Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Nvidia, Arm'ı 40 Milyar Dolara Satın Alıyor

 
Ekran kartı devi Nvidia, çip üretisi Arm'ı 40 milyar dolar karşılığında satın alıyor.

Arm, birçok akıllı telefonda kullanılan ana CPU dahil olmak üzere işlemci gibi teknolojiler tasarlayıp üretiyor. Apple için çok önemli bir tedarikçi.

Arm, dört yıl önce 32 milyar dolara SoftBank'e satılmıştı. Şimdi ise Nvidia, SoftBank'e 21.5 milyar dolar hisse ve 12 milyar dolar nakit ödeyecek. Arm çalışanlarına da toplamda 1.5 milyar dolar ödenecek. Şirketin performansına göre SoftBank ek 5 milyar dolar daha hisse veya nakit alacak.

Nvidia tarafından belirtilene göre Nvidia'nın yapay zeka alanındaki liderliği ile Arm'ın bilişim teknolojilerindeki deneyiminin birleşmesi tüm müşterilere yenilikler getirecek.

Nvidia, Arm'ın genel merkezi Cambridge'te yeni bir yapay zeka araştırma ve eğitim merkezi kuracak ve araştırmalarda kullanılması üzere yapay zeka süper bilgisayarı oluşturacak.

Nvidia ayrıca Arm'ın lisanslama modelini ve müşteri tarafsızlığını sürdürmesini sağlayacak ve Arm'ın lisans portföyünü kendi teknolojileri ile genişletecek.

Bu haberin bağlantısı
URL
The Flash'in Yapımcısı Flash'in ve Wonder Woman'ın Takım Olduğu Bir Film Yapmak İstiyor The Batman'den Afiş Paylaşıldı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

CaptainReinhard

14.9.2020 16:21:30

0
Oha be paralara bak. Bu alanda inanılmaz paralar var keşke Türk şirketleri kendi GPU, CPU vs... üretebilse. Tubitak ve Aselsan öncülük yapabilir gelecek bu teknolojilerde ve getirisi çok büyük

BSC Misafiri

14.9.2020 13:24:38

0
İnsan Nvidia kart alınca daha bi güvende hissediyor kendini, Yazılımsal olarak çok güzel şeyler görebiliriz..Zaten DLSS başlı başına alma nedeni..

yas197

14.9.2020 12:36:06

0
Uçmaya hazırlanın.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız