Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

New York Şehrinde Geçen 10 Oyun

 
 
Oyunların içerisinde farklı farklı hikayeler yer alıyor ve haliyle farklı bölgelerden ve şehirlerden ilham alıyor. Kimi Avrupa'da geçerken kimisi Uzak Doğu'da geçiyor. Bu oyunların ne kadar çeşitli olduğunu ve her bölgenin kültüründen - yapısından etkilendiğini gösteriyor. Ancak bu listemizde sizlere New York şehrinde geçen 10 oyunu derleyeceğiz.

Empire State Binası'ndan Özgürlük Anıtı'na kadar ikonik New York şehrinde farklı farklı oyunlarda farklı deneyimler elde etmişsinizdir. Bu şehir akla gelebilecek her tür medyada karşımıza çıkıyor ve şimdiye kadar film, müzik ve edebiyata da ilham kaynağı oldu.

New York şehri video oyunlarının da olmazsa olmaz şehirlerinden bir tanesi. Tabi her şehrin kendine ait yapısı, özel yerleri ve mekanları yer alıyor. Devasa gökdelenlerden hareketli şehir görüntüsüne kadar birçok şeyi bünyesinde barındıran New York, oyundaki en unutulmaz deneyimlerden bazılarını bizlere sunuyor. Bu listemizde sizlere bu şehirde geçen oyunları derledik. İşte New York'ta geçen oyunlardan bazıları:

- Fahrenheit (Indigo Prophecy)
 
 

Fahrenheit (Kuzey Amerika'da Indigo Prophecy) ilk kez 2005'te piyasaya sürüldü. Sinema ve oyun dünyalarını birbirine bağlayan düşündürücü hikaye anlatımı sayesinde de dönemin ses getiren yapımı haline geldi.

Çok soğuk ve kasvetli bir New York şehrinde geçen bu oyunda ölümcül bir komplo çözülürken birden fazla karakterin kontrolünü elinize alıyorsunuz. Fahrenheit, zamanının çok ötesinde bir oyundu ve seçimlerinizin önemli olduğu bir yapım. Oyunda çeşitli araştırmalar yaparak sır gibi saklanan gizemi ortaya çıkarmaya çalışıyorsunuz.  

New York, bu gizemli hikayeye ev sahipliği yapmak için mükemmel bir zemin oluşturuyor. Seven ve Angel Heart da dahil olmak üzere New York merkezli filmlerden fazlaca ilham alıyor.

- True Crime: New York City
 
 

Bir başka oyun True Crime: New York City, True Crime: Streets of LA'nın devamı niteliğinde karşımıza çıkıyor ve sizi Manhattan sokaklarını temizlemek isteyen bir polis memuru rolüne büründürüyor. Açık dünyaya sahip bu yapımda şehri özgürce gezebiliyorsunuz.

Oyun 2005 yılında piyasaya sürüldü ve New York şehri oldukça etkileyici ve ayrıntılı bir şekilde oyuna aktarıldı. Bu unsurların yanı sıra güçlü bir hikayeyi ve yıldız bir seslendirme oyuncu kadrosunu bizlere bıraktı. Oynanış mekaniği, o dönemde kesinlikle oyuncular tarafından sevilen bir unsurdu. Ancak bu oyun ile benzer yapıyı paylaşan Grand Theft Auto serisi büyük bir farkla öne çıktı. Dolayısıyla True Crime: New York City, Grand Theft Auto serisi ile rekabet edemedi. Yine de şehrin sunduğu en ikonik yerlerden bazılarını oyunda deneyimlemek keyifli.

- Peter Jackson’s King Kong
 
 

Film ve kitap oyunları her zaman riski bir girişim olarak karşımıza çıkar. Çünkü filmdeki veya kitaptaki olayları aktarmak ve oyunda da bu hissiyatı vermek oldukça önemli. Aksi halde hayranlar bu oyunları yerle bir ediyor. Özellikle bir filmin vizyona girmesiyle aynı zamana denk gelen video oyunları yerin dibine giriyor. Dolayısıyla bu türü başarıyla yansıtan çok az oyun yer alıyor. Peter Jackson’s King Kong için de durum gayet olumluydu.

Peter Jackson’s King Kong oyununda hem filmin baş karakteri Jack Driscoll hem de King Kong olarak oynayabiliyorsunuz. Oyunda Kong'un kendisi olarak oynayabilir ve New York şehrine adım atabilirsiniz. Burada size karşı gelen güvenlik güçlerini ezebilir araçları sağa sola sallayabilir - atabilir ve şehri kaosa sürükleyebilirsiniz. Empire State Binasının tepesinde koşuştururken herkesin en sevdiği dev gorilin ikonik görüntüsünü yeniden deneyimleyebilirsiniz.

- Assassin’s Creed 3
 
 

Yükselen gökdelenler ve Wall Street'in gençlerle dolu sokakları olmadan çok çok önce New York bir zamanlar ticaret ve ticaretin kalbi olan mütevazi bir liman kentiydi. Assassin's Creed 3 sizi Amerikan Devrimi'nin hemen başına New York'un 18. yüzyıldan kalma bir versiyonuna götürüyor.

İngiliz işgali altındaki sokaklarda suikastçi Conner olarak dolaşırken Manhattan kenti bu devrimi yansıtmak için harika bir iş çıkarıyor. Klasik Assassin's Creed oyunlarında olduğu gibi burada da şehrin çatılarına tırmanabiliyor ve kötü olanları tek tek avlıyorsunuz.

- Ghostbusters: The Video Game
 
 

Ghostbusters video oyunu genellikle 1989'da sona eren Ghostbusters hikayesinin devamı olarak düşünülür. Esasen bu oyun bizleri üçüncü filme götürüyor. Ghostbusters: The Video Game 90'ların başında hayaletlerle dolu bir New York'ta geçiyor. Ekibe layık biri olmak ve kendini kanıtlamak için bir çaylak olarak oynuyorsunuz. Oyundaki görevler, şehrin Doğal Tarih Müzesi, New York Halk Kütüphanesi, Central Park ve hatta ekibin kurgusal üssü Ghostbusters Firehouse dahil olmak üzere ikonik yerlerdeki çeşitli hayaletleri, hortlakları ve diğer yaratıkları ortadan kaldırmaktan ibaret.

- Prototype
 
 

Prototype'da oyuncular biyolojik olarak gelişmiş ve her türlü bölgeyi arşınlayan Alex Mercer rolünü üstleniyor. New York şehrinde geçen bu oyun, oyunculara zevkli bir deneyim sunuyor. Oyunda yumruklarınızdan kelimenin tam anlamıyla pençeler ve bıçaklar çıkarabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra Mercer, Manhattan'da dilediği dolaşabiliyor, uçup kaçabiliyor.

Gökdelenler artık oyuncular için bir engel teşkil etmiyor. Çünkü oyuncular Mercer ile hızlı bir şekilde koşabiliyor ve kolaylıkla süzülebiliyor. Bunun yanı sıra daha da hızlı bir şekilde daha fazla yükseğe çıkabilir veya atlayabilirsiniz. Bu akrobasi hareketleri üzerinde ustalaştığın zaman çeşitli komboları bir araya getirecek ve üstün dövüş tekniklerini ister yerde ister yukarda kısacası her yerde gerçekleştireceksin. New York'un en sağlam tasvirlerinden biri olmasa da bu şehri, yaşamı tehdit eden ve doğaüstü bir virüs nedeniyle kilit altında görmek farklı bir his.

- Max Payne
 
 

İlk Max Payne oyunu tamamen karla kaplı bir şehirde geçiyor. Ünlü New York şehrini burada da görüyoruz. Oyunda zamanınızın çoğunu pahalı ve yüksek apartmanlarda bunun yanı sıra pis ve köhne uyuşturucu bölgelerinde geçiriyorsunuz. Dedektif romanlarından ve Taxi Driver gibi ikonik New York merkezli film klasiklerinden ilham alan cesur Max Payne bu konuda harika bir iş çıkarıyor. Bu video oyunu hem hikaye anlatımı hem de oynanış bakımından dönemin en popüler oyunları arasında yer alıyor.

- Tom Clancy’s The Division
 
 

Tom Clancy's The Division'daki New York şehri pek de hoş bir yer olarak karşımıza çıkmıyor. Nüfusun büyük bir kısmını yok eden viral bir salgından sonra kanun tanımayan yağma grupları bölge ve kaynaklar için savaşırken, şehir ıssız bir karantina ve kargaşa bölgesi haline geliyor. Şehri kurtarmak ve kıyamet sonrası New York'a düzen getirmek size ve grubunuza bağlı.

Karlı bir Noel temalı New York'ta ilerlerken boş sokaklarda ateş edip yağma yapacak ve buradaki bulaşıcı hastalığın etkilerini atmosferik bir şekilde hissedeceksiniz.  Bu oyunda Empire State Binası ve Rockefeller Center'a bile rastlayabiliyorsunuz. Ancak burası oldukça tehlikeli yerler. Bu oyunda risk almazsanız bir şey yapamazsınız. Risk alın ki ödülünüz de olsun. Ne kadar büyük risk alırsanız ödülünüz de o kadar büyük olur. Etrafta yağma yapın, düşman gruplarını alt edin ve soğuğu iliklerinize kadar hissedin.

- Grand Theft Auto 4
 
 

Grand Theft Auto 4'te yer alan Liberty City şehri bugüne kadarki en iyi tasvirlerden biri ve tam olarak New York şehrini yansıtan yapımlar arasında yer alıyor. Times Meydanı, Central Park ve hatta bir meşale yerine bir kahve fincanı tutan Özgürlük Anıtı bu şehirde ve oyunda yer alıyor. New York şehrini altını üstüne getirebilir, tüm önemli simgesel yapıları gezebilir ve bulabilirsiniz.

GTA serisinin dördüncü oyunu, oyunculara daha fazla yan görev içeriği sunuyor ve bu da dünyayı çok daha eksiksiz ve canlı hissettiriyor. Aktivitelerin fazla olması oyuncuyu sürekli olarak oyunda tutuyor ve şehri karış karış gezmemizi sağlıyor.

- Marvel’s Spider-Man
 
 

Spider Man'in New York şehrinde geçtiği birçok oyun oldu ancak Marvel’s Spider-Man bugüne kadarki en iyi Örümcek Adam oyunu olarak karşımıza çıkıyor. New York'un en güzel temsili bence de bu oyunda yer alıyor ve her anlamda ikonikleşen bu şehirde ağımızı dilediğimiz yere atarak gezebiliyoruz.

Bire bir New York şehrinin her noktasını doğru bir şekilde yansıtmasa da Marvel’s Spider-Man etkileyici detaylarıyla ön plana çıkmayı başarıyor. Aynı zamanda attığınız ağ bugüne kadarki en iyi ağ sistemini oluşturuyor ve dilediğiniz gibi ağınız ile sallanabiliyor ve oradan oraya uçabiliyor hatta binaların üzerinde koşabiliyorsunuz.

Oyunun bir de fotoğraf modunu yer alıyor. Fotoğraf modunu kullanarak hızlı bir öz çekim yapabilirsiniz. Bunun için devasa gökdelenlerin tepesine tırmanabilir ve hatta Avengers Tower'ın tepesine çıkabilir, burada dilediğiniz gibi fotoğraf çekebilirsiniz. Oyunun yeniden düzenlenmiş versiyonu, geliştirilmiş modelleri, aydınlatmayı ve ışın izlemeyi bünyesinde barındırıyor. Bu da oyunculara çok daha güzel grafikler ve görüntü sunuyor.

Bu listemizde sizlere New York şehrinde geçen ve öne çıkan oyunları derledik. Elbette bu oyunlar haricinde yine aynı şehirde geçen yapımlar olacak ve bunları da deneyimleyeceğiz. Bence New York şehrini en iyi yansıtan oyunlar arasında ilk sırada  Marvel’s Spider-Man yer alıyor. Şehrin atmosferinin, uzun uzun binalarının, Central Park'ın ve daha fazlasının tasviri gerçekten de çok iyi detaylandırılmış.

Bu haberin bağlantısı
URL
oyun listeleri en çok oynanan oyunlar
Cyberpunk 2077'de Kullanabileceğiniz 8 Mod Suikoden I&II HD Remaster Gate Rune ve Dunan Unification Wars 2023’te Geliyor!
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

cemoli78

17.9.2022 11:55:05

0
Şehri en iyi yansıtan The Division 1.

BSC Misafiri

17.9.2022 10:34:53

0
quote:

Orjinalden alıntı: Venom59 Atmosfer olarak ilk Division oyunu, birçok açıdan New York'u en iyi şekilde yansıtan oyundur bana göre. Oyun, tarz olarak hiç ilgimi çekmese de sırf o mükemmel atmosferden dolayı oynamıştım.
aynen aşırı sıkıcı ve tekrara düşüyordu ama karlı new york atmosferi beni öyle içine çekmişti ki 100 saate yakın oynadım

Venom59

16.9.2022 19:25:58

+2
Atmosfer olarak ilk Division oyunu, birçok açıdan New York'u en iyi şekilde yansıtan oyundur bana göre. Oyun, tarz olarak hiç ilgimi çekmese de sırf o mükemmel atmosferden dolayı oynamıştım.

BSC Misafiri

16.9.2022 16:11:22

+2
gta 4. ötesi yok

BSC Misafiri

16.9.2022 16:11:17

+2
Unutulmuş sanırım, Mafia 2 - Empire Bay

BSC Misafiri

16.9.2022 16:11:12

+1
Freedom Fighters var birde galiba.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Listeleri
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız