Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Nintendo, 120. Yaş Gününü Kutluyor!

    Dünyanın en büyük konsol ve oyun geliştiricilerinden Nintendo bugün 120. yaş gününü kutluyor.  Biz onları daha çok 80'lerde NES ile başlayan masa üstü konsol sistemi ile tanısakta Nintendo, 23 eylül 1889'da oyun kartları imal ederek "oyun" dünyasına adım attı.

Image and video hosting by TinyPic

    Elektronik devi Sony, yazılımın dünyada önde gelen ismi Microsoft'a nazaran sadece oyun sektöründe kendini gösteren Nintendo'nun, 470 milyonu aşkın video oyun konsolu  satıldı ve bu konsollar üzerinde çıkan yazılımları, milyar rakamını aşarak oyunculara ulaştı. Ayrıca Nintendo64 konsolu ile birlikte kontroller üzerinde analog, titreşim; Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi macera oyunu The Legend of Zelda : Ocarine of Time ile TPS bir oyunda First Person ( Birinci Kişi) bakış açısına geçiş ve hedefe kilitlenme özellikleri; Mario64 ile Quake ve Kingdom Hearts yapımcılarına ilham olarakta oyun dünyasında izi silinemeyecek ve standart haline gelen büyük etkileri olmuştur.
 
Image and video hosting by TinyPic

    80'lerin başı 90'ların sonunda video oyun dünyası ile tanışmış pek çok oyunseverin çok yakından tanıdığı, dünyanın en popüler oyun karakteri, çeyrek asırlık Mario'ya hayat veren Nintendo'nun kelime manası "Cennete Şans Bırak" olarak geçiyor.
 
    Bizde BölümSonuCanavarı ekibi olarak; Oyun dünyasına her yönden büyük katkılar sağlayan Nintendo'nun doğum gününü kutluyoruz!
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Nintendo wii ds gamecube nes n64 gba
Left 4 Dead 2 Demosu Önümüzdeki Ay Geliyor Türkçe Football Manager için İmza Kampanyası

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız