Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Lords of Shadow 2'nin Kötü Bir Oyun Olması İle İlgili İlginç İddialar

Enric Alvarez stüdyonun kötü yönetilmesinin baş sorumlusu olarak görülüyor

     Castlevania: Lords of Shadow 2'nin serinin ilk oyunu kadar iyi olmadığını herkes kabul etmiş durumda. Peki ilk Lords of Shadow oyunu bu kadar başarılı olmasına rağmen Lords of Shadow 2 nasıl oldu da böyle kötü bir oyun oldu?
 
      Castlevania Dungeon adlı fan sitesinde açıklamalar yapan bir kullanıcı Mercury Steam'de çalışmış bir geliştiriciden aldığı bilgileri paylaştı. Bu bilgiler Mercury Steam'in ne kadar kötü bir yönetime ve ortama sahip olduğunu gösteriyor. İşte bu konudaki adı verilmeyen geliştiricinin yaptığı açıklamalar:
 
     "Bu oyunun gelişim sürecine biraz ışık tutmak istiyorum. Mercury Steam için çalışmak (bunu ismimi vermeden yapmak istiyorum) her gün hayal kırıklığına uğramak gibiydi. Oyunun geliştirme aşamasında burada çalışan herkes berbat bir deneyim elde etti; ama özellikle Lords of Shadow 2'nin berbat olmasına yol açan şeyler şunlardır:
 
    "Kojima ilk oyunun gelişiminde neredeyse hiç rol oynamadı. Sadece stüdyoyu ziyaret etti, bazı şeyler imzaladı ve gitti. Mirror of Fate ve Lords of Shadow 2'deki etkisi daha da azdı. Stüdyodakilerin çoğu Lords of Shadow'un üretim değeri ve kalitesinin yanında yaptığımız oyunun çöp yığını olduğunun (Lords of Shadow 2'yi kastediyor) farkındaydı. Kimse düşük inceleme puanları sebebiyle hayal kırıklığına uğramadı."
 
     "Eğer burada birisi suçlanmalıysa bu (stüdyo müdürü) Enric Álvarez'dir. Programcılara, tasarımcılara ve sanatçılara yüksekten bakarak kendi kişisel kriterleriyle oyunun berbat geliştirilmesine yol açtı. Basına güler yüzlü gözükmesine rağmen kendisini David Cage, Molyneux gibi isimlerin öngörüsüne sahip birisi sanan sorunlu bir kişilikti. Kaba ve terbiyesiz bir kişiydi ve Lords of Shadow 1'in başarısının ardından kendini beğenmişliği tavan yaptı; hatta koridorla onunla karşılaştığınızda bir "merhaba" bile demiyordu."
 
     "Kendi çalışanlarına güvensizliği son derece büyüktü. Çoğu stüdyo çalışanı oyunla ilgili bilgileri stüdyonun başındaki isim yerine basın yoluyla öğrenmek zorunda kalıyordu. Bu inanılır gibi değil. Ve burada işbirliği kültürü hiç yoktu. Stüdyoda bir avuç insan körü körüne çalışıyordu ve sözde bir vizyoner tarafından bertaraf edilmişlerdi."
 
     "Stüdyonun iç yapısının modası geçmişti; hala Scrapland (stüdyonun diğer oyunu) günlerinden kalmaydı. Size bir örnek vereyim, böylece resmin tamamını görebilirsiniz. Stüdyonun kendi oyun motoru (çok sayıda hatası olan bir motor) sadece iki eleman tarafından kodlanmıştı. Bunlardan bir tanesi stüdyonun kurucularından ve Enric'in yakın adamlarındandı. Yeni programcıların bu oyun motorunu elden geçirip yenileme isteği reddedildi; yani hala 10 yıl önceki modayı takip ediyorlardı."
 
    Bu sözlerin yanında Enric Alvarez'in stüdyoyu bir diktatör gibi yönettiğini ve herşeyi kontrolü altında tuttuğunu söyleyen bu adını açıklayan geliştirici. Eski geliştiricilerin doğru düzgün çalışmadığını, çaylakların ise kendi işleri dışındaki konularda bile çalıştırıldıklarını belirtiyor. 
 
     Sanırım bu kadar soruna ve egosu tavan yapmış bir yöneticiye sahip bir stüdyodan Lords of Shadow 2 gibi bir oyunun çıkmasına şaşmamalı.
  

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak nextingaming Castlevania: Lords of Shadow Castlevania: Lords of Shadow 2 mercurysteam konami ps3 xbox 360 aksiyon rpg pc
1 Milyon Oyuncu Oy Kullandı, FIFA 15'te En Çok Türkiye Liginin Olması İsteniyor "Demon's Souls ve Dark Souls'un Yönetmeninin Yeni Oyunu Serinin Hayranlarını Memnun Edecek"
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

2.3.2014 09:09:56

0
Kullanıcı tabii sever. Para verip almıyor sanuçta. Hele burada "incelemeler be ki biz çok beğendik" diyen arkadaşların bir tanesinin şu oyuna 60$, yada tr'de kaça satılıyorsa artık para verip aldıklarına inanmıyorum. Beleş sirke baldan tatlıdır diye bir laf var, aha işte buradaki yorumlar da bunun kanıtı. 180 tl bayıllsaydın acaba fikrin yine aynı mı olacaktı? Yok yav, 15 gb indir 2 saat oyna, oyun süper ben 10 verdim de. Buyur o zaman orjinalini al kardeş :)

einhander

2.3.2014 02:01:16

0
dedıklerı gercekse durum vahım ve uzucu

BlackBeasT

1.3.2014 20:15:59

0
Eleman'da harbiden stüdyoda silik-ezik tipmiş, Kojima sana motivasyon için ne yapsın? Enric üzerine yıkmaya çalışmış, kaba terbiyesiz biriymiş, selam vermezmiş.. Lords of Shadow 2 kötü 1 oyun değil ki, herhangi oyun sitesinde kullanıcı oylarında 8'den başlıyor. papuçumun otoriteleri yiyecek oyun arıyorlar.. Hele genel olarak 6 puan verilecek oyun hiç değil... PS2'de 2 disklik Onimusha 4 Japonca oynayıp bitirdikde yok gidilecek nokta göstermezmiş, kamera açıları sorunluymuş deyip ağlamadık...Heral o dönemlerde oyun oynarken en çok küfür eden controller kıran bizlerdik..

BSC Misafiri

1.3.2014 19:51:33

0
oyun gayet iyi god of war tarzı sarıyor diyebilirim.

KAKÁ

1.3.2014 18:33:44

-3
Amma da abartmış be utanmasa hergün işkence ederek bize zorla oyun yaptırıyorlar günde 100 kırbaç yemeden kod yazamıyoruz diyecek.

Noctis_Strife

1.3.2014 18:15:51

0
Oyun bahsedilen kadar kötü değil, ilk oyundan sonra hikâyenin devamsı gayet güzel işlenmiş, Her zaman bu ne biçim Dracula desemde mantıklı bi açıklama getirdiler onada, sadece son biraz uyduruktu ve gizlenme olayları. 10 üzerinden puan versem 8.2 olur, müzikler ve ön planda tutulması gereken aksiyon da gayet tok ve eğlenceliydi. Puanlar çok acımasız olmuş, en azından 7 puanı rahat hâk ediyordu. Adamın yüzünden belli zaten ne olduğu, içi yüzüne yansımış derlerya...

BSC Misafiri

1.3.2014 16:30:27

0
Oyunun yapımcılarından , bizzat stüdyonun içindeki adamdan gelen açıklamalara bak hala bizim elemanların açıklamalarına bak . BSC incelemesi , DH'de ki konularda insanların yorumuna bak , hala burada yazılanlara bak...

BSC Misafiri

1.3.2014 16:30:11

0
Üstteki resimden de ne kadar kibirli biri olduğu görülüyor.Bence bir an önce kovulmalı,böyle yeteneksiz kişiler çalışmayı hak etmiyor.

BSC Misafiri

1.3.2014 16:30:02

0
valla oyunda 3.bölümdeyim daha kötü bir yanını görmedim bir öncekinden bir eksiği yok artıları var bence en basit örnek kamera açıları, oyunu oynıyanlar yüksek not vermiş ve bence oyun 8i hakediyor en büyük yanlışı bu editörlerin notlarına bakıp oyunu indirmek yada almaktan vazgecenler yapıyor editörler paraya ve çalıştığı yere göre yönlendirilen kişiler o yüzden ben her zaman demosu varsa demosuna bakıp yada oyuncuların notları doğrultusnda hareket ediyorum aynı şeyi thief içinde yaptılar bence thiefde 8 alıcak bir oyun

mementopolis

1.3.2014 16:20:20

0
Oyunun adını kirlet sonra pohpohla yok öyle koçun bittsin bu adamı.

Zarbo257

1.3.2014 16:00:55

-2
Herkes hikayesi içinde olsa oynarım demiş ama arkadaşlar sorun zaten orada Hikaye ve özellikle Hikaye işleyişi BERBAT oyun zevkini baltalayan en büyük etken de bu zaten ne yaptığınızı ne için uğraştığınızı unutup bol bol yaratık kestiğiniz bi oyun..

BSC Misafiri

1.3.2014 14:55:14

0
Oyunun kötü olduğu konusunda şüphe yok. Metacritic'te harika oyunlara çok düşük puan veren troll oyuncular da gördük. Sonuçta otoritelerde inceleme yapanlar da oyuncular. Hadi 1-2 tanesi Activision'ın kölesi diyelim, düşük puan vermeyen oyun otoritesi yok neredeyse. Castlevania hayranıyım, 2D oyunlarının çoğunu bitirdim, Los1 ve Mirror of fate'i de bitirdim, ama los 2 kötü. inkar etmeye gerek yok.

BSC Misafiri

1.3.2014 14:32:50

0
Yazık olmuş.. Yine de alma ihtimalim vardı ama güzel bi şey bekliyodum inşaallah o adam gider de millet kurtulur..

Wayward Son

1.3.2014 14:10:52

+2
http://www.metacritic.com/game/pc/castlevania-lords-of-shadow-2 Oyuncular sevmiş, "otoriteler" ( :) ) beğenmemiş. Oyun gayet güzel, öyle 5-6 verilecek oyun değil. Şahsi değerlendirmem 8. Activision'ın kölesi olanlar, Ghosts'a methiyeler düzen firmalar bi zahmet sussun.

BSC Misafiri

1.3.2014 13:47:27

0
yalnız oyun kötü değildiki ?

The_Rahip

1.3.2014 13:19:59

0
Oyun yerden yere vuruluyor ama sadece hikayesi icin ileride fiyati düştüğünde alip oynayacagim.

Monkey.D.Dragon

1.3.2014 13:02:21

0
beyler oyunu internetten gördüm kötü yanı ne varki ?

ankara

1.3.2014 12:45:57

0
Büyük bir heyecanla bekliyordum. Oyunu satın aldım gerçekten iğrenç

Mustafa

1.3.2014 12:07:43

0
Ben her halükarda hikayesini merak ediyorum. İlk fırsatta alıp oynayacağım. İlk oyun harikaydı. Bu oyun oynanış olarak veya ortam olarak sıkarsa da hikayesi için oynarım

ultralisan

1.3.2014 12:03:11

-2
Bu yıl beklediğim 10 oyundan biriydi yazık oldu indirip oynamayı bile düşünmüyorum.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Castlevania: Lords of Shadow 2
+ TAKİBE
AL
38 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız