Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Nintendo'nun Yeni Konsolu "WiiU"dan Bilgiler

Nintendo'nun yeni konsolunun kasası buna benzer olacak gibi görünüyor
 
    Nintendo'nun E3 sunumunda firmanın yeni konsolu "WiiU" duyuruldu. Konsol duyuruldu, duyurulmasına ama bütün oyun otoritelerinin kafası hala karışık. Şimdi isterseniz konsol hakkında bildiklerimizi paylaşalım.
 
    Öncelikle Nintendo'nun yeni konsolunu kontrolcü üzerinden tanıttığını belirtelim. Eğer videoyu izlediyseniz "WiiU" olarak gösterilen cihazın sadece kontrolcüden ibaret olduğunu göreceksiniz. Bu kontrolcüye bir de konsolun eşlik etmesi bekleniyor.
 
     Nintendo cihazın sistem özelliklerini açıklamadığından sunumunu sadece kontrolcü üzerinden yaptı. Bu konsolun neye benzediği ise henüz belli değil, fakat yukarıda gördüğünüz cihazın bu konsolun henüz son hali verilmemiş versiyonu olduğu düşünülüyor.
WiiU'nun kontrolcüsü üzerinden de oyun oynayabileceğiz ve harita gibi seçenekler olacak
 
     İsterseniz biraz da WiiU'nun kontrolcüsünden bahsedilim. 6.2 inc ekrana sahip bu kontrolcü dokunmatik ekrana, Gyro sensöre (öyle görünüyor) ve bir kameraya sahip. Bu dokunmatik ekranı UDraw adlı oyundaki gibi resim çizmek için de kullanabiliyoruz. Ayrıca Kamerayı kullanıp "Mii" karakterimizi yaratma şansımız da var.
 
     Bunların yanı sıra çift analoga sahip olacak WiiU'nun kontrolcüsü klasik şekilde oyun oynamak isteyenlere de hitap edecek.
 
    3DS ile de uyumlu çalışacak olan bu konsolda 3DS oyuncuları ile karşılıklı oyun oynamamaız da mümkün olacak gibi görünüyor. Yine de bu konuda çok emin olmadığımızı da belirtelim.
 
    WiiU'nun oyunlarını ister TV'den isterseniz de kontrolcü üzerinden oynamanız mümkün olacak. Zaten tanıtım videolarında da cihazın bu özelliği üzerinde özenle durulmuş.  
 
Nintendo, önemli geliştiricilerle anlaşma yaparak sevilen oyunları konsoluna taşıyor
 
    Daha önceki haberlerimizde Nintendo'nun yeni konsoluna 3. parti firmaların da büyük önem göstereceğini aktarmıştık. Nintendo'nun E3 sunumunda bu oyunlar da ortaya çıktı. Bahsedilen oyunlar arasında Batman: Arkham City, bir Assassin's Creed oyunu, bir Dirt oyunu, Ghost Recon Online, Tekken, Metro: Last Light, Aliens: Colonial Marines, Ninja Gaiden 3: Razor's Edge ve Darksiders II gibi oyunlar bulunuyor.
 
    Bunların yanı sıra Battlefield 3, FIFA ve Need for Speed başta olmak üzere Electronic Arts'ın en önemli oyunları da WiiU'daki yerini alacak. Anlaşılan Nintendo, 3. parti konusunda çok sıkı adımlar atıyor.
 
    Aşağıda Nintendo sunumunda bazı görüntüleri bulmanız mümkün. Şu an için WiiU ile ilgili ayrıntıların tam olarak ortaya çıkmadığını belirtelim. O nedenle kesin kanaate varmadan önce biraz daha beklemekte yarar var. Henüz Nintendo'nun bu cihaz için geliştirdiği oyunlar bile tanıtılmadı.
 
 
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Nintendo WiiU Konsol Nextgen
eShop İçin Oyun Demoları Yıl Sonunda Çıkacak Battlefield 3 ve Dinozorlar?
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Reppu

8.6.2011 18:39:02

0
quote:

Orijinalden alıntı: zarifaydin WiiU'nun kontrolcüsü rezistif ekrana sahip bilginize....
6" rezistif ekran tam bir fail olur.

BSC Misafiri

8.6.2011 14:24:55

0
Nintendo yine yapmış yapacağını. Yine yenilikçi bir kontrolör. Grafikler çok sağlam görünüyor. Ancak PS ve XBOX'ın yeni versiyonları çıksa, bu grafikler çöpe gidecekmiş gibi bir his var içimde. Ancak yine de şu an eski nesil ps ve xbox wii u'nun eline su dökemez.

BSC Misafiri

8.6.2011 00:46:21

0
bence gayet güzel tutar keşke ekran biraz daha büyük olsaymış köşelerde azıcık daha 12 milim daha büyük olsa fenamı olurdu :) tetik tuşları iyide onun üstündekilere nasıl basıcak o biraz kafamı karıştırıyo eli şekilden şekile sokar bu cihal yahu

BSC Misafiri

8.6.2011 00:46:08

0
söylemesi hoşuma gitti viyu :) nintendo yaptımı yapar hacı süper olcak bence

aterikasedi

8.6.2011 00:43:59

0
ılgınc olmus

Zoginet

7.6.2011 23:53:48

+1
Ya tutar veya tutmaz fakat cihaz daha çıkmadan bu kadar önyargılı olmayın arkadaşlar. Hatırlarsanız wii çıkmadan öncede o kol ne öle onla oyun mu oynanır bunebiçim şey tutmaz bu cihaz bununla oyun mu oynanır gibi yorumlar yapıldı hep e ne oldu acaip satış rekorları kırdı sony ve xbox a ornek oldu onlarda kontrol sisteminin daha gelişmişine yogunlaştılar ( psmove ve kinect yani) . Önce bi cihaz çıksın online özellikleri sistem gücü vs bunları görelim ayrıca birtek bu kontroller olmaz belki başka cihazda olur ne bileyim yani bir bildikleri vardır diye düşünüyorum...

hack1009

7.6.2011 22:50:49

-1
bence o kadar açıklamdan sonra çok kötü bir cihaz olacakmış gibi duruyor.bence o gamepad den nekadar büyük ya.elle tutulur deyil.bence tutmaz bu cihaz..

zarifaydin

7.6.2011 22:00:33

0
WiiU'nun kontrolcüsü rezistif ekrana sahip bilginize....

kolodor

7.6.2011 21:59:34

-4
3DS varken tutmaz bu.

Zoginet

7.6.2011 21:48:35

-4
Çıkmasını sabırsızlıkla bekliyorum...

Reppu

7.6.2011 21:40:03

0
ağırlığı ne kadar acaba

No-One

7.6.2011 21:39:00

+3
İnsan bir konsolun özelliklerini falan tanıtır. Wii yine bir bomba attı ama bu sefer sis bombasıydı. Arkasında onlarca soru.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Wii U
+ TAKİBE
AL
16 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız