyük ölçüde değiştirebilecek güçte. Oyun, mevcut yapısı itibarıyla çok sayıda olumsuz eleştiri almasına rağmen, Star Wars Battlefront 2 sağlam bir nişancı deneyimi sunuyor ve bu türün en iyileri arasında yer alıyor.
 
- Dead Space
 
 
 
PS3/Xbox 360 döneminde Dead Space de dahil olmak üzere piyasaya çıkan birkaç önemli korku nişancı oyunu bulunuyor. Visceral Games tarafından geliştirilen ve EA tarafından yayınlanan Dead Space, üçüncü şahıs nişancı deneyimini bilim kurgu ve korku temasıyla birleştiriyor.
 
Uzak bir gelecekte geçen Dead Space, USG Ishimura gemisinde Necromorphs adlı mutasyona uğramış bir düşman ordusuyla savaşan ve mühendis olan Isaac Clarke'ı konu alıyor. Clarke bu ölümsüz düşmanlara karşı savaşmak zorunda olsa da ana düşmanlar Unitology dinini takip eden bir grup fanatiktir. Dünya hükümetinin Maker adlı uzaylı bir eserin peşinde olduğunu ve bu eseri bir tür hakimiyet sürecini başlatmak kullanılacağı düşünülüyor. Dead Space, nişancı deneyimi sonuna kadar hissettiriyor ve bilim-kurgu ile korku öğelerini birleştiriyor. Dolayısıyla tüm zamanların en büyük oyunlarından biri olarak kabul ediliyor.
 
- Rise Of The Tomb Raider
 
 
 
2013 yılında piyasaya sürülen Tomb Raider oyununun devamı olan Rise of the Tomb Raider, Kitezh şehrini keşfetme yolculuğunda Lara Croft'u konu alıyor. Yol boyunca Croft, ölümsüzlük güçleri için yarışan militarist örgüt Trinity'ye karşı mücadele ediyor. Rise of the Tomb Raider, Croft'un hikayesini bir üst seviyeye çıkarmayı başaran yapımlar arasında yer alıyor ve aynı zamanda harika bir oyun deneyimi sunuyor. Oyunun bu başarısıyla beraber 2018'de Shadow of the Tomb Raider adlı devam oyunu çıktı.
 
Rise of the Tomb Raider'daki özelliklerin çoğu, önceki oyunda mevcut olan özelliklerdi ancak bu oyunla beraber bu özellikler geliştirildi. Oyunu daha çok hayatta kalma tarzına yaklaştırmak için Crystal Dynamics, avlanma sistemini genişletti. Bunun yanı sıra Croft'un becerilerini ve yeteneklerini de üst düzeye çıkardı.
 
- Tom Clancy's The Division
 
 
 
Rekabetçi nişancı türünü seven oyuncular Tom Clancy oyunlarına oldukça aşinadır. Rainbow Six serisi, uzun süredir topluluklar arasında konuşulmaya devam etti ve halen de oynanmaya geliştirilmeye devam ediliyor. Bu istikrarın ardından Ubisoft canlı servis oyunu Tom Clancy deneyimini duyurduğunda beklenti bir hayli arttı.  
 
Oyunda soğuk ve karlı New York City'de yer alan ölümcül bir virüs şehre yayılıyor ve sokaklar bir savaş bölgesi haline geliyor. Yeşil Zehir olarak bilinen virüs, para aracıyla insanlara yayılıyor. Dolayısıyla herkes özel günlerde alışveriş yapıyor ve doğal olarak da bu durum virüsün patlamasına ve şehirde hızla yayılmasına sebebiyet veriyor.
 
Tom Clancy's The Division, üçüncü şahıs nişancı türüne sahip olsa da içerisinde rol yapma öğelerini de barındırıyor. Birçoğunuzun farklı şekilde tanımlayacağı gibi The Division'da savaştığınız düşmanların daha büyük sağlıkları (can - sağlık barı) yer alıyor ve bu da düşmanları alt etmek için biraz daha fazla ateş gücü gerektiriyor. Çok oyunculu kısımda The Division, Dark Zones adı verilen alanlarda çeşitli baskın görevlerini ve daha da zor içerikleri sunuyor. Oyunda Survival, Resistance ve Skirmish gibi çevrimiçi modlar yer alıyor.
 
- Control
 
 
 
Hükümetler hakkında oyunda oyunculara öğretilen bir şey varsa o da onlara güvenilemeyeceğidir. Remedy Entertainment tarafından geliştirilen Control, Federal Kontrol Bürosu'nun yeni başkanı Jesse Faden'i konu alıyor Bu son derece ketum (sıkı ağızlı - sır vermeyen - açık vermeyen) Birleşik Devletler teşkilatı olağanüstü fenomenleri inceliyor ancak bu süreçte Hiss adındaki ölümcül bir düşmanı saçığa çıkıyor ve serbest kalıyor. Evrensel yıkımın eşiğinde olan Faden, Hiss'i yenmek için Objects of Power'dan yeni yetenekler kazanması gerekiyor.
 
Faden, oyun boyunca farklı kullanımlara ve biçimlere sahip olacak şekilde özelleştirilebilen özel bir tabanca kullanıyor. Oyundaki silahı Charge formuna alırsanız Faden'ın silahı patlayıcı hasar veren bir roketatar olarak iş görür. Pierce formunda ise silah bir keskin nişancı tüfeği niteliğine dönüşür. Eşsiz silah yeteneklerine ek olarak Faden, Objects of Power'dan elde ettiği yeteneklerle düşmanlara karşı gelmek için çevredeki nesneleri kaldırabilir ve fırlatabilir. Böylece psişik yetenekleri oyun boyunca kullanabilirsiniz.
 
- Returnal
 
 
 
Birkaç özel yeni nesil oyundan biri olan Returnal, Atropos gezegeninde gizemli bir sinyal arayan astronot Selene Vassos'u konu alan üçüncü şahıs roguelike bir deneyim sunuyor. Bilinmeyen bir uzaylı dünyasını keşfetmenin yanı sıra Vassos bir zaman döngüsünde sıkışıp kalıyor ve her öldükten sonra yeniden başlamak için belirli bir noktada diriliyor.
 
Returnal iki ana yarıya bölünür ve her yarıda tamamlanması gereken üç biyom bulunuyor. Vassos tam bir yarıyı tamamlamadan ölürse, yeniden doğuyor ve tekrar biyomlarla savaşmak zorunda kalıyor. Vassos, standart bir tabancadan oyundaki en ölümcül silah olarak kabul edilen Electropylon Driver'a kadar geniş bir cephaneliğe sahip.
 
- Red Dead Redemption 2
 
 
 
Batı temasını seviyorsanız Red Dead Redemption 2 tam size göre. Red Dead Redemption'ın devamı olan bu 2. oyun, oyuncular kanun kaçağı Arthur Morgan'ı kontrol eder. Oyunda temel amaç, ana hikaye görevlerini tamamlamak olsa da Red Dead Redemption 2, kendinizi gerçekten kaybedebileceğiniz bir dünyayı içeriyor. Geniş vahşi doğada atınıza binebilir, rahatlatıcı bir gölde balık tutabilir veya efsanevi düşmanları avlayabilirsiniz.
 
Grand Theft Auto'ya benzer şekilde Red Dead Redemption 2'nin nişancı mekaniği tüm oyunculara hitap etmeyebilir. Ancak oyunun gerçekçiliği ve çevresi Red Dead Redemption 2'yi özel kılan unsurlardan birkaçı. Rockstar, gerçekten otantik ve eşsiz bir Batı deneyimi sunmak için ciddi manada zamanını ve enerjisini kullanmış diyebiliriz.
 
- Sunset Overdrive
 
 
 
Insomniac Games tarafından geliştirilen Sunset Overdrive, Microsoft'un Xbox One için yayınladığı ilk büyük ve özel oyunlarından biriydi. Kıyamet ortamında geçen Sunset Overdrive'da oyuncular Sunset City çevresinde yeni dönüşen mutantları durdurmak için mücadeleye atılacak. Şehrin nüfusu, FizzCo'nun enerji içeceği içmekten dolayı korkunç mutantlara dönüştü. Bu oyunda mutant kalabalığına karşı savaşırken FizzCo'nun eski bir çalışanı olarak yol alacaksınız.
 
Sunset Overdrive, mizahi hikaye anlatımına ek olarak ilgi çekici oynanışı sebebiyle büyük övgüler alan yapımlardan biri. Sunset Overdrive'da oyuncular çok çeşitli silahlara sahip olmanın yanı sıra şehirde ilerlerken uçup kaçabilir ve nesneleri hareketli bir şekilde kullanabilir. Sunset Overdrive 2014''te çıkış yaptı ve o günden bu yana herhangi bir devam oyunu duyurulmadı.
 
- Hitman World Of Assassination Trilogy
 
 
 
2000 yılından beri IO Interactive, Hitman'daki en ikonik nişancı serilerinden birini sunuyor. Son zamanlarda 2016'da yayınlanan World of Assassination üçlemesi nedeniyle serinin popülaritesi biraz daha arttı. Üçlemenin ilk oyunu şaşırtıcı bir şekilde bölüm bölüm yayınlandı ancak sonraki ikisi bölüm bölüm yerine tek seferde tam oyun olarak piyasaya sürüldü.
 
Hitman'de oyuncuların temel amacı Ajan 47 için belirlenen hedefleri ortadan kaldırmaktan ibaret. İster ateşli silahların kullanımı isterse çevrede bulunan eşyalar olsun, hedefinizi tamamlamanın ve belirlenen hedefleri öldürmenin çeşitli yolları bulunuyor. Hedefleri öldürmek söz konusu olduğu için bu oyunda çok fazla kural yer almıyor sadece mümkün olduğunca sessiz ve tespit edilemez olmak için çaba gösterebilirsiniz ama bu da şart değil. Üçlemedeki her oyunu tamamladıktan sonra kayıtlı oyununuza devam etmek için ilerlemenizi bir sonraki oyuna taşıma seçeneğiniz de bulunuyor.
 
- The Last Of Us Part I - 2
 
 
 
Naughty Dog tarafından geliştirilen The Last of Us, oyunculara Ellie ve Joel'un yaşadıklarını duygusal bir şekilde sunuyor. Oyun, hikaye açısından gerçekten oyuncuları etkiliyor ve hikaye sunumu gerçekten de müthiş. Naughty Dog'un ilk oyunu ve ikinci oyunu inanılmaz hikaye anlatımını sürdürüyor ve aynı zamanda gerçekten unutulmaz bir deneyim sunmak için üst düzey bir oynanış mekaniği sunuyor.
 
The Last of Us Part 2 ilk oyuna nazaran daha derin bir yükseltme sistemini içeriyor aynı zamanda genel nişan alma ve atış konusunda büyük gelişmeleri barındırıyor. Ancak ilk oyuna gelen remake ile beraber bu fark ortadan kalkıyor. Naughty Dog, ilk oyuna remake getirmeden önce koruma sistemini ikinci oyunda daha da iyileştirmişti ve Ellie ile Abby'nin karşılaştığı düşman türlerine daha fazla çeşitlilik getirmişti. The Last of Us Part 2'deki sistemlerin çoğu ilk oyuna nazaran geliştirildi: Gizlenerek düşmanları ortadan kaldırma durumu ikinci oyunda daha fazla ön plana çıktı. Genel başarınızın ve hayatta kalmanızın anahtarı, gölgelerden ilerlemek ve minimum gürültüyü çıkarmak.
 
- Fortnite
 
 
 
Oyun endüstrinin tarihini değiştiren oyunlardan bahsederken Fortnite'ı da dahil etmek gerekiyor. Epic Games tarafından oyunculara sunulan bu battle royale oyunu, çok oyunculu türünün ön plana çıkmasını sağladı. Fortnite'ın çok oyunculu modu, Call of Duty gibi diğer geleneksel aksiyon nişancı oyunlarını çok oyunculu bir yapıya itti, aynı zamanda Apex Legends gibi diğer battle royale oyunlarına ilham kaynağı oldu.
 
Bazı oyuncuların hoşuna gitmeyecek grafik tarzına ve animasyonlara sahip olmasına rağmen Fortnite gerçekten güzel bir nişancı ve battle royale deneyimi sunuyor. Çok çeşitli silahlar, atış mekanikleri ve bir nişancı oyununda hiç görülmemiş bir inşaat mekaniği oyunda yer alıyor. Fortnite, sürekli olarak güncelleniyor, yenilikler ekleniyor ve büyük bir popülerlik kazanmaya devam ediyor.
 
- Mass Effect 2
 
 
 
Bioware'in Mass Effect'teki uzay macerası büyük övgü ve eleştiriler aldı. Hikaye anlatımı bu gerçekten sağlamdı ve karakterleri de zamanla bir klasik haline geldi. Ancak savaş ve animasyonlar konusunda olumsuz eleştiriler aldı. Neyse ki BioWare tüm geri bildirimleri dikkate aldı ve Mass Effect 2'yi şimdiye kadarki en iyi üçüncü şahıs nişancı oyunlarından biri yapmak için gerekli değişiklikleri yaptı.
 
Geliştirici, sonsuz cephaneden normal mermilere ve nişan alma mekaniğinden atış yapma mekaniğine kadar birçok şeyi geliştirdi. Standart ve tükenen cephane sistemi oyunun savaş hızını düzgün bir şekilde dengelemek için zaten yeterli bir unsurdu. BioWare oyunda yer alan hataları elden geçirdi çünkü Komutan Shepard orijinalde çok fazla görünmez köşelerde sıkışıp kalıyordu. Mass Effect 2, bazıları tarafından tüm zamanların en sevilen oyunu olarak kabul ediliyor. Savaş ve animasyonlardaki değişiklikler sayesinde üçlemenin en iyisi olarak kabul ediliyor.
 
- Ratchet & Clank: Rift Apart
 
 
 
Oyun endüstrisindeki tartışmasız en iyi geliştiricilerden biri olan Insomniac Games, zamana meydan okuyan iki cesur ve harika karakter yarattı: Ratchet & Clank. 2002'den bu yana bu garip Lombax ve robot çifti, evreni özellikle de Dr. Nefarious'tan sayısız kez kurtardı. Ratchet & Clank: Rift Apart serinin en yeni oyunu ve bazıları onu PlayStation 5'teki ilk gerçek yeni nesil oyun olarak görüyor.
 
Rift Apart, düşman kuvvetlerini bertaraf ederken yaratıcılığınızı ortaya çıkarmanıza olanak tanıyan geniş bir cephane ve silah havuzuna sahip. Aşırı genişleyen bitki örtüsü türlerinden basit elektrik çarpmasına kadar birçok mekanik oyunda yer alıyor. Geniş cephaneliğin yanı sıra Rift Apart ayrıca Tether'ı oyunculara sunuyor ve bu sayede portallar arası seyahat edilebiliyor.
 
- Resident Evil 4
 
 
 
Korku oyunlarını seviyorsanız ve hoşlanıyorsanız bu seri sizi ziyadesiyle memnun eder. Resident Evil, video oyun tarihindeki en ikonik serilerden biridir ve birçoğu dördüncü oyunun serinin en iyi yapımı arasında olduğunu belirtiyor. İlk olarak 2005 yılında GameCube'de yayınlanan Resident Evil 4, özel ajan Leon S. Kennedy'i konu alıyor ve Kennedy, başkanın kızını Avrupa'daki bir tarikattan bulup kurtarması gerekiyor.
 
Resident Evil 4, daha çok hayatta kalmaya odaklanan önceki oyunlara kıyasla aksiyonu ve silahlı çatışmayı artırdığı için seri için devrim niteliğindeydi. Capcom ayrıca düşmanları vurduğunuz yere bağlı olarak belirli tepkileri oyuna ekledi. Örneğin, onları ayağından vurursanız dengelerini kaybeder ve yere düşerler. Capcom, diğer alanlara erişmek veya köylülerden kaçmak için çevre ile etkileşime girebileceğiniz çeşitli alanlar da ekledi. Bu mekanikler, seri büyümeye devam ederken diğer birçok üçüncü şahıs nişancı oyununa ilham kaynağı oldu.
 
- Grand Theft Auto 5
 
 
 
Grand Theft Auto 5'in PlayStation 3 ve Xbox 360'ta daha sonra PlayStation 4 ve Xbox One'da ardından PlayStation 5 ve Xbox Series'de piyasaya sürülmesi daha dün gibi aklımızda. PC de yok mu elbette var olmaz mı. Grand Theft Auto 5 tüm zamanların en başarılı oyunlarından biri olarak karşımıza çıkıyor ve üçüncü şahıs nişancı oyunları arasında zirveye oturuyor. Her dönem milyonlar satan bu yapım, halen de satmaya devam ediyor ve popülerliğini kaybetmiyor.
 
Rockstar'ın nişancı mekaniği her oyuncuya hitap etmese de (ateş etmeye yardımcı olacak bir otomatik nişan alma özelliği de yer alıyor), Grand Theft Auto serisi üçüncü şahıs nişancı oyunlarının zirvesini temsil ediyor ve türün birçok yönden büyümesine yardımcı oluyor.
 
Konusu, silah çeşitliliği veya neredeyse istediğiniz her şeyi yapabilme seçeneği olsun Grand Theft Auto 5 piyasaya sürüldüğü 2013'ten bu yana üstünlüğünü korudu. Rockstar, haritanın boyutu nedeniyle uçak gibi yeni araç türlerini oyuna dahil etti. Bu sayede haritada daha hızlı dolaşabilir ve keşfedebilirsiniz. Oyunu Michael De Santa, Trevor Philips ve Franklin Clinton olarak oynayabiliyorsunuz. Üç karakterden birini seçebiliyor oyun sırasında da bu karakterler arasında geçiş yapabiliyorsunuz. Oyunda karakterler kendine ait hikayeleri bulunuyor ve her birini deneyimleyebiliyorsunuz. Sandbox oyunu olarak da sınıflandırılan Grand Theft Auto, oyun endüstrisine katkı sağlamaya devam ediyor. Bunun yanı sıra üçüncü şahıs nişancı oyunları arasında büyük bir etki yaratıyor.
 
- Gears Of War
 
 
 
Xbox 360 konsolunu öne çıkarabilecek bir oyun düşünecek olursak pek çok hayran Gears of War'ı seçecektir. Resident Evil 4'ün oyun öğelerinden ilham alan Gears of War, Marcus Fenix ??ve Coalition of Ordered Governments'ın insanlığı Locust'tan kurtarma çabalarını konu alıyor.
 
Orijinal oyunun 2006'da çıkış yapmasında bu yana seri toplam beş ana oyunu ve üç yan oyunu oyunculara sundu. Gears of War, siperden ateş etmenizi sağlayan üst düzey bir siper sistemini bünyesinde barındırıyor. Siper mekaniği konusunda adeta bir devrim niteliğindeydi. Gears Of War, dönemin en iyi siper sistemini temsil eden oyunlardan biriydi.
 
Orijinal Gears of War, ağırlıklı olarak korku unsuruna odaklandı ve Resident Evil serisinden yoğun bir şekilde etkilendi. Bir uzaylı sürüsüne karşı savaşmak başlı başına yeterince korkutucu olsa da sonraki oyunlarda daha çok aksiyon ve nişancı tarafa kaydı. Gears of War da karakterin standart bir sağlık barı bulunmuyor bunun yerine hasar aldıkça kafatası logosu daha kanlı hale geliyor. Gears of War ayrıca çift makineli tüfek, testere ve daha fazlası ile birçok silahı içerisinde barındırıyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
oyun listeleri en çok oynanan oyunlar
The Last Hero of Nostalgaia 19 Ekim'de Xbox Series, Xbox One ve PC için Çıkıyor YU-GI-OH! Koleksiyon Kart Oyunu Spiel 22 Fuarında!
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

yaratıc1KLAVYE

24.9.2022 18:22:13

0
Dead Space türünün en iyisi bence.

BSC Misafiri

22.9.2022 11:32:32

0
TPS Shooter oyunları seven biri olarak listede Returnal ve Star Wars Battlefront 2 haricinde hepsine katılıyorum :)
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Listeleri
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız