Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Öne Çıkan 10 Canlı Aksiyon Filmi: Oyun Uyarlaması

 
 
Canlı aksiyon oyun filmlerinin başarı oranı son derece düşük. Oyunların dünyaları bazen takdire şayan bir yapıma olanak sağladı ancak bunların çoğu yeteri kadar iyi değil. Bu listemizde sizlere izleyebileceğiniz en iyi 10 canlı aksiyon video oyunu filmine bakacağız. Hiçbiri tam olarak başyapıt niteliğinde değil ancak izlenmesi gereken en iyi uyarlama filmler arasında. Mortal Kombat ve Resident Evil'dan Detective Pikachu ve Sonic the Hedgehog'a kadar en iyi on tanesine şimdi bir göz atalım.
 
- Tomb Raider (2019)
 
 
 
Angelina Jolie'nin başrol oynadığı 2000'lerdeki berbat Tomb Raider filmlerinden sonra kesinlikle serinin kendine gelmesi gerekiyordu. Özellikle serinin oyunlarının da daha iyi bir şekilde karşımıza çıktığı göz önüne alındığında bu 2019 filmi, Lara Croft'un dünyasını bizlere sunuyor. 2013 yılında çıkış yapan Tomb Raider oyununa pek çok açıdan sadık kalan bu film, büyük bir etki yaratma konusunda yetersiz kalıyor. 
 
- Mortal Kombat (2021)
 
 
 
2021 yılında vizyona giren Mortal Kombat filmi inanılmaz düzeyde bir film olarak karşımıza çıkmıyor. Hatta birçok hayrana göre 1995 filmiyle karşılaştırıldığında sönük kaldığı belirtiliyor (bundan biraz sonra bahsedeceğiz - liste içerisinde yer alıyor). Bununla beraber, filmde bazı gösterişli ve aşırı şiddet içeren kısımlar yer alıyor ve bu da bu uyarlamanın bazı heyecanlı kısımlarından biri. Devam filmi yoldayken, hayranların serinin bu filminden daha fazlasını isteyebilir.
 
- Resident Evil (2002)
 
 
 
Paul WS Anderson'ın 2002 tarihli Resident Evil uyarlaması, tüm zamanların en popüler video oyunu filmlerinden biridir ve birçok hayran bu uyarlamanın en iyileri arasında yer aldığını belirtiyor. Resident Evil'ın bu filmi zamanına göre farklı, taze ve son derece keyifli hissettirmek için canlandırıcı bir dönüş yaptı diyebiliriz.
 
- Warcraft
 
 
 
Warcraft evrenini bir filme uyarlamak her zaman zorlu bir iş olarak görülüyordu. Bununla beraber film yapımcısı Duncan Jones, hikayeyi köklerine indirirken, olayları aşırı da basitleştirmeden mitosu detaylandırarak oldukça iyi bir orta yol buldu diyebiliriz. Sonuç olarak Warcraft hayranlarının memnun olacağı ve başlı başına mükemmel derecede eğlenceli bir film diyebilirim. Ancak bu filmde Yüzüklerin Efendisi ölçeğinde bir fantezi destanı beklemeyin. 
 
- Werewolves Within
 
 
 
Werewolves Within, Red Storm Entertainment'ın aynı adlı video oyununa dayanan Mishna Wolff'un senaryosundan Josh Ruben tarafından yönetilen 2021 çıkışlı Amerikan komedi korku filmi olarak karşımıza çıkıyor. Bununla beraber Werewolves Within, dedektiflik gizemini doğaüstü olaylar ile harmanlayan oldukça eğlenceli bir kurt adam oyunu. Filmdeki veya oyundaki mizah seviyesi belki hoşunuza gitmeyebilir ancak yine de bakın derim.
 
- Mortal Kombat (1995)
 
 
 
2021'in uyarlamasından farklı olarak Paul WS Anderson'ın 1995 Mortal Kombat filmi PG-13 (13 yaş altı için uygunsuz) derecesi aldı. Kesinlikle kendi döneminin en iyi filmleri arasında yer alıyor ve etkileyici sahneleri ve daha fazlasıyla her zaman gündemde kalmayı başardı. 
 
- Sonic the Hedgehog
 
 
 
Tüm dünyayı karşısına alan, etkili bir şekilde eğlenceli ve dikkat çekici derecede orijinaline sadık bir uyarlamayı hayranlara sunmaya çalışan ve hatta başarılı olan uyarlama film Sonic the Hedgehog, ön plana çıkan yapımlardan biri. Şu anda en iyi video oyunu filmleri arasındaki bu yeri fazlasıyla hak ediyor. 
 
- Silent Hill
 
 
 
Başarılı bir oyundan daha başarılı filmler olabilir mi elbette olabilir. İlk Silent Hill filmi yeterince yeterince ilgi görmemekle beraber imkansızı başardı ve o sırada video oyunu filmlerinin potansiyel olarak ne olabileceğine dair tüm beklentileri yükseğe çıkardı. Ciddi teması karanlık yapısı ve ürkütücü ortamlarıyla ön plana çıkan Silent Hill filmi, öne çıkan yapımlar arasında yer alıyor.
 
- Sonic the Hedgehog 2
 
 
 
Sonic the Hedgehog 2, ilk filmin devamı niteliğinde ve büyük hasılat rekoru kıran yapımlardan biri. İlkinin karşısında bir dünya varsa, bunun da bir evreni var diyebiliriz. Sonic the Hedgehog 2 hemen hemen her yönden önceki filmden daha büyük ve daha iyi olduğunu kanıtladı. Idris Elba'nın Knuckles'ı seslendirmesi, yıllar önce kimsenin hayal bile edemeyeceği bir şeydi. Jim Carrey'i tekrar karışıma ekleyin ve tarif özeldir. 
 
Sonic the Hedgehog 2 filmi hem SEGA hem de Paramount için büyük bir başarı elde etti. Bu doğrultuda film dünya çapında 375 milyon doları aşan bir kazanç sağladı. Orijinal Sonic the Hedgehog filmi (ilk film) dünya genelinde 306 milyon dolar hasılat elde etmişti. Bu da devam filminin önceki filmden 55 milyon dolardan fazla kazandığını ortaya koyuyor.
 
- Pokemon: Detective Pikachu
 
 
 
Pokemon: Detective Pikachu, kesinlikle sunulan en iyi uyarlama filmleri arasında yer alıyor. Pokemon dünyasını ele almak ve modern topluma nasıl entegre olacaklarının gerçekçi bir tasvirini göstermek gerçekten de ilgileri üzerine çeken bir konu. Ryan Reynolds, ses çalışmasıyla Pikachu'ya hayat veriyor ve beklenmedik şekilde güçlü duygusal anlar ortaya çıkıyor. 

Bu haberin bağlantısı
URL
oyun listeleri en çok oynanan oyunlar
2023 VALORANT Ligi'nde 2 Türk Takımı Yer Alacak Silent Hill: The Short Message Oyunu Kore'de Derecelendirildi

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Listeleri
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız