Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Mafia 3 Definitive Edition inceleme: Bir intikam hikayesi

 
 
Hangar 13 tarafından geliştirilen ve 2K tarafından yayınlanan aksiyon macera oyunu 2016 yılında çıkışını gerçekleştirdi. Bizleri kendine has bir açık dünyaya bırakan ve bu açık dünyada dilediğimiz gibi gezindiğimiz oyunun düzenlenmiş sürümü ise 2020 yılında karşımıza çıktı. İntikam hikayesine atıldığımız bu yapım içerisinde çeşitli görevler yapabiliyor, bu görevleri yapabilmek için aracımıza atlayabiliyor veya koşarak oraya gidebiliyor ve daha fazlasını bu oyun içerisinde gerçekleştirebiliyoruz.

Bir intikam mücadelesi

Mafia serisinin son oyunu olarak karşımıza çıkan bu yapım içerisinde Lincoln Clay adlı bir karakteri kontrol ediyor ve bu karakterin başından geçenleri oyun içerisinde biz de deneyimleyebiliyoruz. Oyunda bir intikam hikayesi içerisine dalış yapabiliyor ve tüm yakınlarımızın bir komplo sonucu ortadan kaldırıldığını görebiliyor ve bu kapsamda biz de büyük bir maceraya atılabiliyoruz.
 
 

Bu amaç doğrultusunda ilerlediğimiz ve çeşitli hamleler yaptığımız oyun yıl içerisinde etrafımızda bizi destekleyen ve bizimle beraber iş birliği yapan çeşitli müttefikler de bulunuyor. Bu müttefiklerle beraber bölge bölge ele geçirebiliyor ve ele geçirdiğimiz bölgeleri kendi bünyemize katabiliyoruz. Kendi bünyemize kattığımız bölgeler ileride çok işimize yarıyor ve buradan gelir sağlayabiliyoruz. İntikam peşinde olduğumuz mafya ele başını indirmek için bu bölgeleri ele geçirmek ve bu mafya başından tüm bölgeleri kendi bünyemize katmak oldukça önem arz ediyor.

Oyun içerisinde genel anlamda aynı şeyleri yapıyor ve çeşitli görevleri de bu kapsamda tamamlayabiliyoruz. Oyunda elde ettiğimiz görevler genel anlamda bölge baskını ve bir karakteri (ele başını) öldürme şeklinde oluyor. Bunun dışında yine kovalamacalar, aksiyon sahneleri, gizlilik unsurları ve daha fazlası da oyun içerisinde yer alıyor. Ancak bunlar da tabii ki yaptığımız şeylerin aynı olmasını engelleyemiyor.

Dikkatimizi çeken ilk nokta: Renk paleti sebebiyle bulanık bir görüntü
 
 

Oyun içerisine ilk dikkat ettiğimiz noktalardan biri olan görüntünün bulanıklaşması durumu. Bu durum oldukça rahatsız edici ve oyuna ilk giriş yaptığımda bu durum beni oldukça rahatsız etti ve direkt olarak kendimi bu bulanık görüntünün ortadan kaldırılmasını sağlayan mod ararken buldum. Aradığım modu buldum ve bu modu uygulayarak oyunda daha net bir görüntü kazandım ve bu sayede gerçekten de daha güzel bir oyun deneyimi elde ettim.

Oyunda ilk etapta giriş yaptığınız zaman hem renk paletinin soluk olduğunu hem de görüntünün bulanık olduğunu görebiliyor ve bu da gerçekten bazı oyuncuları hatta birçok oyuncuyu rahatsız eden durumlardan biri. Siz de bu durumdan dolayı rahatsızsanız kısa bir arama yaparak oyun içerisinde yer alan bu bulanıklığı ortadan kaldırabilir ve çeşitli modlar aracılığıyla bu bulanık görüntüyü ortadan kaldırabilir ve en iyi deneyimi elde edebilirsiniz. Modu uyguladıktan sonra gerçekten de net ve keskin bir görüntü elde ettim ve bu sayede daha iyi bir görüntüye ve atmosfere kavuştum diyebilirim.
 
 

Oyun içerisinde uyguladığım modun adını ve linkini sizler için aşağıya bırakıyorum ve ücretsiz bir şekilde bu modu indirebilir ve kullanabilirsiniz. Ancak modu kurarken ilk etapta biraz kafa karışıklığı yaşayabilir ve yapamayabilirsiniz. Ancak hem birkaç denemeden sonra hem de birkaç ince ayardan sonra bu modu uygulamaya koyabilirsiniz. Ek olarak modları kurmak için çeşitli videolar da mevcut. Bu videoları da YouTube üzerinden bulabilir ve oyun içerisinde tek tek bu adımları deneyebilirsiniz böylece rahatlıkla bu modu kurabilir ve uygulayabilirsiniz.
Siz de bu mod içerisinde yer alan adımları teker teker uygulayarak oyundan daha iyi bir görüntü elde edebilirsiniz.
 

Ana görevler ve yan görevler

Her açık dünyada olduğu gibi bu oyunda da hem ana görevler hem de yan görevler bulunuyor. Ana görevler oyunun hikayesine etki edebildiğimiz ve hikayesini tamamlayabildiğimiz görevlerden oluşuyor ve bu kapsamda çeşitli düşmanlar ortadan kaldırabiliyor veya çeşitli bölgeleri ele geçirebiliyoruz. Bunların dışında yan görevlerde ise genel anlamda bölge kontrolünü sağlamak için çeşitli araçlar çalabiliyor ve birçok ele başına öldürebiliyoruz .Yan görevler genellikle aynı şeyleri yapmaktan ibaret olarak karşımıza çıkıyor ve bu görevleri yaparken belki de sıkılmamıza neden olabiliyor. Dolayısıyla bu yan görevler konusunda geliştirici ekip ne yazık ki isteneni verememiş durumda. Sürekli olarak aynı şeyleri yaptığımızdan dolayı da bu bir yerden sonra sıkmaya başlıyor.
 
 

Örneğin oyun içerisinde yanımıza alabildiğimiz müttefiklerden biri olan Burke karakteri yan görevleri yapma konusunda bizlere çeşitli içerikler sunuyor. Bu yan içerikler genel olarak araç çalma üzerine kurulu. Bir görevi tamamladıktan sonra ve 3 farklı çalıntı aracı mekana getirdikten sonra tekrar bir yan görev daha çıkıyor ve bu yan görevde de farklı bir üç aracı mekana getiriyoruz. Dolayısıyla oyunda tekrar tekrar aynı şeyleri yapıyoruz ve bu da oldukça fazla karşımıza çıkıyor diyebilirim. Tabii bu durum biz oyuncuları sıkan içeriklerden ve yapıdan bir tanesi.

Ana görevler konusunda şunu da belirtmek istiyorum bazı kısımlarda oldukça ilgimi çeken durumlarla karşılaştım ve oyunda özellikle farklı bir adaya gittiğimiz sekansta oldukça güzel bir deneyim elde ettim. Oyun içerisinde ana görevler kapsamında farklı farklı işler yapabiliyor ve genel anlamda bir kişiyi ortadan kaldırma ile beraber bir görevi bitirebiliyoruz. Bir görevde farklı bir adaya gitmemiz gerekiyor ve bu görev içerisinde gayet farklı bir atmosfer içerisinde kendimizi bulabiliyor ve bir yeri keşfetme üzerine bu yolda ilerleyebiliyoruz. Bu kısmı oldukça beğendim ve gayet güzel olaylarla beraber karşılaştım. Bu tarz durumlar oyun içerisinde yer yer karşımıza çıkıyor ve bu da gayet tatmin edici bir deneyimi bizlere aktarıyor.

Silah kütüphanesi
 
 

Oyun içerisinde elimize alabildiğimiz çeşitli silahlar bulunuyor ve genel anlamda geniş bir silah kütüphanesine sahip bir oyun diyebilirim. Oyunda elimize alabildiğimiz tabancalar, makineli tüfekler, bomba atarlar ve daha fazlası yer alıyor ve bu silahları istediğimiz zaman istediğimiz şekilde elimize alabiliyoruz. Ancak oyun içerisinde bir de özel silahlar bulunuyor ve bu özel silahları elde etmek için de belli başlı görevleri yapmamız gerekiyor. Hikaye konusunda ilerlediğimiz ve belli başlı görevleri yaptığımız esnada da bu özel silahlara erişebiliyor ve bunları da düşmanların üzerine kullanabiliyoruz.

Oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi geniş bir silah kütüphanesi bulunuyor ve bu silahlardan istediğimizi elimize alabiliyor ve bunları da dilediğimiz gibi kullanabiliyoruz. Oyunda diğer taraftan silah geliştirme sistemi yer alıyor ve bu sayede farklı farklı silahların kapasitelerini arttırabiliyor veya daha düzgün nişan almamızı yarayan çeşitli geliştirmeler yapabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde birkaç güçlendirme ve geliştirme seçeneği de yer alıyor ancak bu seçenekler her silaha uygun olmuyor ve bazı silahlar için bu tarz güçlendirmeler mevcut diyebilirim.
 
 

Oyun içerisinde elimizde istediğimiz silah yoksa bu silahları almak ve silahlarımıza mühimmat doldurmak için hızlı panelden bir satıcı çağırabiliyor ve bu satıcıdan istediğimiz silahı alabiliyor ve çeşitli güçlendirmeler de yapabiliyoruz. Bunun yanı sıra bu araçtan istersek dilediğimiz silahın mermisini doldurabiliyor ve patlayıcıları da bu araç ile alabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde istediğimiz yere ve istediğimiz bölgeye bu seyyar satıcıyı çağırabiliyor ve bu sayede istediğimiz alışverişi yapabiliyor ve kendimizi donanımlı bir hale getirebiliyoruz. Eğer bir mekana baskın vermeden önce elimizde eksik silah ve mühimmat varsa bu seyyar satıcıyı çağırmak oldukça önem arz ediyor.

Gizlilik unsurları

Oyunda  sürekli olarak aynı şeyden yaptığımızdan bahsettim. Mafia 3'te görevlerin yapısı sebebiyle sürekli olarak baskınları veriyor ve bir bölgenin ele başını ortadan kaldırıyoruz. Oyunda sürekli olarak aynı şeyleri yaptığımızdan dolayı bu durum sıkıcı hale gelebiliyor ve tekrar tekrar aynı şeyleri yapmak ne yazık ki bizler için çok bunaltıcı bir durum olabiliyor. Oyunda genel anlamda bir mekana baskın vermeden önce istediğimiz şekilde ona yaklaşmamıza izin veren bir sistem yer alıyor. İstersek bu mekana doğrudan baskını verebiliyor ve çatışmanın ortasında bir anda kendimizi bulabiliyor istersek de gizlilik unsurları kullanarak tek tek bu mekandaki düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz. Bu tamamen bizim seçimimize bağlı olarak değişkenlik gösteriyor.
 
 

Oyun içerisinde gizlilik unsurları oldukça ön planda yer alıyor diyebilirim. Dolayısıyla oyunda bir mekana baskın vermeden önce düşmanların arkasından gizlice ilerleyerek onları tek tuşla indirebiliyor ve bu gizli suikastlar aracılığıyla da tek tek düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz. Elbette yine bir mekanı basmadan önce elimizdeki silahları düzgünce kullanmamız gerekiyor ve mühimmatların tam olmasının da oldukça önemli olduğunu söyleyebilirim. Bunun dışında yine eğer gizlilik unsurları dışında gitmek istiyorsak siperlerin arkasına düzgün bir şekilde geçmeli ve doğru zamanda ateş etmeliyiz.
 
Mekan baskınları
 
Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi sürekli olarak mekan basıyor ve bir bölge başını öldürmeye başlıyoruz. Oyunda bu tarz bir yapı baştan sona karşımıza çıkıyor ve ana hikayenin temelinde bu mekan baskınları yer alıyor. Oyunda bir intikam hikayesi içerisinde yer alıyor ve bu hikaye doğrultusunda biz de diğer elebaşının bölgelerini ele geçirebiliyor ve bu kapsamda mekanlara baskınlar verebiliyoruz. Mekanlara baskınlar vermeden önce elbette yanımıza müttefiklerden oluşan bir grup çağırabiliyor ve bu kapsamda bu mekanları daha kolay bir şekilde basabiliyoruz ve ele geçirebiliyoruz.
 
 
 
Elbette tek kişi olarak bir mekanı basmak oldukça zor olabiliyor. Çünkü bu durumda yapmamız gereken çok fazla hamle bulunuyor. Düşmanlar üzerimize yeri geldiği zaman makineli tüfekleriyle sürekli olarak ateş edebiliyor ve yeri geldiği zaman da molotof ve bomba da atabiliyor. Dolayısıyla sürekli olarak üzerimize akın akın hem mermiler hem de bombalar gelebiliyor. Biz de bu durumdan kurtulmak için çeşitli hamleler yapmaya çalışıyoruz ve tek kişi olarak bu durum belki de çok daha zor hale gelebiliyor. Ancak bu duruma oyun içerisinde alışabiliyorsunuz. Bu kapsamda siperlerin arkasına saklanarak veya gizlilik unsurlarını kullanarak sayıları belli olan düşmanları alt edebiliyor ve mekanı ele geçirebiliyorsunuz.
 
Görev yaparken aynı mekana iki kere uğramak
 
 
 
Oyunda bir görevi yaparken dikkat ettiğim noktalardan ve sevmediğim noktalardan biri de bir mekana ilerledikten sonra tekrar mevcut görev içerisinde o mekana gitmemiz. Örneğin ortaya çıkaracağımız bir bölge başı var diyelim, bunu ortaya çıkarmak için çeşitli istihbaratlar alabiliyor ve karşımıza çıkan düşman gruplarını sorgulamaya başlıyoruz ve ondan ele başının yerini öğrenmeye çalışıyoruz. Bunları yaptığımız esnada bir mekana uğruyoruz ve bu mekan aslında ele başının bulunduğu mekan. Bi kere uğradığımız mekana ele başını ortadan kaldırmak için tekrar geliyoruz. Yani oyun içerisinde bir mekana iki kere baskın verdiğimiz oluyor ve her 100 metrede bir zaten bu mekanlar otomatik olarak tekrar düşmanlarla dolabiliyor ve biz de o mekanlardaki düşmanları sürekli olarak ortadan kaldırabiliyoruz. Oyun içerisinde zaten genel anlamda aynı şeyleri yapıyoruz ve içerisine bir mekana iki kere uğrama kısmı da eklenince oyun gerçekten de çok sıkıcı bir hale gelebiliyor. Bu durum oyun içerisinde sürekli olarak karşımıza çıkan yapılardan bir tanesi diyebilirim ve sevmediğim noktalar içerisinde yer alan bir mekanik.
 
Açık dünyada neler yapabiliyoruz?
 
 
 
Oyun içerisinde bizlere Mafia serisinde olduğu gibi açık bir dünya sunuluyor ancak bu açık dünya içerisinde etkileşime geçebileceğimiz herhangi bir mekan veya ortam bulunmuyor. Buna açık dünya diyebilir miyiz.. Evet açık dünya diyebiliriz. Açık dünya içerisinde sürekli olarak bir yerden bir yere doğru gidebiliyor ve buraları gezebiliyoruz. Bu dünya içerisinde yapabileceğimiz tek şey etrafı gezmek ve yeni mekanlara doğru ilerlemek.
 
Aracımızla beraber ilerlediğimiz bu yeni mekanların manzaraları gayet güzel bir şekilde karşımıza çıkıyor ve buraları keşfetmek de oldukça güzel bir deneyimin kapısını aralıyor. Ancak bunların dışında herhangi bir etkileşim durumu olmadığından dolayı sadece görevleri yapmaya çalışıyor ve bu açık dünya içerisinde bir yerden bir yere doğru ilerleyebiliyoruz.
 
 
 
Açık dünya içerisinde farklı bölgeler bulunuyor ve her bölgenin kendine ait yapısı, teması ve atmosferi yer alıyor. Bu atmosferleri keşfetmek ve görevleri açığa çıkarmak oldukça önem arz ediyor. Oyun içerisinde yine ana görevler ve yan görevler farklı bölgelerde olabiliyor ve buralara ilerlememiz biraz zaman alabiliyor. Bunun dışında oyun içerisinde ek paketler bulunuyor ve bu ek paketlerde farklı bölgeleri bizlere açılıyor ve buralarda da gezinebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde açık bir dünya bulunuyor ancak etkileşime geçebileceğimiz herhangi bir unsur bulunmadığından dolayı hep açık dünya içerisinde sadece gezinti yapabiliyor ve etrafı keşfedebiliyoruz.
 
Araç sürme mekanikleri
 
Mafia 3 bizlere açık bir dünya sunduğundan dolayı araçlarla beraber seyahat etmek oldukça önem arz ediyor. Çünkü bir yerden bir yere gitmek için illaki bir araca ihtiyacımız oluyor ve yürüyerek bunu yapmamız mümkün olmuyor. Dolayısıyla oyun içerisinde her aracın kendine ait sürüş mekanikleri ve dinamikleri bulunuyor ve bu mekanikleri geliştirmek de tamamen bizim elimizde. Oyun içerisinde yine çevrede çeşitli geliştirme yapan tamirciler bulunuyor. Bu tamircilere uğrayarak birçok araç için geliştirme yapabiliyor ve motorlarını değiştirebiliyoruz. Araç parçalarına dokunabildiğimiz ve renklerini tamamen istediğimiz şekilde değiştirdiğimiz oyun içerisinde bu tamircilere uğrayarak çeşitli geliştirmeler ve özelleştirmeler yapabiliyor ve bu sayede istediğimiz aracı elimize alabiliyoruz.
 
 
Mafia 3 içerisinde kendimize ait bir araç galerimiz yer alıyor ve bu araç galerimiz sayesinde istediğimiz aracı istediğimiz zaman yanımıza çağırabiliyoruz. Oyun içerisinde hizmetinizde bulunan bir vale bulunuyor ve bu vale sayesinde istediğimiz yere istediğimiz bölgeye ve istediğimiz mekana aracı istediğimiz zaman çağırabiliyor ve eğer altımıza araç yoksa bu galeriden seçim yaparak yanımıza aracımızı alabiliyoruz. Böylece gideceğimiz yere doğru gidebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde sürekli olarak kendimizi bir araç içerisinde buluyor ve bu sayede farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyoruz.
 
Oyunda yer alan araçların her birinin kendine ait sürüş dinamikleri ve mekanikleri yer alıyor. Bu mekanikler aracılığıyla her araç içerisinde farklı bir yapının olduğunu hissedebiliyor ve bazı araçların yavaş ve bazı araçların ise hızlı ilerlediğini görebiliyoruz. Bunun yanı sıra yine bazı araçların çok fazla kaydığını ve drift attığını diğer araçların ise daha stabil bir sürüş deneyimi sunduğunu hissedebiliyor ve bu oyun içerisinde de gerçekten de bunun başarıldığını görebiliyoruz.
 
Araba yarışları
 
 
 
Oyun içerisinde elbette her açık dünyada olduğu gibi araba yarışları da bulunuyor ve bu araba yarışları ile beraber biz de tüm haritayı gezebiliyor ve çeşitli yarışlara katılabiliyoruz. Yarışları kazandıkça belirli miktarlarda para kazanıyor ve bunun yanı sıra yeni araçların kilidini de açabiliyoruz. Yarışları kazandıkça diğer taraftan araçlar için çeşitli parçalar da kazanabiliyor ve bu parçaların da kilidini açabiliyoruz. Bu sayede daha fazla araca özelleştirme yapabiliyor ve araçlarımızın motorlarına dokunarak daha gelişmiş bir araç elde edebiliyoruz.
 
Araç yarışları oyunu sonlarına doğru açılıyor ve hikayede biraz ilerlemeniz gerekiyor. Dolayısıyla hikayede ilerledikten sonra bu araç yarışları ile karşılaşabiliyor ve haritanın belli noktalarında bu yarışların olduğunu görebiliyorsunuz. Her araç yarışının kendine ait kriterleri ve yapısı bulunuyor dolayısıyla oyun içerisinde belli başlı araç yapıları bulunuyor ve bu yapılar arasında spor arabalar, klasik arabalar ve daha fazlası yer alıyor. Her yarışın kendine ait kriterleri olduğundan dolayı her yarış için farklı araç türleri gerekli. Dolayısıyla bir yarışa katılmak istiyor ancak katılamıyorsanız doğru aracı yanınıza getirmek için valenizi çağırabiliyor ve yanınıza bu aracı alarak yarışa dahil olabiliyorsunuz.
 
Oyundaki gidişata dokunabiliyoruz
 
 

Oyun içerisinde genel anlamda farklı farklı noktalarda hikayenin gidişatına dokunabiliyor ve etrafımıza yer alan müttefiklerin hangisinin yaşayıp hangisinin yaşamayacağına biz karar verebiliyoruz. Mafia 3 içerisinde toplamda 3 farklı müttefikimiz yer alıyor ve içlerinden istediğimizi ortadan kaldırabiliyoruz. Bunun yanı sıra istersek de hepsinin birden yaşamasını sağlayabiliyor veya en fazla bir kişinin yanımızda bulunmasını ayarlayabiliyoruz. Elbette bu müttefiklerle beraber oyun içerisindeki gelir dağılımı da değişkenlik gösteriyor ve bölge hakimiyetimizde bu kapsamda farklılık sağlanıyor.  Bu durum tamamen size bağlı olarak değişiyor ve istediğiniz şekilde istediğiniz gibi müttefikle beraber ilişkilerinizi ilerletebiliyor veya bu kapsamda farklı şekillerde yol alabiliyorsunuz.

DLC görevleri

Oyun içerisinde yer alan ek paketlerin hikayesinden de bahsetmek istiyorum. Bu ek paketler gayet güzel bir şekilde karşımıza çıkıyor ve özellikle oyunda yer alan ve harita üzerinde mor olarak gösterilen ek paket gayet benim ilgimi çeken içeriklerden biri oldu. Bu paket içerisinde arka planda bir tarikat yer alıyor ve bu tarikatın neler yaptığını buralarda öğrenmeye çalışıyoruz. Ek olarak bu ek paketle beraber bazı binalara geçiş yapabiliyor, sağı solu araştırabiliyor ve araştırmacı kimliğimizi burada açığa çıkarabiliyoruz. Farklı farklı sekansların da yer aldığı bu ek paket içerisinde gayet ilgimi çeken noktalar bulunuyor ve bu ek paketi tek bir oturuşta bitirmemi sağlayan unsurlardan biriydi. Dolayısıyla oyun içerisinde yer alan ek paketlerin gayet güzel bir şekilde karşımıza çıktığını ve genel anlamda güzel bir deneyimin kapısını araladığını söyleyebilirim.

Bazı donma ve yükleme ekranı sorunları
 
 

Oyun içerisinde her ne kadar ilk başlarda herhangi bir sorun gözükmese de ilerleyen safhalarda oyunda bazı teknik problemlerin olduğunu keşfettim. Bu kapsamda oyunun bazı kısımlarında sonsuz yükleme ekranlarıyla ve bir anda oyundan atmalarla karşılaştım. Genel anlamda her oyuncunun yaşadığı problemlerden biri olarak karşımıza çıkan bu sorunlar Mafia 3 içerisinde hala mevcut ve herhangi bir düzeltme veya güncelleme almamış. Dolayısıyla oyunu oynarken sizin de başınıza gelmesi oldukça muhtemel. Bazı durumlarda oyun sonsuz yükleme ekranları ile bizlere karşı karşıya bırakıyor ve bazı durumlarda ise bir yere ilerledikten sonra veya ilerlerken bir anda kendimizi masaüstünde bulabiliyoruz. Dolayısıyla da bu tarz durumlar oyun içerisinde yaşanabiliyor ve bu problemlerin hala var olduğunu söyleyebilirim.

Genel anlamda toparlayacak olursam oyun oynanamaz durumda değil ve elbette sürekli olarak aynı şeyleri yaptığımızdan dolayı çok can sıkıcı hale gelebiliyor. Oyun içerisinde yer alan yan görevler sürekli olarak aynı şeyleri yapmamızdan ibaret ve ana hikaye görevleri de bazı kısımlarda yan görevlere doğru bizlere ittiğinden dolayı bu yan görevlere mecburen göz atmak durumunda kalıyor ve bu kapsamda oyunu uzun sürerler oynamak durumunda kalabiliyoruz. Oyunun ana görevlerini yaptığımız esnada ara sahneler girebiliyor ve her tamamladığımız görevle beraber bu ara sahneleri izleyebiliyoruz. Bu ara sahneler zaten bizlere hikayenin özünü veren detaylardan birisi ve hem bu ara sahnelerle beraber hem de karakterler arası diyaloglarla hem de hikayenin gidişatını görebiliyoruz.
 
 

Oyunu yüksek beklentilerle oynamanızı tavsiye etmiyorum. Çünkü oyun içerisindeki yapı ne yazık ki bunları karşılayacak düzeyde değil. Oyunu aslında ikinci oyundan itibaren karakterlerimizin başına neler geleceğini merak ettikten sonra oynamaya başladım ve bu merakım da oyun içerisinde pek fazla yanıt bulamadı. Çünkü oyunda sadece karşımıza Vito karakteri ve Leo karakteri çıkıyor ve bunlar da tabii ki çok tatmin edici olarak oyun içerisinde yer almıyor. Oyunda aslında daha fazla bu karakterlerin üzerinde durulmasını ve bu karakterlerle beraber daha fazla iş yapmayı beklerdim ancak Vito karakteriyle sadece yan görevlere adım atabiliyor ve birkaç konuşmayla beraber de neler olup bittiği bizlere aktarılıyor.

Oyunun tekli fiyatı Steam üzerinde 199 Türk lirasından (indirimli 65,67 TL) satışta ancak üçlemenin fiyatı indirim kapsamında oldukça aşağılara doğru çekilebiliyor ve sizin de bu oyunu üçleme ile beraber bir paket halinde alnınızı tavsiye ediyorum. Elbette indirim dönemine girildiği zaman bu üçlemeyi direkt olarak satın alabilir ve kütüphanenize ekleyebilirsiniz. Özellikle Mafia 1'in remake sürümü oldukça güzel bir şekilde karşımıza çıkıyor ve muhakkak üçlemenin en azından ilk iki oyununu oynamanızı tavsiye ediyorum.

Bu haberin bağlantısı
URL
Mafia 3 inceleme
VCT EMEA 2023 Şampiyonu Team Liquid Oldu! UE5 ile yeniden geliştirilen Layers of Fear bizlere neler sunuyor? Tüm detaylar
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

MaeglinElendil

30.5.2023 06:58:04

0
Dostum birincisi size kim eski oyunlara inceleme yazın dediyse çok iyi kafalanmışsınız, hiç mantığı yok. İkincisi , haber yazmakta zorlanırken inceleme yazmaya kalkmak büyük cesaret. Bir yerden çevirerek yazdığınız haberlerde dünya kadar hata varken , kendi yazdığınız inceleme nasıl olur siz düşünün. Hiç okumuyor musunuz bunları yayınlamadan önce ?

Urzais100

29.5.2023 13:02:20

0
Oyunun en güzel intikam sahnelerinden bir tanesi, yukardaki gözlüklü muhasebecinin öldürüldüğü sahne.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Listeleri
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız