Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

League of Legends'ın Efsane Nişancısı Uzi, Emekliye Ayrıldı

 
    League of Legends’ın en iyi oyuncularından birisi olarak gösterilen, RNG takımının efsane nişancısı, Jian "Uzi" Zi-Hao emekliye ayrıldığını duyurdu. Uzi, yoğun antrenman ve maç programından doğan sağlık problemleri yüzünden geçtiğimiz mevsim LPK'da oynamamıştı. Uzi'nin emekli olmasıyla birlikte, LPL'in ilk sezonunda oynayan tüm oyuncular emekliye ayrılmış oldu.
 
     Dört yıldır bünyesinde mücadele verdiği Royal Never Give Up organizasyonu da Uzi’nin emekliye ayrılmasından sonra Twitter üzerinden eski oyuncularını şu sözlerle uğurladı:

     “Emekliliğinde bile Uzi hala RNG ailesinin önemli bir üyesi. Gelecekteki uğraşlarında onu desteklemek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Ayrıca iyileşme sürecindeki yolculuğunda da kendisinin yanında olacağız.”
 
Kariyerinin Dönüm Noktaları 
 
     -Uzi, LPK 1. sezonunda Royal Never Give Up'ın o dönemki organizasyonu olan Royal Club'da forma giydi. Bu yıl çok yetenekli bir mekanik oyuncu olarak hızla öne çıktı. 2013 yılınında ligdeki ilk şampiyonluğunu elde etti ve Sezon 3 Dünya Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı. Sezon 3 Dünya Şampiyonası'nda finallere kadar yükseldiler. Finallerde SK Telecom T1'e 3-0 yenildiler ve şampiyonayı ikinci sırada tamamladılar. Bir sonraki yıl Royal Club, Star Horn Royal Club adıyla ligdeki varlığını sürdürdü. Tabe ve Wh1t3zZ 'ın emekli olmasıyla birlikte Uzi orta koridora geçti. Fakat bu geçiş o kadar iyi gitmedi ve Uzi, LPL'nin Yaz sezonunda ADC'ye geri döndü. Takıma yeni transfer edilen Sec ve Zero'nun tutarsız performans sergilemesine rağmen Royal, 2014 Dünya Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı. Uzi takımın üst üste Dünya Şampiyonası oynamış ilk oyuncusu oldu. OMG'ye karşı oynadıkları heyecan verici yarı final karşılaşması 3-2 zaferle sonuçlandı ve finalde Samsung Galaxy White'a karşı oynadılar. Fakat final sonucunda 1-3 kaybederek 2014 Dünya Şampiyonası'nı ikinci olarak tamamladılar.
 
     -2015 yılı geldiğinde Uzi, OMG takımına transfer oldu. Lige her ne kadar güçlü başlamış olsalar da 2015 LPK Bahar Playoff'larında 0-3 kaybeden takım ligi 6. sırada tamamladı. 2016 yılında OMG'den Qiao Gu Reapers takımına transfer olan Uzi, lige güçlü bir başlangıç yaptı. İlk 4 hafta yenilmeyen takım, ligin sonraki yarısında kötü bir performans sergilemesine rağmen grup etabını 1. sırada tamamladı ve Playoff'lara yükseldi. Ancak Playoff mücadelesi yarı finalde takımın orta koridordan kaynaklanan iç çatışması nedeniyle bozgunla sonuçlandı. 2016 yılının yazında Uzi tekrar Royal Never Give Up'a katıldı. LPL 2016 Yaz Playoffları'nı 2. sırada tamamlayan RNG, 2016 Dünya Şampiyonası'na yeniden katılmaya hak kazandı. Çeyrek finallerde SK Telecom T1 ile eşleşen takım, 1-3 kaybetti ve Dünya Şampiyonası'nı 5/8. sırada tamamladı. RNG, 2017 yılı LPL Bahar Sezonu A Grubu'nda 12-4 normal sezon rekoru ile birinci oldu. Playoff'lara yükselen takım burada EDward Gaming'e 2-3 kaybederek sezonu ikinci sırada tamamladı. 2017 Sezon Dünya Şampiyonası'nda Samsung Galaxy, G2 Esports ve 1907 Fenerbahçe Espor'un yer aldığı C grubunda mücadele etti. Gruplarda inanılmaz bir performans sergileyen RNG, 5-1'lik skorla çeyrek finallere yükseldi. Çeyrek finallerde Fnatic'i 3-1 yenmelerinin ardından yarı finalde SK Telecom T1 ile karşı karşıya geldiler. Karşılaşma sonucunda 1-3 yenilen RNG, 2017 Sezon Dünya Şampiyonası'nı 3/4. sırada tamamladı. 
 
     -League of Legends'ın en çok öldürme sayısına sahip oyuncusu oldu. 2018'e kadar tüm liglere göre kıyasla 2000'den fazla öldürme sayısı (skor) elde etti. 2014 ve 2017 Dünya Şampiyonası'nda en çok öldürme sayısına sahip oyuncu oldu. LPL'de öldürme skoru rekoru kırdı. 2014 LPL'de 500 skor; 2015 LPL'de 1000 kişi skor; 2016 LPL'de 1500 skor; 2018 LPL'de 2000 skor; 2019 LPL'de 2500 skor elde etti.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
league of legends riot games pc rts mmo
David Thewlis, Avatar 2'nin Kadrosuna Katıldı Path of Exile'ın Yeni Genişleme Paketi Harvest Duyuruldu

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
League of Legends
+ TAKİBE
AL
43 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız