Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Little Friends: Puppy Island gerçekçi köpek yetiştirme deneyimi sunmayı hedefliyor

 
Big Blue Bubble tarafından geliştirilen ve Fireshine Games tarafından yayınlanacak olan simülasyon, eğlence, macera oyunu Little Friends: Puppy, yakında biz oyuncuların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyunun şu anda hangi tarihte çıkış yapacağı belli değil ancak birçok raporda oyunun Haziran ayı içerisinde geleceği belirtiliyor ve biz de bu oyunu Haziran ayı içerisinde çıkış yapmasını bekliyoruz. Oyun içerisinde bir köpek kasabasında yer alıyor ve burada birçok köpek türünün olduğunu görebiliyoruz. Burada temel amacımız bu köpekleri sağlıklı bir şekilde beslemek, büyütmek ve bu köpeklerle beraber dost olmak.

Oyunda bir köpek adasındayız ve burada birçok türden köpekler bulunuyor ve bu köpekleri beslemek tamamen bizim işimiz oluyor. Oyun içerisinde gerçek hayattan aşina olduğumuz köpek türlerinin gerçek yansıması bizlere sunuluyor ve biz de burada bu köpeklerle tamamen ilgilenmeye başlıyoruz. Oyun içerisinde köpeklerle beraber ilgilenebileceğimiz farklı mekanikler bulunuyor ve bu mekaniklerle beraber yakından bakabiliyoruz. Bu mekanikler arasında banyo yaptırma, besleme, sevgi gösterme ve daha fazlası yer alıyor. Bu tarz mekaniklerle beraber onlarla uzun vakitler geçirebiliyor ve istersek bir köpekle istersek de topluca köpeklerle vakit geçirebiliyoruz.
 
 

Oyunda temel amacımız bu köpeklerle vakit geçirmek ve bu köpekleri dilediğimiz gibi sevgiye boğmak. Dolayısıyla oyunun temel amacı bundan ibaret. Yani oyunda yer alan köpekleri beslemek, onları sağlıklı bir şekilde büyütmek ve onlarla vakit geçirmek bu oyun içerisinde yapacağımız temel unsurlar arasında yer alıyor. Bunun dışında onlarla beraber arkadaş olabiliyor ve daha fazla vakit geçirmenin yollarını arıyoruz. Bu yapım içerisinde geliştirici ekibin belirttiğine göre 9 benzersiz köpek türü kullanıyor. Bu köpek türleri ile beraber onları dilediğimiz gibi besleyebiliyor ve büyütebiliyoruz.

Bunun dışında bir adada yer alıyor ve bu adada dilediğimiz gibi gezinti yapabiliyor ve adanın çevresini keşfedebiliyoruz. Ada içerisinde farklı farklı köpek türleri yer alıyor ve ada macerasında bu köpeklerle beraber vakit geçirebiliyoruz. Bir yandan bu adayı keşfederken diğer yandan ise farklı farklı bölgelere geçiş yapabiliyor ve hatta gizli hazineleri de bu bölgelerde bulabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde yine geliştirici ekibin belirttiğine göre 8 farklı gizli kısım bulunuyor ve bu gizli kısımları açığa çıkararak farklı farklı hazinelerin kapısını aralayabiliyoruz. Oyun içerisinde farklı farklı ödüller yer alıyor ve bu ödüllerle beraber oyun içerisinde ilerleyebiliyoruz.
 
Özelleştirme sistemi yer alıyor 
 
 

Oyunda diğer taraftan çeşitli özelleştirme sistemleri yer alıyor ve bu özelleştirme sistemleri ile beraber çevreden bulduğumuz süs eşyalarını ve aksesuarları köpeklere takabiliyoruz. Onları farklı tarzlarla beraber bu adada barındırabiliyoruz yani köpek üzerinde çeşitli değişiklikler yapıyor ve onlara çeşitli aksesuarlar ve öğeler takabiliyoruz. Bu sayede onların farklı stillerinin oluşmasına katkı sağlayabiliyoruz. Bunun dışında onlarla beraber vakit geçirmek için çeşitli etkinlikler yer alıyor ve onlarla beraber top oynayabiliyor, frizbi atıp getirmesini sağlayabiliyor ve daha fazlasını yapabiliyoruz. Ada çevresinde farklı farklı bölgeler bulunuyor ve farklı bölgelerde bu köpeklerle beraber yakın dostluklar kurabiliyor istersek sahil kenarında istersek de ada merkezinde vaktimizi geçirebiliyoruz.
 
Farklı farklı köpek yavruları  ile beraber vakit geçireceğimiz oyun içerisinde onlarla beraber dilediğimiz gibi ilgilenebiliyor ve yavruları burada büyütmeye çalışıyoruz. Onlarla beraber eğitimlere katılabiliyor ve daha fazla dostluk puanı kazanmak için elimizden geleni yapmaya başlıyoruz. Oyun içerisinde her bir köpekle farklı farklı ilişki bağımız bulunuyor ve bu ilişki bağımızla beraber onlarla ne kadar iyi dost olduğumuzu görebiliyoruz. İstediğiniz köpekle beraber daha fazla dostluk kurmak çeşitli hamleler yapabiliyor ve onunla beraber daha fazla vakit geçirebiliyoruz. Bu tamamen size kalmış durumda.
 
Ada çevresinde çeşitli etkinlik noktaları bulunuyor 
 
 

Bu yapım içerisinde sadece köpeklerle ilgilenmekte kalmıyor ve etrafı keşfederek çeşitli gizemleri ve gizli hazineleri ortaya çıkarabiliyoruz. Hem macera hem de keşif unsurlarını bünyesinde barındıran bu yapımda etrafı keşfederek çeşitli kaynaklar toplayabiliyoruz. Bu kaynaklarla beraber çeşitli yapılar inşa edebiliyor ve bu köpeklerin barınmasına da yardımcı olabiliyoruz. Oyunda kurduğumuz bu farklı yapılarla beraber bölge halkının eğlenmesini sağlayabiliyor ve çeşitli eğlence araçları ile beraber de bu yapılar üzerinde ustalaşabiliyoruz. Oyun içerisinde yapılacak oldukça fazla etkinlik yer alıyor ve adının farklı noktalarında bu etkinliklere giriş yapabiliyor ve eğlenebiliyoruz. Bunun dışında oyunda sıkça vakit geçirebileceğimiz çeşitli etkinlikler bulunuyor ve bu etkinliklerle beraber de oyun içerisinde eğlenebiliyoruz.
 
Oyun içerisinde ek olarak satın alabileceğimiz aksesuarların dükkanları, çeşitli parklar ve eğlence odaklı yapılar inşa edebiliyor ve bu yapılarla beraber bu bölgenin daha da canlanmasını sağlayabiliyoruz. Canlanan bu bölge ile beraber kendimizi daha eğlenceli bir yapı içerisinde bulabiliyor ve aslında oyun içerisinde bu adada vakit geçirebileceğimiz unsurları böylece arttırabiliyoruz.
 
 

Oyunda genel olarak güneşli ve açık bir hava bulunuyor ve bu hava ile beraber kendimizi rahat bir atmosfere bırakabiliyoruz. Oyun içerisinde şelalelerden ormanlık alanlara sahil kenarlarından bahçelere kadar birçok kısım yer alıyor  ve istediğimiz gibi bu kısımlarda vakit geçirebiliyoruz. Bunun dışında yine yerleşebileceğimiz müstakil evler bulunuyor ve bu evlerle beraber yanımızda bulunan bu köpekleri besleyebiliyoruz ve bahçemizde dilediğimiz gibi onlara kulübe yapabiliyoruz. Bu kulübelerle beraber onların yemeklerini verebiliyor ve kaplarına sularını doldurabiliyoruz. Tam bir gerçekçi hayvan besleme simülasyonu olarak karşımıza çıkan bu yapım içerisinde onlarla beraber çocuğumuz gibi ilgilenebiliyor ve büyütebiliyoruz.

Little Friends: Puppy Island içerisinde köpeklerimize tasma takabiliyor ve çeşitli aksesuarlarla beraber donatabiliyoruz. Yine bu tasma taktığımız esnada dilediğimiz gibi tasmayı gevşetebiliyor ve onların daha ileri gitmesine sağlayabiliyoruz. Gerçekçi unsurlarla beraber karşına çıkacak olan bu oyun içerisinde dilediğimiz gibi adanın çevresine keşfedebiliyor ve elimizdeki köpeğin başka köpeklerle tanışmasını ve onlarla dost olmasını sağlayabiliyoruz. Bunun dışında ada çevresinde farklı farklı gizli hazineler bulunuyor ve bu hazineleri ve kaynakları toplayarak da farklı içeriklerin kilidini açabiliyoruz. Oyun içerisinde kendimize ait ve halka ait farklı bölgeler inşa edebiliyor ve bu yapılarla beraber yine yukarıda bahsettiğim gibi ortamın daha da canlanmasını sağlayabiliyoruz.
 
 

İnşa ettiğimiz bu yapıları aslında herkes ortak olarak kullanıyor ve hem ada için hem de kendimiz için yararlı bir ortamın oluşmasını sağlayabiliyoruz. Oyunu şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Oyunu istek listenize eklediğiniz zaman mail adresinize oyun çıkış yaptığı gün bildirim geliyor ve bu sayede oyunu hep unutmuyor hem de oyunu çıkış yaptığından haberdar olabiliyorsunuz. Bunun dışında oyunun Türkiye fiyatı belli değil ancak oyunu çıkış yaptığı gün bu fiyattan haberdar olabiliriz. Bu tarz simülasyon oyunlarından hoşlanıyorsanız ve eğlenceli ve rahat bir yapıya adım atmak istiyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.
 
Oyun fragmanı
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Little Friends Puppy Island
Ekip odaklı rol yapma oyunu Age of Reforging:The Freelands yakında geliyor: Tüm detaylar Knights of the Old Republic'in remake sürümünden sevindiren haber: Geliştirilme aşamasında!

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız