Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Kaan "Fujitora" Çekli, Vize Sorunu Nedeniyle WESG 2018-2019 Turnuvasına Katılamayacağını Açıkladı

 
 
     WESG 2017 World Finals Hearthstone turnuvasının şampiyonu Kaan "Fujitora" Çekli, vize sorunu nedeniyle doğrudan davet edildiği WESG 2018-2019 Hearthstone turnuvasına katılamayacağını açıkladı. 
 
     Geçtiğimiz yıl WESG tarafından Çin'de düzenlenen WESG 2017 World Finals Hearthstone turnuvasında bizleri başarıyla temsil eden Royal Youth takım oyuncusu Kaan "Fujitora" Çekli, sosyal medya üzerinden bu yıl doğrudan katılım hakkı kazanmış olduğu WESG 2018-2019 turnuvasına vize sorunu nedeniyle katılamayacağını duyurdu. Bunun üzerine kayıtsız kalmayan elektronik spor topluluğu, Türkiye E-Spor Federasyonu'na konuyu bildirildi. Konuyla ilgili TESFED başkanı Alper Afşin Özdemir, Royal Youth ve WESG organizatörleri Fujitora'nın vize alması için bir çaba daha sarf etti fakat başarılı oyuncunun bu vize çabası da sonuçsuz kaldı.
 
     Fujitora'nın bünyesinde olduğu Royal Youth elektronik spor takımı menajeri Oğuz Yedikardeş'in açıklaması;
 
     "Türkiye'de birçok şey gibi elimizdekinin değeri bilinmeme durumu devam ediyor. Royal Youth olarak sadece League of Legends takımı olarak devam etmeyip ülkemizde esporun gelişimi için her dalı desteklemeye çalışıyoruz. Bunu forma vererek değil oyuncuların maddi ve manevi ihtiyaçlarında yanlarında olarak yapıyoruz. Bu yönümüzle Türkiye’nin en iyi espor kulübü olduğumuzu düşünüyorum. Tüm bunlarla birlikte bugün yaşadığımız imkanlarımızın dışında oluşan sebeplerden WESG 2017-2018 Hearthstone Dünya Şampiyonu Fujitora'ın vizesinin çıkmamasından dolayı büyük finallerine direkt davet aldığı WESG 2018-2019 etkinliğine katılamıyor. Bu Türkiye esporunda birçok sorundan sadece birisi. Eğer sistem böyle devam ederse çoğu alanda olduğu gibi gelecek barındıran bu sektör için “yabancılar yapıyor abi“ klişesini duymaya devam edeceğiz. Teşekkür etme gereksinimi duymuyorum. Eksikler ve hatalar çok. Durmak yerine harekete geçmesi gerekenler var. Royal Youth ailesi olarak her zaman oyuncularımızın yanındayız."
 
Yazarın Notu 
     Açıkçası elektronik spor alanında ülkemizde yaşanan bu vize sorunun ilk olmadığını belirtmek isterim. Özellikle Özgür "woxic" Eker ve Space Soldiers takımı önemli turnuvalarda vize konusunda engelle maruz kalmış ve bu turnuvalara katılamamışlardır. Şimdi ise Kaan "Fujitora" Çekli'nin yaşamış olduğu bu sorun aslında Türkiye'de elektronik spor algısının geçtiğimiz yıllardan bu yana pek bir farklılık kazanmamış olması ve ülkemiz açısından diplomatik bir sorun teşkil etmektedir. Umuyorum, başka başarılı oyuncular da aynı sorunu yaşamaz fakat bu durum Türkiye'de elektronik sporun gelişmesine en büyük engeldir.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Satisfactory 19 Mart'ta Erken Erişime Açılacak Nintendo Labo Toy-Con 04: VR Kiti Duyuruldu

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Hearthstone: Heroes of Warcraft
+ TAKİBE
AL
15 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız