Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Mark Cerny: Oyun Disklerinin Ömrü Kolayca Bitmez

Mark Cerny 2004 yılında Yaşam Boyu Başarı Ödülü kazanmıştı

     Crash Bandicoot'un tasarımcısı olan Mark Cerny kutulu oyunların özellikle konsol pazarı için daha uzun süre önemli bir konumda kalacağını söylüyor. Ünlü tasarımcıya göre PC'de dijital satışların arttığı bir dönemde olmamıza rağmen konsollarda durum farklı olabilirmiş.
 
      Ubisoft Reflections'ın stüdyo müdürü Gareth Edmondson'ın Driver: San Francisco'yu kast ederek (oyun ilk günden indirilebilir de olacak) artık 1. sınıf oyunların da indirilebilir olduğunu ve sektörün indirilebilir oyunlara kaydığını söylemesi üzerine bir açıklama yapan Mark Cerny bu konuda farklı düşündüğünü şu sözlerle dile getirdi:
 
     "Ben insanların bunu yapamayacağını söylemiyorum, ama dijital satışın baskın pazarlama stratejisi olacağını düşünmüyorum. İnternet hızının arttığını biliyoruz, ama hala (Metal Gear Solid 4 gibi oyunları) 1 saatte birşeyler indirmek için 10 yıl daha beklemelisiniz."
 
    Olaya teknik yönden bakacak olursak, gelecekteki oyunların çok fazla yer kaplayacağını söyleyen Cerny, şu anki ünlü PS3 oyunlarının bile 25 ila 50 GB yer kapladığını söylüyor. Bu nedenle en azından yakın gelecekte kutulu oyunlar hala önemli bir yer kaplayacakmış.
 
     Aslında Cerny'nin vurguladığı nokta son derece doğru görünüyor. Sonuçta internet hızı artabilir, ama diğer yandan da oyunların verileri artık daha fazla yer kaplıyor.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak develop-online Mark Cerny Kutulu Oyunlar Dijital Satış
Crimson Alliance'tan İlginç Pazarlama Stratejisi Bazı VITA ve PS3 Oyunları Tek Paket Satılacak
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

ExpertRanger

28.8.2011 19:32:57

0
MGEDK sana katılıorum oyun daha yüklenmeden olayı anlamak güzel oluyor

MGEDK

27.8.2011 15:11:06

+1
Ne olursa olsun kutulu süper bir şey :) Şahsen tüm orjinal oyunlarımı kutulu almaya çalışıyorum koleksiyon gibi bir şey :) Yani oyunu yüklerken içerisinden çıkan kitapçığı okumak ve oyun daha yüklenirken neyle karşılaşacağınızı, nasıl oynandığını, multiplayer modlarını falan önceden öğrenmek ayrı bir haz bana sorarsanız :)

brk135

27.8.2011 14:22:38

-1
bu arada "bir şey" ayrı yazılır.

BSC Misafiri

27.8.2011 13:07:34

+2
PC için de "Kim bunu evinde ister ki" ve "Gelecekte en fazla 1.5 ton olurlar" demişlerdi :D

BSC Misafiri

27.8.2011 13:07:21

0
ntsc veya pal olması önemli oyunun makinana bak palsa pal uyumlu oyun al ntsc ise ntsce uyumlu al amerikadan gelen oyunlar ntscdir avrupadakiler paldır

AsiCimbomlu

27.8.2011 12:28:23

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Arkadaşlar konuyla ilgili olmadığını biliyorum ama lütfen yardım edermisiniz. Ben Gamestoptan Oyun siparişi vermek istiyorum mesela BF:3 ü almak istiyorum gamestopa kayıt oldum ve ülkemi turkey işaretledim (ayrıca oyun Xbox için) acba amerikadan geldiği için mediamarktan aldığım xboxda çalışırmı ? Diye size sorayım demiştim oyunda dünyasında yeni olduğumdan dolayı büyüklerin yardımını istedim sadece.
Shopto ingilterede değilmi ? Media marktan aldığın palsa oyunuda pal al yoksa çalışmaz

BSC Misafiri

27.8.2011 11:48:25

0
Arkadaşlar konuyla ilgili olmadığını biliyorum ama lütfen yardım edermisiniz. Ben Gamestoptan Oyun siparişi vermek istiyorum mesela BF:3 ü almak istiyorum gamestopa kayıt oldum ve ülkemi turkey işaretledim (ayrıca oyun Xbox için) acba amerikadan geldiği için mediamarktan aldığım xboxda çalışırmı ? Diye size sorayım demiştim oyunda dünyasında yeni olduğumdan dolayı büyüklerin yardımını istedim sadece.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız