Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Nintendo: Wii U'da 3. Parti Desteği İkinci Sırada

 
   Nintendo başkanı Satoru Iwata, Nintendo Wii U hakkında açıklamalara ve özeleştirilere devam ediyor. IGN ile gerçekleştirdiği röportajda Nintendo Wii U'da 3. parti oyunların önem kazanması için bir oyun geliştiricisi olarak kendi üzerlerine düşeni yerine getirmeleri gerektiğine inanıyor:
 
"Yapmamız gereken şey  Wii U'nun marketteki değerini arttırmak ve ardından 3. partinin başarılı örneklerini konsolumuza buyur etmektir. Yıl sonuna kadar Nintendo Wii U'nun satışlarını rayına oturtmak ve ardından başarılı 3. parti oyunları konsola gertirmeyi amaçlıyoruz. Nintendo platformları için 3. partinin değeri büyük ve ben içinde bulunduğumuz mevcut durumu çözmek için epey bir hevesliyim."
 
   Nintendo Amerika başkanı Reggie Fils-Aime de Iwata ile aynı düşüncelere sahip. 3. parti oyun firmalarının Nintendo Wii U üzerinde bir şansları olduğuna inandırmak ve radikal bir dönüş için öncelikli olarak Nintendo'nun kendi yazılımlarıyla neler yapabileceğini ortaya koyması gerekli:
 
"Pek çok farklı yayıncı ile sohbetim oldu. Mario, Donkey Kong ve Zelda ile gerçekleştirdiklerimiz ve perde arkasındaki görüşmelerimiz sonrasında fikirlerinin değiştiğini görüyoruz."
 
   EA'nın destek seviyesi hakkında da konuşan Aime, çok detaya girmeden Nintendo Wii U üzerinde çalıştıklarını ancak bu sonbaharda herhangi bir projenin bu yayıncıdan gelmeyeceğini vurguladı ve neden 3. parti firmaların destek vermekte beklediklerini, neden desteğin zayıf olduğunu anladığını belirtti.
 
   Nintendo'nun her şeyden önce bir oyun devi olduğunu ve Wii U'da kendi hatalarının büyük payı olduğunu kabul etmesi güzel. Sorunu görmek çözmenin yarısı ise Nintendo yakında daha çok 1. parti desteğiyle çıkagelecektir. Umarız bir METROID oyunu da gösterilir!

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak IGN Nintendo Wii U satoru iwata reggie 3. parti
Team Bondi Oyunu Whore of the Orient Yaşıyor Dead Rising 3'den 25 Dakikalık Oynanış Videosu!
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

22.6.2013 22:43:02

0
3. parti oyunlar umrumda değil, benim için Nintendo konsollarını satın almama sebep olan 1. parti oyunlardır. 3. parti oyunlar zaten multiplatform ve sağlam PC'mde oynayabilmem mümkün fakat Nintendo oyunları sadece kendi konsollarında oynanabiliyor. Tek temennim 1. parti oyunların olabildiğince kısa sürede piyasaya çıkması.

furkangoth

21.6.2013 17:44:14

0
Nintendo'nun E3'te bütün silahlarını çıkarmadığını düşünüyorum meydanı sony ve microsoft'a bıraktı. gamescom'da 2, 3 tane daha 1. parti oyununu duyuracağını düşünüyorum. tabii metroid'e daha çok var.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Wii U
+ TAKİBE
AL
16 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız