Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Mass Effect 3'ten Ayrıntılı Bilgiler

Bu görüntü Ashley'nin de oyunda bulunacağını gösteriyor. Saç şekli değişince ve görüntünün kalitesi kötü olunca onu tanımak zor.

     Game Informer dergisi Mass Effect 3'ü Mayıs ayında kapağına taşıyor. Yıl sonunda piyasaya çıkacak olan Bioware'in aksiyon-rpg oyunundan ilk ayrıntılar da bu dergiden sızan bilgilerle ortaya çıktı. Böylece kafamızdaki bir çok soru da yanıtlanmış oldu.
 
     Playstation 3, Xbox 360 ve PC için yeni bir oyun motoru ile hazırlanan Mass Effect 3'ün ilk ayrıntıları şöyle:
 
* Oyun Arrival'deki olaylar sonrasında Shepard'la Dünya'da başlıyor. Komutanımız müttefikleri bulup Reaper güçlerine karşı koymak için mücadele veriyor.
* Takım arkadaşlarımız arasında Liara, Ashley/Kaiden, Garrus, James Sanders bulunuyor. Ayrıca henüz takım arkadaşlarımız olup olmayacakları onaylanması da Wrex, Mordin, Legion, ve Anderson'da oyunda görünecek.
* The Illusive Man oyunda büyük rol oynayacak ve Cerberus grubu Shepard'ı öldürme amacıyla tekrar ortaya çıkacak.
* Oyunun RPG öğelerinde artış olacak
* Karakter geliştirme konusunda daha özgür olacağız
* Daha geniş yetenek ağacı bulunacak
* Güçler bir defa değil, çok sayıda geliştirilebilecek
* Silahlar Mass Effect 2'dekine benzeyecek
* Silahlara dürbün ve namlu ekleme özellikleri geri dönüyor.
* Bütün silahlar her karakter sınıfı tarafından kullanılabilecek ve herhangi bir engelleme olmayacak.
* Silahları taşımak için sınırlı sayıda yer olacak, ama sadece "Soldier" sınıfı bütün silahları aynı anda taşıyabilecek.
* Adept, Engineer ve Sentinal aynı anda 2 silah; Vanguard ve Infiltrator ise 3 silah taşıyabilecek.
* Oyunda ekibinize kimi alacağınıza göre oyun sonunda da değişiklik olacak. Yani birden fazla oyun sonu bizi bekliyor.
* Game Informer'dan gelen bilgilere göre oyunda multiplayer olmayacak
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak gamingeverything Mass Effect Mass Effect 2 Mass Effect 3 Action RPG Bioware EA Games Xbox360 PC
Resident Evil: The Mercenaries'ten Rebecca Videosu Avrupa'da PSP'nin Fiyatı Düştü
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

tizar

9.4.2011 19:51:37

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri _RevO rpg bilgin olmadığı anlasılıyor benim oyunumda hepsi oyun sonunda öldü +shephard bile bu oyundaki seçimlerine bağlıdır oyunda düsmanlara bodoslama girmekle karakterlerin oyun sonunda ölmesiyle hiçbir alakası yok kendi yaptığın seçimlerine göre şekilleniyor senaryo ben oyunda iyi biri olsaydım sözde ölmeyede bilirlerdi ama ben riske attım biraz gerçeği şimdi tekrar yüklüyorum bakalım baska baslangıc değişik son yapalım :)
Kardeş sen tüm mürettebatı öldürdüysen bunun seçim ile alakası yok oyunu bilmediğin anlamına geliyor. Bu durumda oyunu boşuna oynamışssın kontrolü spastik özürlü birisine versen bile illaki bir kaç kişiyi kurtarırdı. Ben bu oyunu tüm ihtimalleri deneyerek tekrar tekrar oynadım. Hiçbir loyalty mission yapmamışsın, crew kaçırılmışken sen folluk arayarak zaman harcamışsın, hiç bir gemi upgrade ini yapmamışsın. Bu oyunu bitirdim demen bile hata senin yaptığın yeni başlamış bir filmi sonuna sarıp finalini görüp kapatmaktan farksız ki sen finali bile batırmışsın.

BSC Misafiri

9.4.2011 18:48:45

0
_RevO_ vah vah vah.. Bak birader sen anlamak istemiyorsun ben tartısmayı kapatmaya calıstıkca üste çıkmaya calısıyorsun bunun BECERİSİZLİKLE alakası yok oyunun birden fazla sonu var biliyorsundur heralde ? ve ben son olarak bunu gördüm bunun beceriksizlikle hiçbir alakası yok SENİN SEÇİMLERİNE BAĞLI OLARAK İLERLİYOR OYUN diyorum sen bana sen beceriksizsin diyorsunki senin beyninin sol kısmı çalısmıyor sanırım çünki dediğimi anlamayığ saçma sapan birseye dönüstürüyorsun bak tekrar yazıyorum OYunDA BEN BÖYLE OLMASINI İSTEDİM MORDİNİN ORDA OLMASINI istedim anlata bildimmi ? bu tamamen beni ilgilendirir sen kimsenin oyununa ve SEÇİMLERİNE karısamazsın bırakta özgür birisi olarak oyunumu oynayayıp istersen ve sende seçimlerime karısma genç arkadasım he ne dersin bırakta BENİM İSTEDİĞİM gibi BİTSİN oyun SENİN İSTEDİĞİN için değil allah zihin açıklığı versin umarım anıya bilmissindir busefer seviyenide hiç beyenmedim haberin olsun.

Zenyxia

9.4.2011 12:14:09

0
Evet orada seçimleriniz en önemli faktör. Diğerleri upgrade vs. http://social.bioware.com/forum/1/topic/105/index/5855452 Şurada söylenenleri yaparsanız kimseyi kaybetmeden oyunu bitirebiliyorsunuz.

atahan12

9.4.2011 11:49:39

0
Arkadaşlar o son görevde evet üyeler ölüyor ancak hepsini kurtarmakta mümkün.Hatta bununla ilgili trophy bile bulunuyordu.Gerçi neden miranda yı saymamışlar bilmiyorum.Büyük ihtimalle sürpriz yapmak istiyorlardır :)

BSC Misafiri

9.4.2011 02:03:09

0
_RevO rpg bilgin olmadığı anlasılıyor benim oyunumda hepsi oyun sonunda öldü +shephard bile bu oyundaki seçimlerine bağlıdır oyunda düsmanlara bodoslama girmekle karakterlerin oyun sonunda ölmesiyle hiçbir alakası yok kendi yaptığın seçimlerine göre şekilleniyor senaryo ben oyunda iyi biri olsaydım sözde ölmeyede bilirlerdi ama ben riske attım biraz gerçeği şimdi tekrar yüklüyorum bakalım baska baslangıc değişik son yapalım :)

Zenyxia

9.4.2011 01:32:06

0
quote:

Orijinalden alıntı: _RevO_

neyseki kurtarmışım ashleyile olan munasebete dair save dosyasını ashley buysa mutlaka patch isteriz, mass effect1 e koymak için Şaka bir yana çalışılabilir aslında, bazı modlarda, garrus un yüzü başka turian larla değiştirilmişti bu da olabilir bence, hatta olmalı, olmak zorunda Ashley Bacı Tabii bu olumlu bir değişme, ancak ashley değiştiyse, diğer elemanların da değişme olasılığı var -ki, daha önce yazmıştım- Dragon2 deki gibi Vaka-ı Zevran görebiliriz diye de çekiniyorum açıkçası Bu arada ME3 le beraber yeni oyunları düşünmeye başladım şimdiden, ne dersiniz yeni oyunlarda prothean falan olurmuyuz acaba
Evet! Olur valla neden olmasın, modderlar iş üstündedir şimdi. Hatta kesinlikle olmalı bu, diğer türlü hayatta kur yapmam ben o kıza. At gibi suratı, dipdişlek(?) dişleri var. Saçı kurtarmış durumu biraz. Ben yüz modellemelerinin fazla değişeceğini pek sanmıyorum. Değişse bile bu olumlu yönde olur kanımca. Dediğiniz gibi Ashley'e bakın mesela. Kız ilk oyunda neydi öyle, üçüncü de resmen afete dönüştürmüşler. Zaten hatırlayın, ilk oyundaki yüzler ikinci oyunda da olumlu yönde değişmişti. Dragon Age 2'deki vakayla karşılaşmayız diye düşünüyorum. Ayrıca Shepard'ın yüzünde çok fazla oynama yapamazlar çünkü o yüz için Bioware epey para harcadı Mark Wanderloo'ya. Ona benzer olmak zorunda. Valla hacı onu bunu bilmem yeni gelecek oyun multiplayer olursa beni Krogan'dan aşağı kesmez. Krogan FTW

Zenyxia

9.4.2011 01:08:10

0
Gerçekten öyle. İlk oyun oyun 2007'de çıktı ama ben 2005 yılından, açıklandığı günden beridir takip ediyorum. Hesaplayın 6 yıl olmuş, çıkana kadar 7 olacak. Üzülmenin yanısıra büyük de bir boşluk duygusu olacak. İçimden biri oldu nerdeyse Shepard. Kendi yarattığım kadına aşık oldum var mı ötesi. Ha ayrıca ME evreni bitmeyecek, onun için üzülmenize gerek yok. Shepard'ın haikyesi son bulsa da evrenin kendisi devam edecek. İleride MMORPG veya multiplayer olarak görebiliriz kendilerini.

In Isaac We Trust

9.4.2011 00:49:26

+1
garrus olmalı ya onun rolü çok büyük silemezler tek kalemde o değil de shephard'ın hikayesinin sonu olucak ya captain shephard'sız günler olucak mass effect evreni için ne üzülücem finalinde filan. bildiğin film tadında çünkü.

Zenyxia

9.4.2011 00:30:24

0
quote:

Orijinalden alıntı: In Isaac We Trust

e tamam işte benim dediğimde aynı şey bsc misafirine cevap olarak yazmıştım dedim yani herkes ölüyor senin elinde ama oyunun ana bir senaryosu var film tadında karakterler ölmüyor hani öldü olmayacak onlar diyor ya var hepsi 3.oyunda olacaklar belki film çekilirse ölecek olan karakterler olabilir orası ayrı.
Yalnız Shepard'ı ölen save'leri üçüncü oyuna aktarmaya çalıştığınız zaman kabul etmeyecekmiş, üçüncü oyuna random olarak başlayacakmışız. Bir de şöyle birşey var, üçüncü oyunda grubumuza katılacak olan kişiler hep birinci oyundan. İkinci oyundan kimin döneceği belli değil. Yani ikinci oyunda kurtaramadığımız kişiler olmayabilir. Wrex, Legion ve Mordin açıklanmış ama squadmate olarak değil. İkinci oyunun sonunda kurtaramadıysak çıkmasınlar, yerlerine başka birileri geçsin. Böylece oynanabilirlik de fazla olur. Tabii bu kadar ayrıntıya girerler mi bilmem. Ben asıl Zaeed ile Kasumi'yi merak ediyorum, sonuçta DLC karakteriydiler, bakalım üçüncü oyunda olacaklar mı. Kasumi kesinlikle olsun, ayrıca romance seçeneği de koysunlar yanına. Edit: Durun Garrus başkanı unuttuk. Evet o dediğiniz olabilir bu durumda. Edit 2 : Şimdi baktım ve Garrus öldüyse üçüncü oyunda KESİNLİKLE olmayacak. Onaylanmış bu bilgi. Size şimdiden geçmiş olsun.

In Isaac We Trust

9.4.2011 00:15:25

0
quote:

Orijinalden alıntı: satantribal

Oyunun tek sonu yokki senin oyununda kendi hataların sonucu birkaçı yada hepsi ölmüştür. Shepard bile ölebiliyor ama 3. oyunda gene yöneteceğiz. Hata yapmassan çaycısından, aşçısından Kelly sine tam mürettebat bitirelebilirsin.
e tamam işte benim dediğimde aynı şey bsc misafirine cevap olarak yazmıştım dedim yani herkes ölüyor senin elinde ama oyunun ana bir senaryosu var film tadında karakterler ölmüyor hani öldü olmayacak onlar diyor ya var hepsi 3.oyunda olacaklar belki film çekilirse ölecek olan karakterler olabilir orası ayrı.

BSC Misafiri

9.4.2011 00:04:55

0
Beyler 2inci oyunda miranda ve diğer ekibimizdeki kişiler zaten ÖLÜYOR yani miranda olması saçma birsey zaten :) Ne alakası var istersek bütün mürettebatı kurtarıyoruz.

BSC Misafiri

8.4.2011 23:56:57

0
Beyler 2inci oyunda miranda ve diğer ekibimizdeki kişiler zaten ÖLÜYOR yani miranda olması saçma birsey zaten :) ---------- sen oyunu kötü sonla bitirmişsin. bende sadece o karınca yeğen gibi olan yaratık ve seri katil (assasin) ölmüşdü mirandayla gemide konuşduk sonra mirana ya koll centerdan fatura geldi. faturasını ödemeyince gemiye haciz geldi bende onu kovdum.

Zenyxia

8.4.2011 23:47:29

0
quote:

Orijinalden alıntı: _RevO_ Ayrıca, Miranda ve Cerberus'un shephardı öldürtmek istemesi, ME2 finaline, shepard'ın collector üssünü patlatması durumunda geçerli. BioWare forumlarında bakabilirsiniz. Bu arada dergi taramasındaki ashley mi ? öyleyse me1'i baştan oynamak gerekecek
Ooo harika oldu bu o zaman. Ben canon sanıyordum onu. Patlatsak da versek de Cerberus, Shepard'ı öldürmeye çalışacak diye biliyordum. Evet, Ashley yahu. Şaka gibi valla. Ne güzel olmuş o öyle. Yanarım yanarım romance yaşamadığıma yanarım. Bir insan nasıl bu kadar değişim gösterir ki. Ama kabul edin önceki haliyle de yüzüne bakılmazdı.

tizar

8.4.2011 21:52:37

0
quote:

Orijinalden alıntı: Zenyxia

Bu kesin mi ? Ben öldüyse olmayacak diye biliyorum.
Oyunun tek sonu yokki senin oyununda kendi hataların sonucu birkaçı yada hepsi ölmüştür. Shepard bile ölebiliyor ama 3. oyunda gene yöneteceğiz. Hata yapmassan çaycısından, aşçısından Kelly sine tam mürettebat bitirelebilirsin.

Zenyxia

8.4.2011 19:57:06

0
quote:

Orijinalden alıntı: In Isaac We Trust oynanışa göre değişiyor o durum ne ölmesi? eğer belli şeyleri yapmazsan ölüyorlar. normal hikyaye göre ölmüyorlar yani devam edicek. garrus ölmüştü mesela bende al bak 3.oyunda yine var çünkü olması gerek orjinal senaryo'ya göre. tamamen bizim elimizde karakterlerin ölüp ölmemesi.
Bu kesin mi ? Ben öldüyse olmayacak diye biliyorum.

In Isaac We Trust

8.4.2011 19:27:22

0
oynanışa göre değişiyor o durum ne ölmesi? eğer belli şeyleri yapmazsan ölüyorlar. normal hikyaye göre ölmüyorlar yani devam edicek. garrus ölmüştü mesela bende al bak 3.oyunda yine var çünkü olması gerek orjinal senaryo'ya göre. tamamen bizim elimizde karakterlerin ölüp ölmemesi.

BSC Misafiri

8.4.2011 18:41:52

0
Beyler 2inci oyunda miranda ve diğer ekibimizdeki kişiler zaten ÖLÜYOR yani miranda olması saçma birsey zaten :)

encuni

8.4.2011 17:54:36

0
Ben işte bunu sevıyorum adamlar her oyunda yeni motor geliştırıyor

BSC Misafiri

8.4.2011 17:54:04

0
Miranda yok mu yaw. Yoksa bize ihanet mi etti kokoş.

atahan12

8.4.2011 16:06:45

0
Mordin yine takımda olsun bence :D Adept olmuştum başta.Şimdi 2 silah mı diyorlar?Daha fazla taşıyabilsem güzel olurdu.

In Isaac We Trust

8.4.2011 15:52:55

0
miranda, wrex, mordin, legion ve jacob benim ekibim buydu ama.. saveini sildim ama yine bu ekibi istiyorum aynen olmazsa benim açımdan kötü olur ya. miranda hele shephard ile efsanevi bir çift olmalılar bana göre umarım taraf değiştirme klişesini en azından ana karaktere yakın hain kadın karakter kafasında miranda üzerinde kullanmazlar hiç hoş olmaz.

Smalltime

8.4.2011 14:07:28

+1
Miranda, Tali? Düşündüm de Miranda tekrar Illusive Man'in tarafına geçebilir. Tali te kendi ırkının savınmasında baş rol oynamak için gemiden ayrılabilir. Yukarıdaki maddelerde 'Güçler bir defa değil, çok sayıda geliştirilebilecek' denmiş. Tüm güçlerimiz zaten 4 kademe +1 kademe ekstra olarak geliştirilebiliyordu.
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Mass Effect 3 ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
76 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız