Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Mafia II: Definitive Edition - İnceleme

 
 
Hangar 13, D3T ile geliştirilen ve 2K tarafından yayınlanan nişancı aksiyon macera oyunu Mafia II, yılların eskitemediği bir yapım olarak karşımıza çıkıyor. Definitive Edition ile tekrardan düzenlenen oyunda ne tür değişikliklerin olduğunu gözle göremesek de oyunun temeli sağlam olduğundan bir solukta bitirmeye çalıştığımız bir deneyim.
 
Bölüm bölüm ilerlediğimiz ve her bölümde farklı yerlere vardığımız mafya teması içerisinde Vito adlı bir karakteri kontrol ediyor ve bu karakterle beraber büyük maceralara doğru yelken açıyoruz. Oyun içerisinde arka planda bizlere güzel bir hikaye anlatılıyor. Bu hikaye gerek ara sahnelerle gerekse karakterler arası diyaloglarla destekleniyor. Diyaloglar genellikle bir yerden bir yere araçla giderken konuşma şeklinde karşımıza çıkıyor ve sürekli olarak kendimizi altyazı okurken buluyoruz.
 
Definitive edition
 
 
 
Öncelikle oyunun orijinali 2011 yılında çıkış yapan klasik sürüm. Ben her iki sürümü de oynadım ve ikisi arasında devasa farkların olduğunu söyleyemem. Oyunun zaten orijinal yapısı oldukça sağlam bir şekilde karşımıza çıkıyor. Definitive Edition sürümü ile beraber de bu orijinal yapı korunarak daha cilalı bir şekilde karşımıza çıkıyor. Oyundaki karakterler her ne kadar eski animasyonlarla ve hareketlerle karşımıza çıksa da oyunun atmosferi ve bizlere sunduğu o dokuyu içimizde hissediyoruz.
 
Oyunda bir araçla etrafta gezinirken sağa sola baktığınızda zaten oyunu ne kadar güzel bir görselliğe ve atmosfere sahip olduğunu görebileceksiniz. Özellikle oyuna ilk başladığımız zamanlarda kar yağışı ile beraber etrafın beyaza bürünmesini, yine daha ilerleyen zamanlarda mevsimin yaz olduğu döneme denk gelerek etrafın aydınlandığını görebiliyor ve güzel bir atmosferin içerisinde olduğumuzu hissedebiliyoruz.
 
Kısacası önceki sürümle bu sürüm arasında olağanüstü bir fark yok. Yani Mafia 1'in remake sürümündeki gibi tamamen devrimsel bir yapı beklemeyin. Eğer beklerseniz yanılırsınız. O beklenti içerisine girmeyerek bu yeni sürümü deneyebilir ve oyunu oynayabilirsiniz.
 
Zorluk seviyeleri
 
 
 
Oyunda maceramıza başlamadan önce her oyunda olduğu gibi seçebileceğimiz 3 farklı zorluk seçeneği bulunuyor. Bu zorluk seçeneklerinden herhangi birini seçerek oyundaki zorluk seviyesini ayarlayabiliyor ve nasıl istiyorsanız o şekilde maceranıza devam edebiliyorsunuz. Ben oyunu en zor zorlukta oynadım ve bitirdim. Dolayısıyla oyunda yaptığım her bir yanlış hamlede ne yazık ki karakterin ölümüyle karşılaştım. Örneğin oyun içerisinde siperden yaptığım yanlış bir hareket direkt olarak karakterin tek yemesine sebep oldu. Ancak bu durumdan oldukça zevk aldım çünkü oyunun bu zorluk derecesi bir şeyleri başardığım hissiyatını verdi.
 
Ancak tabii ki sizin için zorluk seviyesi değişkenlik gösterebilir. Eğer sadece hikayeye odaklanmak ve vaktinizi çok fazla kaybetmek istemiyorsanız en kolay zorlukta oyuna başlayabilir ve hikayeyi bu şekilde sona erdirebilirsiniz. Zorlanmadan bitirebileceğiniz kolay seviye ile beraber kısa sürede oyunu sonuna gelebilirsiniz. Ancak oyun Steam üzerinden oynuyorsanız ve başarılara takıntılıysanız elbette en zor zorlukta oynamanızı tavsiye ederim. Çünkü bu zorluk seviyesi ile oyunu bitirmek birkaç başarımı aynı anda kazanabileceğiniz anlamına geliyor.
  
Bölüm bölüm olaylar
 
 
 
Oyun içerisinde bizlere bölüm bölüm bir yapı sunuluyor ve her bölümde farklı kısımlara doğru ilerliyoruz ve hikayenin geri kalanını deneyimliyoruz. Oyunda her ne kadar açık bir dünya olsa da bu açık dünya içerisinde yapacağımız herhangi bir görev bulunmuyor. Çizgisel olarak yapacağımız görevlere doğru bu açık dünya içerisinde ilerliyor ve o görevleri de yapmaya çalışıyoruz. Oyunda herhangi bir yan görev vesaire bulunmuyor sadece oyunda bizlere sunulan hikaye kapsamında karşılaştığımız görevleri yapıyor ve o göreve doğru ilerleme kat ediyoruz.
 
Farklı farklı bölgelere ilerliyoruz
 
Oyun içerisinde farklı farklı bölümler yer alıyor ve her bölümün teması o bölüme başlarken bizlere aktarılıyor. Yani her bölümde yaşayacağımız olayların başlığı ilk başta bizlere veriliyor ve bu kapsamda neler olup biteceğini aslında kestirebiliyoruz. Oyun içerisinde her bir bölümde farklı karakterlerle karşılaşabiliyor, farklı bölgelere doğru adım atabiliyor ve yeni bölgeleri keşfedebiliyoruz. Oyunda hikayenin gidişatı oldukça güzel bir şekilde bizlere aktarılıyor ve yavaş tempodan hızlı tempoya doğru geçiş yapabiliyoruz.
 
Uzun bir oyun deneyiminin bizlere sunulduğu Mafia 2 içerisinde ondan fazla bölüm yer alıyor ve bu bölümler arasında git gel yapabiliyoruz. İstersek bir bölüme iki kere oynayabiliyor ve oyun sonunda da bu bölümlere tekrardan geçiş yapabiliyoruz.
 
Açık bir dünya ama çizgisel
 
 
 
Oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi açık bir dünya yer alıyor ancak bu açık dünyada sadece ana görevleri yapmakla yükümlü olarak bulunuyoruz. Oyunda her ne kadar açık dünya içerisinde sağa sola geziyor ve istediğimiz yere gidiyor olsak da açık dünya içerisinde yapabileceğimiz herhangi bir görev bulunmuyor. Dolayısıyla çizgisel bir açık dünya bizlere aktarılıyor diyebilirim. İlk oyunla beraber aynı yapıyı bizlere aktaran bu yapım içerisinde büyük bir açık alan bizleri bekliyor. Bu açık alan içerisinde dilediğimiz yere gidebiliyor ve o yerleri keşfedebiliyoruz.
 
Oyunda sağda solda bulduğumuz araçları alabiliyor, onları çalabiliyor ve dilediğimiz gibi onlara binebiliyoruz. Bindiğimiz bu araçlarla beraber etrafı keşfediyor, farklı bölgelere doğru ilerliyor ve bizlere sunulan atmosferin tadını çıkartabiliyoruz. Oyunda eski tarzda farklı farklı araçlar yer alıyor, bu araçların markaları farklılık gösteriyor, her markanın ve aracın kendine ait sürüş dinamiği ve özellikleri bulunuyor. Oyun içerisinde bu sürüş dinamikleri de gayet güzel bir şekilde bizlere aktarılmış durumda.
 
Araçlar ve sürüş dinamikleri
 
 
 
Oyun içerisinde onlarca farklı markadan araçlar yer alıyor ve bu araçları istediğimiz gibi deneyimleyebiliyor ve sürebiliyoruz. Oyunda sağda solda bulunduğumuz her bir araca geçiş yapabiliyor, eğer kapıları açık değilse kilidini kırabiliyor ve daha fazlasını elde edebiliyoruz. Mafia 2 içerisinde bulunan bu araçların her birinin farklı sürüş dinamikleri yer alıyor ve bu sürüş dinamikleri ile beraber aslında bizlere gerçekçi bir deneyim aktarılmaya çalışılıyor.
 
Oyunda sürdüğünüz her bir aracın farklı sürüş dinamikleri bulunuyor ve bunları sürerken nasıl bir yapıda olduğunu anlayabiliyorsunuz. Örneğin bir araç çok hızlı ilerliyor ve bu araçla beraber patinaj yapmanız çok olası, diğer bir araç ise daha yavaş ilerliyor ve bu araçla beraber yol tutuşunuz oldukça iyi olabiliyor. Dolayısıyla her bir aracın kendine ait özellikleri, sürüş dinamikleri ve yapısı yer alıyor. En iyi aracın hangisi olduğuna da oyun içerisinde elbette siz karar veriyorsunuz.
 
Oyunda yine diğer taraftan kendi galerimizi oluşturabileceğimiz bir garajımız bulunuyor. Bu garajımıza sağda solda bulduğumuz araçları getirebiliyor ve bu araçları kaydedebiliyoruz. Bulduğumuz güzel araçları bu garaj içerisine alabiliyor ve istediğimiz gibi garajımızı genişletebiliyoruz. Oyunda elbette bulduğumuz araçları çarparsak ve onlara hasar verirsek tamir etmek durumunda kalıyor ve bu tamir işini de garajımızdan halledebiliyoruz.
 
Silah çeşitliliği ve karakterler
 
 
 
Oyun içerisinde aksiyon, macera ve nişancı unsurları bulunuyor ancak rol yapma unsurları yer almıyor. Yani oyun içerisinde karakter geliştirme ekranı, envanter sistemi veya silah geliştirme ve yükseltme mekanikleri yer almıyor. Dolayısıyla oyunda bizlere sunulan her bir nesneyi tek bir şekilde kullanabiliyor ve karşımıza çıkan düşmanları da bu şekilde alt edebiliyoruz. Oyunda Vito adlı karakteri kontrol ediyor ve bu karakterle beraber hikayenin gidişatına konu olabiliyoruz.
 
Oyunda arka planda bizlere sunulan hikayede karakterin hangi duygular içerisine girebildiğini ve yaşadığı zorlukları görebiliyor ve biz de o ruh haline bürünebiliyoruz. Oyunda yine karşımıza çeşit çeşit düşmanlar, mafyalar ve gruplar çıkıyor. Bu grupları da alt etmek tamamen bizim işimiz oluyor. Oyun içerisinde bu düşmanlara karşı kullanabileceğimiz çeşitli silahlar ve yanımızda yer yer bulunacak olan dostlarımız bulunuyor. Kullanacağımız silahlar arasında tabancalar, makineli tüfekler, ağır silahlar ve daha fazlası yer alıyor. Bunların dışında da yine kullanabileceğimiz çeşitli bombalar, patlayıcılar ve dahası bulunuyor.
 
Oyundaki bu silah çeşitliliği ile beraber istediğimiz silahı alabiliyor, düşmanlara karşı gelebiliyor ve bu bulunan silahlardan istediğimizi üzerimize atabiliyoruz ve mücadele esnasında da istediğimiz silahı seçebiliyoruz. Üzerimize toplamda 4 farklı silah atabiliyor ve bu 4 farklı silahı da mücadele esnasında seçebiliyor ve olayların gidişatına göre istediğimiz silah kullanabiliyoruz.
 
Hikaye ile oyuna bağlanma
 
 
 
Oyun elbette bizlere güzel bir hikayeyi aktarıyor ve bu hikaye ile beraber oyuna daha iyi adapte olabiliyor ve bağlanabiliyoruz. Oyun içerisinde bir karakteri kontrol ediyor ve bu karakterle beraber aslında bir bütün olabiliyoruz. Oyunda anlatılan hikayeye derinlemesine bir iniş yapmayacağım. Dolayısıyla bu incelememde herhangi bir spoiler yer almayacak. Sadece genel hatlarıyla bu hikayeden bahsedeceğim.
 
Oyunda yukarıda da yer yer belirttiğim Vito bir karakteri kontrol ediyoruz ve bu karakter kendisini geçindirmek amacıyla arkadaşı Joe ile beraber kötü işlere bulaşmış durumda. Arkadaşıyla beraber küçüklükten beri bu işlerle uğraştığından dolayı ilerleyen dönemlerde bu işleri büyüterek daha çok mafya tarzına bürünüyor. İllegal işler yaptığımız bu yapım içerisinde yaptığımız işleri daha da büyütmek amacıyla farklı karakterlerle taınşabiliyor, onlardan çeşitli görevler alabiliyor ve aslında bir mafya ailesine katılmak için çeşitli hamleler yapıyoruz.
 
Bir mafya ailesine katılmak tabii ki kolay olmuyor çünkü o aileye katılmak için zorlu görevler yapmak, düşmanları alt etmek ve bu ailenin bizlere güvenmesine sağlamamız gerekiyor. Bu da uzun bir süreci beraberinde getiriyor. Dolayısıyla oyun içerisinde bulunan karakterimizle beraber yer yer illegal işlerin dibine vuruyor, çeşitli soygunlar gerçekleştiriyor ve soygunların akabinde ise belki de kendimize bir hapishanede bulabiliyoruz. Kim bilir...
 
 
 
Oyunda atıldığımız her bir macerada farklı bir deneyim elde edebiliyor, elde ettiğimiz bu deneyimlerle beraber kendimizi oyun içerisinde nasıl bir konuma geldiğini görebiliyor ve bu konumla beraber aslında geçinmenin ne kadar zor olduğunu anlayabiliyoruz. Oyun içerisinde anlatılan hikayeyle aslında bir bütün olabiliyor, bu hikayeyi içimizde hissedebiliyor ve bu hikaye kapsamında sona doğru ulaşmaya çalışıyoruz.
 
Oyunda anlatılan hikaye ilgi çekici ve daha sonrasında neler olabileceğini merak ettiğimiz bir yapıyı bizlere sunuyor. Bu hikaye tabii ki oynanış çeşitliliği ile beraber bizlere aktarılıyor. Hem hikaye hem de oynanışın güzel ve çeşitli olması bizleri oyuna bağlayan temel unsurlar arasında yer alıyor. Zaten bu iki ana unsuru başaran oyunlar çok oynanan yapımlar arasında yer alıyor ve uzun seneler de konuşulan oyunlar içerisinde bulunuyor. Dolayısıyla bu oyun da bu başarıyı elde etmiş yapımlardan biri olarak karşımıza çıkıyor.
 
Mevsim geçişleri
 
 
 
Oyun içerisinde ilk hikayeye başladığımız esnada mevsimin kış olduğunu ve etrafın olabildiğince karlarla kaplı olduğunu görebiliyoruz. Atıldığımız bu macerada mevsim geçişleri bulunuyor ve her mevsim geçişiyle beraber atmosferi nasıl değiştiğini deneyimleyebiliyoruz. İlk olarak kış mevsimi ile beraber başladığınız oyunda daha sonrasında da yaz mevsimine geçiş yapabiliyor ve etrafın tamamen güneşli olduğunu görebiliyoruz. Oyun içerisinde tabii ki bu değişimler oldukça güzel bir şekilde bizlere aktarılıyor v  her mevsiminde kendine ait güzellikleri ve özellikleri bulunuyor.
 
Mevsim geçişleri ile beraber zaman ilerliyor, hikayenin bir kısmı bizlere açılıyor ve farklı farklı bölgelere doğru adım atabiliyoruz. Bu  mevsim geçişleri ile beraber daha zevkli bir oyun deneyimi elde edebiliyor ve etrafın güzelliği ile beraber de bu deneyim daha da katlanarak ilerliyor diyebilirim.
 
Aksiyon ve siper sistemi
 
 
 
Oyunda elbette yukarıda da bahsettiğim gibi aksiyon ve nişancı unsurları bizlere aktarılıyor ve bu kapsamda çeşitli siper savaşlarına katılabiliyoruz. Oyun içerisinde her bir nesnenin veya duvarın arkasına saklanabiliyor, bu nesneleri bir siper olarak kullanabiliyoruz ve siper al ateş et aksiyon şeması ile beraber düşmanları alt edebiliyoruz. Oyun içerisinde elimizdeki silahla beraber düşmanlara güçlü atışlar yapabiliyor ve onları tek mermi de kafadan indirebiliyoruz.
 
Oyun içerisinde kalabalık ortamlara girdiğimizde çok dikkat etmemiz gerekiyor. Eğer karşınızda kalabalık bir düşman grubu varsa derhal bir nesnenin arkasında siper alabiliyor ve doğru zamanda ve doğru anda biz de atışlarımızı yapabiliyoruz. Oyun içerisinde düşmanların belli bir atış şeması bulunuyor ve bu düşmanlar bizim siper aldığımız kısma doğru sürekli olarak ateş edebiliyor. Ancak düşmanların belli bir zaman sonra mermileri tükeniyor ve şarjör değiştirmek durumunda kalıyorlar. Dolayısıyla biz de tam bu anda atışlarımızı gerçekleştirerek onları kolayca indirebiliyoruz.
 
 
 
Aksiyon sistemi çoğunlukla siper alma üzerine kurulu. Eğer siper almazsanız doğrudan mermiler üzerinize gelebiliyor ve direkt olarak ölebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde ölmek oldukça kolay. Haliyle doğrudan düşmanların üzerine Matrix tarzında uçup kaçamıyor, siper ala ala güvenli bir şekilde düşmanları indirmeye başlıyoruz.
 
Oyun içerisinde yine kullanabileceğimiz çeşitli silahlar yer alıyor ve siperlerin arkasından bu silahları ateşleyebiliyoruz. Kullanabileceğimiz silahlar arasında yukarıda da bahsettiğim gibi tabancalar, pompalı tüfekler, makineli silahlar ve daha fazlası yer alıyor. Tabancalar düşük hasarlarla beraber karşımıza çıkarken pompalı tüfekler yakın saldırı konusunda oldukça güçlü bir silah olarak karşımıza çıkıyor. Pompalı tüfekle ateşlediğimiz her bir atışta düşmanlar parçalanabiliyor ve tek atışla beraber yakın mesafede onları indirebiliyoruz. Diğer silahları da dilediğiniz gibi kullanabiliyor ve mücadele esnasında bu silahlar arasında geçiş yapabiliyorsunuz.
 
Gece ve gündüz döngüsü
 
 
 
Oyunda yukarıda bahsettiğim mevsim geçişlerinin haricinde bir de gece ve gündüz döngüsü yer alıyor. Elbette bu gece ve gündüz döngüsünün oyunda olması oldukça güzel bir durum. Çünkü oyunda gece ve gündüzün farklı atmosferini deneyimleyebiliyor ve bu süreç boyunca yolculuğumuza devam edebiliyoruz. Oyun içerisinde gündüz herhangi bir vakitte ilerliyoruz ve güneş ışığının gözümüze çarptığını görebiliyoruz .Yine güneş ışığı haricinde gece lambaları ile beraber evimize doğru ilerliyor ve ışıkların gözümüzü aldığını hissediyoruz.
 
Oyun içerisinde denk geldiğim bir durumdan bahsetmek istiyorum: Oyunda özellikle gece boyunca araç ışıklarının ve çevre ışıklarının çok fazla gözüme vurduğunu fark ettim. Oyunda eğer gece vakti ise ve kendinizi bir yolda bulduysanız karşıdan gelen araçların farlarının ne kadar çok ışık yaydığını görebileceksiniz ve bu da oldukça gözü alan bir durum. Yani önümüzdeki yolu bile bu ışıklardan dolayı zar zor görebiliyorsunuz. Dolayısıyla bu duruma dikkat etmeniz gerek.
 
Seçimler ve yan görev yok
 
 
 
Mafia 2 içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi sadece ana görevler kapsamında açık dünyaya atılıyoruz ve ana görevleri tamamlayarak oyundaki bir sonraki bölüme geçmeye çalışıyoruz. Oyun içerisinde yapacağımız herhangi bir seçim vesaire bulunmuyor sadece bizlere sunulan çizgisel bir hikaye üzerinde yapmamız gerekeni yapmaya çalışıyoruz. Oyunda herhangi bir yan görev de bulunmuyor dolayısıyla sadece ana görevlerden ilerliyor ve oyunun hikayesini sona erdirmeye çalışıyoruz.
 
Tabii oyunun ilerleyen kısımlarında farklı farklı karakterlerle tanışabiliyor, bu karakterlerle beraber etkileşime girebiliyor ve onlarla çeşitli alışverişler yapabiliyoruz. Yani bir oyunda silah satıcısı ile beraber karşılaştığımız zaman bu silah satıcısı artık haritada görülebilir bir şekilde karşımıza çıkıyor, dilediğimiz zaman da o satıcıya giderek farklı silahlar alabiliyor ve çeşitli eşyaları onlardan elde edebiliyoruz. Ancak tabii ki bunları almak için de ana görevleri tamamlamak, para kazanmak ve daha fazlasını yapmak gerekiyor.
 
Araç fizikleri ve parçalanma efektleri
 
 
 
Oyun içerisinde atıldığımız macerada fizik motorunu nasıl bir yapıda olduğunu siz de oynarken deneyimleyebilecek ve görebileceksiniz. Oyunda çevredeki nesnelerin veya yapıların parçalanmasını görebilecek ve bu nesneleri parçalamak da eğlenceli bir hal alacak. Oyun içerisinde bir araca atladığımız ve araçla beraber hızlı gittiğimiz kısımda eğer bir yere çarparsak aracın nasıl parçalandığını ve çarptığımız yerin nasıl parçalara ayrıldığını görebilecek ve oyun içerisinde bu tarz parçalanma efektlerinin ve fiziklerinin olduğunu anlayabileceksiniz.
 
Yine parçalanan araçların haricinde yok edilebilen kapılar, pencereler ve daha fazla unsur yer alıyor. Bunları da yine yer yer oyun içerisinde görebiliyorsunuz. Örneğin oyunda bir görev esnasında bir barı tarama işi veriliyor. Bu esnada barı ararken tamamen parçalandığını ve mermilerin değdiği noktalarda tahtaların kırıldığını, yine ateş ettiğimiz pencerelerin paramparça olduğunu görebileceksiniz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz parçalanma efektlerinin ve fiziklerinin olduğunu söyleyebiliriz.
 
Oyunda dikkat etmeniz gereken noktalar
 
 
 
Geniş çaplı bir hikayeyi bizlere sunduğundan ve sürekli olarak farklı yerlere ve farklı aksiyonlara giriş yaptığımızdan dolayı oyunda dikkat etmemiz gereken birçok nokta bulunuyor. Bu noktalardan kısaca bahsetmem gerekiyor. Çünkü oyun içerisinde yapacağınız bu hatalar sonrasında sürekli olarak aynı yerde takılabiliyor veya ilerlemeniz gecikebiliyor. Dolayısıyla kısaca bu hatalardan nasıl kaçırmanız gerektiğinden bahsedeceğim:
 
Öncelikle oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca aracınızı dikkatli ve özenli bir şekilde sürmenizi tavsiye ediyorum. Çünkü oyun içerisinde yapacağınız her bir hız artışı ile beraber polisler peşinize takılacak ve sürekli olarak kendinizi bir kovalamacın içerisinde bulabileceksiniz. Dolayısıyla buna aşmak için öncelikle şehir içinde dolanırken "L" tuşuna basarak hız limitini aktif hale getirebilir ve oyun içerisinde hız artışından dolayı polislerin peşinize takılmasını önleyebilirsiniz. Şehir dışı ve otobanlarda hızlı bir şekilde ilerleyebilir ve limit koymadan başka bir bölgeye doğru yol alabilirsiniz.
 
Diğer taraftan oyun içerisinde aksiyonuna dahil olduğumuz kısımda siperlerden direkt olarak düşmanların üzerine koşmayın veya çıkmayın. Düşmanların mermisi bittiği anda ve şarjör değiştirdiği anda zamanlama yakalayarak onların üzerlerine doğru gidebilir ve doğrudan üzerlerine ateş edebilirsiniz. Doğru zamanlamayı yakalamak karakterin daha az hasar almasına ve düşmanları kolayca indirmenizi sağlar. Dolayısıyla bu küçük noktalara dikkat etmemiz gerekir.
 
 
 
Oyun içerisinde yine sağda solda gezerken fare tuşuna tıklamamamız gerekecek. Çünkü bir kişinin yanına geldiğiniz ve sol fare tuşuna tıkladığımız zaman o karakteri itebiliyor ve onunla beraber direkt olarak yumruk dövüşüne başlayabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde yumruk dövüşüne girdiğimiz zaman o karakteri alt ediyor ve bu da polislerin peşimize takılmasına sebebiyet veriyor. Eğer kalabalık bir yerde böyle bir dövüşe girerseniz polisler peşinize takılıyor. Dolayısıyla sağda solda gezerken bu tarz durumlara dikkat etmek gerekiyor.
 
Öte yandan oyun içerisinde yine araçtayken çok hızlı ilerlememiz gerektiğinden bahsetmiştim. Yine bunu detaylandıracak olursam: Oyunda herhangi bir duvara, direğe, binaya veya nesneye çarptığımız zaman karakterimiz hasarı alabiliyor ve hız artışına eşdeğer olarak karakter bu durumdan hasar alabiliyor. Eğer çok daha hızlı bir şekilde bir yere çarparsak karakterin ölümüne bile sebebiyet verebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde şehir içlerinde çok hızlı hareket etmememiz ve ilerlemememiz gerekiyor.
 
Polis kovalamacaları
 
 
 
Her açık dünyada olduğu gibi bu açık ama çizgisel oyun içerisinde polisler elbette büyük yer kaplıyor. Oyunda yaptığımız her bir yanlış hamlede polisler peşimize takılıyor ve sürekli olarak bizi kovalamaya başlıyor. Oyun içerisinde araçla beraber ilerlerken hız limitini aşarsak direkt olarak ceza yazmak için polisler peşimize takılıyor, bir kişiyi açıkta indirirsek ve avlarsak direkt olarak yine güvenlik güçleri üzerimize doğru geliyor, bunun dışında en ufak yanlış hamlede peşimizde birilerinin olduğunu görebiliyoruz.
 
Oyun içerisinde kendimizi genel olarak ve sürekli olarak bir kovalamacının içerisinde bulabilecek ve polislerin de peşimizde olduğuna hissedeceksiniz. Oyunda yine polis kovalamacaları oldukça yer kaplayacak ve sürekli olarak izinizi kaybettirmeye uğraşacaksınız. Dolayısıyla oyunda araç sürüş dinamiklerine iyi hakim olmak gerekecek ve onları alt etmek için ve atlatmak için de sürekli olarak ara sokaklara girmek ve aracı hem hızlı hem de güvenli bir şekilde sürmeniz gerekecek.
 
Oyunda dikkat etmeniz gereken noktalardan en önemlisi aslında herhangi bir iş yapıyorsanız haritada bir polisin olmadığını bilme. Eğer bir araç çalacaksanız ve bu aracı doğrudan garajınıza alacaksanız haritada mavi bir simge ile beraber hem yaya polisler hem de polis araçları görülebiliyor. Mavi bir simge yoksa rahat rahat araçları çalabilir ve kendi bünyenize alabilirsiniz. Eğer mavi bir simge var ve polisin etrafında dolaştığını görüyorsanız bir müddet bekleyerek onun gittiğini görebilir ve ardından yapacağınız işleme kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Bu noktaya dikkat ederseniz oyun içerisinde genel anlamda polislerin sizi kovalamadığınızı görebilir ve rahat rahat işinizi yapabilirsiniz. Ancak tabii ki ana hikaye görevleri sebebiyle de polislerin doğrudan peşimizde olduğunu görebilecek ve bu kovalamacayı muhakkak oyun içerisinde birçok kez yapacaksınız.
 
Mafia 2 güzel bir deneyimdir
 
 
 
Mafya 2 için aslında çok fazla tartışmaya veya konuşmaya gerek yok. Oyunu zaten birçok oyuncu oynamış ancak oynamayanların da olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla bu oyuna geçiş yapmak isteyenler bu incelemeye bakabilir ve oyunun nasıl bir yapıya sahip olduğunu tahmin edebilir. Ancak tabii ki şu ana kadar yüzlerce oynanış videosu yayınlanmış durumda. Dilerseniz videolara da oyuna başlamadan bir göz atabilir veya doğrudan oyuna da geçiş yapabilirsiniz.
 
Oyuna her bir oyuncunun aslında oynamasını tavsiye ediyorum ve ilk oyunla beraber Bu hikayeye başlamanızı öneriyorum. Zaten ilk oyunun remake yani yeniden yapım sürümü yayınlanmış durumda. Dolayısıyla ikinci oyundan daha iyi bir grafikle ve animasyonlarla ilk oyunu oynayacaksınız. Kısacası bu konuda şanslısınız.
 
Öte yandan ilk oyunun da her iki sürümünü oynayıp bitirdim. İlk oyunun remake sürümü oldukça şahane olmuş ve sizin de mutlaka ilk oyunla beraber bu oyunu da oynamanızı öneriyorum.

Bu haberin bağlantısı
URL
oyun listeleri en çok oynanan oyunlar
Castle of Alchemists, 17 Mayıs Tarihinde Erken Erişime Açılıyor! Mayıs ayının ilk haftasında çıkış yapacak PC oyunları: 1-7 Mayıs 2023 #1

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Listeleri
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız