Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Nintendo'nun Joy-Con'lar Yüzünden Başı Dertte

 
İnternette 'Joy-Con drift' adıyla geçen problem Switch Joy-Con'larındaki analog'ların düzgün bir şekilde çalışmasını engelliyor ve oyunda analog'a dokunmadan dahi karakterin hareket etmesine yol açıyor. Oldukça yaygın olan bu problem Nintendo'nun başını ağrıtmaya devam ediyor.
 
Avukatlık ofisi Chimicles, Schwartz Kriner & Donaldson-Smith (CSK&D) geçtiğimiz hafta Cuma günü Washington Amerika Birleşik Devletleri Bölge Mahkemesi'nde 'Joy-Con drift' problemi yüzünden Nintendo'ya toplu dava açtı.
 
CSK&D davayı Ryan Diaz adlı Kaliforniya'da yaşayan bir Switch kullanıcısı üzerinden açtı. Ryan Diaz konsolunu Temmuz 2017'de almış ve aldıktan 11 ay sonra Joy-Con'larında bu sorunu yaşamaya başlamış ve düzeltilmesi için ürünü Nintendo'ya yollamış. Ryan Diaz ürün geldikten üç ay sonra yine aynı problemi yaşamasıyla birlikte yeni Joy-Con'lar almaya karar vermiş ve aynı sorun yeni Joy-Con'larda da çıkmış.
 
CSK&D daha çok kişinin davaya katılmasını talep ediyor ve hatta bir online form açtılar. Switch ve Joy-Con'ları ne zaman satın aldığınız, bu problemin ne zaman başladığı ve Nintendo ile bu konuda iletişime geçtiniz mi gibi birkaç basit soru soruluyor.
 
Davanın ana konusu olmasa da Joy-Con'ların başka bir sorunu daha var. O da bazı kontrolcülerin cihaza tam oturmaması, biraz gevşek durması. Hatta bazı kişiler arka tuşa basmadan kontrolcülerin çıktığını söylüyor. Direkt olarak oyun keyfini etkilemese de Nintendo'nun dikkate alması gereken başka bir konu.
 
Nintendo, dava hakkında yorum yapmayı reddetti. 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Eurogamer Nintendo NX Nintendo X NX Yeni nesil konsol 2016
Beyond: Two Souls PC için Çıktı GTA San Andreas için Spider-Man Modu Neredeyse Insomniac'ın Oyunu Gibi Görünüyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

barkin67

31.7.2019 21:08:52

0
Tamir olayını başlatmaları iyi oldu nintendo için

arnavut_efe

24.7.2019 16:01:26

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Joy cpn düşmesi sorununun sebebi yanlış kullanım. Joy conların yanında verilen strapleri alete ters takarsanız dişlerini aşındırıyor. Bu da zamanla joy conun switche tam tutunamamasını sağlıyor. +, - yönlerine dikkat etmek gerekiyor. Kullanıcı problemli bir sorun sanki üretici hatasıymış gibi yazılmış. Ancak Joy con drift problemi doğru. Hatta zamanında ben de yaşadım. elektronik eşya temizleyicisi sıkarsanız düzeliyor. Bende geri gelmedi sorun. Ancak bu bir problem ve gerçekten saçmalık. 80 dolarlık bir controller'ın toza dayanıksız olması kadar saçma bir şey yok. Not: WD40 ile düzeleceğini söyleyenler var ama yapmayın. WD40 yağlı bir şey ve muhtemelen düzeltmez, düzeltse bile uzun vadede daha büyük sorunlara yol açar. Yapmayın. Ayrıca aseton dökün diyenler var onu hiç yapmayın! direkt joy con çöp olur. Aseton kimyasal çözücüdür, içindeki ana karta hasar verir
kolonya ile bile düzeliyor ama yine bozuluyor bende başa çıkamayıp satmaya karar verdim pro kontrollerde aldım ama bazı oyunlar joyconda zevkli oluyor

BSC Misafiri

23.7.2019 13:09:51

+1
Joy cpn düşmesi sorununun sebebi yanlış kullanım. Joy conların yanında verilen strapleri alete ters takarsanız dişlerini aşındırıyor. Bu da zamanla joy conun switche tam tutunamamasını sağlıyor. +, - yönlerine dikkat etmek gerekiyor. Kullanıcı problemli bir sorun sanki üretici hatasıymış gibi yazılmış. Ancak Joy con drift problemi doğru. Hatta zamanında ben de yaşadım. elektronik eşya temizleyicisi sıkarsanız düzeliyor. Bende geri gelmedi sorun. Ancak bu bir problem ve gerçekten saçmalık. 80 dolarlık bir controller'ın toza dayanıksız olması kadar saçma bir şey yok. Not: WD40 ile düzeleceğini söyleyenler var ama yapmayın. WD40 yağlı bir şey ve muhtemelen düzeltmez, düzeltse bile uzun vadede daha büyük sorunlara yol açar. Yapmayın. Ayrıca aseton dökün diyenler var onu hiç yapmayın! direkt joy con çöp olur. Aseton kimyasal çözücüdür, içindeki ana karta hasar verir

BSC Misafiri

23.7.2019 11:31:26

0
Bende de var aynı sorun idare etmeye çalışıyorum

Leona Heidern

23.7.2019 10:40:34

0
Bende gözüm gibi bakıyorum joy con lara. Tozlu ortamlarda tutmamaya çalışıyorum. Şimdilik dirft sorunuyla karşılaşmadım.

BSC Misafiri

23.7.2019 09:27:22

0
Şu joyconların düzeltilmiş versiyonunu tasarlayip çıkarsinlar gidip alayım olay bitsin kafasindayim ama bozulan joyconu 50 defada tamir etsem veya yenisini satın alsam aynı sorunları yaşama ihtimalim çok yüksek bu fazlasıyla can sıkıcı

Babblebabble

23.7.2019 00:34:07

0
Konsolla alakam yok ama şimdi fiyatına baktım en ucuzu bile pahalıymış 400 TL.Laptop'ımın klavyesinin yenisini taktırtsam anca o kadar eder -etmez belki- rgb aydınlatmalı falan yani bi de.

dark dragon

22.7.2019 22:58:25

0
Bu sorunu yaşamayan yok, berbat bir şey.

William Munny

22.7.2019 22:17:44

+2
oyunlarına lafımız yok, lakin her defasındaki yüksek fiyatlandırmasındaki tutumunda borusunu diledigi gibi örttürmesini bilirken , sözde kullanıcı dostu görünüp düşük malzeme kalitesindeki makinelerini itelerken vicdanlar rahat mıdır acaba merak ediyorum. ..

Guest-E87629FD5

22.7.2019 21:29:33

0
Benim joy-con bozuldu, bozulan başka bir arkadaşım da var. Analog getirttik yurtdışından tamir edildi ama çok güvenemiyorum, yakında yine patlar. Nintendo bu konuda çok fena batırdı.
  • 1
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Nintendo Switch
+ TAKİBE
AL
9 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız