Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Move İle StarCraft Denemesi Başarılı Oldu



     Playstation Move ne kadar iyi olabilir? SCEA'dan Anton Mikhailov'a göre PC'de StarCraft oynatacak kadar iyi!

     GDC'de medyaya röportaj veren Mikhailov, dünyaca ünlü bilim-kurgu RTS'si StarCraft'ın Move ile uyumunu görmek için bir kaç "ayarlama" yaparak oyunu PC'lerde oynama şansı bulduğunu açıkladı.

    “Konsollardan bağımsız olan oyun tarzlarına ilgili duyuyoruz, örneğin RTS'ler" diye konuştu. "Tüm RTS'ler keskin bir kontrole ihtiyaç duyar. Move ile şu anda PS3'de buna sahibiz."
 
    PC'ye Move'u bir kaç "hack'leme" ile uyumlu hale getirip bazı oyunları deneme şansı bulduğunu söyleyen Mikhailov oynadığı oyunlar arasında Starcraft'ı ön plana çıkardı.
 
    "Kamera kontrolünü bir elinizle, obje kontrolünü diğer elinizle yaparak Move'un çok temiz bir iş çıkardığını söylemeliyim." diye konuşan Mikhailov, Move'un strateji oyunlarına da el atabileceği müjdesini verir gibi konuştuğu gözlerden kaçmadı.
 
    Acaba ileride Move ile bütünleşik stareteji oyunları görebilir miyiz, ancak görsek bile bunu Wii tecrübelerimizden faydalanarak epey yorucu bir deneyim olacağını söylemeliyim. Strateji oyunlarında bildiğimiz üzere mouse'u tutan sağ (sol) kolumuz sürekli oyun alanındaki objeler üzerinde hamleler yaparak oynar. Bunu Move-mote'u ile kolumuz havada yaptığımızı düşünürsek 3-5 dakikada bir kolumuzu dinlendirmemiz gerekebilir. Çünkü bilindiği gibi Move-mote'un ekranı görmesi için kolumuz sürekli havada ekrana doğru yönelmiş pozisyonda olması gerekiyor. Bakalım Sony bu konuda neler düşünüyor...
 
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Playstation Move PS3 Sony Arc starcraft rts anton mikhailov
[Spoiler!] God of War III Youtube'a Sızdı Brink Hiç Bir Platformda Diğerinden Üstün Değil

tezocan

14.3.2010 01:13:26

0
"Kolumuzun sürekli havada ekrana yönelmiş bir şekilde" olmasına kesinlikle gerek yok, haberi yazan kişi nasıl move ile ilgili yorum yapıyor merak ediyorum.. videolarda socom'u oynayan adamı gördük, hiç de koluna kramp girecek gibi sallamıyordu elini hem de fps olmasına rağmen... "3-5 dakikada bir dinlendirmek" gibi ifadeler abartıdan başka bir şey değil...
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Playstation Move
+ TAKİBE
AL
10 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız