Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Nintendo Avrupa Genel Merkezi Kapatılıyor

 
     Biz "Nintendo, Türkiye'ye tekrar döner mi?" diye soraduralım, Japon oyun devi Nintendo, Avrupa'daki önemli merkezlerinden birisinin işlevine son vermeye hazırlanıyor. 
 
Almanya, Großostheim'de yer alan genel merkez binası kapatılırken 130 çalışanın da işine son verilecek ve operasyon merkezi Frankfurt'da yer alan ofise kaydırılacak. Kapatılan bina ise satılacak. Nintendo Avrupa tarafından konu hakkında yapılan açıklamada Nintendo'nun yeni bir yapılanma süreci içine girdiği ve Avrupa'da uzun vadede daha başarılı işler yapmak ve Avrupa iş anlayışına daha iyi uyum sağlamak için bu adımın atıldığı belirtiliyor. Bu hareketin uzun süreçten geçen analizler sonrasında gerçekleştiği de gelen bilgiler arasında.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak GameSpot Nintendo Wii U mario zelda metroid star fox pokemon
Halo Bestekarı Bungie'yi Dava Etti PlanetSide 2'nin Yeni Trailer'ı PS4 Sürümünü Gösteriyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

7.6.2014 23:42:18

0
quote:

Orijinalden alıntı: soniczeki Umrumda değil :D ben mario kartıma kavuştum. 1-2 sene oynayım batarsa batsın wii u.
Oyun dünyasından bu kadar çok para kazanmış bir firmanın batması söz konusu bile olamaz. En azından aşağıdaki linkte konuyu ti'ye almışlar. http://www.gamesradar.com/nintendo-doomed-not-likely-just-take-look-how-much-money-its-got-bank/ Zor durumda olan aslında Sony, 5 yıldan bu yana ilk defa şirket olarak kar rapor etmişler. http://www.gamasutra.com/view/news/191983/

BSC Misafiri

7.6.2014 23:42:09

0
quote:

Orijinalden alıntı: stun nintendo donanım olarak ms-sony ile eşdeğer konsol çıkarmadıgı 1. parti oyunlarınında o yönde olmadıgı sürece düşüşe geçicek çünkü artık oynanabılırlık konusunda sunabılecegı bır farklılık kalmadı ..wii kontrolcusu vardı.. piyasada tekti başardılar.. ama şimdi ps4 tede kamera- xboxtada kinect var.. çok daha iyi iş gören.. nintendo ölüyor ya..
Nintendo'ya ait kaç oyun bitirdiğini sormak istiyorum sana, yani bir konu hakkında ne kadar bilgi ve tecrübe sahibiysen o kadar doğru tespit ve değerlendirme yapabilirsin demeye çalışıyorum aslında. Şu yukarıda yazına bakarak 1. parti Nintendo oyunlarının neredeyse hiçbirini oynamadığın izlenimini edindim. Nintendo donanım gücünü değil kimilerinin geçmişi 30 yıl öncesine dayanan oyunlarını geliştirmeyi öncelik edinmiş bir firmadır ve o bahsettiğin 1. parti yönünden rakiplerini hem kalitede hemde satışlarda her zaman ezip geçmiştir. Konsollara gelince; Wii'nin karşısında tutunabilmek için 6-7 defa fiyat indirimine giden PS3 ve Xbox 360'ın en çok satan oyunlarına bakarsan genelde FPS olduğunu görürsün. Nintendo konsollarında 3. parti pek satmaz, hani hep haberleri yapılıyor ya 3. parti desteği yok diye, çıkan 3. parti oyunların satış rakamlarına bakıp gülmek mümkün çünkü Nintendo konsolunu alanların büyük çoğunluğu hep 1. parti oyunları oynamayı isterler çünkü kimi rakipleri gibi Nintendo oyunlarını PC'ye vermiyor, haliyle özel kalması sağlanmış oluyor. 1. parti demişsin ya şu PS4'ün ve özelliklede Xbox One'ın hemen konsol sattıracak kaç tane 1. parti oyunu özel söyler misin? Birde hazır söylemişken Nintendo nasıl o yönde 1. parti yapacak bir zahmet onu da açıkla. Kinect veya PS4 kamerası için o konsolları tercih eden pek oyunsever tanımıyorum, sen tanıyor musun? Nintendo kendi oyun kültürünü sil baştan mı yapacak yoksa. Wii U'nun satışları oyunları çıktıkta yükselecektir. En basitinden 1 hafta önce piyasaya çıkan Mario Kart 8 oyunu 1.2 milyon rakamına şimdiden ulaştı. Diğer beklentideki oyunlarla Wii U bu nesilde en kötü ikinci olacaktır. İyisimi sen ya Nintendo oyunları oynayarak oyun kültürünü geliştir, yada Sony veya Microsoft gözüyle Nintendo değerlendirmesi yapmamaya çalış çünkü biri diğerinin yerini doldurmaz. Ben üç konsol firmasının oyunlarını oynamış biri olarak ancak bu tavsiyede bulunabilirim. Nintendo 64'ümün arkasında bile Großostheim yazdığına göre Nintendo o binayı yaklaşık 20 yıldan beri kullanıyordur. O eski binayı yıkılınca terk etmektense yeni bir şehirde yeni bir vizyonla faaliyetine devam etmesi daha iyi bir gelişme. Şahsen bu nesilde birbirinden kaliteli 1. parti oyunları oyun dünyasına katan Sony için endişeleniyorum. Tokya ve New York'taki genel merkezlerini geçtiğimiz sene satacak kadar zor durumdalardı ve dizüstü bilgisayar markası Vaio'yu da satmak zorunda kaldılar, umarım mali durumlarını düzeltirler ve oyun dünyasının önemli bir değeri olarak hayranlarına hizmet etmeye devam ederler. http://www.reuters.com/article/2013/01/10/sony-asset-sale-idUSL4N0AF2OE20130110 http://www.reuters.com/article/2013/01/18/sony-building-idUSL4N0AN1NL20130118

Bowser Zeki

7.6.2014 19:53:32

0
Umrumda değil :D ben mario kartıma kavuştum. 1-2 sene oynayım batarsa batsın wii u.

stun

7.6.2014 19:05:01

0
quote:

Orijinalden alıntı: soniczeki 3DS hala çok satıyor?
wiiU nun bu kadar bariz kötü gidişi daha büyük bir problem değil mi?

Bowser Zeki

7.6.2014 18:37:38

0
3DS hala çok satıyor?

stun

7.6.2014 18:21:18

0
nintendo donanım olarak ms-sony ile eşdeğer konsol çıkarmadıgı 1. parti oyunlarınında o yönde olmadıgı sürece düşüşe geçicek çünkü artık oynanabılırlık konusunda sunabılecegı bır farklılık kalmadı ..wii kontrolcusu vardı.. piyasada tekti başardılar.. ama şimdi ps4 tede kamera- xboxtada kinect var.. çok daha iyi iş gören.. nintendo ölüyor ya..

onur89tr

7.6.2014 17:03:52

0
Küçülüyor kısaca.

qqqqrpppp

7.6.2014 13:27:51

0
evet başlık tek başına onu anlatıyor zaten.

fazliboz

7.6.2014 12:04:04

0
başlığı görünce nintendo avrupadan çekiliyor sandım
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Wii U
+ TAKİBE
AL
16 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız