Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Miyamoto: Vita Çok Güçlü Bir Cihaz Değil

Miyamoto oyun dünyasının en saygın isimlerinden biri.
 
    Mario efsanesinin baş mimarı olan Shigeru Miyamoto, Vita'nın yeterince iyi bir konsol olmadığını ileri sürdü. EDGE dergisine konuşan Miyamoto, cihazın donanımsal yönünü överken, bazı noktaları da şu sözleriyle eleştirdi:
 
   "Vita'nın donanımsal açıdan güçlü olduğunu kabul ediyorum. Ancak yazılım ve donanımın kombinasyonundan meydana gelen sonucun, pek de güçlü bir konsol oluşturmadığını söylemek zorundayım. Bu noktada Vita'nın iyi veya kötü satması beni ilgilendiren bir şey değil. Benim ilgilendiğim şey, cihazın performansı."
 
   Vita'nın çok güçlü çıkış oyunlarına sahip olmadığı ve satış rakamları anlamında da iyi bir yolda bulunmadığı gerçek. Sony her ne kadar bu durumun bir panik ortamı oluşturmaması gerektiğini düşünse de, önümüzdeki dönemde satış anlamında yaşanacaklar belirsizliğini koruyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak VideoGamer Sony Vita Vita Playstation Vita Next Gen Portable PSP 2 Sony PSN Shigeru Miyamoto strong güçsüz software hardware
THQ, E3 2012'de Stand Kurmayacak Company of Heroes 2 İçin 7 Mayıs'ı Bekleyin
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

4.5.2012 21:54:25

+4
quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Legend Miyamoto yav he he. Evet nintendo da baya güçlü bir cihaz zaten
Nintendo cihaz değil zaten, firma.

alemburda34

4.5.2012 20:57:09

0
kontrol olarak çok iyi fakat evet sistemi biraz işlevsiz tam beklentiyi karşılamıyor cihaz sağlam bir yazılım güncellemesi almak zorunda. Sadece oyun odaklı bir cihazı aldığınızda hele ki sadece cihaza bir dünya para verince beklenti çok büyük olur.

newmoon37

4.5.2012 20:40:15

0
cihazı 35-40 dakika test etmiş biri olarak söylüyorum eleman yazılım konusunda haklı. pek ısınamadım o menüye, flashsız tarayıcıya. tabi bunlar cihazın teknoloji harikası ve maddi olarak üst seviye kesime hitap ettiği gerçeğini değiştirmez. bu aleti alıpta pişman olmazsınız gibi geliyor. tek pişmanlık flash olayı.

BSC Misafiri

4.5.2012 20:14:26

0
Ben de bir vita sahibiyim ve bu adama kesinlikle hak veriyorum fakat bu dönemlerin vita dönemi olmadığı tamamen doğru . Vita'm var köşede duruyor canım hiç de gidip birşey oynayasım gelmiyor çünkü adam akıllı oyun yok . Flash destekli bile değil hani en azından bir fruit ninja oynayalım angry birds oynayalım yahu o da yok ! neyse ki gelecekmiş diye duydum . Mortal kombat umarım vitaya uğur getirir ve ondan sonraki çıkacak adam gibi oyunlara vesile olmuş olur ! ! ! Fakat bu alıp da pişman olduğum ya da aleti hiç sevmediğim anlamına da gelmiyor . Sadece tam oturması için ve performansının sınırlarını zorlaması için E3 e kadar beklemek gerekiyor bence..

BSC Misafiri

4.5.2012 20:13:50

0
quote:

Orijinalden alıntı: theodorus321 Bir el konsolundan ne bekliyosun ? yani tablet gibi bişey olsa neyse yada daha büyük bişi
Arkadaşım ne saçma yorumlar atıp duruyorsunuz yahu . El konsolu adı üstünde elde oynanmak içindir daha fazlalarına tablet denir sony yapsın sana ipad şeklinde Vita koysun son sürüm herşeyi git al 5 bin tl verip sonra ..

Mr.Legend

4.5.2012 19:55:38

-1
Miyamoto yav he he. Evet nintendo da baya güçlü bir cihaz zaten

avatar78

4.5.2012 19:34:35

0
quote:

Orijinalden alıntı: coreless90 Vita'nin mobil cihazlara gore muhtesem bir artisi var, ekran cozunurlugu. Mobil cihazlarla yeni nesil telefonlari karsilastiran arkadaslarin acaba PS3 yada Xbox360'in ne kadar Ram'i oldugundan haberleri var mi =] . Bu sistem Sony tarafindan uretilirken, kendisi de telefon ureticisi olan bir firmanin mobil sektorun gelisimini goz onunde bulundurmadigini mi dusunuyorsunuz? Vita su haliyle, Yeni Ipad'de dahil (ki ayni grafik yongasini kullaniyorlar) butun mobil cihazlardan daha guclu. Bunun sebebide ekran cozunurlugu. Gununmuzdeki islem gucu en yuksek olan mobil cihaz Yeni Ipad. Ipad her kare goruntusu icin 3.145.728 yani uc milyondan fazla pixel dolduruyor. PS Vita ise her kare icin sadece 522.240 adet pixel dolduruyor, yani PS Vita ayni grafigi cizmek icin 6 kat daha az islem gucune ihtiyac duyuyor. Bir diger deyisle ise, PS Vita kagit uzerinde Ipad'in verebilecegi grafik kalitesinin cok daha fazlasini verebilir, 6 kat fazlasi kadar. Fakat dedigim gibi, kagit uzerinde (!), bu potansiyele asla erisilemeyebilir tabii. Mobil konsollara oyun yapan firmalar daha once bu denli karmasik bir ARM yapisi ve GPU ya da yine ekran cozunurlugu sebebiyle ev konsollarina bu kadar yakin kuvvetdeki bir cihazla hic karsilasmadilar ve sistemi kullanmayi ogrenmeleri zaman alacaktir. PS3 yada Xbox 360'a cikan ilk oyunlari hatirlayin, birde gozunuzun onune Uncharted 3'u getirin, ilk cikan oyunlar PS2 grafiklerinin biraz ilerisinde grafikler sunabiliyordu sadece. Zamanla sistemlerin sinirlarini daha iyi anladiklarinda Uncharted 3 gibi yapimlar ortaya cikti, PS Vita icinde ayni durum olacaktir. Not: Mortal Kombat Vita surumunu cidden duragan gorsellere bakarak yargilamayin, oyunu alin ve oynayin. Bugun saat 7 gibi PSN'e girip satin aldim ve oyun muazzam, dovusler basladiginda gercekten PS3 versiyonu ile aradaki farki ancak takintili derecede ugrasirsaniz farkediyorsunuz, oynanis zaten tamamen ayni, goruntu surekli inanilmaz akici ve 60 FPS'ye sabitlenmis vaziyette. Sahsen Cross-Play (PS3 ile Vita arasinda Online oynama) bu oyuna nicin eklenmemis sasiyorum =] .
+1 Bu kadar güzel yorum okumayalı olmuştu baya. Vita kulübüne beklerim sizi

BSC Misafiri

4.5.2012 18:55:45

0
vitayı 22 subatta aldım escape plan rayman huster kıng moniton race mortal kombat fifa sahıbıyım oyun oynamayıda severım cihazi bu oyunlarla kunlanıyorum ve sonuc mukemmel derım suan cıhaza zaman lazım yenı oyunlar cıktıkca gorucez GTA YI BEKLIYORUM OZAMAN BELLİ OLUR not bence vita ps3 e yuzde 70 yakın derım

coreless90

4.5.2012 17:56:17

-1
Vita'nin mobil cihazlara gore muhtesem bir artisi var, ekran cozunurlugu. Mobil cihazlarla yeni nesil telefonlari karsilastiran arkadaslarin acaba PS3 yada Xbox360'in ne kadar Ram'i oldugundan haberleri var mi =] . Bu sistem Sony tarafindan uretilirken, kendisi de telefon ureticisi olan bir firmanin mobil sektorun gelisimini goz onunde bulundurmadigini mi dusunuyorsunuz? Vita su haliyle, Yeni Ipad'de dahil (ki ayni grafik yongasini kullaniyorlar) butun mobil cihazlardan daha guclu. Bunun sebebide ekran cozunurlugu. Gununmuzdeki islem gucu en yuksek olan mobil cihaz Yeni Ipad. Ipad her kare goruntusu icin 3.145.728 yani uc milyondan fazla pixel dolduruyor. PS Vita ise her kare icin sadece 522.240 adet pixel dolduruyor, yani PS Vita ayni grafigi cizmek icin 6 kat daha az islem gucune ihtiyac duyuyor. Bir diger deyisle ise, PS Vita kagit uzerinde Ipad'in verebilecegi grafik kalitesinin cok daha fazlasini verebilir, 6 kat fazlasi kadar. Fakat dedigim gibi, kagit uzerinde (!), bu potansiyele asla erisilemeyebilir tabii. Mobil konsollara oyun yapan firmalar daha once bu denli karmasik bir ARM yapisi ve GPU ya da yine ekran cozunurlugu sebebiyle ev konsollarina bu kadar yakin kuvvetdeki bir cihazla hic karsilasmadilar ve sistemi kullanmayi ogrenmeleri zaman alacaktir. PS3 yada Xbox 360'a cikan ilk oyunlari hatirlayin, birde gozunuzun onune Uncharted 3'u getirin, ilk cikan oyunlar PS2 grafiklerinin biraz ilerisinde grafikler sunabiliyordu sadece. Zamanla sistemlerin sinirlarini daha iyi anladiklarinda Uncharted 3 gibi yapimlar ortaya cikti, PS Vita icinde ayni durum olacaktir. Not: Mortal Kombat Vita surumunu cidden duragan gorsellere bakarak yargilamayin, oyunu alin ve oynayin. Bugun saat 7 gibi PSN'e girip satin aldim ve oyun muazzam, dovusler basladiginda gercekten PS3 versiyonu ile aradaki farki ancak takintili derecede ugrasirsaniz farkediyorsunuz, oynanis zaten tamamen ayni, goruntu surekli inanilmaz akici ve 60 FPS'ye sabitlenmis vaziyette. Sahsen Cross-Play (PS3 ile Vita arasinda Online oynama) bu oyuna nicin eklenmemis sasiyorum =] .

BSC Misafiri

4.5.2012 17:22:27

0
3DS bombasından sonra Vita uzaydan gelmiş gibi geldi bana.Ayrıca hangi beyin akılllı cihazla Vita nın ramini karşılaştırabilir.Benim 2 yıllık telimin Ram'i Vita ile aynı.Hadi aynı grafikleri versin bakalım.Yarısını verdirmeye kalksan alet patlar.Çünkü sistemleri farklı ve aynı tarz Ram değiller...

BSC Misafiri

4.5.2012 17:22:18

0
Habere kizgin bir sekilde girdim ama okuduktan sonra hak verdim donanim harika ama yazilimin gelismesi gerek indirim kacinilmaz suan vitadan yaziyorum id:ozgurr84

CaSsErDoDo

4.5.2012 17:01:42

0
Birde su haberleri okuyarak yorum yazsaniz tam olur.miyamoto hakli.yazilimsal yonden gucsuz,donanimin hakki verilmiyor.

BSC Misafiri

4.5.2012 17:01:37

0
Mortal Kombat grafiklerini gördükten sonra bende bu konsola mesafeli yaklaşmaya karar verdim. PS3 kalitesinde grafik diye reklam yaptılar ama hiçte öyle gözükmüyor?

BSC Misafiri

4.5.2012 17:01:32

-2
Dinine Küfreden müslüman olsa.. sanki 3ds muhteşem kusursuz bir alet ve vitadan daha güçlü..

RedTurkei

4.5.2012 17:01:07

+1
quote:

Orijinalden alıntı: theodorus321 Bir el konsolundan ne bekliyosun ? yani tablet gibi bişey olsa neyse yada daha büyük bişi
oyun ve eğlence veklenir buda vitada yok özgün yapımların alayı 3ds de el konsolu kültürünü hala kavrayamamış sony

avatar78

4.5.2012 16:03:05

+1
quote:

Ancak yazılım ve donanımın kombinasyonundan meydana gelen sonucun, pek de güçlü bir konsol oluşturmadığını söylemek zorundayım.
Miyamoto'ya hak veriyorum. Vita'nın donanım gücü ve sistem arayüzü ne kadar iyi olsa da Sony bu potansiyeli iyi kullanamadı. Güçlü bir konsol için gereken şeyler bunlar değil; eğer öyle olsa 3DS neden Vita'dan kat kat daha fazla satsın? 3DS 1. parti oyunları ve fiyat indirimi ile 1. yılını tamamlarken sektöre tutundu. Vita'ya bu eleştiriyi yapmak için erken o yüzden; ama gidişat kötü. 1. parti iyi kullanılmıyor. (kanıt: Ascension:PS3, LBP:Karting PS3, Soul Sacrifice(?):Vita)

paradoks!

4.5.2012 16:02:42

+5
öncelikle psvita donanımını akıllı telefonlardaki sistemle karıştırmamak gerek ama bende vita konusunda iyimser değilim aleti 1 aydır kullanıyorum fiyatı hafıza kartı oyunların fiyatı derken çok tuzlu hele akıllı telefonların sürekli geliştiği dönemde sıkıntılı zamanlar bekliyor konsolu tek çaresi fiyat indirimine gitmek konsola dikkat çekecek oyunların gelmesi vs vs vs

Tall Man

4.5.2012 15:49:28

-1
Katılıyorum . 512 mb ram var . Benim telefonumun bile 1GB ram i var. Çok güçlü değil ve Sony nin bu ciğaza 10 yıl ömür vermeside şaka gibi... Şimdiden telefonlar ve tabletler geçmeye başladı en büyük örnek Shadowgun. Bu ciğaz 3 yıl bile dayanamaz. Sonuçta biz buna para veriyoruz ve sonuna kadarda bekliyoruz . Miyamoto yu sonuna kadar destekliyorum .

theodorus321

4.5.2012 15:36:09

-1
Bir el konsolundan ne bekliyosun ? yani tablet gibi bişey olsa neyse yada daha büyük bişi
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Playstation Vita
+ TAKİBE
AL
60 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız