Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

"Korsan Olmasaydı Oyun Endüstrisinde Olamazdım"

Divinity serisinin kendine has bir oyuncu kitlesi bulunuyor.

     Sevilen RPG serisi Divinity'nin yapımcısı Larian Studios'un lideri Swen Vincke'den korsanla ilgili bir itiraf geldi; "Korsan olmasaydı oyun endüstrisinin içine giremezdim."
 
     İlk olarak oyunlarında DRM kullanmayacaklarını açıklayan fakat sonrasında korsandan yakınan The Witcher serisinin yapımcısı CD Projekt RED'e göndermelerin bulunduğu blog yazısında Larian Studios patronu, korsanın hayatındaki yerini paylaştı.
 
     Swen Vincke yazısında, "Sanırım bu yaşıma kadar binlerce oyunu veya programı illegal yollar aracılığıyla kullandım. Dolayısıyla yıllardır yaptığım şeyi kınamak, oldukça ikiyüzlü olurdu." diyen Vincke, "Yani genç yaşlarımda korsan oyunlarla tanışmasaydım, oyun endüstrisinde olamazdım." diyerek çoğu yapımcının uzak kaldığı bir itirafta bulundu.
 
     Tüm bunlara rağmen Vincke, gençlik dönemlerinden öğrendiği 'crack'leme yöntemlerinin şimdi oyunlarını korumasında önemli rol olduğunu da eklemiş. Swen Vincke'nin yazısına buradan ulaşabilirsiniz.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
divinity rpg swen vincke larian studios
Star Wars: The Old Republic Mac OS'a Gelebilir Yeni Bond Oyunu Bu Yıl Çıkacak
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

mademan12

20.1.2012 13:09:39

+1
Adam dürüst davranmış .Ama şu oyunların fiyatlarını indirseler böyle bir şey olmaz dı .

Wayward Son

6.1.2012 23:26:54

+1
Küfür mü etmişim? Nerede ? Bir tane küfür göster bana. Ama sen kaç mesajdır bana hakaret ediyorsun, sesimi çıkarmıyorum çünkü kaale alınacak bir canlı değilsin:) Kaliteni belli ediyorsun zaten. Eğitim seviyeni de belli ediyorsun çünkü şurda adam akıllı iki kelime edemeden sadece hakaretle işi götürmeye, fake hesapla artı eksi verip kendini tatmin etmeye çalışıyorsun ama yemezler:) Senin ne mal olduğun zaten attığın mesajlardan belli. O yüzden gerkesiz, kalitesiz, eğitimsiz fanboyluğunla git kendini tatmin et anca. Orjinal kullanıyorum derken cd-key satın alarak vicdanını rahatlat:) Malesef internetin kötü yanı, gerçek hayatta dönüp bakmayacağın yaratıklarla burda ağız dalaşına girdiriyor seni. Teknoloji de çok iyi değil aslında:)

EMIN11

6.1.2012 23:15:04

-1
quote:

Orijinalden alıntı: Wayward Son Bana beyinsiz diyen adamın ekonomiden, ticaretten ne kadar anladığı belli oluyor :) Oyun firmaları hayır kurumları olarak çalışsın istiyorsunuz siz. Neymiş 10-20 dolar arası olsunmuş oyunlar. Oldu, hayrına dağıtsınlar hatta milyon dolarlık yapımları:) Farkındaysan kimsenin konsolu ayakta tutmak gibi bir niyeti yok. Çünkü senin gibi ultra zeki, oyuncuyum diye geçinen yeni yetmeler sağolsun konsolu kurtarma işi en güzelinden halloluyor. PC'ye bazı oyunlar optimizasyon özürlü geliyor. Çünkü korsan kullanarak sen yapımcıyı konsola yönlendiriyorsun. Sonra neymiş efendim konsollar kötü şu bu. Sen önce oyunu satın al ki söz hakkın olsun. Hem korsan kullan, hem de viyaklaya viyaklaya şikayet et. Yüzsüzlüğün bu kadarı.
Arkadaşım ben zaten orjinal kullanıyorum. Ben kendimi korumuyorum herkes senin gibi zengin değil. Ayrıca oyuncular için bir mekan açılsa seni bırak içeri almayı kapsından geçirmezler. Çünkü senin gibi gerizekalı mahluklar korsan oynıyanlara küfür ediyor. Oyunculuk orjinal oyun almakla olmuyor koçum. Bunu öğrende gel. Gelip burda benim elimi yorma küçücük beynin için.

Wayward Son

6.1.2012 21:09:26

-1
Bana beyinsiz diyen adamın ekonomiden, ticaretten ne kadar anladığı belli oluyor :) Oyun firmaları hayır kurumları olarak çalışsın istiyorsunuz siz. Neymiş 10-20 dolar arası olsunmuş oyunlar. Oldu, hayrına dağıtsınlar hatta milyon dolarlık yapımları:) Farkındaysan kimsenin konsolu ayakta tutmak gibi bir niyeti yok. Çünkü senin gibi ultra zeki, oyuncuyum diye geçinen yeni yetmeler sağolsun konsolu kurtarma işi en güzelinden halloluyor. PC'ye bazı oyunlar optimizasyon özürlü geliyor. Çünkü korsan kullanarak sen yapımcıyı konsola yönlendiriyorsun. Sonra neymiş efendim konsollar kötü şu bu. Sen önce oyunu satın al ki söz hakkın olsun. Hem korsan kullan, hem de viyaklaya viyaklaya şikayet et. Yüzsüzlüğün bu kadarı.

EMIN11

6.1.2012 21:01:55

-1
quote:

Orijinalden alıntı: Wayward Son Eyvah takip edecekmiş beni :) Korsan kullanan adama laf atarım arkadaşım. Korsan kullanan adam o sisteme ya da konsola da herhalde aynı şekilde çalarak sahip olmuyordur. Lan 2000 dolar sisteme verip korsan kullanıyorsan ben senin karakterinden şüphe ederim. 2000 dolara PC'ye, konsola HD TV'ye verince sorun yok; ama 70 lira verip te oyun almaya gelince '' oo oyunlar pahalı'' . Yok öyle şey. Korsan kadar bu sektöre zarar veren bir şey yok. Eğer hala bunu savunabiliyorsan kör cahilsindir. Gerçi eğitim seviyen konuşmalarından belli o yüzden fazla didiklemeye gerek yok cahiliyetini:) Kaç senedir oyun oynuyorsun ya da PC sahibisin bilmiyorum ama 88'den beri oyun oynayan birine eğer bilgisiz diyorsan git at kendini canım:)
Sen merak etme yapımcılar saat başı milyonlar kazanıyor korsan kullananlardan onlara zarar gelmez. Yok korsan yüzünden PC'ye oyunu çıkarmıyıcaz yok bilmem ne bunlar hepsi hikaye. Sadece konsolu ayakta tutmak için yapılmış planlar. Senin gibi gerizekalılarda gelip bu konuda benimle tartışıyor. 88'den berri oyun oynasan nolur? dünyanın en bilgili insanısın galiba sen. Akıl yaşla değil beyinsiz herif.

Wayward Son

6.1.2012 20:56:30

0
Eyvah takip edecekmiş beni :) Korsan kullanan adama laf atarım arkadaşım. Korsan kullanan adam o sisteme ya da konsola da herhalde aynı şekilde çalarak sahip olmuyordur. Lan 2000 dolar sisteme verip korsan kullanıyorsan ben senin karakterinden şüphe ederim. 2000 dolara PC'ye, konsola HD TV'ye verince sorun yok; ama 70 lira verip te oyun almaya gelince '' oo oyunlar pahalı'' . Yok öyle şey. Korsan kadar bu sektöre zarar veren bir şey yok. Eğer hala bunu savunabiliyorsan kör cahilsindir. Gerçi eğitim seviyen konuşmalarından belli o yüzden fazla didiklemeye gerek yok cahiliyetini:) Kaç senedir oyun oynuyorsun ya da PC sahibisin bilmiyorum ama 88'den beri oyun oynayan birine eğer bilgisiz diyorsan git at kendini canım:)

EMIN11

6.1.2012 20:42:58

-1
quote:

Orijinalden alıntı: Wayward Son Üslubundan seviyen ve kaliten belli oluyor zaten. Seni bilen bilirmiş:) Gören de bir yerde editör vs. sanacak. Bana fanboy diyen adam: - Her konsol haberinde saçmalar. Bir yerden yaran var ki her konsol haberine girip laf sokma çabasındasın. Kıskançlık kötü şey. Uncharted'ın animasyonlarına çamur atan adamdan zaten hayır bekle:) - Korsan kullanır - Şu kadar oyunum var diye bana cevap yazar ama onlara da ancak key satın alarak sahip olur. Ya da takas. - En başında da basit yorumlar yapar. Fanboyluk tanımına sen daha çok uyuyorsun canım benim. Fanboyluk yapacak bir durumum yok zira her platforma sahibim. Kediliği bırak, ciğerlere ulaşmak için beynini kullan. Zira yorumlarına bakıyorum da oturmaya yarayan vücut parçalarınla yorum yazıyorsun ;)
Ben fanboyum evet kabul ediyorum ama doğruları savunuyorum. Herkes senin gibi zengin değil yapacak birşey yok o yüzden korsan kullanan hiç kimseye laf atamazsın atarsan karşında beni bulursun vazgeçmem senden hep takip edicem seni. Ne adminler ne editörler gördüm daha konsol, pc fakrını bilmiyor önce şahsiyetli ol, adam ol. Hiçbirinin hakkında bilgin yoksa her platfroma sahip olsan nolur olmasan nolur. Ben şunu anladım seninle tartışmak iyi değil çünkü hem bilgisiz hemde laftan anlamazsın o yüzden hep senin dediğin doğrudur kendine göre. Sen kafana göre takıl kimseyede karışma.

Wayward Son

6.1.2012 20:34:03

-1
Üslubundan seviyen ve kaliten belli oluyor zaten. Seni bilen bilirmiş:) Gören de bir yerde editör vs. sanacak. Bana fanboy diyen adam: - Her konsol haberinde saçmalar. Bir yerden yaran var ki her konsol haberine girip laf sokma çabasındasın. Kıskançlık kötü şey. Uncharted'ın animasyonlarına çamur atan adamdan zaten hayır bekle:) - Korsan kullanır - Şu kadar oyunum var diye bana cevap yazar ama onlara da ancak key satın alarak sahip olur. Ya da takas. - En başında da basit yorumlar yapar. Fanboyluk tanımına sen daha çok uyuyorsun canım benim. Fanboyluk yapacak bir durumum yok zira her platforma sahibim. Kediliği bırak, ciğerlere ulaşmak için beynini kullan. Zira yorumlarına bakıyorum da oturmaya yarayan vücut parçalarınla yorum yazıyorsun ;)

EMIN11

6.1.2012 18:42:51

-1
quote:

Orijinalden alıntı: Wayward Son ??? Steam'inde 350'den fazla oyun olan adamı konsol fanboy yaptın ya, pes :) Ha konsol sahibiyim aynı zamanda. Ps2,Ps3, PSP, 3DS, 360 ve tabi ki söylemeye gerek yok PC sahibi biri olaran senden daha çok oyuncu olduğum kesin. Cevabını aldın, hadi git sen korsancılık oyna :)
Beni herkes tanır oyunculuk senin gibi zübbelere kalmadı senden olsa olsa kendini bilmez fanboy olur isterse steam'deki bütün oyunlar olsun sende bu beyinsiz olduğun gerçeğini değiştirmez. Seninle uğraşıcak vaktim yok benim. Hey Allahım ne veletler basmış burayı.

Wayward Son

6.1.2012 00:33:48

0
??? Steam'inde 350'den fazla oyun olan adamı konsol fanboy yaptın ya, pes :) Ha konsol sahibiyim aynı zamanda. Ps2,Ps3, PSP, 3DS, 360 ve tabi ki söylemeye gerek yok PC sahibi biri olaran senden daha çok oyuncu olduğum kesin. Cevabını aldın, hadi git sen korsancılık oyna :)

EMIN11

5.1.2012 17:38:27

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Wayward Son

Fikrimi soran derken? Burası özgür bir platform olduğuna göre çatır çatır istediğimi söylerim. Senin gibi veletlerin iznini alacak değilim:) Oyunculuk lükstür. Eğer korsan kullanacaksan bu işlere girmeyecesin arkadaşım. Şu indirimlerde bir tane bile oyun almamışsınızdır ama atıp tutmakta üstünüze yok. Yok 50 TL olsunmuş falan. Komedi.
Steamde 74 Originde 26 oyunum var. Ama senin gibi kendini bilmezler gelmiş burda boş laf yapıyor. Parası olanı var olmıyanı var. İster korsan oynarsın ister orjinal kimseye karışamazsın senin fikrinide soran yok zaten.

sawolverine

5.1.2012 16:47:56

+1
quote:

Orijinalden alıntı: bloodTime sawolverine ne oldu şimdi laf mı koydun .alıntı yaptıgın tarih nedir ? 2004 2005 2006 yani şu 2002 krizinden kurtulma süreci dimi...sadede gel bana yeni ekonomidem bahset...yeni tarihler ver...cumhuriyet dönemimin en iyi çıkışlarını göster... ülkenin iyiliğini isteyenler iktidarı eleştirir tabi ama dediğim gibi bk atmaz eleştirir sadece.. karalamaz yıkmaz ortadan kaldırmak istemez...halk için muhalefet yapar koltuk için değil... gerektiğinde teşekkür eder ama nerde...
29 yaşındayım 5-6 senedir profesyonel olmasa da borsayla ilgileniyorum ve bu hükümetin en kötü olduğu konu ekonomi,laf koyma derdinde değilim ama bu ülkenin ekonomisi iyi yönetiliyor diyen varsa ya yaşı küçüktür ya da eğitimsiz,bu kadar basit.geçmiş hükümetleri ve koalisyonları görmüş gibi konuşuyorsun.

BSC Misafiri

5.1.2012 15:33:40

0
quote:

Orijinalden alıntı: Wayward Son

Fikrimi soran derken? Burası özgür bir platform olduğuna göre çatır çatır istediğimi söylerim. Senin gibi veletlerin iznini alacak değilim:) Oyunculuk lükstür. Eğer korsan kullanacaksan bu işlere girmeyecesin arkadaşım. Şu indirimlerde bir tane bile oyun almamışsınızdır ama atıp tutmakta üstünüze yok. Yok 50 TL olsunmuş falan. Komedi.
hey allahımya burada konu steam indirimi veya başka birşey değil oyun fiyatları surda oyunlari dofru duzgun varken herkes nasil ugrassin steamla falan hem herkesde kredi karti yok ayrıca hartirlatmak isterim pc oyunlari yurt disinda 50 tl gibi fiyatalra satılıyor :)

L.axzby

5.1.2012 14:08:29

0
Wayward Son 05.01.2012 13:35:22 Bir dakika Tam anlamadım Zengin Veletiyim Diosun öylemi :)

Wayward Son

5.1.2012 13:35:22

-1
quote:

Fikrini soran olmadı sanane çıkarlarından sanamı gidiyor paralar? genel müdürümüsün? oğlumusun? sanane kardeşim.
Fikrimi soran derken? Burası özgür bir platform olduğuna göre çatır çatır istediğimi söylerim. Senin gibi veletlerin iznini alacak değilim:) Oyunculuk lükstür. Eğer korsan kullanacaksan bu işlere girmeyecesin arkadaşım. Şu indirimlerde bir tane bile oyun almamışsınızdır ama atıp tutmakta üstünüze yok. Yok 50 TL olsunmuş falan. Komedi.

bloodTime

5.1.2012 00:17:06

-1
ayrıca bi şey hatırlatıyım o zamanlar iç borç stoku sadece 2001 krizini atlatmak için de değil dış borcu ödemeye zemin hazırlamaktı ...meyvesini şimdi alıyoruz...6 7 sene önce artılar eksileri götürüyordu şimdi eksiler artıları götüremiyor ...falza değil bi kaç sene sonra eksiler artıların içinde kaybolup gidecek ...ve halka çok net yansıyacak...

EMIN11

4.1.2012 23:48:20

-1
quote:

Orijinalden alıntı: Wayward Son Oyunlar 50 TL olsa alacaklarmış. Bak bak bak:) Yapımcılar batsın tabi 50 TL ne ya? 25 dolar ve civarını büyük yapımlar kurtarmaz. Bir oyuna çıkmadan ya da hemen çıkınca atlama, müthiş bir pre-order bonusu yoksa atlama. Zaten fiyatı düşüyor 2-3 ayda, başka oyunları oyna o sırada. Kaldı ki Steam, Gamer's Gate, Green Man Gaming, Good Old Games, Impulse vs. 1 ay boyunca yeni yıl indirimi yaptılar. Böyle söyleyenlerin kaçı bunlardan ne oranda yararlandı çok merak ediyorum:)
Fikrini soran olmadı sanane çıkarlarından sanamı gidiyor paralar? genel müdürümüsün? oğlumusun? sanane kardeşim.

Babblebabble

4.1.2012 22:01:17

0
Biz destek oluruz ona rahat olsun.

L.axzby

4.1.2012 18:22:46

+1
Ya kendinizi aştınız :) Adamlar paranın dibine vuruyor biraz daha fazla kazanalım diye korsana hayır diyorlar siz devlet meselesine giriyorsunuz hiç mi işiniz gücünüz yok ? Korsan kötü bir şey olsa da bir yerden sonra reklamdır bırakın bu davaları keyfinize bakın !

BSC Misafiri

4.1.2012 17:09:45

0
adam tüm dünya çapında standart 50 tl olsun anlamış. ooooof of. waryard zaten türkiyede korsan var demi? var var.Yani orjinal alım oranı çok az.Ama yeni çıkan oyunlar 50 tl bazında satılsa orjinal oyun alımında yükselme olur demi? Mantıken. Şöyle anlatıyım.Mesela Türkiye'nin %95'i korsan oyun kullanıyor %5 orjinal kullanıyorsa(mesela diyorum ulan) 50 tl'den sıfır oyun satılsa bu %5'lik oran %15 veya %20'ye yükselir %85 veya %80 korsan kullanım olur. Yani yapımcı batmaz biraz daha fazla kazanır öyle değilmi.Yanlışım varsa birisi düzeltsin arkadaşlar.

tutkun01

4.1.2012 15:39:15

0
Arkdaşlar konu dışı olacak ama; Kriz böyle devam ederse avrupa da ki zevk eğlence gibi kişisellikler hızla biter.Ve bitecek gibi görünüyor. Ve bundan sonra ki nesil hemen bütün otunları türkçe dublaj ya da türkçe destekli oynayacak.Ayrıca o zaman larda ki ekonomimizi düşünürsek Zaten bizim türk firmaları zaten kaliteli yapımlara imza atacaklardır.Dışarıdan birileri şunu iptal etmiş konsola devam PC iptal miş falan v.s. gibi haberlere gerek kalmayacak.

Wayward Son

4.1.2012 14:25:53

0
Oyunlar 50 TL olsa alacaklarmış. Bak bak bak:) Yapımcılar batsın tabi 50 TL ne ya? 25 dolar ve civarını büyük yapımlar kurtarmaz. Bir oyuna çıkmadan ya da hemen çıkınca atlama, müthiş bir pre-order bonusu yoksa atlama. Zaten fiyatı düşüyor 2-3 ayda, başka oyunları oyna o sırada. Kaldı ki Steam, Gamer's Gate, Green Man Gaming, Good Old Games, Impulse vs. 1 ay boyunca yeni yıl indirimi yaptılar. Böyle söyleyenlerin kaçı bunlardan ne oranda yararlandı çok merak ediyorum:)

BSC Misafiri

4.1.2012 01:03:41

0
Oyunlar dolar üzerinde satıldığı için(genellikle) bize her zaman pahalı gelecektir. Dolar nerdeyse 2 tl olacaktı. Ama amerika resmi parası dolar olduğundan onlara normal geliyor. Örnek: 60$ olan oyun onlara aynen 60$ iken biz kura göre yaklaşık 100 tl veriyoruz.

BSC Misafiri

3.1.2012 22:52:41

0
hayır 50 tl değil bir asgari ücert alan bir kişi için 50 tl bile çok fazla en fazla 25 tl olması gerekir.neden 50 tl fazla: asgari ücert şuan 700 tl asgari ücret aldığı halde evlenen bir kişinin ev alması imkansız dolaysıya kira gideri aylık en iyimser şekilde 300 tl ev bina kapıcı elektrik su doğal gaz masrafı (iyimser şekilde) 150 tl çocuk olacaktır aylık masrafı 50 tl geriye kalır 200 tl. evliler için maaş aslında 200 tl dir yani oyun 50 tl olsa maaşının 4/1 ini 2 günde bitireceği bir oyuna vermek zaten olgun bir davranış olmaz. 25 tl olsa 8/1 i olur. ama bir oyun kolik için aylık bir oyun yetmez bu hesapla bile zor. bence bedava olsun :))

zencefili

3.1.2012 22:35:07

0
|Mafia| İşçi ve memurun oyun oynamaya hakkı yokmu ya da bu düşüncenin kaynağı sadece baba parası yemen mi?

crtasus

3.1.2012 22:17:30

0
korsana karşı olanlara kapak gibi bir cevap olmuş.

BSC Misafiri

3.1.2012 21:38:19

0
helal olsun

BSC Misafiri

3.1.2012 21:37:52

0
vergiler avrupada da yüksek .amerika bizimle neredeyse aynı .avrupa ülkelerinde bizden yüksek vergi alanlar da var.onların milli gelirleri yüksek bizden .yakında geçicez merak etmeyin.

BSC Misafiri

3.1.2012 21:37:31

+2
|Mafia| memursan memurlugunu bilicen .çok çalış memur olma prof ol al 20 bın lirayı. ona bakarsan benim babam 7000 lira alıyor SDU'de öğretim görevlisi.para bende diyorum o halde.avrupayı çok büyütmeyin kendi akrabalarım ağlıyor krizden .2500 dolar için 80 dolar oyn gideri yine fazla.

stun

3.1.2012 19:55:55

-2
aykut291 03.01.2012 19:29:59 genelleme olarak yine haksızsın .. vergilerın daha az olduğunu göz önune alırsak...

aykut291

3.1.2012 19:29:59

0
2500 dolar maası öyle herkeze veriyolarmıki. Avrupada sadece Elektronik aAetler sektörü bize göre ucuz.Bide Gıda,Giyim sektörünü düşün.2.500 Dolar Maaş alıyo olabirlirler ama 2.500 dolar maaşla geçinilebiecek düzeydimi herşey.Hemen dışardan 2.500 Dolar maaş alıyolar demesi çok kolay.

L.axzby

3.1.2012 19:08:36

0
Korsanın hiç bir şekilde önüne geçilemez azaltılır.

ByYilmaz95

3.1.2012 19:06:32

0
'' Oyunları 50 tl yi geçemeyecek şekilde yapsınlar '' diyen Arkadaşa Sesleniyorum Crysis 60 TL idi . Ne kadar Sattı , Ne kadar Korsan Kitle vardı . buna bi bak istersen :( :( :(

clubberkay

3.1.2012 19:06:26

0
quote:

Orijinalden alıntı: FiréLord Boşuna dememişler gerçekler acıdır , baklava tatlı diye
ilginç bi, bakış açısı. senin yüzünden canım baklava çekti. en iyisi xbox kapatıp gidip yarım kilo baklava alıyım. şam fıstıklı alıcam.

Itachi-san

3.1.2012 19:04:32

-1
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Avrupadada pahalı 80 dolar cod . Yabancı forumlar veryansın ediyo uln.
Adam alıyor 2500 dolar maaş veriyor 80 dolar.Bizim memur 2500 tl alıyor,150 tlsini oyuna ödüyor.Saçma saçma konuşma.Adamlarda para bol.

BSC Misafiri

3.1.2012 18:25:06

+3
Avrupadada pahalı 80 dolar cod . Yabancı forumlar veryansın ediyo uln.

wichtking

3.1.2012 18:02:15

0
quote:

Orijinalden alıntı: FiréLord Boşuna dememişler gerçekler acıdır , baklava tatlı diye
o zaman baklava gerçek değil

DBGgames

3.1.2012 17:57:58

+2
doğru söylemiş adam :D

ultra_storm

3.1.2012 17:15:42

0
quote:

Orijinalden alıntı: 333444333 korsanla savaşmanın yolu crack den yola çıkıpta oyunları yazılımsal olarak korumak değilde fiyatlar üzerinde oynayıp oyunları 50 tl yi geçmeyecek şekilde ayarlarlarsa büyük bi adım atmış olurlar
Aynen katılıyorum.

FiréLord

3.1.2012 17:08:50

0
Boşuna dememişler gerçekler acıdır , baklava tatlı diye

aydogdu1453

3.1.2012 17:08:08

+1
Kim demiş korsan zararlı diye.Korsanın tek zararı çok iş az para mantığına dayanarak çalışan Ea , Thq , Ubişoft ve daha sayamadığım birçok firma.Korsan is da Best.

stun

3.1.2012 17:07:12

0
bize pahalı gelıyor avrupada normal... 50 tl olursa bize normal gelir avrupaya ucuz... niye bize pahalı tayyip oğluna gemicik alsın diye vergiye zamlara abanıyor

3Korner1Penaltı

3.1.2012 16:54:42

0
Kaçak grubunun (pek sevmem) bi şarkısından sözler aklıma geldi Para olmadan günahını vermez, korsana karşı 'korsan kişilik'. Kendi yalanının sponsoru, işte sana bizden bir soru "Albüm al al, albüm al" diye vurdun insanların beynine kaç sene. Kendin evde indirmez misin? İndirip hiç dinlemez misin?

Konya42Mert

3.1.2012 16:36:17

0
Gerçekten de fiyatlar uçmuş ya ! 100 TL , 150 TL ne ya allah aşkına ! Ben o paraya dışarıda güzel bi yemek yerim. Arkadaşın dediği gibi 50 TL'nin aşağısına çeksinler almazsam Nickim CixKuzu değil :)

aykut291

3.1.2012 16:29:22

+2
Değişik ve güzel bir bakış açısı ve bencede haklı korsan olmasa orta gelirli insanlardan bu sektöre kolay kolay eleman yetişmez.Sadece oyunar için söylemiyorum insanlar bu sektöre genç yaşta çeşitli yazılım programlarını kullanarak başlıyolar.Fotosohop olsun 3D stüdyomax olsun.Genç bir insan herşeyi orjinel alamaya kalksa para dayandıramaz kendini geliştiremez. Sevdim bu adamı.

333444333

3.1.2012 15:50:35

+22
korsanla savaşmanın yolu crack den yola çıkıpta oyunları yazılımsal olarak korumak değilde fiyatlar üzerinde oynayıp oyunları 50 tl yi geçmeyecek şekilde ayarlarlarsa büyük bi adım atmış olurlar

powerring

3.1.2012 15:19:50

0
O zaman korsana abanalım :troll: :troll: :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Divine Divinity II: Ego Draconis
+ TAKİBE
AL
2 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız