Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Mount&Blade II: Bannerlord'dan Yeni Bilgiler ve Ekran Görüntüleri


    Rahatlıkla Türkiye'nin oyun sektöründeki gururu olarak tanımlayabileceğimiz TaleWorlds'ü Mount and Blade serisiyle tanıyoruz. Mount&Blade ve Mount&Blade: Warband ile oldukça başarılı işler yapan firma, serinin yeni oyunu için gelişim sürecini devam ettiriyor. Uzun süredir blog sayfaları üzerinden güncelleme yapmayan TaleWorlds ekibi, yeni bilgilerle oyuncuların karşısına çıkmış durumda.
 
    TaleWorlds'ün sitesinde yayınlanan yeni blog yazısında belirtilenlere göre Mount and Blade II: Bannerlord, Warband'ın geçtiği dönemin 200 yıl öncesinde geçecek. Oyunda seçebileceğimiz toplam 6 adet taraf bulunacak. Calradia İmparatorluğu'nun bölünmesinin ardından ortaya çıkan tarafların kendine has özellikleri bulunuyor. Örneğin Vlandialılar ağır süvari tarzını benimsemişken, ormanlarla iç içe olan Sturgialılar'da balta ve kılıçlara odaklanan ve bineğe bağlı olmayan bir savaş tarzını göreceğiz. Diğer taraflardan Aserailerin çöl bölgesinde bulunduğu bu yüzden hem binekli, hem de bineksiz olarak savaşabileceği; ticarette iyi olan Khuzaitlerin yay kullanımına yoğunlaştığı; bir diğer doğayla iç içe olan Battanianların tuzak kullanımına yoğunlaştığı ve son olarak The Empire'ın karışık savaş tarzını benimsediği belirtilmiş.
 
    Tarafların haricinde blog yazısında belirtilenlere göre Mount&Blade II: Bannerlord'da bir başlangıç görev serisi bulunacak. Bu görev serisinin ardından oyun tamamen Sandbox yapısına uygun olarak ilerleyecek. Yazıda TaleWorlds ekibi sürekli Sandbox kriterlerinden çıkmayacağına değinmiş. Yani Bannerlord, serinin önceki oyunlarında da olduğu gibi oyunları bir şeye bağlı kalmadan, kendi tarzını benimseyerek oynayan oyuncular için önemli bir yapım olacak.
 
    Son olarak, oyunun blog yazısında iki oyun içi, bir de sanatsal görselin yayınlandığını görüyoruz. Oyundan yayınlanan önceki görsellerle son yayınlanan görselleri karşılaştırırsak, TaleWorlds'ün mükemmel bir aşama kaydettiği ortaya çıkıyor. Görsellere aşağıdan bakabilir, blog mesajının tamamını buradan okuyabilirsiniz.
 

EKRAN GÖRÜNTÜLERİ Bu haber ile ilişkili
Bu haberin bağlantısı
URL
mount blade taleworlds mount & blade bannerlord mount & blade 2
The Last of Us'a Yeni Harita ve Silahlar Eklendi Nintendo Avrupa'da 320 Çalışan Çıkarılıyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

16.8.2015 15:48:10

0
Türkçe konuşmalar olacakmı acaba olursa efsane olur.

BSC Misafiri

1.9.2014 12:16:19

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Khuzait okuyunca Skyrimdeki Khajiit ırkı geldi aklıma.:) Khajiit'ler de ticaretle bağlantılıdır. Uyuşturucu satanları var mesela:D Ayrıca Bazen whiterun'ın çıkışında da ticaretle uğraşanlara rastlayabilirsiniz.
Bir de Khuzait'lerin konuşma tarzları da khajiit lere benzerse tadından yenmez.D
khuzaitler kergitlerin ataları olmalı

cemecem21

1.9.2014 11:00:08

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Şimdi bişey söylicem de gene muhalefet oluyolar diyeceksiniz. Madem türk firmasıdır neden son derece saçma sapan ve aptalca bi şekilde ismini ingilizce yapıyolar, hayır bana allah rızası için mantıklı bi cevap verin ya. Crytek firması da aynı şekilde.. Crysis en sevdiğim oyunların başında gelir. Ama ne hikmetse firmanın ismi de oyunun ismi de ingilizce. Yahu madem türk firmasısınız adam akıllı bi %100 türkçe isimler bulsanıza bu nasıl bi saçmalıktır. benim göğsüm ffalan kabarmadı aksine ne kadar berbat bi halde olduklarını görüyorum ve gerçekten acizliğinize üzülüyorum . Yazık size. Ne zaman bi oyun çıkartsalar gidip birde site site forum forum türkçe yama arıyoruz. Şimdi türk firması oyun yapmış diyosunuz ismi dahi ingilizce olan bi oyunun varın siz oynayışını düşünün. Şimdi bi de satın alın derler. Çok beklersiniz torrentten dahi olsa indimiyorum oynamicam da bu da son sözüm :P
Türkçe yama konusunda bir şey eklemek istiyorum.Taleworlds ilk Mount&Blade oyununda oyunu dünya üzerinde alan herkesi Türkçe sürümünü bulundurma zorunluluğu tutuyordu. Sonrasında dil seçeneği olarak ekledi. With Fire & Sword'da direkt olarak oyunu geliştirmemesine karşın(Oyun Sich Studio tarafıdnan geliştirildi) yine oyun Türkçe dil desteği ile çıktı.

Cpt. Miller

1.9.2014 09:02:40

0
İlk oyuna göre grafiksel anlamda gelişme çok büyük, güzel olacağı kesin.

BSC Misafiri

31.8.2014 22:06:33

0
Khuzait okuyunca Skyrimdeki Khajiit ırkı geldi aklıma.:) Khajiit'ler de ticaretle bağlantılıdır. Uyuşturucu satanları var mesela:D Ayrıca Bazen whiterun'ın çıkışında da ticaretle uğraşanlara rastlayabilirsiniz. Bir de Khuzait'lerin konuşma tarzları da khajiit lere benzerse tadından yenmez.D

BSC Misafiri

31.8.2014 17:03:06

0
Grafik olarak iyi bir iş çıkarmislar. Merak ettiğim oyun içi etkileşimler nasil olacak? Birde yapay zekayi merak ediyoum. Kale savaşlarinda butun savaşcilarin tek noktaya birikmesi ve bedava mal dagitir gibi birbirlerini görmeyip itip kaleden düşürmesi biraz da olsa oyundan kopariyodu.

Birini Sevdim

30.8.2014 07:55:30

0
quote:

Orijinalden alıntı: AsasinoDePulgas <blockquote class="quote" abp="371"><i abp="372">alıntı:</i><br abp="373"><br abp="374">Orijinalden alıntı: Birini Sevdim<br abp="375"><br abp="376"><blockquote class="quote" abp="377"><i abp="378">alıntı:</i><br abp="379"><br abp="380">Orijinalden alıntı: MYPC_<br abp="381"><br abp="382"><blockquote class="quote" abp="383"><i abp="384">alıntı:</i><br abp="385"><br abp="386">Orijinalden alıntı: BSC Misafiri<br abp="387"><br abp="388">Şimdi bişey söylicem de gene muhalefet oluyolar diyeceksiniz. Madem türk firmasıdır neden son derece saçma sapan ve aptalca bi şekilde ismini ingilizce yapıyolar, hayır bana allah rızası için mantıklı bi cevap verin ya. Crytek firması da aynı şekilde.. Crysis en sevdiğim oyunların başında gelir. Ama ne hikmetse firmanın ismi de oyunun ismi de ingilizce. Yahu madem türk firmasısınız adam akıllı bi %100 türkçe isimler bulsanıza bu nasıl bi saçmalıktır. benim göğsüm ffalan kabarmadı aksine ne kadar berbat bi halde olduklarını görüyorum ve gerçekten acizliğinize üzülüyorum . Yazık size. Ne zaman bi oyun çıkartsalar gidip birde site site forum forum türkçe yama arıyoruz. Şimdi türk firması oyun yapmış diyosunuz ismi dahi ingilizce olan bi oyunun varın siz oynayışını düşünün. Şimdi bi de satın alın derler. Çok beklersiniz torrentten dahi olsa indimiyorum oynamicam da bu da son sözüm :P</blockquote><br abp="389"><br abp="390"><br abp="391">Ubisoft Fransız bir firma fakat oyunun adını Assasin's Creed koyuyor, CD Project RED Polonyalı firma ama oyunun adı Witcher yapmış. Bide olaya bu taraftan bak :D</blockquote><br abp="392"><br abp="393">Polonyada Wiedzmin adı ile satılıyor ama :)<br abp="394"></blockquote><br abp="395"> Almayacaksan alnayacağım de erkek gibi. Korsan oynayacaksan kendini haklı göstermeye çalışma boşuna. <br abp="396"> <br abp="397"> Türkçe yama warband için ne zaman aramışız cidden çok merak ettim. <br abp="398"> <br abp="399"> <table style="display: inline-block;" bgcolor="black" border="0" cellspacing="1" cellpadding="1" abp="400"><tbody abp="401"><tr abp="402"><td abp="403"><div abp="404"><a href="http://store.donanimhaber.com/70/85/27/708527DBFB0218A78CD15126286D35A7.jpg" target="_blank" abp="405"><img width="320" onload="if(this.width>this.height){this.width=320}else{this.height=240}" alt="Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın" src="http://store.donanimhaber.com/70/85/27/708527DBFB0218A78CD15126286D35A7.jpg" border="0" abp="406"></a></div></td></tr><tr abp="407"><td style="text-align: center; color: white;" abp="408">Orijinal boyut için tıklatın</td></tr></tbody></table>
kendini haklı göstermek için erkekliği ortaya oynamana gerek yok, oyunu önceki oyunları gibi satın alacağım ORJINAL olarak, ki senin almadığın kadar orijinal oyunum vardır, korsana gelirsek. ayrıca ben kendimi haklı göstermek için ne yazmışım?, iki adam tartışıyordu biri demiş cd projeckt withcer diye çıkarıyor diye, bende polonyada wiedzmin olarak satıldığını söyledim. eleştirim olmadı yani, sadece Polonyalı cd Project in polonyada wiedzmin olarak sattığını söyledim. ayrıca ilk yorum yapan şahsı benle karıştırdıysan, o zat ile alakam yok

AsasinoDePulgas

29.8.2014 23:41:52

+2
quote:

Orijinalden alıntı: Birini Sevdim

Polonyada Wiedzmin adı ile satılıyor ama :)
Almayacaksan alnayacağım de erkek gibi. Korsan oynayacaksan kendini haklı göstermeye çalışma boşuna. Türkçe yama warband için ne zaman aramışız cidden çok merak ettim.
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

Birini Sevdim

29.8.2014 23:18:58

0
quote:

Orijinalden alıntı: MYPC_
alıntı:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

Şimdi bişey söylicem de gene muhalefet oluyolar diyeceksiniz. Madem türk firmasıdır neden son derece saçma sapan ve aptalca bi şekilde ismini ingilizce yapıyolar, hayır bana allah rızası için mantıklı bi cevap verin ya. Crytek firması da aynı şekilde.. Crysis en sevdiğim oyunların başında gelir. Ama ne hikmetse firmanın ismi de oyunun ismi de ingilizce. Yahu madem türk firmasısınız adam akıllı bi %100 türkçe isimler bulsanıza bu nasıl bi saçmalıktır. benim göğsüm ffalan kabarmadı aksine ne kadar berbat bi halde olduklarını görüyorum ve gerçekten acizliğinize üzülüyorum . Yazık size. Ne zaman bi oyun çıkartsalar gidip birde site site forum forum türkçe yama arıyoruz. Şimdi türk firması oyun yapmış diyosunuz ismi dahi ingilizce olan bi oyunun varın siz oynayışını düşünün. Şimdi bi de satın alın derler. Çok beklersiniz torrentten dahi olsa indimiyorum oynamicam da bu da son sözüm :P



Ubisoft Fransız bir firma fakat oyunun adını Assasin's Creed koyuyor, CD Project RED Polonyalı firma ama oyunun adı Witcher yapmış. Bide olaya bu taraftan bak :D
Polonyada Wiedzmin adı ile satılıyor ama :)

MYPC_

29.8.2014 23:17:36

+1
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Şimdi bişey söylicem de gene muhalefet oluyolar diyeceksiniz. Madem türk firmasıdır neden son derece saçma sapan ve aptalca bi şekilde ismini ingilizce yapıyolar, hayır bana allah rızası için mantıklı bi cevap verin ya. Crytek firması da aynı şekilde.. Crysis en sevdiğim oyunların başında gelir. Ama ne hikmetse firmanın ismi de oyunun ismi de ingilizce. Yahu madem türk firmasısınız adam akıllı bi %100 türkçe isimler bulsanıza bu nasıl bi saçmalıktır. benim göğsüm ffalan kabarmadı aksine ne kadar berbat bi halde olduklarını görüyorum ve gerçekten acizliğinize üzülüyorum . Yazık size. Ne zaman bi oyun çıkartsalar gidip birde site site forum forum türkçe yama arıyoruz. Şimdi türk firması oyun yapmış diyosunuz ismi dahi ingilizce olan bi oyunun varın siz oynayışını düşünün. Şimdi bi de satın alın derler. Çok beklersiniz torrentten dahi olsa indimiyorum oynamicam da bu da son sözüm :P
Ubisoft Fransız bir firma fakat oyunun adını Assasin's Creed koyuyor, CD Project RED Polonyalı firma ama oyunun adı Witcher yapmış. Bide olaya bu taraftan bak :D

klongs

29.8.2014 21:48:17

-2
evliliği falan geliştirmeleri lazım birde lord falan olmak çok zor hele hilesiz oynamak imkansız gibi birşey bir eşkiya sürüsü geliyor herşeyini götürüveriyor

cemecem21

29.8.2014 21:27:09

0
quote:

Orijinalden alıntı: Quirah
alıntı:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri



Ek olarak, Crytek bir Türk firması değil.
Samet ağabeyin söylediğine ben de ekleyeyim. Taleworlds'ün asıl adı ikisoft yazılımıdır(Türkiye'de vergi vb. de adı böyle geçiyor, Türkçe değil ama Türkçe-İngilizce karması olmuş). Ayrıca Samet ağabey Crytek Türk mü değil mi olayına hiç girme büyük tartışma çıkar. Ama Talha ağabeyin de bazı Almanların Crytek'i Türk firması olarak gördüğünü söylediğini de hatırlatmadan geçemeyeceğim.

cemecem21

29.8.2014 21:19:51

0
Oyunda şüphesiz bir gelişme var. Ve oyun gerçekten güzel duruyor. Ne kadar devletlerin değişmesini garipsedim. Çünkü Kalradya yıkıldığında ilk oluşan devlet svadya idi ve bu bir belgeseldi, belki o hayran yapımıydı ama bence bu tip şeyler de dikkate alınmalı. Svadya'nın hepsinden önce oluşup Warband dönemine yetişme durumu da olabilir tabi ama böyle 6 devlet farklı olunca sanki haritanın tamamı yokmuş da belli bir kısmını oynuyoruz hissine kapıldım. Kim bilir belki bir ek paket gelir -ki hiç sanmıyorum- diğer Kalradya devletleri de gelir. Ama kanımca mod ile ancak diğer devletleri görebiliriz. Anlattıklarımın biraz tuhaf olduğunun farkındayım ama ne bileyim bir an böyle karşıma gelince ister istemez böyle düşündüm. Ayrıca oyunun Warband'daki gibi başlamsı hoş. Ben şahsen Warband da o görevi her seferinde severek yapıyordum. Bu oyunu merakla bekliyorum.

Quirah

29.8.2014 21:13:50

+1
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Şimdi bişey söylicem de gene muhalefet oluyolar diyeceksiniz. Madem türk firmasıdır neden son derece saçma sapan ve aptalca bi şekilde ismini ingilizce yapıyolar, hayır bana allah rızası için mantıklı bi cevap verin ya. Crytek firması da aynı şekilde.. Crysis en sevdiğim oyunların başında gelir. Ama ne hikmetse firmanın ismi de oyunun ismi de ingilizce. Yahu madem türk firmasısınız adam akıllı bi %100 türkçe isimler bulsanıza bu nasıl bi saçmalıktır. benim göğsüm ffalan kabarmadı aksine ne kadar berbat bi halde olduklarını görüyorum ve gerçekten acizliğinize üzülüyorum . Yazık size. Ne zaman bi oyun çıkartsalar gidip birde site site forum forum türkçe yama arıyoruz. Şimdi türk firması oyun yapmış diyosunuz ismi dahi ingilizce olan bi oyunun varın siz oynayışını düşünün. Şimdi bi de satın alın derler. Çok beklersiniz torrentten dahi olsa indimiyorum oynamicam da bu da son sözüm :P
Oyun zaten Türkiye'de "At ve Kılıç" adıyla kullanılıyor. Uluslararası piyasada neden Türkçe isim kullanılsın? Örneğin Cannes'da ödül alan Kış Uykusu uluslararası piyasada bu isimle mi kullanılıyor? Hayır, Winter Sleep olarak geçiyor. Ek olarak, Crytek bir Türk firması değil.

BSC Misafiri

29.8.2014 21:12:14

0
Şimdi bişey söylicem de gene muhalefet oluyolar diyeceksiniz. Madem türk firmasıdır neden son derece saçma sapan ve aptalca bi şekilde ismini ingilizce yapıyolar, hayır bana allah rızası için mantıklı bi cevap verin ya. Crytek firması da aynı şekilde.. Crysis en sevdiğim oyunların başında gelir. Ama ne hikmetse firmanın ismi de oyunun ismi de ingilizce. Yahu madem türk firmasısınız adam akıllı bi %100 türkçe isimler bulsanıza bu nasıl bi saçmalıktır. benim göğsüm ffalan kabarmadı aksine ne kadar berbat bi halde olduklarını görüyorum ve gerçekten acizliğinize üzülüyorum . Yazık size. Ne zaman bi oyun çıkartsalar gidip birde site site forum forum türkçe yama arıyoruz. Şimdi türk firması oyun yapmış diyosunuz ismi dahi ingilizce olan bi oyunun varın siz oynayışını düşünün. Şimdi bi de satın alın derler. Çok beklersiniz torrentten dahi olsa indimiyorum oynamicam da bu da son sözüm :P

kımyasal

29.8.2014 21:02:18

0
Grafik çıtasını yükseltmişler SS ler güzel görünüyor.Çevre tasarımları detaylı olmuş,kaplama kalitesi de iyi olunca gerçekçilik artmış.Bu gösteriyor ki şirket çalışıyor,eğer berbat grafiklerde çıkarsaydılar kitle kaybedeceklerdi ve sektördeki bu açığı gören yapımcılar alternatif modelleri piyasaya sunacatı.Gerçi rekabet her zaman iyidir,fakat şirket bazlı düşünüldüğünde sıkıntılı.Bakalım nasıl bir oyun çıkaracaklar,şimdilik sadece tahmin yürütebiliyoruz.

encuni

29.8.2014 20:58:18

0
umarım şehir için savaşlarda olur ve ordu büyükluğü daha fazla olur

syndicatedynamics

29.8.2014 20:35:04

0
Ulan sırf bu oyun için bilgisayar alırım lan bune BE !! HEMDE TÜRK YAPIMI BÜTÜN İSTEDİKLERİMİ YAPMIŞLAR SANKİ OYUNA LA ÇOK GÜZEL OLMUŞ. İNŞALLAH SENARYO DÜZENLERLER VE DİNAMİK OLUR ÇÜNKİ HEP AYNI ŞEYLER OLUYORDU Bİ YERDEN SONRA SIKIYORDU.

BSC Misafiri

29.8.2014 20:22:18

0
Grafik ve oynanışa biraz abanın yeter.

BSC Misafiri

29.8.2014 20:22:16

0
Osmanlı ne zaman gelicek meraktayım

hulkhakan02

29.8.2014 20:03:19

0
NPC'lerin yüz modellemeleri çok kötü,düzeltmeleri lazım.

Reul

29.8.2014 20:02:31

0
of of yine heycanlandırdı merakla bekliyorum kesinlikle

Ahayri

29.8.2014 19:53:28

0
Sabırsızlıkla bekliyoruz.

emrebdt

29.8.2014 19:44:41

+1
Oha grafiklere bak sanki directx 9'dan 10'a atlamış gibi :D

Birini Sevdim

29.8.2014 19:34:09

+1
önceki oyunlarda oynayış ruhu yoktu, şu oyunda beklentilerim şunlar -evlilikte boşanma yüzünden diplomasi nin bozulması köyde gezinirken, köylülerin bir iş üzerinde uğraşması yapay zekanın artması haritada askerlere devriye gezinme emri verme (kullar (derebeyleri) geziniyor gerçi ama kendi bölgelerinde) ve evlendiğmiz hatunun daha çok işlev görmesi.

Semeaih

29.8.2014 19:33:56

0
bilgisayarım kaldırmazsa intihar ederim

AsasinoDePulgas

29.8.2014 19:26:49

0
Merakla bekliyorum. Warband çok iyiydi. Ama oyunda iyice güçlenip artık karşınıza çıkabilecek rakip kalmadığında sıkılıyordunuz. Bence bu sorun aşıldığı vakit oyun süresi x2 olabilir. Oyunda askerleri geliştirmek zorlaşabilir veya rakipler toplu gezmeye başlayabilir vs. Ve tabii ki diplomasi gelişmeli. Bekleneni vereceğine eminim.

Al Swearengen

29.8.2014 19:21:14

0
Grafikler mount blade e göre muhteşem duruyor.İlk gösterdikleri görüntülerden çok daha iyi.İnşallah oyun içi görüntüdür üsttekiler. Oyunda çeşitlilik ve diplomasi nin geliştirilmesi lazım birde.
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Mount & Blade II: Bannerlord
+ TAKİBE
AL
60 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız