Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Microsoft, Sony ve Nintendo, Online Oyunculuğu Daha Güvenli Hale Getirmek için Güçlerini Birleştirdi

 
Oyun sektörünün üç büyük konsol üreticisi Microsoft, Sony ve Nintendo; online oyunculuğu daha güvenli bir hale getirmek için birlikte çalışacaklarını duyurdu.

Xbox operasyonları başkan yardımcısı Dave McCarthy tarafından belirtilene göre "En genç ve en hassas oyuncular dahil olmak üzere oyunun her yaştan her insan için olduğunu düşünüyoruz. Teknoloji, ilgi uyandıran eğlence deneyimleri sunuyor ve bu deneyimlerin özellikle diğer kişilerle etkileşim halinde olduğu zamanlarda pozitif ve saygılı olduğundan emin olmak istiyoruz. Tüm oyuncular saygı ve güvenliğin karşılıklı olduğu ortamlarda harika sosyal oyun deneyimleri yaşamayı hak ediyor."
 
Bunun için üç ilke benimsenecek. Önlem, ortaklıklar ve sorumluluk.
 
Oyunculara ve ebeveynlere, oyun deneyimini anlamak ve kontrol etmek için daha fazla seçenek ve araç sunulacak. Kullanıcı güvenliğini artırmak için oyun sektörü, düzenleyici kurumlar, kolluk kuvvetleri ve topluluklarla ortaklıklar yapılacak. Microsoft, Sony ve Nintendo, platformlarının tüm oyuncular adına olabildiğince güvenli olması için sorumluluğu üstlenecek. Oyuncuların uygunsuz davranışları rapor etmesi kolaylaştırılacak ve ihlal eden kişiler için yaptırım uygulanması sağlanacak. Yasa dışı eylemler veya bir oyuncunun zarar görme riski olduğuna inanıldığında gerekli yerler bilgilendirilecek. Oyuncuların platformla etkileşime devam edebilmesi için kuralları ve gereksinimleri anladığından emin olunması için çalışılacak.
 
Dave McCarthy "Dijital ve anında bağlantılı bir dünyada oyuncuları korumak zor olabiliyor. Bu ortaklık, oyuncu güvenliğini artırmak ve oyunun herkes için olmasını sağlamak için birlikte çalışacağımızın kararlığını gösteriyor. Oyun endüstrisi, oyuncuları, özellikle çocuk olanları, korumak için geçmişte de adımlar attı. Hiçbir şirketin veya endüstrinin bu tür zorlukların üstesinden tek başına gelemeyeceğinin farkına vardık." diye belirtti ve diğerlerini de bu amaç doğrultusunda mücadele etmeye davet etti.
 
Daha fazla bilgiyi Xbox Wire üzerinde bulabilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Xbox Xbox Series X Yeni Nesil Xbox Konsolu Microsoft
IEM Global Challenge 2020 CS:GO Turnuvası Bugün Başlıyor FIBA Esports Open II Turnuvasında Şampiyon Türkiye!
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Guest-A98986428

15.12.2020 18:47:40

0
Tebrikler. PC'de bu durum nasıl işliyor bilmiyorum ama online serverlarında ırkçı ve sosyopat insan kaynıyor.

BSC Misafiri

15.12.2020 15:22:25

+2
Güclerimizi diyorum + güçlerimizi - bir leş ti re rek + birleştirerek Aklıma goradaki o sahne geldi :D

waltran

15.12.2020 11:37:06

+5
pc nin gözünü seveyim, favori dedicated serverine klanınla beraber bildiğin düzgün insanlarla girersin. düzeni bozan kimse olamaz, olursa da anında atılır. dedicated serverları geri getirsinler insanları o kadar düşünüyorlarsa. tabi bu güzel haber ama burada kuralları, yasaları kimler belirleyecek, kime göre belirleyecek? bunlar hep sorun. herkese uygun tek bir ortam oluşturmak imkansız, yapılmaya çalışıldığında da tamamen kısıtlayıcı olacaktır.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Xbox Series X
+ TAKİBE
AL
3 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız