Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Kojima'dan Kan Kokan Fikirler


 
     Metal Gear Solid serisinin yaratıcısı Hideo Kojima'yı oyuncuların büyük bölümü bu oyunla bilirler. Bu oyun sayesinde en büyük yapımcılar arasına giren Kojima'nın geçmişte de çok ilginç fikirleri varmış. 
 
      Kojima, Snatcher adlı PC88 oyununda, (yukarıdaki resim) oyunun diskinin kan kokan bir boyayla boyanması fikrini ortaya atmış. Bilgisayar çalıştıktan sonra boya eriyecek ve bilgisayarınız "suç mahali kokusunu" yaymış olacakmış.
 
      Doğal olarak bu çılgın fikre herkes karşı çıkmış ve Kojima şimdi bu projeyi "Dead Smell Project" olarak adlandırıyor.
 
      Tabi burada boyanın erimesinden kast edilen şey ısınınca koku yayan bir maddenin kullanılması olmalı. Buna benzer bir fikir daha sonraları da ortaya çıktı. Bir firma konsolumuza takacağımız bir aletle oyunlardaki kokuların odamıza yayılmasını sağlama amacındaydı.
 
     Bunların yanı sıra Hideo Kojima'nın oyunlarda başka ilginç bir fikri daha varmış. Yine bilgisayara diski taktığımızda ve disk ısındığında bu mesajı görme şansımız olacak. Örneğin Snatcher'da Gibson karakteri ölürken "Evi Araştır" diye bir mesaj bırakacak. Diski çıkardığınızda ise bu mesajı görecekmişsiniz, tıpkı aşağıdaki resimdeki gibi:
 
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Metal Gear Solid: Peace Walker PSP Sony Kojima Production Konami
Level 5, Dört Yeni Proje Duyuracak Castlevania : HoD İçin Piramit Bölümü Yayınlandı

Sulu Çor Kağan

4.10.2010 15:39:45

0
Gereksiz.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Metal Gear Solid: Peace Walker
+ TAKİBE
AL
4 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız