Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Nintendo Wii U'nun Satışları 4 Milyonu Geçti


     Geçen yıl piyasaya çıkan Wii U'nun satışları Nintendo'nun beklentilerinin çok altında. Mart 2014'e kadar 9 milyon adet konsol satmayı planlayan Nintendo'nun planlarının gerçekleşmesi neredeyse imkansız diyebiliriz.
 
     IGN'in NPD kaynaklarına göre konsol dünyanın en büyük oyun pazarı olan Kuzey Amerika'da geçen ay 222.000 civarında sattı. Konsolun dünya genelindeki toplam satış miktarının da 4.3 milyonu ulaştığı tahmin ediliyor.
 
    Analistler Nintendo'nun Mart 2014'e kadar sadece 6 milyon konsol satabileceğini düşünüyorlar. Super Mario 3D World gibi oldukça başarılı bir oyunun bile satışlarının oldukça düşük olduğunu düşünürsek, Nintendo'nun 6 milyon konsol satması için de büyük çaba harcaması gerekecek diyebiliriz.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Nintendo Wii U Konsol Console
Tales Serisi 16 Milyondan Fazla Dağıtıldı Metal Gear Rising Bugünlerde Steam'de Satılacak
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Bowser Zeki

14.12.2013 17:20:44

0
Mario kart ve ssb tüm umudumuz size bağlı T-T

BSC Misafiri

14.12.2013 16:53:08

0
(4,3 milyon sattı) Maşallah...

TwiNKie...

14.12.2013 14:30:20

0
Geçenlerde Scott Moffitt bir açıklama yapmıştı. Super Mario 3D World ilk sekiz gününde 215 bin adet sattı diye(Bildiğim kadarıyla yalnızca Amerika'daki rakam). Hatta bu alışveriş çılgınlıklarının kendilerinede yaradığını, konsolun bir önceki aya oranla %340 daha fazla sattığını, Wii U'nun gerek konsol olarak gerekse oyunlar olarak en iyi dönemini geçirdiğini, hatta bu durumun sadece Super Mario 3D World ile kalmadığını, diğer oyunlarında neredeyse %100'lük bir satış ivmesi yakaladığını hatta 3DS içinde durumun benzer olduğunu söylemişti. Aslında Wii U'nun satış oranları neye göre düşük oluyor onu da anlamıyorum. Eğer PS4 ve Xbox One ile kıyaslanıyorsa çok yanlış olur. Çünkü hitap ettiği kitle daha farklı. Bu tıpkı Türkiye'de çıkan iki pop albümü ile bir rock albümünün satışlarını kıyaslamak gibi. Önemli olan kendi kemik kitlelerinin ürüne ne kadar ilgi gösterdiği. Eğer firmada zarara geçmemişse, hatta kârdaysa o zaman bu rakamların üzerinde fazla durmamak lazım.

BSC Misafiri

14.12.2013 13:19:56

+1
thekingmobile işte adamlar bu sebeple editör olmuş, sen olamamışsın. Amerika'da Kasım ayında alışveriş çılgınlığı yaşandığını bilseydin böyle konuşmazdın. Wii U diğer aylarda bunun 3'te 1'i kadar satış yapabiliyor ancak. Araştırma yapmayı bilmiyorsanız, konuşmayın bence.

thekingmobile

14.12.2013 11:13:06

-2
arkadaş neyin kafasını yaşıyor bu editörler. yeterince satamamış dediği 222bin. ortalama bu kadar satsa amerikada yılda 3milyon satar. bu istatistik de dünya da yaklaşık 10milyona tekabül eder.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Wii U
+ TAKİBE
AL
16 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız