Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Nisan ayının üçüncü haftasında çıkış yapacak PC oyunları: 15-21 Nisan 2023 #2

 
Nisan ayının üçüncü haftasında çıkış yapacak PC oyunlarının ikinci kısmındayız. Bu listede 15-21 Nisan tarihleri arasında çıkacak oyunların devamı yer alıyor. Diğer listelere aşağıdan ulaşabilirsiniz:
 
 
- Stray Blade (20 Nisan: souls-like, aksiyon, macera, keşif)
 
 

Point Blank Games tarafından geliştirilen ve 505 Games tarafından yayınlanacak olan souls-like, aksiyon, macera, keşif oyunu Stray Blade, 20 Nisan tarihinde geliyor. Büyük bir maceraya atılacağımız bu yapım içerisinde farklı farklı bölgelere ilerleyebilecek, bu bölgelerin çeşitli sırlarını açığa çıkarabilecek ve arka planda bizlere sunulmaya çalışan hikayenin özünü öğrenebileceğiz. Oyun içerisinde birçok farklı düşman türü karşımıza çıkacak ve bunları alt etmek için de çeşitli hamleler yapabileceğiz.

Souls like türünü bizlere tutmayı hedefleyen bu aksiyon macera oyunu içerisinde sürekli olarak etrafı gezmeye çalışacak ve dövüş unsurları bu oyun içerisinde deneyimlemeye çalışacağız. Oyun içerisinde büyük bir vadinin ve bölgenin içerisine giriş yapabilecek ve buradaki büyük sırrı açığa çıkarmaya çalışacağız. Oyunda arka planda bizlere bir hikaye anlatılacak, bu hikaye kapsamında neler olup bittiğini öğrenmeye çalışacağız ve bunu öğrenmek için de sürekli olarak etrafa bakmaya başlayacağız. Ne kadar çok etrafı keşfedersek o kadar çok hikayenin özünü öğrenebilecek ve o derece hikaye hakim olabileceğiz.
 
 

Kayıp bir medeniyeti aramaya koyulduğumuz yapım içerisinde karşımıza türlü türlü düşmanlar çıkacak. Souls-like türünün gerekliliğini siz de biliyorsunuz ki oyun içerisinde düşmanlar bizlerin karşısına zorlu bir şekilde çıkacak. Bunları alt etmek için de çeşitli dövüş mekaniklerini kullanmamız gerekecek. Oyun içerisinde yine düşmanlara karşı savunma yapabilecek, onların saldırılarını savuşturabilecek ve karşı hamlede bulunabileceğiz. Oyunda saldırma, savunma ve savuşturma mekanikleri bulunacak. Bu mekaniklerle beraber hem bir yandan hayatta kalmaya çalışacak hem de diğer yandan bu düşmanları ortadan kaldırmaya başlayacağız. Düşmanları ortadan kaldırdıkça yeni bölgelere doğru gidebilecek, yeni bölgelerin kilidini de açabileceğiz.

Bir yandan özgür bir dünyayı bizleri tutmayı hedefleyen bu yapım içerisinde farklı farklı bölgelere giderek bu yerlerin çeşitli atmosferlerini deneyimleyebileceğiz. Sürekli olarak çeşitli manzaralar karşımıza çıkacak ve bu manzaralar eşliğinde oyun içerisinde hem etrafı gözlemleyebilecek hem de etrafı keşfedebileceğiz. Etrafı keşfettiğimiz süreçte çeşitli öğeler elde olabilecek, bu öğeleri ve nesneleri kendi faydamıza kullanabileceğiz. Oyun içerisinde yine etrafı keşfederken bir şeyler bulabilecek ve hikaye konusunda ilerleme sağlayacağız. Bu keşif sayesinde geniş kapsamlı bir yapı bizleri bekliyor olacak diyebilirim.
 
 

Büyük bir maceraya atıldığımız ve kendimizi aksiyon ve dövüş içerisinde bulduğumuz bu yapım içerisinde bir de rehberimiz olacak. Bu rehber sayesinde oyunda neler yapmamız gerektiğini, nerelere gitmemiz gerektiğini ve buralara ne olduğunu öğrenebileceğiz. Bu rehber oyun içerisinde bize oldukça yardımcı olacak. Dolayısıyla bu da güzel bir reklam olmuş diyebilirim.

Kayıp bir medeniyeti bulmaya çalıştığımız oyun içerisinde çeşitli krallıklara ait eserler bulabileceğiz. Oyun içerisinde bu yüzden sürekli olarak etrafı araştırmaya koyulacak ve eski medeniyeti ortaya çıkarmaya çalışacağız. Oyun içerisinde yine farklı farklı şehirleri keşfedebilecek, burada bulunan taht odalarını ortaya çıkarabilecek ve eski krallıkların tarihlerini öğrenebileceğiz. Burada neler yaşanmış - neler olup bitmiş hepsini Bu oyun içerisinde öğrenebileceğiz. Dolayısıyla oyun içerisinde keşif unsurları ön planda diyebilirim.
 
 

Kadim medeniyetleri araştırdığımız bu yapım içerisinde karşımıza yine geçmişin kalıntıları çıkacak. Bu geçmişin kalıntılarına etraftan bulmaya çalışacak, bunları birleştirecek ve neler olup bittiğini öğrenmeye çalışacağız. Oyun içerisinde etrafı keşfetmeye çalıştığımız esnada karşımıza çeşitli tehditler ve tehlikeler çıkacak, bunları alt etmek için de çeşitli hamleler yapabilecek ve elimizdeki kılıcımıza davranabileceğiz. Oyun içerisinde kılıcımızı sağa sola savurabilecek, düşmanların saldırılarından kaçınabilecek ve onlara karşı hamlede bulunabileceğiz. Tam bir aksiyon dövüş mekaniğini bizlere sunmayı hedefleyen ve zorlu bir dövüş sistemini bizlere aktaran bu yapım içerisinde bir yandan hayatta kalmaya çalışacak diğer yanları ise etrafı keşfederek antik medeniyetin kalıntılarını ortaya çıkarmaya çalışacağız.

Oyun içerisinde yine souls-like oyunlarından aşina olduğumuz bir envanter sistemi bulunacak. Bu envanter sistemimizle beraber etrafta keşfettiğimiz nesneleri ve öğeleri çantamıza atabilecek. Bunları yeri geldiği zaman kullanabilecek ve sürekli olarak ilerlemeye çalışacağız. Oyunda karşımıza türlü türlü düşmanlar çıkacak. Düşmanların türleri tamamen farklılık gösterecek. Bu düşmanların her birinin kendine özgü özellikleri ve yetenekleri bulunacak. Öte yandan bu normal düşmanların haricinde bir de patronlar karşımıza çıkacak. Patron savaşları normal düşmanlara kıyasla tabii ki daha zorlu ve çetin geçecek. Dolayısıyla patronları alt etmek için onların etrafında sürekli olarak dönmeye çalışacak, onların saldırılarını aklımıza tutmamız ve ezberlememiz ve ona göre bir karşı saldırı hamlesi planlamamız gerekecek. Dolayısıyla patron savaşları da bu yapım içerisinde yer alacak.
 
 

Oyunda bulunan envanter sistemi sayesinde etrafta çeşitler nesneler toplayabiliyor ve bu öğeleri geri geldiği zaman kullanabiliyoruz. Yine elimize kılıç alabiliyor, seçimler yapabiliyor ve daha fazla yakın dövüş silahını elde edebiliyoruz. Oyunda kendi isteğimize göre silahlar elde edebiliyor ve buna göre de ilerlemenizi sağlıyoruz.

Bu envanter sisteminin haricinde bir de yetenek ağacımız bulunuyor. Bu yetenek ağacımız sayesinde karakterimize seviye atlatıyor ve her seviye atladığımızda da çeşitli deneyim puanları elde ediyoruz. Elde ettiğimiz bu deneyim puanlarını yetenek ağacı kısmında kullanabiliyoruz. Yetenek ağacı içerisinde çeşitli beceriler ve özellikler bulunuyor. Bu becerileri açmak için elbette seviye atlamamız gerekiyor, seviye atladığımız esnada puanları bu yetenek ağacında kullanarak yeni özelliklerin ve  becerilerin kilidini açabiliyoruz. Bu sayede düşmanların üzerine daha etkili bir şekilde gidebiliyor ve farklı yetenekleri bu yetenek ağacı sayesinde kullanabiliyoruz.
 
 

Envanter ve yetenek ağacının yanı sıra oyun içerisinde bir de zanaatkarlık yani craft sistemi bulunuyor. Bu sistemle beraber etraftan bulduğumuz nesneleri ve öğeleri  birleştirebiliyor ve yeni bir nesne veya öğe oluşturabiliyoruz. Oyun içerisinde craft sistemi sayesinde aslında yeni yeni öğelerin kilidini açabiliyor, bu öğeleri oluşturabiliyor ve zorlu kısımlarda bu öğeleri kullanabiliyoruz. Yani kısacası oyun içerisinde hem envanter sistemi hem seviye sistemi hem yetenek ağacı hem de zanaatkarlık sistemi bulunuyor. Dolayısıyla bu oyunda tam bir aksiyon rol yapma deneyimini bizlere aktarıyor diyebilirim.

Çeşitli manzaralarım ve atmosferlerin yer aldığı bu oyun içerisinde başka bölgelere adım atabiliyor, bu bölgelerin manzaralarına bir göz atabiliyor ve buradaki düşmanları alt edebiliyoruz. Oyun içerisinde tam bir dövüş aksiyon mekaniği bizlere sunuyor. Bu dövüş aksiyon üzerinde de geliştirici ekip oldukça üzerinde durduğunu belirtiyor. Zaten oyunun özü dövüş ve aksiyondan ibaret. Dolayısıyla buna çok iyi yapmaları gerekiyor. Bunu başaramazlar ise zaten oyun eksik olmuş demek. Bunu da oyunn çıktığı zaman hep birlikte göreceğiz.
 
 

Oyun 20 Nisan tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda . Dilerseniz oyunu istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Bu da size kolaylık sağlamış olur. Bakalım Stray Blade nasıl bir souls-like deneyimi sunacak hep birlikte göreceğiz. Bu arada oyun grafikleri çizgi tarzı ile gerçek arasında bir yerde. Dolayısıyla her oyuncuya hitap etmeyebilir diyebilirim.
 
- OTXO (20 Nisan: aksiyon, macera, nişancı)
 
 

Lateralis Heavy Industries tarafından geliştiirlen ve Super Rare Originals tarafından yayınlanacak olan aksiyon, macera, nişancı oyunu OTXO, 20 Nisan tarihinde geliyor. Siyah beyaz bir sanat stiline sahip bir yandan piksel grafikli bir yapıyı bizlere sunan bu oyun içerisinde üstten görünümlü bir kamera bakış açısı bulunuyor. Bu oyun içerisinde karşımıza çıkan düşmanları hızlı bir şekilde alt etmeye çalışıyor ve elimizdeki silahla beraber etrafı tamamen kaosa sürükleyebiliyoruz.

Tamamen dövüş ve nişancı odaklı bu oyun içerisinde etrafı dağıtabiliyor, sürekli olarak etrafın dağılışını izleyebiliyor ve karşımıza çıkan tehlikeleri ve tehditleri ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Oyun içerisinde bir malikanede bulunuyor, bu malikanenin derinliklerine inebiliyor ve neler bittiğini keşfedebiliyoruz. Oyun içerisinde bir yandan bir hikaye anlatılıyor ve bu hikaye kapsamında aslında kayıp aşkımızı aramak için bir maceraya Ççkıyoruz. Tabi maceraya çıkmak o kadar kolay olmuyor dolayısıyla karşımıza türlü türlü düşmanlar çıkıyor ve bu düşmanları alt etmek için de bizim elimizdeki silahı davranmamız gerekiyor ve bu sayede şiddet içerikli bir yapı bizleri bekliyor diyebilirim.
 
 

Silah seslerinin ve patırtıların olduğu bu yapım içerisinde tam bir nişancı oyun deneyimi bizleri bekliyor olacak. Oyun içerisinde etrafı dağıtabileceğimiz bir fizik sistemi, siyah beyaz bir sanat sistemi ve piksel grafikler yer alıyor. Oyunda elimizdeki silahla beraber ustalaşmaya çalışıyor ve ustalaşmaya çalıştığımız bu silahla beraber karşımıza çıkan düşmanları ve tehlikeleri alt etmeye çalışıyoruz. Kayıp aşkımızın kaybolduğu oyun içerisinde yola koyuluyor ve büyük bir maceraya ve aşk yolculuğuna atılıyoruz.

Oyun içerisinde Genellikle aynı düşman tiplemeleri bulunuyor bu düşman tipleri bizlere sürekli olarak ateş etmeye çalışıyor ve biz de bu ateşlerden kaçmaya çalışıyoruz oyun içerisinde üzerimize gelen mermiler ve attığımız mermiler yavaş bir şekilde gidiyor ve biz de bu mermilerden hem kaçınabiliyoruz hem düşmanlara doğru isabet alabiliyoruz oyun içerisinde yine isabete almaya çalıştığımız isabet ettirmeye çalıştığımız bir imleç bulunuyor bu imle sayesinde Düşmanların üzerine tam olarak isabet ettirebiliyor ve isabet ettirdiğimiz esnada da onların parçalanmalarını izleyebiliyoruz.
 
 

Oyunda genel olarak kan ve şiddet görüntüleri oldukça fazla yer buluyor. Dolayısıyla oyun içerisinde öldürdüğümüz her bir düşmandan oldukça fazla kan çıkıyor ve bunların etrafa saçılışını görebiliyoruz. Oyunu içerisinde siyah beyaz bir yapı bulunduğundan dolayı kırmızı rengi oldukça fazla göze çarpıyor ve eğer bu tarz durumlardan hoşlanmıyorsanız bu oyunu oynamayabilirsiniz. Dolayısıyla herkese hitap etmeyebilir.

Şiddetin dozunun her zaman yüksekte olduğu ve sürekli olarak karşımıza çıkan düşmanları alt etme üzerine kurulu bir yapının olduğu bu oyun içerisinde karşımıza çıkan düşmanları elimizdeki silahla beraber hızlı bir şekilde alt etmeye çalışıyor, bu esnada hem etrafı keşfedebiliyor hem de etraftan bulduğumuz nesneler ile etkileşime geçebiliyoruz. Bu oyunda etkileşime geçebildiğimiz sadece bu değil yine farklı karakterlerle konuşabiliyoruz. Oyun içerisinde farklı farklı karakterler bulunuyor ve bu karakterlerle beraber etkileşime geçebiliyor. Ek olarak onlarla çeşitli diyaloglara girebiliyoruz. Çeşitli diyaloglara girdiğinizde nereye gitmemiz gerektiğini ve hikaye konusunda nerelerde olduğumuzu öğrenebiliyor ve ne yapmamız gerektiğini bu sayede açığa çıkartabiliyoruz.
 
 

Oyun içerisinde yine etrafta gördüğümüz ve onlarla diyaloğa girdiğimiz karakterlerle beraber alışverişler yapabiliyor, onlardan bir şeyler alabiliyor ve bunları kendi avantajımıza kullanabiliyoruz. Yine onlardan alabileceğimiz çeşitli güçlendirmeler ve avantajları bu oyun içerisinde kullanabiliyoruz ve bunlar da bizlere lazım olan şeyler arasında yer alıyor.

Tekrar oynanabilirlik açısından bizlere geniş bir yapı sunmayı hedefleyen bu oyun içerisinde 150'den fazla oda yer alıyor. Bu odaların her biri bizi rastgele seçilmiş bir alana götürüyor, bu alanların da yapısı farklılık gösteriyor. Bu yapılar içerisinde de sağdan soldan düşmanlar çıkabiliyor ve bunları da alt etmek durumunda kalıyoruz. Oyunda yine farklı farklı odalar bulunuyor, her odanın kendine ait ve kendine has özelliği bulunuyor. Bu özellikleriyle beraber oyunda yapmamız gerekenler değişkenlik gösterebiliyor ve düşmanların yerleri de farklılık gösterebiliyor. Dolayısıyla etrafı iyi keşfetmeli, oyuna iyi odaklanmalı ve düşmanları halletmeye çalışmalıyız.
 
 

Oyunda yine rastgele oluşturulan bir yapı olduğundan dolayı her bir oyun başlangıcında farklı odalarla ve yapılarla karşılaşabileceğiz. Yani bu oyundan her bir oyuncu farklı deneyim elde edecek ve her bir yeni başlangıçta farklı bir deneyime sahip olacağız bu sayede mekanların ve bölgelerin değiştiğini görebileceğiz. Oyun içerisinde yine özelleştirme sistemi bulunacak. Bu özelleştirme sayesinde kilidi açılabilecek yüzden fazla yetenek bulunacak. Bu yeteneklerle beraber oyunda farklı bir deneyim elde edecek ve bu yeteneklerin kilidini açarak düşmanlara karşı kullanabileceğiz. Oyunda yine elde edebileceğimiz çeşitli türde silahlar bulunacak, tabancalardan taramalı bu tüfeklere oradan pompalı tüfeklere kadar birçok silah türü oyun boyunca yer alacak ve bu silahlarla beraber döngüyü kırmamız gerekecek.

Oyun içerisinde yine hızlı nişancı oyunlarından aşina olduğumuz zamanı yavaşlatma sistemi de yer alacak. Bu sistem sayesinde zaman yavaşlayacak ve düşmanları kolay bir şekilde alt edebileceğiz. Elbette ki ilk olarak biz bu yapıyı Max Payne oyunundan gördük. Bu yapı da oyun içerisinde yer bulacak ve zamanı yavaşlatarak oyundaki düşmanlara karşı daha hızlı bir şekilde davranacağız. Bu sayede hızlı bir şekilde yer değiştirecek ve düşmanların mermilerinden kaçınabileceğiz. Bullet-time olarak da adlandıracağımız bu mekanik sayesinde oyundan farklı tarzda bir deneyim elde edebileceğiz.
 
 

Yine atıldığımız macera içerisinde arka planda bizlere çeşitli müzikler sunulacak. Elbette müzikler bu tarz oyunların olmazsa olmaz bir parçası olarak karşımıza çıkıyor. Oyunda bir yandan düşmanlarla çatışırken ve etrafı keşfederken diğer yandan da arka planda müzikler çalacak. Bu müzikler sayesinde oyuna daha iyi adapte olacağız ve müziklerle beraber kendinizi aslında bir filmin içerisinde olduğumuzu varsayacağız. Müzikler eşliğinde ilerlemeye çalışacağımız oyunda kendimizi ritme kaptırabileceğiz.

Siyah beyaz renk yapısıyla ve sanat stiliyle karşımıza çıkacak olan bu yapım içerisinde bizleri aslında klasik nişancı deneyimi bekliyor olacak. Oyunda kendi aşkımızı bulmak için yola koyulacağız. Bu yolda düşmanlar karşımıza çıkacak ve farklı farklı bölgeleri keşfetmeye koyulacağız. Keşfettiğimiz esnada farklı düşmanlar karşımıza çıkarak onları halletmeye çalışacağız. Oyun içerisinde yine kullanabileceğimiz çeşitli silahlar ve açabileceğimiz çeşitli yetenekler bulunacak. Bunları da açarak düşmanlara karşı daha rahat bir şekilde savaşabileceğiz. Oyun içerisinde etkileşime geçebileceğimiz çeşitli karakterler de bulunacak. Bu karakterler sayesinde onlardan bir şeyler alıp kendi avantajımıza kullanabileceğiz.
 
 

20 Nisan tarihinde çıkış yapacak olan bunNişancı oyununu şu anda Steam sayfası açık durumda. Dilerseniz oyunun Steam sayfasından istek listenize ekleyebilirsiniz ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Oyunun şu anda bir demo sürümü bulunmuyor. Dolayısıyla herhangi bir deneme fırsatı bulamadık. Ancak oyun çıktığı zaman nasıl bir yapıda olduğunu ve bizlere neler sunacağını görebileceğiz.
 
- Mia and the Dragon Princess (21 Nisan: interaktif kurgu, macera, hikaye)
 
 

Wales Interactive, Dead Pixel Productions, Good Gate Media ekipleri tarafından geliştirilen ve Wales Interactive tarafından yayınlanacak olan interaktif kurgu, macera, hikaye oyunu Mia and the Dragon Princess, 21 Nisan tarihinde geliyor. Gerçek kişilerce hazırlanmış interaktif kurgu oyunlarına bir yenisi daha eklenecek olan bu yapımla beraber aksiyona dalacak, çeşitli maceralara geçiş yapacak ve seçimlerimize beraber hikayenin sonuna ilerlemeye çalışacağız. İnteraktif aksiyon filmi niteliğinde olan bu yapım içerisinde canlı aksiyon sahneleri, gerçek zamanlı hareketler ve daha fazlası bizlere sunulacak.

Oyun içerisinde arka planda bizlere çeşitli seçimler sunulacak, bu seçimlerle beraber hikayenin gidişatı değiştirebilecek ve tamamen hikaye odaklı bir interaktif aksiyon filmine konu olacağız. Oyun içerisinde Mia adlı bir karakteri kontrol edebilecek, kontrolden kastım bu karakterin etrafında gelişen olayları görebilecek ve bu karakterle beraber çeşitli seçimlere adım atabileceğiz. Oyun içerisinde farklı farklı seçimlerle farklı sonuçları ulaşabilecek ve bu interaktif kurgu oyunu içerisinde ilerleyişimizi tamamen değiştirebileceğiz.
 
 

İnteraktif korku filminin başrollerinde Doktor Who’dan aşina olduğumuz Paul McGann ve The Witcher serisinden gördüğümüz MyAnna Buring yer alacak. Bu karakterlerle beraber prodüksiyonu ne kadar yüksek veya iyi olduğunu kestirebiliriz. Oyun içerisinde bu karakterlerle beraber çeşitli etkileşimlere girebilecek ve hikayenin sonucuna ulaşmaya çalışacağız.
Oyun içerisinde hızlı aksiyon sahneleri bizleri bekliyor olacak, bu hızlı aksiyon sahnelerinde filmlerdeki dövüşlerin aynısı bizlere yansıtılacak. Oyunda yaptığımız seçimlerle beraber bu aksiyon içerisine dahil olabilecek ve seçimlerin sonucu ile karşı karşıya kalacağız.

Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi Mia adlı bir karakteri yönetecek, bu karakterle beraber çeşitli bölgelere ve maceraları atılacak, buralarda gelişen hikayeyi daha da açabileceğiz.
Bu tarz oyunlarda elbette hikaye olmazsa olmaz zaten. Oyunun amacı hikayeyi bizlere gerçek bir şekilde sunmak ve bu hikayeyi bizi dahil etmek. Bu oyununda hikayesinde bir kadın karakter yer alıyor. Bu kadın karakter bir barda çalışıyor ve bir grup, kadının çalıştığı yere geliyor ve işler burada sarpa sarıyor. Bu grup, şiddet yanlısı olarak karşımıza çıkıyor bunun yanı sıra kadına karşı şiddete meyilli olan bu grup işleri daha da kızıştırıyor. Böylece hikayemiz de başlamış oluyor. Bar görevlisi olarak çalıştığımız bu oyun içerisinde bu şiddet canlısı grubun bizlere saldırdığını, neler yapmak istediğini ve biz de kendimizi nasıl savunabildiğimizi görebiliyoruz.
 
 

Bu olaydan sonra işler daha da alevleniyor ve çeşitli maceralara artık dalış yapabiliyoruz. Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi çok seçenekli hikaye yapısı bulunuyor, bu hikaye yapısı ile beraber bizleri 10 farklı son bekliyor diyebilirim. Geliştirici ekibin de belirttiği bu yönde. Oyun içerisinde toplamda 10 farklı son var ve bu onlara ulaşmak için oyun dahilinde çeşitli seçimler yapabiliyor, farklı farklı kişilerle etkileşime geçebiliyor ve olay örgüsüne tamamen biz dahil olabiliyoruz. Oyun içerisinde yapılan seçimlere göre hikayenin gidişatı değişkenlik gösteriyor ve böylece oyun oynayan her bir oyuncu farklı bir deneyim elde ediyor ve farklı sonlara ulaşıyor diyebilirim.

Oyun içerisinde yine hızlı aksiyon sahneleri bulunuyor ve bu sahnelerle beraber kendimize tıpkı film izliyor gibi bulabiliyoruz. Oyundaki hızlı aksiyon sahneleri içerisindeki dövüş sahneleri gerçekten de biz oyuncuların ilgisini çeken nitelikte. Ancak bu oyunu elimize karakteri alıp sağa sola koşturmak gibi değil de tamamen seçimler üzerinden yürütme şeklinde oynayabiliyoruz. Yani bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu yapıma bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Nitekim bu interaktif kurgu oyunu içerisinde birçok ünlü oyuncu da yer alıyor.
 
 

Bu yapın içerisinde bir de yine diğer oyunlarda olduğu gibi yayıncı modu bulunuyor. Bu yayıncı modu sayesinde eğer bir yayıncıysanız veya bir topluluğunuz varsa o toplulukla beraber etkileşime geçebiliyor. Dolayısıyla bu da güzel bir eklenti olarak karşımıza çıkıyor. Bu eklenti sayesinde topluluğunuzla beraber oyunu oynuyor, seçim zamanı geldiği zaman bu seçim anını duraklatıp topluluğunuzla beraber bir oylama yapabiliyor, bu oylamayla beraber seçiminizi onaylayabiliyor veya değiştirebiliyorsunuz. Bu da topluluğunuzla beraber etkileşime geçmenin güzel bir yolu diyebiliriz. Genellikle bu tarz oyunlarda yayıncı modları bulunuyor.

Bu oyunda bir izleyici olarak bulunacak ve gerekli seçimlere doğru zamanda ve doğru yerde yapmaya çalışacağız. Yapım içerisinde bir kadın karakterin başına geçenleri görebilecek ve hikayenin bizleri nereye sürükleyeceğini deneyimleyebileceğiz. Oyun içerisinde çeşitli alanlarda etkileşime girebilecek, farklı farklı karakterlerin kim olduğunu ve geçmişte neler yaşadığını öğrenebilecek ve doğru seçimleri yapmaya çalışacağız. Oyun içerisinde her bir seçim bizleri farklı bir yola doğru sürükleyecek. Dolayısıyla bu oyun içerisinde seçimler oldukça önem arz edecek.
 
 

Oyun içerisinde bulunduğumuz sürece birçok farklı alana ilerleyebilecek, etkileşime geçebileceğimiz alanlarda karakter sabit olarak duracak ve bizlere çeşitli seçenekler sunulacak. Bu seçeneklerle beraber hikayenin gidişatını değiştirebilecek ve çeşitli aksiyon sahnelerine de dalabileceğiz. Oyun içerisinde gerçekten de ilgi çekici aksiyon sahneleri bizleri ekrana kilitleyecek kurgu kısımları yer alacak.

Daha önce bu tarz birçok oyun karşımıza çıktı ve hepsi birbirinden farklı hikayeyi bizlere sundu. Şimdi ise yeni bir macera ve aksiyon dolu bir interaktif kurgu yapımı bizlerin karşına çıkmaya hazırlanıyor. Oyun 21 Nisan tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkacak. Siz de bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve bu tarz interaktif kurgu yapımlarını oynamaktan zevk alıyorsanız bu yapıma bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.
 
 

Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda. Dilerseniz Steam sayfasından istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün mail adresinize bir bildirim alabilirsiniz. Bu da size kolaylık sağlamış olur. Oyunun diğer taraftan Steam sayfası üzerinde bir demo sürümü bulunuyor. Bu demo sürümü sayesinde oyunun bir kısmını deneyimleyebilir ve oyunun hangi yapıda olduğunu görebiliyorsunuz. Dilerseniz bu demo sürümünü ücretsiz bir şekilde indirebilir ve oyunun bir kısmını deneyebilirsiniz. Bu demo sürümü sayesinde de oyunu satın alıp almayacağınıza karar verebilirsiniz.
 
- Eresys (20 Nisan: korku, gizem, macera)
 
 

Ares Dragonis tarafından geliştirilen ve Dragonis Games tarafından yayınlanacak olan korku, gizem, macera oyunu Eresys, 20 Nisan tarihinde geliyor. Çevrimiçi eşli oyun temelli bu korku oyunu içerisinde kendimizi karanlık bir atmosferde bulacak, canavar ve tuhaf yaratıkların içerisine doğru dalış yapacağız. Oyun içerisinde co-op temelli bir yapı olduğundan dolayı bu tarz yapımları arkadaşlarla beraber oynamak gerekecek, arkadaşlarla beraber koordineli bir şekilde yaratıkları avlamak, onları çeşitli hamlelerle beraber alt etmek bu oyun içerisinde temel amacımız olacak.

Ekip çalışmasının temelinde olduğu bu oyunda toplamda 4 kişiye kadar destek bulunacak yani yanımıza 3 arkadaşımızı çağırarak toplamda 4 kişilik bir ekip kurabileceğiz. Bu sayede karanlık atmosferi aydınlığa doğru çekebileceğiz. Oyun içerisinde korku dolu yaratıklar karşımıza çıkacak, korku dolu yaratıklarla beraber onları alt etmenin yollarını arayacağız ve ekip içerisindeki iletişimi üst düzeyde tutmaya çalışacağız. Oyunun temelinde tabii ki ekip işi yattığından dolayı arkadaşlarınızla beraber planlı bir şekilde davranmak ve ona göre planlar yapmak ve hamle yapmak çok önem arz edecek.
 
 

Oyun içerisinde yine hayatta kalmanın yollarını arayacak, çevreyle etkileşime geçecek ve birçok yeri keşfetmeye çalışacağız. Daha çok karanlık ve gergin dolu bir atmosfere sahip olacak olan bu yapım içerisinde bir grubun rolünü üstlenecek ve bu grupla beraber bu dünyayı inmiş olan tuhaf yaratıkları ve varları alt etmeye çalışacağız. Oyun içerisinde ormanlara geçiş yapabilecek, buraların keşfini tamamlayabilecek ve sağdan soldan gelen ürkütücü seslere doğru gidebileceğiz. Bu sesleri ortadan kaldırmak ve buradaki canavarları yok etmek için çeşitli planlar yapabilecek ve onları alt etmenin yollarını bulmaya çalışacağız.

Oyun içerisinde birçok yaratık türü bulunacak. Bu yaratık türlerinin her birinin kendi özgü yapısı ve korkutucu unsurları yer alacak yani her bir yaratığın kendine ait görüntüsü, alt ediliş şekli ve korku unsurları olacak. Dolayısıyla onlara yaklaşımımız her zaman temkinli bir şekilde olacak. Oyun içerisinde karşılaştığımız bu yaratıklarla beraber onları alt etmenin yollarını arayacak, bu yolu bulduktan sonra ise ekibimizle beraber doğrudan bu amaca doğru hizmet etmeye koyulacağız.
 
 

Oyun içerisinde tek başımıza yapacağımız hamleler yetersiz kalacak, dolayısıyla ekip temelli bir yapı olduğundan dolayı sürekli olarak arkadaşlarımızla beraber planlı şekilde çalışmamız gerekecek. Oyun içerisinde yine beklenmedik olayları tetikleyebilecek ve bu tetiklediğimiz olaylarla beraber yine gizemli unsurlar ortaya çıkacak. Oyun içerisinde yine bulunduğumuz dünyada gizli sırları açığa çıkarabilecek, bu gizli sırların ne olduğunu bulabilecek ve etrafı keşfetmeye çalışacağız. En fazla 4 oyuncuyla beraber oynayabileceğimiz bu yapım içerisinde her düşman türünün kendine ait mekanikleri bulunacak, bu mekanikleri öğrenmek ve neler yaptığını bilmek tamamen bizim işimiz olacak. Tabii ki bunun için de oyun içerisinde birazcık vakit geçirmemiz gerekecek.

Korku ve gizem unsurlarını bünyesinde barındıran bu yapım içerisinde kendimizi terk edilmiş bir ormanda bulacağız. Bu terk edilmiş ormanın görüntüsü tamamen karanlık olacak ve bir yandan da geren unsurları bünyesinde barındıracak. Oyun içerisinde daha çok yeşil ve siyah tonları benimsemiş durumda. Dolayısıyla bu Aura oldukça dikkat çekiyor. Ortamın karanlığa büründüğü bu yapım içerisinde sağdan soldan tuhaf sesler gelebiliyor, bu seslere doğru ilerleyebiliyor ve karşımıza çıkan yaratıklara avlamaya çalışabiliyoruz.
 
 

Oyunda biz bir tarikatçı grup olarak yer alıyoruz ve bu grupta her bir karakterin farklı rolü bulunuyor. Yani bir yaratığı alt etmenin birden fazla yolu bulunuyor ve bu yolları aramak ve bu yolları bulmak da tamamen bizim işimiz oluyor. Oyundaki her bir karakter yani her bir oyuncu farklı bir yetenek üzerinde ustalaşabiliyor ve yaratıkları en hassas noktasından vurabiliyor. Dolayısıyla oyunda bir arada olmak, birlikte iş yapmak ve plan yapmak oldukça önem arz ediyor.

Oyunda elbette bir grup olarak bulunuyoruz ve arka planda da diğer korku oyunlarında olduğu gibi bir hikaye anlatılıyor. Bu hikayeye kapsamında yukarıda da bahsettiğim gibi biz bir tarikatçı grup olarak buradan yer alıyoruz. Bu grup büyük bir düşman tehdidinin ana merkezi oluyor. Oyun içerisinde bulunduğumuz dünyada bir portal açılıyor ve portal sayesinde tuhaf yaratıklar ve düşmanlar bu dünyaya akın ediyor. Bizim de temel amacımız bu portalı kapatmak ve portaldan gelen bu tuhaf yaratıkları ortadan kaldırmak. Dolayısıyla bu amaca hizmet ederek oyun içerisinde çeşitli hamleler yapabiliyor ve bu hamleler doğrultusunda portalı tamamen kapatarak tuhaf düşman varlıklarını ortadan kaldırmak gerekiyor.
 
 

Yine diğer korku oyunlarında olduğu gibi oyun içerisinde çeşitli hamleler gerçekleştirebiliyoruz. Yaratıklardan kaçmak ve arkadaşlarla beraber koordineli bir şekilde çalışmak gerekiyor. Oyun içerisinde farklı farklı ritüel seviyeleri bulunuyor ve son ritüele geldiğimizde de oyunun sonuna geldiğini anlayabiliyoruz. Bu ritüelleri gerçekleştirmek için yine çevreyi araştırmaya koyuluyor, çevre ile etkileşime geçebiliyor ve yine bulduğumuz nesneleri bu ritüel içerisinde kullanabiliyoruz. Her ritüelin farklı gereklilikleri kullanıyor ve bu gereksinimlere göre hamle yapabiliyoruz.

Oyun içerisinde yapacağımız hamleler oldukça önem arz ediyor. Çünkü geliştirici ekibin belirttiğine göre yapay zekalar bu hamlelere göre tepki verebiliyor ve ona göre kendini savunmaya alabiliyor. Oyun içerisinde yaptığımız seçimler ve verdiğimiz tepkiler bu tuhaf yaratıklar tarafından algılanabiliyor ve bu yaratıklar da ona göre hamlelerini gerçekleştirebiliyor yani oyunda yaptığımız ve etrafı keşfetmeye çalıştığımız esnada bu yaratıklarla karşılaşmak, onların bizim planımızı nasıl bozduğunu görmek çok olası.
 
 

İçerisinde bulunduğumuz bu orman boyunca farklı farklı yaratıklarla karşılaşabilecek, çevre ile etkileşime geçerek çeşitli gizemlere açığa çıkarabilecek ve yine çevreden çeşitli unsurlar bulabileceğiz. Bu unsurlar arasında yine kitapları yer alacak, bu kitapların yanı sıra parşömenler, saklanabileceğimiz evler ve mağaralar bulunacak. Yine karşımıza çıkan bu yaratıklardan dolayı tabii ki etrafta saklanacak yerler bulabileceğiz. Bu saklanabileceğimiz yerler arasında mağaralar, güvenli evler ve daha fazlası yer alacak. Bu kısımlar da kendimizi güvende hissettiğimiz bölgeler olacak.

Oyun içerisinde yukarıda bahsettiğim gibi bir grup ile bu yolculuğa atılacak ve her bir karakterin farklı bir görevi bulunacak. Oyunda yine her bir karakter farklı bir rolü üstlenecek yani bir karakter elinde kitabı bulunacak ve hangi ritüeli gerçekleştirmek ve hangi nesneyle etkileşime geçebileceğimizi söyleyecek. Diğer bir karakter tamamen keşfe odaklanacak ve. bu keşif unsurlarını kullanarak etrafta neler olup bittiğini öğrenebilecek ve diğer karakterler de bu plana uyum sağlayabilecek. Oyun içerisinde elbette etraftan bulabileceğiniz sayfalar ve ritüeli gerçekleştirmek için bulabileceğimiz nesneler yer alacak. Bunları da toparladığımız zaman oyun içerisinde ritüel görevini gerçekleştirmiş olacağız ve bu sayede yaratıkları def etmiş olacağız.
 
 

Kısaca toparlamak gerekirse oyun co-op temelli bir korku hayatta kalma yapımı olarak karşımıza çıkacak. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz istek listenize ekleyebilirsiniz. Oyun 20 Nisan tarihinde biz oyun severlerle buluşacak. Bu tarz yapımları siz de biliyorsunuz ki arkadaşlarla beraber oynamak daha eğlenceli ve daha zevkli oluyor.
  
- Dead Island 2 (21 Nisan: açık dünya, zombi, hayatta kalma, aksiyon, macera)
 
 

Deep Silver Dambuster Studios tarafından geliştirilen ve Deep Silver tarafından yayınlanacak olan açık dünya, zombi, hayatta kalma, aksiyon, macera oyunu Dead Island 2, 21 Nisan tarihinde geliyor. İlk oyunun devamı niteliğinde olan bu zombi temalı açık dünya aksiyon macera oyunu içerisinde yine büyük bir maceraya atılacak ve kendimizi hikayeye ve atmosfere doğru kaptıracağız. Oyun içerisinde bu sefer Los Angeles sokaklarında yer alacak ve buraları arşın arşın ve karış karış gezmeye çalışacağız. Oyunda yine etrafta karşılaşabileceğimiz ve kaçabileceğimiz çeşitli türde zombiler ve bu zombileri alt etmek için de elimize çeşitli silahlar yer alacak.

İlk oyundan aşina olduğumuz yapının üzerine inşa edilen ve daha fazla içerik besleyen bu yapım yakın zamanda biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Uzun süredir geliştirilen ve tanıtımları yapılan oyun şu anda nihayet hazır durumda ve çıkış yapacak günü bekliyor. Oyun içerisinde yine çeşitli alanlara doğru ilerleyebiliyor, yeni bölgeleri keşfedebiliyor ve bu keşifle beraber yeni silahların kilitleri açabiliyoruz. Tabii ki her zaman bir zombi oyununda olduğu gibi yine etraftan çeşitli silahlar bulmak oldukça önem arz ediyor, zombileri alt etmek için ve hayatta kalmak için de oldukça büyük efor sarf etmemiz gerekiyor.
 
 

Yine insanlığın tehlikede olduğu bir temayı işleyen bu yapım içerisinde tek tek zombilerin haricinde daha çok zombi sürülere karşımıza çıkacak. Oyun içerisinde atıldığınız bu macerada daha çok hayatta kalma modeli benimsenecek ve biz de bu kapsamda çeşitli hamleler gerçekleştirmeye çalışacağız. Oyun içerisinde bir yandan arka planda bir hikaye bizlere anlatılırken diğer yandan ise peşimizden koşan zombilerden kurtulmaya çalışacak ve güvenli yerlere doğru seyahat etmeye başlayacağız. Oyunda arka planda anlatılan hikaye kapsamında çeşitli ana görevleri tamamlamaya çalışacak ve bunun yanı sıra tanıştığımız karakterlerle beraber yan görevleri adım atabileceğiz.

Açık dünya içerisinde yine yapabileceğimiz ve katılabileceğimiz çeşitli aktiviteler bulunacak. Bu aktiviteler ve etkinlikler sayesinde çeşitli ödüllerin sahibi olabileceğiz. Yeni silahların kilidini açabileceğimiz oyunda yine yakın silah türlerinden menzilli silah türlerine kadar çok çeşitli silah cephanesi yer alacak. Patlayıcı silah türlerinden farklı tuzak türlerine kadar çok çeşitli yapılar bizleri bekliyor olacak. Oyun içerisinde yapacağımız çok şey olacak ve bu kapsamda çeşitli hamleler gerçekleştirebilecek ve ana hikaye konusunda ilerlemeye çalışacağız.
 
 

Dead Islan 2 içerisinde birden fazla konum yer alacak ve bu konumları keşfetmek, oraları açığa çıkarmak ve buraların gizemlerini ortaya çıkarmak tamamen bizim işimiz olacak. Oyunda yine her bölgenin kendine ait zombi türleri bulunacak ve bunları alt etmek için de elimizdeki silahlara davranabileceğiz. Oyunda bir yandan hayatta kalmaya çalışırken diğer yandan tamamlamamız gereken görevler konusunda ilerlemeye koyulacağız. Oyun içerisinde yine zombi sürülerinin ortasına doğrudan dalabilecek, onları kesip biçebilecek ve uzuvlarını ortadan kaldırabileceğiz. Kan ve vahşetin üst düzeyde olduğu bu yapım içerisinde kendimizi sürekli olarak bir zombi keserken görebilecek ve bu kapsamda da çeşitli eylemler gerçekleştirebileceğiz.

Birinci şahıs kamera bakış açısıyla beraber atılacağımız bu macerada zombileri de yakın bir şekilde görebilecek ve onların korkutucu görüntülerine maruz kalabileceğiz. Oyunda kullanabileceğimiz çeşitli karakterler bulunacak ve bu karakterler arasından bazı seçimler yapabileceğiz. Oyun içerisinde yine gelişmiş diyalog sistemi, dinamik hava geçişleri ve daha fazlası yer alacak. İlk oyuna göre daha fazla içeriği ve gelişmiş sistemleri bünyesinde barındıran bu ikinci oyun içerisinde becerilerimizi ve özelliklerimize geliştirebilecek, kendi üzerimize çeşitli kıyafetler ve aksesuarları alabilecek ve daha fazlasını yapabileceğiz. Oyun içerisinde bir yetenek ağacımız da bulunacak, bu yetenek ağacı ile beraber kendi becerilerimizi yükseltebilecek ve geliştirebileceğiz. Böylece zombilerin karşısında daha güçlü bir şekilde çıkabileceğiz.
 
 

Yeni yetenek sistemiyle beraber daha fazla beceriyi açabileceğiz veyeni becerilerle beraber oyunun gidişatını değiştirebileceğiz. Dead Island 2 içerisinde temel amacımız hayatta kalmak olacak. Elbette arka planda mutasyona uğramış çeşitli yaratıklar ve zombiler yer alacak. Bu mutasyonla beraber kendimizi zorlu bir macera içerisinde bulabilecek ve biz de aslında bu mutasyonu ortadan kaldırmanın yollarını aramaya çalışacağız. Vahşetin ve şiddetin üst seviyede olduğu bu oyunu en fazla 3 kişiye kadar oynayabileceğiz yani oyun içerisinde eşli oyun modu da yer alacak.

Eşli oyun modu içerisinde yanımızda arkadaşlarımıza çağırabilecek, bu zorlu serüvene onları da dahil edebilecek ve hayatta kalmak aslında bir nevi daha da kolaylaşacak diyebilirim. Bu tarz oyunları arkadaşlarla beraber oynamak daha zevkli ve daha eğlenceli oluyor. Dolayısıyla yanınıza arkadaşlarınızı alarak oyunu oynamanız sizin için daha iyi bir deneyim sunabilir. Çünkü hayatta kalma teması - zombi teması yani tüm bunlar bir araya gelince etrafta arkadaşlarla beraber zombileri alt etmek, onları kesmek ve görevleri yerine getirmek çok eğlenceli olacaktır.
 
 

Geliştirici ekip bu yapımla beraber hikaye konusuna özen gösterdiğini belirtiyor. Oyun içerisinde hem aksiyon hem rol yapma öğeleri hem de hikaye unsurları bulunuyor. Bu kapsamda bizlere çeşitli hikayeler anlatılıyor ve bu hikayeler de ara sahnelerle beraber destekleniyor. Bu hikayeyi gerek karşılaştığımız karakterlerle gerekse ara sahnelerle beraber öğrenebiliyoruz ve bu hikayenin sonuna ulaşmaya çalışıyoruz.

Aksiyon ve rol yapma unsurlarını bünyesinde barındıran bu yapım içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi karakterimizi seçebiliyor, karakterimizin becerilerini yükseltebiliyor ve yeni becerileri kilidini açabiliyoruz. Oyunda kullanabileceğimiz çok çeşitli silahlar bulunuyor ve bu silahları da geliştirebiliyor ve yükseltebiliyoruz. Oyunda kullanacağımız silahlar arasında levyeler, sopalar ve daha fazlası yer alıyor. Bunları da kullanmak tamamen bize ait  oluyor.

Daha geniş içeriklerle ve gelişmiş sistemleriyle beraber karşımıza çıkacak olan bu devam oyununda yine kendimizi geniş bir açık alanda bulacak ve bu açık alanda çeşitli görevleri yapmaya koyulacağız. Oyun içerisinde yine ister ana görevden istersek de yan görevden ilerleyebilecek, bu kapsamda çeşitli ödüllere sahip olabileceğiz. Oyun içerisinde hayatta kalmak temel amaç olacak, karşımıza zombi sürüleri ve zombi patronlar çıkabilecek. Bunları alt etmek için de ister tek istersek de eşli oyuncu modunda oynayabilecek ve bunları ortadan kaldırabileceğiz. Dead Island 2'yi yukarıda da bahsettiğim gibi arkadaşlarla beraber oynamak daha zevkli olacak. Dolayısıyla arkadaşlarınız yanında çağırmanız güzel bir deneyimin kapısına açar diyebilirim.
 
 

oyun şu anda ön siparişleri açık durumda ve ilk etapta Epic Games mağazasına özel olarak sunulacak. 429 Türk lirasından ön sipariş verebileceğiniz bu yapımı önceden satın alırsanız çeşitli bonuslar kazanabilecek ve oyun içerisinde farklı içeriklerin kilidini ilk etapta açabileceksiniz. Oyun 21 Nisan tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkacak ve birden fazla platformda yer alacak. Bir süredir geliştirilen ve beklenen bu yapım bakalım bizlere ne gibi deneyimler sunacak, hep birlikte göreceğiz.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
oyun listeleri en çok oynanan oyunlar
Nisan ayının üçüncü haftasında çıkış yapacak PC oyunları: 15-21 Nisan 2023 #1 The Last of Us Part I PC için çıkış yaptı: Steam incelemeleri olumsuz

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Listeleri
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız