Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Lara Croft'un Hikayesi ve Oynanış Elementleri


 
 
     Lara Croft and the Guardian of Light ile ilgili ilk bilgiler yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Sanırım bu bilgiler oyunla ilgili büyük tartışmalar yaratacak.

     Lara Croft'un yeni macerası ile ilgili en önemli bilgi bu oyunun PSN ve Xbox Live'dan indirilebilir olacak olması. Tabi oyunun PC için de indirilebilir olarak satılacağını unutmadan belirtelim. Bunun anlamı bu yeni maceranın kutulu olarak satılmayacağı olabilir, ama bu konuda kesin bir bilgi bulunmuyor.
 
     Peki bu oyunun diğer Tomb Raider oyunlarından en büyük farkı nedir derseniz hikaye odaklı bir oyun olmayacak olması diyebilirim. Yapımcılar daha çok eski arcade oyunlarından esinlenip izometrik kamera açılarını kullanarak oyuncuların kendilerini yüksek skor ve tekrar oynanabilirliğe odaklamalarını istemiş.
 
     The Guardian of Light'ın en önemli özelliklerinden birisi ise co-op özelliği sayesinde oyunda 2 karakterin olacak olması. Oyunumuzun ana karakterleri Lara Croft ve Totec olarak açıklandı. Lara Croft'u hepimiz tanıyoruz.Totec ise Maya uygarlığına dahil bir kabilenin üyesi.
 
 

    Oyundaki amacımız eski çağlardan beri varolan Mirror of Smoke'a ulaşmak olacak. Düşmanımız ise Mirror'dan (Ayna) serbest kalan Xoxolt. Oyun boyunca diğer kabile üyeleri, dev semenderler, örümcekler gibi bir çok düşmana karşı savaşacağız.
 
     Orta Amerika'nın ormanları ve tapınaklarındaki maceramız sırasında düşmanlarımızı öldürmek için ayrıntılı dövüş sistemine sahip olmayacağız. Sadece hedefe doğru dön ve ateş et mantığı işliyor olacak. Lara klasik tabancalarını kullanacakken, Totec ise kalkan ve mızrak kullanabilecek.Lara'nın tabancaları sınırsız olacak, ama diğer silahlar da öyle olacak mı bilemiyoruz. 
 
     Her karakterin (Lara ve Totec dışında gizli karakterler olursa şaşırmam) kendine has silahları ve manevra yetenekleri olacak. Örneğin Totec'in mızraklarının sadece silah olarak değil, aynı zamanda engelleri aşmak için de kullanılacağı söyleniyor. Diyelim ki Lara mesafe uzak olduğundan karşı tarafa atlayamıyor, Totec ile duvara bir mızrak atıp Lara'nın o mızrağa tutunup karşı tarafa atlamasını (bkz aşağıdaki resim) sağlayabileceğiz. Bunun yanı sıra yine aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi Lara ipi tutarken, Totec ipin üzerinden karşıya geçmeye çalışacak.
 

 
    Oyunun en önemli özelliklerinden birisi ise bütün oyunun tek kişi oynanabilmesinin yanı sıra, online veya offline olarak 2 kişi desteğinin olacak olması. Eski tarz arcade oyunlarını hatırlatmasına rağmen günümüz indirilebilir oyunlarına göre oldukça iyi grafikleri olacak gibi görünen Lara Croft and the Guardian of Light'a eğer yeni bir Tomb Raider oyunu olarak bakmazsanız çok beğenebilirsiniz. Eğer karşınızda bir Tomb Raider oyununun olduğunu düşünürseniz hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz.
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Tomb Raider Tomb Raider 9 Lara Croft Lara Croft and the Guardian of Light Crystal Dynamics Eidos Square Enix Aksiyon
Playstation 2, 10 Senede Neler Yaptı? Nintendo: İndirime Gerek Yok
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

2.6.2010 21:26:21

0
bu tombraider in esas oyunu değildir,lütfen heryerde yanlış anlaşılma var,bu başka bir oyundur lara croft karakteri alınmıştır,fakat esas tombraider oyunu değildir!,tombraider 9 hakkında detaylı bilgilere netten ulaşabilirsiniz,konusunu okuyun lütfen!

lenorlez

7.3.2010 23:02:39

0
Bu oyunuda halletmeyi başaracaklar. Berbat bir oyun olacak.

Cihad208

7.3.2010 13:11:40

0
Oyunun Grafikleri ne kadar iyi olursa olsun.Oyunun ismi Tomb Raider bana göre çok büyük bir hata olacak ve Seri bu oyunla birlikte son bulacak...

Guest-6F17B5B5B

7.3.2010 09:58:17

0
Son cümle çok doğru. Tomb Raider serisine adı ve Lara (Oda az) dışında hiç benzemeyen bir oyun...
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Lara Croft and the Guardian of Light ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
12 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız